Oplossing: Rage of Mages 2

Great Mage Skrakan

Je begint in de bekende stad Plagat van het eerste deel met in je buidel 1000 goudstukken. Ik koop er zelf meteen een Drain Life boek van als aanvulling op de vuurpijlen uit de staf die je standaard meekrijgt. De magiër in de herberg vertelt je dat Lord Skrakan een afgezant zoekt. Dit is de enige opdracht die je kunt krijgen, dus je kunt meteen op pad. In deze eerste (makkelijke) missie moet je je begeven naar de toren van Lord Skrakan die zich in het oostelijke deel van de kaart bevindt. Buiten enkele eekhoorns, wolven en schildpadden zijn de enige interessante tegenstanders een ogre en een troll. De ogre zit in het zuidoosten en wil eigenlijk helemaal niet vechten. Kom je een tweede keer langs dan pakt hij zijn knuppel. Probeer hem te lokken naar de smalle strook bij het water waar hij niet bij je kan komen en bestook hem met je vuurstaf. In het noorden staat een troll met enkele vleermuizen om hem heen. Hij belooft je 700 goudstukken als je een jongere troll iets ten oosten van deze locatie verslaat. Met je vuurstaf is dat geen probleem want de kolos is veel trager dan jij. Je moet hem echter wel verslaan en tijdens het gevecht wegblijven bij de andere troll en de vleermuizen. Anders gaan die meevechten en daar ben je echt nog niet tegen opgewassen. Van Lord Skrakan krijg je de opdracht naar de Allod van Yases te reizen en daar uit te zoeken wat er gaande is.

The Road to Kaarg

Verken eerst het westelijke deel van de kaart. Je komt in een verlaten bandietenkamp en in een verwoest dorp met geesten. Bij de noordelijke brug krijg je van een mislukte bandiet een extra missie. Deze verschijnt pas op de landkaart van Yases nadat je in Kaarg bent gearriveerd.
Wacht nog even met het dorp in het noordwesten en ga via de onderkant van de kaart langs de rivier naar de zuidelijke brug.
Ga onmiddellijk in de aanval als de dorpelingen worden belaagd door wolven.
Versla de ogre ten westen van het dorpje en de zombies iets ten noorden.
Praat met de bewakers bij de noordelijke brug, maar wacht nog even met het afronden van deze missie.
De bandieten in het kamp ten noordwesten van de brug kun je in je eentje niet de baas. Wanneer je ze echter meelokt over de brug vechten de bewakers daar met je mee en dan is het een makkie om ze te verslaan.
Loop daarna via de andere brug naar het noorden en de missie is voltooid

Lyrisha Village

Je bent aangekomen in Kaarg en waarschijnlijk vind je Rage of Mages 2 - Necromancer tot nu toe een vrij tam spel. Daar komt nu verandering in.
Vanaf hier behandel ik alleen nog de scenario's die essentieel zijn voor de hoofdlijn van het verhaal. De nevenopdrachten zijn willekeurig en wanneer je in staat bent om de hoofdscenario's te voltooien moeten de andere opdrachten ook wel te doen zijn.
in de herberg maak je kennis met de jonge edelman Igles. Vanaf nu is hij je tweede groepslid (zelf vindt hij dat hij de leider is). Igles ontvangt het bericht dat zijn dorp Lyrisha in gevaar is.
Kies op de hoofdkaart deze missie en je begint in het noordwesten. Geef Igles de boog die je voor hem bewaard hebt en laat hem daarmee oefenen. Over het algemeen is de beste strategie om de magiër op Defend Igles te zetten en de krijger voorop te laten lopen.Het dorp waarom het gaat ligt in het zuiden. Breng dit helemaal in kaart voordat je verder gaat. Praat met de hoofdman om je opdracht te krijgen. Zijn zoon is ingelijfd bij het leger maar de vader vertrouwt het zaakje niet.
In het noorden kun je tegen een draak vechten en in het oosten tegen een succubus. Beide vliegende monsters kunnen niet met een zwaard bevochten worden. Laat Igles op hen schieten met de boog en houd de magiër op voldoende afstand op hem te healen. De magiër mag in geen geval door de vuurballen geraakt worden.
Zorg er in elk geval voor dat alle vijanden opgeruimd zijn voordat je aan de necromancer en zijn gezelschap begint.In het noordoosten vind je het groepje waar het in deze missie om gaat. Drie boeren (waaronder de zoon van de hoofdman) worden bewaakt door een necromancer en enkele soldaten.
Tactiek: zwaard trekken en op Aanval klikken voordat de neec de kans krijgt om zijn mond open te doen. Meteen neerslaan en daarna afrekenen met de hulpjes. Nu volgen de drie boeren je en is het zaak om ze te escorteren naar het dorp. Dan begint de ellende pas goed.
Save het spel voordat je het dorp ingaat. Zodra de vermisten teruggekeerd zijn wordt het dorp overvallen vanuit het zuidwesten.
Plaats je magiër tussen de dorpelingen (die vechten mee) en geef voor Igles (gewapend met een zwaard) een positie op zo dicht mogelijk bij de necromancer die dadelijk te voorschijn komt. Sla weer meteen toe. Vermijd dat de aanvallers de hoofdman bereiken want dan is het Game Over. De hoofdman geeft Igles uit dank een deel van de Drie Sterren, een magische kroon.Sluit dit scenario af en ga terug naar Kaarg. Praat met iedereen in de herberg om de opdrachten op de hoofdkaart te laten plaatsen. Nadat je Dina bevrijd hebt kun je deze opdrachten afwerken om ervaring, spullen en goud te verzamelen.
Om bij Dina te komen kies je de missie The Astrologer.

The Astrologer

Deze missie begint in het zuidwesten bij het dorp Ushut. De burgemeester vertelt waar de astroloog woont en dat er al meer mensen naar de sterrenkundige op zoek zijn. Over de brug in het centrum van de kaart staat een brutale kerel die door Igles meteen van zijn grote mond wordt afgeholpen (dat gebeurt gewoon en daar heb je geen invloed op). De buit bestaat uit de Banner of Rights.
Loop vanaf de brug richting zuidoosten waar Dina gevangen wordt gehouden in een stenen druïdencirkel. De necromancer heeft een duisternis spreuk. Trek je daar niets van aan en sla hem weer zo snel mogelijk neer. Pas op dat je Dina niet raakt of dat zij door een van de vijanden wordt vermoord. Na het gevecht zegt Dina dat de bende die haar grootvader overviel ook op zoek was naar de kaart met de locatie van de Gevallen Sterren. Zij gaat nog niet met je mee. Dat gebeurt pas nadat de missie is voltooid. In het zuidoosten kun je nog een troll verslaan voor het goud. De twee ogres in het noordoosten zijn heel moeilijk te verslaan. Bij de toren waar Dina woonde in het noordoosten staat nog een necromancer die verder niet van belang is. In het noordwestelijke kamp moet je praten met de bende van wie je de sterrenkaart krijgt. Daarna kun je de bende opruimen als je dat wilt. Breng de kaart naar Dina. Ga terug naar Kaarg en je ziet in de winkel dat Dina nu lid is van de groep. Zoek op de hoofdkaart de nevenopdrachten uit om Dina en de rest te laten oefenen en spullen te verzamelen. Bewaar de opdracht van de afvallige Necromancers tot het laatst. De queeste van de magiër die met een belegerde toren te kampen heeft is leuk. Je kunt proberen om over de bruggen te komen tot je een ons weegt. Sla dat mens dus meteen in elkaar om te zien wie ze werkelijk is. Nadat alle nevenopdrachten zijn afgewerkt gaan we eerst naar de Ancient Woods om het tweede deel van de Ster te vinden. Tot dan.

The Ancient Forest

Dit is de inleiding van de zoektocht naar de tweede Ster. Je moet de hulp inroepen van de druïden, maar die hebben momenteel wel iets anders aan hun hoofd.
Volg het bospad naar het zuiden en dan naar het westen. Praat met de druïde die de brug bewaakt. Het blijkt dat er zombies in het gebied tussen de rivieren gesignaleerd zijn.
Ga dus naar het noorden en je komt tot de ontdekking dat er niet alleen zombies rondlopen. Je moet ook afrekenen met drie necromancers. Loop terug naar de druïden en deze opdracht is voltooid. Blijf nog even op deze kaart want je kunt hier nog een nevenopdracht in de wacht slepen. In het noordwesten ligt een gewonde druïde in een kamp met drie ogres. Je hoeft deze monsters niet te verslaan maar ze hebben over het algemeen wel leuke spullen en goud.
Laat een magiër langs de linkerkant van de kaart naar boven lopen en zich verschansen achter de ogre hut. De ogres kunnen daar niet komen en vanaf deze plaats kun je de druïde met een Heal spreuk weer op de been brengen. Dit is voldoende om van hem de opdracht te krijgen om een vermiste kluizenaar op te sporen. Sluit de missie af en je komt tot de ontdekking dat je vanaf nu toegang hebt tot het druïdendorp waar je in de winkel kunt handelen en in de herberg huurlingen kunt rekruteren.

The Elf

De Elf is in het bezit van de tweede Ster, maar voorlopig is het nog helemaal niet belangrijk om hem te vinden.
Je begint in het zuidoosten van de kaart en de party wordt meteen van alle kanten aangevallen door dieren. Je zou het op het eerste gezicht niet zeggen maar zij spelen een cruciale rol in dit scenario. De kunst is om de druïdencirkel in het noordoosten te bereiken en daarbij onderweg zo weinig mogelijk dieren om te brengen.
Het gesprek met de druïden moet gevoerd worden door je eigen held. Igles jaagt ze alleen maar tegen zich in het harnas.
De druïden helpen je door het beïnvloeden van de dieren, die vanaf nu aan jouw zijde zullen vechten. Maak daar zoveel mogelijk gebruik van want de tegenstand is zwaar op deze kaart. Ruim eerst het gezelschap op dat de brug bewaakt en baan je een weg naar het kerkhof in het noordwesten. Wees op je hoede want niet alle dieren kunnen door de druïden beïnvloed worden. De Elf is bereid je de tweede ster te geven als je alle vijanden op dit kerkhof verslaat. Terug in het druïdendorp merk je dat de Elf nog een bonus weggegeven heeft. In de herberg is er een huurling bijgekomen: een van de paarse trollen. En die zijn heel bruikbaar. Zoals bijvoorbeeld in het Ill Tempered Squirrels scenario waarin je eekhoorntjes moet beschermen tegen een aantal ogres. Zet trollemans op de brug en er kan geen suïcidaal eekhoorntje meer op de ogres afrennen.

The Desert Star

De zoektocht naar het derde en laatste deel van de Ster bestaat weer uit twee delen en dit inleidende gedeelte is wel heel simpel.
Het is niet nodig om hiervoor huurlingen mee te nemen. Alle tegenstanders moeten zonder moeite opgeruimd kunnen worden. Mits je redelijk getraind hebt en Igles is voorzien van een behoorlijk zwaard en een goede verdediging. Rechtsboven in het scherm vind je Ginsush de Orc die in een gevecht gewikkeld is met zijn eigen soortgenoten. Help hem deze te overwinnen en je kunt hem voortaan in de herberg van de druïden als huurling werven. Bovendien vertelt hij je dat het derde deel van de Ster in handen is van een Orc shaman in The Scarab Wastes. Wanneer je verder naar links trekt kom je een legertje skeletten tegen en helemaal linksboven is nog een kamp met ogres. Verder op deze kaart geen echte bijzonderheden.

The Scarab Wastes

Je begint vlakbij het dorp waar de Orc shaman zich bevindt. Dit heerschap is niet bereid de Ster zonder slag of stoot aan jou af te staan. Er zal dus strijd moeten worden geleverd. Loop eerst iets naar boven en wacht tot je een vuurbal naar je hoofd geslingerd krijgt. Versla de draak zodat je in elk geval een vijand minder hebt in het dorp. Ga in de richting van het dorp en lok de zwerm paarse vleermuizen weg van de trollen. Versla dan de trollen een voor een met firewalls. Ze zijn traag en kunnen slecht tegen vuur. Dan moet de horde orcs nog weggewerkt worden met in hun midden de shaman. Het zijn er behoorlijk veel en ze komen en masse op je af. Het maakt daarbij niet uit van welke kant je het dorp aanvalt. Red je het niet met zijn drietjes dan is er maar een huurling geschikt voor dit klusje: Bonkie de paarse trol. Wanneer de orcs verslagen zijn kan Igles de nu complete kroon opzetten wat enorm scheelt in protectie- en verdedigingspunten. Laat Bonkie in het dorp achter en verken met de groep de rest van de kaart. Vooral bij de ogres in het zuidwesten is veel goud te verdienen. Soms hebben ze ook leuke spullen. Nadat deze missie voltooid is zijn er in beide herbergen nieuwe bezoekers te vinden met opdrachten. De vertegenwoordiger van het gilde der necromancers in de herberg van Kaarg geeft de vervolgopdracht van het hoofdverhaal.

A Kings Request

In de herberg van Kaarg ontvang je een nieuwe opdracht. Een lid van het Gilde der Necromancers geeft aan Igles een bevel van de koning door. Hij moet het koninklijke leger gaan assisteren bij het vernietigen van een vijand die beschouwd wordt als de grootste bedreiging voor de Allod. In het dorpje onder in het midden van het beeldscherm ontmoet je een necromancer die deze opdracht nog eens herhaalt. Het blijkt dat de ultieme vijand jouw vrienden de druïden zijn. Iets ten westen van het dorpje staat een van deze "vijanden". Zij is de enige overlevende van een slachtpartij en smeek je de druïdenleider in het noordoosten van de kaart te waarschuwen voor de aanval van de necromancers. Zo op het eerste gezicht word je in dit scenario dus voor de keuze gesteld om partij te kiezen voor de druïden of voor de necromancers. Je hebt echter geen keus. Probeer maar eens een vinger naar de druïde uit te steken en de missie is al mislukt. De druïden moeten geholpen worden. Om dit scenario heel snel af te ronden hoef je alleen de necromancer in het zuidelijke dorp aan te vallen. Hij blijkt dan niet in zijn eentje te zijn maar roept de hulp in van een collega en enkele ondoden. Met behulp van de bosdieren kun je dit groepje makkelijk verslaan. De rest van het oosten onder het water is niet interessant, maar bij het leger van de koning vallen leuke spullen te halen. Ga niet rechtstreeks naar ze toe via de westelijke brug. Vanwege de aanval op de necromancer is dit leger vijandig geworden. Blijf aan de overkant van de rivier staan en schakel zo veel mogelijk tegenstanders uit met vuurballen, muren van vuur en pijlen. Steek daarna de brug over en ruim de rest van de troepen op. Buiten de bondgenoten van de druïden zijn er nog drie vijandige draken te vinden in het westelijke bosgebied. Nadat je deze hebt verslagen is de buit meestal de moeite waard. Wil je meer buit, dan laat je de necromancer nog even met rust en praat je eerst met de koning. Zijn troepen stormen dan op de druïden en hun helpers af waarna de grond bezaaid ligt met zakjes. Zorg er wel voor dat de leider van de druïden niet gedood wordt. Als dat wel gebeurt is je missie ook mislukt.

The King's Hunt

Tot nu zijn de acties van de groep tegen de necromancers onopgemerkt gebleven. De laatste aanval op de necromancers en het koninklijke leger viel echter niet te verdoezelen. Teruggekomen in Kaarg wacht een woedende oom van Igles in de herberg en eist een verklaring van zijn neef. De familie heeft de koning altijd trouw gediend en Igles actie wordt als een schande ervaren. Igles legt de situatie uit en toont zijn oom de complete kroon. Hij vraagt zich af hoe de koning de kroon is kwijtgeraakt en waarom deze in stukken gevallen is. Dina gooit er nog een schepje bovenop door zich af te vragen waarom niemand de laatste jaren het gezicht van de koning heeft gezien. De monarch loopt alleen nog rond in vol harnas met een helm op zijn hoofd.
Oom begint nu toch ook te twijfelen en verleent zijn medewerking door te vertellen waar het jachtgebied van de koning is. Volgens de traditie hebben onderdanen het recht de koning drie vragen te stellen. Het is verplicht daarop te antwoorden. De moeilijkheidsgraad van het spel is inmiddels flink opgelopen. Sommige nevenmissies zijn bijna onspeelbaar en het is zaak je goudstukken verstandig te besteden aan wapens, verdediging en boeken. Ook dit scenario is behoorlijk pittig. Het jachtgebied is bereikbaar via twee nauwe bergpassen. Als je via het zuiden gaat moet er een aantal groene trolls bestreden worden. Magiërs met een hoge vaardigheid in Fire Magic zal dit weinig moeite kosten. Vuurballen en Firewalls zijn zeer effectief. Wees echter snel want een klap van zo'n kolos is meestal fataal. Maak gebruik van de brug om de trolls in een hinderlaag te lokken. Wanneer je liever via het noorden gaat krijg je te maken met een legertje paarse ogres. Snelle jongens die ook stevig kunnen meppen met hun knuppels. Ook zij kunnen niet tegen vuur. Zet daarom je magiër(s) net voor de bergpas en laat de krijger de ogres meelokken. Bestook ze met vuurballen en -muren zodra ze de pas bereiken. Als beide gebieden zijn leeggeruimd (of een van de gebieden is leeggeruimd) blijft er nog een ruimte over voordat je de koning kunt bereiken. Dit deel van de kaart is vergeven van de grijze hagedissen en er vliegt ook nog een draak rond. Als je de beschikking hebt over de spreuk Invisibility gebruik deze dan en laat een van de groepsleden naar het koninklijke jachtgezelschap sluipen. Lok de vijanden daarheen en deze worden netjes voor je opgeruimd. De koning wordt na de eerste vraag van Igles al ontmaskerd en blijkt al jaren geleden door de necromancers in een gore zombie veranderd te zijn. De woedende manschappen lynchen hem en daaraan houdt Igles zeer bruikbare spullen over. De kristallen wapens en wapenrusting zijn een fortuin waard.

The Last Battle

Mocht je nog nevenopdrachten op de kaart hebben staan zorg er dan voor dat je die uitspeelt voordat je aan het eindgevecht begint. Na dit scenario is het spel afgelopen. Het doel van deze eindstrijd is het verslaan van de grootmagiër Urd, leider van het gilde der necromancers.
Of dit je makkelijk of moeilijk zal afgaan hangt helemaal af van de manier waarop je de voorgaande scenario's hebt gespeeld. Wie alleen het hoofdverhaal heeft gevolgd en geen nevenopdrachten heeft gedaan zal het heel zwaar te verduren krijgen. Misschien kom je zelfs tot de ontdekking dat het uitspelen van Rage of Mages 2 voor jou onmogelijk is.
Ook als je wel zoveel mogelijk scenario's hebt uitgespeeld is het nog sterk afhankelijk van de willekeurigheid binnen het spel hoe je de eindstrijd in gaat. Welke wapens, boeken, amuletten, ringen enz. heb je kunnen kopen of vinden? Hoe is je verdediging en je weerstand tegen de verschillende soorten magie? Hoeveel huurlingen heb je kunnen werven? Je begint met jouw groep en huurlingen in de zuidoosthoek van de kaart temidden van twee legers bestaande uit druïden en ridders. Je krijgt niet eens de kans om te denken dat je aan zo'n superleger wel genoeg zult hebben om de strijd met Urd aan te binden. Binnen een seconde krijgen de druïden en ridders ruzie. Een gevecht op leven en dood ontbrandt. De manschappen die overleven staan jou nog ter beschikking. Start het scenario dus herhaaldelijk totdat de uitkomst voor jou gunstig is. Zelf hield ik 7 druïden over en had ik een leger van in totaal 16 man met o.a. Bonkie de paarse troll en een catapult. Urd (te herkennen aan zijn vuurrode mantel) staat met zijn leger op het eiland in het noordoosten. De brug ten zuiden van dit eiland is afgeschermd met een hek. Je zult dus over de brug in het noordwesten moeten om Urd te bereiken. In het woestijngebied staat een immens leger onder aanvoering van een nep-Urd en in het zuidwesten is een kerkhof met eveneens een enorm aantal vijanden. Iets ten noorden daarvan (op de plaats van het vierkantje) bevindt zich een skelet met om hem heen enkele vleermuizen. Blijf daar uit de buurt want dit skelet is onoverwinnelijk en hij slaat zelfs een troll met een klap dood. Het noorden bestaat uit een bosgebied. Wanneer je de paarse troll en/of een catapult bij je hebt zul je helemaal via de bovenrand van de kaart naar de brug moeten om bij Urd te komen. Hiervoor moet je een legertje van 7 harpy's uit de weg ruimen die dit gebied bewaken. Het leger van Urd zelf is niet zo moeilijk te verslaan. Dan volgt er een afrondend gesprek met grootmagiër Skrakan en is Rage of Mages 2 afgelopen.

Deze oplossing komt van http://www.softwaregids.com

Jocelyn

 


Game-Solves
http://members.brabant.chello.nl/~h.vangompel/
Cheats
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/
NL Oplossingen
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/ned/

Forum

http://pub24.ezboard.com/bgamesolves 

www.000webhost.com