24-11-2014

Randalís Monday

Randal is een nietsnut, grof, asociaal en lui. Het verhaal begint in een kroeg waar Randal met twee vrienden zit die binnenkort gaan trouwen. Randals beste vriend gaat door de vele drank over zijn nek en is zo ziek dat hij zijn portemonnee met verlovingsring verliest. Randal pakt deze ring, die vervloekt blijkt te zijn, en verkoopt hem vervolgens. Matt pleegt zelfmoord, waarna Randal gedwongen wordt de gedoemde maandag steeds opnieuw te beleven in een poging zijn fout te herstellen. Alleen hebben de gebeurtenissen effect op spelers waardoor de maandag iedere keer anders is. Dit resulteert in maffe gebeurtenissen. Randal moet de ring terug zien te krijgen om weer wakker te worden op een normale dinsdag.

Wanneer hij wederom te laat naar zijn werk wil gaan bonst de huurbaas aan zijn deur met het verzoek de achterstallige huur te betalen. Randal kan niet goed met geld omgaan en na overleg met zijn huisgenoot kiest hij ervoor om te vluchten via het raam. Het is de bedoeling dat jij ervoor zorgt dat jij je vriend redt en niet meer op maandag wakker wordt. Dit doe je door middel van puzzels op te lossen en er zo achter te komen wat je moet doen om alles terug te draaien. Je kan items samenvoegen en meenemen zodat je ze later in verschillende situaties kan gebruiken. Doordat je met verschillende mensen praat kom je erachter wat er aan de hand is en wat je moet doen om dit te veranderen of op te lossen.

Website

DEMO 3,41 gig

DEMO

 

Praat met iedereen over alles. Onderzoek alle hotspots in het scherm en in je inventaris.
Inventaris -muiscursor onder in het scherm en klik linksonder op het boek, of open de inventaris met het muiswieltje.
Je kan voorwerpen oprapen en meenemen, maar ze zijn niet allemaal nodig in het spel.
Druk op de spatiebalk toont alle hotspots in het scherm. Esc toets - spelmenu.

Randal kan zich sneller verplaatsen door 2x te klikken.

Je kan ook tijdens het spel, prestaties (Achievement) krijgen door bepaalde acties uit te voeren (bij de Steam versie).

Je kan kiezen voor de klassieke besturing waarbij je eerst op het onderwerp klikt en vervolgens kan kiezen wat je wilt doen: praten, nemen of kijken. Daarnaast is er ook de moderne uitvoering. Hier gaat alles met ťťn klik. Je klikt op het onderwerp en kiest welke optie je wilt.

Proloog

Bar Clayton's Cave
Randal zit in de bar en praat met zijn 2 vrienden, Matt en Sally. Het maakt niet uit wat je vraagt of zegt in gesprekken. Volg Matt door de nooduitgang (exit) en praat buiten met hem. Voor het beŽindigen van de proloog krijg je de 'dag 1' prestatie. Je kan de 'Chicken' prestatie krijgen door je inventaris te openen, en activeer het hintsysteem met de vergrootglas bladwijzer. Als je 20 keer op 'kill kitty' knop klikt (onder in het hintboek), krijg je de 'Cat murderer' prestatie. Er is ook een prestatie voor het hintsysteem niet gebruiken. Activeer daarom het hintsysteem in het laatste hoofdstuk van het spel (save het spel voor het laatste hoofdstuk). Als je dan twee keer het laatste hoofdstuk speelt, heb je de 3 prestaties die verband houden met het hintsysteem.

Maandag 1: A box full of junk and too much free time

Randal's apartment
Kijk rond in je slaapkamer. Ga naar de woonkamer (living room). Open de deur naar de trappenhal (hallway). Praat met de niet zo vriendelijke huurbaas, Mr Marconi. Je praat daarna in de woonkamer met Mortimer - Randal's huisgenoot. Neem de bezem (broom) en de krant op de vloer (newspaper). Lees de krant. In je inventaris heb je de portemonnee van Matt, vette krantenpagina's (oily pages), en een tonijn sandwich. Ga naar de badkamer. Neem het eendklerenhangertje (duck-hanger). Ga naar Randal's slaapkamer. Klim door het raam en gebruik de brandtrap (fire escape) om je appartement te verlaten. Ga naar beneden. De kat van Mrs. Grosser zit op de brandtrap. In de inventaris: combineer de bezem met het eendklerenhangertje en krijg een uitschuifbare klerenhanger. En je hebt dan ook een stukje ijzerdraad (wire) in je inventaris. Gebruik de uitschuifbare klerenhanger op de haak (hook) boven de kat en ga verder naar beneden.

Alley
Praat in het steegje met de zwerver (bum). Krijg een roestig scheermesje van hem. Neem de tube lijm (tube of glue) uit de afvalemmer (trash can). Verlaat het steegje en ga in de straat rechts en neem de trap naar de ondergrondse metrostation (subway). Vergeet niet met iedereen te praten en alles te onderzoeken (druk op de spatiebalk, als je iets niet kan vinden of zien).

Threepwood Street Subway
Open Matt's portemonnee in je inventaris en krijg wat geld en ring. De kaartjesautomaat is buiten dienst. Praat met Betty en koop een metropas. Ze heeft het te druk met haar kruiswoordpuzzel. Combineer het roestige scheermesje (razor blade) met de tube lijm, om de tube te openen. Gooi de telefoonhoorn (earpiece), rechts van Betty van de telefoon. Als Betty de telefoonhoorn oppakt, gebruik dan snel de tube lijm op de telefoon. Gebruik dan de intercom, rechts van de kaartjesautomaat (ticket vending machine). Spring dan over de metropoorten (turnstiles).

Je wordt betrapt door agent Murray. Probeer na het verhoor het kantoor van Murray te verlaten.

Neem het Murray beeldje uit de wereldbol (globe).

Probeer ook de losse pin aan de onderkant van de wereldbol te nemen.

Gebruik de vette krantenpagina's uit je inventaris op de pin. Nu kan je de pin nemen. Filmpje.

Praat met Betty en koop een metropas.

Kijk op de kaart (map) tegen de muur, rechts van het loket en reis naar Emerson Express.
 

 

Emerson Express
Ga naar binnen. Hier werk je. Na het gesprek met je baas verlaat je het gebouw. Je bent ontslagen. Phil gooit de radio naar buiten.
Pak de kapotte radio. Ga tegenover naar de pandjeswinkel (pawn shop), links van het bankgebouw.

Pawn Shop
Praat met Mel. Hij koopt ook spullen. Verlaat de pandjeswinkel. Ga links of rechts naar het metrostation (platforms) en ga op de kaart naar je appartement. Ga naar binnen. Marconi staat nog steeds op de huur te wachten. Ga terug naar de straat. Ga rechts en praat met de verkoper (salesman) tot je hem overtuigd hebt om Marconi te bellen, om hem iets te verkopen - "a call to Marconi" (tweede optie) en "you will try to call the landlord" (laatste optie). Je belt dan zelf via zijn telefoon naar Mr. Marconi. Zeg tegen hem "are you still waiting in the hallway Marconi ..." (laatste optie). Ga dan naar je appartement. Ga naar je slaapkamer. Pak de doos met rommel (junk). Verlaat het appartement door de deur en je loopt naar de verkoper. Hij geeft je een hamer. Ga naar de pandjeswinkel (via de metro). Toon de doos met rommel aan Mel. Klik op elk voorwerp. Tot slot, Randal verkoopt de ring voor een hoop geld. Voor de verkoop van de ring krijg je de 'Cursed' prestatie. Verlaat de pandjeswinkel. Sally belt. Ga met de metro naar Matt's appartement.

Matt's apartment
Praat met de hotdog verkoper. Hij geeft je een lege gasfles en een ontvangstbewijs. Ga naar de pandjeswinkel. Probeer met Mel te praten, maar hij is druk bezig met de dief 'klant'. Kijk naar de kapotte radio in je inventaris. Je hebt dan een moer en een spiraalveer. Combineer de moer (nut) met de pin en krijg een bewerkte pin. Gebruik de pin in het gat (hole) in de klok, op de plank achter Mel en draai eraan. De 'klant' verlaat de winkel. Praat dan met Mel en neem de volle gasfles (cylinder) naast de klok. Ga terug naar Matt's appartement. Geef de volle glasfles aan de hotdog verkoper. Hij geeft je een hotdog. Praat met Murray. Toon hem Matt's portemonnee. Ga naar Matt's appartement. Ga na het gesprek met Sally naar de keuken (kitchen). Randal wordt ondervraagd door Sergeant Kramer. Lees de afscheidsbrief (suicide note) tegen de koelkast. Zie Matt in de oven. Praat met Ned, Ted en Kramer. Murray brengt Randal naar huis. Ga naar je slaapkamer. Einde hoofdstuk 1. Voor het begin van hoofdstuk 2, krijg je de 'Dag 2' prestatie.

Maandag 2: Excuse me, am I trapped in time already?

Randal's apartment
Ga naar de woonkamer. Neem en lees de krant over Matt. Open de deur naar de trappenhal. Praat met Marconi en betaal hem de huur. Verlaat het appartementengebouw. Sergeant Kramer belt. Ga naar het steegje. Praat met de zwerver. Een nieuwe locatie komt op de metrokaart - Clayton's Cave. Als je ergens naar toe reist, ga dan naar een metrostation en selecteer de locatie op de kaart.

Matt's apartment
Praat met Sally en ga daarna naar de keuken. Na het gesprek met Kramer lees je de afscheidsbrief tegen de koelkastdeur.
Open de koelkast of probeer iets te nemen, maar dat mag niet van Kramer. Praat met Ned of Ted en met Kramer.

Pawn Shop
Praat met Mel. De ring is verkocht. Je wil weten wie de ring gekocht heeft. Ga met de metro naar de bar.

Clayton's Cave
Ga naar binnen. Probeer de witte speelbal (cue ball) op de pooltafel te pakken. Praat met Vader Roy, maar hij is niet spraakzaam. Je weet zijn favoriete cocktail drankje. Praat met de barmeid, Elaine. Bestel de cocktail 'Daiquirized Royal Mai Tai Iced Tea'. Zeg dat deze voor Vader Roy is. Geef de cocktail aan Vader Roy. Hij spuugt het uit. Hij wil iets sterkers. Neem de kom met maÔs (bowl with corn) op het tafeltje.

Matt's apartment
Ga naar de keuken. Neem het luciferdoosje (matchbox), links van de koelkast.
Open het muurkastje (cupboard), links van het keukenraam en neem het rattengif (poison).

Pawn Shop
Kijk buiten rechts van de pandjeswinkel naar de regenpijp en neem de rotte citroen eruit. Ga naar binnen. Neem de lege fles, bovenop de gasbrander (gas cylinder). Zet de kom met maÔs bovenop de gasbrander en steek de gasbrander aan met je lucifers. Neem de kom met popcorn.

Randal's apartment
Ga in de trappenhal via de trap naar het dak (rooftop). Zie hongerige duiven met daarachter een bierslang met trechter (beer bong). Combineer de popcorn met de rattengif. Voer de duiven met de vergiftigde popcorn. Neem de bierslang en krijg een trechter (funnel) en rubberslang (tube). Hier kan je de 'Three meals a day' prestatie krijgen door eerst de duiven met maÔs te voederen en dan met de vergiftigde popcorn. Ga naar je appartement. Ga naar de badkamer. Vul de lege fles met water uit de waterkraan (faucet). Neem de tv-afstandsbediening (tv remote) op de zitbank in de woonkamer. Open de afstandsbediening in je inventaris (rechtermuis klik) en krijg 2 batterijen.

Clayton's Cave
Op de pooltafel staat nog steeds de slappe cocktail. Leg de volgende dingen in de cocktail:
een batterij, rotte citroen, rattengif en het roestige scheermesje. Neem nu de witte speelbal (cue ball).

Pawn Shop
Zet de fles met water op de gasbrander (base). Gebruik de rubberslang op de fles water, pak het uiteinde (hose) en steek het slangetje in het gat van de klok. Gebruik de witte speelbal op de kanon in de klok. Open het notitieboekje op de toonbank (notebook) en kijk (rechtermuis klik) wie Matt's ring gekocht heeft. Het was Charlie. Randal kent hem. Ga met de metro naar de nieuwe locatie - Charlie's stripboekenwinkel.

Charlie Comics
Ga in de stripboekenwinkel en praat met Charlie - hij is allergisch voor vissen. Ga naar rechts en kijk naar de Super Hot Chick lingerie catalogus achter de gesloten vitrinekast (case) - Randal vindt het een geweldig cadeau voor zijn baas Phil. Ga naar Charlie. Als hij bukt leg dan de tonijn sandwich uit je inventaris in zijn frisdrankje (soft-drink). Hij wordt ziek en springt door het raam. Neem het frisdrank glas en krijg ook een rietje (straw). Kijk naar het slot (lock) van het beveiligingssysteem, rechts van de vitrinekast. Verlaat de winkel. Neem en lees de brief (note) van de zwerver op de muur links van het raam. Neem ook het stukje plakband (scotch tape).

Threepwood St. Station
Neem de droge stift (marker) bij Betty.

Matt's apartment
Ga naar de keuken. Gebruik de droge stift op de mok met alcohol (mug) en je hebt een goede stift.
Gebruik het ijzerdraadje in de blender en krijg een gedraaid draadje (twisted wire).

Charlie Comics
Kijk naar de grote poster aan de linkerkant van de toonbank (counter). Gebruik de stift op de poster, om de dag van de Sci-Fi-Con conventie te veranderen. Voor het wijzigen van de SF conventie (zonder de hint van de zwerver) krijg je de ''I don't want any spoilers' prestatie. Combineer de spiraalveer (spring) met de hamer, dan de geplette spiraalveer met de gedraaide draad en krijg een zelfgemaakte slotenopener (lock pick). Gebruik de slotenopener op het slot van het beveiligsysteem, om de vitrinekast te openen. Maar de computer Hal vraagt om Charlie's vingerafdruk en zijn DNA. Gebruik de DNA scanner en vingerafdruk scanner (fingerprint reader).

Clayton's Cave
Vraag Elaine om een alcoholvrij drankje. Selecteer een voor een elk drankje op de menukaart. Ga boven naar het toilet (restroom). Je kotst alles onder. Zeg tegen Elaine dat het toilet een puinhoop is en er een grote spiegel hangt (huge mirror). Neem dan de vuilniszak (trash bag) op de bar en verlaat de bar door de nooddeur. Gooi de vuilniszak in de afvalcontainer (dumpster). Praat met de zwerver. Ga terug naar het toilet in de bar. Neem links de make-up set.

Charlie Comics
Combineer de make-up set met het glas en combineer de vingerafdruk met het stukje plakband en krijg Charlie's vingerafdruk.
Gebruik de plakband met Charlie's vingerafdruk op de bovenste vingerafdrukscanner en het rietje op de DNA scanner.
Neem de 'Super Hot Chick' catalogus uit de geopende vitrinekast, maar het is nog beveiligd met laserstralen.
Zet de catalogus terug op zijn plaats. Gebruik de hamer op de computer Hal. Nu kan je de 'Super Hot Chick' catalogus nemen.

Randal's apartment
Ga naar je slaapkamer. Voor het begin van hoofdstuk 3, krijg je de 'dag 3' prestatie.

Maandag 3: Mortimer's Dungeon

Randal's apartment
Ga naar de woonkamer en pak de krant. Ga naar de trappenhal. Praat met Marconi en betaal de huur.

Matt's apartment
Kramer staat buiten. Ga na het gesprek met Sally naar de keuken. Ga na het gesprek met Kramer weer terug naar de keuken. Lees de afscheidsbrief. Neem de twee bierflesjes (beer). Open de bierflesjes tussen de bevroren tanden van Matt. Ga naar de woonkamer. Geef de geopende bierflesjes aan Ned en Ted. Neem de spuitbus luchtverfrisser (spray air) op de onderste plank bij het raam. Ga terug naar de keuken. Combineer de luchtverfrisser met het luciferdoosje. Neem de gebroken spuitbus luchtverfrisser op de vloer. Probeer de lade te openen (drawer). Zet de gebroken luchtverfrisser tussen de lade. Gebruik het luciferdoosje op de luchtverfrisser. Je krijgt dan een vork. Gebruik de uitschuifbare eendklerenhanger op de gebarsten druipsteen (cracked stalactite) boven de koelkast. Je neemt dan het scherpe spitse bovenstukje van de druipsteen (stalactite tip). Kijk naar het keukenraam. Gebruik het druipsteen stukje op het keukenraam. Ontsnap door het keukenraam. In het steegje staan Jay en Bob. Praat met ze.

Emerson Express
Geef Phil de 'Super Hot Chick' lingerie catalogus. Hij geeft je een pakketje en leveringsbon.
Open het pakketje en krijg T-shirts.

Matt's apartment - SF conventie
Aan de rechterkant van het appartementengebouw is de ingang van de SF conventie. Praat met Murray, en toon hem de leveringsbon (delivery note). Ga naar binnen en achter in de zaal naar de linkerkant (back). Praat met Charlie. Randal heeft niet genoeg geld om de ring te kopen. Ga terug naar de grote zaal en praat met Mel. Hier is Randal's huisgenoot - Mortimer. Praat met Mortimer. Ga naar Charlie's stripboekenwinkel. Aan de linkerkant van de winkel is het kantoor van de psychiater, die nu open is. Ga naar binnen.

Psychiatrist's office
Praat met de receptioniste en met patiŽnt Robert. Druk op de knop in de rechter muur (dial). Praat met Robert's alter ego - Alan. Steek de vork in het  stopcontact van de gebroken knop (dial). Om over te schakelen van Robert naar Alan (en andersom) druk je op de vork. Praat een paar keer met Alan en Robert. Alan vertelt dat hij een foto van Robert's doden kanarie op zijn telefoon heeft. Praat dan met Robert. Vraag of je zijn telefoon mag lenen (borrow your phone). Zeg dan dat je hem iets wil laten zien (show you something) en zeg dat de telefoon erg oud is (old). Zeg tot slot dat hij gewoon de functies van de telefoon moet uitproberen (just want to see phone's functions). Robert krijgt een inzinking en Randal is aan de beurt.

Praat met de psychiater Dr. Johnson. Randal moet de rorschachtest doen. De rorschachtest is een inktvlekkenmethode in de psychologie. Geef de meest domme antwoorden (meestal de laatste optie, alleen bij de tweede afbeelding de eerst optie ?) , 'I'm blind', 'goundhogs', 'dogs playing poker', time machine', 'Empire State Building', 'ark', 'map of Australia', 'astronaut', 'how many times a month do you get sued by the animal rights people?....'
Na elke dom antwoord noteert de psychiater het in zijn boekje. Dan toont hij weer dezelfde afbeelding, en nu moet je een ander antwoord kiezen. Als hij dan in zijn boekje schrijft, neem je een visitekaartje (business card) uit het bakje op zijn bureau. Als de test klaar is verlaat je het kantoor.

Randal's apartment
Mortimer is op de SF conventie en dus niet op zijn kamer. Gebruik het visitekaartje op zijn slaapkamerdeur, om de deur te openen. Zie de Millennium Enterprise miniatuur model in de afgesloten showcase op het bureau. Klik op het brandhout in de open haard (log). Je hoort een tik geluid. Open dan snel zo lang het tikt de bovenste lade van het bureau. Zie drie knoppen: rood, groen en blauw en het cijfer 1 boven de knoppen. Druk op de rode knop. Kijk naar de boekenkast en duw als eerste op het rode boek. Duw daarna op 2 andere gekleurde boeken. Volgorde maakt niet uit. Open nu de middelste lade met cijfer 2. Druk op de groene knop. Duw dan als eerste op een gekleurde boek in de boekenkast en als tweede op het groene boek en dan op het andere boek. Open de onderste lade met cijfer 3. Druk op de blauwe knop. Duw dan als eerste op een gekleurde boek in de boekenkast, als tweede ook op een gekleurde boek en als derde op het blauwe boek en als laatste op een andere boek. Kijk dan naar de half geopende paneel aan de onderkant van de boekenkast en neem de sleutel. Gebruik deze sleutel in het slot van de showcase en neem de miniatuur eruit. Voor het oplossen van deze puzzel in ťťn poging krijg je de 'Survival horror lover' prestatie. Neem de metro naar de SF conventie.

SCI-FI Convention
Ga naar binnen en praat met Mel. Hij is ziek en wil koffie. Praat met de hotdog verkoper - hij heeft een kopje koffie, maar wil het je niet geven. Ga naar buiten en vertel Murray dat Mel ziek is geworden van een slechte hotdog. Ga naar binnen en ga achter naar de linkerkant, naar de bezette latrine (openbaar toilet). Praat met Mel in de latrine. Ga naar de grote zaal en praat met Murray. Geef hem de rotte hotdog. Praat weer met Mel in de latrine.
Ga naar de grote zaal en neem de beker koffie. Geef de koffie aan Mel. Randal verkoopt de miniatuur aan Mel voor veel geld. Ga naar de kraam van Charlie, naast de latrine. Praat met Charlie en hij zal de ring aan je verkopen als je een beeldje van Captain Red voor hem hebt. Zie links op de paal van het kraampje een poster van Captain Red en neem de poster. Geef een T-shirt aan de space nerd verkleed als Darth Vader en hij geeft je een eucalyptus snoepje. Geef een T-shirt aan de supernerd gekleed als Superman. Van hem krijg je een vishengel. Verlaat het gebouw. Een man komt te voorschijn, gekleed als Doc uit Back to the Future. Van hem krijg je een plutonium staaf. Je hebt een Murray beeldje in je inventaris. Deze moet je blauw en rood verven als Captain Red.

Clayton's Cave
Kijk naar het krijt (chalk) op de pooltafel. Probeer het krijt en een poolkeu uit het rek te nemen. Ga naar Elaine en zeg dat er geen speelbal (cue) op de pooltafel ligt. Ze geeft je de speelbal. Leg de witte speelbal op de pooltafel en pak dan een poolkeu. Richt de poolkeu op de lamp, boven de pooltafel. Neem het krijt op de vloer. Combineer het krijt met Murray's beeldje (figure) om het beeldje een blauwe pet te geven.

Pawn Shop
Praat buiten voor de pandjeswinkel met Bob. Gebruik het beeldje met blauwe pet in de rode verfblik en daarna in het fixeermiddel (pot naast de verfblik). Een koalabeertje steelt het beeldje en verdwijnt in de rioolput. Combineer de vishengel met het eucalyptus snoepje. Gebruik dan de hengel met snoepje in het gat (hole) in de putdeksel (manhole cover). Het koalabeertje steekt zijn kop uit zijn schuilplaats (hideout). Gebruik de hamer op het koalabeertje. Neem het koalabeertje. Randal neemt ook het aangepaste beeldje (Captain Red) en de hamer terug.

SCI-FI Convention
Geef het captain Red beeldje aan Charlie en krijg de ring. Verlaat het gebouw, links van Charlie door de nooduitgang 'exit'.
Praat in het steegje met de dief. Gebruik dan het koalabeertje op de dief. Filmpje.
Voor het begin van hoofdstuk 4, krijg je de 'Dag 4' prestatie.

Maandag 4: Officer Hicks, give me that ring!

Matt's apartment

Neem en lees de krant in het steegje. Er is geen nieuws over Matt, dus hij leeft nog. Neem de rol plakband (duct tape) en de feesttoeter (party blower). Kijk in de grote open doos en je neemt er een honkbal (basebal) uit. Verlaat het steegje. Ga naar Matt's appartement. Open de deur van zijn appartement een stukje en praat met Matt. Kijk naar de magneet op de eettafel. Probeer de magneet met de uitschuifbare eendklerenhanger te pakken, maar de klerenhanger is te kort. Ga uit de close-up van de voordeur. Neem de brandblusser tegen de muur in de gang.

Charlie Comics
Praat met Charlie. Kijk naar het lichtzwaard tegen een rek (lightsaber). Druk op de rode knop en praat met HAL (computer). Als je het gesprek beŽindigt, stelt de computer voor om een spel te spelen. De vragen in dit spel zijn willekeurig. Voor het juiste antwoord selecteer je altijd de personage, wiens naam in het begin van de vraag zit na het woord "IF". BV, als HAL vraagt "If LUKE never....." is het antwoord dus "LUKE". Na drie juiste antwoorden krijgt HAL problemen met oververhitting. Voor het winnen van het spel met HAL, zonder een fout antwoord krijg je de 'Lover of The Trilogy' prestatie.

Charlie probeert HAL te repareren. Hij heeft een platte schroevendraaier, maar heeft een kruiskopschroevendraaier nodig. Steel nu het lichtzwaard.
Neem ook het stukje metaal plaatwerk op de vloer (sheet metal). Probeer de laser op de vloer te pakken, maar het is te heet. Gebruik de brandblusser op de laser en dan kan je de laser pakken. Combineer het lichtzwaard met de uitschuifbare klerenhanger en dan met het stukje plaatwerk. Je plakt het automatisch vast met de plakband (rol plakband moet je dus in je inventaris hebben). Ga naar Matt's appartement. Open de deur. Neem nu de magneet op de eettafel met de verbeterde uitschuifbare lichtzwaard (klerenhanger). Ga terug naar Charlie's stripboekenwinkel. Praat buiten voor de winkel met de 'space nerd' verkleed als Darth Vader. Toon hem de kapotte radio. Hij kan het repareren als je een soldeerbout, tin en een platte schroevendraaier hebt. Ga naar Randal's appartement.

Praat buiten, rechts van de videowinkel met Bob. Kijk naar zijn gereedschapgordel. Bob zegt dat hij een gereedschapkist in zijn busje heeft. Probeer de deur van het busje (van) te openen, maar is gesloten. Gebruik de laser op het slot van de deur en daarna de magneet in het gat. Open de deur. Open de gereedschapskist en je neemt er een soldeerbout met tin uit. Neem ook de spons. Neem de magneet terug. Praat met de 'classy nerd' verkleed als Jules Winnfield uit Pulp Fiction. Hij heeft een pistool en heeft een geluiddemper nodig. Combineer de plakband met de trechter en je hebt een zelfgemaakte geluiddemper. Geef deze geluiddemper (homemade silencer) aan de 'classy nerd'. Hij test het en schiet in de lucht. Bob schrikt ervan en laat zijn schroevendraaier vallen. Neem de kruiskopschroevendraaier op de grond (star screwdriver). Ga naar Charlie's stripboekenwinkel. Geef de kruiskopschroevendraaier aan Charlie en krijg zijn platte schroevendraaier. Ga naar buiten.

Geef de soldeerbout met tin en de platte schroevendraaier (flat) aan de 'space nerd'. Hij zegt dat hij ook een paar batterijen moet hebben. Ga terug binnen naar Charlie en praat met hem. Neem de kruiskopschroevendraaier. Ga naar buiten. Combineer de kruiskopschroevendraaier met het lichtzwaard en krijg batterijen. Geef de batterijen aan de 'space nerd'. Hij wil nu ook het lichtzwaard. Geef hem je lichtzwaard. Hij houdt niet van de kleur en gooit het zwaard op de grond. Pak het handvat van het zwaard. Combineer het handvat met de laser en dan met de plutonium staaf, in deze volgorde. Geef de plutonium lichtzwaard aan de 'space nerd' en je krijgt de gerepareerde radio terug.

Clayton's Cave
Buiten voor de bar staat de 'anti-establishment nerd' (anti onderneming) die een munt opgooit. Gebruik de radio op de regenpijp, rechts van de bardeur. Hij wordt dan een beetje afgeleid. Verstop je in de doos (box). Als de 'nerd' de munt naar de lamp gooit, gebruik dan je magneet erop en je hebt de munt. Neem ook de radio terug.

Pawn Shop
Gebruik buiten voor de pandjeswinkel de munt (coin) in de kauwgomballen automaat (gum). Schop dan tegen de kauwgomballen automaat en pak de speelgoedbol op de grond (toy capsule). Open het in de inventaris (rechtermuis) en krijg een opgerolde kauwgomsliert. Praat met de dief. Je moet aantonen dat je een agent bent. Ga naar Threepwood metrostation. Praat met het kind. Hij heeft een politiebadge en een waterpistool. Hij wil een beter wapen. Ga naar Randal's appartement. Bob heeft een meetlint (tape measure) en een spijkerpistool (nail gun) naast zich liggen. Als hij de meetlint neerlegt vervang het dan snel met de kauwgomsliert (gum roll). Pak dan ook zijn spijkerpistool. Ga naar het metrostation.

Geef het spijkerpistool aan het kind, maar hij wil het niet. Schiet dan met de spijkerpistool zijn ballon kapot. Je krijgt dan zijn waterpistool, maar niet de badge. Ga naar Clayton's Cave bar en ga naar het steegje. Gebruik de spons in de waterplas (puddle). Combineer de natte spons met het waterpistool. Ga terug naar Threepwood metrostation. Gebruik het geladen waterpistool op het kind. Praat met het kind. Hij schiet dan met zijn spijkerpistool op doelen die Randal aangeeft. Als hij alle munitie opgeschoten heeft, gebruik je het waterpistool op het kind en krijg zijn speelgoed badge. Ga naar de pandjeswinkel. Toon de badge aan de dief en praat met hem, maar hij is niet onder de indruk. Ga naar de ingang van de SF conventie en praat met Murray. Vraag om zijn politiebadge te zien en geef hem de speelgoed badge terug. Ga naar de pandjeswinkel. Toon de politiebadge aan de dief en praat met hem. Iemand heeft de ring gestolen. Filmpje.

Clayton's Cave
Ga naar het steegje naast de bar. Praat met de zwerver. Gebruik het waterpistool op de zwerver.
Neem de ring van zijn vinger. Sally belt. Ga naar de straat. Sergeant Kramer staat buiten voor de bar.
Ga in de bar. Praat met Sally. Voor het begin van hoofdstuk 5 krijg je de 'Dag 5' prestatie.

Maandag 5: Till the magnumatic do us part

Randal's apartment
Na het gesprek met Sally ga je naar de woonkamer. Neem en lees de krant. Matt is nog in leven.
Ga naar de trappenhal en praat met Mrs.Marconi. Verlaat het appartementengebouw.
Ga buiten naar rechts. Neem de werkhandschoen (glove) op de steiger met de uitschuifbare klerenhanger.

Matt's apartment
Probeer de deur van Matt's appartement te openen, maar de deur is afgesloten.

Gebruik het visitekaartje op de deur - het visitekaartje breekt.

Clayton's Cave
Praat met Elaine. Ga boven naar het toilet en kijk naar de kots in de toiletpot (puke).
Gebruik de handschoen in de kots en je neemt er een geplastificeerde kaart uit.

Psychiatrist's office
Zie buiten voor het kantoor van de psychiater een poster tegen de muur met het gezicht van Randal. Je moet je uiterlijk nu veranderen. Praat met Jay en Bob. Gebruik de radio op Jay en praat weer met Jay. Selecteer tijdens het rap woordengevecht elke dialoogoptie die je wilt en selecteer als laatste 'je moeder'. Jay wordt pissig en geeft je een masker. Draag het masker (linkermuis klik op het masker - mask). Ga naar het kantoor van de psychiater. Praat met de receptioniste en probeer het kantoor binnen te gaan, maar dat mag niet. Zeg dat het vandaag de verjaardag (birthday) van de doctor is en je wilt een surprise party organiseren voor hem.

Clayton's Cave
Gebruik de uitschuifbare klerenhanger op de slingers (garlands). Ga naar het toilet.

Gebruik de schroevendraaier op de condoomautomaat (vending machine), om condooms te nemen.

Randal's apartment
Ga naar je slaapkamer en verlaat de kamer door het raam. Ga op de brandtrap een verdieping lager.

Steel de taart (pie). Ga terug naar binnen en verlaat het appartementengebouw.

Emerson Express
Neem buiten op straat een verkeerkegel (cones).

Matt's apartment
Praat buiten met de hotdog verkoper. Overtuig hem om wat helium in te nemen. Als hij dat gedaan heeft praat je met het kind. Praat dan met de hotdog verkoper over het kind. Wanneer hij de slang in zijn mond steekt, draai je de kraan open. De hotdog verkoper valt flauw. Probeer de ballonnen te nemen, maar het kind schiet op je. Gebruik daarom de condooms op de helium fles, om ze op te blazen als ballonnen.

Psychiatrist's office
Neem de sigaret op de grond, voor Jay en Bob. Ga naar het kantoor van de psychiater. Combineer de sigaret met de taart. Gebruik de verkeerkegel en feesttoeter op Robert. Geef de slingers, ballonnen en verjaardagstaart aan de receptioniste. Ga naar het kantoor en praat met de psychiater.

Matt's apartment
Ga eerst naar de pandjeswinkel. Praat met Mel - hij drinkt veel te veel cola. Ga naar Matt's appartement. Gebruik de geplastificeerde kaart op de deur (laminated card). Neem Matt's foto uit de fotolijst op het bijzettafeltje naast de zitbank. Verlaat de kamer. Kramer staat op de gang. Ga naar de keuken en verlaat het gebouw door het keukenraam. Praat in het steegje met Ned en Ted. Gebruik de honkbal op Ned. Neem een andere honkbal uit de open doos en gebruik het opnieuw op Ned. Praat daarna met Ned over de stroomstootwapen (taser) en krijg het wapen. Neem nog een honkbal en gooi het naar Ned. Nu slaat hij een homerun. Ned en Ted geven elkaar een 'high five'. Gebruik dan je stroomstootwapen op Ned, als ze hun handen tegen elkaar slaan, zodat ze samen getroffen worden. Als dat de eerste keer niet lukt, moet je weer een honkbal nemen en naar Ned gooien en probeer het opnieuw. Als beide op de grond liggen verlaat je het steegje.

 

Ga naar de pandjeswinkel. Toon Matt's foto aan Mel. Matt kocht een pistool, de Magnu-Matic 9000.
Ga naar Randal's appartement. Lees het briefje op je deur. Ga op het dak en praat met Matt.
Het maakt niet uit wat je zegt, want hij pleegt op het laatst toch zelfmoord. Dan komt Kramer.
Je wordt gearresteerd en opgesloten in de gevangenis.
Voor het begin van hoofdstuk 6 krijg je de 'Dag 6' prestatie.

 

Maandag 6: You smoke? No thanks I'm trying to quit


Cells
Charlie heeft contact met Randal achter de Captain Red poster. Na het gesprek met Charlie neem en lees je de krant. Als je de poster probeert te nemen verschijnt Charlie. Hij zegt dat hij explosieven moet hebben. Ga links naar hal A. Probeer naar de bibliotheek (library) te gaan, maar de andere gevangenen houden je tegen. Praat met Bogs en 'The sisters'. Ga terug naar je cel. Ga rechts naar hal B. Hier zit Murray, voor de douches. Praat met Murray. Pak de kom (bowl) van de kat. Ga rechts naar de binnenplaats (yard).

Yard - Back yard
Na het gesprek met Sleazy praat je met de dief. Ga rechts naar de achterplaats (back yard).
Hier wordt een spuugwedstrijd gehouden (spitting competition). Je spuugt niet ver.
Praat met de verkoper. Hij geeft je het wachtwoord om in de bibliotheek te kunnen.
Ga naar hal A en zeg het wachtwoord tegen Bogs. Het blijkt dat ze je voor de gek houden.
Voor het zeggen van het wachtwoord tegen Bogs, krijg je de ''Gort salutes you'' prestatie.
Ga naar de keuken, rechts van de ingang bibliotheek.

 

Kitchen
De kok, Bruno gooit Randal uit de keuken. Ga naar Murray in hal B en praat met hem. Randal wordt de tijdelijke sous-chef. Ga naar de cellen. Neem uit de laatste cel de gevangenis uniform en je krijgt er een wasmiddel tablet bij (detergent tablet). Ga terug naar de keuken. Praat met Bruno. Leg het wasmiddel tablet in de pot. Klik op de hete plaat. Het is de cps-matic-9000 model. Ga uit de close-up. Kijk naar de instructie tegen de koelkastdeur. Het is voor het pro model. Het beschrijft vier soorten knoppen - blauw, paars, bruin en groen. Op de hete plaat zijn slechts twee knoppen (blauw en groen). Duw op de volgende knoppen: links groen (pijl op de instructie), rechts blauw, rechts groen, links groen en dan op de rode startknop. Voor het oplossen van deze puzzel in een eerste poging krijg je de 'Brainiac' prestatie. Wanneer de keuken vol stoom is, pak je de bouillonblokjes (stock cubes) naast de pot en de pan en wok boven de oven aan de linkerkant.

 

Back yard

Zet de wok op de eerste platte steen (slab), pan op de derde en kom op de vijfde.
Praat met de gevangene en neem deel met de spuugwedstrijd. Je krijgt een tijdschrift.

Library
Ga naar hal B. Toon Murray het tijdschrift (magazine). De dief sluipt naar binnen. Volg hem naar hal A. Neem na het gevecht het breekijzer (crowbar). Ga naar de bibliotheek. Praat met Brooks. Selecteer een dialoog en zeg daarna dat je iets specifieks nodig hebt 'something very specific'. Zeg dat hij promotie moet vragen 'ask for a promotion'. Vraag hoe laat het is 'what time is it?'. Zeg dat je altijd boeken over Brahms leest 'read about Brahms' en zeg op het einde dat je echt dat boek wil 'i need that book'. Je hebt geen bibliotheekkaart en je krijgt geen boek.

Cells
Ga terug naar de cellen. Praat met Mortimer in de tweede cel (van rechts). Zie in de open derde cel iemand tussen de stapelbedden liggen. Gebruik het breekijzer op het stapelbed (bunk) om Carl te bevrijden. Hij geeft je een pakje nicotine kauwgom en belooft om je er elke dag een te geven. Neem de lege fles op de vloer. Neem uit de vierde open cel het glas met een gat op het wastafeltje (sink). Combineer de kauwgom met het glas, om het gat te dichten. Gebruik dan het gerepareerde glas in het wastafeltje in de cel van Carl, om het te vullen met een vies alcoholdrankje (liquor).

 

Yard
Ga naar de binnenplaats. Praat met de gevangene die zijn lunch eet. Zodra hij omkijkt als je zegt dat er achter hem iets te zien is, giet je het vieze drankje over zijn eten (food). Neem zijn versneden maaltijd. Kijk naar de roze fles op tafel met maagzuurremmer (antacid). Kijk in je inventaris naar de maaltijd (rechtermuis - adulterated food ) en krijg een worm.

Library
Ga naar de bibliotheek en geef de worm aan de raaf (crow). Praat met Brooks over de raaf en hij geeft je een boek (je moet wel gezegd hebben dat je het boek van Brahms wilde lezen). Lees het boek (explosives manual) over een bom maken (rechtermuis). Voor een zelfgemaakte bom heb je nodig: roze bismut (maagzuur ingrediŽnt), kunstmest, zeep, fosfor ('phosphorous' worden lucifers van gemaakt) en keukenolie.

 

The Hole
Ga naar Murray in hal B en vraag over de zeep (soap). Gebruik de fles op Murray. Je komt in de isoleercel 'The Hole'. Neem de spons en gebruik de spons op de vuile muur (filthy wall). Lees de inscriptie op de schoongemaakte muur. Klop op de celdeur. Praat met Murray over de inscriptie en hij geeft je een honkbal. Gebruik de honkbal op de rechtse muur. Gebruik daarna nog 2x de honkbal op de scheur in de muur tot je een deel van de pijpleiding ziet. Gebruik je breekijzer op de moer (nut). Neem dan de dode rat. Leg de rat in de emmer. Neem 48 uur later de zeep die Murry naar binnen schuift. Gebruik de spons in het vuile water in de smerige emmer en gebruik de spons op het slot van de celdeur. Murray komt kijken en je mag de isoleercel verlaten.

Yard - Back yard
Je krijgt een doos met zaden. De planten hebben 24 uur nodig om te groeien. Praat op de binnenplaats met de dikke man met een magische doos (box guy). Geef hem de honkbal en hij geeft je een medaillon. Praat met Sleazy. Ga naar je cel en neem een andere nicotine kauwgom op het krukje. Ga terug naar de binnenplaats en geeft de kauwgom aan Sleazy. Hij geeft je een sigaret en een lucifer. De kat volgt je steeds. Ga aan de linkerkant naar de achtertuin (links van Sleazy). Hier is een verwaarloosd veldje (neglected field). Maak hier nu een vogelverschrikker, want als je dat later doet, heb je kans dat de raaf je plant opeet. Als dat gebeurt moet je uit je cel weer een nicotine kauwgom nemen en aan Sleazy geven om een lucifer te krijgen. Neem links de zak (sack) en wat droge bladeren onder de boom (dry leaves). Combineer de bladeren met de zak en gebruik de zak met bladeren op de oude overblijfselen (old remains). Je maakt van het houtenkruis een vogelverschrikker. Gebruik het uniform op de vogelverschrikker (scarecrow). Neem de droge pompoen (dry pumpkin) en zet het als hoofd op de vogelverschrikker. Bevochtig het uniform met de spons. De kat ruikt de geur van de stinkende vogelverschrikker en blijft ervoor zitten. Voor het maken van een complete vogelverschrikker, krijg je de 'Perfectionist' prestatie.

 

Pak de gele waterslang (hose), hark (rake) en weer wat droge bladeren. Gebruik de hark op het verwaarloosd veldje. Gebruik (zaai) dan de zaden (seeds) op het omgeploegd veldje. Leg de droge bladeren in het bakje (trough) onder de waterkraan (faucet). Steek de bladeren aan met je lucifer. Gebruik de waterslang op de waterkraan. Gebruik de medaillon als een draaiwieltje op de waterkraan (klik het op 'valve spot'). Draai de waterkraan open, pak de waterslang in de hand en besproei het veldje (kan alleen als er een complete vogelverschrikker staat).
 

Dag 2189 - Maandag: Randal's Redemption

 

Yard - Back yard

De volgende maandag word je wakker in je cel. Pak beide kussenslopen (pillowcase), een van het bovenste en een van het onderste stapelbed. Neem met de hark de kussensloop in de cel van Mortimer. Ga terug naar de achtertuin. Kijk naar het klaverblaadje (clover). De kat verjaagt de kraai. Praat met Murray. Hij ziet de plant en geeft je de sleutel van de tuinierkist. Open de tuinierkist (gardening chest) met deze sleutel in het hangslot (padlock) en neem wat mest (fertilizer). Filmpje. Neem de nicotine kauwgom op het bed. Neem wat lucifers van de stapel onder de celraam. Ga naar de binnenplaats en praat met de lunch gevangene. Vraag over zijn kuur. Hij wil iets gezonds eten.


Ga links naar de achtertuin. Kijk naar de appel en nest in de boom. Neem de schoffel (weeder). Combineer de drie kussenslopen met de schoffel en krijg een touw met haak. Gebruik het touw met haak (rope with hook) op de boomtak (branch). De appel valt en de kat speelt ermee. Draai de waterkraan open en gebruik de waterslang op de kat. Pak de appel. Kijk in het nest en je vindt een cent (penny). Ga naar de binnenplaats en geef de appel aan de lunch gevangene. Je krijg dan zijn flesje met roze bismut. Ga rechts naar de achterplaats en praat met Bruno over alles (sterkte, wijsheid en geluk). Je traint hem voor de spuugwedstrijd. Hij wil ook een geluksdrankje. Alan, een nieuwe gevangene is beter in spugen.

Ga naar de achtertuin. Zoek en neem het enigste klavertje vier tussen de klavertjes 'the one clover'. Ga terug naar de binnenplaats. Praat met de man met de doos over alles tot hij zijn magische doos aan je geeft. Ga naar hal B en praat met Murray. Gebruik de magische doos op Murray om een truc te tonen. Ga naar de cellen. Mortimer neemt de konijnenpoot. Vul het glas weer met het vieze drankje uit de wastafel in Carl's cel. Giet het vieze drankje in Mortimer's wastafel. Gebruik de lucifers op het vieze alcoholdrankje in Mortimer's wastafel. Mortimer schrikt en gooit de konijnenpoot uit zijn cel. Pak de konijnpoot op de vloer (rabbit foot).

 

Ga naar de bibliotheek. Gebruik je breekijzer op het hoefijzer en neem dan het hoefijzer (horseshoe). Ga naar de keuken. Pak links de snelkookpan op de oven (pressure cooker). Leg de volgende ingrediŽnten in de pot met hete soep: klaver, cent, konijnenpoot en hoefijzer. Neem dan wat geluksoep met het glas (lucky soup). Ga naar de cellen. Praat met Alan in de eerste cel aan de linkerkant. Vraag over de spuugwedstrijd. Gebruik de mest (fertilizer) op Alan. Ga naar de achterplaats.

Geef Bruno de geluksoep en zeg dat Alan geen bedreiging meer voor hem is. Bruno geeft je de sleutel van het voorraadkastje. Ga naar de keuken. Open het voorraadkastje tegen de muur (pantry) met de sleutel en neem de fles bakolie (cooking oil). Leg de volgende ingrediŽnten in de snelkookpan (in de inventaris): zeep, mest, roze bismut, lucifers en bakolie en je hebt een zelfgemaakte bom. Ga naar je cel. Gebruik de bom op de poster, om het aan Charlie te geven. Filmpje. Ga naar je appartement en naar je slaapkamer. Voor het begin van hoofdstuk 7 krijg je de 'Dag 7' prestatie.

 

Dag 2190 - Maandag: The final barbecue

 

Randal's apartment
Na het wakker worden in de apocalyptische ochtend ga je naar de woonkamer. Open de deur naar de trappenhal. Praat met de Dood en Matt. Pak en lees de krant. Verlaat de woonkamer en ga op het dak. Praat met de vier Ruiters (horsemen) van de Apocalyps. Verlaat het dak, ga naar je appartement en ga naar Mortimer's kamer. Klik op de rechtervleugel van het standbeeld van Tim Schafer, rechts van de open haard. Probeer de ceremonie dolk uit de open haard (dagger) te nemen, maar zodra je de vleugel loslaat, sluit de geheime plek (roterend deel) in de open haard. Open weer de geheime plek in de open haard (rechtervleugel). Gebruik dan de nicotine kauwgom op het roterende deel (rotatory base) en neem dan de ceremonie dolk. Verlaat het appartementengebouw en loop richting het metrostation.

 

Praat met zombie Murray. Randal moet de ruiters van de Apocalyps voeden en Murray heeft een oude barbecue in zijn kantoor. Het probleem is dat Murray niet weet dat hij dood is en gaat niet beneden naar het metrostation. Gebruik de dolk op Murray en na een kort gesprek haalt hij de barbecue. Randal en Murray gaan op het dak. Praat met de hongernood Ruiter (Famine) en neem zijn fles wonderolie (castor oil) op de grond. Ga terug naar je appartement. Praat met Matt. Zeg dat er een feestje is en open het raam in de woonkamer. Matt denkt dat hij drank mee moet nemen naar het feestje. Neem de mok op de zitbank en ga naar buiten.
 

Save nu het spel, om alle prestaties te krijgen die verband houden met het hintsysteem. Activeer het hintsysteem (vergrootglas aan de rechterkant van de inventaris) en klik 20 keer op de 'kill kitty' knop. Je krijgt dan beide prestaties 'Chicken' en 'Cat murderer'. Laad het spel en ga verder met het spel, zonder het hintsysteem te activeren, zodat je de derde prestatie krijgt.


Ga naar de steeg en praat met de zombie zwerver. Hij is ziek. Giet (combineer) de wonderolie in de mok en geef het aan de zwerver. Neem de mok op de grond terug. De zwerver moet overgeven, en gebruik de mok op de zwerver kots (bum puke). Ga naar je appartement en geef de mok met zombie kots aan Matt. Filmpje. Voor het voeden van de Apocalyps Ruiters krijg je de 'Bad friend' prestatie.
 

Clayton's Cave

Ga in de bar door de achterdeur. Er is een tweede Randal met wie je niet kunt communiceren. Als Randal met valse snor ga je boven naar het toilet. Praat met de kotsende Charlie. Hij is woest omdat de uitgever van Captain Red stopt. Ga terug naar beneden en praat met Elaine. Zeg dat die kerel (guy) iets over je gezegd heeft (stuff) en zeg dat hij iets over een geheime verhouding zei (secret relationship). Elaine praat dan met de andere Randal. Steel dan Randal's portemonnee (wallet) uit zijn achterzak. Praat weer met Elaine. Koop een biertje en zeg dat het voor Randal is. Randal drinkt het biertje en gaat naar het toilet. Koop nog een biertje voor Randal en als hij weer naar het toilet loopt, volg je hem. Praat met Charlie en zeg dat de persoon die verantwoordelijk is voor de hele situatie met Captain Red de man is die staat te urineren. Charlie zal de uitgever bijwerken (andere Randal). Ga dan naar beneden en door de nooduitgang deur naar het steegje.

 

Trek aan Randal's lijk (corpse) in de afvalcontainer en je trekt aan zijn kleren. Ga terug in de bar. Praat met Sally en Matt. Zorg dat Matt niet dronken wordt. Als je een verkeerd antwoord geeft, verschijnt de Apocalyps ruiter en zet de tijd terug. Selecteer geen dialogen over 'go-carts' en 'carnival'. Als je de juiste antwoorden selecteert, zodat dus de Ruiters niet verschijnen, krijg je de 'Good friend'' prestatie.

Matt gaat toch naar het steegje. Volg hem en zeg wat je wilt. Het wordt eindelijk dinsdag.

Voor het niet gebruiken van het hintsysteem krijg je de 'Old school' prestatie.

Voor het beŽindigen van het spel krijg je de 'It's over' prestatie.

 

Einde

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

GameSolves
NL Forum

Henk

www.000webhost.com