The Ripper Oplossing

 


 

 

Natuurlijk moet je ook in dit spel praten, praten en nog eens praten. Krijg je iets niet voor elkaar dan kun je er vanuit gaan dat je iemand nog niet hebt gesproken.Uit de intro blijkt dat je een verslaggever bent die is uitgekozen door een seriemoordenaar om de moorden van the Ripper te beschrijven. Als je aankomt op de plaats van een moord gaat de politie net weg. Binnen vind je detective Magnotta en Kari de fotograaf. Praat met beiden en scan de stukken van de koffiemok. Los de puzzel van de koffiemok op en bekijk de computer. Er komt een W.A.C. transmissie binnen die je afluistert. Newscenter: Praat met Ben en je gaat beginnen aan

Act 1.

Praat met Brannon. In Magnotta's bureau bekijk je de sigaren. Scan en lees de 2 rapporten.

Praat met Magnotta. Ga naar de Evidence room en praat met de man achter het bureau.

Stel eerst vraag 1 en dan vraag 2. Hij laat het je zien maar de W.A.X. zit er niet bij.

Tribecea center: Praat met de receptioniste. Ga met de lift naar boven en praat met dokter

Burton en dokter Cabie. Bekijk het holografische journaal en de image of the Ripper.

Ga naar beneden en praat met Farley. Bekijk ook de drie lijken. Ga naar de Newsroom.

Praat met Ben, ga naar Catherine's bureau en doorzoek de rolodex. Noteer het telefoonnummer van George Rhodes in je notebook. Ga naar je eigen bureau en lees de notities, Links kan je via de computer naar de Cyberspace. Let op, want hier kom je regelmatig terug. Lees de Virtual Herald.

Ga naar de Library en praat met de librarian. Bekijk de lijst met telefoonnummers.

Alle nummers beginnen met een H. De tweede letter is een C. Het nummer koste wat meer moeite (2021) en de laatste is een makkie. De 18e letter van het alfabet is de R. Type het nummer in en er schiet een boek in je hoofd. Ga terug naar de Newsroom en dan naar Catherine's appartement. Bekijk hier de laserstok bij de deur, de verjaardagskaart op het kastje en de sterrenkaart bij het raam. Bedenk welk sterrenbeeld Catherine is en zoek dit op de sterrenkaart (pisces = vissen). Voer het sterrenstelsel in met de stenen op het bureau. Bekijk het boek waar de laser naar wijst. Kom je er niet uit ? Let op.

1: positie 3,

2: positie 1,

3: positie 4 en 8,

4: positie 6,

5: positie 2 en 9,

6: positie 4,

7: positie 7, en 9,

8: positie 5.

Ga naar Soap's smoke house. Praat met J.J. Kijk in het rek met magazines. Scan het computerblad.

Ga naar Wofford Cottage.

Praat met de oude man en ga dan door de deur rechtsachter. Bekijk de knikkertafel rechts.

De bedoeling is dat je de knikker rechtsonder laat verdwijnen. Na drie zetten gaat de knikker lopen. Doe alsvolgt: knop 1, 2 en 5 aan. Knop 2 en 5 uit. Knop 4 aan.

Onder de tafel verschijnt een Radiolamp. Neem deze mee. Ga naar boven en lees op de trap het patent. Bekijk de cijfers en maak de berekening zoals die op het patent staat.

Noteer de oplossing en ga verder naar boven. Rechts naast de deur vind je weer een puzzel.

Voer op de kassa de uitkomst van de berekening in. (510255.0 = 5,10,25,5).

Je krijgt weer een lamp. Bekijk naast het bed de tijd op de klok en noteer deze.

Ga naar de hoek beneden naast de knikkertafel. Hier zie je drie klokken.

Let op de stijl en kijk dan links op de landkaart. Bereken het tijdsverschil van de stijlen van de klokken met de tijd die je boven op de klok vond. Voer de tijden in op de klokken.

(pyramide Egypte + 7 = 9:35 PM, koekoeksklok Duitsland + 6 = 8:35, legerklok = Amerika 14:35).

Je krijgt nog een lamp. Ga terug naar de kamer met de oude man en verwissel hier de drie lampen

op het radiobord (inventory). Bedien de schakelaar naast de lampen en je ontvangt een codewoord voor de Wofford side in de Cyberspace. Ga met de computer naar de Cyberspace en zoek de Wofford Side. Toets het verkregen codewoord in en bekijk de modellen die rondzweven.

Ga op zoek naar Catherine's site. Toets hier ook een codewoord in. De code heb je kunnen zien in haar huis toen je de puzzel met de stenen oploste. Het woord dat op het verlichte boek stond is de code. Niet opgeschreven? Ga dan maar terug. In Catherine's site gaan we knokken.

Eerst komt gekke Magnotta langs. Die negeren we. De bedoeling is dat je met de linker muisknop de landingslichten van het gevaarte uitschiet. Met de rechter muisknop trekje een schild rond je op. Doe dit niet te lang want dit werkt niet zo lang. Kom je er helemaal niet uit type dan voor je begint ARCADE en je bent er doorheen. Ga de Cyberspace uit. Ga naar Cafe Duchamps.

Praat met Eddie en met de barkeeper. De barkeeper blijft je bier schenken zolang je erom vraagt.

Ga naar Police station. Praat met Brannon. Praat met Magnotta en ga naar Falcon Eddie's

safehouse. Praat met Twig en ga via de Newsroom naar de Cyberspace. Ga naar Falcon Eddie's site en probeer naar binnen te gaan. De code die je nodig hebt is gegeven door Twig.

Niet gehoord? CIRCUS MAXIMUS. Praat met Eddie. Hij daagt je uit voor een partijtje schieten.

Je mag alleen de slechten overhoop schieten en moet een hogere score halen dan de highscore.

Gelukkig mag je zo vaak proberen als je wilt en veranderen je tegenstanders niet. Gewonnen?

Dan naar Falcon Eddie's safehouse. Praat hier met Eddie en vraag zijn hulp bij de oplossing van de Ripper case.

Act 2:

Tribecea center. Praat 2x met de reeeptioniste, ga naar boven om met dr.Burton en Eddie te

praten, kijk rond in de kamer en praat nogmaals met hen. Ga de Cyberspace binnen om in

Catherine's hersenen te komen. Je kan vanaf nu steeds haar hersenen in om gegevens die je hebt over de Ripper door te geven zodat ze haar geheugen terugkrijgt. Ga naar beneden en praat met

Bob. Hij vertelt je dat Farley is ontslagen. Ga naar het police station. Praat met Brannon en pak uit de bak rechts de id. kaart van Magnotta. Ga naar de kamer rechts naast de

bewijzenopslag en open de doorkijkspiegel. Bekijk de ondervraging van Magnotta. Als hij de

spiegel sluit open je hem nog een keer en je ziet hoe Magnotta personen ondervraagt.

Ga de deur uit en het hek recht tegenover je in. Je komt in het archief. Gebruik de kaart van Magnotta op de archiefkast en lees de file van Magnotta.

Ook hier heb je een codewoord. Deze code gebruik je op de electronische agenda van Catherine (SCORPIO). Het ontcijferen van de agenda begint meteen. In de derde paragraaf schrijft ze dat ze gegevens heeft verborgen in haar appartement, dus gaan we daar naar toe.

Bekijk het boek op de plank naast het horoscoopboek. Het gaat open en heeft een code nodig.

Deze kan je halen uit de derde paragraaf in Catherine's journaal. (1,5,5,3,6,2) Voer deze code in met de 1 als bovenste knop en je krijgt een cd. Plaats de C.D. in haar computer en je krijgt een berekening. Net als in de Newsroom heb je op alle bureaus gesnuffeld. Er ligt een rekenmachine. Toets de berekening precies in zoals hij er staat (knopje machtsverheffen en knopje inv). Pak de afluisterapparaatjes uit de rekenmachine en ga naar Magnotta's kantoor.

Plaats het platte afluisterapparaat in de doos met sigaren en ga dan naar Tribeeca Center.

Praat met de receptioniste, pak van de balie de id. kaart van dr.Burton en ga naar boven.

Uit de lift ga je links naar haar bureau. Bekijk de schedel links en haal er een oog uit.

Plaats dan het 2e afluisterapparaat in de oogholte. Bekijk het boek naast de schedel en loop naar het bureau. Scan het recepten boekje en de notities. Lees de notities en ga naar de gym.

Praat met de receptioniste en bekijk de computer naast haar op het bureau. Praat daarna met

dr.Burton. Ga naar de universiteit. Praat met professor Bech. Ga het kantoor uit en kijk links in de gang op het prikbord. Er verschijnt een aantal berichten. Plaats 5 berichten onder op de rand die een bericht geeft over een meeting van de web runners. De boodschap moet luiden "Webb Runners the new address at the former warehouse converted to a loft on Grammercy Street all this month". Bekijk de nummers onder de berichten en noteer deze. Ga naar Webb Runners loft. Druk op het knopje code en toets de nummers die je noteerde van het prikbord. (4-50-14-42-86). Praat met Kashi en bekijk de foto's aan de muur. Maak een notitie van het opschrift. Ga naar de Newsroom. Praat met Ben en ga de Cyberspace in. Ga naar de Webb Runners site en type de code in. Heb je die niet? Ik zei nog "maak een notitie van het opschrift van de foto". Type het in en los de schuifpuzzel op. Als je er niet meer uitkomt type dan, voor je gaat schuiven, de code ZZTOR Bekijk alle deelnemers van de Webb Runners. Ga de Cyberspace uit en ga naar de gym. Onderweg krijg je een boodschap van een ex Webb Runner die je vraagt naar de Webb Runners loft te komen. Praat met dr.Burton en ga dan naar de Loft. Je komt te laat en krijgt een bericht van Magnotta. Bekijk nogmaals de foto's. Praat nu met Eddie in Falcon Eddie's safehouse, met Magnotta en Brannon in het Police station en ga dan naar Tribecea Center.

Ga naar beneden en praat met Bob. Hij vertelt je dat de computer defect is. Repareer de

computer met de scan van het magazine dat je in je database hebt. Benoem alle chips van links naar rechts per rij via het alfabet. Leg de chips volgens onderstaande lijst in de gaatjes.

1: k, d,

2: e, h, m, p, f,

3: a, j, g, o, n,

4: i, l,

5: b, c,

Bob vertelt je nu waar het lijk van Stefanie Jordan is. De deur die hij aangeeft is beveiligd met een voiee lock. Ga naar Soap Beatty. Ga naar dr. Burton en maak een opname.

Bekijk in je database het elektronische journaal en lees punt vier. Ga via de Newsroom naar de Cyberspace en dan naar de Virtual library. Vraag om een audiolvideo bewerkingsset.

Ga de Cyberspace uit en ga naar het voice lock. Zoom in op het lock en open via je database de opgenomen tape. Druk op quantize om de tekst uit te rekken. Copieer nu de volgende tekst achter elkaar. "This is dr.Burton open up". Als er teveel ruimte tussen de woorden zit werkt het niet,

dus wees precies. Speel de sample af en de deur gaat open. Je krijgt een W.A.X-bericht van de Ripper. Bekijk het medische rapport naast het lijk en ga dan naar links. Links van je staat op het tafelblad een apparaat met een holografisch oog. Klik hierop. Bekijk links de schuiven op het apparaat. Als je deze verschuift krijgt de aap stroom. Als je de schuiven verkeerd zet gaat de aap gillen of zegt honger, pijn of zoiets. De juiste regel die de aap moet zeggen is "She can kill others like me without touching them in Cyberspace". De schuiven moeten staan op een kwart, driekwart en half. Bekijk nu Catherine's journaal. In paragraaf 5 staat een code voor Falcon Eddie's site in Cyberspace. Noteer deze. Ga nu via Newsroom naar de Cyberspace en Falcon Eddie's site. Los hier de gezichts puzzel op (sorry geen code), bekijk de brieven en het boek. Ga de Cyberspace uit en praat met dr. Burton en Magnotta. Ga naar Tribecea Center.

Ga naar boven en via de computer in Catherine's hersenen. Vertel alles wat je weet.

Intussen laat de Ripper zich al 2x zien via de W.A.G. Ga naar het Newseenter. Je ontvangt een boodschap van Farley, die je verzoekt naar het Café Duchamps te komen.

Als je net gegeten hebt is het beter om nu even niet door te spelen. Ook de kleintjes moeten nu even elders gaan spelen.

Praat met Farley. Je wordt opgepakt en afgetuigd door Magnotta en bent nu beland in

Act 3.

Je belet de moord op Wofford en vertrekt naar het Police station. Er komt een W.A.X bericht van Gambit. Praat met Brannon en vertrek naar Magnotta's appartement. Kijk in de kast links naast de deur. Je ziet een aantal cijfers in twee rijen van drie. Ernaast staat ook een getal.

Deel de getallen van de twee rijen cijfers door het getal wat er naast staat en je hebt de code.

Bekijk de kast rechts naast de deur. Nummer hier de twee rijen knoppen van 1 tot 8 en voer de gevonden code in. De deur opent zich vanzelf.

Ga naar links en tap de W.A.C van Magnotta af. Dit geeft een extra code voor het journaal van Catherine. Lees het journaal, ga via de Newsroom naar de Cyberspace en in de Falconetti site.

Los hier de puzzel op die in het nieuwe boek verschenen is. De in te vullen regels

corresponderen met de brief die voor in het boek zit. Als je de puzzel hebt opgelost krijg je een audiodisc. Ik geef je de eerste letters zonder het "the" voorvoegsel.

 

(VR, OP, EP, NE, EA, DU, VI, PH, SH, TO, DC, VA, KE, RA.).

Ga naar de Wofford site en praat met Wofford. Hij vertelt je over je uiteindelijke wapen en

geeft je de codes van 3 sites die je moet oplossen om het wapen te krijgen. Ga de Cyberspace uit en beluister de audiotape. Ga dan naar Tribeeca Center. Praat met Catherine via haar hersenen. Volgens de dokter zijn er een paar dagen weg uit haar ge- heugen.

Voer via de computer de volgende data in. 11118 t/m 11123. Deze data wordt doorgegeven aan

Catherine. Praat nogmaals met de dokter en ga naar Pan Financial Bank. Bekijk safe 759 en voer de code in. 0, die heb je niet? Weer niet goed opgelet. Ga naar het Newscenter en bekijk de rolodex. Noteer het telefoonnummer van George Rhodes. Voer dit in op de kluis. Scan de kaart met de nummers. Praat nu achtereenvolgens met Falcon Eddie, Brannon, bij Du Champs met Vigo Haman en met Smoke. Smoke geeft je het site-adres van Kane en de code. Ga via het Newscenter naar de Cyberspace en naar Kane's site. Praat met Kane. Hij geeft je het adres van Isis site en de code (psy bard). Ga naar lsis site en los de code op. Bekijk de tekens en zoek naar sheiter, noose, mouth, quail en folded cloth. Je vindt ze in rij

1: vijfde steen van links bovenste rij.
2: vijfde steen van boven rechter rij.
3: tweede steen van rechts onderste rij.
4: derde steen van links onderste rij.
5: derde steen van rechts onderste rij.

Het antwoord is Horus. Ga naar wapen 1. De code van deze site staat in je notebook.

Je moet hier een schaakspel spelen. Nu kan ik niet schaken en ben dus maar wat gaan schuiven.

Na veel schuiven is het me gelukt. Ik kreeg er hoofdpijn van. Gelukkig, de tweede keer typte ik ASPIRIN in tegen de hoofdpijn en hoefde ik niet te schaken. Ga naar wapen

2. Ook deze code staat in je notebook. Hier moet je het blauwe oog vernietigen met je linker muisknop. Met de rechter hijs je een scherm om je heen. Ga dan naar wapen

3. Hier gaat het om het rode oog. Even een internationaal gebaar en dan naar de Berman site.

De code voor de site stond op het kaartje uit de bank (berman4). Hier moet je 3 dezelfde

nummers omdraaien. Deze wijzigen per spel, maar als je weet waar de drie cijfers zitten, klik

je op het vakje waar het goede vakje een plek achter zit. M.a.w. het vakje dat onder je muis schuift gaat open. Ga naar Kane's site en vraag naar de antivirus software. Hij stuurt je naar

de antivirus site en geeft je code EXTERMINATOR. In de antivirus site moet je oversteken voor dat alle punten zijn veranderd in doodskoppen. Je mag niet diagonaal. Probeer de volgende stappen maar (1 = links, r = rechts, v = vooruit, t = achteruit).

1, v, 1, v, v, 1, v, r, r, r, v, t, v, r, 1, r, v, v.

Ga naar Warp site. Bekijk de scorekaart, de advertenties, verlaat cyberspace, ga naar News

Center en praat met Ben. Ga naar Tribecca Center. Bekijk op de computer het beeld van de Ripper.

Praat met dr.Burton, Magnotta en Soap. Ga terug naar het Newscenter, praat met Ben, bekijk de picture die je van Magnotta kreeg, ga naar het Tribecea Center en laat deze aan Dr.Burton zien.

Ga weer naar het News Center en vraag aan Ben of een audiolvisual editor aanwezig is.

Analyseer de image van de Ripper. (klik op analyze.) Ga naar Tribecca Center.

Praat met dr.Cabie, met Magnotta en Eddie. Je krijgt een W.A.C. bericht van Dr.Cabie.

Ga naar het Tribeeca Center en praat met Dr.Cable.

(SAVE GAME)

Ga in de Cyberspace en naar Whitechapel. Luister naar de tekst van de song en leg de kaarten (zes) in de volgorde van de tekst. (seasons, fear, reaper, wind, sun, rain). Nu heb je de keus.

Je mag je Cyberwapen maar lx gebruiken, dus kies de juiste persoon uit en KILL.

CLUES.

telefoonnummer van George Rhodes: 15 56 21

Boeknr = HC2021R

Boektitel = Horoscope

Cristal puzzel. pos. 1=3, pos. 2=1, pos. 3=4+8, pos. 4=6, pos. 5=2+9, pos. 6=4, pos. 7=7+9,

pos.8=5

Knikkertafel. 1,2,5 aan dan 2,5 uit en 4 aan. Kassa = 5.10.25.5.

Klokken. Egypte = 9:35 , koekoeksklok 8:35 , legerklok = 14:35.

Toegang Wofford site = Vulean

Toegang Catherine's site = Horoscope Cheatcode Schietspel = Arcade

Toegang Falcon Eddie's site = Circus Maxi- mus

Personnel file codewoord = Scorpio Toegangscode boek in Catherine's appartment = 1,5,5,3,6,2.

Computerberekening = 46x2 : 7 inv = 5 Berichten nummers = 4,50,14,42,86

Tekst op foto = Luv From ANACHRONY STATION

Toegang Webb runners site = Anachrony station

Cheatcode schuifpuzzel = ZZTOP Computerships = 1: K, D. 2: E, H, M, P, F 3: A, J, G, 0, N.

4:1, 1. 5: B, C.

Schuiven stand = 1 op een kwart, 2 op drie kwart, 3 op een half

De toegangscode van Falcon Eddie's site = Leather Apron

Toegangscode Magnotta's appartment = 226481

Eerste letters van de book titels = VR, OP, EP, NE, EA, DU, VI, PH, SH, TO, DC, VA, KE, RA.

Vermiste data: 11118 t/m 11123 voer deze apart in.

Safe 759 toegangscode = 185621

Code Kane's site = Digital Eden

Code lsis site = Psy Bard

Oplossing tekens.

1: vijfde steen van links bovenste rij.
2: vijfde steen van boven rechter rij.

3: tweede steen van rechts onderste rij.
4: derde steen van links onderste rij.

5: derde steen van rechts onderste rij. Hoek stenen tellen niet mee!!!

Code wapen 1 = Pegasus

Code wapen 2 = Orestes

Code wapen 3 = Odysseus

Code Berman site = Berman4

Code Anti virus site = Exterminator Doodskoppenroute = L, V, L, V, V, L, V, R, R, R, V, T, V,

R, L, R, V, V. (L = LINKS, R RECHTS, V = VOORUIT, T = TERUG.) Toegangscode Warp site = Warp

Kaarten van links naar rechts = 8 op 1, 3 op 2, 9 op 3, 7 op 4, 2 op 5, 1 op 6.Game-Solves
http://members.brabant.chello.nl/~h.vangompel/
Cheats
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/
NL Oplossingen
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/ned/

Forum

http://pub24.ezboard.com/bgamesolves
www.000webhost.com