23-10-2008

Rhiannon: Curse of the Four Branches

Rhiannon: Curse of the Four Branches is een duistere mythologische adventure game, gebaseerd op de verhalen van Mabinogion, een collectie van elf Welshe prozaverhalen uit Middeleeuwse manuscripten. Het spel speelt zich af aan de Keltische randen van BrittanniŽ. Het spel draait dus voornamelijk om de Keltische mythologie, een plek waar mythe en magie realiteit worden. Hierdoor wordt de mentale gezondheid van Rhiannon Sullivan aangetast. Haar thuisstad Ty Pryderi wordt aangetast door een strijd om wraak.

 

De 15-jarige Rhiannon Sullivan verhuist met haar ouders naar Ty Pryderi, een oud landgoed in Wales. Na een paar weken begint Rhiannon vreemde dingen te zien en te horen. Al snel wordt het bedreigend en heeft ze angstige nachtmerries. Haar ouders besluiten een poosje met Rhiannon op vakantie te gaan. Je krijgt een ansichtkaart van Ty Prederi, waarop Jennifer Sullivan aan Chris (de speler) vraagt om op het huis te passen.

Meteen bij binnenkomst word je overvallen door een geestverschijning op de trap. Na bestudering van een aantal boeken en dagboeken, kom je er achter dat hier sprake is van een echte vloek. Chris besluit zich dieper in de vloek te verdiepen en eens goed in het huis en de omgeving rond te snuffelen. Wellicht dat hij kan helpen om de vloek op te heffen.

Na het kraken van Rhiannon's wachtwoord op haar pc, kun je haar mail lezen. Ze heeft contact gehad met iemand die haar klachten serieus neemt en ervan overtuigd raakt dat Rhiannon gevaar loopt. Na het lezen van dagboeken en een regelrechte bedreiging via de spiegel, weet je het natuurlijk zeker. Je gaat opzoek naar een tegen vloek. Verken de omgeving, vertaal oude Keltische schrifttekens en maak magische voorwerpen om Llwyd te dwarsbomen.

 

Je bent Chris. Jennifer en Malcolm Sullivan hebben je gevraagd om op de boerderij te passen. Ze zijn met hun dochter Rhiannon op vakantie gegaan. Rhiannon wordt geplaagd door visioenen en nachtmerries.

 

Hoofdstuk 1: Aankomst

 

Erf: Draai bij de hoofdpoort, naar links en ga voorwaarts. Je hoort een paard galopperen. Draai naar links en zie een hangslot aan de deur. Draai naar rechts. Ga rechts (diagonaal). Je kan ook alles rondom de boerderij eerst alles bekijken. Lees (rechtermuis klik) ook Jen's e-mail boven in de inventaris. Loop 2 x voorwaarts en links naar de voordeur. Draai naar rechts. Zie een zak cement en bloempotten. Draai 2x naar links. Kijk naar beneden. Verplaats de bloempot en pak de voordeur sleutel. Open de voordeur met deze sleutel en ga het huis in.

 

Hal: Draai naar rechts en zie een schakelkastje. Loop naar de trap. Druk op de lichtschakelaar - geen stroom. Ga terug naar het schakelkastje. Open nu het kastje, druk op de schakelaar en we hebben licht. Sluit het kastje. Lees het bericht van Malcolm op de voordeur. Probeer de trap naar boven op te lopen. Hoor een geluid. Draai naar rechts. Deze deur is gesloten. Draai naar de andere deur. Ga de woonkamer in.

 

Woonkamer: De telefoon piept. Draai naar rechts en luister naar de 3 berichten op het antwoordapparaat. Klik op de > knop en >> om naar de volgende berichten te luisteren. Er zijn 2 berichten van Tommy Harris en een van Jennifer. Ga naar de piano. Zie links op de piano een muziekblad "The Ash Grove". Pak de aansteker. Open de boekenkast. Lees op de bovenste plank het bomenboek "Guide to the Native Trees of the UK".

Bekijk de stereo toren onder de TV. Uit het onderste apparaat hoor je de "The Ash Grove" song. Draai naar rechts, voorwaarts naar de bank, draai naar links en ga op de bank zitten door de pijlcursor naar beneden te klikken. Klik op de rechtse kussen van de bank tegenover je. Lees de handleiding van een MP3-speler. Draai naar rechts en ga naar de openhaard. Je kan het deurtje van de openhaard openen. Je kan ook wat aanmaakhout uit het mandje pakken of later als je het nodig hebt. Open de deur naast de telefoon.

 

Eetkamer: De eetkamer zijn ze aan het opknappen. Zie een laddertrapje. Loop naar het venster. Klik op de vensterbank totdat er een foto onderuit schuift. Pak de foto van het verbrande huis. Zie dat de rechterkant van het huis beschadigd is. Draai naar rechts en open de muurkast. Schuif de doos opzij en zie een zaklamp. Open de midden bruine deur.
 

Voorraadkamer: De vriezer zit vol met ingevroren voedsel. Draai naar rechts. Zie een groene kom en 2 groene bakjes. In het rechtse bakje ligt een bierfles. Pak uit het linkerbakje een gloeilamp. Draai je om. Zie een chocolade fontein apparaat. Pak rechts in de hoek de haardaanmaakblokjes. Draai naar rechts. Zie kaviaar op de vensterbank en linksboven in de hoek een maatbeker en bakvorm. Draai naar de deur. Zie op de plank aan de rechterzijde batterijen liggen. Verlaat de kamer. Draai naar rechts en ga naar de keuken.

 

Keuken: Hoor als je binnen komt een klapdeurtje van de kat klapperen. De kat heeft de keuken verlaten. Open de koelkast. Pak het blikje tomatensoep en pak er een sleutel uit. Zie ook een pakje boter. Open het hangkastje aan de linkerzijde. Lees de 2 documenten tegen het deurtje over voedingstoffen in voedingsmiddelen en hun werkingen. Pak het blikje kattenvoer. Zie in het rechtse hangkastje een zoutblikje. Het kastje linksonder heeft een kom. Zie in de rechterhoek van het hangkastje een kookboek. De wasbak van de gootsteen is actief en het deurtje van het fornuis. Zie op de keukentafel een gebundeld kleed. Zie onder de magnetron het kattenvoerbakje. Pak de dode muis. Open de deur naast de magnetron.

 

Badkamer: Ga naar het toilet. Spoel de dode muis door het toilet. De deur aan de linkerkant is de doorgang naar de patio. Ga naar de patio.

Draai naar rechts en diagonaal rechts ga je naar het kleine schuurtje met een boiler.

Boiler: Draai naar rechts. Zie in de muur een spantrib opening. Je kan niet naar boven. Het is te hoog. Verlaat het schuurtje. Loop naar het pad, dan rechtsaf en loop naar het houthakken gebied. Pak wat brandhout.

Woonkamer: Open het deurtje van de openhaard. Leg de aanmaakblokjes in de openhaard. Leg het aanmaakhout uit het mandje op de aanmaakblokjes. Leg dan het brandhout er bovenop en steek het aan met de aansteker. Ga naar de hal. Open de afgesloten deur met de sleutel uit het tomatensoepblikje.

Malcolm's studeerkamer: Lees de notities op het brikbord - De "wat te doen" lijst. Zie op een folder dat de verhouding brandstof 20:1 is voor de grastrimmer. Ze vraagt aan Malc om een visitekaartje. Ze is homeopaat. Een plattegrond van Ty Pryderi. Informatie over het gebruik van een wichelroede waarmee je grondwater kan opsporen. Draai naar links en controleer de boekenkast. Zie boven de boekenkast een gouden schaal. Het is een trofee van Malcolm. Bekijk de kaart van Wales tegen de muur (Four Branches of the Mabinogion). Open en lees in de boekenkast het boek van de bovenste plank  - "The Legends of Pryderi". Enkele woorden zijn gemarkeerd. Pak uit het boek een smeekbede brief van Rhiannon aan Malcolm. Ze is bang van Llwyd.

Bekijk de printer onder het prikbord. Pak de MP3-speler links van de printer. Druk op de aan / uit knop en zie dat de batterij bijna leeg is. Draai rechts naar het bureau. Lees in de prullenmand een brief van Malcom. Zie een MP3-oplader rechts van de monitor. Plaats de MP3-speler in de oplader. Open de linker boven lade. Lees meer over de bomen in het bos. Lees Tommy Harris & Sons lijst van de te verrichten arbeid.

 

Ga naar de hal en probeer naar boven te gaan. Het is te donker. Hoor een stem. Ga naar de muurkast in de eetkamer en pak de zaklamp. Pak ook meteen het laddertrapje. Ga terug naar de hal. Gebruik de zaklamp op de trap. Je ontmoet de huisgeest, Llwyd. Hij is zeer onbeleefd en duwt je terug de hal in "Pryderi's Soul Is Mine". Gebruik opnieuw de zaklamp op de trap en nu loop je naar boven.


Bovenverdieping: Draai bovenaan de trap naar links. Zie een lampenkap. Gebruik de gloeilamp op de lamp. Nu is er licht. Draai om en ga de kamer in.

Jen's Kantoor: Draai naar de rechterzijde en bekijk de "The Symbol's the Thing. Then use the symbol" poster. Zie de 4 element symbolen op de poster. Draai naar de rechterzijde. Lees op de boekenkast, een brief van je moeder. Ze schrijft dat de familie van moederskant uit het Arberth gebied kwamen. Ze hebben een familiegraf op de begraafplaats. Haar overgrootouders Lucinda en George Edwards zijn hier begraven. Lees de covers van de 2 tijdschriften achter op het tafeltje. Lees over het magische water, een studie waaruit blijkt dat woord uitdrukkingen gezien kunnen worden in water. Verlaat de kamer. Ga tegenover naar de badkamer.

Badkamer: Zie dat de ventilatie boven de badkuip actief is. Draai naar links. Open het medicijnkastje. Er staat een "Strontium Complex" flesje in. Draai naar de wastafel. Open de rechtse warmwater kraan. De stoom stijgt op de spiegel. Luister naar de muziek - "The Ash Grove". Het woord "Harken" wordt geschreven in de stoom op de spiegel - of we goed naar "The Ash Grove" geluisterd hebben? Verlaat de badkamer. Draai naar links. Zie rechts tegen de muur een zwaard. Ga de slaapkamer van Jennifer en Malcolm in.

Slaapkamer: Zie het "tunuvox"apparaat op de vensterbank. Meer is hier niet te zien. Verlaat de slaapkamer. Ga naar links en dan naar rechts.

Zie achter in de gang 3 deuren. Ga de kamer aan de rechterkant in - rechts van de oranje poster.

Logeerkamer: Deze kamer zijn ze ook aan het opknappen. Zie de lamp slingeren. Draai naar rechts. Zie dat je de doos kan verschuiven.

Verlaat de kamer. Ga de kamer binnen, links van de oranje poster.

Laboratorium: Zie de kleuren van de homeopathie poster op de linker muur. Bekijk de werktafel aan de rechterzijde. Op de werktafel staat een microscoop, sorteer bakje met glaasje en boven op de plank een flesjeshouder met blauwe flesjes. Verlaat de kamer.

 

Draai naar rechts en klik op de deur van de linkerkamer - links van het laboratorium. Er wordt iets op de deur geschreven "Fetch Absent Child.". De eerste letters van elk woord kan je indrukken en licht dan op. Het woord in de badkamer "luister naar The Ash Grove." heeft hiermee te maken. Ga beneden in de woonkamer naar de piano. Kijk naar het "The Ash Grove" muziekblad. Noteer de noten van de muziek. Ga terug naar boven. Klik op de letters (muzieknoten) op de deur. Klik op: C F A C A F. Ga de kamer in.

 

Rhiannon's slaapkamer: Zie mist. Hoor Llwyd en andere - "Ik ben Llwyd. Arthur, het brandt zo. Kan je ons helpen? Pryderi's ziel is van mij". Zie de posters tegen de muur. Van de Gottiko poster, kan je onder de schedelbadge verwijderen en omdraaien. Zie op de Zodiak poster, dat de namen van Emma, Gwen en Rhiannon (me) op de poster geplakt zijn. Kijk onder de poster naar de openhaard. Verwijder het kussen. Schuif het deurtje open en pak het dagboek - "Dreamy Dylan". Draai naar links. Zie de verjaardagskaart op het dressoir. Pa schrijft dat Rhiannon de sleutel van zijn hart heeft en van zijn werkplaats. Lees het dagboek van Rhiannon, achter het rietenmandje. Het heeft vele aanwijzingen. Zie onder het bed een blikje. Onderzoek het venster. Lees het "Magical Properties of trees" boek. In het boek staan Ogham karakters (alfabet). Onderzoek het bureau. Bekijk de foto op het prikbord boven het bureau - Zie een monoliet rots op de foto. Open de lade onder in het bureau. Zie kleurkrijtjes, een rol doordrukpapier en huiswerkopgave over muziek.

Computer: Klik op de aan/uit knop op de onderkant van de monitor. Het vraagt om een wachtwoord. Ze droomt over Dylan! Type in Dreamy Dylan. Klik op OK. Klik op het e-mail pictogram en lees alle archief e-mails. Emma is haar vriendin. Lees alle e-mails van Jon. Jon Southworth is Pryderi historisch expert. Hij begrijpt en helpt haar in haar angsten en onderzoek. Zij nam de foto van de monoliet rots op zijn verzoek en stuurde het naar hem. De laatste e-mail is van Anne Jenkins die hier leefde in de jaren'60. Dit was vroeger een hippie commune. Wanneer je op de X in de rechterbovenhoek klikt om alles af te sluiten, gebeurt er iets vreemds....

 

Hoofdstuk 2: Aarde

 

Rhiannon's slaapkamer: Chris wordt weer wakker in de kamer van Rhiannon. Zet de computer aan en lees de nieuwe e-mail. Jon schrijft dat we een afdruk van de Ogham karakters moeten maken op de monoliet om het te vertalen. Zet de computer in "stand-by", door op de katpictogram te klikken in de rechter benedenhoek. Open de rechtse bureau lade. Pak nu de rol doordrukpapier en de krijtjes. Klik op de MP3 folder aan de deur. Draai het om en lees dat we wat tracks moeten downloaden voor Malcolm. Neem de MP3 folder mee. Ga terug naar beneden.

Malcolm's studeerkamer: Kijk of de MP3-speler opgeladen is. Blader door de songs en probeer de titelsong van Fleetwood Mac - Rhiannon af te spelen. De song duurt 04:06 minuten. Zet het uit en je plaatst de MP3 speler terug in de oplader. Lees nogmaals het bomenrapport in de linker bureau lade en neem het bomenrapport mee. Pak van het prikbord de plattegrond van de omgeving van Ty Pryderi. Als je het "The Legends of Pryderi" boek in de boekenkast nog niet doorgebladerd hebt, doe je dat alsnog. Verlaat de kamer - zie een kalender op de deur. Ga naar de keuken. Draai je om en ontsluit de deur met het kattenluikje. Ga naar buiten. Nu kan je via deze deur terug naar de keuken.

Monoliet: Ga 1 stap vooruit en draai naar rechts. Zie de zijkant van het huis. Het staat in de steigers. Ga 1 stap vooruit, draai je om, kijk omhoog en zie dat de dakgolfplaat actief is. Kijk naar beneden, vooruit en rechts naar het pad. Volg het pad tot je bij de monoliet rots komt. Gebruik het doordrukpapier op de monoliet. Gebruik dan de krijtjes erop en pak het doorgedrukte Ogham karakters papiertje.

Rhiannon's slaapkamer: Lees de 2 nieuwe e-mails op de computer. In de eerste e-mail wordt uitgelegd hoe je de Ogham karakters naar letters kan vertalen. In de tweede mail is een vertalingprogramma voor de Ogham karakters. Klik op het programma. Je ziet de Ogham afdruk aan de rechterzijde. Op de linkerzijde worden de karakters van het Ogham alfabet getoond. In het midden de 3 vakjes waarin je de karakters plaats. Onder in het bericht venster komt de vertaling. Een Ogham woord heeft altijd 3 letters per groep. Klik op de eerste letter (5 rechte strepen), dan op de tweede letter (2 strepen naar links) en dan de laatste letter (2 strepen). Klik op toevoegen "add" aan het bericht en we lezen het woord - Aarde. Vergeet daarna niet dat de laatste letter altijd de eerste letter van het volgende woord is, zodat de volgende groep nu is: 2 strepen, 2 strepen naar links en 5 strepen = Water. Als je een fout woord maakt hoor je een lach geluid en moeten we helemaal opnieuw beginnen.

 

Klik dan op "'Save your result' en krijg het eerste deel van Llywd's magische spreuk. De foto van de monoliet op het prikbord beweegt ...

Pak nu het "Magical Properties of Trees"boek achter de vaas op het venster.
 

Woonkamer. Pak nu ook uit de boekenkast het inheemse bomenboek "A Pocket Guide to the Native Trees of the UK".

Hierin kan je de bomen aan hun bladeren identificeren. Verlaat de woning via de voordeur.

 

Erf

Gebruik de "Ty Pryderi" plattegrond, om de omgeving te verkennen.

 

 

Draai bij de vijver naar links. Ga het kleine opbergschuurtje in. Zie een roestige koppelingstaaf op de grond. Boven op de plank staan 3 bestrijdingsmiddel pakken. Verlaat het schuurtje. Ga links verder. Zie de gele afgesloten deur. Dit is de werkplaats van Malcolm. Het is afgesloten met een hangcijferslot. Je kan het nu openen of later. Soms moet je eerst iets gedaan of gezien hebben voordat je iets kan gebruiken, pakken of ondernemen. Ga 2 stappen verder. Draai naar links en open de staldeur. Achter in de stal is een deur dat uitkomt op de achterbinnenplaats. Verlaat de stal en loop naar het steigertje in de vijver. Zie iets zwarts in het water drijven. Ga verder naar rechts. Je komt bij de hoofdpoort. Ga rechts verder. De deur aan de linkerzijde van de stenen schuur heeft ook een hangslot. Ga verder, draai naar links en zie bovenaan de stenentrap dat deze deur ook afgesloten is. Draai voor het houthakken gebied naar rechts en rechtdoor het pad over. Je komt in gebied 1.


Area 1: Loop 2 passen vooruit. Draai naar links. Zie hier bij de hulstboom een hulsttak op de grond liggen. Je kan het niet meenemen. Op het einde van het pad draai je naar links en pak "tak 8" van de grond. Controleer de inheemse bomenboek en zie dat de bladeren aan tak 8, eikenbladeren zijn (Oak). Draai naar de rechterzijde. Deze struik voor de golfplaten moet nodig gesnoeid worden. Draai naar het pad. Loop 2 passen vooruit en pak aan de rechterkant van het pad "tak 2 - es (Ash)". Loop terug naar het erf en ga door de hoofdpoort.

Area 2 (riviertje): Ga 1 pas vooruit. Pak "tak 4 - berk (Birch)" aan de rechterkant van het pad. Draai naar links. Zie een afgesloten waterputdeksel. Loop naar het Mabinogion riviertje. Je kan er niet over. Zie een kapel en begraafplaats aan de overkant van het riviertje. Draai naar links en pak "tak 10 - wilg (Willow)". Ga terug naar het erf.

 

Boomgaard: Draai naar rechts. Ga 3 passen vooruit. Draai naar rechts en ga de traliepoort door. Draai naar links en pak "tak 1 - appelboom", van de grond. Draai naar de rechterzijde en zie een halve rots. Verlaat de boomgaard. Draai naar rechts. Neem de doorgang naast de stal. Draai op de achterbinnenplaats naar rechts en ga het openstaande hek door.


Area 2 (boom): Draai naar links en zie een halve rots. Ga vooruit en draai naar links. Pak "tak 6 - iep (Elm)". Loop naar het einde van het pad. Het pad wordt geblokkeerd door een omgewaaide boom. Draai naar links en pak "tak 3 - beuk (Beech)". Ga terug naar de achterbinnenplaats.

Erf: Kijk naar de staldeur. Zie links op de grond een vorkvormig hazelaar tak liggen. Je kan het nog niet meenemen. Onderzoek de muren rondom de binnenplaats. Zie op de linkerkant een merkteken op de bovenzijde van de muur - III. De muur aan de rechterkant vlak bij de poort heeft het merkteken II. De muur heeft verschillende actieve hotspots. Het zijn met mos bedekte bakstenen. Ga rechts (als je naar de staldeur kijkt). Ga 2 passen vooruit, draai naar links en pak "tak 9 - lijsterbes (Rowan)". Ga vooruit, draai naar links en 2x vooruit, richting boerderij. Draai je om en pak "tak 5 - sleedoorn (Blackthorn)". Ga 2x vooruit naar de stenentrap. Draai voor de stenentrap naar rechts en pak "tak 7 - meidoorn (Hawthorne)". Ga naar de afgesloten gele werkplaatsdeur.

 

 

Werkplaats: Gebruik het hangslot. De hint was op de verjaardagskaart. Hij schreef dat Rhiannon de sleutel heeft van zijn werkplaats. We zagen op de MP3-speler het liedje Rhiannon van Fleetwood Mac. De song duurt 04:06 min. Gebruik deze cijfers in het hangslot: 0406 en ga de werkplaats in.

 

Draai naar rechts. Open de bovenlade van het oude dressoir - er ligt een verfkrabber in. Zie dat de onderste lade klemt. Onderzoek de  werkbank. Lees de Torgovox 12 moersleutel instructies - zie de rotatie tekening. Zie ook de moersleutel op de werkbank. Pak de RD-20 smeermiddel bus. Gebruik het smeermiddel op de onderste dressoir lade. Open de lade en pak het middelste papier "Mabinogion Branch 1".

Lees de "Significant Objects and Symbolism in the Four Branches of the Mabinogion written by Dr. Rhodri Gwyndaf Ap Trefechan". Het zegt dat de objecten "Pryderi's Leven" symboliseren en tevens beschermen. Deze objecten zijn: zwaard, schaar, veulen, wieg, kroon. Deze objecten zijn in het verhaal van de "First branch" boek te lezen in Malcolm's kantoor. De poster in het kantoor van Jen zegt ook iets over het symbool.

 

Draai je om en pak de olie maatbeker. Zie een rode olie kan. Bekijk de grastrimmer en 2 brandstofvaten links van de werkbank. In de instructies van de grastrimmer staat dat de verhouding brandstof: 20:1 is. Dit kon je lezen op de folder in Malcolm's kantoor. Verwijder de dop van het grastrimmer tankje. Gebruik de olie maatbeker eenmaal op het olie vat. Giet de olie in het grastrimmer tankje. Vul de olie maatbeker volledig met benzine (2x klikken op het benzine vat). Giet de benzine in het tankje. Doe dit totaal 5 keer. Doe je het verkeerd, wordt de tank geledigd met een hardgelach. Sluit daarna de dop van het tankje. Trek aan de startkoord aan de bovenkant. Als alles correct gedaan is, zal de grastrimmer/snoeier starten en kan worden meegenomen. Draai je om naar de deur. Pak de liertrommel boven de deur. Verlaat de werkplaats.

 

Verzamel de symbolen voor de " First Branch"
Draai rechts, volg het pad tot het einde, draai rechts en loop naar de monoliet rots. Gebruik de lier op de tak boven de rots. Je trekt automatisch de rots omhoog. Kijk naar beneden en pak een stukje leisteen -1. Ga naar de boomgaard. Draai naar rechts. Duw tegen de halve rots en pak leisteen 2. Ga naar de achterbinnenplaats, achter de stallen. Ga rechts door het openstaande hek. Draai naar links. Duw tegen de halve rots en pak leisteen 3.

 

Leisteenpuzzel: Voeg de 3 lei stenen samen: Klik met de rechtermuis knop op leisteen 1 om het in close-up te zien. Klik met de linkermuis knop op de tweede leisteen in de inventaris en klik deze op de leisteen in de close-up. Doe dit ook met de derde. Zie op de grote leisteen een sterretje knipperen. De sterren zijn de bakstenen in de muur van de achterbinnenplaats, achter de stallen. Muur "III" bevindt zich aan de linkerkant, muur "II" aan de rechterkant. Muur "I" is de zijmuur van de stal (om de hoek). De actieve bakstenen liggen onder het mos en moeten worden schoongemaakt. Ga naar de werkplaats. Draai naar rechts, open de rechter bovenlade van het dressoir. Nu kan je de verfkrabber pakken. Ga terug naar de muur.

Het doel van de leisteenpuzzel is het volgen van de knipperende sterretjes van het begin tot het einde op de leisteen in de juiste volgorde. Eerst moeten we de bakstenen schoonkrabben met de verfkrabber. Op de baksteen wordt dan een woord zichtbaar. Klik dan op de juiste baksteen. Op het einde worden de woorden die op de bakstenen staan zichtbaar op de leisteen en vormt zo spreuk deel 2. Ga dus naar de muur dat aangeven wordt door het knipperende sterretje. Klik op de schoongekrabde baksteen in dezelfde positie als het knipperende sterretje. Het sterretje knippert op een nieuwe positie. Ga naar die muur en klik daar op de juiste baksteen. Doe dit tot je alle bakstenen gehad hebt en klik dan op de leisteen om spreuk deel 2 te lezen.

 

Your Life Symbols
Scattered through place and time
The means to redemption
Of your spirit
Restored to fullness by consumpcion
Earth, Water, Fire, Air

 

Een lichtbol brengt Chris naar de monoliet rots in gebied 3. Kijk naar beneden. Schuif de stenenplaat onder de rots open en pak de houtenkroon. Bekijk de kroon in close-up en zie een ogham karakter. Open het "Magical Properties of Trees" boek en zoek de boom van deze ogham karakter. Het is de Iep.

 

Ga naar het houthakken gebied en rechtdoor tot het einde van het pad in gebied 1. Draai naar rechts. Gebruik de gras/struik trimmer op de struiken. Verwijder een golfplaat en ga de oude garage in. Kijk in de auto. Lees het dagboek van Rhiannon uit 1967, de vrouw die hier verdween uit de hippie commune. Haar 2 kinderen zijn Rachel en Jonathan. Haar verjaardag is op 8 september en ze was 24 jaar oud in1967. De kinderen gaven haar een klauw. Ze maakte het vast aan een armband. Een hulstboom had haar bijna getroffen en ze viel neer op de grond. Ze hoorde haar naam roepen bij de monoliet rots. Bekijk de armband op de vloer van de auto. De klauw hangt er niet aan. Zie de oranje handschoen. De autodeur kan je niet openen. Klik op de achterzijruit om het te openen en pak de hobbelpaard van de achterbank. Zie een ogham karakter op de hobbelpaard. Het is de appelboom. Verlaat de garage. De lichtbol verschijnt opnieuw. Het is Rhiannon op zoek naar haar kinderen - "Help me ze te vinden".

Ga terug naar de slaapkamer van Rhiannon en controleer de nieuwe e-mail. Jon schrijft over een archiefartikel uit de "Arberth Advertiser" krant van 1969, over een ongeÔdentificeerd lichaam - gevonden in de bossen. Het lichaam werd begraven op de begraafplaats van de Parish kapel. Ga naar de slaapkamerdeur van Malchom en Jen. Pak rechts van de deur het zwaard van de muur. Zie op het zwaard een ogham karakter. Het is de Es. Ga beneden naar de voordeur. Kijk naar beneden en lees de krant. Pak uit de krant de "Arberth Artisans" advertentie folder. Het heeft een wieg in de aanbieding. Zie een ogham karakter bij de aanwijspijl "we are here". Het is de berk.

 

Ga naar het pad richting garage in gebied 1 (rechts van houthakken gebied). Ga begin van het pad 2 passen vooruit en draai links naar de hulsboom. Kijk naar beneden. Zie Rhiannon op de grond liggen. De wind blaast alles schoon. Pak achter de klauwamulet van de grond. Zie een ogham karakter op de klauw. Het is de sleedoorn boom. Ga terug naar de grote monoliet rots in gebied 3.

Combineer de symbolen van de "First Branch"
Plaats het symbolische object en het bijbehorende takje in de verlichte opening onder aan de voet van de monoliet rots. Zoek in het "Magical Properties of Trees" boek de bomen die corresponderen met de symbolen van de "first branch". Een andere aanwijzing daarvoor is het ogham karakter op elk object. 

 

 • Hobbelpaard en Appelboom (takje 1).

 • Zwaard en Es boom (takje 2).

 • Wieg (folder) en Berk boom (takje 4).

 • Klauwamulet en Sleedoorn boom (takje 5).

 • Kroon en Iep boom (takje 6).

 • De symbolen vormen de Aardbol.

 

 

Hoofdstuk 3: Water

 

 

Rhiannon's slaapkamer: Je wordt weer wakker in Rhiannon's slaapkamer.
Malcolm's studeerkamer: Lees in de boekenkast "The Legends of Pryderi" boek over "Branch Two".
Hal: Pak bij de voordeur de post van de vloer. Op de postkaart van de postbode staat dat hij een pakketje achtergelaten heeft in de boilerkamer. Tommy Harris schrijft in een brief, dat hij de ladder opgeborgen heeft en heeft een sleutel erbij geplakt. Pak de sleutel. Ga naar buiten, ga rechts en dan links naar de deur van de stenen schuur. Gebruik de sleutel op het hangslot en ga de stenen schuur binnen.

 

Stenen schuur: Draai je om naar de deur en pak de sleutel van het bord aan de rechterkant. Draai naar rechts, loop naar de hoek, draai je om en pak aan de linkerzijde de koevoet. Draai naar links, vooruit en draai naar links. Verplaats in het rek een verfblik en zie een sluiszwengel (deze kan je later pas meenemen). Draai je om en vooruit. Draai naar links en zie een hendel tegen de muur. De hendel doet niets, omdat er geen energie is. Draai je om. Kijk omhoog en pak de lange haak, boven aan de rechterkant. Ga vooruit, draai naar links, naar voren en draai naar links. Zie een lange trapdeur in de vloer. Gebruik de koevoet op de trapdeur. De kelder is gevuld met water. Bekijk het rek aan de linkerzijde. Pak de ladder aan de linkerzijde (als je de ladder niet kan pakken, heb je niet naast het huis (het gedeelte dat in de steigers staat) omhoog gekeken, om te zien dat het te hoog is om op het dak te klimmen). Ga naar de deur, draai links en zie planken. Je kan de plank nog niet meenemen. Draai naar rechts en kijk naar de papieren zakken, rechts van de deur. Pak achter de zak het "Mabinogion Branch 2" document, De voorkant heeft het werkrooster van de hippies. Draai het document om en lees op de achterkant over de "Mabinogi 2". De symbolen voor water zijn: zilveren staven, gouden schaal, brood, spreeuw, tovenaarsrobe, schedel en een ketel van de wedergeboorte. Verlaat de schuur en beklim de trap aan de zijkant van de stenen schuur. Open bovenaan de trap de deur met de sleutel.

 

Verzamel de water symbolen

Bovenverdieping - stenen schuur: Kijk naar beneden en zie het water. Zie links de planken op de benedenverdieping. Draai naar rechts en zie een gat in de plankenvloer. Ga terug beneden naar de schuur. Pak links van de deur een plank. Ga terug naar de bovenverdieping. Gebruik de plank op het gat aan de rechterkant. Ga de plank over en zie een zak meel. Pak een stukje van de ketel, verborgen in de muur aan de rechterzijde.

Vijver: Ga naar het vijversteigertje. Gebruik de lange haak op het object in het riet. Pak het tweede stukje van de ketel.

Verlaat het erf via de hoofdpoort, om naar gebied 2 te gaan.

 

Waterput: Ga vooruit en draai naar links. Kijk naar de waterputdeksel. Gebruik de koevoet op de scharnieren.

Trek de deksel van de put. Klim naar beneden en pak het derde stukje van de ketel. Klim uit de put.

Combineer de ketel stukjes met elkaar. Klik met de rechtermuis knop op de grootste ketel stuk en zie het in close-up. Klik met de linkermuis knop op een ander ketel stukje en klik het op het stukje in de close-up. Zo ook met het derde stukje en krijg een volledige ketel. Het verandert in goud "ketel van wedergeboorte". De tekst luidt: "Geef me het bloed van de Aarde, Ik geef het leven". Bloed van de aarde? Water.

Malcolm's studeerkamer: Lees op het prikbord, de folder over waterwinning en wichelroede. Lees de notities op de achterkant en zie waar hij denkt dat de nieuwe waterput moet komen. Ga naar de achterbinnenplaats, achter de stallen.

 

Erf: Kijk naar de staldeur en pak het hazelaar takje. Klik met de rechtermuis knop op het hazelaar takje in de inventaris om het in close-up te zien. Klik nogmaals op het takje om de gevorkte zijde naar je toe te draaien. We gebruiken het zo als wichelroede, om er water mee op te sporen. Loop zo naar andere plaatsen met de close-up wichelroede in het scherm. Draai naar rechts, als je naar de staldeur kijkt. Loop naar het einde van het pad. Zie dat de wichelroede schudt op het einde van het pad. Het pad splitst zich naar rechts en links. Ga nog een stap vooruit. Beweeg de cursor naar links en zie een actieve rotsblok. Plaats de wichelroede terug in de inventaris. Gebruik de gouden ketel op de rots. Zie water uit de rots, in de ketel stromen. Ga naar het kleine opbergschuurtje, links van Malcolm's werkplaats. Pak de trekstaaf op de grond. Ga naar de voordeur, draai naar rechts en ga links naar de zijkant van het huis. Dit gedeelte staat in de steigers. Ga onder de steiger staan. Kijk omhoog en gebruik de ladder op de steiger. Klim op het dak. Pak de spreeuw deel van de windvaan.

Keuken: Kijk naar de hangkastjes. Pak in de rechterhoek het kookboek. Lees in het kookboek het recept over het maken van brood.
IngrediŽnten: Pak zout uit het rechter hangkastje. Pak uit het kastje linksonder de kom. Pak uit de koelkast een pakje boter. Ga via de eetkamer naar de voorraadkamer. Pak aan de rechterkant het bierflesje uit het groene bakje. Pak de maatbeker en bakvorm op de planken in de linkerbovenhoek. Ga naar de bovenverdieping van de stenen schuur en pak de meelzak. Ga terug naar de keuken.

Bak het brood: Ga naar de gootsteen. Draai de rechter waterkraan open en gebruik de maatbeker op het water. Draai de kraan weer dicht. In de inventaris, klik met de rechtermuis knop op de kom om het in close-up te zien. Gebruik het meel, zout en boter samen in de kom. Klik om de ingrediŽnten te mengen. Klik nogmaals om een gat in het mengsel te maken. Voeg de gist (ale- flesbier) en water toe aan het mengsel. Klik op het mengsel om deeg te krijgen. Klik de bakvorm op het deeg. Plaats de bakvorm met deeg in de inventaris. Open het ovendeurtje van het fornuis. Plaats de bakvorm met deeg in de bakoven. Sluit het ovendeurtje. Open het ovendeurtje en pak het gebakken brood. Pak het gebundelde kleed  van de keukentafel De keukenstoel beweegt! Waar is de kat? Vul het kattenvoerbakje met kattenvoer uit het blikje.

Malcolm's studeerkamer:. Pak nu de gouden schaal bovenop de boekenkast.

Rhiannon's kamer: Pak de schedelbadge uit de Gottiko poster.

Boiler: Ga via de badkamer naar de patio. Draai rechts en diagonaal rechts naar het kleine schuurtje met de boiler. Pak het pakketje van de grond.

Jen's Kantoor: Pak en lees het tijdschrift over "Magical Water" - een studie waaruit blijkt dat woord uitdrukkingen gezien kunnen worden in water.

Bevries het water en controleer het vervolgens onder de microscoop. Patronen en kleuren die gezien worden duiden de aura/uitstraling aan.

Laboratorium: Zet het pakketje rechts van de microscoop. Klik op het pakketje om het te openen. Lees de Kirlianfotografie instructies.

Klik op de camera om het op de werktafel te plaatsen.
 

Kirlianfotografie is het fotograferen van objecten in een elektromagnetisch wisselspanningsveld met een spanning van meer dan 1000 volt. Er ontstaat een groot spanningsverval wanneer een object dicht bij de elektrode wordt gebracht. Er ontstaan rondom dit object kleine vonkjes die gefotografeerd kunnen worden. Er wordt verondersteld dat een Kirlianfoto een doorsnede laat zien van fysieke, emotionele en mentale energie. Deze energie vormt de aura van alle levende wezens. Aura's zouden visueel kunnen worden waargenomen door personen die daar gevoelig voor zijn. De kleuren van een aura zouden, zo wordt beweerd, variŽren naargelang de persoon en de omstandigheden.

 

Emotionele energie rondom de symbolische objecten: 

 • Plaats een symbool object op de plaat van de camera.

 • Klik op de knop aan de rechterkant en een foto wordt genomen.

 • Zie de energieveld rondom het symbolisch object.

 • Doe dit bij alle symbolische objecten en krijg een:

 • Kirlian spreeuw afbeelding

 • Kirlian brood afbeelding

 • Kirlian staaf afbeelding

 • Kirlian kleed afbeelding

 • Kirlian schaal afbeelding

 • Kirlian schedel afbeelding

Pak het sorteer bakje met glaasje van de werktafel. Pak de blauwe homeopathie flesjes van de plank.

 

Stralingspatronen te zien in water

Malcolm's studeerkamer: Ga naar de printer. Druk op de groene knop en krijg 2 velletjes papier met etiket labels.

Erf: Ga buiten naar de "wedergeboorte" ketel. Klik met de rechtermuis knop op de blauwe flesjes in de inventaris. Gebruik een vel etiketten op de blauwe flesje. Klik met de rechtermuis knop op het sorteerbakje. Gebruik het andere vel etiketten op het sorteerbakje. De flesjes en glaasjes in het sorteerbakje zijn nu gelabeld. Gebruik de gelabelde flesjes in de ketel met bronwater. Pak de flesjes gevuld met bronwater. Klik met de rechtermuis knop op het gelabelde sorteerbakje. Klik de gevulde flesjes op het sorteerbakje. Elk glaasje in het sorteerbakje heeft nu een monster uit het flesje. De blauwe flesjes zijn nu uit de flessenhouder en komen los in de inventaris.

Voorraadkamer: Open de diepvriezer en plaats het bakje met de monsters in de diepvries.

Sluit de diepvries en verlaat de kamer. Ga terug en pak de bevroren monsters uit de diepvriezer.

Laboratorium: Gebruik de microscoop. Klik met de rechtermuis knop op het bakje met de bevroren monsters. Pak een gelabelde bevroren monsterglasplaatje en plaats het op de microscoop plaat. Kijk door de ooglens en zie de kleuren en patronen van dat monster. Vergelijk tegelijkertijd de aura kleuren op het bevroren glasplaatje met de Kirlian afbeelding van de symbolische objecten.

 

Erf: Ga terug naar de "wedergeboorte" ketel. Het water borrelt nu. Leg een symbolisch object en het bijbehorende blauw flesje in de ketel.

Doe dit met alle symbolische objecten en flesjes. Als je dit correct doet, zullen ze samensmelten en vormen een Waterbol. Pak de Waterbol.

 

Symbolisch object Blauw flesje
   
Schedel "duty/loyalty".
Spreeuw "truth/belief"
Brood "humiliated"
Kleed "deceived"
Trekstaaf "insulted"
Gouden schaal "calm"

 

 

Hoofdstuk 4: Vuur
 

 

Rhiannon's kamer: Chris wordt weer wakker in Rhiannon's slaapkamer.
Malcolm's studeerkamer: Lees in de boekenkast "The Legends of Pryderi" boek over "Branch Three". Zie dat sommige woorden gemarkeerd zijn.
Area 2 (boom): Ga naar het pad aan de rechterkant van de stallen. Ga vooruit en zie dat het pad nu niet meer geblokkeerd wordt, door de omgewaaide boom. Ga vooruit. Draai naar rechts. Loop de trap af. Zie een afgesloten deur aan de linkerkant en een waterrad aan het eind van het loopbruggetje. Het waterrad draait niet. Ga terug de trap op. Zie een rood vat. Ga rechts verder. Zie aan de rechterkant een sluispoort van het stromende water. Bekijk de sluis en zie dat de zwengel ontbreekt. Ga terug naar de stenen schuur op het erf - Zie onderweg een gele helm op de grond liggen. Pak de sluiszwengel op de plank,  verborgen achter de verfblikken aan de linkerzijde van de schuur. Ga terug naar de sluispoort. Gebruik de sluiszwengel op de sluis om de sluis open te draaien. Zie dat het waterrad nu draait. Ga terug naar de stenen schuur.

 

Stenen schuur: Ga naar de hendel op de achterwand. Nu dat het waterrad draait en energie geeft, werkt deze hendel. Trek aan de hendel.

Een luik opent en het water stroomt uit de kelder. Ga naar de trapdeur in de vloer. Ga de trap af.

Kelder: Zie in de muren 4 ronde steen knoppen die de symbolen van de 4 elementen hebben: lucht, vuur, aarde en water. Zie onderaan de trap (tegen de zijkant) een ronde steen - het symbool ontbreekt. Stap in de boot. Als je aan de goede kant instapt kijk je in een tunnel. Klik op hendel. Stap uit bij de eerst eindhalte. Ga de blauwe metalendeur door.

Boswell's Kantoor: Zie een kluis aan de linkerzijde. Bekijk alle portretten en zie het naamplaatje onder het portret. Het zijn portretten van de Boswell familie: Michael, Arthur, Charles Robert en Margaret. Als je wil kan je de plaat op de grammofoon afdraaien. Onderzoek het bureau. Lees het papiertje op het bureau. Open de bureaulade. Zie een rekening en lees Charles Boswell's dagboek.

Hij kocht Ty Pryderi voor zijn zoon Arthur. Hij denkt dat er hier een kwade geest rond zweeft die problemen veroorzaakt en denkt dat het Llwyd is. Boswell is bang voor Rhiannon, Arthur's vrouw beschermde haar van Llwyd. Er ontstond een familie samenzwering. Hij heeft een magische toverstaf, die hij tegen Llwyd kan gebruiken. Hij heeft het over een magische pentagram in de kelder. De laatste pagina is er half uitgeschuurd. De huisbrand heeft Llwyd verjaagd. Herinner de foto van het verbrande huis. Verlaat het kantoor en ga terug naar de boot. Stap aan de linkerkant de boot in, zodat je verder de tunnel door vaart. Als je terug naar de stenen schuur wil gaan, stap je aan de rechterkant in. Verlaat de boot en beklim de wenteltrap.

 

Generator kamer: Lees de poster op de deur. Verwijder de balk en open de deur. Je komt buiten bij het waterrad. Ga terug naar binnen. Zie de groene laarzen achter tegen de muur. Draai naar rechts. Bekijk de generator. De meter wijst op 25 ampŤre. Ga boven naar de zolder via de wenteltrap.

Zolderkamer: Zie de lichtbol. Het is Rhiannon. Ze zet de radio aan en zweeft door het raam naar buiten. Ga vooruit, draai naar links en zie hennepplanten. Pak het papiertje boven het bord - verborgen achter een balk. Lees de beschrijving voor "Mabinogion Branch 3". De symbolische objecten voor water zijn: schild, laarzen, zadel, Rhiannon's trouwring, fontein, gouden kelk, muis en handschoen. Draai naar rechts. Zie op de werktafel 2 zakjes bloemenzaad liggen. Draai verder naar rechts. Bekijk het prikbord tegen de muur. Zie en pak de "Bonfire Night" lijst van chemische stoffen die verschillende kleuren hebben. Op de werkbank ligt een hennepzaad zakje. Draai naar rechts. Zie op de koelkast een potje "Isopropyl Alcohol" - je kan het niet meenemen. Draai rechts naar de hennepplanten. Pak uit het rek het potje "Bordeaux Mixture". Het heeft kopersulfaat. Draai links naar de trap. Loop naar het venster, draai naar rechts en pak achter de spinnenweb een dart trofee (2 dart pijlen in een schildvorm). Ga terug naar de generatorkamer en pak nu de groene laarzen.

Verzamel meer chemische stoffen en symbolische objecten:

 

Garage: Pak de oranje handschoen van de dashboard.
Opbergschuurtje. Pak rechtsboven van de plank de pak "Tree Stump Remover". Het heeft salpeter.
Malcolm's werkplaats:  Draai naar links. Pak een droge batterij van "lithium" (is een zilverwit alkalimetaal) uit de recycle doos op de vloer.
Voordeur: Draai buiten voor de voordeur naar rechts en pak de cementzak.
Boilerschuurtje. Plaats het laddertrapje tegen de muur. Klim naar boven en pak het blikje rattengif. Het heeft bariumcarbonaat.

Voorraadkamer: Pak de gele kom aan de rechterkant. Draai je om en pak de blauwe chocolade fontein. Pak van de vensterbak het blikje kaviaar met E285. Ga naar de keuken. Open het linkerhangkastje. Zie op de bovenste lijst, dat E285 borax is.
Rhiannon's slaapkamer: Pak het aluminium limonade blikje onder het bed.
Badkamer: Ga naar de badkamer en open het medicijnkastje aan de linkerzijde. Pak de "Strontium" tabletten.
Malcolm's kantoor: Pak de computermuis van het bureau.
Woonkamer: Ga naar de woonkamer. Zie Rhiannon Boswell door de linkermuur de kamer binnenkomen. Ze loopt door een deur in de rechtermuur. Chris wordt die kamer ingezogen. Als er niets gebeurt na het verzamelen van alle objecten en chemische stoffen met uitzondering van zadel en trouwring, ga je naar de hal en terug de woonkamer binnen. Je moet de hierboven beschreven stoffen en objecten gevonden hebben.


Rhiannon Boswell:  Zie haar in een doodskist liggen. Bekijk haar linkerhand en pak de paarse trouwring. Draai 2x naar rechts of links. Bekijk de rouwkaart op het kastje. Open het linkerkastdeurtje. Pak de blauwdruk. Zie op de plattegrond een schets van Boswell dat de 3 eindhaltes met elkaar in verbinding staan in de ondergrondse tunnel. Noteer het getal 87362 onder de kantoor tekening. Open het middelste kastdeurtje. Open de bliktrommel. Zie de huwelijkscertificaat van Arthur en Rhiannon. Lees de krantenknipsel over een onbekend graf, de krant en bekijk de foto van Rhiannon en haar zus Elizabeth met hun echtgenoten. Open het rechterkastdeurtje. Kijk in het bloemenboek en pak de "Edwardian" sleutel. Verlaat de kamer.

 

Als je in deze kamer alles gezien en gepakt hebt dat je moet hebben uit deze kamer, zal deze deur verdwijnen, anders als je iets vergeten bent kan je terug naar deze kamer. Zie dan Rhiannon in rook opstijgen en weer als lichtbol verdwijnen. Ga boven naar de logeerkamer, rechts van de oranje poster.

 

Logeerkamer: Draai naar rechts. Duw de doos opzij. Zie een actief plankje in de vloer. Gebruik de koevoet op het plankje en pak het kistje. Open het kistje met de "Edwardian" sleutel. Lees de brief van Rhiannon aan haar zuster Elizabeth. Ze schrijft ook over een verborgen zadel die ze toevallig vond toen zij over een losse tegel struikelde in de stal.

Stallen: Ga in de stal naar links en dan rechts naar het raam. Draai je om en zie een spookpaard. Bekijk de tegel in de grond, aan de rechterkant. Verwijder het hooi op de tegel. Schuif de tegel opzij en pak uit het gat een zadel. Nu hebben we alle symbolische objecten en chemische stoffen. Ga naar het rode vat bij het waterrad gebouw, om daarin een vreugdevuurtje te maken. Als je nu naar het vat draait heeft het een vuurtje.

 

Area 2: Maak een "BonFire" van de symbolische objecten:
De kleuren van de objecten komen overeen met de kleuren van de chemische stoffen op de "Bonfire Night" lijst.

Leg het object met de overeenkomende chemische stof in het vuurvat.  Deze juiste combinaties geeft een vuurbol.

 

 • Blauw fontein met Bordeaux mixture - " kopersulfaat" geeft blauw vuur.
 • Geelachtig groen dart trofee met kaviaar - "borax" geeft groengeel vuur.
 • Groene laarzen met rattengif  - " bariumcarbonaat" geeft groen vuur.
 • Oranje handschoen met cement zak - "sulfaat" geeft oranje vuur.
 • Gele kom met Tree Stump Remover - "salpeter" geeft geel vuur.
 • Rood zadel met batterij  - " lithium" geeft rood vuur.
 • Witte computermuis met limonade blikje - " aluminum" geeft Wit vuur.
 • Paarse trouwring met "strontium" tabletten geeft paars vuur.
 • Pak de vuurbol.

 

Hoofdstuk 5: Lucht
 

Rhiannon's slaapkamer: Chris wordt nogmaals wakker in Rhiannon's slaapkamer.
Voordeur: Pak de brieven. Lees de brief waarin wordt uitgelegd de combinatie van de MP3-speler en de Tunovox. Open het pakketje en lees de brief van Jon Southworth. Het heeft de informatie over "Branch 4". De symbolische objecten zijn: varken, helm, Pryderi's lijkwade en toverstaf.

Verzamel de symbolische objecten:

Malcolm's kantoor: Pak de MP3-speler van de oplader. Zet het uit om het in de inventaris te plaatsen. Pak de "Death Shroud" kalender van de deur.
Rhiannon's Slaapkamer: Pak het keramiek spaarvarken rechts van de computer. Open de rechterlade en pak de huiswerk opgave - natuurkunde.

Jen en Malcolm's  slaapkamer: Pak het Tunovox apparaat van de vensterbank.

Area 2  - Waterrad: Draai bij het vat om. Pak de gele bouwhelm. Ga naar het waterrad. Om de toverstaf te vinden moeten we geluiden gebruiken, die overeenkomen met de symbolische objecten. Lucht symbolen zijn geluiden die we registeren via de Tunovox en opgenomen worden in de MP3 spelen. Ga naar het waterrad. Gebruik de Tunovox op het waterrad. Druk op de "tune" knop. Zie dat de MP3-speler het geluid van het waterrad opneemt. Druk op de uit knop om de Tunovox terug in de inventaris te plaatsen. In de inventaris is nu een MP3 speler met de "Millwheel tone".

Generator: Ga via de zijdeur het gebouw in. Gebruik de Tunovox op de generator naast de deur. Druk op de "tune" knop.

Dit geluid wordt ook opgenomen in de MP3 speler "Generator tone". Ga naar de boerderij.

Woonkamer: De telefoon piept. Luister naar het nieuwe bericht op de telefoon. Het is Edward Jones, predikant van de kapel.

Hij heeft de sleutel van de begraafplaats gevonden en het opengemaakt.

Keuken: Ga naar de koelkast. Gebruik de Tunovox op de koelkast. Druk op de "tune" knop. Je kan in plaats van het koelkast geluid het geluid van de diepvriezer in de voorraadkamer opnemen! "Kitchen appliance tone".

Badkamer: Ga naar de badkamer op de bovenverdieping. Gebruik de Tunovox op de badkamer ventilator boven de badkuip.

Druk op de "tune" knop , "Bathroom fan tone".

Area 2 (riviertje) - Begraafplaats: Ga naar de begraafplaats van het kapel via het Area 2 pad met het riviertje - ga op het erf de blauwe ingangspoort door. Je kan nu naar de andere kant van het riviertje. Ga door de poort, die de predikant opengemaakt heeft. Onderzoek de grafstenen. Ga 2x vooruit, draai naar rechts en bekijk het grafsteen van Anne Matthews. Voor de grafsteen ligt een actieve ronde steen met een gat in het midden. Ga vooruit. Draai naar rechts. Kijk naar het graf aan de rechterkant. Zie een cirkelvormige steen met een kruisschroef vorm in het midden. Bekijk de bovenkant en zie dat dit Rhiannon Boswell's graf is. Arthur is 2 jaar later bij haar begraven. Het heeft een kelk op het graf. Draai om. Kijk naar beneden en zie een actieve steen.  Ga vooruit. Zie een grafsteen met ogham karakters van de naam Rhiannon. Het heeft onder een rond gat. Draai naar links. Rechter grafsteen van de familie Thomas heeft een vaas op het graf. Bekijk het graf van de onbekende. Dit moet het graf zijn van de krantenknipsel. Zie een open kistje voor de grafsteen. Draai naar links, 1 stap vooruit, draai rechts, 1 stap vooruit, draai naar rechts en bekijk achter tegen de muur met de schaduw het grafsteen. Het is de Familie graf van George en Lucinda Edwards. Hier staat ook een open kistje. Verlaat de begraafplaats. Ga naar de kelder in de stenen schuur. Stap in de boot en vaar naar Boswell's kantoor.

Boswell's kantoor: Open de kluis. Gebruik het getal op de blauwdruk. Klik op een cijfer. De wijzerplaat draait automatisch naar dat cijfer en draait terug naar 0. Klik dan op het volgende cijfer. Klik op de cijfers: 8 7 3 6 2. Lees en pak het "Principiae Symbolarum" perkament. Boswell schrijft over het magische pentagram. Er zijn 4 elementen plus een 5de element/symbool - geest. In het midden van de pentagram is water (niet het element water maar rivierwater). Zij moeten in de juiste volgorde geactiveerd worden (pentagram vorm).  De 4 ronde stenen in de muur hebben de elementen symbolen. De vijfde steen met het geestsymbool ontbreekt. De 5 stenen in de muren vormen dus de magische pentagram. Pak het antieke instrument. Klik op de knop op het antieke instrument en zie dat het onder open gaat. Plaats het antieke instrument in de inventaris. Lees de andere papieren.

Begraafplaats: Gebruik de vanonder geopende antieke sleutel op de ronde steen van Rhiannon Boswell's graf.

Pak de ronde steen. De steen heeft het geest symbool.

Kelder: Ga terug naar de kelder. Gebaseerd op het dagboek van Boswell en het perkament, moeten de symbolen ingedrukt worden als een vijfpuntige vorm (pentagram). Draai naar links. Zie tegen de trap een ronde stenen knop. Plaats de zwarte ronde geestsymbool steen op de ronde steen. Deze steen kan niet meer ingedrukt worden. Kijk rond en zie de 4 andere ronde symbool stenen! Als je de stenen in de juiste volgorde indrukt, zal de steen ingedrukt blijven, anders hoor je een gelach geluid. Druk op de ronde stenen in deze volgorde:

 

1 - Lucht

2 - Vuur 

3 - Aarde

4 - Water 

 

Het water begint te borrelen en een glazen kast verschijnt. Open de kast en pak de houten toverstaf.

 

Woonkamer: Klik op de televisie. Zie kort een gezicht op het scherm. Druk onder de TV op het middelste apparaat en zie dat een "PersaVox MP 3" apparaat gevonden wordt.

Combineer het geluid met de symbolische objecten
Ga rechts naar het middelste deel van de bank en ga zitten. Zie dat de salontafel actief wordt. Bestudeer de natuurkunde (physics) huiswerk van Rhiannon. Daarin staat dat materialen verschillende frequenties hebben. Zie de grafiek onderaan de pagina. De materialen frequenties die als voorbeeld gegeven worden zijn van links naar rechts en van laag naar hoog: hout, papier, plastiek en keramiek. De laag naar hoog frequenties van de opgenomen geluiden in de MP3 speler zijn: generator, ventilator, koelkast en waterrad.

 

Plaats op de salontafel:

 

 • Toverstaf (hout) en de generator MP3-opname. De glazen toverstaf gaat terug in de inventaris.

 • Lijkwade "Death Shroud" kalender (papier) en de ventilator MP3-opname.

 • Helm (plastic) en keukenapparaat (koelkast of diepvries) MP3-opname.

 • Varken (keramiek) en de waterrad MP3-opname.

 

Zie dat ze gecombineerd worden. Pak de luchtbol. Ga naar de keuken. Kijk naar het kattenvoer bakje op de grond. Als er weer een dode muis ligt spoel je die door het toilet in de badkamer. Gebruik het kattenvoer blikje op het kattenvoerbakje om de kat eten te geven, als je dan nog niet gedaan hebt, zodat de kat geen muizen meer hoeft te vangen :)  Je kan dit al meteen doen als je het kattenvoer in de inventaris hebt.

Geesten bevrijden en Llwyd verjagen
 

Begraafplaats: Bekijk de graven. Plaats de element lichtbollen in de houder op hun graf.

Rhiannon Sullivan is door de familie samenzwering, ondergebracht bij de Edwards.
 

Rhiannon Sullivan: Op basis van de dierenriem poster in haar slaapkamer, is Rhiannon waterman.
Rhiannon Boswell: Boswell schreef dat zij de lucht symbool heeft.
Rhiannon van de jaren'60: Rhiannon schreef in haar dagboek dat haar verjaardag op 8 september is. Dat staat voor de aarde symbool.
Dan blijft de vuur symbool over voor Rhiannon of Pwyll.

Lichtbollen (Orbs):

 • Rhiannon Boswell: Ga 2x vooruit. Draai naar rechts. Kijk bovenop het graf en plaats de "Lucht lichtbol" in de kelk.

 • Rhiannon of Pwyll: Draai je om en ga naar de grafsteen met de ogham karakters. Plaats de "Vuur lichtbol" in het gat.

 • Rhiannon van de jaren'60: Draai je om en draai naar rechts. Zie de grafsteen van de onbekende. Plaats de "Aarde lichtbol" in het kistje.

 • Familie graf van Rhiannon Sullivan - Edwards: Ga vooruit naar de poort. Draai naar rechts en klik achter op de grafsteen dicht bij de muur. Plaats de "Water lichtbol" in het kistje.

 • Steen: Draai naar rechts, vooruit en draai naar links. Kijk beneden naar de steen. Gebruik de glazen toverstaf op de steen.

 • Zie een pentagram, en de vrijlating van de Rhiannons en de vernietiging van Llwyd.

 

Luister en lees de ingekomen e-mail van Jon aan Rhiannon. Rhiannon is teruggekeerd en is veilig thuis. Na ontvangst van het dagboek van Rhiannon, controleerde Jon zijn verleden en ontdekte dat hij de zoon van Rhiannon Wallace is. Hij heeft zich herenigd met zijn zus, Rachel.

 

Einde

 

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
GameSolves
NL Forum

Henk

www.000webhost.com