23-10-2008

Rhiannon: Curse of the Four Branches

Curse of the Four Branches is een duistere mythologische adventure game, gebaseerd op de verhalen van Mabinogion, een collectie van elf Welshe prozaverhalen uit Middeleeuwse manuscripten. Het spel speelt zich af aan de Keltische randen van Brittannië. Het spel draait dus voornamelijk om de Keltische mythologie.

In Rhiannon: Curse of the Four Branches, volgt Chris een eenzaam tienermeisje genaamd Rhiannon Sullivan, die verzeild raakt in een wereld vol bovennatuurlijke verschijnselen, magie, mythen en horror. Ze hoort stemmen. De vraag is of ze fantaseert, of dat ze geluiden hoort die daadwerkelijk uit het verleden komen. Het verhaal speelt zich af op en rond een oude boerderij, Ty Pryderi, waar de familie van het meisje is gaan wonen.

Er zijn 2 demo's die je hier kan downloaden.

Je bent Chris. Jennifer en Malcolm Sullivan hebben je gevraagd om op de boerderij te passen. Zij brengen hun dochter Rhiannon weg voor een vakantie. Rhiannon wordt geplaagd door visioenen en nachtmerries. Je speelt in de demo's maar een klein gedeelte uit een hoofdstuk.

 

Demo 1

Hoofdstuk 1: Aankomst
 

Erf
Je start op de boerderij Ty Pryderi. Draai naar links en ga voorwaarts. Je hoort een paard galopperen. Draai naar links en zie een hangslot aan de deur. Draai terug naar rechts. Ga rechts (schuin). Je kan ook eerst rondom het erf lopen en alles bekijken. Loop 2 x voorwaarts en links naar de voordeur. Draai naar rechts. Zie een zak cement en bloempotten. Ga de boerderij in. 

 

Hal

Draai naar rechts en zie een kastje. Draai 2x naar rechts. Kijk naar beneden en lees de krant. Probeer de trap naar boven op te lopen. Hoor een geluid. Draai naar rechts. Deze deur is gesloten. Draai naar de andere deur. Pak op de deur een bericht van Jen. Ga de woonkamer in.

 

Woonkamer

De telefoon piept. Draai naar rechts en luister naar de 3 berichten op het antwoordapparaat. Klik op de > knop en >> om naar het volgende bericht te luisteren. Er zijn 2 berichten van Tommy Harris en een van Jennifer. Zie een piano aan de rechterzijde. Open aan de linkerzijde de boekenkast. Open en lees een boek van de bovenste plank  - "The Legends of Pryderi". Enkel woorden zijn gemarkeerd. Pak uit het boek een smeekbede brief van Rhiannon aan Malcolm. Ze is bang van Llwyd. Bekijk de stereotoren onder de TV. Je kan het middelste apparaat aanzetten. Draai naar rechts, voorwaarts naar de bank, draai naar links en ga op de bank zitten door de pijl naar beneden te klikken. Klik op de rechtse kussen van de bank tegenover je. Lees de handleiding van een MP3-speler. Draai naar rechts en ga naar de openhaard. Je kan het deurtje van de openhaard openen. Open de deur naast de telefoon.

 

Eetkamer

De eetkamer zijn ze aan het opknappen. Zie een trapladder. Loop naar het venster. Klik op de vensterbank totdat er een foto onderuit schuift. Pak de foto van het verbrande huis. Zie dat de rechterkant beschadigd is. Draai naar rechts en zie een muurkast. Ga door de bruine deur.

Voorraadkamer
De diepvriezer zit vol met ingevroren voedsel. Draai naar rechts.  Zie een groene kom en een groen bakje met een bierfles.

Draai je om. Zie een blauw chocolade fontein keukenapparaat en rechts in de haardaanmaakblokjes. Draai naar rechts. Zie kaviaar op de vensterbank en linksboven in de hoek een maatbeker en bakvorm. Draai je om. Pak rechts van de deur een aansteker. Ga naar de hal. Gebruik de aansteker op de donkere trap. Je ontmoet de huisgeest, Llwyd. Hij is zeer onbeleefd en duwt je terug de hal in: "Pryderi's Soul Is Mine".

 

Einde demo
 

Demo 2

Hoofdstuk 5: Boswell's Office

 

Ondergrondse kamer: Draai je om en ga door de metalendeur naar het kantoor. Onderzoek het bureau. Lees een document op het bureau. Open de lade van het bureau. Lees het dagboek van Charles Robert Boswell. Blader er door heen. Bestudeer de aantekeningen: Water;aarde;lucht en vuur. Zie het getal eronder - 27894. Verder ligt er nog een rekening in. Ga naar de kluis. Open de kluis. Klik op de cijfers: 27894. In de kluis ligt een kasboek en een rekening. Pak het perkament en de zwarte rondesteen. Verlaat het kantoor. Stap in het bootje en ga voorwaarts naar de kelder.

 

Stap uit het bootje. Draai naar links. Zie tegen de trap een ronde knop. Plaats de zwarte ronde steen op de knop. Kijk rond en zie 4 andere ronde stenen! Klik op de ronde stenen in de onderstaande volgorde:

 

1 - Aarde

2 - Lucht 

3 - Water 

4 - Vuur 

 

Het water begint te borrelen en een glazen kast verschijnt.
Open de kast en pak de toverstaf.  De glazen kast verdwijnt weer en....

 

Einde demo

 

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
GameSolves
NL Forum

Henk

www.000webhost.com