Rayman 2: the great Escape

PC - Cheats:

Druk tijdens het spelen op ESC om het cheat menu tevoorschijn te halen en voer daar de onderstaande codes in.

gothere: level selecteren.

glowfist: vuurkracht verhogen.

gimmelife: 5 extra levens.

gimmelumz: 5 extra items.

Globoxrules: alle powers.

Dreamcast - Cheats:

Map bonus: Druk voor het bericht "Access denied" verschijnt op A, B, X, Y, X, Y.

Globox Disc toegang (multi-player level): Hou in het hoofdmenu L+R ingedrukt en druk op B, B, B, B.

Rayman VMS Icoon: Druk tijdens het spelen op OMHOOG, X, Y, ONDER, Y, X, LINKS, RECHTS.

Galeidoscoop textures: Druk tijdens het spelen op ONDER, A, ONDER, B, A, Y, X, X.

Verborgen doorgang: Ga naar Morb 20 en druk op A, B, X, Y, X, Y.

Deze walkthrough is bestemd voor de PC, Dreamcast, PlayStation en Nintendo 64.

Level 1: the Woods of Light.

Het eerste level is vrij eenvoudig. De 5 Lums die je moet verzamelen liggen gewoon op je route. De enige lastige Lum is die achter het watervalletje. Verder zijn er twee kooien. de eerste kom je vanzelf tegen, de tweede kooi zal aan het einde van het level verschijnen.

Level 2: the Fairy Glade.

Spring om te beginnen het water in, zwem de blauwe Lums achterna en voila, een kooi onder water. Zwem nu naar het eilandje en spring bovenop de paddestoel. Via wat klauterwerk kom je terecht bij een vijver. Spring hier van lelie naar lelie en vervolgens via de platformen naar boven. Zet de schakelaar om en loop vervolgens via de boom omhoog waar de tweede kooi ligt. Loop terug en spring omlaag naar de kindjes van Cloboox. Je bent nu in een omgeving met een gebouw dat afval in het water dumpt. Klim hier omhoog en helikopter vervolgens helemaal naar rechts. Hier staat een klein platformpje met een ton. Klim op de ton en je kan een paar Lums verzamelen. Klim vervolgens weer omhoog en via de bewegende platformen op het dak van het gebouw vind je de uitgang. In de nieuwe omgeving zie je een kooi, laat die zitten daar kun je nu nog niet bij (deze kom je later in level 10 tegen). Klauter weer richting uitgang en je komt bij de piraten terecht. Links van je vind je een gang. Volg deze, verzamel alles wat in de grot ligt en ga terug naar de schietende piraat. Zorg ervoor dat hij het luik in de grond kapot schiet en spring naar beneden. Vervolgens kom je bij een groot sinnenweb, klim hier omhoog en ga door de deur die je kapot schiet. In deze kamer zit nog een deur die kapot kan, maar daar heb je een exploderende ton voor nodig. Deze is even verderop te vinden. Blaas de deur op en pak de kooi. Ga weer terug naar de plek waar je de ton hebt gehaald. Klim naar boven en via wat spring- en schietwerk kom je bij Ly terecht. Ga door de opening en je ziet de machine. De kunst is om drie tonnen op de machine te mikken. Onderweg word je lastig gevallen door vliegende bommen. Schiet ze kapot door eerst de ton omhoog te gooien en dan te schieten. Rayman zal zelf de ton weer opvangen. Via de paarse ring kom je in het volgende gebied, waar je via de luchtstromen naar boven moet zweven. Vergeet niet alle Lums te verzamelen. Boven wacht de laatste kooi op je.

Level 3: the Marshes of Awakening.

Pak eerst de Lum op de boomstam en klauter via het net naar de drijvende kooi. Je bevrijdt nu Sam, je transportmiddel in dit level. Verzamel vervolgens alles wat je tegenkomt.

Level 4: the Bayou & the Walk of Life.

Voordat je dit level begint moet je eerst even naar links. Het groepje stenen is de ingang naar een sub level. Verzamel in dit level 50 Lums.

Spring daarna in het eigenlijke level op de ton, vaar naar het platform en spring vervolgens naar de overkant. Je ziet de eerste kooi al hangend! Via de ton en de touwladder en weer een ton kom je bij een boomstam. Spring hier niet op, maar spring naar de ton die onder je ligt. Vanaf hier kun je de kooi makkelijk kapot schieten. Vervolg je weg en je komt op een gegeven moment een paarse ring tegen die leidt naar een derde kooi. Met wat kunst en vliegwerk kom je bij de rollende tonnen, de truc is om je sprongen zo te timen dat je de Lums pakt zonder dat de ton je raakt. Vervolg je weg en je komt bij een brug met een paarse ring, links van je zit een schakelaar die de brug uitschuift. Schiet in de kamer met de pijpen op de knop en ontwijk al rennend de messen. Volg de rollende tonnen en op het punt waar de tonnen vallen hangt een kooi. Als je rechts van je hoog genoeg omhoog springt kom je bij de laatste kooi.

Level 5: the Sactuary of Water and Ice.

Draai je aan het begin eerst even om en pak de kooi achter je. Verzamel vervolgens de Lums tot je in een grot met water komt. Spring erin en volg de tunnel naar een opening richting de volgende kooi. Zwem terug, klim langs de ladder naar boven waar je een puzzel moet oplossen om binnen te komen. Het is zaak een parel te vinden die overeenkomt met de kleur van de driehoeken. Ze zijn beide te vinden in de torens naast de poort. Gebruik de ton aan de rechterkant om de deuren mee op te blazen. Je komt nu bij het punt waar je moet sliden. Ontwijk de gaten en je ontmoet je eerste eindbaas. Deze is vrij gemakkelijk te verslaan. Slinger via de paarse ringen en de baas zal terug gaan tot hij onder een stalactiet (druipsteen) staat, schiet die stalactiet en dat was het einde van deze baas. Pak vervolgens de laatste Lums.

Level 6: the Memhir Hills & Cave of Bad Dreams.

Je begint voor een lavaveld, maar draai je eerst om en je ziet een groepje pilaren met in het midden een luik. Een eindje verderop staat een vrijstaande pilaar met een schakelaar om het luik te openen. Achter dat luik is een kooi verborgen. Loop nu richting het lavaveld en de raket op beentjes rent naar je toe. Maak hem moe door hem achter je aan te laten rennen en je kunt op hem gaan zitten en hem besturen. Gebruik hem om over het lavaveld te komen, richt hem daarna op de deur en spring eraf voordat hij de deur raakt. Achter de deur zit een kooi. Loop naar binnen en je ziet twee stoelen met daartussen een opening. Loop erdoor en daar is je derde kooi. Loop vervolgens terug naar de kamer met de stoelen en ga door de andere opening. Klim via de paddestoel in de boom, swing naar het gebouw en daar vind je de vierde kooi. Gebruik de raket weer en ontwijk alles op je route. Mik hem weer op een deur, spring eraf en ga naar binnen. Schiet op de schakelaar en ga de volgende ruimte binnen. Na je ontmoeting met Clark stuurt hij je terug naar het level the Marshes of Awakening. Eenmaal aangekomen ga je via de boom naar het vreemde kereltje en hij laat je binnen the Cave of Bad Dreams. In dit level wordt er een beroep gedaan op je spring en klim vaardigheden. Zorg wel dat je snel tewerk gaat want de meeste platformen zinken vrij snel. Je komt nu weer een oranje driehoek tegen zonder een parel in de buurt.

Zweef naar beneden, maak de vijanden dood en de parel zal verschijnen. Vervolgens kom je in een kamer met weer die verdomde piramides. De parels liggen verstopt in aparte kamers. Gebruik de platformen om bij de parels te komen. Je moet de parels naar de uitgang brengen en dat doe je door ze van platform naar platform te gooien. Zet ze vervolgens op de piramides en je komt in het sliding gedeelte. Hier is het zaak voor het monster uit te blijven rennen. Schiet de kristallen kapot en verzamel de Lums. Uiteindelijk kom je bij de eindbaas. Je verslaat hem door naar de overkant te gaan, dus weer veel gespring en geklauter. Als je bijna bij het einde bent, gooit Mr. Eyeball schedels naar je toe. Het is zaak dat je door te schieten de schedels doet stoppen tot je aan de overkant bent. Mr. Eyeball zal je vragen of je de schat wilt houden, kies nee! Ga nu terug naar Clark en hij zal je verder door het level leiden. Er zijn hier en daar nog wat hoog hangende kooien dus zorg dat je veel rondkijkt.

Level 7: the Canopy.

Je wordt meteen achtervolgd door een spin! Gebruik het web en de paarse ring om de spin te ontwijken en probeer alle Lums te pakken. Er hangt hier ook nog een kooi. Ga nu naar links, dood de piraat en schiet op de schakelaar. Clobox komt vrij en gaat je helpen. Eerst zal hij de poort met lasers onschadelijk maken en dan een plant laten bloeien zodat jij naar de andere kant kunt. Daar aangekomen schiet je de boom omver. Uiteindelijk moet je een gebouw binnendringen. Zorg ervoor dat Clobox de plant laat bloeien en spring er dan in, zo kom je binnen.

Level 8: Whale Bay.

Spring in het water, zwem naar beneden en dan naar rechts om in een ander aquarium uit te komem. Schiet op de schakelaar en de deur gaat open. In het volgende gebied zie je een schip, spring naar beneden en klim via de touwladder in het schip. Spring op het achterliggende deel en schiet op de schakelaar. Het volgende gebied wordt bewaakt door een piraat. Dood hem, pak de bom rechts van de opening, blaas de deur op en gebruik de paarse ring. Spring in het water, zwem naar de opening rechts en volg het pad naar de grote kamer als je boven bent. Boven moet je een schakelaar omzetten voor de wandelde raket, gebruik hem zoals gewoonlijk. Bevrijd Carmen, spring in het water en zwem haar achterna. Pak de luchtbellen! Volg vervolgens de blauwe Lums, zwem rechtdoor richting het licht en zwem omhoog. loop om het schip heen, klim omhoog en gebruik de paarse ring om in het kraaiennest te komen.Hier zit een kooi verstopt. Loop naar de waterval en slide vervolgens naar beneden.

Level 9: the Sanctuary of Stone and Fire.

Als je bij het punt met de bes aangekomen bent, moet je even een stukje terug naar waar je de Je ziet een Lum op een plek waar je normaal niet bij kunt. Gebruik de bes om hier op te springen.

De piraat die je daar ziet kan niet dood! Gooi een bes op zijn hoofd om hem te verblinden en klim via de bes omhoog. Als je nog verder terug gaat kom je bij een kleine grot met nog een bessenboom. Pak een bes, gooi hem op de scherpe rots en spring via de bes op het platform waar nog een bes ligt. Pak deze, gooi hem op de uitstekende punten en spring erachteraan tot je bij het einde bent. Gebruik de bes als opstapje, ga naar binnen en pak de kooi. Weer terug bij het spinnenweb waar je de bes vandaan hebt, kun je twee kanten op: of je gaat richting het einde van het level of je gaat op zoek naar de kooien. Ga links voor de kooien en rechts voor het einde van het level. Kies je voor rechts dan kom je op een gegeven moment bij een duister gebied met n vijand. Ga met je rug naar hem toe staan om hem naar je toe te lokken. Als hij dood is krijg je een bes die je als een opstapje kan gebruiken. Na een heftig ritje op een bes kom je bij een oranje parel, het is weer een kwestie van gooien en van platform naar platform springen. Al snel ben je bij de oranje driehoek en de deur naar de blauwe parel gaat open. Als ook de blauwe parel op zijn plaats ligt, beweegt het standbeeld. Klim op zijn hoofd en hij brengt je naar het einde van het level.

Level 10: the Echoing Caves.

Als eerste moet je vier schakelaars zoeken en die zijn allemaal makkelijk te vinden. Als je vervolgens de deur binnen bent gegaan, pak je de ton op en loopt je naar de fakkel. Je wordt nu gelanceerd! Volg gewoon de Lums en er is niks aan de hand. Als je van de toren vertrekt (daar waar de groene Lum ligt) moet je zo hoog mogelijk vliegen. Linksboven zit namelijk een warp naar een eerder level. Je komt dan uit bij de kooi waar je in het begin niet bij kon. Op een gegeven moment kom je uit bij een punt waar je niet meer verder kan omdat er een hek voor hangt. Loop een stukje om en schiet op de knop, ren terug naar de ton en je kan weer vliegen.

Level 11: the Precipice.

Dit is weer een level waar het rennen geblazen is.Alle Lums en kooien kom je echter vanzelf tegen dus veel geheimen heeft dit level niet. Op naar het volgende...

Level 12: the Top of the World.

Je begint in een stoel op een soort achtbaan. Je hoeft eigenlijk alleen te sturen, de Lums verzamelen en obstakels ontwijken. Na het ritje ga je weer te voet verder. Er zitten hier een hoop Lums verstopt dus vergeet niet ieder hoekje en gaatje te checken. Ook moet je het kereltje dat aan het einde van het level met je gaat dansen even zoeken. Hij zit in een gang achter een paar kisten. Wel even de explosieve ton meeslepen dus!

Level 13: the Sactuary of Rock and Lava.

Als je meteen naar links gaat zie je weer een sublevel, the Walk of Power. Draai je om als je voorbij de twee schilpadden omlaag springt. Hier vind je een kooi. Je komt vervolgens bij een tempel met binnenin twee kooien die je gemakkelijk kunt pakken. Na die twee kooien maak je een ritje op een bloem. Blijf echter niet te lang op staan, maar spring zodar je dat kunt op de volgende bloem. Het volgende gedeelte van de level zal veel van je springvaardigheden vragen, timing en snelheid zijn de vaardigheden die getest worden.

Level 14: Beneath the sanctuary of Rock and Lava.

Dit is een level waarin je kunt vliegen. Begin je vlucht echter niet meteen omhoog, want als je goed kijkt zie je net boven het pruttelende lava een opening in de muur. Vlieg er doorheen en je vindt een kooi. De rest van het level is lastig en je zult alles op alles moeten zetten om langs de obstakels te vliegen. Aan het einde van het eerste checkpoint kom je een muur tegen die je niet kunt breken. je zal via een andere steen de muur moeten openbreken. Nu kom je in een gedeelte van het spel terecht waar je door een luchtstroom naar voren wordt geblazen. Halverwege zie je aan de linkerkant een opening. Hier liggen twee kooien. Aan het einde van dit level ontmoet je de eindbaas. Deze eindbaas zal je met vuur bestoken, maar dat is makkelijk te ontwijken. Om hem te verslaan lok je hem onder de druipstenen en schiet je deze naar beneden. Na een paar ferme tikken op zijn kop zal ook deze baas eieren voor zijn geld kiezen.

Level 15: Tomb of the Ancients.

In dit level draait het merendeel om het omgooien van schakelaars, je begint er eigenlijk al meteen mee. Op een gegeven moment kom je bij een grote put, spring erin en gooi de schakelaar om.

Loop daarna rechtdoor en neem vervolgens de twee gangen links en rechts van je. Ook hier moet je een schakelaar omgooien om verder te kunnen. Je kunt nu via de omhoog gekomen platformen naar de overkant springen. In het volgende gedeelte van het level moet je via tonnen de rivier afvaren. Het is een vrij simpel level, met als enige echte obstakel je goede vriend Clark. Clark is gehersen-spoeld en zal jou aanvallen. Het is de bedoeling dat je hem laat struikelen met behulp van de drie rode knoppen. Schiet op de knoppen en er verschijnt een blauwe laser. Lok nu Clark over de laser en als hij op zijn buik ligt, schiet je op het kastje op zijn rug. Klaar!

Level 16: the Iron Mountains.

Het enige echte lastige van dit level is het begin. Binnenin het gebouw moet je een laser zien te ontwijken en de twee schakelaars omgooien. In het volgende gedeelte moet je twee piraten verslaan en via de rivier naar een hete luchtballon glijden. Je komt nu in een gebied met een grote robot. Val hem niet aan want dat heeft geen nut. Je moet naar het grote gebouw huppelen en op de kist gaan staan. Als het beest stampt schiet je omhoog en kun je naar binnen. Nu ben je aanbeland bij het betere hoe-rijd-ik-een-raket gedeelte. Ren eerst via de pilaren op en neer tot je bij het open gedeelte uitkomt waar je met behulp van de raket twee schakelaars moet omgooien. Ren vervolgens naar het kleine gebouwtje.Nu is je kans om de kleintjes van Clobox te redden. Bestuur het schip en ga de vier mijnen af om de kleintjes te redden. De kooien zijn goed zichtbaar dus echt veel zoekwerk hoef je hier niet te verrichten.

Level 17: the Prison Ship.

Dit is een van de meest frustrerende levels van het spel. Je begint te sliden en moet al glijdend schakelaars omgooien. Na dit enerverende ritje moet je een raket zien te besturen om een schakelaar aan de overkant om te zetten. Spring via de platformen naar beneden en zet wederom een schakelaar om. Versla de piraat en ga weer naar boven alwaar een raket op je wacht. Vlieg nu naar de overkant en bots tegen de schakelaar. In het volgende gedeelte is het weer vliegen geblazen. Ontwijk de buizen en verzamel de Lums. Na deze spoedcursus vliegen ben je klaar om de strijd aan te gaan met Razorbeard. Hij verschijnt in twee gedaantes. De eerste zal eerst vliegende mijnen op je afschieten. Deze mijnen kaats je terug door op ze te schieten. Als je ze raakt zal hij op je gaan schieten, maar ook dat is eenvoudig te ontwijken. Vervolgens probeert hij op je te springen, maar door weg te rennen en te springen zal hij je daarmee ook niet raken. Herhaal dit tweemaal en je verslaat hem. De tweede gedaante is wat lastiger. je zit op de rug van een vliegende raket en ziet Razorbeard tussen twee pilaren hangen. Het is de bedoeling dat je in een van de twee gangen wat energie verzamelt om hem in de lava te laten plonzen. Schiet op beide handen en hij zal vallen, herhaal dit totdat hij het begeeft en geniet van het eindfilmpje.

Je hebt het gered.

Game-Solves
http://members.brabant.chello.nl/~h.vangompel/
Cheats
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/
NL Oplossingen
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/ned/

Forum

http://pub24.ezboard.com/bgamesolves
 

www.000webhost.com