Quest For Glory II

De oplossing
Enkele tips vooraf:
Veel geld kun je besparen als je wanneer je iets koopt Bargain in plaats van Buy zegt.
De Griffin bevindt zich 4 schermen West langs de rotsen, de Plantvrouw een eind Oost langs de rotsen.
Als Fighter kun je bij EOF komen (vraag Issur, hij zal nee zeggen, maar je wordt later in het spel wel opgeroepen). Als je hier later komt, rnoet je de verslagene niet doden, anders word je nooit Paladin.
Als Thief kun je terecht bij de Money Changer om opdrachten te krijgen (Make Sign).


Als Wizard kun je bij het Wizard Institute of Technocery een Spell krijgen, die noodzakelijk is voor de eindronde als Wizard. Als je alle 5 tests gehad hebt, sla dan de Oath af, anders...... Vraag trouwens eens naar bijvoorbeeld Houdini of Merlin als sponsor. De enige die sponsor wil zijn is Erasmus. Zorg overigens voor voldoende Manna en Vigor SpelIs i.v.m. je energie De Astrologer kan de toekomst voorspellen
Dood nooit iemand als er een mogelijkheid is hem in leven te laten (uitgezonderd natuurlijk de monsters in de woestijn), anders kun je het wel schudden om ooit Paladin te worden.


Aziza, Keapon en Harik kunnen je veel vertellen over de Elementals. Schrijf je naam in het boek in het Guild. Bezoek vaak verschillende pleinen. Kijk goed naar de grond.
Wed met de touwakrobaat (zo vaak als het kan) en zet de snelheid op Slow. Save steeds zodat je elke keer wint, anders kost het je veel geld voordat hij stopt met je uit te dagen (nu word je er alleen maar rijker op) Zo gauw hij is gestopt met uitdagen heb je voldoende balanceerervaring voor de eindronde door de harem.

HET SPEL

SHAPEIR - Algemeen.
Hier is weinig te doen behalve de vier Elementals verslaan en je skills opvoeren. Bovendien kun je hier bepaalde voorwerpen aanschaffen. Wizards kunnen hier het WIT vinden.

WIT.
Het Wizard Institute of Technocery is te vinden door in de gangen telkens de DetectSpelI te casten. Je zult uitkomen in een doodlopende gang. Cast hier de DetectSpell weer. Er zal een deur verschijnen. Cast Open op de deur. Men zal je nu vragen stellen. Als 'ze' vragen wat je zoekt type dan Magic in. De enige die je sponsor wil zijn is Erasmus. Je moet nu proeven afleggen:

1. VOORTEST:
Cast Detect, Gast Fetch op de bel die oplicht, Cast Trigger op dezelfde bel zodra deze op de standaard zit.
2. WIND-TEST:
Cast Fetch op het MIDDELPUNT van de stok, Cast Levitate en houd de 'pijl om-hoog toets' ingedrukt totdat de stok onder je door is gegaan.
3. AARDE-TEST:
Cast Trigger op de steen, Cast Dazzle, loop naar de Steen (Hero klimt er overheen) en Cast Trigger op de steen.
4. WATER-TEST:
Cast Fire op het water, Cast Force op de goede plek (zelf uitproberen) totdat hij doormidden breekt.
5. VUUR-TEST:
Cast Open op de deur, Cast Calm, Gast Fetch op de bovenkant van de deur (deur wordt teruggetrokken en valt weer in de deurpost), Cast Force op de bovenkant van de deurpost.
Sla nu de Oath af en Erasmus geeft je een Spell.

FIRE ELEMENTAL
Bij Harik kun je incense krijgen. Lok de Elemental hiermee de alleys in, zet de bij de Brass Seller gekochte lamp op de grond en type 'use water' en 'take lamp'.


AIR ELEMENTAL:
Vraag bij Keapon om 'Fooler's Earth', je krijgt dan een pot. Als je goed kunt gooien, werp de Earth dan boven de Elemental, die zal stoppen.
Type 'use bellows'. De beIlows kun je krijgen door te armworstellen bij Issur en daarna get bellows' of (als dit niet lukt) 'bargain bellows' te typen. De elemental is ook te stoppen zonder throwpoints: loop in de elemental en gebruik dan de aarde.

EARTH ELEMENTAL:
Als Fighter: gebruik het zwaard van Rakeesh. Als Wizard: gebruik de Fire Spell verschillende keren.
Als Thief: zeg bij Harik: 'telI about Fire Elemental' en "bargain powder of burning". Bargain bij de kledingverkoper een clothbag en doe hier de elemental in. Deze heb je nodig voor de Plantvrouw.

WATER ELEMENTAL:
Bargain een extra waterskin, leg deze op de grond en type 'use bellows' en 'take waterskin'.

DISPEL POTION:
Hiervoor heb je nodig: Griffin Feather en Fruit of Compassion. Het Fruit of Compassion kun je krijgen door de Plantvrouw te helpen:
1. Geef haar water en vertel over jezelf.
2. Geef de Earth Elernental en vertel over dit geschenk.
3. Zeg haar naam (Julanar) en kus haar. Je krijgt dan een Fruit of Compassion, waarvan Hank in combinatie met een Griffin Feather 3 Dispel potions maakt. Een daarvan kun je gebruiken om het 'caged beast' te onttoveren (5 schermen west van Shapeir en dan zuid totdat je er bent). Dit beest is er pas als je de Dispel potions tot je beschikking hebt.

GRIFFIN FEATHER:
Fighter + Thief: gebruik het magische touw dat je bij Keapon kunt kopen en pak een veer. Wizard: gebruik de Levitate spelI.

RASEIR:
Als Thief kun je hier een beeldje stelen. Opdracht en gegevens krijg je van Ferrari. Type hiervoor 'make sign', dan begint hij er na verloop van tijd zelf wel over.
Help het meisje dat wil ontsnappen zoveel mogelijk!
Je hebt hier weinig invloed op het spel, die krijg je pas als je in de gevangenis zit. Maak hier kontakt met Sharaf (verschillende manieren, afhankelijk van je eerdere handelen, bijv. 'tell about Shema') Cast Felch voor je spullen en Cast Open op je celdeur (Wizard), 'pick lock with pin' (Fighter en Thief). Ik weet niet of dit ook werkt zonder Lock Picking skills. Pak daarna als Figher/Thief je spullen en type 'escape'. Je bent nu in de gangen. Dwaal wat rond en Ad Avis zal je hypnotiseren. Bij de verboden stad moet je de spiegel gebruiken; in de verboden stad de Magic lamp. Cast Force bij de waterval op de "windzuiger". Richt laag op de onderste rots. Als je geen magic points hebt, moet je iets naar dit punt toegooien. Raak de onderste steen en het gat wordt afgesloten. Spring op de boomstam bij het begin van de waterval en spring er bij de uitstekende punt weer van af (vlak voor de afgrond).
Loop nu de trap op en ga door tot je bij de lavakamer komt. Loop hier doorheen en je komt op een richel. Spring hier (Thief), gebruik het Magic Rope (Fighter) of Levitate naar beneden (Wizard).
The Name of Power is Suleiman. Loop door de schatkamer en pak niets, anders geniet je er niet lang van. Loop naar de volgende kamer en ga naar boven. Dan komt onze vriend weer aanzetten. Als hij weg is, loop je naar beneden. Pak de ring van de rots en je mag 3 wensen doen Je hebt de keuze uit 3 soorten wensen: gezondheid, het ophogen van een skill en teleportatie. Als je nog gezond bent, kun je ook 2 skills ophogen. Gebruik je derde wens in ieder geval voor teleportatie en je bent bij het paleis. Er zijn meer mogelijkheden, de enige manier (voor zover ik weet) om het spel als Paladin te eindigen, vermeld ik apart. Het heeft uiteraard geen zin meer om de Paladin manier te gebruiken, als je je toch al niet zo eervol hebt gedragen.

PALADIN MANIER:
Dazzle de wachters. Cast Open op de deur. Cast Calm bij 'Khaveen.
Cast Levitate (of Use Rope of Jump). Cast Open op de deur en ga naar binnen. Cast Trigger op het beeld. Cast Reversal. Cast Force op een kandelaar. Loop snel naar links en Cast Force op de kolen vanuit de linkerhoek, zodat de kolen de goede kant op vallen (d.w.z. naar Ad Avis). Einddemo. Nu ben je een Paladin.

VARIATIES;

Vermoord de Eunuch met een dagger.
Powder of Burning of Cast Force/Fire. Fight tegen de wachters. Twee mogelijkheden nu:
1. Harem: (Magic Rope noodzakelijk) Cast Levitate of Use Magic Rope en loop naar rechts. De dames houden je nu aan de praat. Als je eindelijk in de kamer links van de harem bent, ga dan op het juiste moment (wachter weg) schuin naar beneden (de Djinni helpt hier ook een paar keer als je iets fout doet. Maak echter niet teveel fouten, anders ben je het haasje). Verstop je achter de tafel en als de wachter uit het zicht is, ga dan naar de bovenkant van het scherm, achter het balkon. Gebruik hier het Magic Rope. Eenmaal aan de overkant: Throw Dagger tegen een kandelaar. Telkens als Mister Kindness een vuurbal op je af wil schieten (dus als hij "I shall destroy you" zegt) meteen 'duck' typen. Eenmaal bij de tweede pilaar 2 daggers in zijn lijf gooien en...... einde.
2. Paleis:
Cast Open bij de paleisdeur. Jump bij Khaveen. Vecht tegen hem. Zie verder de Paladin methode.

 

GameSolves
Nederlandse Forum
www.000webhost.com