Post Mortem

 

In dit spel zijn meerdere oplossingen mogelijk. Het is belangrijk dat je de juiste vragen stelt of antwoord aan een karakter. Een gesprek met een karakter kan leiden tot een andere vragenlijst en er kan een nieuwe plaats in je map komen (save altijd voor je een gesprek begint). In deze oplossing vertaal ik niet de vragen of antwoorden, dus lees en luister goed naar de gesprekken. Jij bent Gustave McPhearson voormalig privé detective(PI) die nu in een studio leeft als kunstschilder te Parijs. In deze oplossing beschrijf ik 2 karakters van Gustave McPhearson. Dit is alleen van belang wat je in het begin zegt tegen de receptionist Petit in het hotel, het einde van het spel kan op ongeveer 3 verschillende eindes eindigen, dat ligt aan het bewijs wat je hebt en aan het gesprek met de rechercheur. Met de rechtermuisknop kom je in je inventaris, lees vooral veel in je gelen notitieboekje "McPhearson notebook", als je bv op een boek klikt in je inventaris en hij gaat niet open moet je het in je notieboekje lezen onder "documents" of in je "calling card". Je hebt ook een portemonnee "wallet 700 F" en een reismap "a map of Paris" in je inventaris. Ga met je cursor (rondje) over een voorwerp in je inventaris en als de cursortoets veranderd in een handje dan pak je het voorwerp op of je leest erin, met de vergrootglas over de map verplaats je je naar andere gedeeltes. Klik op de pijl rechtsonder in je inventarisbalk om het te verlaten. Klik ook op de pijl als je iets van dichtbij bekijkt om het scherm te verlaten.

Studio

Je begint na de intro in je studio, je bent aan het schilderen en de bel gaat. Je opent de deur, praat met Miss.Blake en vraag haar naar binnen. Ga verder met het gesprek, neem haar aanbod aan om de moordenaar van je zuster en haar man te vinden en vraag daar alles over.(Neem je het aanbod nog niet aan, dan moet je haar later opbellen om een gesprek in het restaurant af te spreken). Je krijgt van haar een visitekaartje "Sophia Blake's calling card". Pak achter in de kamer een kamera "camera" uit de hangkast, een schetsboekje "sketchbook" van de tafel en bekijk die in je inventaris. Gebruik de telefoon aan de muur, vraag een gesprek met de "post office to send a telegram" stuur een telegram naar "Pinkerton agency over Sophia Blake ". Ga via de map naar

Orphee Hotel

Ga rechts Cafe Nantis in. Praat met barkeeper "Nicolas" en koop een fles rode wijn "bottle of red" en je hebt       "a bottle of wine". Zeg dat je een PI bent, en praat over "his wanting to be a detective, be his assistant, atmosphere, unusual customer (a man alone by the window the whole evening), what do you mean?, wine turns to vinegar, hunch and premonition".

Praat met de receptionist "Isidore Petit". Nu kan je je eigen voordoen als Prived Eye Pi (privé detective), als journalist of een verzekering agent "Insurance Agent". In deze eerste gedeelte ga je als verzekering agent verder en als je als Pi of journalist wilt verder gaan ga je naar het tweede gedeelte van deze oplossing.

Oplossing als "Insurance Agent".

Zeg dus tegen de receptionist dat je een verzekering agent "WAI insurance agent" bent. Vraag verder over "rich American lady client,  Whytes en of je kamer 507 mag zien". Dat kan niet maar je kunt kamer 505 krijgen.

Bekijk de deur links van de haard, kijk en gebruik het sleutelgat (cursor wordt een tandwieltje) en ontdek dat er onder de deur een opening is. Verlaat de kamer, loop rechtdoor en Mrs. Loiseau van kamer 506 vraagt je naar binnen. Links van haar staat een cilinder grammofoon en achter in de kamer is een tafel met tarot kaarten. Praat met "Mrs. Loiseau" over "detective, evil, Whytes" en verder tot ze wil rusten "need rest". Verlaat de kamer, klik op deur 507 en probeer de deur knop te gebruiken. Ga naar de hal van het hotel en pak de krant "newspaper" rechts van het bankje en lees het bericht "Clarion" uit de krant in de "Sophia callings card" (klik op de pijl om te bladeren). Vraag aan Petit over Mrs. Loiseau.

Police Station

Na het filmpje met Mrs. Hellouin praat je met de agent "Mr. Beauvais". Zeg dat je een PI bent en vraag over alles, hij zegt dan "It's baking in here - just one for the road", praat daarna weer met hem en geef de fles rode wijn aan hem. Lees het police rapport en vraag hem over "Inspector, Kaufner, case". Inspecteur Lebrun kan je niet ontvangen of je moet een schets van de verdachte kunnen tonen aan hem.

Dr. Frank Kaufner's Office

Praat over alles met hem.

Orphee Hotel

Ga het Cafe in, praat met de barkeeper over "suspect, Malet, Description". Klik op je schetsboek  in je inventaris en je moet een karakter teken zoals de barkeeper je vertelde:

groot, zwaar, zwarte snor, boxer neus, vierkant gezicht, vreselijke ogen en het is een bink.

als je er niet uit komt klik op de volgende pijltje links en rechts van de foto op (dus als er 3 staat moet je 3 keer op het pijltje klikken bij 0 zo laten)

   Links                                     Rechts

  0 haar                                    3x rechtse pijltje  neus

  1x rechtse pijltje oog            1x linkse pijltje wenkbrauw            

  2x rechtse pijltje bril             6x rechtse pijltje  mond

  2x linkse pijltje oor               1x linkse pijltje kin

Klik onder op de pen om het te tekenen.

Als het klaar is laat je de tekening aan de barkeeper zien en als het goed is zegt hij dat. Laat de tekening ook aan Petit (receptionist) en Mrs. Loiseau (kamer 506) zien.

Alambic Bistro

Je wordt begroet door Berenice alias Bébé, ga links naar de tafel waar de eigenaar Hulot en Malet zitten. Praat met Malet en nadat je de tekening aan hem laat zien komt er een tussen filmpje. Na de nacht met Bebe ga je terug naar de Bistro. Praat met "Hulot" achter de bar over "art, Malet, lock, its for a friend". Hij wil je helpen met de loper als je de 5 verschillen kan ontdekken in de schilderijen die hij aan je geeft. Beëindig het gesprek, klik op de "two differents paintings" in je inventaris, klik onder op de pijl om het andere schilderij te vergelijken. Als je een verschil ontdekt klik je op de plaats waar het verschil zit. Er zijn 5 verschillen in het schilderij.

 

 

Als je ze alle 5 gevonden hebt praat je weer met Hulot, zeg dat je de verschillen gevonden hebt en je krijgt van hem gereedschap om sloten te openen "lock picking". Het gereedschap is maar een keer te gebruiken, je kunt het gebruiken in het slot van het Hellouin's kantoor of in het slot van kamer 507.

Police station

Praat met "Beauvais", laat de tekening aan hem zien en hij zegt dat het een ex collega is, Jacques Hellouin. Ga links naar het kantoor van inspecteur Lebrun. Praat met hem over " mysterious visitor, trying to help,portrait en Malet".

Hellouin's office

Ga naar de deur achter in de gang, klik op de deur knop, je ziet nu 5 pinnen, plaats nu 4 pinnen in het slot (de middelste (3) pin is niet nodig), klik op een pin om ze naar onder,boven, links of rechts te schuiven. Klik op de deur knop en als een pin beweegt dan zit hij niet goed, als het wel goed is gaat de deur open.

Open de onderste la van het bureau, open de bovenste la en pak een brief "letter of G Allepin" uit de la. De moeder komt binnen en praat met haar. Ga de trap op naar de zolder, na het gesprek gaat Hellouin zijn verhaal vertellen over de moord en je gaat het verhaal zelf spelen.

Als Hellouin

Lees de brief van G.Allepin in je inventaris, ga links in de hoek, kijk naar boven, ga de zolder op, pak de koekjes "a tin of biscuits" (waat niet wat ik hier mee moet doen?).

Eaton's Apartment

Praat met Mrs. Evelyne en zeg dat je een Pi bent. Ze gaat niet weg voor de ingang naar boven. Ga rechtdoor de binnenplaats in, pak achter een rode bal "ball" die op de grond ligt, ga voor de deur staan waar je net doorheen ging en gooi de bal tegen de bloempot die rechts op het venster van het raam staat. Loop dan snel via de trap naar boven en open de deur tegenover je. Ga rechts de eerste slaapkamer in, open de kast, probeer de kist te openen, ga naar de andere slaapkamer en pak de bootkaartjes "boat ticket for New York to Le Havre" van de toilettafel. ga de kamer in, kijk naar de poster die aan de muur hangt "bistro", pak het visitekaartje van Dr.Frank Kaufner "A psychiatnist's calling card"  en de  notities "notes on a BSORC written by Gracie Eaton" van de kast en lees die in je inventaris.

Meeting Hall of the BSORC

Probeer naar binnen te gaan en praat met de butler "Dumoulin" over "GDA, members".

Dr. Kaufner's Office

Praat met de psychiater over "Brotherhood, Gracie, brother Paul Allepin".

Alambic Bistro

Praat met Bebe over "Paul, en als laatste meeting with Hulot". Ga naar de bar, klik op de kladblok bij de telefoon, pak de potlood, ga met de potlood over het papier en het restaurant komt op de map.

Chez Alexandre Restaurant

(Je ziet eerst een tussenfilmpje)

Praat met de receptionist over je vrienden "friends, Gracie, Whytes".

Hotel Orphee

Praat met petit, ga het cafe in, praat met de bar man, vraag een fles drank "bottle", ga naar het tafeltje bij het raam en praat met Malet over "Whytes, room". Bekijk het filmpje.

Studio

Pak het telegram van J.Wells van de deurmat en lees het. Bel naar Miss.Blake om een afspraak te maken in het restaurant.

Chez Alexandre Restaurant

Zeg tegen de receptionist dat je afspraak hebt met Miss.Blake. Praat met Miss.Blake.

Alambic Bistro

Praat met Bebe.

Meeting Hall of the BSORC

Praat met de butler.

Alambic Bistro

Praat met Bebe "". Ga naar een andere plaats, kom terug en vraag aan Bebe of de valse introductiekaart klaar is en je krijgt de "fake letter".

Meeting Hall of the BSORC

Geef de introductiekaart aan de butler maar de kaart is niet goed?

Hotel Orphee

Praat met Petit en de barman, op de balie ligt een pen die je kunt pakken! Praat boven met Mrs. Loiseau in 506 over alles. Als je de pen niet gepakt hebt dan krijg je als je de goede vragen stelt een talisman, als je die niet krijgt (of je hebt de pen al) dan ga de pen alsnog pakken. Ga kamer 505 in. Ga naar de deur links van de haard, schuif de krant onder de deur door, gebruik je pen (of talisman) in het slot, pak de krant en de sleutel "". Open de deur (visioen) met de sleutel en ga kamer 507 in. Kijk naar de haard en pak de "ring of Fay". Pak de glasscherven "very fine slivers of glass" die voor het bed op de grond liggen. Pak van het nachtkastje een sleutel "a small key to a strongbox" , ga de badkamer in en kijk in de wasbak. 

Eaton's Apartment

Ga boven naar het kistje in de kast van de eerste slaapkamer, open het met de sleutel "a small key to a strongbox", pak er alles uit en lees het "passports, sketch, letter from Blake"  in je notieboekje.

Ga verder met het beide karakters oplossing

Als Journalist of PI

Praat met de receptionist "Isidore Petit". Als je zegt dat je een Prived Eye Pi (privé detective) bent zal hij over de veiligheid van het hotel beginnen, als je zegt dat je een journalist bent zeg daarna dan dat je een freelance verslaggever bent, bij beide karakters wordt je niet verder geholpen en je kunt niet naar boven. Pak de krant "newspaper" van het bankje en lees het in je inventaris.

Police Station

Na het filmpje met Mrs. Hellouin praat je met de agent "Mr. Beauvais". Zeg dat je een PI bent en vraag over alles, hij zegt dan "It's baking in here - just one for the road", praat daarna weer met hem en geef de fles rode wijn aan hem. Lees het police rapport en vraag hem over "Inspector, Kaufner, case". Inspecteur Lebrun kan je niet ontvangen of je moet een schets van de verdachte kunnen tonen aan hem.

Dr. Frank Kaufner's Office

Praat over alles met hem.

Orphee Hotel

Ga het Cafe in, praat met de barkeeper over "suspect, Malet, Description". Klik op je schetsboek  in je inventaris en je moet een karakter teken zoals de barkeeper je vertelde: zie boven de foto en beschrijving. Als het klaar is laat je de tekening aan de barkeeper zien en als het goed is zegt hij dat. Laat de tekening ook aan Petit (receptionist) zien. In de hal voor de trap staat een kist, klik op de kist en je kruipt erin. Zie dat kamer 505 en 507 op slot zijn. Klop op 506 en praat met Mrs. Loiseau "zeg iets over "art, buy paiting", laat de schets zien en je krijgt na (of tijdens) het gesprek een magic talisman.

Alambic Bistro

Je wordt begroet door Berenice alias Bébé, ga links naar de tafel waar de eigenaar Hulot en Malet zitten. Praat met Malet en nadat je de tekening aan hem laat zien komt er een tussen filmpje. Na de nacht met Bebe ga je terug naar de Bistro. Praat met "Hulot" achter de bar over "art, Malet, lock, its for a friend". Hij wil je helpen met de loper als je de 5 verschillen kan ontdekken in de schilderijen die hij aan je geeft. Beëindig het gesprek, klik op de "two differents paintings" in je inventaris, klik onder op de pijl om het andere schilderij te vergelijken. Als je een verschil ontdekt klik je op de plaats waar het verschil zit. Er zijn 5 verschillen in het schilderij. Zie foto boven.

Als je ze alle 5 gevonden hebt praat je weer met Hulot, zeg dat je de verschillen gevonden hebt en je krijgt van hem gereedschap om sloten te openen "lock picking". Het gereedschap is maar een keer te gebruiken, je kunt het gebruiken in het slot van het Hellouin's kantoor of in het slot van kamer 507.

Police station

Praat met "Beauvais", laat de tekening aan hem zien en hij zegt dat het een ex collega is, Jacques Hellouin en praat verder met hem (adres van Hellouin op map). Ga links naar het kantoor van inspecteur Lebrun. Praat met hem over " mysterious visitor, trying to help,portrait en Malet".

Hotel Orphee

Praat met Petit. Ga naar deur 507, gebruik de pinnen in de deur (zie foto boven, het kan misschien zijn dat pin 4 naar beneden moet en pin 2 naar boven?). Open de deur (visioen) ga kamer 507 in. Kijk naar de haard en pak de "ring of Fay". Pak de glasscherven "very fine slivers of glass" die voor het bed op de grond liggen, ga de badkamer in en kijk in de wasbak. Ga beneden naar de hal van het hotel en pak de hamer "hammer" bij de kapotte lift.

Hellouin's office

Ga naar de deur achter in de gang, gebruik de hamer op het glas van de deur.Open de onderste la van het bureau, open de bovenste la en pak een brief "letter of G Allepin" uit de la. De moeder komt binnen en praat met haar. Ga de trap op naar de zolder, na het gesprek gaat Hellouin zijn verhaal vertellen over de moord en je gaat het verhaal zelf spelen.

Als Hellouin

Lees de brief van G.Allepin in je inventaris, ga links in de hoek, kijk naar boven, ga de zolder op, pak de koekjes "a tin of biscuits" .

Eaton's Apartment

Praat met Mrs. Evelyne en zeg dat je een Pi bent. Ze gaat niet weg voor de ingang naar boven. Ga rechtdoor de binnenplaats in, pak achter een rode bal "ball" die op de grond ligt, ga voor de deur staan waar je net doorheen ging en gooi de bal tegen de bloempot die rechts op het venster van het raam staat. Loop dan snel via de trap naar boven en open de deur tegenover je. Ga rechts de eerste slaapkamer in, open de kast, probeer de kist te openen, ga naar de andere slaapkamer en pak de bootkaartjes "boat ticket for New York to Le Havre" van de toilettafel. ga de kamer in, kijk naar de poster die aan de muur hangt "bistro", pak het visitekaartje van Dr.Frank Kaufner "A psychiatnist's calling card"  en de  notities "notes on a BSORC written by Gracie Eaton" van de kast en lees die in je inventaris.

Meeting Hall of the BSORC

Probeer naar binnen te gaan en praat met de butler "Dumoulin" over "GDA, members".

Dr. Kaufner's Office

Praat met de psychiater over "Brotherhood, Gracie, brother Paul Allepin".

Alambic Bistro

Praat met Bebe over alles en over "meeting with Hulot". Ga naar de bar, klik op de kladblok bij de telefoon, pak de potlood, ga met de potlood over het papier en het restaurant komt op de map.

Chez Alexandre Restaurant

(Je ziet eerst een tussenfilmpje)

Praat met de receptionist over je vrienden "friends, Gracie, Whytes".

Hotel Orphee

Praat met petit, ga het cafe in, praat met de bar man, vraag een fles drank "bottle", ga naar het tafeltje bij het raam en praat met Malet over "Whytes, room". Bekijk het filmpje.

Studio

Pak het telegram van J.Wells van de deurmat en lees het. Bel naar Miss.Blake om een afspraak te maken in het restaurant.

Chez Alexandre Restaurant

Zeg tegen de receptionist dat je afspraak hebt met Miss.Blake. Praat met Miss.Blake.

Alambic Bistro

Praat met Bebe.

Meeting Hall of the BSORC

Praat met de butler.

Alambic Bistro

Praat met Bebe . Ga naar een andere plaats, kom terug en vraag aan Bebe of de valse introductiekaart klaar is en je krijgt de "fake letter".

Meeting Hall of the BSORC

Geef de valse introductiekaart aan de butler maar de kaart is niet goed?

Eaton's Apartment

Bekijk nogmaals de poster aan de muur, klik onder links in de hoek op de poster en pak de sleutel achter de poster. Ga naar het kistje in de kast van de eerste slaapkamer, open het met de sleutel "a small key to a strongbox", pak er alles uit en lees het "passports, sketch, letter from Blake"  in je notieboekje.

Verder gaat het voor beide karakters

Hellouin's office

Gebruik de telefoon en stuur een telegram naar "Pinkerton Office over Fay and Jerome Johnson". Pak boven op zolder de zaklantaarn "flashlight".

Dr. Kaufner's Office

Je moet nu via de vele deuren die je open maakt (en de andere gaat dan dicht) via een hendel naar het kantoor van Dr. Kaufner, de map in je inventaris werkt nu niet.

Ga vooruit, draai links,boven aan de muur op de hoeken zie je in welke gang je bent A-1, vooruit de geopende deur door, draai links en in de zijhal zie je een kastje met een hendel, gebruik die hendel en een deur gaat open en de andere gaat dicht. Ga verder de gang door, hoek E-2, B-1, verder vooruit door de deur, B2, C-2 hoek, draai rechts bij de zijhal, haal de hendel over, verder de gang door, C-2, G-2, D-2, draai links, je ziet de deur van het kantoor, draai dan weer naar rechts, verder de gang door, draai rechts, haal de hendel over, vooruit, G1, F2, vooruit, E-2, F-1, draai links, haal hendel over, vooruit ( je bent weer terug waar je starten), draai rechts, D-1, D-1, vooruit tot einde hal, C-2, vooruit, draai links, haal hendel over, vooruit tot de volgende zijhal, haal hendel over, vooruit, draai links bij D-1 hal, ga vooruit en ga op het einde het kantoor binnen. 

Pak uit de linkerboekenkast een gelen driehoekige steen "yellow triangular stones", uit de rechtse een rode "red triangular stones", linksachter op het tafeltje een groenensteen en een halsketting "green triangular stones en necklace", achter uit de boekenkast een zwarte "black triangular stones", pak uit de rechtse onderste la een "medical files of Allepin and Gracie Eaton"  uit en lees het, klik op het ei dat op het bureau staat, klik aan de zijkant van het ei en haal er een geluidsrol "wax cylinder" uit, pak het groenenboek "kaufner journal" dat op het bureau ligt (je kan het niet lezen).

Hotel Orphee

Ga naar kamer 506, gebruik de wax cylinder op de grammofoon, draai aan de hendel van de grammofoon en luister naar het verhaal.

De Allepin's house

Plaats een van de gekleurde steen in de deur en ga naar binnen. Kijk links en rechts naar het symbool boven de deur, rechtse deur heeft het symbool van Venus , linkse deur Jupiter . Ga naar boven, kijk hier ook aan beide deuren naar het symbool, ga links de slaapkamer in, Mars , bekijk alles maar is verders niets te doen hier. Verlaat de slaapkamer, kijk links naar de 3 ramen in lood naar de jaartallen onder het raam en ga de studeerkamer in, Saturnus . Pak rechts op het bureau de "financial documents over Allepin" en lees die document in je inventaris en je ontdekt dat het handschrift niet overeen komt met de valse kaart die Bebe maakte. Pak ook het doosje lucifer "matches". Ga naar de andere gedeelte in de kamer en pak een metalen ring met het alfabet "ring with letters of the alphabet" uit de rechterhoek boekenkast. Kijk ook naar de planeten display met nummers en een hendel.

Alambic Bistro

Praat met Bebe en vraag of ze een andere valse introductiekaart maakt. Ga weer naar een andere plaats en kom terug om de kaart "fake letter" op te halen bij Bebe.

Meeting Hall of the BSORC

Geef de valse kaart (de goede valse, rechtse van de 2 in je inventaris) aan de butler en nu mag je naar binnen. Ga rechts en links door een rode gordijn, loop naar de verhoging met 3 stoelen, ga links de bibliotheek binnen.  Pak links van de tafel een boek "numismatic treatise" en lees het. Ga links om de tafel, open een uitstalkast, pak er een munt "18th century gold coin". uit en lees erover in je inventaris. Ga verder en pak rechts uit de meest linkse boekenkast het boek over "Knight's Templar"  , lees het en noteer de datums die je ook in het glas van lood zag. 

Hotel Orphee

Ga naar kamer 506 en praat met Mrs. Loiseau over "Head of Baphomet, Templars, Alchemy (het kan zijn dat de vragen er niet bij staan of er staan andere vragen, bij mij liep het spel iedere keer vast bij een laatste vraag, dus ga dan maar verder en praat niet met haar).

Allepin's house

Ga boven naar de studeerkamer en klik op het planeten display. De bovenste nummers zijn voor de jaartallen, de middelste voor de maand en de onderste voor de dagen. Zet er een datum in, haal de hendel over en de planeet begint te draaien. De jaartallen zijn, die je onderaan het glas in lood zag:

14 Januari (01) 1128, 24 Juni (06) 1305 en 18 Maart (03) 1314, zet de jaartallen (dus eerst een jaartal, maand, dag, dan de hendel over halen en dan de volgende) en een geheime doorgang van de boekenkast gaat open. Ga door de geheime opening, loop rechtdoor en je komt in een laboratorium en grafkelder. Kijk naar de stenen met getallen in de muur, loop achter in de grafkelder, klik op het lichaam van Gregory de Allepin en maak een foto "picture Gregory de Allepin" met je kamera na het filmpje. Je kunt ook de andere grafstenen bekijken. Ga naar de tafel in de laboratorium, op de stenen met getallen zie je ook een symbool, als je op een steen een horizontaal, verticaal en diagonaal de getallen optelt krijg je een getal deze zijn: 15 voor aarde, 65 voor vuur, 34 voor lucht en 175 voor water. Op de tafel zie je 4 lepels en flesjes met een poeder. De inhoud van de lepeltjes zijn  1, 5, 10, 25 en 50. Klik op een lepeltje van de inhoud die je nodig hebt, klik daarmee op een flesje met poeder, klik dan het lepeltje met poeder op de fles boven de brander en als je een ander lepeltje nodig hebt leg je het lepeltje dat je vast hebt op de plaats terug.

15 voor aarde = Jupiter = zwarte poeder

65 voor vuur = Mars = rode poeder

34 voor lucht = Saturnus = blauwe poeder

175 voor water = Venus = groene poeder

 

Als je het goed hebt dan heb je een paars medicijnflesje met gas "purple gas vial"  in je inventaris. Pak ook de munt die op tafel ligt "18th century gold coin". Ga naar de tafel waar een boek met metalen ringen ligt. Pak het mes (moordwapen) "knife", plaats de metalen ring van het alfabet uit je inventaris op het boek in de andere metalen ringen, sluit de 4 klemmen om de ring, links zie je een zon met planeten eromheen A, D, N, draai nu de tweede ring naar D (de bovenste ring staat al goed, A in de bovenste klem) en de onderste ring naar N. Draai van de onderste klem de bovenste wiel naar 5, tweede naar 3 en de onderste naar 1. Je leest het verhaal en belandt in je studio.

 

 

 

 

Studio

Je pakt een telegram op, je leest dat Miss.Blake ontvoerd is en dat Allepin de Head of Baphomet voor Miss.Blake wil hebben. 

Alambic Bistro

Praat met Bebe, (filmpje), over "Hulot, copy bust, fence, fresco". Ga naar achteren, pak een kaars "candle" van het tafeltje, ga rechts en draai links naar het schilderij aan de muur. Klik op het schilderij en nu moet je met je kaars over het schilderij gaan om verborgen plaatsen met letters of lijnen zien te ontdekken. Als je over een goede plaats gaat zie je dat je schetsboek oplicht en Gus tekent de verborgen letter of afbeelding in zijn schetsboek. Ga op sommige plaatsen heeeel langzaam over het schilderij om de verborgen plaats te ontdekken. Als je alle plaatsen gevonden hebt krijg je automatisch de tekening te zien, die je dan nog in een goede afbeelding moet tekenen.

De verborgen plaatsen zijn ongeveer op de X. 

De afbeelding moet het woord Molitor vormen en deze plaats komt in je map.

 

 

 

 

 

Murat/Porte Molitor metro Station:

Ga vooruit en ga de linkse tunnel in. Je hoort en ziet een trein op je af komen. Pak snel je zaklantaarn en loop rechtdoor en links in een ruimte. Pak van een plank de head of Baphomet, draai naar linksonder, open de kist en pak de andere head of Baphomet.

Police station

Ga naar inspecteur Lebrun. Save de game. Nu moet je in een gesprek al het bewijsmateriaal geven. Het is nu van belang van wat voor bewijs je afgeeft en in welke vragenlijst je vraagt of antwoordt geeft om een verschillend einde te krijgen. Er zijn ongeveer 3 verschillende eindes.

Probeer uit te zoeken wat de verschillen. De dialoog kan ongeveer zo gaan

1. .....little on Hellouin (sketch).

2. .....barking up the wrong tree. The Whytes never were Whytes.

3. .....The Whytes do not exist (Why?). Passport as evidence.

4. .....Ruby and Regis are not the real names.....  Ring as evidence.

5. ..... A letter of Sophia Blake as evidence.

6. .....MO.... Head of Baphomet.

7. .....I am not sure.... monetary value.

8. .....If you have doubt about Allepin's movements.....gas vial.

9. .....Stop protecting de Allepin.

10. ...Here you are. Give gas vial as evidence.

11. ...Knife as evidence.

12. ...This is the murder weapon.

13. ...Allepin dead.

14. ...died peacefully. Photo as evidence.

15. ...If de Allepin has been dead for a week, he could not have hired Hellouin to investigate.

16. ...One gold, one brass.

17. ...That is too much! Face facts.....

18. ...A couple of anonymous sources....

19. ...With this you can investigate the true motives... Coins as evidence.

20. ...Your charge of murder hold water...Hulot.

21. ...Hulot and Malet never met.

22. Hope this clues ..Hellouin innocent.

I will speak with Hellouin and we shall see.

 

Als je al het bewijsmateriaal hebt gegeven wordt Hellouin nog eens door hem ondervraagd en stuurt je weg.

 

Allepin's house

Als je de binnenplaats op bent zie je Miss.Blake ondersteboven aan een touw hangen. Save de game. Kaufner-de Allepin arriveert later en nu kan je verschillende handelingen uitvoeren die tot een ander einde zal leiden.

Je kunt de head of Baphomet aan hem geven of je doet het niet!

Het einde zal kunnen zijn dat als je niet het goede bewijsmateriaal hebt geven aan de inspecteur,

1. Gus en Hellouin gaan dood of , 2 Gus and Hellouin blijven leven.

Of je hebt  het goede bewijsmateriaal geven aan de inspecteur,

1. Gus en Hellouin blijven leven,  2. Gus wordt gered door Hellouin.

 

©GameSolves

Game-Solves
http://members.brabant.chello.nl/~h.vangompel/

Forum

http://pub24.ezboard.com/bgamesolves

www.000webhost.com