Philip Marlowe Private Eye

Nederlandse vertaling van een Originele Engelstalige walkthrough.

Nederlandse vertaling Louis Koot

Het is belangrijk om te beseffen dat het geen in deze walkthrough wordt verteld geenszins de ENIGE manier is om dit spel tot een goed einde te brengen. Door op je ESCAPE toets te drukken kun je de animaties overslaan. Nadat alle logo's en de beginanimatie aan je voorbij zijn gekomen, kies je de "Originele" versie van het spel en druk je op START.

Ontmoeting met Orfamay Quest:

Na een mysterieuze morsende zien we hoe Marlowe een ontmoeting heeft met een meiske die duidelijk van het platteland afkomstig is. Haar naam is Orfamay Quest. Haar zuster heeft, enkele jaren geleden, het ouderlijke huis verlaten en haar vader is dood. Orfamay woont nu alleen bij haar moeder. Haar broer is verhuist naar Californië en hij wordt al enige maanden vermist. Orfamay laat een foto zien van haar broer, Orrin. Klik op Orrin en je leert dat Orrin geen roker is, geen drinker en niet met meisje uit ging. Zijn enige hobby is het maken van stiekeme foto's. Marlowe besluit om de zaak aan te nemen.

In Marlowe's Kantoor:

Ga naar het bureau en open de middelste lade. Hier ligt Marlowe's pistool in. Je kunt Marlowe zijn pistool laten trekken en weer laten opbergen door op het Holster te klikken. Laat het pistool maar in de la liggen. Open de linker lade en klik op de fles bourbon. Luister naar Marlowe's overpeinzingen aangaande het verloop van de case zover. Ga naar de dossierkast en open de onderste 2 lades. er zijn kranten en magazines in deze lades waarin je artikelen kunt lezen over allerlei personages die een rol zullen spelen in het spel. Lees ze door, nu maar het kan ook later. Exit door de deur. Je bent nu op de interactieve desktop.

Waar nu naar toe?

Open de plattegrond en klik op de aanduiding Bay City. Ga naar 449 Idaho Street. Orrin Quest woonde op dit adres en hij had een baan bij Cal Western. Klik op Cal Western.

Cal Western: Orrin laatste werkgever:

Luister naar wat de voorman te zeggen heeft en kies ervoor om meer uit te vinden over Orrin. Klik op het personeels dossier en je ontdekt dat Orrin NIET de "aardige" jongen was die hij volgens zijn zuster zou zijn. En Orrin zegt dat hij RIJK zal zijn.

449 Idaho Street: Orrin's laatst bekende adres:

Ga naar de plattegrond en kies 449 Idaho Street. Kies om het gebouw binnen te gaan door op de deurknop te klikken. Vecht met de schurk die een pistool en een mes trekt en Marot ermee bedreigt. De schurk tracht uit alle macht zijn koffertje vol met geld te beschermen, dit impliceert dat hij tot een gang behoort.

Lester B. Clausen:

De Scène gaat verder en je ziet hoe de manager op de bank flauw valt. Klik op de lege flessen. Leer dat de manager, Lester B. Clausen, terecht aanvoelt dat Marlowe moeilijkheden gaat veroorzaken. Hij tracht via de telefoon hulp in te roepen. Hij telefoneert met Vince de Doc en raakt dan buiten westen.

George W. Hicks:

De scène gaat verder met Marlowe die de trap op loopt naar boven om dan Orrin's kamer, nummer 214, te gaan doorzoeken. Marlowe verwacht er niet echt Orrin te vinden, maar de kamer is niet leeg. Een kale vent is er binnen en hij heeft een toupetje in zijn hand. Dit is George W. Hicks en hij is in Orrin's kamer omdat dit een betere kamer is dan zijn eigen kamer, 215, en Hicks is dus naar hier verhuist. Klik op het business kaartje dat Hicks in zijn hand houd en je ervaart dat Orrin waarschijnlijk op de vlucht is geslagen omdat hij overhoop ligt met de drugsdealers die dit gebouw gebruiken voor hun smerige handeltjes, en deze hebben Orrin met de dood bedreigt.

Het eerste Lijk: Causen

De scène gaat verder met Marot die zich realiseert dat Clausen is opgehouden met snurken. Je kunt nu door de kamer klikken en alle items die je tegenkomt eens grondig onderzoeken. Onderzoek de Ijspick en klik op de flessen op de tafel. Je onthuld een Lucifersdoosje en je pakt dit mee. Onderzoek de lades en pak alles eruit. Laat de ijspick in het lijk. Neem het telefoonnummer van de muur, naast de telefoon bij de deur. Exit door de deur. Als je wordt gestoord door de politie en naar het politiebureau wordt afgevoerd voordat je je onderzoek op de moordlocatie kunt afmaken, keer dan hier gewoon terug wanneer het je uitkomt om het onderzoek af te ronden. Marot verlaat de boorlocatie en belt, als een anonieme tipgever, een tip naar de politie zeggende dat Clausen is vermoord. Hierdoor krijgt hij, later in het spel, problemen met de politie als zij erachter komen dat hij dus ten tijde van de moord ook op 449 Idaho Street was.

Wie zijn die jongens?

Na Idaho Street gaat Marlowe automatisch naar zijn kantoor terug. Klik op de deur om het kantoor te verlaten en je beland op de desktop. Bekijk de dossiers op de desktop, er verschijnen nieuwe dossiers van elk persoon die je nieuw ontmoet. Dus die dooie kerel en die kleine vent met de koffer vol geld hebben beide een politiedossier. Zet de radio aan en luister zowel naar de commerciële zender maar ook naar de politiefrequentie. Wat zijn de smerissen nu aan het doen?

Het 2e bezoek van Orfamay:

Klik op de plattegrond, open Holywood en klim op Marlowe's kantoor. Terug in Marlowe's kantoor zit/staat Orfamay je op te wachten. Zij vertelt je alle dingen die ze je eerder ook al heeft verteld en klaagt dat je niet echt bent opgeschoten met haar case. Klik op Orfamay. Je ervaart dat Marlowe het wel raar vind dat Orfamay zegt ongerust te zijn over haar broer, maar verder de indrukt wekt dat haar broer niet in echt gevaar verkeert.

In Marlowe's kantoor:

Klik op de Fles Bourbon in de bureau lade om Marlowe's opinie te horen over 449 Idaho Street. Ga naar de dossierkast en lees de artikelen over drugs en misdaad. Ga naar de kast en klik om deze te openen. Klik op de foto van de 3 mannen. Één lijkt verdacht veel op de nu dode Clausen en een andere op Hicks, maar wie is de derde vent? Is dat misschien Vince? Klik op Vince telefoonnummer, dat is op het stukje papier dat je in 449 Idaho Street van de muur hebt gepakt. Klik om dit nummer te draaien en luister naar de conversatie met Dr. Vincent Lagardie.

Waar nu naar toe?

Open de plattegrond en klik op Bay City. Ga naar Dr. Lagardie's kantoor. De Doctor kan "In" maar ook "Out" zijn. Als hij "In" is krijg je een animatie te zien waarin je ervaart dat Lagardie weet van Orrin, Ice Picks, Clausen en Drugs. Als Lagardie echter "Out" is breek je gewoon in en onderzoek je het kantoor.

Je krijgt een telefoontje van een mysterieuze vent:

Terwijl je op de interactieve desktop bent gaat de telefoon over. klik op de telefoon terwijl deze rinkelt om op te nemen. je krijgt een boodschap van een vent in hert Van Nuys Hotel. Hij wil dat je iets voor hem in je safe bewaard. Waarom zo je hiernaar luisteren? Wel, de vent hints dat hij weet dat jij in 449 Idaho Street was toen Clausen daar het loodje legde, en zelfs de smerissen weten dat niet.

Van Nuys Hotel: het tweede lijk:

Klik plattegrond, Holywood en ga naar het Van Nuys Hotel. Doorzoek de kamer en pak het lucifersdoosje. Klik op de toupet van het lijk en pak de camera kwitantie. Ga de badkamer binnen en bekijk de scène met de verongelijkte vrouw. Klik op de voordeur om naar buiten te gaan. Je krijgt nu een scène met de detectives French en Beifus. Je ervaart dat George Hicks ook bekent stond als een kleine crimineel onder de naam Mileaway Marston. Hij is op dezelfde wijze vermoord als Clausen, dus met een ijspick achter in zijn nek. Je leert dat de moordenaar naar iets op zoek was. Dat moet dan iets kleins geweest zijn.

Terug in Marlowe's kantoor:

Ga naar de lage kast. Klik op het lucifersdoosje uit het hotel. Het is weer een doosje uit de Dancers Club. Klik op het lucifersdoosje om het telefoonnummer te draaien dat binnenin staat gekrabbeld. Draai dus dat nummer en je komt erachter dat dit telefoonnummer hoort aan een Mr. Steelgrave. Hoe is een telefoonnummer van zo'n rijke stinkert in het bezit gekomen van een kleine, smerige, maar nu ook dode, smeerlap als George Hicks? Klik op de kwitantie die je onder het toupetje vandaan haalde. Het is een kwitantie voor foto's. was dit wat de dode probeerde te verbergen?

Klik op de interactieve border:

Browse door de dossiers. Bemerk alle gangsternamen op. Vind Mavis Weld. Zij was die vrouw die zich had verstopt in de badkamer in het Van Nuys Hotel en een pistool op je richtte. Zet de radio aan om het nieuws over de moorden te horen. Hebben de smerissen al enige vermoedens?

Terug naar Marlowe's kantoor:

Nu dat je deze vrouw uit het hotel hebt geïdentificeerd als Mavis Weld ga je naar de dossierkast en lees je alle kranten -en magazine artikelen over haar.

Terug naar Van Nuys Hotel:

Gebruik de plattegrond om terug te keren bij het Van Nuys Hotel. Op de moortdlocatie van Hicks vind je nu een magazine. Lees de artikelen over Mavis Weld en Dolores Gonzales. Exit dan de kamer.

Waar nu weer heen?

Klik op de plattegrond, klik Holywood en ga naar Mavis Weld's appartement. Ontmoet Dolores Gonzales en Mavis Weld. Mavis herkent Marlowe als de vent uit het hotel maar doet net alsof dat niet zo is. Zij was daar om een chanteur te betalen. Mavis weet dat het haar eigen broer was die haar chanteerde met een foto van haar in een aanstootgevende omgeving. Ze raakte in paniek toen er opeens een wild vreemde vent in de hotelkamer opdook die haar vertelde dat HIJ nu in bezit was van deze foto's en haar voorstelde om ze maar van hem af te kopen. Wel, die vent in het hotel is nu dood en het enige wat Mavis nog wil is verder haarzelf en haar broer uit de hele zaak te houden.

Klik op het notitieboek. Je leert dat Marlowe Mavis beschermd tegen de politie door hen niet te vertellen dat Mavis op de moordlocatie was. Marlowe verondersteld ook dat de enige reden waarom zij ergens naar toe zou gaan met een pistool en vermomd zou zijn om haar chanteur te betalen. Marlowe heeft gelijk maar Mavis zegt dat dat niet zo is. Marlowe wordt vervolgens het appartement uit gesmeten.

Waar nu naar toe?

Ga terug naar Marlowe's kantoor. Je krijgt een scène met Alfred en Toad. Dit zijn 2 Zware Jongens in dienst van Sheridan Ballou, Mavis Weld's agent. Hun opdracht is het om Marlowe "over te halen" met zijn onderzoek te stoppen. Exit dus maar door de deur. Op de interactieve desktop open je de plattegrond en klik je op Bay City. Klik dan op de Bay City Camera Shop om de aanwijzing van de foto kwitantie na te speuren.

Bay City Camera shop

Verkrijg hier de foto's waar Hicks om vermoord is geworden. Alhoewel er nu nieuwe locaties beschikbaar zijn geworden ga, om de snelheid er in te houden, op de volgende manier verder:

Terug naar Marlowe's kantoor:

Je krijgt een telefoontje van Oframay. Zie liegt als of het gedrukt staat. Zij zegt dat ze onmiddellijk Marlowe wil zien omdat ze haar broer heeft gesproken. Marlowe gelooft er geen snars van en wil al ophangen. Orfamay zegt dan dat ze de politie zal bellen en hen zal vertellen over Marlowe's betrokkenheid met de recente moorden. Het zou zo kunnen zijn dat je eerst eventjes naar een andere locatie moet gaan en dan terug moet gaan naar Marlowe's kantoor om dit telefoontje te krijgen.

Klik op het notitieblokje. Je ervaart dan dat Orrin naar zijn andere zuster, Leila, zou kunnen zijn gegaan voor help na zijn ontslag. Leila woont in Californië. Als je haar nog niet hebt herkent, bekijk dan nog eens de Quest familie foto in je inventory. Leila Quest is dus Mavis Weld. Ga naar de kast, open deze en bekijk de foto nu erg goed. Orrin gebruikte deze kennis om zijn zuster te chanteren. Bemerk de datum van de krant op de tafel in deze foto. Ga naar de dossierkast en lees de artikelen over de dood van Sunny Moe Stein. Bemerk dat deze moord plaats vond op dezelfde dag als dat de foto was gemaakt. Verlaat het kantoor door de deur. Open de plattegrond en ga naar Ballou's kantoor in Holywood.

Ballou's kantoor

Je ziet een scène buiten Balou's kantoor. Klik op de hoed. Je ervaart dat de man in de foto Mr. Steelgrave is en dat Steelgrave dezelfde zou kunnen zijn als Weepy Moyer….een gangster uit Cleveland. Ballou huurt vervolgens Marlowe in om een onderzoek in te stellen en om zijn cliënt, Mavis Weld, te beschermen. Ga nu naar de Tantamount Studios waar Mavis bezig is met opnames voor de film.

Tantamount Studios:

Mavis is niet erg blij Marlowe te zien. Klik op het notitieblokje en ervaar dat Mavis in het hotel was om de chantage foto te kopen. De foto laat Steelgrave zien tijdens de lunch en dat op een dag dat hij in de gevangenis hoorde te zijn. Deze foto is dus levensgevaarlijk voor Steelgrave. Zelfs de wetenschap dat Steelgrave was waar hij was is waarschijnlijk al gevaarlijk.

Terug op de interactieve desktop:

Lees de dossiers over Steelgraves Moyer en Stein. Zet de radio aan en beluister de politiezender en ook de commerciële zender. Klik plattegrond, Holywood en klik dan Steelgrave's Mansion. Je gaat daar dus heen en je krijgt een scène met Steelgrave.

Dancers Club

Klik plattegrond. Klik Bay City, klik Dancers Club. Je krijgt een scène in deze club te zien.

Terug op de interactieve desktop:

Je krijgt een telefoontje van Orfamay die verklaart dat ze contact heeft gehad met haar broer. Hij verblijft in Dr. Lagardie's huis en is bang. Zij zegt dat hij hulp nodig heeft. Als je dit telefoontje nu niet krijgt, probeer dan eerst terug te gaan naar de Dancers Club, Steelgrave Mansion of naar één van de andere locaties en keer dan terug naar de interactieve desktop. Als je terug gaat naar Marlowe's kantoor dat krijg je, MISSCHIEN, bezoek van Dolores Gonzales.

Dr. Lagardie's kantoor:

Ga naar Dr. Lagardie's kantoor en je krijgt een scène met Dr. Lagardie. Klik op de briefopener en je leert dat Marlowe geloofd dat Lagardie en Clausen een drugsoperatie op touw hadden gezet. Orrin Quest's chantage foto bood de docter de gelegenheid om Steelgrave te chanteren. Hij gebruikte Quest, Clausen en Hicks en de chantage foto om geld van Steelgrave af te persen. Marlowe wordt nu met drugs "behandeld", raakt buitenwesten en wordt weer wakker en denkt dat ie alleen is. Orrin Quest komt binnen door de deur en hij heeft een icepick in zijn handen. Orrin is stervende, iemand heeft hem 2 kogels in zijn rug geschoten. Je kunt hier blijven om de kamer te doorzoeken en of weg gaan.

Terug op de interactieve desktop:

Je krijgt een telefoontje van Orfamay. Ze weet inmiddels dat haar broer nu dood is en zij hoopt dat Marlowe hier door in problemen komt. Ook nu zou het kunnen zijn dat je eerst eventjes heen en weer moet naar één van de andere locaties om dit telefoontje te krijgen. Open daarna de plattegrond, kijk naar Bay City en Holywood. Er zijn nu meer plaatsen beschikbaar. Ga naar willekeurig 2 van deze nieuwe locaties……het telefoontje die je krijgt zou van Dolores kunnen komen die je dan verteld dat je onmiddellijk naar Steelgreave's moet komen. Je krijgt ook een telefoontje van de politie, ze willen je op het politiebureau spreken. Het zou kunnen dat dit in het geheel niet gebeurd, ga dan gelijk door naar Steelgrave's

Politie bureau:

Ga naar het politiebureau en je krijgt een scène met de politie. Orfamay heeft hen verteld dat haar broer in Dr. Lagardie's kantoor was en dat zo zij schoten heeft gehoord. Zij stellen een onderzoek in en….inderdaad, Orrin is wijlen. Wat weet Marlowe hier van? Klik op Marlowe's hoofd en vertel dan de smerissen een verhaaltje over Dr. Lagardie en Clausen, Orrin en Marihuana. Zeg absoluut niks over chantage, Steelgrave of over Mavis Weld.

Terug in Marlowe's kantoor:

Dolores Gonzales wacht hier op je. Scene met Dolores. Zij weet alles over Steelgrave's gevangenisperiode en over het feit dat hij niet in de gevangenis was op de dag dat Stein werd neergeschoten. Klik op Dolores en je leert dat zij zelf Mavis Weld wil chanteren. Klik nogmaals op haar want er zijn meer hints beschikbaar.

Interactieve desktop:

Open de plattegrond, kijk naar Bay City en Holywood. Er zijn veel locaties beschikbaar. Ga naar willekeurig 2 hiervan. Je krijgt telefoontje van Dolores. Zij wil dat je onmiddellijk naar Steelgrave's gaat want Mavis is in problemen.

Steelgrave's:

Ga naar Steelgrave's mansion via de plattegrond. Scene buiten met Dolores die erg opgewonden is. Ze trekt een pistool en mikt ermee op Marlowe en dreigt hem te vermoorden. Maar ze bedenkt zich en geeft het pistool aan Marlowe en vraagt hem om Steelgrave voor haar te gaan doodschieten. Marlowe gaat het huis binnen en vindt Mavis. Mavis is erg stil. Zij verteld aan Marlowe dat zij Steelgrave heeft neergeschoten omdat hij haar broer, Orrin, heeft vermoord. Zij geeft Marlowe ook haar pistool. Klik op Mavis. Marlowe gooit de bewijsstukken in de moordscène in de war zo dat het lijkt dat Steelgrave eerst op Mavis heeft geschoten met het pistool dat Dolores aan Marlowe heeft gegeven. Marlowe veegt de vingerafdrukken van het Mavis pistool af en verbergt Steelgrave's pistool in een handdoek. De politie arriveert. Marlowe zegt dat Steelgrave de moordenaar is van Orrin. Marlowe wordt meegenomen naar het politiebureau en ondergaat daar een 3e graads verhoor over zijn bemoeienissen in deze moorden.

Interactieve desktop:

Je krijgt een telefoontje van het kantoor van de officier van justitie. Je dient hiervoor allicht eerst weer eventjes via een andere locatie te gaan en dan terug te komen. Klik op de Holywood plattegrond en ga naar het DA kantoor. Scène met de officier van justitie en Mavis Weld. De DA dreigt Mavis in staat van beschuldiging te stellen om reden van het achterhouden van bewijs. Mavis advocaat zegt dat de foto niet als bewijsstuk mag dienen. Iemand zou moeten kunnen zweren, onder ede, dat deze foto inderdaad op een bepaalde dag is gemaakt. En niemand kan dat. Orrin maakte de foto en hij is dood. Steelgrave is in de foto, maar ook hij is dood. Mavis staat ook op de foto maar zij kan zich niet meer herinneren wanneer deze foto is gemaakt. Mavis is vrij en niet meer verdacht. Zij zal niet worden beschuldigd voor moord.

Marlowe's kantoor:

Je krijgt een laatste scène met Orfamay te zien. Orfamay wist al deze tijd al dat haar broer, Orrin, haar zuster, Mavis, aan het chanteren was. Maar Orrin was niet van plan om Orfamay een deel van de buit te geven. Orfamay is alleen maar naar het westen gekomen om haar broer op te sporen in de hoop een deel van het chantage geld te bemachtigen. Orfamay was dus zelf al achter de verblijfplaats van Orrin gekomen en zij wist ook dat Steelgrave opzoek was naar Orrin. Zij dacht dat zij haar eigen broer wel voor duizend dollar aan Steelgrave kon "verkopen".

Interactieve desktop:

Je krijgt nu een laatste telefoontje van Dolores. Ook nu zou je hiervoor allicht eerst even heen en weer naar een andere locatie moeten reizen. Klik Holywood plattegrond en ga dan naar het appartement van Dolores.

Dolores Gonzales:

De laatste scène met Dolores die je nu eindelijk uitlegt wat er allemaal echt is voorgevallen. Scène met Dr. Lagardie op weg naar Dolores appartement. Eind scène waarin Marlowe praat over de dood van Dolores. Je ziet dan de epiloque

EINDE

De Louis Walkthrough Site op: http://home.hetnet.nl/~koo1

Game-Solves
http://members.brabant.chello.nl/~h.vangompel/
Cheats
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/
NL Oplossingen
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/ned/

Forum
http://pub24.ezboard.com/bgamesolves

www.000webhost.com