Phantasmagoria 2 oplossing


Dit spel bestaat uit 5 CD's, en iedere CD is gelijk aan een hoofdstuk. Veel om te experimenteren blijft er niet meer over met deze oplossing bij de hand. Je hoeft niet dikwijls te saven. Doe je iets fout, dan krijg je gewoon een herkansing. Probeer dus zeker alles fout te doen...

Hoofdstuk een

Het appartement van Curtis.

Open de schuif in het nachtkastje en neem de granola bar (een snoepje), de schroevendraaier en de foto m je ouders. Klik op de spiegel. Verlaat de aapkamer en ga naar de voordeur. Klik op de brievenbus en neem de post eruit. Ga terug naar het salon. Klik op de kooi van de rat en bekijk het beest. Neem de post uit je inventaris en klik ermee op Curtis. Let wel, je kan de post alleen thuis lezen. Neem de foto van de salontafel. Ga naar de voordeur. Klik op de voordeur. Curtis zal ontdekken dat zijn portefeuille weg is. Ga terug naar het salon. Klik op zetel. Je zal knielen en je portefeuille zien liggen. Klik op de kooi van de rat om die eruit nemen. Gebruik de rat op de zetel. Gebruik granola bar op de zetel om je rat terug te lokken. Verlaat het appartement en ga naar WynTech.

WynTech:Gang.

Kijk naar je portefeuille in de inventaris. Klik erop om je card key te nemen. Gebruik de card key op de card lezer aan de linkerdeur. Ga binnen in het kantoor.

WynTech: Kantoor.

Klik op de water cooler om je dorst te lessen. Klik op de deur tegenover de cooler om zo te ontdekken dat daar het kantoor van Wamer gelegen is. Ga naar de werkkamer van Jocilyn. De werkkamer van Jocilyn is degene met al de plantjes. Spreek met Jocilyn en toon haar de postkaart en de foto's. Ga naar de werkkamer van Tom. De werkkamer van Tom is degene met de sleutels aan de muur. Spreek met Tom. Gebruik de portefeuille en de card key op hem. Ga naar de werkkamer van Therese. De werkkamer van Therese is helemaal naast het venster. Spreek met Therese. Gebruik de postkaart op Therese. Ga naar de werkkamer van Bob. De werkkamer van Bob kan je herkennen aan de jas die vlakbij de opening hangt. Klik op Bob om met hem te spreken. Verlaat de werkkamer van Bob. Klik op de water cooler om nogmaals te drinken. Klik op de deur van Warners kantoor. Klik op de computer om een close-up van het bureel te krijgen. Klik op de foto. Klik op de schuif. Je wordt buiten gesmeten, ga naar de werkkamer van Curtis. De werkkamer van Curtis is rechts naast die van Bob. Klik op de groene stoel, zo zit je voor het scherm. Kijk naar de foto van de rat. Kijk naar de notablok links van het toetsenbord. Klik op de telefoon om die op te nemen.

Telefoneer naar Jocilyn op nummer 6992.

Telefoneer naar Trevor op nummer 6125.

Telefoneer naar Tom op nummer 6120.

Telefoneer naar Therese op nummer 3038.

Telefoneer naar Warner op nummer 6996.

Klik op de computer om die te gebruiken. Type "BLOB" als je je paswoord moet intypen. Telefoneer naar Trevor, ga dan naar de werkkamer van Trevor. De werkkamer van Trevor is die rechts naast de jouwe. Klik op Trevor om met hem te spreken. Toon hem de foto's en de sexy postkaart. Gebruik de card key op Trevor. Ga terug naar de werkkamer van Curtis. Klik op de computer. Klik op het document icoon in de linkse boek onderaan. Klik op de "Employees" folder in de rechtse bovenboek om alle files te kunnen lezen. Klik op de Curtis C folder om te zien waaraan je zelf bezig bent. Lees het Venimen Sagawa document door er op te klikken. Klik op de folders van al je collega's om te zien wat zij aan het uitspoken zijn. Ga terug naar de folder van Curtis en lees het Venimen document nogmaals. Klik op dat document tot Curtis hallucinaties krijgt. Dit zal niet de laatste keer zijn... Na de hallucinatie moet je op de computer monitor klikken. Telefoneer naar Trevor op nummer 6125. Klik op de computer, klik dan op het post icoontje in de linker benedenhoek. Lees alle post. Antwoord naar eigen goeddunken op de boodschappen van Trevor en Jocilyn. Ga naar de Network kamer.

WynTech: Network kamer.

De Network kamer vind je als je in de hal de rechtse deur neemt. Ga naar de rechterhoek van de kamer. Klik op de dozen om die te verplaatsen. Klik p de deur, dan op het sleutelgat. Gebruik de schroevendraaier op de deur. Ga terug naar het kantoor en naar de werkkamer van Trevor. Clik op Trevor om met hem te spreken tot je in het restaurant bent.

Het restaurant "Dreaming Tree".

Klik op Trevor om met hem te spreken tot je weer in WynTech bent. Ga terug naar het kantoor en naar de werkkamer van Curtis.

WynTech: De werkkamer van Curtis.

Klik op de computer en probeer het Venimen document te lezen. Als de puzzel verschijnt, moet je op de letters klikken tot je "RATBOY" hebt. Ga naar de werkkamer van Bob. Klik op Bob om met hem te spreken. Ga naar de werkkamer van Therese. Klik op Therese om met haar te spreken. Ga naar de Network kamer. Leuk onderonsje... Ga terug naar het kantoor en ga naar de werkkamer van Curtis. Klik op de computer en klik op het Venimen document. Klik op het document zelf, dus op de linkerzijde van het scherm. Curtis zal zeggen dat het er voor vandaag op zit. Ga naar de Dreaming Tree.

Het restaurant "Dreaming Tree".

Spreek met Jocilyn en de ober tot je niet meer op hen kan klikken. Gebruik de portefeuille van Curtis om te betalen. Ga naar het appartement van Curtis.

Het appartement van Curtis.

Klik op Jocilyn om de seksscène te starten en meteen het einde van hoofdstuk één in te luiden.

Hoofdstuk twee

Het appartement van Curtis:

Ga naar de slaapkamer. Klik op de spiegel. Ga naar de voordeur. Neem de post uit de brievenbus. Ga naar het salon. Gebruik de post op Curtis. Klik op de kooi van Blob om "goedemorgen" tegen je troeteldiertje te zeggen. Klik op de boekenkast. Klik op de foto naast die boekenkast, dat is het Phantasrnagoria 2 team. Gebruik het visitekaartje van Dr. Harburg op de telefoon om een afspraak te maken. Ga naar WynTech.

WynTech.

Spreek met Jocilyn, Trevor en Therese. Open de deur van het kantoor. Klik op de deur van het kantoor van Warner. Neem het kleine stukje papier dat op de vloer ligt. Klik op de deur om te maken dat je hier weg bent. Spreek met de politieagente, klik dan tweemaal op de werkkamer van Curtis. Ga naar de Drearning Tree.

Het restaurant "Dreaming Tree".

Spreek tweemaal met Jocilyn. Klik op Therese tot ze een afspraakje met je maakt. Ga terug naar je appartement.

Het appartement van Curtis: het salon.

Kijk naar de rat en de boekenkast. Ga naar de slaapkamer. Kijk naar de spiegel. Leuk is anders... Ga naar WynTech.

WynTech: Kantoor.

Je wordt buiten gesmeten door die politieagente. Ga weer in het kantoor en ga naar de werkkamer van Tom. Gebruik de telefoon van Tom om te telefoneren naar Wamer op nummer 6996. Ga naar het kantoor van Warner. Klik op het bureel van Wamer. Kijk naar de foto en het document op de computer, verlaat dan even die close-up. Kijk naar de Carpe Diem plaat tegen de muur. Ga weer naar de close-up van het bureel en open de schuif. Neem de sleutel die je daarin vindt. Ga terug naar het kantoor en naar de werkkamer van Bob. Klik op de stoel van Bob om een knoop van zijn jas te vinden. Neem die knoop en ga naar de Network kamer.

WynTech: Network kamer.

Verplaats de dozen om die verstopte deur terug te vinden. Gebruik de sleutel die je daarnet gestolen hebt op de deur. In de geheime kamer moet je klikken op de dossierkast. Neem de gereedschapskoffer uit de schuif, klik daar dan op voor een close-up. Verlaat de geheime kamer en ga naar het appartement van Curtis.

Het appartement van Curtis: het salon.

Gebruik de gereedschapskoffer op Curtis voor een close-up. Neem het papier en het stukje kant uit de doos. Klik op de doos om een ge- sloten compartiment te ontdekken. Ga naar het kantoor van Dr.Harburg. Kijk naar het sneeuwspul op het bureel van Dr.Harburg. Klik op haar om met haar te spreken. Toon Dr.Harburg de foto's en de kaartjes van Therese. Toon de dokter het papier uit de gereedschapskoffer. Gebruik het stukje kant tweemaal op Dr.Harburg. Gebruik Bobs knoop op de dokter om haar over de (eerste) moord te vertellen. Klik op het visitekaartje van de dokter om een volgende afspraak te maken. Ga naar de Dreaming Tree.

Het restaurant "Dreaming Tree".

Klik twee keer op Max om hem over de moord te vertellen. Ga naar de "Borderline".

De Borderline.

Toon de SM postkaart aan de buitenwipper. In de club moetje vooral eens klikken op het meisje (surprise ... ) aan de bar. Ga naar het toilet, ook altijd leuk, ga dan naar Therese. Spreek met Therese tot ze je een drankje bestelt. Drink dat spul op. Als de in leder en tatoeages gehulde kerel naar vrijwilligers vraagt, klik dan op hem. Ga terug naar het appartement van Curtis na de seksscène met Therese.

Het appartement van Curtis: de slaapkamer.

Klik op de navel van Curtis.

Hoofdstuk drie

Het appartement van Curtis: de slaapkamer.

Kijk in de spiegel. Ga naar het salon. Beantwoord de telefoon als die belt. Klik op Blob om met je rat te spreken. Neem de post en lees die. Ga naar WynTech.

WynTech. Network kamer.

Kijk naar de geheime deur. Die is vanaf nu ontoegankelijk. Neem de hamer van de werkbank. Ga naar de werkkamer van Curtis.

WynTech: de werkkamer van Curtis.

Bekijk de ruzie tussen de politieagente en Warner. Ga naar je computer en log in. Lees de post. Antwoord aan Trevor, Jocilyn en Therese. Klik op de "Archive" folder. Type het paswoord CARPE DIEM (spatie niet vergeten). Lees het THRESHOLD.DOC. Klik op de "Memos" folder. Het paswoord voor ACCESS.DOC is INFECTION. Het paswoord voor ENERGY.DOC is REVELATION. Het paswoord voor CURTIS.DOC is DESECRATION. Telefoneer naar Trevor op nummer 6125. Telefoneer naar Jocilyn op nummer 6992. Ga naar de werkkamer van Trevor en spreek met hem. Ga naar de werkkamer van Therese en spreek tweemaal met haar. Ga naar de werkkamer van Bob. Kijk naar de box op zijn bureel. Ga naar de werkkamer van Jocilyn en spreek tweemaal met haar. Klik op de deur van Warner. Luister naar de ruzie, klik dan nogmaals op de deur. Je geraakt in het Mental Hospital.

Mental Hospital.

Spreek met de verpleegster. Klik op Curtis en dan op de riemen om een poging te wagen om te ontkomen. Leid de verpleegster af door de groene bal tussen de patiënten een trap te geven. Gedurende de verwaning moet je snel op Curtis klikken en dan op de riemen om jezelf vrij te maken. Klik op de deur naar de hal om te ontsnappen. Ga naar het appartement van Curtis.

Het appartement van Curtis: het salon.

Gebruik de gereedschapskist op Curtis. Kijk naar de hamer in je inventaris. Gebruik de schroevendraaier op de hamer. Klik met die combinatie op de gereedschapskist om het gesloten compartiment open te breken. Lees de brief van je vader. Ga naar de Dreaming Tree.

Het restaurant "Dreaming Tree".

Spreek met Trevor tot hij weggaat. Ga naar Dr.Harburg.

Het kantoor van dokter Harburg.

Klik op Dr.Harburg om met haar te spreken. Toon de foto's en de kaartjes van Therese. Gebruik de folder en de kant uit de gereedschapskist op de dokter. Gebruik de knoop van Bob op de dokter. Toon Dr.Harburg de brief van je vader tweemaal. Ga naar de Borderline.

De Borderline.

Klik op de kerel aan de bar. Ga naar het appartement van Curtis. Het appartement van Curtis: het salon. Klik op Therese om met haar te spreken. Ga naar de slaapkamer (viezerik). Klik op Therese als je kan.

Hoofdstuk vier

Het appartement van Curtis: het salon.

Spreek met de politieagente tot zij vertrekt. Gebruik het visitekaartje van Dr.Harburg op de telefoon om een afspraak te maken. Klik driemaal op de kooi van Blob. Kijk naar de boekenkast. Neem de post en bekijk die. Ga naar WynTech.

 

WynTech. Kantoor.

Ga naar de werkkamer van Tom en je wordt prompt weer buiten gegooid door de politieagente. Ga naar de Dreaming Tree.

Het restaurant "Dreaming Tree".

Spreek met Trevor tot die weggaat. Ga terug naar WynTech.

WynTech: Kantoor.

Klik op de deur van Warner, de politieagente zal je niet binnenlaten. Ga naar Dr.Harburg.

Het kantoor van dokter Harburg.

Spreek met Dr.Harburg tot Curtis kwaad wordt en weggaat. Ga terug naar het appartement van Curtis.

Het appartement van Curtis: het salon.

Ga naar de deur en open die als er iemand klopt. Spreek met Jocilyn tot ze weggaat. Hoe zou je zelf zijn in dat geval... Nadat Jocilyn vertrokken is kan je haar haarpin van de tafel nemen. Ga terug naar WynTech.

WynTech: Hal.

Gebruik de haarpin op de deur van het kantoor van Warner. Gebruik de schroevendraaier om de gesloten schuif te forceren. Neem het papier en het codeboek daaruit. Klik op Warners computer en log in als Curtis. Lees de post van Trevor om het SecureCon paswoord te krijgen. Log uit en weer in als Paul Warner. Gebruik het paswoord CARPE DIEM. Klik op het computer icoon links onderaan om SecureCon te starten. Verhoog het security level van Curtis tot drie. Als er een bevestigingscode gevraagd wordt, typ dan BLACKLOTUS. Lees het papier en het boek uit de schuif. Verlaat Warners kantoor en ga naar de hal.

WynTech: Hal.

Gebruik de card key op de sensor bij de glazen deur. Gebruik de card key bij de volgende sensor naast de lift. Deze zal je naar de kelderverdieping brengen.

WynTech: Kelderverdieping

Klik op de deur op het einde van de gang. In de volgende gang: klik op de bundel kleren op de vloer, dan op de deur op het einde van de gang. In de derde gang: klik op het speelgoed, dan op de volgende deur. In de volgende gang: klik op het laken op de vloer. Klik op de deur aan de rechterkant. In de close-up van de deur: klik op de box rechts onder het "B64" teken. Klik op de knoppen de code "10958" in. Ga binnen in de ondergrondse computer kamer. WynTech: ondergrondse computer kamer. Klik op de computer om die aan te zetten. Gebruik het paswoord ROSETTA om in te loggen. Vanaf hier worden er aliens bij gesleurd, kwestie van de zaak wat geloofwaardiger te maken ? Spreek met de aliens via de computer. Blijf vragen stellen tot ze je vragen om in de Tbreshold te komen voor verdere besprekingen. DOE DAT NIET, of de slechte Dr. Marek maakt je van kant. Verlaat de ondergrondse computer kamer en ga terug naar de gang . Van daaruit kan je naar de Borderline.

De Borderline.

Spreek met Therese en drink het drankje uit. Dan volg je haar naar de achterkamers van de club. Toon aan de bewaker de invitatie van Therese, anders mag je er niet langs. Klik op de tegels op de deur totdat alle tegels in het midden groen zijn, klik dan op het midden van de puzzel. De tegels zullen samensmelten en de deur zal opengaan. De achterste kamers. Klik op de hangende ketting, je vindt het masker. Klik op de rode gordijnen, daarachter vind je Therese. Even later vindt zij de dood...

Hoofdstuk vijf

Het appartement van Curtis. het salon.

Klik op de politieagente om met haar te spreken. Kijk naar Blob, die is blijkbaar verdwenen. Spreek met de politieagente tot die vertrekt. Klik op de kooi van Blob. Ga naar de slaapkamer. Kijk tweemaal in de spiegel voor wat vieze beelden. Neem je portefeuille uit het nachtkastje. Ga naar de voordeur om de post. Ga naar het salon. Gebruik het visitekaartje van Dr.Harburg op de telefoon. Ga naar het kantoor van de dokter.

Het kantoor van dokter Harburg.

Klik op de telefoon die naast het bureel hangt. Klik op de pijl die naar beneden wijst, om achter het bureel te kunnen kijken wat er met de arme dokter gebeurd is. Als de security agent niet kijkt, gewoon snel weglopen. Ga naar WynTech.

WynTech: de werkkamer van Curtis.

Klik op de computer om je dag wat op te vrolijken... Nogmaals ! Ga naar de werkkamer van Bob. Klik op het toetsenbord van Bob voor een volgende hallucinatie. Ga naar de werkkamer van Tom. Klik op Toms computer. Het kan niet op... Ga naar het kantoor van Wamer.

WynTech: in het kantoor van Warner.

Log in als Curtis en lees alle nieuwe post, log terug uit. Log in als Warner en lees het GOLDMINE.DOC in de PaulW folder. Klik op de GRAPHIC button en PRINT het logo. Lees het BDADRESS.DOC. Verlaat het kantoor en ga naar de Network kamer.

WynTech: Network kamer.

Nadat ook Trevor niet verder dient betaald te worden, moet je tweemaal op hem klikken om zijn card key te nemen. Verlaat de Network kamer en ga naar de ondergrondse computer kamer.

WynTech: ondergrondse computer kamer.

Gebruik het paswoord ROSETTA om de computer te starten. Spreek met de aliens totdat die de Threshold deur openen. Gebruik de key card van Trevor zaliger op de card lezer. Druk op de tweede knop van links. Ga binnen in de Threshold kamer.

WynTech: Threshold kamer.

Klik op de Threshold computer. Als Paul Warner arriveert, spreek met hem tot het monster de zaak oplost. Spreek met het monster tot het probeert je te elektrocuteren. Klik op de computer console om door de Threshold te ontsnappen in de wereld van de

Aliens. Allen World: bovenste gedeelte.

Neem wat van de bruine substantie van de groene pijp. Ga naar het lager gelegen gedeelte. Daar vind je vier aliens, maar je krijgt er slechts drie te grazen. Neem wat van het spul dat de aliens aan het eten waren. In je inventaris moet je een combinatie maken van twee aliens (één lijkt op een hoefijzer, de ander op een zeester), zodat er een hybride ontstaat. Ga door het gat in de muur naar de elektriciteitscentrale of zoiets.

Alien World: elektriciteitscentrale.

Gebruik het voedsel op de lichtgevende aliens om hen telokken. Vang er eentje terwijl het aan het eten is. Klik met de hybride alien uit je inventaris op de witte gloed om een opening te maken. (Je moet dikwijls links klikken, dan rechts klikken om dat gat te zien verschijnen.) Ga er doorheen en raak de groene elektriciteit. Ga door de tunnel naar... de kamer van... Curtis. Klik op de verminkte Curtis, je zou voor minder eindigen in het Mental Hospital.

Mental Hospital.

Klik op de operatie instrumenten voor een close-up. Neem het grootste snijspul dat er ligt. Geen nood, daarna neem je desnoods de spuit.

Het restaurant "Dreaining Tree".

Klik op het wapen van Jocilyn om dat af te nemen. Je moet echt precies op het wapen klikken of je bent er geweest.

Wyntech: Gang Zombie medewerkers.

Klik op de pijl die naar beneden wijst en neem snel de card key. Gebruik de card key op de lezer bij de lift.

De Borderline.

Klik op de hendel aan je rechterhand om van Thereesje verlost te zijn. In de tuin van klein Curtisje Klik op mammie om haar een dikke zoen te geven, al de rest is dodelijk.

Allen World: de kamer van Curtis.

Klik op de verminkte Curtis om hem uit zijn lijden teverlossen. Neem de viezigheid links achter je. Ga door de nieuwe opening in de muur naar beneden. In je inventaris moet je een combinatie maken van de verschillende soorten viezigheid die je hebt. Gebruik het resultaat op de gebroken pijp om die te herstellen. Ga naar de bovenste kamer. Gebruik de lichtgevende alien op de Threshold om die terug van energie te voorzien. Klik op de elektriciteitsborden voor een close-up.

Allen World. elektriciteitsbord.

Je moet de volgende stappen ondernemen om de elektriciteit te herstellen Stap 1: Gebruik de gekleurde voorbeeldjes links en onderaan het scherm als gids om de draden te koppelen.

Stap 2: Klik éénmaal op de knop met de smalle rode pijl.

Stap 3: Klik op de ronde lens met een opening erin tot die opening ongeveer op de positie van 10 uur staat.

Stap 4: Klik op de versterker (?) rechtsboven de ronde lens. Dit zal het rode circuit links activeren.

Stap 5: Klik op de ronde lens tot de opening op 2 uur staat.

Stap 6: Klik op de versterker boven de ronde lens om de straal te activeren.

Stap 7: Klik op de knop met de smalle rode pijl.

Stap 8. Klik op de driehoek tot de rode markering rechtsonder staat.

Stap 9: Klik op de straal om recht door de rode markering te stralen. Stap 10: Klik op de driehoek tot de gele markering rechtsonder staat. Stap 11: Klik op de straal om door de gele markering te stralen.

Stap 12: Klik op de driehoek tot de blauwe markering rechtsonder staat. Stap 13: Klik op de straal om door de blauwe markering te stralen.

Stap 14: Klik op de rode, gele en blauwe knoppen in die volgorde.

Stap 15: Herhaal stap 8 tot 14. Als de herstelling gelukt is, kan je terug gaan door de Threshold.

WynTech: Tbreshold kamer.

Kies om het verhaal te beëindigen als mens door op Jocilyn te klikken. Of. kies om een alien te zijn/blijven door op de Threshold te klikken. Geen van beide oplossingen zijn ideaal... Maar veel vrienden heb je toch niet meer over. GAME OVER!


Game-Solves
http://members.brabant.chello.nl/~h.vangompel/
Cheats
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/
NL Oplossingen
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/ned/

Forum

http://pub24.ezboard.com/bgamesolves

 

 

 

www.000webhost.com