14-07-2011

Nelson Tethers: Puzzle Agent:  What is the Mystery of Scoggins ?

 

Nelson Tethers is een agent van de US Department of Puzzle Investigation. In deze puzzel adventure in de stijl van de Professor Layton serie, spelen we Agent Nelson Tethers die afreist naar Scogins, Minnesota om te onderzoeken waarom een stuffenfabriek niets meer produceert. Al snel ontdekt hij dat er iets duisters aan de hand is.

 

Website: Nelson Tethers: Puzzle Agent: What is the Mystery of Scoggins

 

Het spel wordt opgeslagen bij het verlaten van het spel.

 

Scoggins

Je begint met het oplossen van een doorgescheurde kruiswoordraadsel. Klik dan op de knop 'submit'. Filmpje. Nelson gaat op zijn sneeuwscooter naar Scoggins. Praat met de man op de bank. Vraag Bjorn voor de routebeschrijving naar het hotel. Leg de boomstronken op de routekaart, zodat Nelson naar het vraagteken gebied rijdt, waar het hotel is. Praat daarna weer met Bjorn. Controleer het hek - het is aangevreten. Ga het hotel in.

 

Valda's Inn

Kijk naar de kabouters naast de ingangdeur, om de 'Gnegative gnomen' puzzel te openen. Je moet de ontbrekende kabouter vinden. Let op dat de negatieve kabouters horizontaal gespiegeld zijn, en de kleuren zijn omgedraaid. De ontbrekende kabouter is per spel verschillend.

 

 

Praat daarna met Martha, de receptioniste van het hotel en vraag naar de kamersleutel. Dit opent de 'Room Key Confusion' puzzel. Je moet tussen de regels kijken, om letters te ontdekken, die je het kamernummer geven. In mijn geval was het nummer negen. Ze geeft je de kamersleutel en praat met haar.

 

 

Vraag over de routebeschrijving naar de fabriek, en krijg de toeristenkaart. Praat met haar over de 'Puzzled Patron'. Na het gesprek met Martha, pak je de kauwgom dat tegen de balie vastgeplakt is en het stukje kauwgom tegen de tafel met Bo. De juiste locaties van de kauwgoms, kan je overal vinden door met de linkermuisknop in het scherm te klikken. De stukjes kauwgom kunnen er later liggen, of niet of ergens anders. Je ziet zo ook de andere actieve hotspots in het scherm. Praat met Bo Murphy, om de 'Tapeworm Twister' puzzel te openen. In deze puzzel moet je de vakjes draaien, om alle lintwormen compleet te krijgen.

 

Eraser Factory
Ga naar buiten en stap op je sneeuwscooter. Selecteer op de kaart de fabriek.

 

 

Praat met de Sheriff, Bahg. Vraag over het tijdstip van het incident, om de 'Wrangling' puzzel te openen. Uit de woorden van de bewakers, moet je het tijdstip bepalen. Het antwoord is 8 uur. Plaats de wijzer van de klok op 8. Praat verder met de Sheriff totdat hij vertrekt. Pak de stukjes kauwgom in het scherm. Nogmaals, de juiste locatie van de kauwgom, kan je vinden door met de linkermuisknop in het scherm te klikken. Kijk naar het slotmechanisme op de deur. Klik op de sneeuwscooter. Ga op de kaart naar het restaurant.

 

Moose Ear Diner

Praat met de man op het trapje, die het uithangbord repareert. Vraag over het uithangbord, om de 'Find the Fuse' puzzel te openen. Je moet de juiste zekering vinden, om het uithangbord te repareren. Praat daarna verder met de man en ga als je alles gevraagd hebt het restaurant in. Neem de kauwgom op de vloer. Kijk naar de tabak restjes, op de hoek van de bar. Praat met de Sheriff, om de 'Security Screw-up' puzzel te openen. Je moet de foto's rangschikken, hoe de mensen de locatie verlaten. Na het gesprek met de sheriff verlaat je het restaurant. Buiten schrik je van een kabouter. Pak de kauwgom in het scherm. Stap op de sneeuwscooter. Ga naar het bos.

 

Sasimy Woods

Klik op de bevroren Mike Lobb, om de 'Menacing Map' puzzel te openen. Je moet een pad maken, van linksboven naar rechtsonder, zodat je de kabouters niet tegenkomt. Mike geeft je een tandwiel. Neem de kauwgom op de grond en vind de identiteitsbadge van Isaac Davner. Ga rechts naar het meer.

 

 

Lake Svenz

Praat met Randal Scruffman. Klik daarna op de blauwe vis in de emmer. Neem de kauwgom stukjes in het scherm.

Ga terug naar het bos. Klik op de sneeuwscooters en ga naar het hotel.

 

Valda's Inn

Praat buiten weer met Bjorn. Zeg als laatste tot ziens en je hoort een schreeuw in het hotel. Ga naar binnen en repareer de kachel - 'Stovepipe Stumper'. Als je de kachelpijp puzzel start, steelt een kabouter een pijp stukje van de kachelpijp. Je gaat achter hem aan. Klik na het filmpje op de achterdeur. Klik in het steegje op de schroevendraaier op de grond. Klik op de krant op de grond naast de vuilnisbak, om de 'Arm Wresting Redux' puzzel te openen. Je moet bepalen wie er gewonnen heeft. Praat met Bo Murphy, om 'The Maw of Madness' puzzel te openen. Nelson moet de richtingen bepalen van Bo's gedachten naar de gele gloeilamp. Je vindt een andere tandwiel. Ga het hotel in en ga verder met de kachelpijp puzzel. Let op de kraantjes op sommige pijp onderdelen. Praat met Martha. Ga naar buiten. Stap op je sneeuwscooter en ga naar het restaurant.

 

 

Moose Ear Diner

Praat met de Sheriff over alles en met de 2 ander gasten bij de deur,Darrel and Daryl. Dit opent de 'Bugs in Boxes' puzzel. Je moet elke insect insluiten, afhankelijk van de ruimte die de insecten nodig hebben. Klik op de rode pinnen en trek een lijn. Praat daarna verder met Darrel and Daryl. Open de 'Changing Chairs' puzzel. Je moet de stoelen in de foto plaatsen, zodat ze in elkaar passen. Praat achter met Steve en open de 'Air-Mailing' puzzel. Je moet de hoeveelheid kabouters vaststellen, omdat Steve het niet kan herinneren. Het antwoord is 14 kabouters. Ga terug naar het hotel.

 

 

Valda's Inn

Klik op de deur, van het gebouw rechts van het hotel. Een bordje hangt aan de deur met 'Help Wanted. Dit opent de 'New Employee Error' puzzel. Je moet de jongens helpen om de bal naar elkaar over te passen, zonder het glas te breken. Klik op de sneeuwscooters en ga naar de hut.

Lodge

Neem de kauwgom in het scherm. Klik op het oranje stukje stof, op het naambord in de linker bovenkant. Klik op het grote raam, om de 'Window Watcher' puzzel te openen. Je moet een lijn trekken van een rode punt naar een ander rode punt, om alle raamsloten te breken. Je wordt gevangen genomen door Sheriff, Bagh. Praat met hem over alles en hij begeleidt je terug naar het hotel. Klik op de sneeuwscooter, om de 'Going After Glori' puzzel te openen. Je moet alle voetstappen volgen. Je vlucht voor de kabouters en loopt tegen een boom. Je komt bij in een ruimteschip.

 

 

Ruimteschip
Klik in het scherm om de locatie van de kauwgom stukjes te vinden. Praat met de zwevende man, en open de 'Screw-up in Space' puzzel. Je moet de gele en rode contactpunten met elkaar verbinden, zonder dat ze elkaar raken.

 

 

Lodge
Je keert terug naar de hut. Neem de kauwgom in het scherm. Praat met Bjorn. Praat daarna met de man, Edvard naast Bjorn en open de 'Grickleback Baffler' puzzel. Je moet de scholen vissen zo splitsen dat ze gelijkmatig door de rivier naar de zee zwemmen. Praat dan met de man met de baard, om de 'Perplexed Sock Picker' puzzel te openen. Het antwoord op de puzzel is C: 6 sokken. Praat weer met Bjorn, om de 'A Quorum of Crows' te openen. Je moet alleen de kraaien in de foto's tellen, die elkaar overlappen. Het antwoord is 5. Nu heb je alle stukjes. Klik op het tafelblad, om de 'Locksmithing Learner' puzzel te openen. Je moet de puzzelstukjes met elkaar verbinden, om een tandwiel te vormen. Zodra je start steelt een kabouter een puzzelstukje. Buiten volg je de kabouter, door op de voetsporen te klikken en de 'Tracking Trouble' puzzel te openen. Leg de boomstronken in de route, zodat je over alle puzzelstukjes gaat.

 

 

Sasimy Woods - Lake Svenz

Ga naar het bos en dan naar het meer. Ga in de schuur en je wordt opgesloten. Dit opent de 'Frantic Fish' puzzel.

Je moet raden welke vis de sleutel heeft. Na het gesprek met de Sheriff ga je naar de hut.

 

Lodge

Klik op de tafel en doe nu de 'Locksmithing Learner' puzzel. Zodra je buiten bent, klik je op de sneeuwscooter,om de 'Snowmobile Snafu' puzzel te openen. Je moet de delen zo draaien, om de motor te repareren.

 

 

Eraser Factory
Je rijdt naar de fabriek. Klik op het slot, om de 'Master Locksmith' puzzel te openen.

Plaats alle gekleurde tandwiel puzzelstukjes in de middelste grote tandwiel.

 

 

Eenmaal in de fabriek klik je op de grote Scoggins gum, om de 'Barrier Blot-Out' puzzel te openen. Je moet uitpuzzelen welke draad de gum vasthoudt. Het antwoord is 8. Vergeet niet de kauwgom stukjes in de schermen te nemen. Nu je aan de overkant bent, klik je op het puin op de loopbrug, om de 'Fire Up the Furnace' puzzel te openen. Verhit de oven, zodat het puin weggebrand wordt. Leg alle puzzelstukjes in het puzzelbord, zodat ze elkaar niet raken en in het puzzelbord passen.

Het vuur verbrandt het puin. Klik op de afstandsbediening, om de 'Hydraulic Headache' puzzel te openen. Je moet de pijlen in de commando vakjes plaatsen, om de 3 kratten op de juiste plaats te zetten. Wanneer je de eerste twee pijlen plaats, zal er een vallen, maar een kabouter werpt het naar je terug.

 



Einde

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
GameSolves

NL Forum 

Henk

www.000webhost.com