20-05-2008

Overclocked: A History Of Violence

A Story About Violence

V1:16-04-2008

V2: 07-05-2008

Zoals de titel al aangeeft is het onderwerp van Overclocked "een verhaal over geweld'. Toch is het geen harde actiegame, maar een avontuur waarin je zelf niet hoeft te vechten. Overclocked is een psycho-thriller over politiek en bedrog. Het spel zoekt die gebieden op waar herinnering en illusie elkaar overlappen, droom en werkelijkheid in elkaar overlopen en daders misschien ook slachtoffers kunnen zijn.

 

In Overclocked worden vijf jonge mensen naakt, bebloed, schreeuwend, volslagen gedesoriŽnteerd en doodsbang gevonden na een heftige onweersbui in New York. Ze hebben allemaal een wapen bij zich en weten niet wie ze zijn en hoe ze in deze toestand terechtgekomen zijn. Ex-legerpsychiater Dave McNamara, gespecialiseerd in trauma's, wordt door de Staten Island Forensic Hospital ingehuurd om te proberen contact te maken met de slachtoffers. Ondertussen heeft Dave zo zijn eigen problemen, waaronder een chronische, pijnlijke ziekte en een huwelijk dat op springen staat. Jij speelt de rol van Dave McNamara, die met allerlei technieken (bijvoorbeeld hypnose) probeert de herinneringen van de slachtoffers te deblokkeren. Daarbij kruip jij als speler ook in de huid van de vijf slachtoffers, om zo achter de reden waarom ze compleet doorgedraaid zijn te komen. Je gaat daarbij steeds een stapje verder terug in de tijd, waardoor het verhaal als het ware achterstevoren verteld wordt. Kom je in een herinneringsscŤne een 'blokkade' tegen, dan keer je weer terug in de rol van Dave. De herinneringen van de vijf slachtoffers, die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben, zijn nauw met elkaar verweven, en je zal dan ook aanwijzingen kunnen vinden in de ene patiŽnt die je kunnen helpen bij het 'graven' in de gedachten van een andere. Ook Dave zelf blijkt betrokken te zijn bij hetgeen de trauma's heeft veroorzaakt.

 

De achtergronden in het spel zijn gepretendeerd 2D met veel animaties om de wereld zo levendig mogelijk te maken. Er wordt gebruik gemaakt van allerlei technieken om de graphics zo realistisch mogelijk te laten lijken. De game kent nog enkele bijzonderheden: tijdens telefoongesprekken en sommige herinneringen wordt gebruik gemaakt van split screen waardoor je tegelijkertijd het verhaal van het slachtoffer en de reactie van Dave kan zien. Belangrijke gesprekken worden automatisch opgenomen op Daves dictafoon zodat je ze altijd nog opnieuw kan beluisteren. Als je in een herinnering stapt is het beeld in eerste instantie zwart/wit of in sepiatonen en langzaam maar zeker komen de kleuren terug. In Overclocked is het mogelijk om op de 'uitgang' van een locatie te dubbelklikken om lange wandelingen te voorkomen. De besturing van Overclocked is wel weer eenvoudig point-and-click. Als je op een voorwerp of personage klikt verschijnt een contextueel menuutje met icoontjes waaruit je bijvoorbeeld "bekijken" of "oppakken" kan kiezen. Ook gesprekken voeren verloopt via icoontjes. Het is overigens belangrijk voor het verloop van het spel hoe je de slachtoffers benadert. Stel je ze eerst op hun gemak, of ga je juist meteen beginnen met de therapie?

 

Verplaats de muiscursor onder in het beeld om de inventaris te openen. Het spelmenu open je met de escape toets (ESC).

Klik op de spatiebalk en in het scherm worden de actieve hotspots getoond. Onderzoek en vraag altijd alles.

Kom je niet verder dan ben je iets vergeten om gesprekken of hotspots te activeren.

 

Hier kan je een Duitstalige Demo downloaden: Overclocked - Eine Geschichte ueber Gewalt

En hier een Engelstalige Demo

 

Oplossing is voor de Engelstalige en Duitstalige versie

 

Inleiding
Een bijna naakt meisje loopt in de stromende regen door New York. Ze heeft een pistool bij zich en schiet daarmee in de lucht.
In zijn hotelkamer ligt psychiater David McNamara in zijn bed en wordt achtervolgd door nachtmerries.

 

Hoofdstuk 1 - Breekbaar glas
 

Skyline hotel - Hotelkamer van David
In de ochtend van 11. November 2007 David MacNamara ontwaakt in zijn hotelkamer. Het is zondag en hij is de avond daarvoor vanuit Washington in New York aangekomen. David heeft geen zin om de koffer niet uitpakken, maar verklaart wel dat hij zijn regenjas vergeten heeft in te pakken en dat hij deze nu goed had kunnen gebruiken met dit weer. Pak van de tafel zijn PDA (zakcomputer) en slinger - (pendal - om iemand mee in hypnose te brengen). 
Een PDA ofwel Personal Digital Assistant is een klein draagbaar toestel dat computer-, telefonie-, fax- en netwerkfuncties combineert. De moderne PDA van 2006 kan dienen als mobiele telefoon en persoonlijke organiser.

 

Beluister de 2 berichten op het antwoordapparaat. Het eerste bericht is van detective Moretti van de NYPD (New York City Police Department). Hij zegt dat David onmiddellijk naar Staten Island moet komen omdat daar 5 gevaarlijke patiŽnten opgenomen zijn in het Psychiatrisch Ziekenhuis. De beller van het tweede bericht heeft opgehangen en geen bericht ingesproken. Onderzoek en open je portefeuille in je inventaris om je creditkaart eruit te pakken. Bekijk het bed en David zegt dat hij constant nachtmerries heeft. Ga naar het woongedeelte. Het venster kan wegens het airconditioningsysteem niet worden geopend. Lees de krant op het dressoir en pak het kleingeld. Ga naar de hotellobby. Praat met de portier achter de receptie, Flynn. Vraag alles door op de ? te klikken en dan op de icoontjes om iets over dat onderwerp te vragen. Van Flynn ontvang je een stadskaart als je erom vraagt. Verlaat het hotel.

Rivington Street
Je leest de krant die aangewaaid naar je toekomt. Aan de linkerzijde is een winkel en de Nighthawk Bar die om 23.00 uur open gaat. Aan de rechterzijde is een geldautomaat die niet werkt. Probeer het uit. Klik op de creditkaart in je inventaris. Klik in het geopende venstertje op gebruiken (verwenden), de creditkaart wordt linksboven in het scherm zichtbaar en de muiscursor verandert in een vuist. Klik met de vuistcursor op de geldautomaat om de creditkaart in de geldautomaat te gebruiken. Klik op de rechtermuis knop om de gebruikte voorwerpen terug in de inventaris te plaatsen. Rechts is het Central Park. Ga voor het hotel onder in het scherm naar de veerboot.

Veerboot

Ga op de aanlegsteiger. Het touw om de reddingsband kan je niet pakken. Praat met de man in de zwarte jas en dan met de man in de rode jas. Ga terug naar de voorkant van de aanlegsteiger. Je kan daar met de trap beneden naar de ondersteigers. De bushalte en het plakkaat bekijken. Ga achter in het scherm naar het gebouw van de veerboten. Je gaat dan automatische met de veerboot naar het ziekenhuis op Staten Island.

Psychiatrisch Ziekenhuis

Ga naar de poort, bekijk de beveiligingscamera en gebruik de intercom. Na een korte bespreking word je binnen gelaten. Ga op de binnenplaats naar zuster Tamara. Ze leidt je naar binnen. Zuster Tamara Farebanks gaat naar Dr. Young om je aan te kondigen. Volg haar, door de rechtergang , ontmoet in de cellengang Dr.Young en heb een gesprek met de dokter. Na het gesprek kan je door alle celluiken kijken. Als je de cellen achter in de gang gaat onderzoeken komt inspecteur Moretti binnen gelopen spreekt je aan. Inspecteer na het gesprek nog even de andere cellen en ga dan in de ontvangsthal naar de cockpit. Probeer naar binnen te gaan maar ga eerst aan de linkerzijde verder met inspecteur Moretti praten - Sinds vrijdag zijn er 5 jonge patiŽnten opgenomen die met een pistool amok maakten in de stad. Hij zal later zijn telefoonnummer naar je PDA zenden. Ga nu de cockpit (kantoor) in en praat met Dr.Young - Het ziekenhuis moet worden gesloten. De 5 jongelui zijn de laatste patiŽnten. Hij wil geen mening geven over zijn patiŽnten, maar hij overhandigt je wel een dossiermap, een Alarm-pager en een celsleutel. Onderzoek de gesloten medicijnenkast en verlaat dan de cockpit. Blader door de dossiermap met 8 onbekende patiŽnten.

 

Bezoek nu alle patiŽnten. De jongen in cel 1 is in de war. In cel 2 ligt een meisje huilend op het bed - Zij is als eerste opgenomen. De jongen in cel 3 is niet aanspreekbaar. Het blonde meisje in cel 4 staart voor zich uit. Zij is als laatste opgenomen. De blonde jongen in cel 5 is agressief en David vind het verstandiger om maar weg te gaan. Ondertussen is het namiddag geworden. Praat in de cockpit weer met Dr.Young, maar hij heeft het alleen maar over dat je uit het leger ontslagen bent. Ga terug naar de cellengang en krijg in je PDA het telefoonnummer van Inspecteur Joe Moretti. Ga buiten naar de binnenplaats en bel via je PDA, Inspecteur Moretti. Het was David opgevallen dat de jongen in cel 1 bij zijn arrestatie steeds opnieuw "Deleteď schreef. Wat zou dit betekenen? Moretti weet dat ook niet en David zal de jongen daarmee confronteren. Alvorens je opnieuw naar binnen gaat, praat je eerst met de man in het rode jasje, die je eerder op de aanlegsteiger gezien hebt - Hij is via het arbeidsbureau hierheen gestuurd om buiten op wacht te staan en hij staat er al 12 uur. Hij hoest stevig. Ga opnieuw naar binnen.

 

Ondertussen is het avond geworden. In de ontvangsthal ga je naar de gang aan de linkerzijde en eerste deur rechts naar de postkamer. Pak het potlood rechts op het kabinet en je vraagt of je ook het papier mag pakken. Praat met zuster, Farebanks. Zij heeft nachtdienst en Dr.Young is reeds naar huis gegaan. David vraagt de zuster om te wachten met de medicijnen aan de patiŽnten te geven en ook niet de agressieve patiŽnt in cel 5. Ga naar patiŽnt in cel 1. Praat met de jongen en breng hem onder hypnose door de slinger te gebruiken. David schrijft het woord "Delete" op het papiertje, toont het aan de jongen en dan start de eerste reis in zijn herinneringen.

Flashback 1 - Cel 1

De nacht van 10.11.2007: De jongen schijnt in een luchtschacht te zijn. Het heeft een pistool en een breekijzer bij zich. Achter hem is een luchtrooster en vůůr hem een gat. Onderzoek de tunnel, die beneden naar de ventilator leidt. Gebruik het breekijzer op de rechterbovenhoek van het luchtrooster, dan linksboven en als laatste rechtsonder en je bent vrij om naar buiten te gaan. De 3 olievaten zijn gevuld en te zwaar voor de jongen om ze te verplaatsen naar de omheining zodat hij over de omheining kan klimmen. Ga verder naar beneden in het scherm. Schiet van hieruit op het vat om de olie eruit te laten stromen. Duw dan tegen het lege vat en rol het tegen de kant van de omheining. Klim over de omheining en je vlucht via een boot over het water.

Terug in de werkelijkheid
Ga in de postkamer met de zuster praten. Het is laat geworden dus gaan we richting hotel. Buiten krijg je een e-mail bericht op je PDA van Kim McNamara, de vrouw van David. Praat weer met de man in de rode jas. Zijn naam is Stewart Miller - hij heeft langgenoeg buiten in de regen gestaan en gaat op huis aan. Verlaat de binnenplaats via de poort, rechts naar de veerpont en naar de Rivington street.

Rivington street
Ga links naar de Nighthawk Bar en ga naar binnen. Ga op een kruk zitten, praat met barkeeper, Randall en bestel een drankje. David drinkt 4 whisky's en laat de dronken gast maar zijn gang gaan. Verlaat dan de bar en ga terug naar het hotel.

Skyline hotel
Praat met Flynn over de bar en neem dan de lift naar je hotelkamer. Je belt je vrouw. Beluister het bericht op het antwoordapparaat. Het is van je vrouw - ze wil van je scheiden. David wordt woedend dat hij de telefoon in de spiegel gooit. Bekijk de spiegel. David wil zijn handeling aan Flynn vertellen, voordat het kamermeisjes dit zal doen. Bel weer naar Kim - Ze neemt niet op en wil niet meer met David spreken. Bel, Terry Ingram, de advocaat van David - Hij was vanmiddag in de stad met Kim uit eten gegaan en zou vanavond iets met haar gaan drinken. Hij verzekert David dat hij hem zal helpen om Kim op andere gedachten te brengen. Klik op het bed en ga slapen. David spreekt automatisch op zijn PDA zijn werkverslag en privť-toestanden in, op zijn audio opnamecassette en gaat dan slapen.


Hoofdstuk 2 - Wonden

 

Skyline hotel

Maandag, 12.11.07: Zoals beloofd bel je eerst naar Terry. Hij heeft geen tijd voor je en zegt dat je in de avond maar terug moet bellen. Ga met Flynn praten over de avond met de telefoon en de spiegel - hij zal de spiegel en het antwoordapparaat laten vernieuwen. Verlaat het hotel. Buiten ontmoet je de dronken gast uit de bar. Hij werpt een fles naar je toe en je gaat terug in het hotel. Praat met Flynn over de dronken man, Steve Ryker. Daarna kan je het hotel verlaten en met de veerboot terug naar het ziekenhuis gaan.

Ziekenhuis

De nachtdienst van zuster Tamara zit erop en ze vertelt dat er afgelopen nacht problemen zijn geweest. Praat in de cockpit met Dr.Young over de afgelopen nacht - De jongen in cel 5 heeft geprobeerd om de zuster te wurgen. Ga naar cel 5. David wordt ook aangevallen door de patiŽnt. Zodra je controle terug hebt over David klik je snel op de alarm-pager in de inventaris. Dr.Young komt en geeft de jongen een kalmeringsspuitje - Als je te laat bent om op de alarm-pager te drukken, sta je buiten de cel en probeer het opnieuw. Praat in de cockpit met Dr.Young. Probeer de radio te  pakken maar de dokter verbiedt dat, omdat de radio van de zuster is. Ga naar buiten. Druk op de alarm-pager. Ga terug naar de cockpit , de dokter verlaat de cockpit en pak dan de radio. Ga naar de cellengang. De dokter is niet blij met het valse alarm. Ga naar cel 1. Open in de cel je PDA. Klik op de Audiocassette. Selecteer: Cel 1, 10.11.2007, nacht, deel 2 en speel deze opname af door linksonder op de gele play knop te drukken (Ik noteer het in de Europese datum schrijfwijze). Speel je de goede cassette af zegt Dave , Hmmm. Hypnotiseer de jongen om hem weer terug in zijn herinneren te brengen.
 

 

 

 


Flashback 2 - Cel 1

10.11.2007- avond: Neem de stenentrap naar beneden en achter in de tunnelgang naar de bakstenenmuur. Gebruik het pistool op de muur, schiet op alle oranje en groene lichtkleurige bakstenen tot je een doorgang geforceerd hebt. Pak een baksteen en ga dan verder. Op de kruising is achter in de gang een deur met een codeslot. Ga rechts verder naar een grote ventilator. Leg de baksteen in de ventilator en kruip dan in de ventilator schachtpijp. Als je voorbij de stilstaande ventilator bent gebruik je weer het pistool op de steen in de ventilator om het weer te laten draaien. Klim op het einde van de schacht via de ladder omhoog.

De jongen heeft dan tegelijk een breekijzer gepakt.
 

Terug in de werkelijkheid
Ga naar cel 3. Je krijgt een e-mail bericht in je PDA van inspecteur Moretti. Klik op het envelopje op de PDA en lees het bericht - Hij heeft van de jongen uit cel 3 een kapotte pull-over gevonden, met daarop een naam van een radiozender. De frequentie van die zender is 108 MHz FM. Klik op de radio in de inventaris, gebruik de radio om de radio te verplaatsen naar linksboven in het scherm. Plaats de radio dan op het tafeltje door de vuistcursor op het tafeltje te klikken. Klik op de radio en draai de radio om. Stem de radio af op de correcte frequentie - 108 MHz en klik onder op het vinkje. Nu heb je ook de aandacht van deze jongen.
 

Flashback 1 - Cel 3

10.11.2007 - nacht: Deze jongen is ook in een donkere tunnel. Loop door de tunnel en klik op de aanknop van je zaklamp om wat licht te krijgen. Volg de tunnel tot een stalendeur. Onderzoek de deur. Rechts  van de deur hangt een cijfercombinatieslot tegen de muur, maar de jongen weet de cijfercode niet. Aanwijzing is in de inventaris. Uit die aanwijzingen moet je de cijfercode vinden.
 

 

10 ? 2
- +: x

10 - 2 = 8
10 +2 = 12
10 :  2 = 5
10 x 2 = 20

 

Druk op 8 en druk dan rechtsonder (naast de 0) op de inputknop.

Met elke correcte input verlicht er een rondje.

Druk dan op 1 en 2 en opnieuw op de inputknop.

Druk op 5 en op de inputknop.

Druk op 2 en 0 en op de inputknop.


Open de stalendeur en je komt in de ventilatorschacht.  Gebruik het pistool op de ventilator en kruip in de ventilatorschacht.

Klim weer via de ladder naar boven. Ga naar buiten en klim via het vat over de omheining.

 

Terug in de werkelijkheid
David wil meer informatie van deze jongen. Open je PDA. Klik op de Audiocassette. Selecteer: Cel 3, 10.11.2007, nacht, deel 1 en speel deze opname af door linksonder op de gele play knop te drukken. Hypnotiseer dan deze jongen.

 

Flashback 2 - Cel 3

10.11.2007 - nacht: Deze keer is de jongen in de keuken van een gebouw. Iemand bedreigt hem, maar hij laat zich niet intimideren. Open de middelste lade van de keukenkast tegen de muur en pak de zaklamp. Ga naar de gang via de linkerdeur. Links op de gang gaat de trap naar de kelder en de deur naar de hoofdbinnenplaats. Onder in de gang zijn de kamers van de patiŽnten. Eerste deur is de kamer van Cliff. Andere kamers zijn van Laura, Jonathan, Victoria en Ray. De deur tegenover de kamers van Jonathan en Victoria is gesloten. Ga de kamer van Ray binnen. Pak de sleutel van de tafel. Ga terug naar de gang. Je bent nu aan de andere kant van de keuken. Ga achter in het scherm naar de hoofdbinnenplaats. Ga onder in het scherm verder door en dan rechts naar de barakken. Open de deur van de gevangenisbarak met de sleutel en ga naar binnen. Ga links en dan rechts naar een celdeur die je ook opent met de sleutel. Achter in de cel is een luchtrooster. Onderzoek het rooster, praat tegen de persoon die daarachter opgesloten is, verwijder het rooster om hem te bevrijden en kruip door de opening.

 

Terug in de werkelijkheid
Verlaat de cel. Na een korte bespreking met de dokter gaat David naar buiten. Ondertussen is het namiddag geworden. Bel Moretti. David vraagt voor een paar handboeien, die hij voor de jongen in cel 5 gebruiken wil - Moretti zal de handboeien afgeven in het hotel.

Skyline hotel
Vraag aan Flynn of de politie iets afgeleverd heeft voor je en hij geeft je de handboeien.

Ziekenhuis
Ga naar cel 5. De jongen is nu kalmer. Gebruik de handboeien op hem. Praat dan met de jongen en je hypnotiseert hem.

Flashback 1 - Cel 5

10.11.2007 nacht: Hij was in een oud legerkamp en probeert te ontsnappen. Het wil door de hoofdingang ontsnappen. Je staat voor de brandstofopslagloods. Links van de jongen staat een vat. Rol het vat naar de poort van de hoofdingang. Bekijk de ketting op de poort. Bekijk het vat - de jongen beslist om de poort op te blazen. Aan de linkerzijde is ťťn schuifdeur van een kleine loods. Ga naar binnen en pak een lege benzinekan. Ga op het terrein in de andere hoek naar de brandstofopslagloods. Achter in de loods staat een legerjeep met daarlangs een tafel met een accu en langs de tafel een oplaadaccu apparaat. Pak van het oplaadapparaat de accuklemmen en klem de accuklemmen op de accu. Pak onder de tafel een lege fles. Pak het vlaggetje van de legerjeep. Voor de loods ligt aan de linkerzijde een oude benzinetank. Open de deksel maar je moet eerst een slang hebben. Linksachter in de loods staat een brandblusapparaat. Gebruik het mes op de slang om de slang te krijgen. Gebruik de slang op de geopende oude benzinetank en gebruik dan de benzinekan op de slang om het vol te gieten met benzine. Gebruik dan de lege fles op de benzinetank in de inventaris om een volle fles met benzine te krijgen. Plaats het vlaggetje in de fles met benzine en je hebt een Molotow cocktail benzinebom. Gebruik de Molotow cocktail op de accuklemmen aan de accu om het aan te steken en pak dan de aangestoken benzinebom. Met dit ga je terug naar de poort. Bij de poort bekijk je opnieuw de opening in het vat en gebruik de benzinekan op de opening om het vat te vullen met benzine. Gebruik dan de benzinebom op het vat en de poort wordt open geblazen.
 

 

 

Terug in de werkelijkheid
Verlaat de cel. Je krijgt een bericht van Moretti in je PDA. Hij wil je buiten voor de poort van het ziekenhuis ontmoeten, omdat hij niet wil dat de dokter hoort wat hij te vertellen heeft. Ga eerst in de cockpit met de dokter praten om te zeggen dat hij de jongen vanavond bevrijden moet van de handboeien. Je geeft hem de sleutel van de handboeien en ga dan naar de poort van het ziekenhuis. Ondertussen belt Moretti om te vragen waar je blijft. Praat met Moretti - In de bloedmonsters van de kleren van de patiŽnten zijn geen sporen van drugs gevonden, maar alle bloedmonsters hebben wel een verhoogde 100 Testosteron waarde, dat het geweldgedrag verhoogt. Deze waarde kan niet op een natuurlijke wijze worden bereikt. Zit er een arts achter of heeft iemand deze op de zwarte markt kunnen krijgen? Wordt er misschien hier in dit ziekenhuis aan de patiŽnten Testosteron gegeven! David vraagt aan Moretti of hij kan uitzoeken of er iemand geweest is die de laatste jaren zijn Privť legerdossiers opgevraagd heeft en ingekeken heeft omdat hij geÔrriteerd is geworden van het feit dat Dr. Young teveel privť dingen over hem en zijn vrouw weet.

 

Als je daarna het ziekenhuis binnenstapt zie je een persoon bij de dokter weglopen. Zijn naam is M. Clark en werkt voor een farmaceutisch bedrijf. David kan zich een Testosteron schandaal herinneren waar dit bedrijf in gewikkeld was. Vraag buiten aan Stewart of hij de man kent die net het ziekenhuis verlaten heeft. Ga in de verpleegsterkamer met zuster Tamara praten. David verontschuldigt zich eerst voor het voorkomen van de afgelopen nacht en vraagt dan of ze een goed woord voor hem kan doen bij Dr. Young, zodat de samenwerking beter wordt. Dr. Young was een geŽerbiedigde wetenschapper met een prachtige carriŤre. Maar toen ontwikkelde een arts een nieuw medicijn, een Agressie remmer. Maar de test van dit medicijn leverde twee sterfgevallen op en de arts werd overgeplaatst. Over M. Clark weet ze niets. 1x per kwartaal komt hier een vertegenwoordiger. Aangezien het reeds November is, moet het naar verluidt tijd zijn dat hij weer komt. Pak rechts de zaklamp. Ga naar cel 3. Zet de zaklamp aan, omdat deze jongen zelf een zaklamp had. Aangezien het te licht is, ga je terug naar de verpleegsterkamer. Rechts van de ingangsdeur is een zekeringkastje. Zet het licht in de cellen uit en ga dan terug naar cel 3. Doe de zaklamp weer aan, praat met de jongen, maar je mist iets om de jongen terug in zijn herinneringen te brengen. Zoek in de cassetteopname naar cel 5, 10.11.2007, nacht, deel 1. Speel deze opname af en praat dan opnieuw met de jongen.

Flashback 3 - Cel 3

10.11.2007 - middag: De jongen is in het legerkamp. Een donkerharig meisje komt en geeft je een dagboek van een andere patiŽnt. Deze moet getroost worden, omdat die zeer hevig huilt. Het gaat niet goed met hem. Lees het dagboek als het meisje weg is. De patiŽnt moet Laura zijn. Daar er maar een donkerharig meisje in het ziekenhuis is, moet het in cel 2 zijn. Verlaat de kamer. Bekijk de kamerdeur, waaruit je kwam. Het is de kamer van Ray. Nu weet je hoe de jongen in cel 2 heet. Ga onder in het scherm en ga de kamer van Jonathan binnen. De schreeuwende jongen op bed in cel 1 is dezelfde. Jonathan scheurt Ray het dagboek uit zijn handen en vlucht weg. Verlaat de kamer. Op de gang zie je een blonde jongen en ga naar zijn kamer. Ga naar de kamer van Cliff. Na een korte bespreking zet Cliff, Ray op de gang. Ray is verrast dat Cliff heeft kunnen ontsnappen. Luister meerdere keren aan de kamerdeur van Cliff. Als Ray zegt dat Cliff ver genoeg van de deur staat ga je naar binnen. Wacht niet te lang dat Cliff te ver weg van de deur staat want anders loopt hij naar de deur toe en als je dan binnen stapt, komt Cliff op je af en zet je weer buiten. Als je op de correcte tijd in de kamer stapt, staat Cliff bij het venster in het andere gedeelte van de kamer. Direct naast de deur hangt een papiertje met de combinatie van een slot. Pak het snel en je wordt dan weer door Cliff uit de kamer gezet.
 

Terug in de werkelijkheid
Cel 3 (Ray)

Probeer opnieuw met de jongen te praten, maar je hebt de herinneringen van een ander patiŽnt nodig. Probeer de andere cellen in te gaan maar het is te donker. Ga naar de verpleegsterkamer en zet alle lampen in de cellen weer aan in het zekeringkastje. Ga naar cel 1 - Jonathan.

Cel 1 - (Jonathan)
Speel de correcte opname af: Cel 3, 10.11.2007, namiddag, deel 1. Praat met Jonathan.
Flashback 3 - Cel 1

Jonathan herinnert zich, hoe hij op het bed huilde. Laura komt in de kamer om hem te troosten, maar Jonathan gaf geen antwoord. Toen ze weg wilde gaan, gooide hij het dagboek tegen haar rug. Laura kwam terug en verliet de kamer met het dagboek.

 

Terug in de werkelijkheid
Cel 2 (Laura)
Praat met Laura. Speel de correcte opname af: Cel 1, 10.11.2007, namiddag, deel 1. Praat met Laura.
Flashback 1 - Cel 2
Laura is op vuurtoren. Onder is de zee. Ga in de toren en open de metalenkast met het mes. Klik op de kist en sleep de kist naar buiten. In de kist is een reddingsboot. Links van de kist klik je op de leuning en bind het touw aan de leuning. Duw de kist met de reddingboot de zee in en klim over de leuning, om naar beneden te springen. Op deze wijze vlucht Laura.

 

Terug in de werkelijkheid
Cel 5 (Cliff)
Speel de opname van Ray af: Cel 3, 10.11.2007, namiddag, deel 2: Praat met Cliff.

Ook Cliff herinnert zich de gebeurtenissen van die middag.
Flashback 2 - Cel 5
Hij was in zijn kamer, om de combinatie voor het slot op te schrijven, als er hevige op de deur geslagen wordt.

Cliff denkt te weten wie er voor de deur staat maar doet de deur niet open.
 

Terug in de werkelijkheid
Cel 3 (Ray)
Speel nu de opname van Cliff af: Cel 5, 10.11.2007, namiddag, deel 1. Praat met Ray.
Flashback 4 - Cel 3
Ray beschouwt Cliff als gevaarlijk. Hij is opnieuw in de keuken en neemt waar dat Cliff zich dronken drinkt aan de wijn, wanneer hij de schreeuwen van twee meisjes hoort. Vraag aan Cliff wie daar buiten schreeuwen. Je krijgt geen antwoord dus verlaat je de keuken. Ga buiten naar de binnenplaats en weer naar de gevangenis. De deur kan je deze keer niet openen. Praat aan de rechterzijde door het tralievenster met de meisjes. Cliff heeft ze hierin opgesloten. …ťn van de twee heeft op de andere geschoten. Cliff heeft de sleutel in zijn zak. Ray zal de meisjes bevrijden. Ga naar de kamer van Cliff. Pak de lege wijnfles. Bekijk even de verbergplaats achter de deur en ga terug naar de keuken. Verwissel de lege wijnfles met de volle wijnfles, als Cliff niet kijkt en keer terug naar de kamer van Cliff. Verberg je in het gebied achter de deur.

Terug in de werkelijkheid
Cel 5 (Cliff)
Speel nu de opname herinneren van Ray af: Cel 3, 9.11.2007, nacht, deel 1: Praat met Cliff.
Flashback 3 - Cel 5

Hij herinnert nu, wie er in zijn kamer kwam en onmiddellijk neergeslagen werd. Cliff was bewusteloos en kwam bij in de gevangenisbarak. Trap de stoel in elkaar en pak dan een stoellat van de kapotte stoel. Bekijk het ventilatorrooster. In de ventilatieschacht ligt een mes dat je met gebruik van de lat pakken kan. Met het mes kan je de 4 schroeven van het rooster verwijderen en trek dan het rooster weg. Kruip door de ventilatie schacht. Cliff kent dit gebied , omdat hij hier eerder geweest is! Hij herinnert zich ook de slotcombinatie van de stalendeur. Loop naar het einde van de schacht en je komt weer vůůr de grote ventilator. Cliff neemt een andere vluchtroute dan Ray en Jonathan hebben gedaan. Open de schuifdeur.

Terug in de werkelijkheid
Cel 2 (Laura)
Speel de opname van Ray af: Cel 3, 9.11. nacht, deel  4. Praat dan met Laura.
Flashback 2 - Cel 2

De twee meisjes zijn in de cel. Zij beledigen elkaar wederzijds en bedreigen elkaar. Victoria zegt dan dat zij het mes van Laura stal. Aldus heb je nu een verwijzing, waarmee je misschien Victoria kan bereiken.

 

Terug in de werkelijkheid
Cel 4 (Victoria)
Speel de eerste opname af om haar eerst te kunnen bereiken: Cel 2, 9.11. 2007, avond, deel  1. Praat dan met Victoria.
Flashback 1 - Cel 4

De scŤne herhaalt zich. De twee meisjes zijn in de gevangenis en strijden tegen elkaar. Nu moet Victoria handelen. Bekijk het ventilatierooster en gebruik dan het mes op het rooster. Jammer genoeg valt het mes achter het rooster, waar Cliff het dan later zal vinden.

Terug in de werkelijkheid
Je krijg een bericht van Moretti en hij vraagt of je hem wil bellen. Ga naar buiten en bel Moretti. Bij Laura is een tekening gevonden, waarop een meisje te zien is dat een ander meisje neerschiet. Dit is misschien ook een goede aanleiding om dat met Laura te bespreking.
 

Cel 2 (Laura)
Vertel Laura over de tekening.

Flashback 3 - Cel 2

9.11.2007, Nacht: De herinneringen komen beetje bij beetje terug. Ze klimt de ladder op van de vuurtoren, en als ze boven is zal de ladder afbreken. Bekijk het bedieningspaneel in de vuurtoren. Je kan het zoeklicht inschakelen met de groene knop maar het zoeklicht dan niet verdraaien. Draai de schroeven los van het natte paneel. Pak het schakelbord. Klik op de kabelklemmen en klem de rode kabel aan de eerste linkerklem om het licht uit te schakelen. Ga buiten naar het zoeklicht. Plaats het schakelbord op het zoeklicht. Klem de rode kabel in de tweede klem van links. Wacht even om het schakelbord te laten drogen door de hitte van de lamp en klem dan de rode kabel weer terug in de eerst klem. Pak het schakelbord terug van het zoeklicht. Plaats het schakelbord terug in het bedieningspaneel. Druk op de groene knop om de zoeklicht te laten branden. Druk op het pijtje dat naar beneden wijst om het zoeklicht te verdraaien. De lamp wordt kapot geschoten!

 

 

Terug in de werkelijkheid
David is er moe van geworden en zijn patiŽnten ook. Verlaat het ziekenhuis. Op de binnenplaats vůůr de poort staat Dr.Young.

Praat met hem. Na het gesprek ontvang je een bericht van Kim -  Een Expresbrief ligt in het hotel.

Skyline hotel
Praat met Flynn en krijg de brief . Ga naar je hotelkamer. Lees de brief. Het is van het advocatenkantoor Ingram en Pollok. Frank Pollok vertegenwoordigt de zaken van Kim. Aangezien het huis op haar naam geregistreerd staat, wordt David verboden om het huis en grond te betreden. Zijn persoonlijke artikelen worden opgeslagen. Bel Terry. Er is weinig hoop voor David dat hij nog een andere kans ziet. Het is beter voor David dat hij zich laat behandelen. Bel Kim en je spreekt haar beantwoordapparaat in. Je bent woedend en moet even afleiding hebben.
 

Nighthawk Bar
Ga weer op de kruk zitten, bestel een dubbele whisky en vertel je problemen met je vrouw en over jezelf tegen de barkeeper. Tot slot houdt Riker, David een pistool tegen zijn hoofd. David blijft kalm, maar slaat snel het pistool uit zijn hand, pakt het pistool en richt het pistool op Riker. Je maakt hem bang en verlaat de bar.

 

Skyline hotel
Je gaat meteen naar bed maar eerst spreek je weer je werkverslag in.

Je gaat naar bed en krijg weer een vreselijke nachtmerrie.

Hoofdstuk 3 - Vijanden

Skyline hotel
Dinsdag, 13.11.07. De volgende ochtend ga je naar de ontvangsthal. Flynn roept je. Sommige gasten hebben geklaagd en zijn vertrokken, omdat David vorige nacht zo schreeuwde. De manager heeft nu een tussenrekening gemaakt die je nu moet betalen. Geef je creditkaart aan hem maar deze wordt niet geaccepteerd. Je smeekt of je het vanavond kan betalen en hij keurt dat goed. Ga terug naar je hotelkamer en bel de bank. De United Trust Bank heeft je creditkaart geblokkeerd. Je zal naar Washington moeten gaan om de creditkaart weer vrij te geven.
Bel Kim, maar van haar hoef je ook geen hulp te verwachten.

Veerboot
Je mist de veerboot en je bent niet de enige die de veerboot miste. Op de pier staat Clark waarmee je een gesprek aangaat.

Ziekenhuis
Tot slot komt David in de middag bij het ziekenhuis aan en wordt direct door Moretti aangesproken. Bij Victoria werd een pistool gevonden. Het is een legerpistool maar het mist het serienummer. Daarnaast is hij te weten gekomen dat de NSA (De National Security Agency. nl: Bureau Nationale Veiligheid), 8 weken geleden de privť dossiers van David opgevraagd heeft. Ga in de cockpit met Dr.Young praten.
 

Cel 4 (Victoria)

Speel opnieuw de opname af van: Cel 2, 9.11.2007, nacht,deel 2.
Flashback 2 - Cel 4
Victoria is nu in het gebouw, vůůr Laura's kamerdeur. Op de vloer in de gang ligt ťťn enorme bloedplas. Laura wil het bloed wegpoetsen. Ga naar de keuken, pak de mop en emmer links van de plankenkast. Plaats de emmer in de gootsteen en draai de kraan open. Pak de volle emmer water en ga terug naar de gang. Je poetst het bloed van de vloer. Ga buiten op de binnenplaats naar de put in het midden van de binnenplaats. Kijk in de put  - de put is ongeveer 5m diep. Giet het bloedige water in de put. Ga naar de kamer van Laura en onderzoek het bureau. Op het bureau ligt een tekening van Victoria, die op de grond in een plasbloed ligt. Pak het mes. Ga terug naar de binnenplaats. Laura schreeuwt om hulp. Ga rechtsonder en vandaar linksboven naar de vuurtoren. Victoria is woedend, omdat ze denkt dat Laura haar wil doden. De twee strijden weer met elkaar en tenslotte schiet Victoria op Laura. Ze zegt dat Laura terug schoot!

Terug in de werkelijkheid

Cel 1 (Jonathan)
Het gaat beter met Jonathan. Praat met hem. Hij denkt dat ze hem naar een gevangenis willen brengen. Hij vraagt of hij werkelijk iemand gedood heeft. Zuster Tamara zei tegen hem dat ze allemaal naar de gevangenis moeten.

Cel 5 (Cliff)
Speel de herinnering van Victoria af: Cel 4, 9.11.2007, avond, deel 4.
Flashback 3 - Cel 5
Cliff was bij het strand en hoorde schoten. Hij ging naar de vuurtoren, pakte het pistool van Victoria af en instrueerde Laura om hem beneden te komen helpen. Daarna sloot hij de twee meisjes op in een gevangeniscel en ging naar zijn kamer om te gaan inpakken.
Hij weet niet van wie hij de sleutel gekregen heeft.

Terug in de werkelijkheid

Cel 1 (Jonathan)
Speel de opname af van: Cel 5, 9.11.2007, avond, deel 1.
Flashback 4 - Cel 1

Hij is in een bos. Bekijk links de boomstam en pak de handschoenen. Volg het pad naar een kruising. Neem de rechteraftakking en loop naar het einde van het pad. Voor het hek ligt een rol prikkeldraad om een staaf. Met de handschoenen trek je de staaf eruit. Ga terug naar de kruising en neem nu de linkeraftakking. Je komt bij een stenenbunker. Een grote steen blokkeert de ingang. Gebruik de staaf op de steen. Je hoort ineens het geluid van een kreunend dier. Ga terug naar de rol prikkeldraad. Een hert zit vast in de rol prikkeldraad. Jonathan kan het hert niet bevrijden. Hij heeft geen andere keus dan het hert dood te schieten. Bekijk het hert, gebruik het pistool op het hert en verlos het hert van zijn lijden. Ga terug naar de stenenbunker schuilplaats. Op de kruising kom je iemand tegen, maar Jonathan kan niet meer zeggen wie dat was.
 

Terug in de werkelijkheid
Cel 3 (Ray)
Speel de opname af van: Cel 1, 9.11.2007, avond, deel 4.
Flashback 5 - Cel 3:
Ray was in het bos. Maar daar vůůr was hij in de kelder. Klik op de lichtschakelaar, rechts naast de deur. Probeer dan aan het wiel op deur te draaien, maar het zit muurvast. Pak het brandblusapparaat en sla ermee op het wiel. Open dan de deur maar het zal nog  niet lukken. Zie links van de deur een cijferpaneel. Je kan de cijferdruktoetsen herkennen: 1, 3, 5 en 7. Ray had eerder gesproken over een code dat met 15 begon. Aldus moet de code voor deze deur zijn 1537 of 1573. Daar de stroom onderbroken wordt, kan je de code niet ingeven. Schakel het licht uit. Nu heeft het paneel stroom. Druk de code in: 1537 en open dan de deur. Ray hoort iemand komen. Hij denkt dat achter de deur een zendkamer is.

 

Terug in de werkelijkheid
David wil dat onderzoeken, daarom ga je naar buiten. Bel Moretti en vraag of er die dag iets uitgezonden is. Ga terug het ziekenhuis in. Nauwelijks ben je binnen, of Moretti komt met het antwoord. Er was die dag een radiogram verzonden en hij stuurt die als MP3 bijlage mee. De NYPD Audio wordt opgeslagen in de opnamen map.

Cel 3 (Ray)
Speel de radiogram MP3 af in de NYPD Audio opnamen map (begin van de map), zodat hij het zich herinnert.
Flashback 6 - Cel 3

Avond van 9.11.2007: Ray is nu in de zendkamer. Er functioneert maar een hanglamp. Hoor het bonk geluid van een machine. Bekijk de zendradio. Steek de stekker in het stopcontact, linksachter de zender. Zet de zendradio aan en zie dat er rook uit komt. Aan de linkerzijde van de zender kan je achter de radiozender kijken. Pak het doekje. Het is te donker om de achterkant van de zender te zien. Boven de radiozender hangt tegen de muur een Morsetabel. Daar is iets met de hand op geschreven:1 - R;2 Ė 4;3 Ė 2;4 Ė 3. De andere stalendeur is gesloten. Je kan proberen om de deur open te trappen maar dat zal niet lukken. Ga naar de andere deur en schakel het licht uit. Met het doekje draai je de werkende gloeilamp uit de hanglamp en draai de gloeilamp in de andere hanglamp. Schakel het licht weer aan en nu kan je de achterkant van de radiozender goed zien. Daar liggen 4 kabels in de volgorde: 1 - rood;2 - blauw;3 - geel;4 - groen. Gebruik de informatie op het morsetabel. 1 - R betekent dat de eerste kabel rood is. Begin aan de linkerzijde. Pak de rode kabel en plaats het in de linker contactdoos. Complete volgorde is:
 

Rood - Geel - Groen - Blauw

 

Draai naar de voorzijde van de radio en zet de radiozender aan.

Ray verzendt een radiogram, maar iemand trapt de deur open en schiet de zender kapot. Ray wil hem volgen.

Terug in de werkelijkheid

Cel 1 (Jonathan): Praat met Jonathan.
Flashback 5 - Cel 1

Middag van 9.11.2007: De 5 zijn nu in de keuken. Niemand weet wie de bloedplas in de gang veroorzaakt heeft. Cliff neemt het bevel over. Hij was het ook, die de pistolen bezorgd had. Ze beslissen om zich te verspreiden. Iedereen moet een uitweg zoeken en het aan de anderen doorgeven als ze er een gevonden hebben. Cliff gaat bij de poort kijken, Laura bij het strand, Ray in de kelder en Jonathan in het bos. Victoria zal in het gebouw de plasbloed wegpoetsen.

Terug in de werkelijkheid

Jonathan heeft nog een ander probleem. Hij is bang voor zuster Tamara en in het bijzonder vůůr Dr. Young. Ga naar de cockpit. Praat met Dr.Young. David zegt dat hij de patiŽnten vanavond met rust moet laten en ze geen medicijnen moet geven. Ga nu buiten op de binnenplaats met Steward praten. Hij heeft het gesprek van David met Moretti afgeluisterd en zal je helpen als er geweld gebuikt wordt.

Nighthawk Bar
Ga weer op de kruk zitten en verontschuldig jezelf voor gisterenavond.

Skyline hotel
Je zal toch eerst met Flynn moeten praten en uitleggen waarom je nog geen geld hebt. Hij geeft je de tijd tot morgenavond. Ga naar je slaapkamer en bel Terry. Bekijk na het gesprek de zwarte koffers voor de garderobe kast. David leest de scheidingsbrief van Kim. Hij hallucineert en ziet Kim in de spiegel. Woedend stoot hij met zijn hoofd de spiegel kapot. Bel Kim. Ze heeft er genoeg van en zal de documenten morgenavond om 8 uur zelf komen brengen. David maakt een afspraak in het Central Park. Nu kan David naar bed en rustig gaan slapen.
 

Hoofdstuk 4 - Diepte Punt
 

Skyline hotel
Woensdag 14.11.2007: David belt meteen naar Terry, om zich opnieuw te verontschuldigen. Terry wil het geld nochtans niet lenen. Ook krijgt hij te horen over het ongeval op de barbecue. David heeft een petroleumfles naar haar geworpen, die daarop in de grill belandde. Ook is hij uit het leger ontslagen, omdat hij de laatste tijd dronken op de vergaderingen kwam. Frank heeft een kopie van de scheidingspapieren gekregen. Kim neemt tegenwoordig zelfs een mes mee naar bed en slaapt nauwelijks nog.

Veerboot

Op de pier ontmoet je Dr.Young en een man waarvan je de naam niet kent.

Praat met de onbekende man en met de dokter ga je naar het ziekenhuis.

Ziekenhuis
Dr.Young gaat niet het ziekenhuis in, omdat hij eerst wat regelen moet. Praat met Stewart.

Cel 2 (Laura)
Tot je schrik ligt Laura dood op de grond. Roep Dr.Young met je Alarm-pager. David eist een autopsie. Ondertussen werd het middag - (linksonder in het scherm verschijnt de datum kort in het scherm - Zondag 11.11.2007. Dit is een fout in het spel want het is vandaag Woensdag, 14.11.2007). Ga naar buiten en bel Moretti. Hij vertelt dat Dr,Young en Zuster Tamara elkaar gisterenavond ontmoet hebben. Daarnaast heeft David hun verboden om de patiŽnten te bezoeken. Moretti wil David vanavond officieel ontmoeten. De beschuldiging is moord in onbedachte rade. David moet in de stad blijven, voor het onderzoek.

Cel 1 (Jonathan)
Praat met Jonathan. Hij heeft angst en denkt dat zij hier niet veilig zijn. Ook heeft David daar ondertussen zijn twijfels over.
Flashback 6 - Cel 1

De avond van 8.11.2007: Hij herinnert dat ze alle 5 in de keuken waren en dat ze een wapen kregen. Jonathan was waarschijnlijk zeer onervaren, omdat hij ongewild een schot loste uit zijn wapen. De kogel ging langs Ray voorbij en raakte buiten iets dat op de rand van de waterput stond.
Flashback 7 - Cel 1

De middag van 8.11.2007: De volgende herinnering volgt onmiddellijk.

Ze staan nu rondom de waterput en Jonathan moet er iets uithalen, maar hij durft dat niet.
 

Terug in de werkelijkheid
Cel 3 (Ray)
Praat met Ray over de incidenten bij de waterput.
Flashback 7 - Cel 3

De middag van 8.11.2007: Jonathan moest een sleutel uit de put pakken. Ray had daarnaast een touw uit de kelder gepakt. Maar alvorens hij naar buiten kon gaan, kwam Laura en beschuldigende hem voor het incident. Ze stelt voor om Jonathan te kwellen. Ray werd toen zo woedend op haar dat hij haar wel had kunnen doden.

Terug in de werkelijkheid

Cel 1 (Jonathan)
Speel de opname af van: Cel 3, 8.11.2007, namiddag, deel 1.
Flashback 8 - Cel 1
Hij is nu in de put en wordt door de andere via het touw vastgehouden. Pak de sleutel op de bodem van de put. Jonathan wordt omhoog getrokken. Hij kan zich niet herinneren aan wie hij de sleutel gaf.

Terug in de werkelijkheid

Cel 5 (Cliff)
Praat met Cliff - hij heeft ook het schreeuwen van Laura gehoord met daarbij hoorde hij ook het schreeuwen van twee andere mensen. Speel dan de herinnering opname af van Jonathan: Cel 1, 8.11.2007, namiddag, deel 2.
Flashback 5 - Cel 5
Ray ontving de sleutel van Jonathan en ging naar het wapendepot. Open de deur van het wapendepot met de kleine sleutel. Ga links naar de volgende kamer. Cliff herinnert zich dat hij hier eerder geweest is. Ga naar de linkerzijde en pak het breekijzer tussen de schroothoop. Ga naar het achtergedeelte. Open het deurtje van het wapenrek met de roestige sleutel. Pak de 5 pistolen. Ga terug naar de voorruimte aan de linkerzijde. Open het munitiekistje met het breekijzer en pak de munitiepatronen voor de 5 wapens. Verlaat het wapendepot en je gaat naar de keuken omdat daar de andere op je wachten. Waar de sleutel oorspronkelijk vandaan kwam weet Cliff niet meer en hij is nu ook te vermoeid.

 

Terug in de werkelijkheid
Cel 1 (Jonathan)
Speel de herinnering opname van Cliff af: Cel 5, 8.11.2007, namiddag, deel 4.
Flashback 9 - Cel 1

De ochtend van 8.11.2007: In zijn herinnering moet iemand in de nacht van 7.11. op 8.11. op alle deuren geschoten hebben. De volgende ochtend zitten allen in de keuken en overleggen wat ze moeten doen. Uit het gesprek komt naar voren dat de wapendepot sleutel de eerste dag op zijn bureau lag. Hij weet niet wie de sleutel daar neergelegd heeft. Jonathan vond de sleutel en gooide de sleutel in de put, zodat Cliff de sleutel niet gebruiken kon.
Flashback 10 - Cel 1

De nacht van 7.11.2007: De volgende herinnering volgt direct daarna.

Ze zitten allen in een kamer en spelen een computerspelletje.

 

Terug in de werkelijkheid
Ga naar de gang om de dokter tegen te komen.
 

Veerboot
Je hoort iemand roepen. Je loopt naar de pier. Twee mannen, binden je handen vast met handboeien, trekken een zak over je hoofd en gooien je in het water. De portefeuille van David wordt in het water gegooit. Een paar schoten volgen en je zwemt naar de oppervlakte terug. Neem de trap naar boven met de handboeien om en ga richting hotel.

Nighthawk Bar
Hier wacht Moretti op je. Hij verwijdert de handboeien van David. Daarna volgt een lange bespreking. Na het gesprek met Moretti, praat je nog even met Randall. Verlaat de bar. Je hebt een pistool nodig. Ga terug de bar binnen. Praat nu met Riker. Hij vraagt een zeer hoge som voor een wapen. Randall zegt tegen Riker dat hij zijn drankschulden zal verrekenen inruil voor het pistool en je krijgt dan het pistool.
 

Skyline hotel
Praat met Flynn. Hij overhandigd opnieuw een brief aan David. Kim heeft de huwelijksring teruggestuurd. David raakt in paniek en richt het pistool op Flynn. Flynn blijft rustig en accepteert de huwelijksring als onderpand voor de hotelrekening. Ga nu naar bed en ga rustig slapen.


Hoofdstuk 5 - Verloren

 

Skyline hotel

Donderdag, 15.11.2007: David belt Terry.

 

Veerboot
Bij de steiger kom je Moretti tegen. Hij vond de portefeuille van David. Daarnaast kwam Moretti te weten dat het ziekenhuis in de jaren '70 gesloopt zou moeten worden maar kwam in handen van het Ministerie van Defensie. Zo werkte Dr. Young voor het Pentagon. David werkte ook voor het Pentagon!. In de avond rond 8 uur, zal Moretti hier opnieuw op David wachten. Zodra Moretti weg is, valt David iets op. Er ligt een rubber reddingsbootje in het water. Nu kan je het touw van de reddingboei pakken en daarna ook de reddingsboei. Combineer beide in de inventaris. Gebruik de reddingsboei met touw op het reddingsbootje om het naar de onder steiger te trekken. Pak uit de reddingsboot een wapen.

Ziekenhuis
Dr.Young is verrast om David hier nog te zien. Er is een fax gekomen waarin staat dat David op non-actief is gezet op dit onderzoek. David wil de fax zien, maar de dokter heeft het niet bij zich. Daarom weigert David het werk neer te leggen.

Cel 1 (Jonathan)
Hij is bewusteloos. Naast hem op de grond ligt een potje Sedativum. Ze hebben de patiŽnten een sterk kalmeringsmiddel gegeven. Pak het Sedativum medicijnflesje. Ga naar de Cockpit.

De dokter heeft vergeten zijn kantoor af te sluiten. Gebruik (klik) het Sedativum kalmeringsmiddel flesje op de medicijnkast en je pakt er een tegen medicijn uit. Ga naar de cellen en spuit het tegen middel in de 4 bewusteloze patiŽnten. Inmiddels is het avond geworden.

 

Cel 1 (Jonathan)
Praat met Jonathan. Dr. Young heeft het middel ingespoten. Zij zouden overgeplaatst worden naar een ziekenhuis voor neurochirurgie.
Flashback 11 - Cel 1

De nacht van 6.11.2007: Allen zijn in de computerkamer en spelen een spelletje.

Maar dan veranderen zij plotseling van houding en verstijven.

 

Terug in de werkelijkheid

Je ontvangt een bericht van Kim dat ze in het park is - rechts van het hotel.

 

Central Park
Volg het pad tot je Kim tegenkomt. Zij overhandigt een envelop en wil gaan.

Op de achtergrond zie je Terry staan en David kan zich weer niet inhouden en slaat de lantaarnpaal kapot.

Je neemt je pistool in de hand. Zal je ze neerschieten?

Skyline hotel
Voor het hotel wordt je aangesproken door Flynn. Hij heeft jouw koffers op straat gezet. Pak de koffers.

Nighthawk Bar
Je vraagt of Randall de koffers tijdelijk kan onderbrengen. Zogoed als Randall is doet hij dat voor je.

 

Veerboot
Je had hier afgesproken met Moretti, maar hij komt niet opdagen. Bel hem daarom maar eens op. Hij beantwoord je telefoontje niet. Open dan de afvalcontainer en je vindt zijn lijk. David staat er dan alleen voor en gaat automatisch terug naar het ziekenhuis.

Ziekenhuis
Dr. Young en de zuster hadden je al verwacht. De patiŽnten worden vandaag overgeplaatst naar Washington. David gaat dan naar buiten. Neem het pistool, dat Riker je gaf in de hand en ga opnieuw naar binnen. Je sluit Dr.Young en de zuster op in de cockpit. Je bindt ze vast op de stoel. Geef hun dan een spuitje met het kalmeringsmiddel Sedativum, zodat zij in slaap vallen.

Cel 1 (Jonathan)

Praat met Jonathan.

Flashback 12 - Cel 1

5.11.2007: Je komt nu op het begin terug. Allen zijn in de keuken. Een man is bij hun en beweert dat hij van de Firma Next Generation Limited is. Hij nodigt ze uit voor een testgame. Het project zal ťťn week duren en ze testen het spel Goliath. Mobiele telefoons zijn verboden en overal zijn bewakingscamera's geÔnstalleerd.

Terug in de werkelijkheid
Na deze laatste sessie zal David ze allemaal vrij laten. Ze moeten zich een paar dagen verbergen en dan samenkomen in de Nighthawk Bar.

Veerboot

Gebruik de reddingsboot. David roeit door de storm naar de kust, verliest al zijn spullen maar kan de reddingsboot redden.

Je komt aan de kust bij de Ford van het legerkamp.
 

Ford - Legerplaats
Ondertussen is het Vrijdag, 16.11.2007 vroeg in de ochtend geworden. David moet een manier vinden om in de Ford te komen. Naast de reddingsboot liggen stenen. Pak een steen. Gebruik de steen op de grote steen om een scherpe steen te krijgen. Snij met de scherpe steen enkele rubberstroken van de reddingsboot af. Gebruik de rubberstroken op het prikkeldraad van de omheining en klim dan over de omheining.

David komt in de ventilatieschacht van de bunker. Pak het breekijzer, die Jonathan in de ventilatieschacht gegooid had. Ga door de buis en kruip door de ventilator - Ray had deze ventilator geblokkeerd met zijn pistool. Gebruik dan het breekijzer op de ventilator, om het pistool te kunnen pakken. Ga verder door de buis tot de kruising. Hier is een deur, die door niemand van de patiŽnten vermeld werd. Probeer de deur te openen. Ook deze deur word beveiligd met een combinatieslot. Bekijk de deur en druk op de letterknoppen om de code naam Goliath te spellen. Druk dus 1 x voor de eerst letter op de knop,2x achter elkaar voor de tweede letter en 3x achter elkaar voor de derde letter.
 

Rechterknop van de bovenste rij: 1x = G
Middenknop van de middelste rij: 3x = O
Linkerknop van de middelste rij: 3x = L
Rechterknop van de bovenste rij: 3x = I
Linkerknop van de bovenste rij: 1x = A
Linkerknop van de onderste rij: 1x = T
Rechterknop van de bovenste rij: 2x = H

 

Open de deur maar David zegt dat hij eerst munitie nodig heeft. Ga onder in de tunnelgang verder door. Open de traliedeur, daarna de schuifdeur en je staat weer buiten bij de hoofdpoort van de legerplaats. Loop richting brandstofopslagloods. Vandaar uit naar de binnenplaats, op de binnenplaats rechtdoor onder in het scherm en dan naar de wapenopslag barak. Hierin ga je naar de andere ruimte, rechts naar de munitiekisten en pak wat munitie uit de kist. Ga terug naar de binnenplaats, dan rechtsboven in het scherm verder door en rechtsboven in het scherm naar de vuurtoren. Klim via het touw naar de top van de vuurtoren. Pak het mes van de grond, voor het bedieningspaneel. Ga terug naar de bunker bij de hoofdpoort en terug naar de deur met de Goliath code. Je kan de deur nu openen en je komt in de controlekamer.

 

Controlekamer

De kamer staat vol moderne apparaten en computers, die onlangs nog in bedrijf waren. Aan het eind van de kamer is de deur naar de zendkamer, die door Ray vermeld werd. Doorzoek de videobanden. Je moet 2 videobanden vinden. Klik op de pijtjes rondom de videoband. Zoek zo naar de juiste videoband en klik op het vinkteken om het te krijgen.

 

LAN kamer, 2 Dag, 18-24 uur

Gang, 4. Dag, 0-6 uur

 

Een videoband toont een scŤne van de 5 personen als het spel op hun ingewerkt is en de andere videoband toont dat ze in de gangen lopen en op een deur schieten. In werkelijkheid handelt het spel rond een oorlogssimulator, die in het legertijd van David gebruikt werd. In de hoek van de kamer verwijder je de ventilatierooster met het mes en kruip naar de computerkamer.

 

Lan Kamer

Pak een rol plakband van de karntonnendozen. Bekijk een computer en pak de wisselbare schijf eruit.

Kruip weer terug door de ventilatorschacht naar de controlekamer.

 

Controlekamer
Zie rechts van de bunkerdeur de netwerk server computer. Gebruik de plakband op de ventilatie van de  computer om de computer te oververhitten en zo uit te schakelen. Ga uit het close-up scherm en zie wat het resultaat is van al je handelingen. Ik zal verder niets meer zeggen, hoe het met David afloopt :)

 

Einde

 

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

GameSolves
NL Forum

Henk

www.000webhost.com