The Mystery of the Druids

Vele van deze mysteries kunnen pas opgelost worden als je alle dialogen bent doorgegaan, en vele vragen heb gesteld met de juiste antwoorden. Vraag dus alles en je ziet verschillende dialogen. Vraag desnoods weer wat en klik dan op de andere vragen die je nog niet gevraagd hebt, met de ESC toets kan je met de gevraagde vragen snel doorgaan. Bekijk ook alles. Als je met de muis over iets gaat wordt het een vergrootglas, bekijk daarin ook alles met de muis. De pijltjes toets veranderd dan, klik met de rechtermuisknop en er wordt dan wat informatie verteld en met de linkermuisknop pak je iets op. Als je dubbel klikt loopt hij harder.

Detective Brent Halligan (dat ben jij)

Je begint in het kantoor van Inspector Miller. Je krijgt een opdracht om een moord te onderzoeken. Pak de matches van het buro. Verlaat de kamer en ga naar onder en ga je bureau binnen (onder de logo van Scotland yard).  Open de lade’s en pak uit de bovenste de apple juice, uit de tweede de green scarf, uit de derde de plastic bags  en uit de onderste de gloves. Klik op de telefoon en probeer te bellen (klik op de toets van het luidsprekertje en dan op de 0). De telefoon werkt niet?  Verlaat de kamer en pak rechts de lift en ga via de map naar Epping Forest

Praat met de politieagent. Ga naar het midden van het scerm en bekijk het skelet. Pak met de plastic bags wat zwarte grass en een bone. Praat daarna nogmaals met de agent. Ga terug naar Scotland yard

Ga naar onder en ga rechts en ga het laboratorium binnen en geeft Chris de bone en het grass. Praat met Chris en zorg dat hij over Professor Turner van de  Antropologie museum in Oxford praat. Verlaat de kamer en ga na onder en ga rechts de kamer in van je collega Lowry. Praat met hem over alles en zorg dat je het over Janet en Inspector Striker hebt. Praat ook over je telefoon die het niet doet en zorg dat hij zijn telefoon nummer zegt (196). Ga naar de kamer van janet die tegenover de kamer van Lowry is. Praat met haar en je krijgt een form of information. Achter in de kamer  pak je een a form of stationery procurement, clip board en een carbon paper.

  (klik op de foto's om ze te vergroten)

Combineer de clip-board met de form of information, dan plaats de carbon paper erop en dan de form of stationery procurement. Bekijk het in de inventaris en hij zegt dat het carbon papier eruit steekt en dat zal de baas zien. Verlaat het gebouw en ga naar Museum OF Oxford

De museum is gesloten wegens renovatie. Ga naar links en daar ligt een zwerver. Praat met hem en pak de lege fles voor hem. Vul de lege fles met je apple juice en vraag of hij je appelsap lust. Er zit geen alcohol in dus lust hij het niet. Ga via de map terug naar Scotland yard

Ga naar de laboratorium en kijk naar de linkerkant achter naar de flesjes die op de plank staan.

Gebruik je green scarf op een van de flesjes (ethanol) en 20 minuten later is het flesje schoon. Bekijk de rechterkant en pak daar de fingerprint powder. Praat met Chris en vraag hem over de flesjes en hij haalt de fles van de plank en je mag een slokje nemen. Na het filmpje gebruik je de fingerprint powder op de flesjes. Pak de fles waar de vingerprints opzitten. Gebruik de fles ethanol met de have fles appelsap. Zet daarna de fles ethanol terug op de plank. Ga terug naar Museum OF Oxford

Ga naar de zwerver links en geef hem de fles met de mix erin. De zwerver valt in slaap en je pakt wat coins. Ga twee keer naar rechts en ga de telefoon cel binnen. Klik op de telefoon en gebruik een coin in de gleuf van de telefoon. Klik op de tweede telefoonboek van links die je onder rechts langs de telefoon ziet. Je vindt er de telefoonnummer van de museum. Klik op de telefoon en je belt naar het museum en krijgt een vrouw aan de telefoon. Vraag haar alles en ze zegt niet veel alleen dat de professor Dr. Turner op expeditie is. Ga terug naar Scotland yard en naar chris in de laboratorium.  Praat met hem en je verneemt dat de vrouw die je aan de telefoon had dat zij de dochter van de professor is en Melanie heet. Ga terug naar Museum OF Oxford en naar rechts naar de telefoon en bel haar nog een keer. Na wat praten, zal zij je binnen laten in de museum. Verlaat de telefooncel en ga naar het museum en daar staat Melanie je op te wachten. Binnen in de museum praat je met haar en je geeft de bone aan Melanie.  Vraag haar alles en daarna gaat ze de bone onderzoeken.

Melanie

Loop naar het bureau rechts. Kijk naar het apparaat links boven en gebruik de bone daarop.

Het schaaft een stukje van de bone. Kijk dan naar de microscoop en gebruik het plakje van de bone op de microscoop. Draai aan de rechtse knop tot dat het beeld scherp is. Als je 2x erop tikt zegt hij of het scherp is en dat er een stukje goud opzit. Ga naar het bureau onder aan het scherm en bekijk de wapens. Pak de grote bone uit de inventaris en vergelijk het met de sikkelmes onder rechts in het scherm. Bekijk het boek dat links op het bureau ligt. Klik op de loep en ze leest het boek. Praat dan met Brent.

 Brent

Vraag alles aan haar en daarna verlaat je het museum en ga via de map naar Arthur Blake. Bel aan en vraag alles aan hem en hij heeft het over een boek van de druids en over een amulet en over carmors een plaatsje aan de haven. Je krijgt een afbeelding van het amulet te zien. Verlaat het huis en ga via de map naar Portsmouth en je komt via de boot in het haven plaatsje Carmors.

Praat met de visser over alles en hij verteld over het dorp en het verwoeste kasteel. Verlaat de visser en ga rechts boven naar de map en naar Schloss Carmors. Bekijk de ruďnes en ga terug via de map naar hafen Carmors en ga naar de visser. Praat weer met hem over het vissen en laat hem vertellen dat de kapitein van de boot alleen luistert als je zijn volle naam kent Monsieur le Capitaine Charles De Neuve.

Praat met de kapitein en vraag over Pierre de visser,  en over zijn verhalen.  Praat daarna weer met de visser over de kat.  Verlaat de visser en je ziet een kat lopen bij de kratten die onder in het scherm liggen. Ga tussen de kratten staan en wacht tot je de kat ziet en tot hij in het midden van de opening tussen de kratten loopt en dan gebruik je de green scarf uit de inventaris op de kat zodat je de cat vangt.

Ga weer naar de visser en laat de kat aan hem zien en de kat stoot zijn bekertje met bail omver en hij vraagt of je op zijn spullen wilt letten, en je wilt hem wel helpen. Als hij weg is pak je de bucket en zijn fishing rod. Combineer die twee samen in de inventaris. Verlaat het scherm en bekijk het schip aan de onderkant en pak het salt dat onder aan het schip zit met de bucket. Ga terug via de map naar Schloss of Carmors.

Ga naar links en dan links onder in het scherm je gaat naar beneden en je komt bij het kerkhof. Open de poort met je case file boekje uit je inventaris.      Bekijk de grafstenen en op sommige zie je bovenop de steen een kuiltje. Leg daarin je salt en gebruik de bone op de salt. Pak het fijngestampte salt op.   Bekijk het kerhof verder en achter de kerk zie je een mausoleum. Gebruik de fijngestampte salt op de mausoleum. De mausoleum verdwijnt en je zie een rood kistje. Open het kistje en pak de Amulet.  Ga terug naar de ruďne en via de map naar de haven. Praat met de kapitein en vraag wanneer hij vertrekt en zeg yes dat je wilt vertrekken.

In je kajuit zie je boven de kast een ventilator. Daar links van bemerk je een klep die je opent. verberg je Amulet daarin. Verlaat je kajuit en als je terug komt is je kajuit doorzocht en is je amulet gestolen. Bekijk 2x het groene spul op de grond bij de tafelpoot. Verlaat het schip en ga naar Arthur Blake. Vertel hem alles wat je meegemaakt heb en vraag of hij Melanie wil inlichten. Ga daarna terug naar Scotland yard.

Als je het gebouw binnen loopt hoor je de baas brullen en je moet bij hem komen. Na het gesprek ga je naar je eigen bureau. Klik op de telefoon en luister naar je ingekomen berichten van je antwoord apparaat. Er zijn 6 berichten. Zet de telefoon aan door op de toets van het luidsprekertje te klikken. Zet het antwoord apparaat op bericht nummer vijf. Klik op de telefoon toetsen het nummer van je collega Lowry (196). Als hij opneemt speel je bericht nummer 5 af van je antwoord apparaat. Hij verlaat zijn kantoor en jij gaat snel naar zijn kantoor en pak zijn scissors in de pennenhouder die op zijn bureau staat. Verlaat de kamer en gebruik de schaar op de clip-board en je knipt aan het carbon zodat het niet meer zichtbaar is. Ga naar je baas en overhandig de clip-board aan hem. Hij ondertekent het. Ga naar de kamer van Janet (langs de cola machine). Geef haar het paarse formulier en vraag haar alles. Ze zoekt alles uit over The Circle. Vraag dan het adres en dan of ze er een print van wil maken. Bekijk het printapparaat en pak de data print    Bekijk de uitprint in je inventaris en ga naar het kopieerapparaat die in de hal staat. Leg de data print op het kopieerapparaat en maak er een kopie van en pak de kopie op die uit het apparaat komt. Ga naar het museum in oxford en stop de kopie in de brievenbus. Ga via de map naar Lord Sinclair.

Je staat voor een gesloten poort. Bel aan en wat je ook probeert de butler laat je niet binnen. Ga naar links en praat met de tuinman over alles wat je maar wilt weten. Vlak voor je zie je een bosje gedroogd gras. Gebruik de lucifers op het bosje en het staat in brand.   De tuinman gaat het blussen en loopt weg en jij kunt dan de hedge clippers uit de kruiwagen pakken. Ga terug naar de poort en ga daar naar rechts. Je komt bij een heg en er zit ergens een gat in de heg die je dan ook gaat bekijken.  

Met je hedge clippers knip je 2x een gat in de afrastering. De heggenschaar breekt en je gebruikt dan de scissors om het gat verder te vergroten. Deze gaat ook stuk dus je doet je cloves aan en je maakt een doorgang (2x).  Bekijk de hek rechts onder daar ligt een klein wire (draadje) die je op pakt (het draadje is moeilijk te zien).     Combineer de green scarf met de plastic bags en leg de dit op de grond. Nu er geen stroom meer opstaat, kun je er door. Als je door het hek kruipt wordt je gevangen genomen door een van zijn bodyguards. Je wordt in de villa gebracht en ontvangen door Lord Sinclair. Na het filmpje wordt je opgesloten in een van zijn kamers. In de kamer bekijk je het schilderij dat boven het bed hangt. Klik op het schilderij en het wordt nacht. Pak daarna het schilderij op. Je ziet dan een spijker waarop het schilderij gehangen heeft. Gebruik de picture op de nagel. In je inventaris gebruik je de nagel op de picture en je hebt nu een frame in je inventaris. Bekijk de vloer voor de deur en gebruik je nagel op de tegels om ze lost te krabben. Je hoort een geschreeuw en je ben benieuwd wie dat is. Klik op de tegels en je haalt 2 tegels onder de deur uit. Gebruik je picture canvas op de grond. Bekijk de deur en gebruik de nagel op de keyhole in de deur en er valt een sleutel. Schuif de picture die op de grond ligt eruit en pak de key. Gebruik de key op de deur en ga via de trap naar beneden. Ga tussen de twee trappen de hal door en je komt in de eetkamer. Je kunt alles bekijken in deze kamer. Ga dan de geopende deur door en je ziet een altaar waar ze een ritueel aan het opvoeren zijn. Je wordt uitgenodigd voor een diner. Aan tafel verteld Lord Sinclair je het hele verhaal van wat er gebeurde. Nu je van het vlees hebt gegeten ben je er een van hun 'The Circle'.

Melanie 

Na het filmpje ga je als Melanie verder. Melanie opent de deur van de museum en vindt er de kopie met het adres van Lord Sinclair en leest dat jij daar bent. Melanie gaat erna toe en staat voor de poort. Ook Melanie komt er niet binnen als ze aanbelt. Ga naar rechts en ga via het gat van de heg naar de binnenplaats van de villa zoals Brent ook binnen is gegaan. Je verbergt je achter een bosje en je vindt er wat stenen. Je ziet twee bodyguards. Als de rechter bodyguard je de rug toekeert gooi je een stone naar de het bosje waar de linkse bodyguard staat. Als de beide bodyguards gaan kijken wat er aan de hand is loop jij snel naar het andere bosje en klim dan de geopende raam binnen.

  Je komt in de studeerkamer en bekijk daar alles. Aan de muur zie je een Pentagram hangen. Bekijk deze en je merkt dat je aan de binnen en de buitenkant kan draaien. Je ziet aan de buitenkant mannelijke figuren en aan de binnenkant zwarte knoppen. Klik 5x naar rechts in de binnenkant zodat een van de zwarte knoppen die boven elkaar staan (12uur) naar beneden komt te staan (half 6 zeg maar). Klik nu 9 x naar rechts op de buitenkant en je hoort een klik. Links van het Pentagram hangt een schilderij die je bekijkt. Klik op de schilderij en er zit een safe achter. Klik het rode streepje naar streep (met de klok mee draaien) tien en klik op de witte knop van de safe. Dan zet het op 1 en klik weer op de knop en dan zet het op 6 en klik op de knop en de safe gaat open. Pak de parchment en de amulet uit de safe. Als je de save verlaat komt Brent binnen en zoals jij weet is hij er een van hun en valt Melanie aan. Melanie weet zich te redden en als jij tot je positieven bent vertellen jullie alles aan elkaar. Na de ontsnapping gaan jullie naar Arthur Blake. Vertel en vraag alles en je komt meer te weten over wat er allemaal met je gebeurd is. Blake zoekt een boek waaruit hij de rules kan lezen die op het perkament staan. Na het vragenuurtje staan jullie buiten en gaat Melanie haar eigen weg en jij gaat naar de Library of Oxford.

Ga het gebouw in, praat met de receptioniste maar zij is niet erg behulpzaam. Ga de rechtse zaal in en neem een book van de tafel.  Ga terug naar de ingang en ga de linkse zaal in. Praat met de professor. Hij heeft het druk met de computer en je mag niet van de computer gebruik maken. Gebruik het boek op de professor en je steekt het boek in zijn vest. Verlaat de bib en op de binnenplaats zie je zijn auto staan. Klik op de auto en je ziet dat zijn raampje een beetje open staat. Gebruik de wire op  het raampje en de autoalarm gaat af.

   De professor verlaat de bib maar de alarm van de bib gaat af omdat hij een boek bij zich heeft. Ga terug naar de zaal met de computer en klik op de computer. Je krijgt de informatie over je boek en je ziet dat het boek dat je zoekt in 48/3-C-B ligt. Ga naar de ingang en ga nu de zaal in achter de receptioniste. Klik aan de rechtse kant vooraan. Klik in de C rij 3 en pak book 48 (bij de ladder ongeveer).

  Praat met de receptioniste en probeer het boek te lenen. Het boek is te waardevol om uitgeleend te worden en je moet het daar lezen. Dus niet. Ga de rechtse zaal weer binnen waar de boeken op tafel liggen. Gebruik je boek uit de inventaris op de boeken die op tafel liggen en je verwisseld de kaft. Geef het boek aan de receptioniste en dit boek mag je wel lenen. Verlaat het gebouw en breng het boek naar Arthur Blake.  Bel aan en geef het boek aan Mr.Blake. Na het gesprek verlaat je het beeld en Melanie komt binnen. Je praat over alles met hun en er volgt een explosie. Je krijgt nog vlug de rules van blake. Je weet je te redden en je besluit om naar de twaalf bruggen te gaan waar Blake het over had. Ga via de map naar de Twelve Bridges.

Praat wat met Melanie en klik op het bord dat voor je staat. Klik nog een keer op het bord en je pakt 2 boards. Ga naar voren en je komt bij de brug. Loop over de linker gedeelte van de brug.   Als je niet meer verder kunt leg je een bord neer over het rechtse gedeelte en stap op de plank.  Pak de andere plank en leg die voor je neer en stap op de plank. Pak de plank achter je en leg die weer voor je neer en zo ga je over de kapotte gedeelte van de brug. Als hij dan niet meer verder kan klik je aan de linker boven kant en je stapt van de plank. Ga verder en je roept Melanie die niet veel weegt en zij kan er wel overlopen. Leg de amulet in de ronde ton die daar hangt en een deur gaat open van de toren. Gebruik de plank die je nog in je inventaris hebt op de deur opening. Pak de amulet uit de ton en nu kan je de toren in. Ga de toren weer uit en bekijk de ton. Pak de linker screw en je krijgt ook een hook. Ga terug de toren in en pak de plank die de deur open houdt. Bekijk de zandloper en aan de rechtse kant (om de zandloper heen lopen) zie je een schroef met een gleuf.   Gebruik je schaar op de schroef en stop de hook in het open gedeelte. De platen waarop je staat schuiven ineen en je valt naar beneden. Je komt op de zelfde plaats terug maar nu terug in de tijd. Je word gevangen genomen door soldaten en apart opgesloten.

Melanie

Je komt bij in de keuken. Pak links op de tafel een wooden bowl. Bekijk de rek op de achtermuur en pak op de onderste plank een scale of copper. Op de middelste plank staan 6 potjes waar een kruid in zit. Klik op alle zes potten en bekijk de herbs in je inventaris.

Links voor de doorgang op een ton ligt een recepten boek. Pak het boek en lees het in je inventaris en lees ook alle recepten. Ga naar de ander ruimte en praat met de soldaten. Praat zolang als nodig tot je een liefdes drankje voor ze moet maken. De soldaat die voor je zit heeft een geldbuidel aan de stoel hangen. Als hij drinkt pak jij een coint uit de buidel. Ga terug de keuken in en gebruik de bowl op de ketel boven het vuur om het te vullen met water. Klik op de weegschaal. Leg de copper scale op de lege gedeelte zodat ze gelijk hangen. Gebruik de coint op de weegschaal. Pak een kruid uit de inventaris en leg die op de weegschaal. In je inventaris gebruik je de afgeweegde kruid op de bowl met water. Melanie zegt wat voor kleur de kruid geeft. Gooi de bowl met water leeg in de ton die links van de weegschaal staat. Pak opnieuw water en doe hetzelfde met de andere kruiden zodat je de kleuren weet van de kruiden. Als je ze allemaal weet pak je weer helder water en klik weer op de weegschaal. Lees nog eens het recept van de slaapdrankje in je receptenboek. Nu gaan we het slaapdrankje maken. Aangezien het geldstukje maar 1 ons weegt kunnen we dus maar per keer een ons afwegen en het in de bowl doen. Dus als we 2 ons nodig hebben moeten we 2 keer hetzelfde kruid afwegen.  

Leg een ons “smell like cinnamon” op de weegschaal en gebruik het in de bowl met water en de kleur is red. Leg een nog ons “smell like cinnamon” op de weegschaal en gebruik het in de bowl. Leg een ons “dried leaves”  op de weegschaal en gebruik het in de bowl en de kleur is bown. Leg een nog ons “dried leaves” op de weegschaal en gebruik het in de bowl. Leg dan een ons “smell like aniseed” op de weegschaal en gebruik het in de bowl. Nu is het helder en heb je je slaapdrankje. Geef het drankje aan de soldaten. Het werkt niet meteen dus ga terug naar de keuken en dan weer terug (2x) naar de soldaten die nu liggen te slapen. Klik op de soldaat rechts en je pakt een key van hem. Ga in de doorgang en met de trap naar beneden. Je hoort Brent en klik op de deur. Gebruik de key op het slot en laat Brent eruit. Links van de trap klik je 2x op de krat en je schuift die weg en je gaat door de tunnel. Loop vooruit tot je een filmpje krijgt en wakker wordt in het klooster.

Brent 

Kijk uit beide ramen, later komt een broeder je vertellen wat over de baas Serstan, over wat je hier doet en wat je moet gaan doen om met Melanie weg te komen, en je mag je vrij bewegen in het klooster. Pak de sheet (laken) van het bed. Verlaat de kamer en ga meteen de linkse deur binnen. Daar staat weer de broeder. Vraag alles aan hem en hij verteld dat Melanie in de bib is en dat het ritueel om 2 dagen en 6 uur is.  Verlaat de kamer en ga boven de hoek om en ga de dubbele deur in. Je komt in de kamer met een grote tafel. Ga de kleine deur in en praat met Melanie die in de bib staat. Na het gesprek verlaat de bib en ga naar de hal.  ga naar onder en dan de eerste deur links in. Je bent in de keuken klik op de tafel en pak de roots (wortel) van de tafel. .  Klik dan op de tafel die tegen de muur staat en pak de iron crucible (emmertje).   Verlaat de keuken en ga boven in het scherm de hoek om en ga de eerste links deur in. Je komt in de kamer van Serstan en vraag alles maar je mag niet blijven en wordt de kamer uitgezet. Ga naar onder en ga de tweede deur links in. Pak wat candles uit het rek en verlaat de kamer. Ga de eerste deur links in gebruik de iron crucible op het vuur en stop daar de kaarsen in en pak de candle wax uit de pot. Verlaat de kamer, ga naar onder en 2 keer links de hoek om en rechts de binneplaats in. Ga naar links en klik op de groentetuin. Gebruik de roots op de drain en klik op de switch boven het putje.    Er gebeurt nog niets. Ga 4x naar rechts en klik op de watertoren. Klik op de switch en het water stroomt over de wortles. Ga terug naar de groentetuin en pak de earthworms op. Ga naar onder en dan naar rechts. Ga de hut van de smid in en vraag alles. Verlaat de hut en ga naar links. Klim op het dak (pijl naar boven)  en leg de earthworms daar neer en de vogel pakt die op en vliegt weg. Klik op het nest en de rook gaat weer door de schoorsteen. Verlaat het dak en ga naar onder en pak een piece of wood dat op het blok met de bijl ligt. Praat dan weer met de smid en hij helpt je later. Ga naar de kamer van Serstan en afwachten of we nu wel met hem kunnen praten. Hij zegt wel wat maar we mogen niet blijven! Maar we proberen het nog een keer. Zeg dat je hem wilt zien werken en hij laat dat nu toe. Onder een schilderij dat rechts van het raam hangt zie je een gat. Klik daar op en stop de piece of wood in het gat. Verlaat zijn kamer en ga naar de kamer van de broeder (links van jou kamer waar je starten). Praat met hem zeg zeker dat je een kamer alleen wilt bezoeken (Serstan) en dat hij met Serstan gaat praten zodat hij zijn kamer verlaat. Als de broeder weg gaat ga jij naar de kamer terug van serstan. Kijk het gat weer onder de schildeij en pak de stone eruit. Pak het rode kistje en pak ook de piece of wood eruit. Verlaat het scherm en leg het rode kistje op het kleine tafeltje. Pak de key eruit. Ga naar je inventaris en klik de wax op de sleutel en je hebt een kopie van de sleutel gemaakt. Leg de sleutel terug in het kistje en leg het kistje terug in het gat en plaatst de stone ook terug. Verlaat de kamer en ga naar de smid terug. Geef hem de wax en hij maakt een sleutel voor je maar dat duurt wel even. Ga naar de bib waar Melanie is en praat met haar. Als je daar mee klaar bent ga je terug naar de smid om de duplicate key op te halen die nu wel klaar zal zijn. Ga het klooster binnen en bij de dubbele deuren ga je naar onder, de hoek om, naar onder en ga de rechtse deur binnen tegenover je. Je komt in een blauwe kamer. Klik op de deur en gebruik de sleutel op de linkse en rechtse slot. Klik op de deur om de balk weg te halen en klik nog eens op de deur om hem te openen. Ga naar binnen en je komt in een doolhof. Je ziet nu verschillende tunnels. Nummer de tunnels van links naar rechts als 1,2,3,4 enz. Van het begin uit ga tunnel 3 in, dan 2 - 4 – 3 - 1 (dat is de tunnel waar je uit kwam) – 1 – 3 (zelfde) – 2 – 4 (zelfde) – en weer dezelfde 3 tunnel in.  Ga naar onder en vooruit en je komt in een ruimte met een stenen oog en afbeeldingen er boven. Bekijk de afbeeldingen. Klik onder in het scherm en klik op openstaande deur. De deur gaat dicht en je ziet dat het oog open gaat. Ga door het oog en je komt in de kristalkamer. Ga na onder en klik 2x op de kristal bal. Je ziet een filmpje. Verlaat het scherm ga naar boven en ga daar links in het scherm. Daar zie je een schuif apparaat met ballen die heel is. Je kunt ook nog aan de linker kant van de kamer bekijken daar staat een apparaat die kapot is. Verlaat de kristal kamer en open de deur en verlaat de tunnel en je komt in de blauwe kamer. Ga naar de kamer met de grote tafel en voor de ingang van de bib staat broeder Maglor. Praat met hem en hij vertelt dat het apparaat in de kristal kamer een kalender voorstelt. Rechts achter in deze kamer staat ook een kalender. Bekijk die en kijk hoe de positie is van deze ballen. Ga terug naar de kristal kamer en naar de linkse goede kalender.  Schuif de ballen in de volgende positie. Tel de balk van boven naar onder 1 t/m 7 en de bal van links naar rechts. Van balk 1 schuif de bal op 6 de tweede op 2 de derde op 3 de vierde op 2 de vijfde op 3 de zesde op 4 en de onderste op 5.    Klik weer op de kristal en je ziet weer een filmpje. Ga naar je eigen kamer en broeder Maglor komt binnen.

Je verteld wat je gezien hebt in de kristal en hij sluit snel de deur omdat Serstan er aankomt. Gebruik je bed sheet op het vuur van de kandelaar die op tafel staat. Kijk uit het linker raam en gebruik de bed sheet op het witte gebouw boven in het scherm en je vliegt samen naar beneden. Maglor wordt geraakt door een vuurbal en jij belandt in het water. Ga 2x naar onder en je ziet de broeder daar liggen. Praat met hem. Klik op het bosje rechts boven in het scherm. Gebruik de cloves (handschoenen) op de netels en je pakt een healing mistletoe. Geef het aan de broeder maar het is nog niet te gebruiken. Klik op de broeder en je pakt een top. Ga na onder en klik 2x naar boven en ga de linker tempel binnen. Klik op de tafel en gebruik de top op de tafel en de ronde ton draait en je gaat daarin staan. Je draait rond en stapt eruit. Stap er terug in en je draait naar een ruimte met een plate. Bekijk deze en je ziet vijf stenen druk toetsen. Klik op de middelste (derde van links) en stap terug in de ton. Klik op de schaal en pak een flint . Ga naar boven en pak daar de ladle uit de schaal. Draai nu 2x rond en klik op de schaal en je ziet een hoses met air maar die kan je niet pakken. Pak boven de shovel. Draai weer 2x rond en klik op de water schaal en gebruik de ladle op het water. Pak boven een flint. Draai weer 2x rond en pak met de shovel wat soil en boven pak je een bellow. Draai dan 4x rond en gebruik de bellow op de hoses en je zuigt de air eruit. Draai nog een keer rond en je bent terug bij de ingang. Verlaat de tempel en ga naar de rechter tempel.

Je ziet in het midden van de kamer een gouden sleutel liggen met een laser straal erom heen. I deze ronde ruimte zijn 4 kamers. Als je voor de sleutel staat ga de kamer boven in het scherm in en je ziet een cage met een symbool (fire).    Klik op de kooi en pak links in het scherm een torch (fakkel). Kijk op de kooi beneden aan de rechterkant naar het slot, gebruik je amulet daarop en de kooi gaat open. Gebruik een flint op het stro en het gaat branden en gebruik de torch op het vuur. Klik ook op het venster aan de achterkant van het scherm en klik op de steen die je buiten ziet. Verlaat deze ruimte terug naar het scherm van de sleutel. Ga naar links in het scherm en ga de kamer in met een ronde koepel. Bekijk deze (air) en gebruik de bellows op het gat in de koepel. Gebruik de torch aan de onderkant van de koepel om er vuur onder te zetten. Klik op het venster en je hoort water geluid. Verlaat de ruimte en ga weer links af. Je ziet een deur en ga naar links en de kamer in. In deze koepel (water) gebruik je de ladle met water erin. Gebruik de torch aan de onderkant van de koepel. Op het venster hoor je wind. Verlaat en ga naar links de kamer binnen. Gebruik in deze koepel (earth) de shovel met earth. Gebruik de torch aan de onderkant van de koepel. Buiten hoor je wind. Je ziet nu dat de laser om het altaar weg is. Pak de gouden sleutel. Open de deur waar je net langs bent gekomen met de sleutel.

Loop naar beneden met de trap en kijk op elke muur als je in een volgend scherm komt. Je ziet dan 2 losse stenen die je eruit haalt. Dit zijn stone plate met een symbool. Als je onder bent moet je in totaal 8 stenen hebben. Je bent nu in de ruimte van Serstan en daar ligt de staff. Ook in deze ruimte zie je 4 kamers met een koepel. Je moet nu net als boven de volgorde van de kamers de symbolen plaatsen, maar omdat je via de trap gedraaid binnen bent gekomen is de ligging van de kamers dus niet hetzelfde als boven.

Als je voor de staff staat als je binnen komt ga je daar de kamer links boven in. Plaats het stenen symbool van aarde (3 horizontale rechte streepjes) op de ronde altaar. In de andere staande steen plaats je de steen met het symbool lucht ( 3 verticale wave streepjes). Verlaat deze kamer via de ingang zoals je binnen bent gekomen en je staat terug in de ruimte van de staff. Ga dan 2x links en ga de kamer binnen. Plaats daar de beide stenen vuur (streepjes met een x). Verlaat en ga weer 2x links en in deze kamer plaats je in het altaar de steen lucht en in de staande steen plaats je steen met het symbool water ( 3 horizontale wave streepjes). Verlaat en ga links af en in de kamer plaats je in het altaar water en in de staande lucht. Als je het goed hebt gedaan gaat de laser straal weg en is de staff vrij op te pakken.

Als je de staff pakt komt Serstan met Melanie binnen en er volgt een filmpje. Na het filmpje ben je bij het ritueel. Als je weer controle over Brent hebt pak je je hedge clippers (heggenschaar) uit je inventaris en gebruik die op Melanie. Je offert haar op en de ritueel gaat over. Gebruik als laatste de healing mistletoe op Melanie en eind goed al goed.

 

Game-Solves
http://members.brabant.chello.nl/~h.vangompel/
Cheats
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/
NL Oplossingen
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/ned/

Forum
http://pub24.ezboard.com/bgamesolves

www.000webhost.com