Monkey Island 1

The secret of Monkey Island.

Walkthrough door: Louis Koot
email: louiskoot@hetnet.nl
website: http://home.hetnet.nl/~louiskoot

Dit is de kortste weg door het spel. Natuurlijk is er meer te beleven.

De drie opdrachten.

Je loopt naar de wachtpost. Praat tegen de uitkijk. Loop naar het dorp en ga de bar in. Praat in de bar met alle piraten (van de drie belangrijk uitziende piraten krijg je 3 opdrachten voordat je piraat kunt worden). Loop, als de kok uit het zicht is, de keuken in. Pak de pot en het stuk vlees. Loop naar de aanlegsteiger buiten de keuken en stap hier 3 maal op de losse plank. De vogel vliegt dan even weg en je hebt tijd om de vis op te pakken. Loop naar het dorp toe. Praat met Citizen of Melee. Praat met de 3 piraten links. Loop naar rechts naar een deur en ga naar binnen. Pak de kip en praat met de voodoo vrouw. Loop onder de klok door. Loop het steegje in en je maakt kennis met de sheriff. Loop de gevangenis in. Praat met de gevangene. Loop naar de winkel en koop breathmints. Terug naar de gevangene en geef hem de breathmints. Loop nu helemaal terug naar de uitkijk (daar waar je bent begonnen) en verlaat daar rechts het scherm. Je komt nu in de kaart van dit eiland. Ga naar de brug en geef daar de troll de vis. Loop nu naar het circus, praat met de clowns en geef de pot aan de clowns om jezelf te laten afschieten in het kanon. Je hebt nu geld. Loop terug naar het dorp en ga de winkel in om nu het zwaard te kopen en de schop. Ga naar Citizen of Melee en koop de kaart. Loop het dorp uit naar de kaart van het eiland en ga naar de fork. Loop rond door het bos. Pluk de gele bloemen. Loop door tot dat je de met x-gemerkte plek ziet en graaf. Je hebt de schat, dus opdracht 1 is volbracht. Loop de fork uit. Loop naar de shore. Steek het ravijn over met behulp van de rubber kip. Praat met de handloze man. Ga daarna terug het ravijn over en ga naar het huis in het zuidoosten. Neem zwaardvechtlessen. Na de zwaardvechtlessen loop je nu rond over het eiland, vooral in de buurt van de fork. Praat met de piraten (bots tegen ze aan) zeg de zin PREPARE TO DIE. Onthoud de combinaties van beledigingen met antwoord.

De Beledigingen en de antwoorden:

Soon you’ll be wearing my sword like a shih kebak. I’m rubber, You are glue. I’m shaking, i’m shaking.

You figth like a dairy farmer. How appropriate. You fight like a cow.

Boy are you ugly. What’s the matter, just get out of swordfighting class? What an amateur insult.

Have you stopped wearing diapers yet? Why, did you want to borrow one?

You make me want to puke. You make me think somebody already did.

Nobody’s ever drawn blood from me and nobody ever will. You run that fast?

People fall at my feet when they see me coming. Even before they smell you’r breathe?

You’re no match for my brains, you poor fool. Oh yeh. I’am shakinh, i’am shaking. I’am rubber, you’re glue.

I’ve spoken with apes more polite than you. I’amm glad to hear you attended you’re family reunion.

You have the manners of a beggar. I’am rubber, you’re glue. I’am shaking, i’am shaking.

I’am not going to thake you’re insolence sitting down. You’re hemorrhoids are flaring up again, eh?

This is the end for you, you cutter crawling cur. And i’ve got a little tip for yoy. Get to the point.

My hankerchief will wipe up you’re blood. So you got that job as janitor after all?

I once owend a dog that was smarter than you. He must have taught you everything you know.

I’ve heard you were a contemptible sneak. To bad no one’s ever heard of you at all.

I’ve got this scar on my face durig a mighty struggle. I hope you’ve learnde to stop picking you’re nose.

Straks moet je bij de swordmaster vergelijkbare beledigingen met een vergelijkbaar antwoord beantwoorden. Als een van de piraten je verteld dat je er klaar voor bent ga je terug naar de winkel in het dorp en laat je de verkoper naar de swordmaster gaan. volg hem snel.

Daag de swordmaster uit en gebruik de antwoorden die je hiervoor van de piraten hebt geleerd (steeds maar over doen tot dat je de goede combinatie te pakken hebt). je hebt de 2e opdracht volbracht.

De beledigingen bij de Swordmaster kunnen zijn:

My name is feared in every dirthy corner of this island. I’am rubber, you’re glue. I’am shaking, i’am shaking.

I hope you have a boat readdy for a quick escape? Why, did you want to borrow one?

I’ve got a long sharp lesson for you to learn today. And i’ve got a little tip for you. Get to the point.

I’ve got the courage and skill of a swordmaster. To bad no one’s ever heard of you at all. I’am shaking, i’am shaking.

My tongeu is sharper than any sword. I’am shaking, i’am shaking.

My sword is famous all over the Caribian. To bad no one has ever heard of you at all.

No one will ever catch me fighting as badky as you. You run that fast?

Only once have I met such as coward. Oh yeah.

You’re a pain in the backside sir. You’re hemmorrhoids are flaring up again, eh?

Er kunnen andere beledigingen door de swordmaster worden geuit, dan moet je proberen daar de goede antwoorden bij te zeggen.

Loop naar het dorp. Meng het vlees met de gele bloemen. Geef dit vlees nu aan de poedels bij de mansion. Ga de mansion binnen. Let nu goed op alles wat er nu gebeurt. Ga naar de gevangenis. Geef de gopher-repellent aan de gevangene. Open de cake. Ga terug naar de mansion en open het slot met de vijl. Praat met de Governor en met de sheriff. Pak de vaas. (je wordt nu door de sheriff meegenomen en op de bodem van de zee geworpen). Pak het zwaard en de idol. Luister naar het VERSCHRIKKELIJKE nieuws van de uitkijk. Loop, via de kaart, naar de shore. Steek het ravijn over en vertel de handloze man het nieuws. Vraag hem met je mee te komen (ga de uitdaging met het monster aan). Loop nu naar de swordmaster en vertel haar ook het nieuws. Loop naar de bar en pak 5 mugs. Praat met de kok en vul in de keuken 1 mug met grog. Loop naar de gevangenis. Giet onderweg steeds de grog in een andere mug wanneer de mug smelt.

Save je spel eerst even voor je dit mugspel doet.

Open de cel met behulp van de grog. Ga nu via de kaart naar de tweedehands scheepsverkoopplaats. Praat met de verkoper. Ga terug naar het dorp en vraag een lening aan de verkoper in de winkel. Let nu heel goed op hoe hij de save openmaakt. Lok dan de verkoper weg en maak de kluis open. Pak het briefje uit de kluis. Loop naar het bos en pak nog wat gele bloemen. Loop weer naar de scheepsverkoper. Ding zoveel mogelijk af (loop tussendoor ook even weg). Koop uiteindelijk het schip en loop naar de pier bij de bar.

De reis.

Je bevindt je nu op het schip, met een muitende bemanning. Praat met de bemanning. Loop de kapiteinshut binnen. Pak de pen en de inkt. Open de lade. Pak het logboek en lees dit. Loop terug naar het dek. Klim in de mast en pak de vlag (Jolly Roger). Weer terug naar het dek. Ga het ruim binnen. Loop naar de keuken. Open het kastje. Pak de cereal en open de verpakking. Kijk naar het cadeau. Pak de pot. Terug naar het ruim. Klim verder naar beneden. Pak het buskruit uit de vaten. Pak het touw. Pak uit één van de kratten een fles wijn. Ga weer naar de kapiteinshut en open het kabinet. Pak de kist. Open de kist en lees het recept. Bereid in de keuken de soep volgens dit recept. Je hebt hier o.a de fles wijn en als laatste de gunpowder voor nodig. Wanneer je weer bijkomt zie je Monkey Island liggen. Maak met het touw een lont aan het kanon en vul het kanon met buskruit. Steek in de keuken bijvoorbeeld de boekenlegger aan en steek hier dab de lont aan. Je wordt naar het eiland geschoten.

Onder het Monkey Island.

Je spoelt aan op het strand en je maakt kennis met Henri. Pak de banaan. Loop het bos in en je komt op de kaart van dit eiland. Loop naar het Fort. Pak de verrekijker. Duw tegen het kanon. Pak de kogel en het buskruit. Loop naar de riverfork. Blaas de dam op met het buskruit. Loop naar het nu ontstane moeras. Pak het touw. Loop naar het ravijn. Klim met behulp van de twee touwen naar beneden en pak de twee roeiriemen. Loop weer terug naar de riverfork. Steek de rivier over en klim naar boven. Kijk uit over het eiland met de verrekijker. Klim naar beneden. Richt het kunstwerk op de bananenboom op het strand. Klim weer naar boven en duw een rots naar beneden. Ga weer naar het kunstwerk en richt het nu op je schip. Klim naar boven, pak een rots op en duw dit weer naar beneden. Klim nu helemaal naar beneden en loop naar het strand. Pak de banaan. Klim in de boot. Vaar rond het eiland naar de andere kant van de bergketen. Land op het strand en ga naar het dorp. Pak bij het beeld de bananen. Praat met de kannibalen, je wordt nu gevangen gezet. Pak het doodshoofd. Open de losse plank. Ontsnap. Ga weer terug naar de boot en vaar naar de andere kant van het eiland en ga daar nar de aap in de jungle. Geef alle bananen aan de aap en deze zal je nu volgen. Loop naar de Monkey-Head links op het eiland. Open het hek door aan de neus van de totempaal te gaan hangen. loop naar het hek en de aap zal dat neushangen nu nadoen zodat je door het open hek kunt gaan. loop naar het grote hoofd. Pak het kleine beeldje. Ga met de boot terug naar het dorp. Geef het beeldje aan de kannibalen. Loop je vroegere gevangenis binnen. Pak de bananenplukker en geef deze aan Henri. Je krijgt van hem nu de sleutel tot het Monkey-Head. Ga met de boot naar het Monkey-Head. Open deze en ga naar binnen. Loop even rond, maar je weet de weg niet, dus terug naar de kannibalen in het dorp. Praat tegen de kannibalen en geef ze iets in ruil voor het navigatiehoofd (wat je moet geven is of: pamphlet, leaflet of brochure let op de woordspeling).

Ga weer terug naar Monkey-Head en volg hier binnen de richting die het hoofd aangeeft. Als je het schip hebt gevonden praat je tegen het hoofd en vraagt hem of je zijn ketting mag dragen zodat jij onzichtbaar wordt voor de geesten op het schip. Dreig het hoofd in de lava te gooien als hij de ketting niet wil geven. Loop het schip op en daal af in het ruim. Loop door de passage. Pak de spookveer. Loop naar de slapende geest. Kijk naar de geest. Kietel de geest met de veer (voeten). Pak de kruik. Loop het dek weer op. Loop links de kapiteinshut binnen. Pak de sleutel met behulp van de magneet in het kompas. Loop terug naar de spookkippen. Open het luik. Schenk de grog in het schoteltje. Pak een handvol vet. Loop naar het dek. Smeer vet op de krakende deur. Open de deur en ga naar binnen. Pak het gereedschap. Loop weer naar de spookkippen. Open de kist met het gereedschap. Pak de Root. Keer nu terug naar de kannibalen en geef ze de Root. Nu snel terug naar het spookschip (dat verdwenen blijkt te zijn). Zeg ‘Hey’ voordat Henri en het spook verdwijnen. Praat met Henri.

Het laatste deel.

Loop naar links op de kade. ‘Bust’ de geest met het rootbeer. Loop het dorp in. Bust weer een geest. Ga de kerk binnen. Onderbreek de trouwerij. Praat met LeChuc en de Governor. Wordt in elkaar geslagen. (je landt nu bij de scheepsverkoper in de ROOTBEER-automaat. Raap het rootbeer van de grond. Bust tenslotte LeChuck en praat met de governor.

KLAAR.

Louis Koot.

Monkey Island 2 "Hard Version".

Ooit verschenen in het games blad "De Software Gids"

Je begint hier op een brug en wat je ook doet, je bent altijd je geld kwijt. Omdat je al je geld kwijt bent, ga je op zoek naar de Big Whoop. De Big Whoop is een verloren schat. Deze schat is begraven op een eiland en dat eiland is zoek. De kaart van dat eiland is in vieren verdeeld.

LeChuck komt terug en er zijn Voodoo’s op dit eiland. Dus je hebt genoeg te doen.

Part 1: The Largo Embargo.

Loop naar rechts naar het bord (Sign). PICK UP SIGN. Loop nu verder naar rechts, je krijgt dan de landkaart van Scabb Island te zien. Zoek de SWAMP op en ga daar naar toe. USE COFFIN en ROW naar rechts, stuur je coffin onder het doodshoofd. In de volgende kamer doe je LOOK AT TABLE, PICK UP STRING. Bekijk nu alle potjes op de plank tot dat je de ASHES TO LIFE ziet. Loop nu naar rechts en praat met de voodoo priesteres over de Ashes to Life, over LARGO en over voodoo poppen. Zij geeft je nu een lijst van alle ingrediënten die je nodig hebt. Ga terug naar de grote kaart en zoek de CEMETERY op. Loop daar naar de bovenkant van het scherm en zoek hier het graf van Largo’s opa. Graaf hier een BOT op. Loop vervolgens naar de BEACH en pak daar de STOK die op de grond ligt. Nu moet je weer terug naar het stadje.

Loop naar Wally de kaartenmaker. Zodra hij zijn monocle op de tafel neerlegt moet je deze snel pakken. Daarna kan je hier nog een leeg stuk papier pakken. Loop weer naar buiten en loop omlaag. Hier zie je 3 ramen, het meest linkse raam is open. Met WALK TO WINDOW kun je hierdoor naar binnen klimmen. Doe dit en pak het MES dat op de tafel ligt. Ga op dezelfde manier weer naar buiten en loop nu naar het meest rechtse schip dat er is. Hier is het hotel ( de enige kamer die de waard heeft is bezet door Largo). Op de grond zie je hier een krokodil. Deze krokodil moet je bevrijden met het MES. Pak nu de SCHAAL en de KAASHAPJES. Ga nu naar links door de deur en pak snel Largo’s TOUPETJE van zijn bureau en ga hier weer weg voordat Largo jou er uit gooit.

Loop nu naar de wasboot. Hier zitten 3 piraten. Loop naar links vóór de mannen en pak de EMMER. Kies hier de eerste praat optie. Als het goed is loopt hier ook een ratje rond. dit ratje moet je vangen. OPEN BOX, USE STICK WITH BOX, USE STRING WITH STICK, USE CHEESE SQUIGGLES WITH BOX. Als nu het ratje komt, dan moet je snel het touw oppakken. Daarna kan je met OPEN BOX het ratje pakken. Loop nu de Bloody Lip bar binnen en ga met de waard praten, bestel wat drinken en wacht tot Largo weer de boel komt verzieken.

USE BLANK SHEET OF PAPER WITH DRIPPING SPIT. Nu wordt het ook tijd dat je wat geld krijgt. Er is maar één plek waar je kunt werken: de bar. (je kunt ook wat kleingeld verdienen door het oppoetsen van het houten been van de rechter piraat op de wasboot). Ga eerst door het raam naar binnen en doe de RAT in de SOEP. Ga nu door het raam weer naar buiten en ga door het luik naar binnen. Bestel nu de soep, wacht even en neem de baan aan. Ga door het raam weer naar buiten. Ga naar het MOERAS en ga daar wat MODDER halen (in de emmer).

Ga terug naar het stadje en ga naar Largo’s kamer. Hier moet je zijn deur dicht maken, dan de EMMER MET MODDER op de deur zetten en vervolgens achter het scherm gaan staan. Ga naar de LAUNDRY toe en luister het gesprek af. ga terug naar Largo’s kamer en pak het briefje dat op de binnenkant van de deur zit geplakt. Met dit kaartje kan je de kleren van Largo gaan halen bij de wasman. Deze bikini is dan tevens het 4e ingrediënt. Ga naar de voodoo priesteres en geef haar alle ingrediënten. Largo zit in zijn kamer, loop daar naar toe en doe dan heel snel USE PINS ON VOODOO DOLL. Largo neemt de benen en de baard van LeChuck. Alles wat je nu nog moet doen is naar PENINSULA te gaan en de MONOCLE aan Dread geven.

Part 2: The four pieces.

Ga naar Phatt eiland en pak onderweg de zak met PAPAGAAIENVOER. Als je op Phatt eiland aankomt wordt je in de bak gegooid. Pak de STOK onder de matras en pak het BOT met de stok. Gooi de stok naar de hond. De hond brengt hem nu terug. Geef de hond nu het BOT en pak de SLEUTELS. Maak hiermee de celdeur open, pak uit de kast de twee ENVELOPPEN en loop naar buiten, maak hier de enveloppen open. hier zitten al je spullen in. Loop nu naar rechts naar de bibliotheek. In de bibliotheek zorg je dat je de LENS uit de vuurtoren haalt en zorg je dat je een BIBLIOTHEEKKAART krijgt. Loop dan naar de kaartenbak en haal de volgende boeken eruit: "Disaster and pertains to the sunken ship of the Mad Monk" (bij de D) en een Voodoo receptenboek met de Ashes to Life spreuk (deze zit bij de R van recepten). Zoek tenslotte nog een ander leuk boek uit, doe "HHmmmm I better remember this book". Loop naar het vrouwtje en zeg welke boeken je wilt hebben. Lees deze boeken ook maar meteen.

Ga naar de visser toe, zeg dat je beter kunt vissen en neem zijn weddenschap aan. Loop nu links het stadje uit, hier krijg je dan ook weer een kaart. Zoek de MANSION op en ga daar naar binnen. (Als je de bewaker tegenkomt dan zeg je dat je een neef bent en dat de keuken in de fik staat). Ga nu snel naar boven en jat het boek weg van de buik van Gouvernor Phatt: USE (derde boek) WITH FAMOUS PIRATE QUOTES.

Ga nu weer terug naar het stadje en loop de eerste ALLEY binnen. Als het mannetje weg gaat moet je hem volgen. In het tweede steegje klop je aan en zeg je dat je het nummer wilt weten. Nu moet je heel goed opletten wat hij doet. Hij steekt eerst een aantal vingers op en noemt een getal. Vervolgens steekt hij weer een aantal vingers op en vraagt aan jou het getal. Het juiste antwoord is steeds het aantal vingers dat hij DE EERSTE KEER opstak. Ga terug naar steeg 1 en zorg dat je alledrie de prijzen wint.

Ga nu met de boot naar BOOTY eiland. Op dit eiland ga je eerst de winkel aan de linkerkant binnen en koopt deze helemaal leeg. Dus koop de: SHIPS HORN, SIGN ABOUT PARROT, PIRATE HATS, ELVIS PLATE, FEATHER PEN, HUB CAPS, SHINY SAW, PARROT’S MIRROR (eerst een ander plaatje ophangen). Praat nu met de man en probeer het eerste kaarstuk te kopen. Je moet dus voor hem het boegbeeld van het schip van de Mad Monk gaan halen. Ga nu naar de winkel waar ze kostuums verhuren en geef het KAARTJE aan de beheerder. Ga naar buiten, loop een stukje naar rechts en zorg dat je een PAPIERTJE van de vrouw krijgt. Loop nu alsmaar naar rechts totdat je op de kaart komt.

Ga naar Gouverneur Marley’s Mansion toe. Praat even met LeChuck, kleed jezelf om en ga verder. Loop achter langs en rommel wat met het afval, loop een rondje om het huis en pak de VIS in de keuken. Loop nu het huis in, pak de KAART en ga naar buiten. Hier wordt je op diefstal betrapt door de hond en de tuinman. Deze brengen je bij de gouverneur. Zeg nu alleen maar lieve dingen tegen haar. Ze gooit de kaart naar buiten. Probeer deze te pakken. Ga weer naar binnen en terug naar de kamer van Marley en pak de STOK. Buiten begint de hond weer te zeuren dus stop die maar in je binnen zak.

Ga nu naar de visser toe op het andere eiland en je krijgt de hengel, hiermee kun je de kaart gaan pakken die op de cliff ligt. Helaas komt er eventjes een meeuw langs. Ga nu naar de GROTE BOOM en stop het OAR in zo’n gat en ga erop staan. De stok breekt af en je valt bewusteloos neer. Nu krijg je in een droom een liedje te horen over je vader en je moeder. Als je weer bij bewustzijn bent, moet je terug naar SCABB eiland. Hier ga je eerst naar de timmerman en je vraagt of hij je STOK repareert. Vervolgens geef je Wally de LENS uit de vuurtoren.

Ga daarna naar de bar en bestel alle soorten drankjes die hij heeft. Als het goed is krijg je nu ook een CRAZY STRAW (rietje). Vervolgens stop je de BANAAN op de metronoom en neem je de AAP mee. Loop nu naar de wasman en de 3 piraten en zaag het HOUTEN BEEN van één van de piraten eraf. Ga nu weer naar de timmerman en pak zijn SPIJKERS en zijn HAMER. Ga NU NAAR Booty eiland toe. Hier aangekomen ga je naar STANS PREVIOUS OWNED COFFINS. Als je Stan lief aankijkt, krijg je een ZAKDOEKJE.

De bedoeling is dat je hem zo gek krijgt een doodskist te demonstreren. Wanneer hij in de kist ligt, moet je deze snel sluiten. Vervolgens pak de sleutel en haal je zijn KASSA leeg. Ga naar buiten en loop naar rechts naar de CONTEST. Hier moet je even op de SHIPS HORN blazen en dan snel, heel erg snel, de VLAGGETJES pakken en weer neerzetten.

Vervolgens mix je het GELE drankje met het BLAUWE, zodat je een GROEN drankje overhoudt. Gebruik nu het RIETJE met het drankje en loop naar de man toe. Je gaat nu bij de lijn staan. Het derde mannetje van de toeschouwers draagt een sjaal om zijn buik. Als deze sjaal beweegt dan waait het dus. Zodra het waait doe je PTOOI en je wint de eerste prijs. zo niet, probeer je het nog een keer. Met deze PRIJS ga je naar de antiekshop. Ga nu met de 6000 pieces of eight naar de vrouw bij Stan’s winkel. Lees nu het boek van het gezonken schip en schrijf de COÖRDINATEN op. Vervolgens zeg je tegen haar dat je het schip wilt huren. Ga nu met het schip naar de coördinaten en ga hier duiken. Pak het HOOFD en geef een rukje aan het touw.

Als je weer terug bent vraag dan aan Kate waar alle GROG en NEAR GROG is. Daarna kun je het HOOFD inruilen tegen een deel van de KAART in de antiekwinkel.

Ga nu naar de BIG TREE en herhaal daar het geintje met de stukken hout totdat je helemaal boven bent. Boven pak je de TELESCOOP en ga je in het hutje. Gebruik nu de HOND op deze stapel kaarten.

Ga nu naar SCABB eiland en maak de CRYPT op de cemetery open. Lees nu het boek van de Famous Pirates Quotations en zoek de goede DOODSKIST (de meest rechtse). Pak daar wat AS uit en ga hiermee naar de VooDoo priesteres. Laat haar de ASHES OF LIFE potion maken (geef haar het boek). Gebruik deze potion weer op de AS uit de doodskist. Praat even met de kok en zeg dat je het vuur wel wilt controleren. Ga naar de BEACH, open de toren, maak het vuur uit, ga terug naar de cemetery en voillà: weer een KAARTSTUK.

Ga nu weer naar het eiland PHATT en plak de FLYER van Kate over jouw wanted poster. Zodra zij in de bak zit moet je haar ENVELOP met al haar spullen meenemen uit de gevangenis. Ga nu naar de WATERVAL en loop daar naar boven. Gebruik de AAP op de pomp. Loop nu door de geheime gang achter de waterval en ga naar het huisje. In dit huisje zit een man die met je wil wedden wie het meeste drank op kan. Als hij de TWEEDE keer weggaat doe je: PICK UP MUG OF GROG, USE MUG OF GROG ON TREE, vervolgens:

USE NEAR-GROG ON MUG, USE MUG OF NEAR-GROG ON TABLE. Als de man totaal bezopen onder tafel ligt, zet je de SPIEGEL weer terug in zijn lijst. Dan maak je het raam open en ga je naar buiten. Hier zet je de TELESCOOP op het standbeeld. Nu moet je goed onthouden welke STEEN wordt aangewezen. Druk op deze steen en je komt in een geheime kamer. Pak de KAART en ga hier weg.

Ga met het schip weer terug naar SCABB eiland en naar Wally. Laat hem deze KAARTEN zien. Ga dan naar de VooDoo vrouw en vraag om LOVE BOMB. Nu krijg je een zak vol spullen. Ga terug naar Wally om te ontdekken dat hij ontvoerd is. Keer terug naar het MOERAS en ga in de KRATTEN zitten.

Part 3: LecHuck’s Fortress.

Loop hier wat naar rechts, weer omhoog en wat naar rechts. Hier ergens zit Wally opgesloten. Zodra je hem gevonden hebt, stuurt hij je weg op zoek naar de sleutel. lees nu het blad waar je het liedje hebt opgeschreven. Nu moet je steeds op zoek gaan naar de BOTTEN die kloppen met het liedje. Als je deze vond, kun je ze wegduwen en er door gaan. dan ga je op zoek naar het tweede, het derde en het vierde couplet. Als je het goed gedaan hebt kom je bij een enorme deur, maak deze open en pak de sleutel. Nu wordt je gevangen genomen door LeChuck. Als je naast Wally hangt moet je het RIETJE met de GROENE drank gebruiken. Je moet hiermee het RECHTSE SCHILD ONDERIN zien te raken. Als je dan de KAARS hebt geraakt kom je vrij. Nu gebruik je de LUCIFERS en deel 3 is af.

Part 4: Dinky Island.

Ga hier naar rechts en praat met Herman. Zeg niet zo lang een KLEUR totdat er ALLE kleuren komen te staan. Pak nu het MARTINIGLAS en doe hier wat WATER in. Ga dit water destilleren met het APPARAAT dat er staat. Pak de FLES en sla die kapot op de rots.

Pak de KOEVOET. OPEN de TON en pak het KOEKJE. Geef het KOEKJE aan de vogel en volg zijn aanwijzingen strikt op. Dus naar LINKS (of rechts?) tot het gat, ga hier in, ga vervolgens LINKS en gebruik de FLES op de BUIDEL die daar hangt. Pak het PAK. Ga nu alsmaar rechts. Waar je eerst LINKS bent gegaan moet je nu OMHOOG gaan. pak het TOUW en gebruik de KOEVOET. Pak de ZWARE ROTJES en ga rechts tot de dinosaurus. Hier moet je wat CRACKERS maken met het WATER en het CRACKER pakje. Geef een CRACKER aan Polly. Volg de hint en geef hem weer een cracker. Volg de hint en je komt bij een groot kruis. Hier komt Herman weer. Loop nu via de SHORTCUT terug naar de X. gebruik eerst de SCHOP, dan LUCIFERS en DYNAMIET en blaas het gat op.

Bind nu de KOEVOET aan het TOUW en gooi dit om de twee gedraaide IJZEREN DRADEN. Nu komt het meisje van het begin weer. Als alles zwart wordt, zoek dan het LICHTKNOPJE en draai dit om. Nu komt LeChuck weer die vertelt een spannend verhaal over jullie relatie, die meer dan alleen maar vijandig is.

Ga helemaal naar LINKS en pak het TICKET uit de verpletterde schatkist van Big Whoop. Loop nu helemaal naar rechts en pak Pa’s DOODSHOOFD, de HANDSCHOENEN uit de emmer en de HYPERDERMIC SYRINGE uit de MEDICAL DRAWER. Loop nu naar de STORAGE ROOM, maak hier elke kist open en pak alles. Ga nu naar de kamer met de GROG MACHINE. Gebruik COIN RETURN. Als LeChuck komt en hij pakt het muntje, moet je SNEL ZIJN ONDERBROEK pakken. Hij zapt je nu weer weg. Ga terug naar de grog machine kamer en gebruik de HANDSCHOENEN op de HELIUM container. Ga vervolgens weer met COIN RETURN rommelen. Als LeChuck komt geef je hem je ZAKDOEK. Nu heb je al drie dingen voor de VooDoo pop. Ga naar de LIFT en maak deze open, ga vlak bij de HENDEL in de lift staan, PUSH snel op hendel ZODRA LeChuck komt, pak de BAARD. Nu kom je in een plaatje van Monkey Island 1 en dit is de perfecte plaats om de VooDoo pop te maken. Stop alle ingrediënten in de JUJUBAG. In deze zak doe je dan: BAARD, DOODSHOOFD, ZAKDOEKJE MET SNOT, ONDERBROEK en de POP. Ga met de lift omlaag en ga op zoek naar LeChuck. Zodra je hem ziet hak je de HYPERDERMIC SYRINGE in de VooDoo pop. LeChuck vindt dit niet echt leuk. Kies de optie VAN HET BEEN ERAF TREKKEN. Daar ligt hij dan: LeChuck. Je hebt hem voor de tweede maal verslagen. Hij vraagt of jij zijn masker eraf wilt halen.

Doe dit en je kijkt recht in de ogen van..... . Nu komt het einde van het verhaal: De Big Whoop....de schat die je zocht in het begin van dit verhaal- is een pretpark en jij bent een klein kind dat samen met zijn ouders hier op bezoek is.

Einde.

GameSolves
NL Forum 

www.000webhost.com