14-06-2008

Midnight Nowhere

 

PROLOGUE


14 Maart, 2019

Zwarte Meer. 

In de kelder van één van de huizen worden de streng verminkte lichamen van vier mensen ontdekt. De slachtoffers blijken werkelozen vagrants. De originele theorie over een bendeoorlog is niet bevestigd

17 Maart, 2019

In het Zwarte meer Park van de Stad worden de lichamen van twee jonge vrouwen ontdekt. De identificatie van de slachtoffers is ingewikkeld. Het Bureau van de Eiser geeft geen commentaar.

19 Maart, 2019

Drie lichamen worden gevonden in verschillende delen van stad. Het onderzoeksteam werkt aan een serie moordenaarstheorie. 

26 Maart, 2019

Nog eens elf lichamen worden in de laatste week gevonden.
Paniek in het Zwart Meer. De Federale Dienst van de Veiligheid stuurt agenten om met het onderzoekende team samen te werken.

4 April, 2019

De totale lichaamstelling van de moordenaar heeft de achtenzeventig bereikt. De bevolking van het Zwart Meer vlucht in massa naar de stad. Het onderzoek is in een impasse.

11 April, 2019

De stad is omsingeld door het leger. Een noodsituatie is uitgeroepen over het Zwart Meer. De mensen worden geëvacueerd en in speciale quarantainecentra geplaatst. De moorden gaan verder. 

Het Medische Centrum van het mortuarium, Zwarte Meer.  

Het is koud. Slechts het gezoem van de koelingeenheid breekt de stilte.
Plotseling gaat het licht een paar keer aan en uit. Een vonk raakt een stroompaneel van achter, je hoort een luide knal en het gezoem van de ijskast dooft geleidelijk. Het is er koud en donker. Je voelt een pijn over je heen. Wat gebeurd er met me? 
Waar ben Ik -- en wie ben Ik? Geleidelijk aan begin ik mijn armen te voelen en ik tast in het duister. Het is alsof ik een zak lig! 
Recht voor mijn neus voelen mijn stijve vingers een ritssluiting. 
Ik rits de zak open. Mijn ogen worden verhelderd door een onaangename licht!
Wanneer mijn visie zich heeft aangepast kijk ik rond. 
Er zijn overal tafels met zwarte plastic zakken. Ikzelf lig in een gelijkaardige open geritste zak die op een tafel ligt. 
Direct tegenover me druipt water van een plastiekenbuis in de muur. 
Ik probeer op te staan en ik wankel zo slecht ik kan om de rand van de tafel te grijpen. Wat is er met mij gebeurd? Wie ben Ik? Ik herinner me niets.

Hoofdstuk 1: Ziekenhuis

Mortuarium:

Je stapt uit de cellofaanzak. Het eerste wat je moet doen is uit deze ruimte zien te komen. Draai je om en ga achter naar de tafel met een microscoop. 

Linksboven in je scherm kan je de handelingen van de cursor regelen, eerste afbeelding , oogje (bekijken), mond (praten), handje (pakken), vinger (gebruiken). Zoomin (oogje) op de tafel, onderzoek alles (doe dat overal tijdens het spel), pak (grijp handje) de microscoop. Verlaat het scherm van de tafel (ga met de cursor rechtsonder in het scherm en klik met de pijltjes om de tafel te verlaten) Zoomin rechts van de tafel op de glazenruit met de hakbijl. Gebruik de microscoop op de ruit om het te breken (met de rechtermuis knop kom je in je inventaris, selecteer de microscoop (grijp handje), je ziet de microscoop rechtsboven in het scherm, sluit de inventaris ( rechtermuis knop), ga met de cursor over de ruit (vinger wijst naar beneden) en klik op de ruit, pak de bijl (eerst met oogje kijken). Pak ook een stukje van het gebroken glas.

Ga naar de koelkast op de linkerzijde van de ruimte. Gebruik de bijl op de stroomdraad onder het stroomkastje om de draad door te hakken en te pakken. Onderzoek de andere lijken. In de bovenste ligt een vrouw, midden een man in een lerenbroek. Hij heeft een tatoo met de naam "Ariel". Bekijk ook de nummers van de zakken.
De onderste is een medewerker van dit angstaanjagende ziekenhuis. Gebruik de vingericon op de hand om de hand zichtbaar te maken, gebruik dan de hakbijl op de vinger van de hand om er een vinger vanaf te hakken.
Open het rechtse vitrinekastje tegen de muur, klik op de foto en je leest een code, 654321. Onderzoek alles en ook de andere kastjes als je wil.

Open rechts van de deur de controlepaneel met de hakbijl. Verwijder het kapotte draadje, plaats het draadje uit je inventaris in het paneel, hij zegt dat het te dik is. Ga in je inventaris, selecteer het stukje gebroken glas, selecteer nu de vingericon (vierde afbeelding van linksboven in het scherm), klik op het draadje en hij heeft het draadje gestript met het glas. Plaats dan het gestripte draadje in het controlepaneel. Klik op de rode knop en verlaat het mortuarium.
Bekijk in de volgende ruimte de gebroken deur, gebruik dan links de lift en ga omhoog met de lift (selecteer de vingericon en klik op de bovenste knop van het paneel). Ga achter in de gang, gebruik de vinger (uit de inventaris) op de "fingerprint" scanner van de linkse deur (tweede links , eerste links heeft een kaart "card" scanner) en ga het kleine kantoortje in.

Kleine kantoortje

Pak de sleutel die op de grond ligt. Bekijk het bureau en pak dan bij de schermerlamp een sleutel. Bekijk nu het bureau van dichtbij en je ziet een la. Open de la met je hakbijl, lees het bericht van  dokter Y.S. Hurtsmee en pak het blauwe pasje uit de la. Onderzoek de boeken, lees het boek "encyclopedia of calluses van Bershtein" (tweede van de linkerzijde van de boekenplank) en pak het rode pasje uit het boek. Verlaat het kleine kantoortje. Ga tegenover waar je staat het kantoor van de arts in (je ziet geen deur).

Kantoor en bureau van de Dokter

Ga rechts in het kantoor een deur door, ga rechts in de kamer, zoomin op de fax, links op het bureau, klik op de knop (rechtse kant) en luistert naar het bericht van Yuru en klik dan op de "auto" knop (je moet het op "auto zetten, anders kan je het niet gebruiken).Ga nu onder naar het bureau en lees een bericht. Dan selecteer de vingericon op de dode arts om het te bewegen. Pak dan zijn visitekaartje. Lees het in je inventaris (open je inventaris, klik op het oogicoontje en klik het oogje op het kaartje, zo kan je ook de andere voorwerpen bekijken). Verlaad het kantoor, ga een scherm onder in de gang en open de rechtse deur met het rode pasje in de scanner van de deur "entrance for terminators only".

Bekijk het scherm. Type het paswoord ARIEL in. Selecteer "current passwords en dan "checkroom". Noteer het paswoord  "928374".

Werkkamer

Ga op de gang onder in het scherm en open de linkse/achter deur met de sleutel (rode label?). Pak achter op de werktafel een schroevendraaier, links van de ingangdeur (rechts als je binnenkomt) staat een grote kast, lees een bericht op de deur, pak de magneetachtige hoefijzer van waar het bericht aan vast zit. In de rechts kast hangt een jasje, onderzoek het goed en haal uit de jaszak (vingericon) een zaklantaarn

Camerakamer 

Open de deur tegenover de deur waar je uitkomt met de sleutel (bruine label) en ga de camera kamer in. Bekijk de monitor, bekijk rechtsonder die monitor de videorecorder en pak er een videoband uit "SD - reg.no.003". Ga de gang op, 2 schermen naar boven en open met het blauwe pasje de eerste linkse deur voor de personeel kamer "staff room". 

Personeelkamer

Onderzoek de stoel en pak de afstandsbediening uit de stoel. Gebruik de afstandsbediening rechts op de TV, stop dan de videoband in de videorecorder (links van de TV in de boekenkast), bekijk de video, noteer de code die de zuster gebruikt, "260731". Gebruik de schroevendraaier op het apparaat dat op een tafeltje staat (tussen de boekenkast en de TV) en je pakt er een batterij uit. Links van de deur tegen de muur hangt een kalender van Victoria Lollipop, gebruik het hoefijzer op die kalender (niet in de zoomin gebruiken) en je vindt er een sleutel achter. Open het locker kastje van Kolya met de sleutel, open het kistje dat in het kastje staat en pak er een stroomonderbreker "circuit breaker" uit. Ga naar de deur op de gang die je zag op de video (boven in de gang, de dubbeldeur).

Gebruik de schroevendraaier op het paneel langs de deur, gebruik de stroomonderbreker in het paneel, open de deur met de code 260731 met de cijferscanner. Je loopt naar benden en je komt in een gang met weer kamers.

Er zijn hier maar 2 deuren die open zijn. Rechts/onder is de reanimatie "cardiology" kamer, als je daar naar binnen gaat zegt hij dat het te donker is. Een scherm verder naar onder en een scherm naar rechts kan je deur deur openen (rechts van de stoel) de Experiment Laboratorium..

Hier vindt je 2 lichamen, verwijder het kleed van het lijk dat op tafel ligt en pak de scalp (mes)uit zijn nek. Onderzoek de zuster die op de grond ligt, na goed zoeken pak je een sleutel van haar nek, en bij haar hand ligt een condoom die je ook pakt (om deze te vinden moet je goed met de oog , vinger en dan de hand cursor over haar lichaam gaan?).

Ga terug de gang op, ga rechtsboven de toiletten in, open de kraan en vul het condoom met water.  Ga terug naar boven, ga de personeel kamer in,  open  met de sleutel het locker kastje van Lara. Hmm, open de vibrator met de schroevendraaier en pak er een batterij uit. Stop beide batterijen uit je inventaris in de zaklantaarn (dus eerst zaklantaarn selecteren, dan vingericon op de batterij klikken en doe dit 2 x). Ga terug naar de gang van boven. 

Ga nu de  reanimatie "cardiology" kamer in, selecteer je zaklamp in je inventaris en je hebt wat licht, zoek achter je naar de lichtknop, doe het licht aan, onderzoek het jasje (paar keer) en pak er een safesleutel uit. Ga links van het lichaam staan, onderzoek zijn hand en pak een doosje met kogels uit zijn hand. Ga terug naar de boven gang. 

Ga onder in de gang naar de deur (links) van de ventilator kamer. Gebruik de scalp (mes) om de deur te openen. 

Ventilatorruimte.

Gooi het condoom met water op het paneel aan de andere kant (ga iets vooruit staan om het paneel te zien). Zodra de ventilator uit gedraaid is ga je naar de overkant. Pak het pistool uit zijn hand,  herlaad het met de kogels uit je inventaris. Pak pasje "Katzman" uit zijn kleren. Verlaat de ruimte en ga naar de kamer met de camera's (tegenover). 

Open de brandkast met de safesleutel en pak er een floppydisk uit. Ga naar het kleine kantoortje. Gebruik de code 928374 op de scanner van de deur in het kantoortje. 

Computerkamer.

Onderzoek de deurmat en pak de sleutel die onder de mat ligt. Onderzoek de tafel, schuif de beker opzij en pak een andere sleutel. Gebruik beide sleutel op de sloten langs de computer om het te activeren. Zoomin op de computer, kies uit het menu de "morgue". Je moet nu 3 codes ingeven, deze codes heb je gezien op de zak waar de lichamen in liggen in het mortuarium. Klik op een naam en type het paswoord:

A.G. Knekht - 100001
S.S. Belov - 270871.

A.M. Lastikova - 906090

Ga de computer uit en onderzoek de geopende muur. Lees de krantenartikelen, pak het elektronische notitieboekje en een pen. Open de inventaris , klik met de vingericon op de pen en je ontdekt er een sleutel in. Je ziet dat er ook een icoontje is bij gekomen, als je daar op klik open je het notitieboekje. Ga naar de kamer die je met het rode pasje opende "entrance for terminators only".

Zoomin op de tafel, plaats de floppydisk in de computer (onder de asbak), zoomin, boven op het scherm, type het paswoord "ariel",  klik in het menu op "floppy drive access" en zend het naar de "fax". Het fax nummer staat op het pasje van de Dokter "94511". Ga naar het bureau van de dokter en onderzoek de fax. De codes zijn:

 

Y.S. Hurtsmee - 9991

L.V. Bottoms - 9992

T.V. Stentor - 9993

M. A. Katzman - 9994

O.B. Blunt - 9995

P.M. Fink - 9996

Ga naar de werkkamer, klik onder de werktafel op een kleed en er zit een brandkast onder. Open de brandkast met de sleutel uit je pen. Pak het papiertje uit de brandkast en lees het in je inventaris. Je leest een code "BYRGR". 

Ga naar de lift met de scanner (rechts bij de deur boven en stap achter de lift in. 

Ga nu naar de lift op de bovenste verdieping langs de "cardiology" kamer. Bekijk het lijk dat in de ingang van de lift ligt en verwijder het lijk. Ga de lift in, gebruik het pasje van Katzman in de scanner, type zijn code in 9994 en type daarna de noodsituatiecode 654321 in. Ga met de lift naar de eerste verdieping.

 

Bekijk de verdieping. Ga boven in het scherm bij de lift, open de linkse deur met je pistool. Ga het bureau in en sluit het venster om het hoofd van de man er af te hakken. Ga naar de gang en ga links de hal in. Onderzoek het stukje tapijt (ongeveer bij het lijk), je verwijdert het tapijt en er onder is een luik. Open het luik en draai de kraan dicht. Ga achter je de badkamer in. 

Badkamer.

Onderzoek het meisje, blijf het onderzoeken tot je elektronische notitieboekje begint te knipperen. Open het notitieboekje en blader naar de pagina M M = 2000. Open het kastje met de scanner met code 2000. Pak uit het jasje een sleutel met label W. Ga terug naar de hal en achter naar de uitgang. Open het kastje langs de deur met de sleutel. Je ziet nu gekleurde vlakjes en letters. De code is "BYRGR", blue (blauw), yellow (geel), red (rood), green (groen) en red. In iedere rij zit de begin letter van de kleur. Van boven naar beneden klik je op B (vakje wordt blauw), Y,R,G,R. De voordeur van het ziekenhuis is nu open, verlaat het ziekenhuis en je wordt gearresteerd door de politie. Het maakt niet uit wat je zegt tegen de politie.

 

Hoofdstuk 2: Ontsnapping.

Gevangenis.

Praat met de medegevangenen, Hog, Whip en Grinya. Onderzoek alles in de cel en praat opnieuw met de medegevangenen (je moet alles goed onderzoeken tot je vragen kan stellen). Blijf vragen stellen tot je een gevangen op zijn neus slaat. Het gesprek gaat daarna verder. Je bespreekt een vluchtplan maar je moet eerst kaarten vinden die Whip verstopt heeft. In deze kaarten zit een raadsel. Praat met de leider (Whip, ligt op het bovenste bed). Probeer het scheermesje te pakken bij de wastafel maar er zit geen mesje in. Gebruik de deur en je vraagt of de gevangenbewaarder een mesje heeft. Niet dus!

Ga bij de tafel naar achter (je hebt een overzicht van de spelers), onderzoek de radiator, onderzoek een boterham die op de radiator ligt, verwijder het dan en onder de laatste pak je een scheermesje. Verwijder het matras van het middelste bed (op het bovenste bed zit de leider), pak het witte draad die onder het matras ligt. Bekijk de kussen van de leider, pak het zwarte draadje van de kussen. Bekijk de kaarten die onder de tafel op de grond liggen, bekijk de kaarten en pak de speelkaart die je kan pakken (schoppenboer, kan zijn dat dat iedere keer anders is?). Bekijk de label die onder tegen de tafelpoot hangt, gebruik het scheermesje op de label en je pakt een andere speelkaart (ruiten aas). Lees het raadsel die op de kaart staat geschreven. 

Toon ruiten aas aan Whip (de leider) en geef als antwoord "5". Praat met hem, vraag de 2 vragen over zijn bril (glasses) en hij geeft je een ander raadsel. 
Ga naar de toiletten. Bekijk de wasbak, pak de draaiknop van de rechtse waterkraan. Gebruik de knop op de pijp en draai de kraan van de pijp dicht (vingericoon), doe dit ook op de andere pijp zodat het koude en hete water is afgesloten. Bekijk/gebruik de stortbak van het toilet, duw op de hendel van de stortbak om het water uit de bak te laten stromen, verwijder de sifon/stop. 

Ga in je inventaris en maak van de witte draad een haak (vingericoon), gebruik de haak met het zwarte draad, gebruik de haak met de lijn in de stortbak en je pakt zes speelkaarten. Bekijk weer de wasbak, draai de linkerkraan om en pak met de haak een andere speelkaart (klaveren 8). Lees de raadsel op de kaarten, toon de kaart die je achter de waterkraan hebt gepakt (klaveren 8 ?) aan Whip. Geef als antwoord "44", kies daarna één van zes kaarten en antwoord "Batman". Je krijgt zijn bril. Lees nu het raadsel van de schoppenboer (deze kan je nu lezen omdat je een bril hebt). Toon dan de kaart aan Whip en het antwoord is "Balzac" en je geeft zijn bril terug. Praat met de leider, klop daarna op de celdeur, blijf met de bewaarder praten tot je mee wordt genomen voor verhoor.

Na het verhoor wordt je naar een kleine cel gebracht. Iedereen wordt gedood. Pak een schaar en een rolverband uit het eerste hulpkistje van de bewaarder die voor de celdeur ligt. Gebruik de schaar op het bed, je pakt wat katoen en de schaar breekt. Pak de afvalemmer en je zet het onder het rooster. Klim op de emmer, pak achter het rooster een handschoen met bloed. Gebruik het bloed op het katoen en gebruik het rode katoen in het slot van de celdeur. Open nu de inventaris, gebruik de vingericoon op de gebroken schaar, gebruik de schaarhaak op het rolverband, gebruik dan de schaarhaak op de wachter die buiten de cel voor de celdeur ligt om zijn pistool te pakken. Gebruik het pistool om de celdeur te openen 

Pak uit cel 102 een gsm telefoon uit de hand van het lijk. Ga naar cel 101, dit is je oude cel, pak uit het lijk van "Grinya" een mes. Pak in de gang een brandblusapparaat. Pak uit de eerste hulpkist een ammoniakampul en dimidrol pillen .Gebruik het brandblusapparaat op de rode knop achter de gesloten deur. 

Pak een lege vel papier van de bank en bekijk het papiertje met vingerafdrukken dat er langs ligt Open de andere celdeur met de rode knop. 

Bekijk links een deur, op de deur staat een code "30461" dat in je notitieboekje komt. Pak van de pooltafel een keu. Ga rechtdoor de kamer uit.

Je komt in het bureau van Maslova. Onderzoek het bureau, je vindt een doos met pillen met de naam "Floralife", kijk in zijn kalender en de naam wordt genoteerd in je notitieboek. In de kalender lees je ook een code "8381", klik op de code en deze wordt ook genoteerd in je notitieboek. Ga links de toilettendeur door, ga naar de achter ruimte, open de toiletdeur, onderzoek het lijk en pak een sleutel

Pak uit het kantoor de krantuitknipsel die tegen de muur hangt. Schuif deze onder de bruine deur, gebruik het mes op de deur en je komt in de martel/ondervragingskamer. 

Ga de andere deur door, onderzoek het lijk en pak een Magnetische kaart uit zijn binnenzak. Ga naar de poolkamer en ga rechts naar het bureau van Salami en Stoidze

Bekijk het bureau van Salami en van Sloidze. De afkorting die Sloidze gebruikt voor zijn brieven is AGS. Gebruik de magnetische kaart op de scanner met het rode lichtje, open de deur en je terug in de ondervragingskamer.

Vind je dossier (middelste map) in de staande brandkast, onderzoek uit bureau, gebruik de stempelkussen en je vingerafdrukken komen op het lege vel papier. Ga naar het bureau van Maslova en ga linksboven de onzichtbare deur door.

Computerkamer

Gebruik de computer. Klik met de vingericoon op het scherm, lees een e-mail bericht  (klik op de middelste knop tussen de pijlenknoppen, met de pijlenknoppen selecteer je het menu, voor de e-mail is dat de geblokte afbeelding). Gebruik het document met je vingerafdrukken op de scanner (links langs de computer). Ga weer in de computer en selecteer de scanner (platte afbeelding). Selecteer de e-mail en zend "scan49" naar S.A. Salami. Ga terug naar het bureau van Salami.

Zoomin op het cijferscanner, tik cijfer 8381 (uit de kalender). De cijferscanner brand stuk. Gebruik je keu op de linkerzijde van de deur om het te openen. Gebruik de computer. Selecteer de vingericoon om in het menu te navigeren,"Als je het verkeerde paswoord ingeeft, bijt de muis je vinger eraf".

Klik op Maslova - paswoord "floralife", lees de e-mail van "OSM", lees de e-mail van Red-Corner, bewaar de bijlage "save attachment". Klik 2x op terug "back" en ga het internet op. Ga naar pagina www.garbage.ru/tomatoes, klik op "news", blader door en er wordt iets in je notitieboekje genoteerd "stuff". Klik dan op "access for agent", klik op "Karasko", type het nummer "17653007" in., paswoord "stuff", selecteer "fingerprint indentification", selecteer "scan49", nu weten we wie je bent "Gorin - nummer 17789006".

Ga terug en selecteer "Gorin", nummer "17789006", paswoord " eldorado" (kan je vinden in je notitieboekje), kijk in "special door opening", "Black Lake", "Police Departmet", type nummer "30461" in. Ga nu in "cellular communication", klik op de eerste naam en deactiveer het nummer (dit moet je doen anders kan je later zelf niet bellen)

Ga naar de poolkamer en open deur 30461. Je ziet Whip gewond liggen, gebruik de ammonia-ampul op hem en je hebt een gesprek met hem. Geef hem dan de Dimidrol pillen en hij heeft trek in een joint om je verder te helpen. 

Ga onder in het scherm naar de cellen. In de cel liggen 2 meisjes, gebruik je keu op de tas die in de cel ligt, onderzoek de tas tot je er een sigaret (joint) uitpakt. Ga links de bruine deur door.

Hal 1

Onderzoek de man, pak een floppydisk uit zijn zak, pak het papiertje met code "GRDA 25 en je pakt meteen een aansteker. Onderzoek zijn horloge en bekijk de horloge met de vingericoon, het alarm van de horloge ging om 23:08 af. Ga de linkse deur door.

Kamer 1

Onderzoek de fax, trek er een vel papier uit met de code "KAY 52". Pak uit de mond van het lijk achter het bureau een batterij. Stop de batterij in je telefoon. Open de Cd speler die op de grond staat en pak er de CD uit. Ga de Hal op en ga naar de rechtse deur door. 

Hal 2

Neem de telefoon op en blijf het opnemen tot de telefoon niet meer belt (als hij nog niet over gaat dan doe dit op de terugweg). Ga links.

Kamer 2

Open de rechtse deur met je sleutel, pak een zakje met cocaïne die onder de plant ligt. Ga terug naar Whip.

Geef hem de sigaret, aansteker en de coke. Hij geeft je het telefoonnummer van Stupor "24343". Bel Stupor met je Gsm telefoon. Hij moet een beschrijving van een  cassette van je hebben. Ga terug naar de gang van kamer 2. Zoomin op de linkse deur, verwijder het bordje en type het nummer "2308" in om de deur te openen. 

Kamer 3.

Gebruik de computer, paswoord "GRDA25", selecteer "Belov", paswoord "Kay52", je krijgt een "unfreezing" paswoord nummer "8032000". Pak uit de geopende la rechts in de muur de cassette. Bel Stupor "24343", zeg dat je de cassette "cartridge" hebt gevonden en dat de kleuren van de cassette Oranje/Geel zijn, "Orange with yellow stripe". Ga naar cel 102.

Klop op de celdeur Tegenover cel 102 (2x lang,3x kort zoals Stupor je vertelde). Praat met de man. Je moet een woordpuzzel oplossen voor hem voordat hij een deur voor je zal openen. Klik op het blaadje (magazine) die op tafel ligt, open het blad en los puzzel 20 op. Het woord is "NEBUCHADNEZZA". Zeg dit woord tegen de man en hij opent de deur voor het Einde van het avontuur. 

Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd

©GameSolves
Forum
Henk

www.000webhost.com