19-06-2006

 

Lunar Deep:The Adventure Below

 

Het spel kan je voor $5.95 downloaden op deze pagina - 47.8 mb

Of bestellen op CD

 

Er was eens een oud volk van vreedzame mensen die de maan vereerden. Zij werden gedwongen, uit angst voor vervolging, te vluchten. Zij waren een gevorderde volk en bewogen zich diep ondergronds. Zij creŽerden enorme ondergrondse grotten, groot genoeg om het volledige volk te ondersteunen. Een leefmachine werd gecreŽerd, die de lucht, licht, het weer en de seizoenen controleerde. Na duizenden jaren begon de leefmachine af te takelen. Zo vele jaren zijn voorbij gegaan dat niemand zich precies herinnert hoe de machine werkt. Als daad van wanhoop werden er blikjes met berichten naar de oppervlakte gestuurd, in de hoop iemand bekwaam te vinden die de leefmachine kan herstellen. Terwijl de mensen wachten, op het herstel van de leefmachine, vloeit hun levensvocht en hoop langzaam de ondergrondse werelden uit.

 

De bediening is eenvoudig: rechtermuis opent het spelmenu boven in het scherm.

De inventaris open je linksboven met de rugzak.

 

Oplossing

Als het spel begint, zie je een blikje op het scherm. Klik op de deksel om het te openen.

Je zal een bericht van het volk vinden, die ondergronds hulp nodig hebben om te kunnen overleven.

 

Je begint op een kade. Klik op het gebouw om het van dichtbij te zien. Je kan de deur slechts openen als er een verduistering is. Klik op het bruine ovale handvat. Klik op de 3 vakjes om 3 rode zonnen en andere symbolen te zien.

Oplossing van links naar rechts: gele zon, blauwe cirkel, kleine witte cirkel. Klik op het handvat en ga naar binnen. 

 

Voor je, zie je een soort transporter met een gesloten deksel. Ik noem de transporter voor gemak een lift :)

Onderzoek de ruimte en vindt onder een dennenappel een Knop. Je hebt al een Zaklantaarn en een Vergrootglas in je inventaris. Onder een blauwe gebroken vaas pak je een Rode Sluitsteen (keystone).

Draai naar de deur. Klik links van de deur op de ring van het paneel. Klik een paar keer op de spin en open het paneel.

Plaats de ontbrekende knop in het paneel - klik op de knop in je inventaris en sleep het in het paneel. Druk dan op knop 4, 1, 3, 3 en de deksel van de lift opent. Klik aan de linkerzijde op de pijp om het los te maken. Klik dan op de ladder om in de lift te klimmen. Klik op de cirkel met het beeld van een spin om uit de lift te klimmen.

 

Rode kamer: Pak rechts van de lift, tussen de 2 vazen een Grijze Sluitsteen.

Op de linkerzijde van de lift zoem je in op de tafel. Lees de 2 brieven over de schrijver, Luna, de leefmachine, waar je een sleutel kan vinden en over de Hall of Minds. Pak links van de tafel het Schip Stuurwiel. Klik op de stoel (kijk naar de deur en klik met de vuistcursor op de stoel) en pak de Sleutel die onder de stoel is verborgen. Ga naar de deur, plaats het wiel op de kleine cirkel, rechtsboven, en de sleutel aan de linkerzijde. Klik op het wiel van de deur en ga naar binnen.

 

Grot: Zie bij de kapotte brug een kistje. Op het kistje zijn letters die oplichten als je erop drukt. Druk het woord LUNA, open de deksel en pak de Map. Druk op de rode knop. Wanneer je de deksel sluit, is de brug volledig. Om de map te lezen in je inventaris sleep je het vergrootglas over de map.

 

Hall of Minds. Voor je zie je 6 glazenpotten met 5 hersenen in een vloeistof.

Draai naar de rechterhoek en zie een tafel met 2 andere glazenpotten met hersens in een vloeistof.

In de linkerhoek, is een rond kastje met een ronde deur. Open de deur en plaats de 2 sluitstenen in het ronde kastje. Klik op de knop boven de sluitstenen. Klik op de ketting om de lift omhoog te halen.

 

Ga de lift in en zie een ketting, hendel, 3 knoppen en een scherm.

Wanneer je op de linkerknop drukt, zie je een paars/roze ovale deur op het scherm. Druk op de middenknop en zie een landschap. Bij de rechtse knop zie je een bruin/oranje ovale deur met een rode knop.

Als je de hendel activeert, zie je de ingang van de kamer waar je in bent.

 

Ovale paars/roze deur:

Klik op de linkerknop, trek aan de ketting en de lift komt op deze plaats. Klik op het wiel om de lift te verlaten.

Lees de brief, die op het tafeltje ligt. Open de ovale deur en stap naar buiten. Je ontmoet een man, die over de map spreekt. Geef de map aan de man die dan weggaat. Ga de brug over.

Open de bruine deur en ga het gebouw binnen -  gebruik je zaklantaarn. 

 

In deze ronde kamer staan 3 standaards. Druk op de knop van elke standaard en een voorwerp verschijnt in het centrum van de kamer. Pak van het voorwerp de Watersteen. Ga terug naar de lift en zie dat de lift weg is? Bekijk het symbool op de muur waar de lift was. Verschuif de katfoto, op het tafeltje, druk op de rode knop om de lift te roepen. 

 

Bruin/Oranje ovale deur:

In de lift klik je op de rechtse knop en trek aan de hendel. Stap uit de lift. Pak het blauwe lege Blikje van de vloer. Ga naar de ovale deur. (De rode knop is om de lift te roepen als hij hier niet is). Ga naar buiten en zie een vrouw op een brug. Ga naar haar toe en praat met haar. Ga de brug over en op het einde rechts, naar de boom. Zie een sap op de boomstam. Gebruik het blikje op het Boomsap. In inventaris, combineer het sapblikje met de Watersteen.

Ga terug naar de lift. Zie het symbool op de muur achter de lift. Druk op de rode knop om de lift te roepen - links bij de deur. In de lift druk je nu op de middelste knop.

 

Het landschap:

Volg buiten, de rots aan de rechterkant tot je bij een telescoop komt. Als je door de telescoop kijkt zie je een dier in het paars/roze gebied. Ga naar het bomengebied terug. Ga rechts als je in de verte de lift ziet. Ga verder door tot je een blauwe doorgang van een grot ziet. Ga de grot in en zie de Oude Leefmachine. Draai rechts. Plaats de watersteen met sap in de stenenhouder. Zie dat de bovenkant van de steen geel/groen is en de bodem blauw is. Zie rechts van de houder 3 cirkels met een knop er onder. Gebaseerd op de symbolen op de muur en de kleur van elk bezochte kamers, draai de 3 knoppen onder de 3 cirkels naar de goede kleur. De oplossing voor elke knop is:

De bovenste knop is paars/roze aan de bovenkant; de knop aan de linkerzijde is wit aan de bovenkant en de rechtse knop is bruin/oranje aan de bovenkant. Druk op de middenknop en zie dat er weer leven is.

Einde game

 

Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

 

©GameSolves
http://www.gamesolves.tk
Forum
http://pub24.ezboard.com/bgamesolves

Henk

www.000webhost.com