07-04-2008

Limbo of the Lost

In Limbo of the Lost speel je Benjamin Spooner Brigss, kapitein van het mysterieuze schip Mary Celeste. Je zal met hem op onderzoek uit gaat in de dieptes van de Limbo.

Help hem in zijn zoektocht naar verloren zielen in de krochten van de hel.

 

Het verhaal van de Mary Celeste behoort tot de grootste mysteries van de zee. Op 7 november 1872 vertrok de brik Mary Celeste uit New York met een lading van 1701 vaten ruwe alcohol voor Genua, met aan boord de kapitein, diens vrouw en twee jaar oude dochtertje, en zeven bemanningsleden. Op 5 december werd het schip 510 mijl ten westen van Gibraltar waargenomen door de brigantijn Dei Gratia. Omdat het duidelijk was dat het schip in nood verkeerde, begaf men zich aan boord van de Mary Celeste, maar vond er niemand. De enige sloep was weg. De zeilen waren deels gescheurd. Er waren geen sporen van geweld en het stuurwiel van het schip was niet vastgezet. De Dei Gratia sleepte de Mary Celeste vervolgens naar de haven van Gibraltar. Het raadsel rond het lot van de bemanning verspreidde zich al snel en wekte de belangstelling (en de argwaan) van de plaatselijke aanklager. Deze vermoedde een samenzwering tussen de bemanningen van de Mary Celeste en de Dei Gratia, teneinde de verzekering- en bergingspremie op te kunnen strijken. De rechtszaak die volgde wekte grote internationale belangstelling. Uiteindelijk kon verzekeringsfraude echter niet bewezen worden.

Na verloop van tijd meldde ene Jehpson, die beweerde passagier te zijn geweest, middels een verklaring in een nieuwsblad dat een sinistere passagier de gehele bemanning had uitgemoord. Ook dit werd wereldnieuws. Maar Jehpson werd, na onderzoek door Britse en Amerikaanse autoriteiten, ontmaskerd als een schrijver. Later zou hij de bedenker zijn van "Sherlock Holmes". Het raadsel rond de Mary Celeste is nooit opgelost. Storm als verklaring wordt uitgesloten, en ook piraten kwamen in die tijd in dat gebied al tientallen jaren niet meer voor. Mogelijk heeft de bemanning, bijvoorbeeld door de plotselinge aanwezigheid van giftige dampen, het schip verlaten en is zij in een sloep gekropen in afwachting van het wegtrekken van de dampen. Het schip vervoerde immers chemicaliën in vaten, die door de storm zouden opengebroken kunnen zijn. In alle haast zou zij vergeten kunnen zijn de zeilen te strijken, waarna de Mary Celeste zonder bemanning haar reis vervolgde. Toen zij uiteindelijk gevonden werd door de Dei Gratia, waren de giftige dampen opgetrokken.Sinds de vondst van dit spookschip noemt men een verlaten, stuurloos schip dat is overgeleverd aan de genadeloze storm en wind ook wel een Mary Celeste.

 

Open het Ouijabord/spelmenu met een rechtermuis klik in het scherm. Gebruik de letters op het bord:

L = Laden; S = save; O = Opties; Q = Spel verlaten.

Open het Ouijabord op actieve objecten/voorwerpen spots in het scherm en gebruik de pictogrammen:

Oog = onderzoeken/bekijken; doodskop = zintuig/gevoel ; geraamte = actie ; hand = pakken.

Verplaats de cursor boven in het scherm om de inventaris te openen. Onderzoek ook de voorwerpen in de inventaris. Selecteer een voorwerp, klik het op een ander voorwerp om het te combineren. Rechtsonder in het scherm wordt een kompas getoond, om de richtingen van de karakter te volgen. ESC toets opent ook het spelmenu.

Druk op de T toets van je toetsenbord voor ondertitels.

 

Proloog: The Dungeons

Cellen

Ontmoet Arach. Arach is de gids die je helpt. Hij opent de deur en geeft je een worm. Je hebt al een zegel in je inventaris "The Seal of Sufferance". Gebruik je zintuig (sense - doodskop pictogram) op de celdeur en verlaat dan de cel. Lees onder in de gang de pamfletten op de celdeuren. Ze zijn ondertekend door Grunger. Zie op het einde van de gang een skelet in een hangkooi. Neem de trap naar boven. Open de metalendeur (actie pictogram), ga verder omhoog en op het einde verder met de trap naar boven. Zie een spook. Zie een stenendoodskist. Ga rechts. Briggs praat met de kooigevangene. Pak na het gesprek de toorts van de grond. Ga links terug, verder naar links, neem de trap naar beneden en achter in de gang naar rechts. Zie het bord Shhhh!! Grunger. Ga boven het scherm naar de linkerzijde.
 

Grunger

Je hebt een gesprek met het hoofd Edd, onder de voet van de slapende Grunger. Pak de lege fles. Bekijk Grunger en zie snot uit zijn neus.

Zie de sleutel om zijn nek. Verlaat de ruimte, neem de trap aan de rechterzijde naar boven en ga door de houtendeur.

 

Keuken

Praat met Cranny Faggot, de moeder van Grunger. Ze wil vers vlees, voor Grungers brouwsel/soep. Ga naar rechts.

 

Bibliotheek

Pak de kruik, brief en de pot met menselijk vet . Kijk door het venster. Pak een boek uit de boekenkast aan de rechterzijde.

Onderzoek de kruik en pot in de inventaris. Lees de brief en het kookboek. Recept Grunger's soep:

 • 1 homp rot vlees.

 •  Een basis onderdeel voor het brouwsel.

 • Serveer het met een druppel likeur.

Ga rechts in de bibliotheek en neem de trap omhoog. Ga door de houtendeur boven in het scherm. Zie touwen en een hefboom. Trek aan de hefboom, maar dat zal niet lukken. Verlaat de kamer. Ga onder in het scherm verder de gang door en zie het bord "Beware Water!!". Ga rechts de houtendeur door. Zie een grote worm uit de waterfontein verschijnen. Gebruik de lege fles in het water en krijg stinkend rioolwater in de fles. Combineer de worm met de fles met water en krijg rode Tequila likeur. Ga terug naar de keuken. Combineer de vochtige toorts met de pot met menselijk vet en krijg een geoliede toorts. Gebruik de geoliede toorts op het vuur onder de ketel en krijg een brandende toorts. Ga terug naar de kamer met de touwen en hendel. Gebruik de brandende toorts op de 2 touwen. De 2 kooien in de beneden ruimte vallen. Ga terug beneden naar de kamer met de 2 hangende kooien.

 

Hangende kooien

Pak de afgerukte hand van William Nilmates en de schedel van Bony, bovenop de doodskist.

 

Keuken

Geef Faggot de tequila en de afgerukte hand. Geef dan de schedel aan haar om het te vullen met Grungers soep.

 

Grunger

Bekijk Grunger in close-up. Gebruik de lege kruik op het snot om een kruik met snot te krijgen. Combineer Grungers soep met de snot en krijg een slaapdrankje. Geef het slaapdrankje aan Edd. Na de scène ga je terug en pak de sleutel van Grunger. Ga terug naar de kamer met het waterfontein.

Ga onder in het scherm naar de houtendeur "No Way Out". Open de houtendeur met de sleutel van Grunger.

 

Hoofdstuk 1: The Lower Reaches

 

Bewaarder van de verloren zielen

Pak de doodskist deksel. Ga door de geopende deur. De bewaarder vertelt waar je terecht gekomen bent. Hij geeft je een welkoms brief. Hij geeft je een welkoms geschenk. "Only One Gift Per Lost Soul!!". Je kan kiezen uit 3 geschenken: chloroform, kapotte telescoop en een zak met saffraan. Je mag er één selecteren om mee te nemen. Selecteer later een ander geschenk en je plaatst het geschenk dat je bij je draagt terug op de tafel. Selecteer om mee te beginnen de chloroform fles. Beweeg de cursor onder in het scherm om uit het geschenken venster te gaan. Lees de welkoms brief:

 

Welkoms brief van de Bewaarder

 1. Houd vooral je ziel veilig.

 2. De zegel bevrijdt de tong van de doden.

 3. De doden kunnen helpen.

 4. Slechts één geschenk per bezoeker.

 5. Vertrouw niemand.

 6. Houd je ogen en oren open.

Onderzoek de stenendoodskist (sarcofaag) op de linkerzijde. Pak het kapotte scheepsfluitje, zeemanshoed, scheepsstuurwiel en ooglapje.

Zie een metalenplaat boven de doodskist. Onderzoek de stenendoodskist op de rechterzijde. Pak een bot. Verplaatst de cursor naar links en neem een close-up van het hoofd. Bekijk de oogholte. Pak uit de oogholte een glazenoog. Bekijk de ijzerpoort en zie een stenendoodskist achter de poort.

Ga links naar een gang met verrotte vloerplanken. Gebruik de doodskistdeksel op de verrotte vloerplanken. Loop dan naar de overkant, ga links en zie op het einde van de gang een bord "Do Not Feed The Dogs". Ga onder in het scherm.  Zie 2 urnen. Pak uit de rechter urn wat zaagsel van de bovenkant.

De linker urn heeft een of ander soort olie, maar je kan dat niet pakken, je hebt er iets voor nodig. Ga terug en rechts de trap omhoog.

 

Poorten ruimte

3 hongerige honden proberen Briggs aan te vallen. Bekijk de 3 gesloten poorten. Onderzoek de metalendeksel in de vloer. Pak de losse metalenstaaf.

Zie de voederkommen voor de honden. Leg het bot in een hondenkom. De hond trekt via zijn kettinghalsband een poort open. Ga terug naar de ruimte van de Bewaarder. Pak weer een bot van de rechtse doodskist. Ga terug naar de honden en leg het bot in een lege voederkom. Ga terug naar de ruimte van de Bewaarder. Pak weer een bot. Ga terug naar de honden en leg het bot in de lege voederkom. De uitgangspoorten zijn nu allemaal geopend.

Ga terug naar de ruimte van de Bewaarder

 

Combineer het stuurwiel met de metalenstaaf. Gebruik dan het stuurwiel met staaf op de metalenplaat boven de linker doodskist en je draait de ijzerpoort open. Gebruik het actiepictogram op de stenendoodskist. Hoor een stem vanuit de doodskist. Het is William Nilmates. Hij geeft je een oud flesje.

Bekijk het flesje en zie dat het aan O'Negus behoort. Ga terug naar de geopende 3 poorten.

 

Linker poort

Ga de linker poort in - "Old Faithful, Built 25 BC, Section 1A". Steek de brug over.

 

Deadman's Curve

Ga verder door naar achteren. Neem op de splitsing de linker tunnel - "Old Faithful Section 2A". Steek de brug over, ga verder door, trap naar beneden, onder aan de trap links en via de donkere trap verder naar beneden. Loop dicht tegen de linkermuur als je naar beneden loop tot je een gescheurd gordijn ziet hangen. Pak een stukje van het gescheurde gordijn. Ga onder aan de trap en rechts verder. Ga in de hal naar de achterkant, ga links en achter door de deur die je door het venster ziet.

 

Ontmoet Bugsy - Sir Jonathan Rothbottom. Pak na het gesprek, achter in de boogopening het lege groene flesje. Ga onder in het scherm. Probeer de glasrups uit de kist te nemen. Briggs haat griezelige vliegbeestjes (crawlies). Zie een gootsteen tegen de linkermuur. Druk op de knop boven de gootsteen. Gebruik het lege groene flesje op het stromende water om het met water te vullen. Ga terug naar de splitsing en neem nu de rechter tunnel.

"Old Faithful, Built 25 BC, Section 3A". Steek de brug over en ga verder door.

 

Beware Woodgator

Trek aan de ketting om de poort te openen, maar de ketting klemt. Ga terug naar de ruimte met de 3 poorten.

 

Middelste poort

"Old Faithful Section 6A". Steek de brug over en ga verder door.

 

Deadman's Drop

Praat met Arach. Hij lust knapperige vliegbeestjes. De deur aan de rechterzijde is gesloten. Neem de linker tunnel en ga verder door.

 

O'negus-Curios for the Curious

Geef Onegus het oude flesje. Hij nodigt Briggs uit om binnen te komen. Bekijk Onegu's zielkabinet met zielflesjes. Pak uit de kamer aan de linkerzijde het glazenpotje. Bekijk het glazenpotje en zie een katoenen bal in het potje. Ga terug naar de ruimte met de 3 uitgangspoorten.

 

Rechter poort

"Old Faithful Section 4A". Steek de brug over en ga verder door.

 

Deadman's Gorge

Steek de brug over en ga verder door. Neem de linker tunnel en ga verder door.

 

Beschermer

Luister naar de beschermer in een taal die je niet verstaat. Gebruik de "Seal of Sufferance", op de stenenbeschermer. Je verstaat nu wat hij zegt.

Hij heeft de "soul of a warrior" nodig alvorens je hem mag passeren. Ga terug naar de splitsing en neem de rechter tunnel. "Old Faithful Section 5A".

Steek de brug over en ga verder door.

 

Blackhawk

Bekijk het standbeeld en zie een gouden cup in de hand van het standbeeld. Duw tegen het standbeeld. De gouden cup valt en pak de gouden trofee cup. Bekijk de gouden cup en zie dat Bugsy deze cup gewonnen heeft. Ga rechts door de deur. Zie een zwarte raaf met 2 hoofden. Briggs belooft Blackhawk te helpen om de raaf te verjagen. Combineer het ooglapje met het glazenoog en krijg een katapult. Gebruik de katapult op de 2 hoofdige kraai. Blackhawk geeft je een grote vogelkooi. Ga terug naar de ruimte met de 3 poorten.

 

Ga terug naar Bugsy via de linker poort en linker tunnel. Combineer de chloroform fles met de katoenen bal in de glazenpot. Gebruik de chloroform pot op de glasrups en krijg een pot met een glasrups. Ga terug naar de Bewaarderruimte. Pak van de geschenktafel de zak saffraan. Ga naar de ruimte van Onegus via de middelste poort. Combineer de saffraan met het waterflesje en krijg flesje saffraanwater. Bekijk het verloren zielkabinet. Gebruik het flesje met saffraanwater op het flesje van "Soul of A Warrior", en krijg een flesje dat gloeit. Ga terug naar de ruimte met de 3 poorten. Ga onder in het scherm via de trap naar beneden en onder in het scherm naar de 2 urnen. Gebruik de gouden cup op de bovenkant van de linker urn om een cup met olie te krijgen.

 

Ga weer door de linker poort, op de splitsing de rechter tunnel en door naar de "woodgator" ruimte. Gebruik de olie uit de cup in het gat rechts naast de poort van het hol. Trek aan de ketting om de poort te openen. Combineer de vogelkooi met het zaagsel en plaats de vogelkooi in de mond van de hol. Probeer daarna de vogelkooi met het "woodgator" monster te pakken, maar hij is te wild. Gebruik het stukje gordijn op de vogelkooi om het beest te kalmeren en pak dan de kooi met de "woodgator". Neem de rechterpoort en linkertunnel, om terug te gaan de stenenbeschermer. Gebruik het groene gloeiende flesje op de stenenbeschermer en je komt in een geheime ruimte.

 

Arena of Pain

Bekijk het paarse sierbeeld aan de linkerzijde. Zie een glazenbol met een speer. Gebruik de pot met de glasrups op de glazenbol. Pak de lange speer. Bekijk de vette glasrups op de vloer. Het verpopt in een glasvlieg. Gebruik de lege chloroform pot op de glasvlieg om het te vangen. Ga terug naar Arach via de middelste poort. Geef de vreemd uitziende rups (glasvlieg) aan Arach. Hij geeft je een vingernagel. Gebruik de vingernagel op het sleutelgat van de gesloten deur aan de rechterzijde.

 

Doors of Destiny:

Er zijn 4 deuren: één houten en 3 metalendeuren. Gebruik de vogelkooi met de woodgator op de houten deur. Hij eet de deur half op. Druk op de metalenknop in de half geruïneerde deur. De rechtse metalendeur opent. Sluit de rechtse metalendeur en de deur ernaast opent. Gebruik de speer op de rechtse metalendeur om het te blokkeren. Sluit nu de middelste open deur. De linkse metalendeur opent volledig. Ga door de linkse geopende metalendeur. Je ontmoet een monster. Het monster plundert de inventaris van Briggs.

 

 

Hoofdstuk 2: The Sewers

 

Bewaarder

Ga onder in het scherm. Draai naar rechts en praat met de Bewaarder. Hij geeft je magische dobbelstenen. Bekijk de dobbelstenen in de inventaris.

De dobbelstenen geven geluk, maar als je ze rolt komen ze altijd op hetzelfde aantal. Je hebt nog overgehouden in je inventaris de zegel, welkoms brief van de Bewaarder, gloeiend flesje en de vingernagel. Ga rechts (zuid). Ga boven in het scherm naar liftschacht No. 666. De lift daalt en er is geen weg terug naar boven. Stap in de lift.

 

Moeras

Ga onder in het scherm verder en 3x links (zuid), naar het moeras. Zie de vastgeketende Quagmire. Gebruik de vingernagel op Quagmire. Hij kan nu praten. Quagmire verklaart dat er 3 uitgangen van deze plaats zijn. De eerste kan worden geopend door het tegenovergestelde van 6 te gebruiken met 3. Hij zal de antwoorden voor de andere 2 uitgangen vertellen als je zijn 2 andere kettingen verwijderd. Pak de metalenkaak.

 

Ga oost en dan 2x noord - "Mind Your Step!!". Zie Nilmates in het moeras. Briggs trekt aan zijn been. Hij geeft je een roestige dolk. Ga terug naar Quagmire en ga dan links. Ga noord (rechts) en 3x noord, terug naar de trap bij de lift. Ga oost (rechterzijde) door de opening in de muur.

 

Drie Ventilatieroosters 

Bekijk het linkse ventilatierooster. Zie klemmen om het rooster. De aanwijzing van Quagmire is: De eerste kan worden geopend door het tegenovergestelde van 6 te gebruiken met 3. Op een dobbelsteen is het tegenovergestelde van 6 een 1. 1 + 3 = 4.

Klik op alle smalle klemmen, rechts van de reset klem van beneden naar de bovenste. Er zijn meerdere oplossingen.

Dit wordt door het geluk van de dobbelstenen bepaald? Andere oplossingen kunnen zijn: Tel met de wijzers van de klok mee: 

 

 1. Klik op alle smalle klemmen aan de rechterzijde - start rechts van de reset klem en omhoog.

 2. Klik op de bovenste kleine klem en op de tweede kleine klem.

Riool 1

Ga door de ventilatie opening aan de linkerzijde. Zie dat achter in het scherm de metalenpoort gesloten is.

Ga links, onder in het scherm, onder in het scherm links en zie het bordje "Office of Woe". Ga links en klop op de bureaudeur van Woe. 

 

Worry Meister

Praat met de Worry Meister. Bekijk de metalenkaak klem in de inventaris. Ga uit de inventaris. Open de inventaris en gebruik dan de actiepictogram op de kaak en krijg een metalen beugel (blindfold) Gebruik de beugel op Worry Meister. Hij vlucht weg. Open de bureaulade. Pak de vulpen en rechts de inkt pot. Zie dat de vingernagel van Arach nu gebroken is. Verlaat het kantoor. Ga rechts en onder in het scherm verder door (bij het Woe bord) en je komt in de kamer des doods.

 

Kamer des doods

Open de deur aan de linkerzijde en ga de bibliotheek in. Ga links naar de woonkamer. Ga rechts naar de slaapkamer. Zie rechts van het schilderij met paard een bureau. Pak bovenop het bureau het stukje hout. Bekijk het stukje hout in de inventaris en zie dat het een houten fluit is. Ga onder in het scherm en pak de hamer van Thor van de vloer - rechtsonder in het scherm. Ga terug naar de gesloten metalenpoort. Ga hier nu 2x rechts en dan onder in het scherm verder.

 

Beschermer van de poort

Zie het oog van de reuze worm. Pak de roestige sleutel op de richel van de kuil. Ga een scherm terug. Combineer de vulpen met de inktpot om de vulpen te vullen. Ga terug naar de kuil en gebruik onmiddellijk de gevulde vulpen op de worm. De pen is van de vulpen afgebroken. Pak de pen op de richel. Verlaat het riool - onder in het scherm met de gesloten metalenpoort.

 

Moeras

Ga links naar het moeras en ga terug naar Quagmire. Gebruik de pen van de vulpen op Quagmire.

Quagmire geeft de tweede aanwijzing. Tel het allemaal op; het is de enige manier om te gaan.

 

Drie Ventilatieroosters

Bekijk het middelste ventilatierooster. Opnieuw zijn er meerder oplossingen.

Klik op de bovenste smalle klem en de grote klem links van de smalle klem.

 

Riool 2

Ga door de middelste ventilatie opening. Ga 3x onder in het scherm naar een bureau met een dronken persoon.

 

Bureau

Pak van de vloer de lege glazenfles en vislijn. Ga onder in het scherm naar de eetkamer. Pak de knijptang van de eettafel. Ga achter in de keuken, aan de linkerzijde naar de wijnkelder. Gebruik de glazenfles op het druppelende vatkraantje om de fles te vullen met sterke drank (Hooch). Verlaat de kamer met de dronken man. Ga rechts door de tunnel naar het lege afvoerkanaal. Hier ligt een roeibootje. Ga terug en links naar de ingang. Ga nu rechts.

 

Nora Ratty

Ontmoet Nora Ratty en haar ratten. Praat met Nora. Ga terug en je geeft automatisch de sterke drank aan haar.

Ze zegt om te fluiten als je haar hulp nodig hebt, maar je weet niet hoe je moet fluiten. Ga terug naar Quagmire in het moerasgebied.

 

Moeras

Gebruik de knijptang op Quagmire. Hij geeft de laatste aanwijzing - vorm dit instrument.

Quagmire geeft een metalen cirkelzaag. Hij gaat weg en schopt tegen de zware kogel.

 

Drie Ventilatieroosters

Gebruik de cirkelzaag op het rechtse ventilatierooster. Het opent maar je kan er niet door. Zie rechtsonder in het scherm de kogel van Quagmire.

Combineer de roestige dolk met de houtenfluit en krijg een houtenfluit met gaten. Gebruik de actiepictogram op de houtenfluit in de inventaris.

Zie een grote rat komen, die de kogel meeneemt en door de rechtse opening springt.

 

Ga de linker ventilatieopening in. Ga 3x rechts en zie de gesloten deur van de pompruimte. Gebruik de roestige sleutel op de deur. Ga naar beneden.

Lees het bericht tegen de muur. Zie rechts de zware kogel liggen. Ga rechts naar het wiel. Gebruik de Thor hamer op het wiel.

Stoom blaast de kogel weg. Dit geeft water in het afvoerkanaal. Ga terug naar de 3 ventilatie openingen.

 

Ga door de middelste opening. Ga onder in het scherm en zie de kogel op de linkerzijde liggen. Gebruik de actiepictogram op het fluitje om de rat van Nora te roepen. De rat neemt de kogel. Ga onder in het scherm en rechts naar het afvoerkanaal. Er is nu water maar het vloeit weer weg door het open afvoerputje. Ga rechts en onder in het scherm terug naar het bureau met de dronken man. Trek aan de ketting aan de rechterzijde boven de dronken man. Gebruik het bedieningspaneel op het bureau. Zie de kogel op het afvoerputje vallen. Ga naar de boot en stap in de roeiboot.

 

Hoofdstuk 3: Welcome to Darkmere

 

Worrymeister

Worry Meister begroet Briggs en geeft hem een geschenk. Hij gaat weg maar ontmoet een "Soul taker". Hij is verstijfd van angst en ligt op de grond.

Een jong meisje verwart Briggs als "Soul taker". Bekijk het geschenk - 3 oude muntstukken. Bekijk Worry Meister. Pak de ketting naast het lichaam.

Ga achter in het scherm en links naar het stadsplein.

 

Town square

Praat met de blinde bedelaar. Geef de 3 muntstukken aan de bedelaar (een voor een) voor informatie.

Bekijk het standbeeld van de burgemeester. Ga achter in het scherm naar de herberg.

 

Inn of Sin

Praat met de barman/landlord. Ga links verder de herberg binnen, onder in het scherm en links naar een dronken man. Praat met de dronken man.

Briggs wordt benaderd door het jonge meisje, barman en de smid. Briggs wordt beschuldigd als Soul Taker en wordt in de gevangenis gegooid.

 

Darkmere Prison

Pak de tinnenkom van het bed. Bekijk de celmuren en het gat in de muur onder het venster. Praat met Nilmates. Gebruik de tinnenkom op de celdeur en krijg een maaltijd in een pot. Gebruik de maaltijd op het celraampje en zie Arach. Hij zal je helpen. De gevangenisbewaarder brengt je naar het stadhuis.

 

Town Hall

Praat met de burgemeester. Briggs is nu de detective van Darkmere. Hij geeft je een penning, kaart, notitieboek en pen. De gevangenisbewaarder komt  vertellen dat de locoburgemeester dood in de sneeuw ligt. Dit is de eerste zaak van Briggs. Lees wat Briggs in het notitieboekje geschreven heeft.

Hij streept de plaatsen door die hij reeds bezocht heeft. Ga naar de stallen.

 

Stables

Onderzoek het lichaam. Bekijk de voetafdrukken in de sneeuw. Zie een symbool in de schoenzoolafdruk. Ga naar de deur achter in het scherm. Zie op de deur hetzelfde symbool als op de muntstukken, gevangenismuur en de voetafdrukken. De deur is gesloten. Lees het roze papiertje op de deur.

Ga onder in het scherm en kom op de stadskaart.

 

Via de stadskaart kan je je verplaatsen. De plaatsen die je kan bezoeken worden met de naam getoond. Een gebeurtenis in één plaats kan een andere gebeurtenis activeren in een reeds bezochte plaats. Een gebeurtenis in één plaats kan ook het openen van een nieuwe plaats activeren, zodat de plaats een naam toont en je het bezoeken kan. De stadskaart kan je schuiven. Klik op de Bric-a-brac winkel.

 

Bric-a-brac shoppe

Ga de winkel in. Praat met de verkoopster. Pak het houtskool en papier op de bank aan de rechterzijde.

Verlaat de winkel en ga links of rechts om de stadskaart te openen.

 

Stables

Bekijk weer het symbool op de deur. Gebruik het houtskool met papier op het symbool om het over te trekken en krijg een houtskool ets.

Ga naar de schoenmaker.

 

Cobbler

Praat met de schoenmaker. Klik de houtskool ets op de schoenmaker. Hij heeft 4 paar schoenen met dit symbool gemaakt.

Je verlaat automatisch de schoenenwinkel. De gevangenisbewaarder zegt dat er een ander slachtoffer is.

 

Blacksmiths

Ben automatisch buiten bij de smid. Briggs pakt iets. Ga terug naar de smid. Bekijk het lichaam. Het derde slachtoffer is de blinde bedelaar. Kijk in de inventaris wat je gepakt hebt: Een perkament, een holle wandelstok en een glazenbol (orb). Ga de smederij binnen. De smid vertrouwt Briggs niet. De dochter steunt Briggs. Hij adviseert om met de 2 broers te spreken: Danny en Billy Skurge, de eigenaars van de stal en het slachthuis.

 

Stables

Pak het hooi en lerenbuidel. Ga naar het registratiekantoor.

 

Registra

Ga naar binnen en heb een gesprek met de archivaris. Hij streept de naam van Worry Meister door. Ga naar de bakker.

 

Pie Shoppe

Praat met de verkoopster, Hudson. Ga naar het dood eind.

 

Dead End ??

Zie 3 van die symbolen in de muren. Ze zijn niet actief. Ga naar het slachthuis.

 

Abattoir

Zie dat de deur gesloten is.

 

Darkmere Prison

Ga naar binnen en bekijk alles. Er is niets actief. Ga naar de pandjeswinkel van Onegus.

 

Pawn Shoppe

Praat met Danny Skurge. Onegus en Billy zijn bij de burgemeester. Wanneer je de winkel verlaat wordt er een sneeuwbal naar je gegooid.

Pak het papiertje en lees het bericht.

 

Town Hall

Ga achter door de boog het stadhuis binnen. Beklim de trap en ga naar het kantoor van de burgemeester. Ontmoet een vreemde secretaresse.

Praat daarna met de burgemeester. Ga op de kaart naar het gemeenschappelijke armengebouw.

 

Society Hall and Hospice

Zie dat er een ander slachtoffer is. Ontmoet Mr en Mrs DoGood. Ga terug naar het armengebouw.

Pak de leren schort en de bril met sterke brilglazen. Bekijk het in de inventaris. Het slachtoffer is de schoenmaker.

 

Blacksmiths

Praat buiten met de dochter van de smid. Daarna praat je met de smid en krijg een aanwijzing: "Aan het eind van de steeg is een plaats waar zij je een goed en correct advies kunnen geven". Ga op de kaart naar het mysterieuze plattelandshuisje.

 

Mystic Cottage

Ga naar binnen en luister naar Miss Mystic en haar raad -" Om verder te gaan, zie de muur, links, rechts en centrum.

Buiten, zegt Danny dat er weer een ander slachtoffer is : Mrs Hudson.

 

Town square

Bekijk het standbeeld. Briggs pakt automatisch een koksmuts, sleutel 1 en kurk. Ga achter in het scherm naar de herberg.

 

Inn of Sin

Gebruik sleutel 1 op een gesloten deur. Ga achter de bar staan. Loop naar de rechterzijde, als je achter de bar staat.

Verplaats de handcursor naar beneden op de hoekpost van de bar. Als de handcursor beweegt klik je.

Je opent dan een luik en je loopt naar de kelder.

 

 

 

Kelder

Pak de 2 roestige sleutels van de muur. Ga rechts en door de metalendeur. Ga verder door. Ga door de metalendeur. Onderzoek de houtenladder en luik. Het luik is gesloten. Verlaat de ruimte, ga links verder tot de volgende ruimte. Pak de lege kledingszak en de 4 mantels aan de deur. Je pakt dan automatisch 4 paar laarzen en zij worden geplaatst in de kledingszak. Bekijk het houtenkastje. Gebruik de 2 roestige sleutels op de 2 sleutels in het kastje en krijg de sleutels S en O. Ga door de houten deur en je komt in een grote kamer. Pak de perkamentrol en zwarte kaars, van de tafel voor de openhaard. Pak de lucifer van de vloer. Ga terug boven naar de herberg en verlaat de herberg. Loop iets naar beneden in het scherm, ga rechts onder het boogje door en linksachter om de stadskaart te openen.

 

Stables

Gebruik de S sleutel op de deur. Zie een man en 2 paarden. Briggs probeert de man te begrijpen. Hij wijst naar de zwarte merrie.

Je hoort 2 personen komen. Het is Danny met iemand.

 

Pawn Shoppe

Gebruik de O sleutel op de gesloten deur. Pak het glazenkistje en bril met dunne brilglazen.

 

Bric-a-brac shoppe

Praat met de verkoopster. Zij draagt geen bril. Briggs geeft haar de bril met de dunne glazen.

Ga terug en pak de A sleutel van de vloer.

 

Abattoir

Gebruik sleutel A op de deur. Pak de C sleutel van de vloer.

 

Stables

Zie achter in de stal een deur. Druk op de knop, naast de deur. Zie dat de symbolen op het dood eind geactiveerd worden.

 

Dead End ??

Duw op de geactiveerde symbolen en gebruik de instructies van Mystic: linkerzijde, rechterzijde en dan centrum.

De muur schuift omhoog en je staat buiten bij een verborgen huis.

 

Crematorium

Ga naar het huis en gebruik de C sleutel op de deur. Briggs vertelt de gevangenisbewaarder om de gehele bevolking naar het stadhuis te roepen. De zegel wordt op de tafel gelegd. Briggs vertelt aan de mensen van Darkmere over de opgeloste zaak.

 

 

Hoofdstuk 4: The Machine

 

Turnkey room

Zie een zekeringkastje. Pak de map van de muur, rechts van de deuropening. Ga links. Pak de draad onder bij de trap.

Ga onder in het scherm naar het perron en zie een trein. Ga de trein in. Er gebeurt niets. Ga terug naar boven. 

Bekijk het zekeringkastje. Alle lichten moeten branden om de trein te activeren. 

Gebruik de draad op de 3 rijen gedoofde lampen, rechts van de groene.

Beweeg de draad over de gedoofde lampen.

Klik als je boven in het scherm leest, "use fuse wire with cut circuit', en de lampen springen aan.

Ga terug de trein in. Zie de treinstations op de "The machine - Heart of Limbo", map.

Ga naar alle stations om ze te onderzoeken. Begin met toren 1 maar je kan ook een andere route volgen.

 

 

 • Tower 1: Ga naar boven en zie een energie veld. Ga terug naar de trein.

 • Heart: Zie dat het hart kapot is.

 • Tower 2: Hier is alleen een energie veld.

 • Design:  Ga naar boven. Zie kabels uit het rechter paneel steken. Ga onder in het scherm verder door en praat met Jethro. Hij vraagt om de spoorrails van toren 5 te herstellen.

 • Toren 3: Pak de metalenstaaf, rechts van de bank als je de trein uitstapt.

 • Fuel: Pak in de brandstofruimte de schedel.

 • Tower 4: Ga naar de trap. Zie iets achter de omheining liggen (je kan het niet pakken).

 • Parts: Ga boven naar een metalentunnel. Zie linksonder in het scherm iets liggen (je kan het niet pakken).

 • Tower 5: Ga naar het energie veld. Pak achter Briggs de tang (verplaats Brigss wat opzij).

 • X tussen Tower 5 en Tkey: Zie de kapotte spoorrail. Combineer de tang met de schedel om de tanden te verwijderen. Combineer de metalentanden met de metalenstaaf en krijg een metalenrail. Gebruik de metalenrail op de kapotte spoorrails om het spoor te repareren.

 • Design: Praat weer met Jethro. Je moet de spoorrails opladen. Ga terug naar de trein. De trein rijdt een rondje en laadt de sporen. Praat weer met Jethro. Nu moet je het hart repareren. Pak nu de kabels van het paneel.

 • Tower 4: Ga naar de trap en nu kan je de metalen scharnierpunt, achter de omheining pakken.

 • Parts: Ga naar de metalentunnel en pak de metalenplaat, linksonder in het scherm.

 • Heart: Ga naar de hartruimte. Geef de rode kabels, de metalen scharnierpunt en de metalenplaat aan de portier.

 • Platform: Je gaat automatisch naar een platform. Ga op het platform. Nilmates komt je halen.

 

Hoofdstuk 5: The Citadel

 

Briggs gaat naar boven via het platform. Pak rechtsachter bij de vaten de deurklopper - Sloth. Ga boven in het scherm het gebouw in.

 

Citadel

Bekijk de voet van het  Dead standbeeld. Zie 4 gleuven. Bekijk het schild, links van het standbeeld.

Het heeft 7 symboolpictogrammen en één lege ruimte. Noteer de symbolen en posities.

 • Ga rechts van het standbeeld. Zie boven het stenenhoofd "Wrath" geschreven.

 • Ga terug en ga nu links van het standbeeld. Hier zijn 2 stenenhoofden: Greed en Gluttony.

 • Ga terug en ga nu linksboven van het standbeeld - Sloth en Envy.

 • Ga terug en ga nu rechtsboven van het standbeeld - Pride en Lust.

 • Ga terug en neem nu de trap aan de rechterzijde van het standbeeld.

 • Pak de 4 metalenzegels van de stenenpilaren -  (Death) Dood,  War (Oorlog),  Famine (Hongersnood), Pestilence (Pest)

 • Ga onder in het scherm. Pak uit de kapotte vloertegel een andere deurklopper - Gluttony.

 • Ga door de deuropening op einde van de gang. Pak de rode kaars van de plank.

 • Ga door de deuropening op einde van de gang en ga links.

 • Lees het oude manuscript op de muur.

 • Ga links en ga dan naar de rechterkant van de gang.

 • Pak rechts de deurklopper van de vloer - Envy.

Ga in elke alkoof bij de achtermuur. Zie de gesloten deuren van Famine, War , Pestilence en Death.

Ga terug naar de ingangshal en bekijk weer het standbeeld van de Dood.

 • Combineer de Death zegel met de rode kaars en krijg een Wax Death seal.

 • Combineer War zegel met de rode kaars en krijg een Wax War seal.

 • Combineer Famine zegel met de rode kaars en krijg een Wax Famine seal.

 • Combineer Pestilence zegel met de rode kaars en krijg een Wax Pestilence seal.

 • Gebaseerd op het oude  manuscript:

 • Schuif rode wax Famine seal in slot I.

 • Schuif rode wax War seal in slot II.

 • Schuif rode wax Pestilence seal in slot III.

 • Schuif rode wax Death seal in slot IV.

Hoor een geluid. Ga terug naar de deuren in de alkoven. De deuren zijn nu geopend.

Ga door elke deur en pak uit de kamer een deurklopper.

 • Famine: Deurklopper Greed - op de vloer.

 • Death: Deurklopper Wrath - op de vloer.

 • Pestilence: Deurklopper Pride  - van de bank aan de rechterzijde.

 • War: Deurklopper Lust - naast de openhaard.

Ga terug naar de ingangshal. Save het spel. Plaats de goede deurklopper aan het bijbehorende stenenhoofd met dezelfde naam.

Bestudeer de symbolen bovenop de deur.

 • Wrath heeft rode ogen.

 • Gluttony gele ogen.

 • Greed roze ogen.

 • Sloth witte ogen.

 • Envy lichtblauwe ogen.

 • Pride donkerblauwe ogen.

 • Lust paarse ogen.

Tijd is belangrijk

Briggs zakt door de vloer. Een zandloper gevuld met bloed toont de tijd om het volgende raadsel op te lossen.

Ga door de deuren in de volgorde die door de symbolen in het schild getoond worden.

Bekijk het voetstuk. Zie boven in het scherm het symbool dat verbonden is aan de zonde.

Druk op het aangewezen symbool op de Hand of Fate.

Als je het correcte symbool in de correcte volgorde ingedrukt hebt, zal het symbool gaan branden.

Doe dit tot alle symbolen op de Hand of Fate branden.

De correcte volgorde naar de kamers van de 7 Zonden om daar het symbool van de Hand of Fate in te drukken is:

 

 1. Pride - Rechtsboven van het standbeeld.

 2. Sloth - Linksboven van het standbeeld.

 3. Lust - Rechtsboven van het standbeeld.

 4. Envy - Linksboven van het standbeeld.

 5. Greed - Links van het standbeeld.

 6. Gluttony - Links van het standbeeld.

 7. Wrath - Rechts van het standbeeld.

 

 

 

 

Ga naar de ingangshal van de citadel.

Selecteer de letters op het Ouijabord: DESTINY.

Veelplezier of het feestje.

 

Limbo of the lost II: Flight to Freedom

Einde

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
 

GameSolves
Forum NL
Henk

www.000webhost.com