LOST EDEN

Geschreven door Louis Koot

 

Eerst een paar algemene tips voor het spel.

Meestal moet je meerdere malen achter elkaar met een persoon of personen uit je party praten.

M.b.v. de schelp kun je om raad vragen aan grootvader Tau.

Vermijd altijd de Tyrann.

In elke vallei moet je een citadel bouwen. Dit gaat altijd volgens de zelfde procedure:

Zoek in het water de Masosaurus op (door in het water te kijken zie je al op de

achtergrond waar hij zwemt), gooi dan een appel (die Thugg vaak al van zelf heeft

gevonden) in dit gedeelte en nu kun je met de Masosaurus praten. De Masosaurus

vertelt voor welk Object of Power de Tyrann bang zijn. Zoek dan een afgezant van de

plaatselijke bevolking op, dan niet giftige paddestoelen en goud (goud kan pas later in

het spel bij water gevonden worden). Zoek dan Brontosauriers op, geef die een padde-

stoel en speel op de fluit. Nu wordt een citadel gebouwd. Zoek dan de Velocipraptors

op (kan pas iets later in het spel) geef hen goud en het Object of Power waar de Tyrann

in deze vallei bang voor zijn. Ga dan naar de Triceraptors (kan ook pas later in het spel)

geef deze een leeg nest en laat EVE voor ze zingen (Eve komt pas later in het spel).

Laat altijd de items die je krijgt zien aan leden van je party of aan mensen die je ontmoet.

Wanneer je houd, paddestoelen en lege nesten gebruikt, kun je op de plaats waar je ze gevonden hebt, weer nieuwe vinden.

 

Citadel of Mo: Ga naar Thugg en praat met hem. Ga naar de koningszaal en praat met de koning en Eloi (zie tip 1). Bekijk de platen achter de koning, ga naar je eigen kamer en praat daar met Eloi. Je krijgt nu een Living Stone = Way Stone (soort kompas). Ga nu naar Monk, praat met hem en laat hem de Way Stone zien. Bekijk dan het tablet en de mummie op de achtergrond. Ga naar Dina en zij vraagt of je mee gaat naar opa Tau. Vlieg naar Tau’s grot, praat daar met de stervende Tau, en ontvang de schelp. Pak het mes van Graa van de tafel. Vlieg terug naar de Citadel of Mo en geef de talisman aan Dina omdat ze anders te bang is om met je mee te gaan. ga naar Jabber, praat met hem en ontvang een tand. Loop naar Monk en gebruik de tand op de mummie, loop een eindje door totdat je bij een skelet komt, plaats de tand in het skelet en bekijk de muur. Loop weer door, totdat je bij de hoorn komt, pak het prisma en bekijk de muur nauwkeurig om achter het geheim van Graa te komen. Hierna krijg je van Dina de fluit van Graa. Loop terug naar Monk, laat het prisma zien en gebruik dit op het tablet om Morkus Rex te zien. Hierna krijg je van Monk een tablet en hij gaat mee naar de koning. Loop naar de koning en praat met iedereen. Loop dan naar Thugg, praat met hem en hij zal je met je meegaan naar Chamaar. Vlieg nu naar Chamaar.

 

Chamaar: Hier ontmoet je Mongo, de mate van Dina en verlaat Eloi je. Zoek Chong (maar kijk eerst in het water zie tip 4) van de Chorrians op, praat met hem en bouw een citadel volgens de hierboven bij tip 4 beschreven procedure. Praat hierna weer met Chong en je krijgt de Moonstone. Zoek nu de 2e groep Brontosaurussen op en bouw weer een citadel. Probeer nu de vallei te verlaten en Eloi komt terug. Praat met Eloi over transport, zoek de Apatosaurus op, speel de fluit en je hebt transport. Ga nu naar:

 

Uluru: Zoek Ulan the Arrow Maker, Chief van de Ulele op, praat met hem en bouw een citadel. Hij geeft je een tablet. Wanneer je dit op je zelf gebruikt zie je de Castra. Praat hierna weer met Ulan. Ga nu naar:

 

Koto: Zoek Kommala Chief of the Kobu Tribe op. Zij zegt dat ze de hulp van de Velociraptors nodig heeft. Praat met Dina en Mongo. Ook is er in het NW een grot met muurschilderingen, waar je de Sun Stone vindt. Ga terug naar:

 

Uluru: Zoek Ulan, praat met hem, ga naar de Keeper of Traditions, praat met hem en ontvang het Object of Power ‘Eye in de Storm". Ook vraagt hij of je voor hem de maskers van Birth, Bonding en Death wilt zoeken. Nu kun je bij het water ook goud vinden. Ga terug naar:

 

Chamaar: Zoek de Velociraptors, geef hen goud en "The Eye in de Storm’. Ga naar:

 

Koto: Zoek Kommala en praat met haar. Zoek goud op en bouw een citadel. Praat weer met Kommala en zij geeft jou "The Mask of Bonding". Ga terug naar:

 

Uluru: zoek goud en bouw een citadel. Ga naar de Keeper of Traditions en geef hem "The Mask of Bonding",. Nu laat hij je kiezen uit 2 Objects of Power. Pak de "Sky Hammer" (wolkje), zoek dan de Velociraptors op om ze het goud en de "Sky Hammer" te geven. Ga weer terug naar Keeper of Traditions en vraag "Fire in the Sky". Ga nu naar:

 

Koto: Zoek goud en de Velociraptors op, geef ze het goud en "Fire in the Sky". Nu kun je op weg naar Narrin’s Cave om te vragen of hij je wil laten passeren.

 

Narrin’s Cave: Praat met Narrin, Lord of the Aquasaurus en laat hem het mes van Graa zien. Nu kun je naar Tamara (Valley of Dispair).

 

Tamara: Bij Tamara blijkt dat Mongo verdwenen is tijdens de slag tegen de Tyrann. Zoek Thaloomi, leider der Tammians, op en praat met hem. Nu gaat ook Fugg met je mee. Bouw een citadel en je krijgt van Fugg een "Bag with Earth". Praat weer met Fugg en zoek alvast de Velociraptors op. Geef de Way Stone aan Thaloomi om over de Sea of Peril naar Cantura te gaan. Aangekomen bij Cantura blijkt Thaloomi geen man, maar een vrouw met de naam Eve te zijn. Ondertussen gaat Dina terug naar Tamara om Mongo te zoeken en zij neemt de Way Stone mee.

 

Cantura: Hier leven de Castra onder leiding van Cabaku. Bij de Castra aangekomen houden zij Eve vast in ruil voor Dina. Loop wat rond en wacht op Eloi. Ga nu terug naar Tamara om Dina te zoeken. Zij is in de buurt van water te vinden. Praat met haar en gebruik het tablet waar je Moorkus Rex mee bespiedt op je zelf. Dan blijkt dat Mongo dood is en wil Dina wel met je mee naar Cantura.

Aangekomen bij de Castra praat je met Cabula en wordt Eve vrijgelaten. Bouw een citadel, praat met Cabula en ga naar de grot van de Castra. Dina is hun hogepriesteres geworden en je krijgt van haar nu "The Mask of Birth". Ook stellen de Castra 3 vragen, die je moet beantwoorden door het geven van objecten voor het krijgen van "The Gift of Sight".

Vraag 1 = Sun Stone, vraag 2 = Moon Stone en vraag 3 = Bag of Earth. Nu krijg je weer een tablet. Als je dit op je zelf gebruikt, zie je jezelf. Via Eve kun je nu met de dinasauriers praten en kun je de Masosaurus opzoeken om erachter te komen voor welk object de Tyrann bang zijn. Bij het verlaten van Cantura vertelt Eve over het lied van de Triceratops, dat je nodig hebt om hen te laten samenwerken met de Brontosauriers. Vlieg nu naar:

 

Uluru: Geef "Mask of Birth" aan Keeper of Traditions en neem Object of Power "Within and Without " (Schedel) mee. Ga naar Tamara, zoek de Velociraptors op en geef ze goud en

"Within and Without ". Weer terug naar Uluru en haal "Eye of the Cyclone" op. Nu kun je per vallei de triceraptors bij de strijd betrekken door ze een leeg nestje te geven en Eve voor ze te laten zingen. Lege nesten vindt je in Chamaar en Koto. Als dit gedaan is, komt Eloi met het nieuws dat koning Gregor is overleden. Dus op naar de:

 

Citadel of Mo: Loop naar de troonzaal en praat met Monk. Pak de Hunting Horn, praat weer met Monk en ga naar de Embalmers. Praat in de grot van de Embalmers met Marinda. Nu blijkt dat je iemand nodig hebt voor de begrafenis ceremonie. Dit wil Jabber wel doen, dus die moet je nu even ophalen in Mo. Eenmaal terug bij de Embalmers praat je weer met Marinda en Jabber gaat mee voor de ceremonie. Praat wat met je party terwijl je wacht tot Marinda terugkomt. Van haar krijg je "The Mask of Death". Ook moet je nu op zoek naar het gouden zwaard, om te bewijzen dat je de koning bent. Ga terug naar de Citadel of Mo, naar de room of the Ancients (kamer van Monk), kijk even naar het lijk en loop dan weer terug. Ga naar Uluru, geef het masker aan de Keeper of Traditions en ontvang het Object of power "The River That winds".

 

Shandovra: Zoek hier Shazia op, die je zus blijkt te zijn en het zwaard van Mashaar heeft. Bouw een citadel en Shazia geeft jou het gouden zwaard. Zoek weer de Velociraptors op, geef ze goud en "The River that Winds". Ook stuit je nu op 3 groepen Tyrann. Nu je het zwaard hebt, kun je terug naar de Embalmers gaan. daar aangekomen laat je het zwaard zien en krijg je muziekinstrumenten om de Tyrann te verslaan. Geef Thugg de trommel, Monk de bel en hou zelf de trompet. Ga nu terug naar:

 

Shandovra: Gebruik hier de trompet op de Tyrann, die dan vluchten. Doe dit ook bij de 2e en de 3e groep in de vallei. Shazia vindt een tablet en vertelt over het gouden pad. Dus op naar Citadel of Mo om uit te vinden waar "The Golden Path" is.

 

Citadel of Mo: Hier praat je met Shazia en ga je naar de troonzaal. Bekijk het linker fresco achter de troon, praat met Shazia en gebruik het zwaard op het fresco. Nu moet je een soort doolhofje in. Ga eerst noord en vraag dan voor elke verdere stap die je neemt de weg aan Shazia (ook op de terugweg). Hierna kom je uit bij "Egg of Destiny". Geef dit ei aan Eloi, die dan vertelt dat het ei moet worden terug gebracht naar de White Arch,

 

White Arch: Hier verdwijnt Eloi om het ei in een nest te gaan leggen. Na even wachten keert hij terug en krijg je ook van hem weer een tablet en blijkt dat je naar de Valley of Mist moet gaan. Om daar te komen moet je de Deadly Root of Ages eten, die de Castra in bezit hebben, dus eerst naar Centura, praat hier met Dina en je krijgt Root.

Weer terug naar de White Arch, gebruik Root op je zelf en je komt in de:

 

Valley of Mist: Loop naar het Noorden en praat met de Great Father of All Dinosaurus. Laat hem een tablet zien en het blijkt dat je het tablet van Moorkus Rex nodig hebt om een machtig wapen te maken. Ga weg uit Valley of Mist naar de grot van Moorkus Rex.

 

Grot Moorkus Rex: aangekomen loop je eerst naar rechts en je staat in een grot, loop nu weer naar rechts en pak het tablet. Hierdoor verandert je cursor in een witte kubus. Loop nu de trap op en gebruik je kubuscursor op Moorkus Rex, die daarop in een muis veranderd. Dan blijkt Mongo niet dood en gaat hij terug naar Dina. Zelf ga je nu vanzelf terug naar de White Arch om het ei te breken. Gebruik de kubus op het ei, dat dan breekt. Er zit niets in het ei, hetgeen betekent dat de toekomst voor de mensen is en niet voor dedinosaurussen. Einde

 Game-Solves
http://members.brabant.chello.nl/~h.vangompel/
Cheats
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/
NL Oplossingen
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/ned/

Forum

http://pub24.ezboard.com/bgamesolves

 

 

www.000webhost.com