18-12-2004

Legacy: Dark Shadows

 

Inleiding
In de jaren 1930 ontdekten Japanse wetenschappers een ongewone substantie.

Deze substantie werd ingespoten in een menselijke lichaam om de lichaamscellen te regenereren die het proces van het verouderen stopt.

Met de eerste weinige vrijwilligers werd het duidelijk dat er iets verkeerd is gegaan.

Na tien dagen was de verjonging zo intens dat een lichaam het niet aankan.

Alle experimenten stopte. In 1936 ondertekenen Japan en Duitsland de Anti-Comitern Overeenkomst.

De wetenschapper van Hitler 'Josef Mengele' onderhandelde later voor een samenwerking met de Japanners aangaande het onderzoek van de regeneratieve substantie. Deze onderhandelingen duurden tot 1941, toen de Duitsers beseften dat hun soldaten het koude Russische klimaat niet konden weerstaan. De Japanners die ook wel interesse in Rusland hadden besloten onvoorwaardelijk om de Duitsers te helpen.

In december 1941 ontving het Instituut voor Erfelijke Biologie met de leidende wetenschapper Dr. Mengele een geheimzinnig pakket uit Japan.

Het pakket bevatte alle opnames aangaande de creatie van de regeneratieve substantie.

Zodra het mogelijk was om dit naar Duitsland te brengen moesten piloten van het vrachtvliegtuig over het strijdende Stalingrad front vliegen


De journalist
Het is 1941. De journalist van de Moskovske Izvestie, Jevgenij Borisov (JB) is gelegerd in een van de geulen in de oorlogszone van Stalingrad.

Pratend met de soldaten hoort hij over de grote Duitse invasie. Hij ging om zoveel mogelijke informatie en foto's te krijgen voor hij terugkeert naar Moskou. Hij verlaat de geul en merkt een neergestorte vliegtuig op. In de krater bij het vliegtuig ziet hij een houtenkist.

Hij opent het en bekijkt de bestanden. Zijn hart gaat sneller slaan…
 

Pas in 1976 zal Jevgenij Borisov de bestanden die hij 35 jaren geleden had gevonden uit het Duitse vliegtuig gaan uitzoeken.

Tegen die tijd was hij 60 en de gedachte van de eeuwige jeugd trok zijn aandacht.

Enkele jaren later is hij in staat om het serum te vervolledigen en spoot het in zijn lichaam. Hij werd onsterfelijk.

Om zijn geheim te verbergen zette hij iedere 30 jaar zijn dood in scène zodat hij kon terugkeren als zijn eigen erfgenaam.

Zodra hij besefte dat er geen tijd barrière was besliste hij om het grootste business empire van de wereld te bouwen. In maart 2020 maakte hij een overeenkomst met de corrupte regering League of Nations over de verovering van het Heelal. Hij begon kolonies op Mars en asteroïden te bouwen.

In de jaren 2100 ontevreden met de wereldorde besloot hij het roer in eigen handen te nemen en de volledige wereld over te nemen.

Om in zijn intenties te slagen had hij een leger nodig van onoverwinnelijke soldaten. Hij besloot om met Bio robotsoldaten te beginnen ( BioRoboSoldier (BRS). De fabriek voor het maken van deze gekloonde monsters werden gebouwd op de asteroïde Pallas en in een oude Russische militaire basis bouwde hij de slaapkamers. Daar kwam hij met zijn leger bijeen en wachtte op het juiste moment om aan te vallen.


Ren Silver
Ren Silver is een privé-detective. Zij heeft voor de politie gewerkt maar dankzij haar koppigheid werd zij ontslagen in plaats van promotie.

Dat kwetste haar moeder (ook politieagente) meer dan Ren. Als privé-onderzoeker behandelde zij gewoonlijk vervelende gevallen van ontrouwe echtgenoten en missende huisdieren. Zij heeft een kantoor in een oud magazijn. Het liefs zou zij aan grotere gevallen willen werken met haar vriend Ted, de journalist en Computerkraker. In de gang van haar kantoor is een laboratorium waar een man Charles werkt die anders is dan Ted, en Winny, de taxibestuurder een van de vrienden van Ren.
 


Oplossing

Stalingrad 1941

Je begint het avontuur als journalist Borisov die midden in de oorlog in een soort bunker ergens bij Stalingrad is.

Bekijk alles in de bunker (war room) door op een object te klikken (cursorpijl wordt groen). Met de rechtermuis klik open je de inventaris of linksboven in het scherm. Rechtsboven in het scherm is het menu of via de ESC toets. Je hebt al een kamera in je inventaris. Bekijk de grammofoonspeler. Klik de actieve (groene) cursor buiten de grammofoonspeler om terug te keren. Bekijk (zoomin) op de tafel en zie een fles, glas wodka, kaart en asbakje. Klik op het mes, nu krijg je een optie om het object te bekijken , te pakken of mee te praten. Pak het mes. Praat met de soldaat Ivan en je ziet een scène van een vliegtuig dat verpletterde wordt.

Ga buiten de loopgraven in en controleer alles. De linkerladder gaat naar het slagveld. Beklim de rechtse ladder naar het verpletterde vliegtuig. Gebruik het mes op de vreemde kist midden/onder van het scherm.

Zie de inleiding. Je bent nu Ren Silver, een privé-detective die aankomt op het Maglev Station met een ultrasnelle trein.

 

Kolonie op Mars 2138

 

Klik met de rechtermuis klik in het scherm om je PDA - inventaris te openen. Klik met de rechtermuis op de verschillende onderdelen om hen te onderzoeken. Op de bovenkant van de linkerzijde is het logboek van Ren. Onder het logboek is de camera, Evcoll die wordt gebruikt om bewijsmateriaal te verzamelen en daaronder is een draad (wire) dat kan worden gebruikt om kleine deuren te openen.

De pijlen op de rechterkant zijn om door te bladeren. Lees het logboek.

Praat met de vrouw. Klik rechts van de roltrap om op te merken dat daar een doorgang is.

Stap op de roltrap om naar de Plaza te gaan (dubbelklik en ze loopt sneller).

 

Plaza

Op het plein kan je naar de winkel van Al Azif , MPD - politiebureau, boom, Bar Miner's Roopa, Hotel Ares en het Station.

 

Boom: Lees het marmeren plaque onder de boom. Zie dat de boom blauwe vruchten heeft genoemd 'Blue Tooth'. 

Gebruik de camera op de boom om een foto van de 'Blue Tooth'. te maken.Van hier kan je naar de Miner's Roopa Bar.

 

Hotel Ares:

Zie een jongen met een interessante robot puppy voor het Hotel. Ga het Hotel en praat rechts met de robot receptioniste. Je kamer is nummer 17, eerste etage, eerste deur op de linkerzijde. Neem de lift op de linkerzijde van het scherm. Ga rechts kamer 17 in.

Je kan het venster openen en sluiten en zie buiten een camera hangen. Bekijk de tafel. Lees de folder over Mars. Klik in de muur op de computerschakelaar en er opent zich een computer op het bureau. Controleer de batterij. Ga terug naar de hal beneden en praat weer met de robot receptioniste over de reis. Miss La Tour is de reisleidster.

Verlaat het hotel. Bekijk de voorzijde van het hotel en zie dat de camera op het gebied van de Boom gericht is. Ga naar de Bar.

 

Miner's Roopa: Ga de bar in en klik op bar, praat met barman James over dingen die je in de folder van het hotel hebt gelezen en over de boom.

 

Al Azif;s Shop: Bekijk een van de winkel vitrines (shopping box). Gebruik de pijl op het scherm om te zien wat beschikbaar is om te kopen.

Koop de globe van mars. Je koopt alleen dingen die je nodig hebt.

 

Hotel: Ga terug naar het hotel en praat met reisleidster Miss La Tour. De volgende reis is over 4 dagen.

 

Plaza: Verlaat het hotel, ga de Plaza op, klik met de groene pijl op het politiebureau (MPD) en je krijgt een bericht van Hacker. Ted is ontvoerd.

Ren gaat terug naar aarde.

 

Aarde

Het Kantoor van Ren: Je hebt nu in je inventaris een pistool en een mes. Bekijk de tafel en pak de neutronen kogels. In inventaris, combineer het pistool met de kogels. Bekijk dingen op het bureau, in het kantoor en verlaat dan het kantoor. 

 

Gang: Bekijk alles in de gang en ga het laboratorium op de linkerzijde in.

 

Laboratorium: Bekijk de analysator, pak het medicijn flesje, lees het bericht van Charles, controleer de lade en de computer.

Verlaat het laboratorium en ga de lift in.

 

Hal van het gebouw: Praat met portier Willard die goed verkouden is, verlaat het gebouw en ga de straat op.

 

Straat: Ga naar je auto maar die wil niet starten. Winny besteld een taxi. Stap in de taxi in en zie 2 bestemmingen op het scherm:

Kantoor Dawson & Steehl (jou kantoor en Dolphin at Red Alley. Klik op Dolphin

 

Rode Steeg: Ga naar de plaats van Hacker (bekijk eerst altijd alles want soms kan je pas vragen stellen als je iets eerst ontdekt hebt. Dit zeg ik niet meer dat je alles moet bekijken).

 

Hacker: Zie een dolfijn zwemmen in het aquarium. Praat met Hacker. Ted werd ontvoerd met een wetenschapper van het Albert Hawking Instituut, Prof.. Harper Lee. Een foto van hem is nu in je inventaris. Stap in de taxi en ga naar het Instituut. 

 

Albert Hawking Institute:

Zie buiten een blauwe auto. Ga het gebouw in. Praat met de vrouw met het rode haar en ze verteld dat het bureau van Prof.. Lee op de 80ste verdieping is maar het is verzegeld met laserstralen door de politie. Klik op de koffer bij de arbeider.

Praat met de arbeider tot hij weggaat naar buiten om de bestelauto te controleren. Bekijk de koffer (aktetas) en klik op het slot.

Pak het reparatie apparaat.en sluit de koffer Ga de lift in. Bekijk de lasers van de gesloten deur van Prof.. Lee.

Gebruik het reparatieapparaat op het paneel (schakelbord) en ga het kantoor in..

Bekijk de gebroken spiegel. Zie bloed op het gebroken glas. Gebruik Evcoll op het bloed om er een bloedmonster van te pakken.

Bekijk de voetafdruk bij de afvalkan. Gebruik Evcoll op de mogelijke olie van de voetafdrukken: vreemde substantie.

Verlaat het gebouw en ga terug naar je kantoor Dawson & Steehl.

 

Laboratorium: Gebruik de lift en ga naar het laboratorium. Bekijk de analysator.

Open de la, plaats het bloedmonster in de la van de analysator en de analyse worden automatisch gegeven. Klik met de rechtermuis op de analyse gegevens in de PDA - Het bloed is van Prof. Lee's. Druk op de L toets van je toetsenbord terwijl de analysegegevens is geselecteerd (pak het) of klik op de middelste knop van je muis om de volledige analyse gegevens te lezen. Plaats dan de vreemde substantie in de la. Controleer opnieuw de Pda- inventaris en lees de analyse gegevens - het is een olievlek. Lees de olie analyse gegevens. Lees dat het raketbrandstof is en dat de laatste bekende gebruiker het Acme Power Plant is. Neem de taxi naar het Acme Power Plant gebouw.

 

Acme Power Plant

Bekijk boven de omheining van het gebouw op de linkerzijde. Klik op de ventilator.

Ga naar de plaat rechts van de kleine deur. Zet alle 4 de knoppen op aan en zie dat de cijfers veranderen. 

Gebruik de draad uit je inventaris op het handpaneel en het handpaneel wordt groen. Ga uit het paneel en ga de grote deur door. 

Zie een grommend schepsel boven op de machine. Ga naar de ingang in het rechtse deel van het scherm en zie een robothond.

Gebruik het pistool op de robothond.

Ga door de deur en zie een kloon van het schepsel bovenop de Voltage tank achter een hek met een kettingslot. 

Ga naar de vaten links in het scherm. Pak de bezem en de schroevendraaier.

Gebruik de bezem 2x op het afval dat op de vloer ligt en pak de tang die onder het afval ligt.

Ga terug naar de ingang van de deur van deze ruimte (waar de hond ligt). Gebruik de schroevendraaier op het gevaarbord (open bord) en zie losgemaakte draden. Gebruik de tang op de draden en zie de elektrocutie van de kloon. 

Schiet met je pistool de kettingslot van het hek kapot. Ga het hek door, ga verder door en zie de bloedige Prof..Lee bewaakt door een robothond. Praat met Prof.. Lee. Schiet de robothond neer en praat opnieuw met Prof..Lee.

Je belandt in je kantoor. Ga naar de taxi en ga terug naar het Albert Hawking Instituut. Ga naar het kantoor van Prof. Lee. Praat met Prof.. Lee.

Na het gesprek ga je met de taxi naar het oude verlaten deel van de stad ' Metro St. (abandoned)'. 

 

Oude deel van de stad:

Praat met de dakloze man. Ga onder naar de Metro. Pak de hamer van het cabinevenster. Ga naar de tunnel.

Pak de zaag die tegen een wagon aan leunt. Gebruik de hamer op de (flabby) baksteen boven de reuzenrat.

Ga naar de deur. Gebruik de zaag op de deurketting en ga de deur door. Ga de plank over en ga de grot in.

Bekijk het skelet en pak het grafiek uit zijn hand. Ga terug de plank over en met de trap links van de plank naar beneden.

Ga de kathedraal in. Ga naar het altaar en praat met de oude blinde priester. Ga links onder de galerij de passage in. Zie een gesloten deur.

Ga terug en praat opnieuw met de blinde priester. Ga de kathedraal uit en ga rechts naar de passage.

Praat met de daklozen. Hij heeft de griep. Ruil het flesje met het medicijn voor de sleutel. Ga terug naar de passage in de kathedraal.

Gebruik de sleutel op de gesloten deur en je komt in de catacombe.  

Ga verder door en je valt in een gat.  Ga de gang verder door en pak de planken. Ga aan de linkerzijde verder.

Ga rechts naar de passage en pak een rol touw.

Klik op de terugpijl en ga naar de linkerpassage. Pak een lege fles uit de linkermuur.

Ga links naar de catacombe. Ga naar de stapel rotsen. Pak een grote steen midden in het scherm.

Klik op de terugpijl en ga onder in het scherm verder.

Ga rechtsachter in het scherm naar de passage. Pak een slang achter het vat.

Klik terug en ga links naar de catacombe.

Pak rechts in de muur uit de nis een ijzeren pijp (ligt tussen de roestige pijpen).

Ga rechtdoor naar de passage. Ga links naar de passage en zie vaten met brandstof. Zie dat het rechtse vat een opening heeft  (vent).

In inventaris, gebruik de lege fles met de slang. Gebruik het mes op de opening (vent). Gebruik slang & fles op de opening om een volle fles met olie te krijgen (zwart goud). Ga terug en rechts naar de catacombe. Zie een gat in de muur.

In inventaris, combineer de steen met de pijp. Dan combineer het met het touw voor een voorhamer.

Gebruik de voorhamer 2x op de muur. Ga de trap op naar de archieven kamer.

Neem de tijd om de verschillende boeken te bekijken in de boekenkasten. Bekijk de uiterste rechtse boekenkast.

Op de bodem planken van A. Hopkins pak je het grijze document boek en als je het pakt sluiten de deuren.

Bekijk de gesloten deur en zie 3 cirkelsloten. Je moet nu proberen om de 3 pinnen op de 12 uur positie zien te krijgen. 

Oplossing - Klik 3x op de rechtse cirkel en 7x op de middelste cirkel.

Verlaat de archieven en ga terug de catacombe in. Ga naar de ladder bij het gat waar je ingevallen was. Gebruik de planken op de ladder en klim omhoog. Zie een reuzenspin. Plaats de volle fles met olie op vloer onder zijn rechtse poten en zie een scène.

Terug in je kantoor ga je naar Hacker (Dolphin). Praat met Hacker. 

 

Terug op Mars

 

Hotel Ares

Praat 2x met de robot. Ga aan je kamer en probeer om het venster te openen. Het venster is geblokkeerd.

Vertel de robotreceptioniste dat het venster stuk is.

Ga naar het politiebureau MPD. Praat met de Marshall (en nogmaals bekijk alles).

 

Boom

Lees het pamflet dat op de bank ligt over Hotel Afrodita.

 

Miner's Roopa:  

Zie dat de bar gesloten is. Ga rechts van de bar naar de passage.

 

Hotel Afrodita

Ga het hotel in. Lees pamflet op de balie. Praat met de portier. Ga aan linkerzijde met de trap omhoog. Ga boven de kamer in.

Praat met Onehand Grant. 

 

Miner's Roopa:

Ga naar de Plaza en zie dat de bar nu open is. Praat  met James.

Ga onder naar het Metrostation Maglev en ga rechts naar de gang. Praat met de robot die de deur bewaakt.

Controleer de ingang van de mijn op de linkerzijde. Het vergt een handpalm afdruk.

 

Ga terug naar de Bar. Praat met James en voor wat geld vertelt hij over John de elektricien. Ga achter je naar John die daar zit en praat met John. Hij wil fruit wodka in ruil voor een scanner. Om dit te krijgen  ga je naar:

Winkel - Koop de spraybus (spray can) en water uit de 'shopping box'.

Hotel Ares - Ga naar je kamer. Open het venster die nu gemaakt is. Gebruik de spraybus op de kamera.

Ga naar beneden en praat met de Marshal over de kamera.

Boom - Pak het blauwe fruit.

MPD - Klik een fles water op Ren. Zij drinkt het om een lege fles te krijgen. Ga naar het kabinet en open de deur. Klik de lege fles op de wodkafles om het over te gieten. Klik de volle fles met water op de lege wodkafles inj het kabinet om het met water te vullen.

Sluit de deur. In inventaris, combineer fruit en wodka om fruit wodka te maken.

Ga naar de bar en lees een bericht op het tafeltje waar John zat.

 

Hotel Afrodita:

Praat met de portier over dronken John. Ga naar boven, ga links en ga de kamer van John in. Bekijk de kalender van 2080.

Praat met John en je krijgt de scanner zonder batterijen..

 

Hotel Ares

Ga naar je kamer. Bekijk de tafel, pak de plakband  en klik op de computerschakelaar. Gebruik het mes op de computerbatterij.

Pak de batterij. In inventaris, combineer batterij en scanner om een geladen SJ scanner te krijgen.

Ga onder naar het Metrostation Maglev en ga rechts naar de gang. Gebruik de geladen SJ scanner op het handpaneel van de deur en ga naar binnen.

 

Pakhuis

Pak de handboor (drill) die op de vloer rechts van de dynamietdozen ligt. Ga boven naar de ZX48. Pak het breekijzer.

Ga terug naar beneden en ga links de kleedruimte in.

Bekijk het scherm en zie dat Karen Harris buiten dienst is. Bekijk rechtsonder de kast van Karen Harris.

Gebruik het breekijzer op de kast van Karin en pak het ruimtepak.

Ga met de lift terug naar beneden en klik op de deur die de robotbewaker bewaakt. Je doet automatisch het ruimtepak aan in de rode ruimte.

Klik op de deur om de ruimte van Mars in te gaan. Krijg een telefoongesprek van Hacker over de Marshal.

Je moet in de brandkast van de Marshal zien te komen.

Hotel Afrodita - Ga boven naar de kamer van One hand Grant. Bekijk de 3 lades. Open de middelste la en pak het dynamiet.

De plaats van de Marshal - Verlaat het hotel en ga onder in het scherm de donkere steeg in. Ga verder naar het hek.

Ga het hek door en open de deur van de Marshal.

Praat met Mary. Gebruik het plakband op Mary. Bekijk de tafel en pak de lucifers.

Ga de slaapkamer op de linkerzijde in. Gebruik het mes op de foto van Marshal die aan de muur hangt.

Gebruik de boor op de brandkast onder de zwarte knop. Stop het dynamiet in het gat en steek het dynamiet aan met de lucifers.

Lees het 3 December document 2131. Ga uit het scherm van de brandkast, je wordt gevangen genomen en zie een scène. 

Vrachtruimteschip: 2138

 

Het vrachtschip ging door een meteorietenregen en werd beschadigd.

Je bent in de voorraadruime van het ruimteschip. Klik op de kist rechts in de voorgrond. Pak de handschoen en honkbalknuppel. Klik op de kist links in de voorgrond en pak de vloeibare stikstoftank. Gebruik de vloeibare stikstof op de deur om de deur te bevriezen.

Gebruik de honkbalknuppel op de deur om de deur te breken. Ga de deur door en bekijk de monitor. De computer van het schip is defect.

Ga verder de gang door (2x onder in het scherm de gang rechts gaan we later in) en zie een deur die door lasers wordt geblokkeerd.

Klik op de monitor in de muur.

De computer zal de laser verwijderen als je het spel van de vaten speelt. Je moet 6 vaten via de robot verplaatsen naar de grijze vakjes van de voorraadruimte 1 en 2. 3 vaten gaan naar de linker ruimte en 3 naar de rechtse ruimte.

Gebruik de toetsenbordpijlen om de robot te bewegen 

Als je dit gedaan hebt ga je verder door  (onder verder door in het volgende scherm) tot je bij een andere monitor komt die de 2 lasers controleert.

Je moet alle lijnen horizontale zetten. Je draait de cirkels met de pijltjes onder in het scherm 

Nummer de pijltjes per set (Links en Rechts) 1t/m4:

Set 1: Klik op R

Set 2: L

Set 3: L

Set 4: R en 2x op L

Ga naar de linker gang en pak de moersleutel. Ga terug en ga dan rechts de gang door. Open de deur van de controleruimte. 

Pak de Flightstick van het toetsenbord op de linkerzijde van het scherm. Klik op de monitor en zie een ander raadsel.

Je moet de pijpen van de linkerzijde naar de hangaar rechts aan elkaar vastmaken zodat het brandstof er door kan stromen. 

Verlaat dan de ruimte en ga onder in de gang verder. Dan verder onder in het scherm, verder naar boven en dan rechts de gang in.

Gebruik de moersleutel op de monitor om de laserstralen te verwijderen. Ga verder door en ga naar de Shuttle Bay.

Ga links naar het platform en ga de commando kamer in. Bekijk de desk. Gebruik de handschoenen op de hefboom (stock). 

Deze hefboom controleert de hangaardeur. Ga terug het platform op, ga boven in het scherm en dan rechts met de trap naar beneden 

Ga tweemaal links (zie onderweg een console)  en stap de shuttle in.

Bekijk de linkerzijde van de stoel. Plaats de flightstick op de flightstickplaats. Klik op het scherm om de shuttle te starten. 

Wij hebben brandstof nodig. Ga buiten naar die console. Gebruik het draad (wire) van de PDA  op de console en het voorziet de shuttle van brandstof. Ga de shuttle in, klik op het scherm en zie de vlucht naar de asteroïde.

 

Asteroïde Pallas 2138

 

Ga in het dorre landschap rechts en en zie een voertuig. Bekijk het voertuig, pak de oliefles bij de dode bestuurder. Ga dan 3x links en ga naar Hillock. Niets te doen hier .Ga terug naar het dorre landschap. Ga 1x rechts, ga onder in het scherm verder, ga naar de heuvel en ga de basis in.

Ga op de binnenplaats naar de ingang en praat met de robotbewaker. Ga terug naar de binnenplaats en ga rechts naar de hangaar.

Ga aan de rechterkant via de achterdeur het gebouw in. Gebruik de olie op de draaiwielen (valve), gebruik de moersleutel op de draaiwielen om ze te verdraaien en dit opent de ventilatiebuis. Ga door de ventilatiebuis. Klik op de deurschakelaar om een paneel te openen.

Pak de kaart van het ventilatiesysteem. Ga verder de deur door (hatch) en ga rechts de pijp in.

 

Het systeem van de ventilatie

Ga vooruit en ga 5x links door de pijpen waar je uitkomt in de verlichte pijpleiding (de richting wordt aangegeven door de neon pijlen).

Ga vooruit en beklim de ladder op de linkerzijde. Probeer de kniptang bovenop de doos te pakken. Het is te heet hier wegens de stoom.

Daal terug met de ladder en gebruik de moersleutel op de nu actieve rode draaiwiel. Beklim opnieuw de ladder en pak de kniptang.

Daal terug met de ladder en ga veder door naar de ventilator. Gebruik de kniptang op de vervormde ventilatie van de rechtse muur en ga het gat in.

Ga naar het platform en zie een overzicht boven Ren en een robotbewaker op de vloer. Pak de steen en zie wat Ren ermee gaat doen.

Ga aan de linkerkant via de trap beneden naar de vloer. Ga naar de hal waar de bewaker ligt en pak zijn keycard.

Gebruik de draad van de PDA op de kast links van de kantoordeur en ga het kantoor in..

Lees de 2 documenten die op het bureau liggen. Ga naar de brandkast, gebruik de roze keycard op het controlebord en pak het pasje (card) met een foto. Verlaat het kantoor en ga linksonder in het scherm naar de lift. Ga de lift in.

Ga verder de tunnel door tot je bij een barrière komt. Ga terug naar de lift en ga aan de linkerkant met een metalen ladder omhoog

Gebruik de draad van de PDA op de console en dit zal de barrière opheffen. Ga terug onderaan de ladder en ga opnieuw door de tunnel.

Ga vooruit naar de boor (klik op de boor). Ga achter de boor verder naar achteren, klik op de muur en je stapt automatisch in de boor om door de muur te boren. Ren vindt Ted. De klonen worden vernietigd.

 

Aarde

Praat met Hacker. Verlaat de ruimte, ga de straat op en pak de taxi om naar de staatsgevangenis te gaan ' abandoned State Prison.

Ga de gevangenis in, hal door, bij de deur van het pakhuis verder onder in het scherm de hal door tot je bij Gunman komt. Praat 2x met Gunman.

Ga naar de taxi en ga naar het JB Instituut. Ga naar de monitor voor het gebouw. Klik boven in het scherm op de supp (ort) Tab, dan op 2 'Security' en zie dat Bhen White een van de beveiliging chefs is. Klik op zijn naam en praat met hem. Ga met de taxi terug naar de staatsgevangenis. 

Ga terug naar Gunman en zie dat hij dood is. Pak de kabinet sleutel aan zijn rechterkant. Ga onderaan de hal verder door, ga de cel op de linkerzijde in. Bekijk de kast. Gebruik de sleutel op de kast en pak de keycard. Ga naar de deur van het pakhuis en gebruik de keycard op het paneel links van de deur. Ga pakhuis in en kijk rond. Pak het pistool (Crogun) op de voorgrond. Ga naar de taxi terug en ga naar het bedrijf van JB 'JB Corporation'. 

Ga naar de ingang, gebouw in, rechtdoor de gang in,  ga deur van het pakhuis in en pak de overall. Verlaat de ruimte en je hebt de overal aangetrokken. Ga terug en ga de lift in. Bekijk het gevarenbord van de deur die door de robot wordt bewaakt. Gebruik de Crogun op de robot.

Ga het kantoor in. Praat met de blauw geklede secretaresse. Bekijk het bureau en zie een werkboek met het woord - Stalingrad.

Praat dan weer met de secretaresse. Lees de computergegevens - de Agenda van Jevgenji (lees de inleiding van deze oplossing).

Ren leest ook dat de slaapkamers van het leger in een oude militaire basis in Rusland zijn.

 

Militaire Basis 2138 van Stalingrad

 

ekijk het bos. Ga naar de militaire basis. Ga naar de binnenplaats en zie dat de tank de tunnelingang blokkeert. Bekijk het lege vat voor de tank.

We moeten explosief zoeken. Ga naar de vrachtwagens aan de linkerkant op de binnenplaats. Bekijk de rechtse vrachtwagen en klik op het handvat om de vrachtwagendeur te openen. Pak de handgranaat onder de zetel. Bekijk de linkervrachtwagen, open het kistje onder de vrachtwagen met het handvat en pak de haak. Ga door de omheining naar het mijnenveld en je ziet het van de bovenkant. Klik op de grond bij de omheining om een gat te maken. Klik overal op de grond in het mijngebied op zoek naar mijnen.

Ligt er een mijn in pak je die en ga je verder zoeken. in totaal moet je 3 mijnen pakken (sommige mijnen kan je niet pakken).

Als je de 3 mijnen hebt ga je terug naar de binnenplaats en plaats de 3 mijnen in het lege vat. Dan plaats de granaat op het vat met de mijnen.

Ga de tunnel in. Ga door en bekijk rechts de vrachtwagen. Pak de rol kabel voor op de vrachtwagen.

Ga verder naar achteren naar een gat in de grond. Combineer de haak en de kabel om werphaak te maken. Klik de werphaak op het metaalstructuur boven het gat. Bekijk de deur van de jeep en pak het explosief (H-E) van de grond. 

Bekijk de grote deur. Gebruik het mes in het gat links van de deur om de grill te verwijderen.

Plaats het explosief (H-E)  in het gat en zie de eindscène!

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

De oplossingen gemaakt door Henk mogen ALLEEN gepubliceerd worden door GameSolves.

 

GameSolves
http://www.gamesolves.tk
Forum
http://gamesolves.proboards23.com/

www.000webhost.com