LBA 2 Oplossing


Little Big Adventure 2

CITADEL ISLAND

Neem de sleutel uit het kastje naast de gesloten deur en ga daar naar binnen. Pak nu de bal, de holomap en de drie darts. Loop naar de apotheek, praat hier met het kleine vrouwtje, als de paraplu gestolen is ga je naar buiten en spreek je opnieuw met haar. Ga in de discreet-mode richting de dief en zeg: 'The umbrella please'. Geef nu de paraplu terug aan het vrouwtje. Ga het museum binnen via het open raam op de bovenverdieping. Druk binnen de rode knop in en haal de blauwe schakelaar over. Ren naar beneden en pak je Tunic. Ga nu naar de grot achter het bos. Probeer langs de spin en andere monsters te komen en ga langs de andere kant weer naar buiten. Via het pad, over de kloven kom je bij de volgende grot. Hier moet je linksaf en dan rechts zodat je langs een smal pad bij drie tonnen komt. Loop tot vlak achter de tonnen en gooi met je bal tegen de schakelaar. Via de deur kom je verder de grot in. Spring over de greppels en gooi met je bal tegen de schakelaar. Nu weer terug over de twee greppels en spring op de kapotte trap. Dood het monster in de volgende kamer, neem de sleutel. Spring over de opening aan de linkerkant van de trap. Dood ook het monster dat je daar tegenkomt en pak ook deze sleutel. Ga de trap op richting de deur die je via de blokken kunt bereiken. Open de deuren, maar pas op voor de vogel. Dood de Tralū. Praat met het konijn en volg hem. Je komt Zo6 tegen, ga met haar naar de vuurtoren (lighthouse). Praat met de weather wizard. Koop aan de kade een ticket naar Desert Island en neem de boot.

DESERT ISLAND

Ga naar het huis van de healer wizard. Praat met de vrouw en pak de fles van de bovenste plank. Ga in het pretpark. Naar het standje met de ballonnen. Speel het spel en gooi met je darts twee eendjes raak. Als je wint, kom je in een grot terecht. Ga van platform naar platform tot je beneden bent. Ga naar het huis van Baldino (aan het eind van het dorpje) hier krijg je het stuur voor je wagen. Terug bij Citadel Island geef je het stuur aan Zo6. Ga weer naar Desert Island en naar Baldino's huis. Praat tegen hem en je krijgt een portable radio. Als je buiten bent, belt Zo6 je op en zegt dat je wagen klaar is. Ga naar de pier en stap in de wagen (alt = schieten). Ergens in de woestijn is een kapotte brug. Rijd via de rotsen tot aan het begin en vlieg er overheen. Pak aan de andere kant de bloem en rij weer terug. Ga dan naar de plaats met de twee bomen. Volg het paadje dat naar de begraafplaats leidt. Via het grijze pad kom je bij de ingang van het gebouw dat op een hoofd lijkt. Ga dan de volgende kamer binnen en loop langs de spoken naar de kist. Zodra je voorbij de spoken bent en de kist ziet ga je in de discreet-mode. Open de kist en neem de sleutel. Ga nu weer terug langs de spoken en links de trap op. Betaal de tovenaar om je diploma te halen en ga de kamer binnen. Ga in het midden van de kamer staan en concentreer je op een punt en gooi op de goede momenten. Als je alles goed gedaan hebt krijg je de blowgun. Geef de bloem en je krijgt de horn. Ga naar Citadel Island en gebruik de horn op je Dino-fly. Ga met je Dino-fly naar The Dome of the Slate. Bekijk hier het kaartje rechts van de deur. Binnen ligt ergens een klaverdoosje! Als je aan de andere kant door de deur bent gegaan krijg je de Magic Slate van de tovenaar. Ga om het gebouw heen naar Dino-fly en ga dan naar Desert Island. Ga onder de bel staan en luid deze. Spring op de schildpad en pak dan het klaverdoosje op het eilandje. Ga naar de School of Magic en neem je diploma in ontvangst. In de woestijn moet je de tovenaar op het vliegend tapijt tegenhouden en je diploma laten zien. Koop een outfit en ga naar het caf6 achter het pretpark. Praat tegen de Esmer bij het zwembad en ga met hem mee.

PLANEET ZEELICH

Als je in het ruimteschip zit moet je de translator pakken (onderste verdieping). Eenmaal in de cel moet je met Joe (het elfje) praten. Dood de bewaker die je cel binnenkomt en daarna de rest. Zet het alarm af en open de cel van de bij. Als je met hem gesproken hebt open je de onderste laserdeur. Buiten moet je de robot uitschakelen en door het kapotte hek gaan. Ga naar de luchthaven (rode pijl op je kaart). Ga door de haven naar de ruimteschepen. Je moet de toren ingaan en helemaal bovenin het oranje rad pakken. Dit plaats je in het ruimteschip in de lege gleuf.

CITADEL ISLAND

In je huis praat je met Zoė. Bij je buren moet je de Vial uit je inventory afgeven. Loop naar buiten en dan weer naar binnen en kijk naar de map. Je krijgt ook een pyramidesleutel. Ga naar de pakjesdienst (naast de apotheek) om het pakje op te halen. Volg de pijlen tot je bij een kamer komt met een vliegende magneet. Bestuur de magneet m.b.v. de vier pijlen in de vloer tot hij je pakje heeft. Vlieg hem dan naar het 'gat' in de muur; als je langs de kist loopt kom je een liggende man tegen, betaal hem zodat hij de kist afgeeft. Haal bij de balie je proto-pack. Ga met je Dino-fly naar Desert Island.

DESERT ISLAND

Ga nu naar de klok die een eindje verderop staat en luid deze. Ga met de schildpad mee de grot in. Vlieg met je proto-pack over de pinnen naar de Pearl of Incandesence. Pak deze. Ga dan richting pretpark en vlieg van daaruit naar het eilandje. Vlieg de grot in, maar pas op voor de vleermuis en de vuurbal. Als je eenmaal op het land bent en over de pinnen, moet je de skeletten 'doden'. Breng de kist via de lift naar boven en duw deze dan naar de verhoging zodat de tweede kist erop kan. Zet de kisten op de juiste manier op elkaar. Ga nu via de kisten naar boven. Dood het monster en neem de protective spell. Dood de vleermuizen en zet op het eilandje in de volgende kamer je protective spell aan. Ga langs de messen en zet de protective spell weer uit. Eenmaal buiten ga je naar Citadel Island met je Dino-f ly.

CITADEL ISLAND

Ga naar de tent van de Weather Wizard. Stop de Pearl of Incandesence in de kookpot. Je krijgt nu de Lightning spell. Trek aan de schakelaar naast het bed en ga de opening binnen. Pak de sleutel uit de kist aan de andere kant van het water (via het vlot). En open de zwarte deur. Pak nu zoveel mogelijk magic flesjes. Loop terug naar de opening en spring via de brug op het symbool. Gebruik dan de pyramidesleutel op het slot. Ga de kamer binnen en gebruik de green ring of lightning op de bol, je krijgt Sendels Bal. Pak voordat je weg gaat het klaverdoosje. Vlieg met je Dino-fly naar Desert Island.

DESERTISLAND

Je moet naar het pretpark en daar de grot in. Pak de pinguļn die je ergens in de grot vindt, maar gebruik hem NIET! Verzet alle pijlen (met de aggresive-mode) zo, dat ze in de richting wijzen van de tunnel. Doe hier hetzelfde met de pijlen maar laat ze de kamer inrijden. Spring van het karretje op het platform tussen de beelden. Pak de sleutel. Rechts op je beeldscherm is een deur. Ga hierdoor. Pak de sleutel in de helm bij de slapende soldaten. Ga de volgende deur binnen en dood de soldaat voor een sleutel. Als je voorbij het ruimteschip loopt zie je boven je een platform. PAS OP! Dit staat onder stroom. Vlieg er met je protopack overheen. Dood de bewaker die achter het scherm staat en pak het radarwiel uit de kist. Zet de stroom uit en weer aan als je de bewaker ziet. Ga in het ruimteschip. Je paswoord voor de maan is 'Code operation GREEN MOON'.

MAAN

Ga het gebouw met het ruitenteken binnen. Open binnen de schakelaar met het vierkant. Ga nu naar het gebouw met het vierkant erboven. Op je magic slate staat een trap aangegeven. Ga daar naar toe en vernietig de machine. Haal de rode schakelaar links van de trap over. Ga naar het noorden door de deur en dood de bewaker. Open met de sleutel de deur waarachter Baldino zit. Volg Baldino ga met hem naar buiten door de deur bij de trap.

OTRINGAL

Spring op de rots die aan de kant van de wal ligt en vlieg dan met je protopack naar de andere steen. Spring van daaruit op de kade. Ga met de trap naar boven en ga daar naar het casino. Je kunt op de eenarmige bandiet spelen om geld te verdienen. Zorg dat je zo'n 250 zlitos hebt. Als je naar de kade gaat moet je naar de man voor de zeppelin. Betaal hem 100 zlitos om naar Celebration Island te gaan. Spreek de verkoper (met verband om zijn hoofd) en ga terug naar Otringal. Ga naar de man bij de gele boot. Betaal hem om naar the Island of the Francos te gaan.

ISLAND OF THE FRANCOS

Koop in het eerste huis een pikhouweel. Ga dan naar het meest rechtse huis en pak de sleutel uit het kleine hokje. Ga naar binnen en praat met de man. Stop de sleutel in het gat tussen de kasten. Kijk op het papiertje dat je vindt en graaf met je pikhouweel op de aangegeven plaats. Loop dan naar de militaire basis en spring over het hek via de buizen rechts. Ga het gebouw binnen dat je voor je ziet. HERZET ALLE SCHAKELAARS DIE JE ZIET! Spring van het zuurbad naar het andere stuk. Pak de sleutel uit het kastje (rechts). Ga door de deur. Er is een geheime kamer. Ga met de lift omhoog en herzet de schakelaar. Spring via de lift op de rand van het zuurbad en ga dan om het hek omhoog. Pak de sleutel uit het kastje en open de deur. Dood de bewaker en pak de sleutel. Ga over het zwevende platform naar de volgende kamer. (Geheime kamer tussen de rode buizen!) Dood de onderzoeker met je bal en gooi met je bal naar de sleutel die hij achterlaat. Ga door de poort en in de discreet-mode naar boven en pak de jerrycan en de sleutel. Ga door de deur naar buiten en spring via de buizen over het hek. Neem de boot naar the Island of Celebration.

ISLAND OF CELEBRATION

Ga boven aan linksaf. Spring over de lava via de blokken. Vlieg over het water met je protopack en gebruik je pikhouweel op het groene kristal. Ga dan naar Otringal.

OTRINGAL

Geef Baldino de Gazogem. Ga het café binnen dat aan de kade ligt. Dood de bewaker naast de deur en pak de sleutel. Loop door de deur rechtsboven. Praat tegen Rick. Baldino contacteert je als je superjetpack klaar is. Ga dan met je superjetpack over het water. Vlieg ook langs de mitrailleurs. Eenmaal boven moet je naar het hotel. Dood de piccolo. Pak de sleutel en loop het hotel in. Praat met de man die in de stoel zit en volg hem. Ga naar de souvenierwinkel en laat je Ring of Dissidents zien. Ga de kelder in en praat met iedereen tot je het laserpistool krijgt. Ga dan naar the Island of the Francos.

ISLAND OF THE FRANCOS

Klim weer over het hek en dood de bewakers bij de poort. Ga het tweede gebouw binnen. Schiet op de schakelaar zodat ze zo staan, van links naar rechts: beneden, boven, beneden, beneden. Ga door de deur en zet ze dan v.l.n.r. boven, beneden, beneden, boven. Stap in het schip. En dood de huurmoordenaar op het volgende eiland. Pak de sleutel en ga met de lift naar beneden.

ISLAND OF THE WANNIES

Gooi met je bal naar de onderzoeker en de bewaker tot ze dood zijn. Gooi dan op een van de schakelaars. Loop naar buiten. Ga de grot achter het gebouw binnen. Neem de trein en laat je meerijden tot het eind. Pak het klaverdoosje met de kraan. Zoek zo veel mogelijk gems en ook een handschoen. Ergens in de grot kom je een deur met een bewaker tegen. Dood de bewaker en ga naar binnen. Pak het wannies fragment en ga naar buiten. Ga een andere grot binnen en ga links de woonkamer in. Neem een stuk taart. Geef de taart aan de oude man. Open met de sleutel de deur boven aan de trap. Ga met je protective spell daar de trap op en spreek met de priester. Loop dan naar zijn huis en laat zijn huishoudster je het liedje leren. Buiten moet je via de brug onder het afdakje het liedje zingen. Ga dan naar the Island of the Mosquibees.

ISLAND OF THE MOSQUIBEES

Zoek ook hier naar gems. Zeg tegen de bij dat je haar koningin wilt zien. Als de koningin bewijs wilt laat je de Ring of Dissidents zien. Bij de test die je moet uitvoeren moet je in een hoek gaan staan. Gooi met je bal op de rotsen tot je een sleutel hebt. Open dan een deur. Doe dit tot je de Blowtorn hebt. Na het alarm ga je uit het paleis via de uitgang links (niet via het touw). Ga via de brug naar het eiland. Als je met de lift boven bent gekomen doe je de handschoen aan en ga je op het dak staan. Sla de vuurballen terug tot de walrus dood is. Pak de sleutel en open de kist. Ga met de ferryman naar the Island under the Volcano.

ISLAND UNDER THE VOLCANO

Vlieg met je superjetpack van het platform bij de lavastroom naar de overkant. Van daaruit loop je naar de rand waar de stenen steeds in en uit het water komen. Spring via de stenen naar de overkant. Ga nu de rand van de lavastroom verderop en spring op de steen en dan naar de andere kant. Ga de grot binnen en praat met de bijen. Ga dan terug naar het begin en zing the ferryman's song. Ga naar the Island of the Wannies.

ISLAND OF THE WANNIES

Ga de bank binnen. Dood de bewakers en loop door de sensor. Laat je pinguļn door de sensor teruglopen. Loop door de geopende deur en praat met de koningin. Je krijgt van haar de sleutel voor Island CX. Ga met de ferryman naar the Island of the Mosquibees.

ISLAND OF THE MOSQUIBEES

Loop naar de troonzaal en schiet de twee bewakers dood. Je kunt de trol doden, maar deze is zeer sterk. Je kunt hem ook afleiden en dan de sleutel van de koningin in het sleutelgat van de troon stoppen. Neem de lift naar Island CX.

ISLAND CX

Dood de bewakers met je laserpistool en open de deur met de sleutel van de bewaker. Sla met je handschoen de vuurballen terug naar het monster. Vlieg met je superjetpack naar het platform voor je (pas op voor het monster!). Herzet de schakelaar op het platform. Vlieg naar de deur. Dood de bewakers en neem de sleutel. Ga de toren binnen en dood ook hier de bewakers. Gooi boven met je bal op het draaiwiel. Herzet het draaiwiel in de volgende kamer. Ga de deur linksonder binnen en pak de sleutel. Als je de bewaker slaat vlucht hij. Je kunt hem met de mitrailleur beschieten. Ga nu de kamer met de gesloten liftdeur binnen en stap in de lift. Als de keizer klaar is met zijn preek dood je hem en de onderzoeker. Pak het zwaard uit de kist. Hiermee kun je de High Guards doden. Dood de twee High Guards en pak de sleutel. Ga de noordelijke deur binnen en pak boven het radartje. Ga naar buiten, naar het ruimteschip.

OTRINGAL

Dood de High Guards en ga het paleis binnen. Neem de volgende deuren in het paleis: linksboven, rechtsboven, rechtsboven, linksboven, linksboven, rechtsboven, rechtsboven. Dood de High Guards en het monster. Pak het Sups Key Fragment uit de kist. Ga met de boot naar Celebration Island.

CELEBRATION ISLAND

Ga de tempel binnen en gebruik de samengevoegde fragmenten op de fontein. Loop naar buiten. Na de toespraak van Dr. Funfrock spring je via de pilaren op het dak van de tempel en dan het beeld in. Je moet naar links lopen tot de tovenaars (dood je vijanden). Schakel de schermen als volgt uit: tweede knop, eerste, vierde en dan de derde. Herzet dan de schakelaar rechts van de tovenaars. Neem de lift in de kooi. Nadat de kinderen zijn gevallen ga je weer met de lift naar boven. Val in het gat dat voor je ligt. Loop naar rechts en dood de raketwerper. Pak de sleutel. Loop terug en open de deur. Laat je in het gat vallen. Dood weer de raketwerper en pak de sleutel. Open de gesloten deur. Dood de olifant en de robots. Dood dr.Funfrock en de valse dr.Funfrock. OEPS, even Apeldoorn bellen? Nee hoor, loop maar naar de rand van de lava.

THE END

Jeroen van Geel


Game-Solves
http://members.brabant.chello.nl/~h.vangompel/
Cheats
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/
NL Oplossingen
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/ned/

Forum

http://pub24.ezboard.com/bgamesolves

 
www.000webhost.com