The Last Express: Oplossing


Voor alles geldt: gesprekken volgen of afluisteren, praten met iedereen en alles onderzoeken. Deze oplossing beperkt zich tot een paar hoofdzaken, geeft enkel aan hoe je game-over vermijdt, waar je voorwerpen vindt en waar je ze gebruikt. Bij vechtscènes kom je m.b.v. trial-and-error een heel eind.

CD 1:

De 2 bruin-geüniformeerde conducteurs hebben beiden een boek. Zie dat je daar een blik in werpt. Het ene is een schetsboek waar telkens weer andere tekeningen in komen te staan, het andere levert je een passagierslijst op. Vergeet niet de ruimte voor de eetzaal vind je een krant met wetenswaardigheden. Bekijk de 2 voorwerpen waarmee je het spel begint. In coupé 1 vind je het lijk van je vriend. Gooi het lijk door het raam naar buiten en trek de jas aan. In een koffer boven je vind je een telegram en een scroll. In de eetzaal ontmoet je Doinikov. Wanneer deze wegloopt laat hij een boek achter, haal het tijdsschema eruit. Toon de scroll aan Doinikov. Op een gegeven moment moet je in je coupé vechten met Milos, blijf ontwijken en klik op het mes. Wanneer de politie aan boord komt zie dan coupé A binnen te dringen en wacht daar in de badkamer tot de agenten van boord gaan. In je eigen coupé vind je een sjaal. Als het goed is heb je ook een lucifersdoosje in je menu (waar dat vandaan kwam? Onbekend). Wanneer er niets meer te beleven valt ga je slapen. Loop je coupé uit en weer waar binnen dan blijkt dat je een nachtmerrie hebt. Na wat gebeurtenissen ga je opnieuw slapen.

CD2:

Tatiana zal de scroll voor je vertalen. In de ruimte voor de eetzaal staat een klok. Daaronder zie je een kevertje over het tafelblad lopen. Maak je lucifersdoosje leeg en vang met het lege doosje de kever. Dit doosje met kever ruil je bij het kereltje in matrozenpak voor een fluitje. Dit gaat in tappes. In de coupé van Kronos bekijk je een boek. In je coupé ligt inmiddels de vertaling van de scroll. Wanneer Tatiana niet in haar coupé B meer aanwezig is ga je via A naar de badkamer. Onder de wastafel in een kastje vind je het ei. Dit ei kun je scrollen en door op knopjes te drukken verschijnt er een open gat waar je je vinger in steekt. Blaas dan op het fluitje en hoor hoe de vogel gaat zingen. Onthoud dit want dat komt verderop aan de orde. Leg het ei voorlopig in de kist in je eigen coupé of in de verborgen ruimte onder je wastafel. Als het concert in volle gang is en je de dienaar van Kronos hebt zien terugkeren naar het concert ga je coupé E in. Bekijk daar het e.e.a. en klim via het raam naar de volgende coupé. Kijk ook hier goed rond. In de juwelenkist zit onderaan een verborgen vakje met daarin een loper voor alle deuren in de trein. Voor Kronos' coupé open je de deur naar buiten met behulp van de loper, klik je op het dak en zoek je naar een plek met geelachtig glas. Trap deze in en klim naar beneden. Je bent in de vertrekken van Kronos. Bekijk weer het e.e.a. Naast een kast vind je een knopje dat een geheime ruimte voor je opent. Pak de koffer met goud. Ga via de deur naar het coneertgezelschap, leg de koffer onder je bed en pak het ei. Ga met het ei door het gordijn achter de eetzaal en loop tot je niet verder kunt. Rechtsonder vind je een hondenhok. Open dit, laat de hond vrij en stop het ei in het hok. Onderzoek, gebruik rnakend van de loper, coupé 3. Als het concert is afgelopen toon je de Duitser de koffer met goud. Met een daarna zal de dienaar van Kronos een pistool tegen je hoofd drukken. Ga met de koffer goud naar Kronos. De koffer alsmede de sjaal raak je kwijt. Ga nu op zoek in de bagagewagon naar de kist die in München aan boord kwam. Open deze en luister naar nieuwe onthullingen. Bij het vol gende gevecht blijf je ontwijken tot je huil krijgt. Kijk tenslotte in de kist.

CD3.

Waar voorheen de coupé van Krono! was kun je een interessant gesprek afluisteren mits je niet te dichtbij staat. Onderzoek coupé 2 en haal het ontstekingsmechanisme uit de koffer. Op een gegeven moment zal Tatiana op de deur van je coupé kloppen. Open de deur en luister naa haar probleem. Maak een dansje met een dronken Duitser. Als er verder niets meer gebeurt ga je slapen. Ga na de nachtmerrie naar coupé A. Maak de bom onschadelijk: De bom bevindt zich in het onderste kastje bij een der deuren. Brand met een lucifer het plastic van de bedrading door scroll het kistje, schroef de achterkan open en gebruik het telegram om de contactjes uit te schakelen. Na "gesprekjes met Anna wordt tenslotte de trein gekaapt. Brand je boeien door met wat lucifers. Schakel de eerste tegenstander uit. Bevrijd Anna. Klim via een der deuren op de trein. Schakel de tweede tegenstander uit. Draai je om en schakel de derde tegenstande uit. Neem een kijkje bij de locomotief en ga dan naar de eetzaal. Tussen de wagon van de eetzaal en de wagon met slaapcabines, open je een rooster op de bodem. Ontkop pel de wagons. Ga opnieuw via het dak naar de locomotief, Anna komt weer eens te hulp. Haal de rem om waardoor de trein verder rijdt en zoek Anna op. In de eetzaal volgt nu de eindconfrontatie met Kronos. Haal het ei, open het ei op de bekende wijze en op het moment dat Kronos vraagt het ei te sluiten gebruikje onmiddellijk het fluitje.

Einde

Henk


Game-Solves

www.000webhost.com