Largo Winch

 

Het spel speel je met je toetsenbord of gamepad. Pijltjes toetsen om het figuur de goede kant op te laten lopen, spacebar = actietoets, Control toets (Ctrl) inventaris en in je inventaris kan je voorwerpen combineren (spacebar op het voorwerp, het volgende voorwerp in het venster zetten en druk op de omhoog pijltjes toets en dan weer op de spacebar om het te combineren), om iets te bekijken druk je op enter, escape (Esc) kom je in het menu en kan je de berichten lezen die Largo opslaat om je informatie te geven. Bekijk alles in ruimtes en vraag alles aan iedereen. Met de backspace key kan je annuleren en door bepaalde e-mails lezen. Er komen ook vecht situaties voor die je met tactiek moet winnen, de aanvallen zijn om beurten en gaat met punten. Save veel bij de puzzels en vooral bij de gevechten want de punten tellingen zijn verschillend en hopen dat de tegenstander je mis slaat en jij raak :). Een voorwerp of figuur licht op als je er langs loopt en die je dan kan bekijken, praten, gebruiken, pakken of actie ( rechtsboven in het scherm zie je een handje als je een voorwerp kan pakken, een tekst icon om te praten en tandwiel voor actie). Met de Shift toets ren je. Deze oplossing geeft alleen de handelingen om het spel te doorlopen, volg de dialogen in het verhaal en bekijk goed de tussen filmpjes.

Hotel New York

Na de intro start je in het hotel en in het begin wordt je uitgelegd wat de functies van de toetsen zijn. Ga boven de deur door naar de V.I.P ruimte, praat met Candy en John Sullivan, praat met Simon en Samantha die in het tweede gedeelte zitten, loop langs de bar en pak een champagne bottle (fles champagne) van het tafeltje in het derde gedeelte, pak een envelope (envelop) van de bank, bekijk het in je inventaris en je hebt een press badge (pers kaart). Ga verder naar links, ga het balkon op en praat met Jenny Lucas. Ga terug naar de V.I.P ruimte en praat met Sharon Green. Na de bom melding praat je met Simon. Ga terug naar het balkon, pak de trowel (schopje) uit de plantenbak, klim op de leuning links van het balkon (loop langs de leuning, het licht op en druk op spatiebalk), loop naar het raam en gebruik je press badge op het raam. Loop naar de muur beneden, gebruik de trowel op de plank onder het schilderij. Ga terug naar de V.I.P ruimte en praat met iedereen. Pak een empty champagne glass (lege glas) van de bar. Ga naar het balkon en praat met Jenny. Ga terug naar de V.I.P ruimte en praat weer met Sharon. Gebruik de empty champagne glass in je inventaris op de champagne bottle en geef de full champagne glass aan Sharon. Je eerste gevecht, deze is niet zo moeilijk je hebt je hand en voeten als wapen. De nummers langs je hand of voeten wil zeggen dat hij de aantal slagen doet dus als er een 2 langs staat dan slaat hij 2 keer.

Sharon's Appartement

Ga de woonkamer in via de dubbele schuifdeur en pak de CD van de stoel bij de piano. Gebruik de CD in de computer en lees alles (met de spatiebalk lees je de berichten en met de backspace toets verlaat je het bericht en ook met de backspace toets verlaat je de computer).

Mexico

Vera Cruz Laboratorium

Praat met de veiligheidsman. Ga het gebouw in en praat met de receptioniste. Pak de rode magazine van het tafeltje en lees het in je inventaris. Geef de finalcial article met jou foto aan de receptioniste. Praat met Mr.Maroto en daarna met Jenny. Je bent in het Vivarium (kamer voor proefdieren). Ga via het linkse pad naar achter en pak een hammer (hamer) van het rekje. Loop terug naar Jenny, gebruik de hammer op het glas langs de deur en pak de extinguisher (brandblusser). Gebruik de extinguisher op de slang. Praat met Mr.Maroto en praat daarna met de receptioniste Miss.Carmen. Gebruik (use) de lift achter Mr.Maroto naar Labo 1 (laboratorium).  Praat met de blonde technicus Javier, praat met de donkere technicus achter in het lab, gebruik de lift van silos, loop naar de lift van labo 2 tegenover je. Ga door de deur naar Labo 2 en praat met Miss. Salma Paz. Pak een mixer van de tafel voor haar. Pak een security file (beveiliging dossier) uit een staande kast achter in de Labo en lees het. Ga dezelfde weg terug naar Labo 1. Onderweg praat je met een veiligheidsman. Geef de mixer aan de blonde technicus en praat met hem. Ga terug naar Labo 2 en praat weer met Miss.Paz.

Jack's Huis

De deur is op slot, pak de key (sleutel) uit een gele pot links van de deur (backspace toets om het scherm te verlaten), gebruik de key op de deur en ga het huis in. Bekijk het antwoordapparaat rechts op de tafel. Pak een book (boek) van het tafeltje rechtsachter. Bekijk het book in je inventaris en je hebt een sheet of paper (vel papier). Open de ijskast in de andere kamer en pak een test tube (test buisje met zuur) uit de ijskast. Pak een audio cassette uit de prullenbak langs het bureau. Gebruik de audio cassette in het antwoordapparaat. Gebruik de computer, het heeft een paswoord nodig. Bekijk de test tube in je inventaris, gebruik de test tube op je sheet of paper en lees het. Gebruik de computer en type het paswoord AGYLAP in (met spatiebalk verander je de letters). Lees alles en verlaat de computer. Save, verlaat het huis en je moet weer vechten. TIP: schakel eerst de jonge met de knuppel uit.    

New York W-Gebouw

Praat met de receptioniste Candy, ga naar je kantoor (achter de receptioniste rechts door een van de bruine deuren) en lees je e-mails in je computer. Ga naar de hal, neem de lift rechts en ga naar de big boardroom (directie kamer). Praat met Sharon en dan met John Sullivan. Als hij vraagt wat te doen met Lundwana (kon je iets over lezen in je e-mail) zeg je sell (verkopen). Praat daarna nog een keer met hem en vraag alles. Ga via de lift naar de Main Computer Room. Je praat automatisch met Joy en met Kerensky die in het ziekenhuis ligt en een verbinding met de computer in de computerkamer heeft. Je pakt automatisch zijn Hack cd (cd om computers te kraken) en je gaat de eerste computer kraken. Het is de bedoeling om via de punten naar de computer te gaan die omringt is met de gele cirkel en terug naar je eigen computer. Rechts boven zie je een getal, dit is de aantal zetten die je doet voordat de virus tevoorschijn uit de rode computer met de doodskop komt en je probeert te infecteren. Je ziet punten van 1 en van 2 , 3 en 4. Als je daar op komt ga de lichtje branden en de aantal zetten worden dan geteld naar de aantal punten waar je op gaat staan. Als de virus op de verlichte punten komt moet hij de aantal verlichte punten doven voordat hij verder kan gaan. Als jij bv op gedoofde punten van 4 gaat staat en ze worden verlicht dan gaat de virus 4 stappen verder. De aantal stappen van de virus worden ook geteld en verminderd, als hij op 0 staat verdwijnt hij maar als jou stappen (rechtsboven) weer op 0 staat komt er een andere virus tevoorschijn. Als de virus je pakt moet je opnieuw beginnen. Jij bent de blauwe vierkant en start in de computer met de W. Druk op de pijltjes toets om de richting aan te geven (blauwe vierkant) en druk op de spatiebalk om op die punten te gaan staan. Kom je in de computer die je kraakt druk je op de spatiebalk (A) en kies je de optie van de computer die je aan het kraken bent (bv bij de eerste "find hackers address").  Kom je terug in je eigen computer kies je "go back to reality". Later bij moeilijker computers die je moet kraken meer over de functies. Probeer het eerst zelf dan zie je het wel, je hebt 10 vrije stappen (lichtpunten) voordat de virus komt. Als je er niet uitkomt neem je de volgende route

 U = omhoog - D = omlaag - R = rechts - L = links - A = aktie (spatiebalk)

Route eerste computer kraken = U-U-U-R-U-U-L-U-R-A-L-D-D-D-D-D-D

Vorograd

Vladimir's Kamer

Klik op de bel bij het loket en praat met de portier. Zeg dat je voor de KGB werkt en voor de Russian State en hij geeft het kamer nummer 3A van Vladimir. Bekijk de brievenbussen en de stoppenkast onder de trap. Ga de trap op en probeer kamer 3A te openen. Ga via de trap een etage hoger en open deur 3B. Pak een dirty sheet (vies laken) van het bed, pak een clean sheet (schoon laken) uit de kast. Combineer de dirty sheet met de clean sheet en je hebt een rope (koord). Ga naar het balkon, gebruik de rope op de leuning van het balkon en Simon klimt naar beneden. Ga naar de stoppenkast onder de trap op de begane grond en haal er een fuse (stop) uit. Ga naar de eerste etage en ga 3A in. Luister naar het bericht in het antwoordapparaat, pak de small gold key van de grond, pak a half burnt fax (halve verbrande fax) uit de prullenbak langs het bed en lees het. Ga naar de brievenbussen beneden, gebruik de small gold key op de brievenbus, pak de envelope, lees het en lees de estimate (begroting). Ga terug naar kamer 3A en pak de book of matches (lucifer doosje) van de stoel bij de pizza dozen.           

Omega

Praat met Olga de receptioniste, geef haar de estimate, bekijk de koffiemachine en ga via de trap naar beneden. Praat met de man aan de tafel en play (speel) poker tot je wint. Je zet in 100 en moet 100 winnen dus op 200 komen. Ruil de kaarten (spatiebalk op de kaart die je wilt ruilen), klik op "change cards" en dan "show hands"of als je slechte kaarten hebt op "fold" dan verlies je 10, als je niets wilt ruilen klik je op "dealt". Praat daarna met hem en je krijgt een copper token (munt). Ga de grote deur achter je in en probeer de schroevendraaier uit de gereedschapskist te pakken. Ga naar de koffiemachine boven en gebruik de copper token in de machine. Ga terug naar beneden en pak de screwdriver (schroevendraaier) uit de gereedschapskist. Ga de kamer in op het einde van de gang. In Vladimir's kantoor gebruik je de screwdriver op de la van het bureau, gebruik de laptop en je tweede kraak. Hier moet je naar twee computers gaan om de code te krijgen. Je kunt als je op een punt (of 2 of 3) komt verhogen naar 2,3 of 4 punten (dus op 2 kan je 2 keer verhogen of op 3 een keer) door op de spatiebalk te drukken en kies dan "increase weight", om een beurt over te slaan kies dan "skip a turn". Doordat je meerdere stappen moet maken komen en ook meer virussen. Als je de onderstaande route volgt dan betekend I4 dat je de punten verhoogd naar 4 en bij S2 sla je 2 beurten over. Als je IN de computer zit en je moet 2 beurten wachten komt er geen "skip turn" kies dan "find the password" om de beurt over te slaan. Lees alle berichten en verlaat het gebouw. 

 Kraak 2: Vladimir's Computer

R-U-U-U-U-R-D-I4

D-I4-D-R-D-A-U-U

U-U-R-R-A-S2-L-L

D-D-D-L-L-D-L
 

Klik op de foto om het te vergroten

 

Gagarine Paradise
 

Ga de bar in. Praat met de serveerster. Praat met de dronken man aan de bar, praat met de barman en bestel een Ulla-Ulla. Ga via de klepdeuren naar de achterruimte van de bar, pak de broom (bezem), open de medicijnkast en pak er de sleeping pills (slaappillen) uit. Verlaat de bar (je kan je drankje opdrinken), ga links om de hoek, gebruik de broom op de ladder en klim omhoog. Ga terug de bar in, praat nog een keer met de serveerster en ze zegt dat ze Tania heet. Ga naar de telefoon die achter in de bar hangt, bel de bar (tel: op luciferdoosje, 9002-47-28-32), antwoord de barman met "her Brother";"Cough to avoid answering", " answer in Russian Dialect". Loop naar de bar en gebruik de sleeping pilles in het glas dat op de bar staat. Ga terug naar de ladder buiten, klim omhoog en je gaat via het raam het gebouw in. Bekijk de man die op de grond ligt en je pakt een  lighter "aansteker" en een automatic pistol "pistool". Ga de deur achter je door. Bij de gangsters klik je op de fles vodka om het vocht over het geld te gooien en gebruik je de lighter op de koffer met geld. Buiten volg je Simon en open de deur. 

Vliegveld

Pak een shovel (schop) die tegen het huis staat links. Gebruik de shovel op de tonnen die op kratten liggen. Loop links om de kratten, ga voor de auto staan en duw tegen de auto. Pak de bottle of strong alcohol (fles met sterke alcohol) die op de grond staat bij de achterkant van de auto, pak de rag (doekje) de links op een krat ligt. Combineer de rag met de bottle of strong alcohol en je maakt een molotov cocktail. Loop naar de achterkant van de auto tot er rechtsboven de tandwielen in het venstertje verschijnen en gebruik dan je molotov cocktail.

Na het filmpje vecht je met Simon tegen 3 tegenstanders. Simon heeft een optie ( laatste icoon) die een tegenstander even vasthoud en een beurt overslaat. Zet Simon en gebruik die optie om hem vast te houden op de tegenstander met de hamer en laat Largo eerst de andere twee uitschakelen.

New York

Praat met Candy, ga naar je kantoor en lees al je berichten in je computer. Ga via de lift naar de big boardroom, praat met John en als hij vraagt wat te doen met Mentek  zeg "don't buy" ( niet kopen) (info stond in je e-mail over Mentek) en praat dan weer met John. Ga naar de main computer room en praat met Joy. Ga naar je kantoor. Na het gesprek met Sharon bekijk je een rode schilderij dat aan de muur hangt rechts van de boekenkast en je gaat naar Sarjevane. 

Sarjevane

Open de rode gereedschapskist en pak er een hammer uit. Pak de metal arrow (metalen pijl) die links tegen de muur staat. Bekijk de elektrische kast en het hek. Loop rechts naar de  brandslang en pak een metal ring die op de krat ligt. Open de elektrische kast met de metal arrow en bekijk de inhoud. Gebruik de hammer in je inventaris op de metal ring en gebruik de flattened metal ring in de elektrische kast en een hek bij de brandslang gaat open. Ga door de opening, loop op de binnenplaats naar links tussen de plantenbakken en bekijk de tekening van Maria, Jezus en Jozef. Bekijk ook het standbeeld van de monnik. Bekijk de fontein en ga met de grote trap naar boven. Ga verder rechts naar boven en ga de dubbele bruine deur links in. Bekijk en lees de bijbel op tafel, bekijk de mine vaas links in de erker (onthouw deze plek) en bekijk het schaakbord (Anastasie) linksachter in de kamer. Verlaat deze kamer door de opening rechts van het schaakbord, ga het kleine trapje op, open de blauwe deur en ga naar binnen. Bekijk rechtsonder het kleine kastdeurtje in de muur onder het schilderij, open de lade van het bureau en pak de small key uit de la. Open het kleine kastdeurtje en pak de white king (witte koning schaakstuk). Pak de strange statuette ( vreemd beeldje) van de kast tegen de muur tegenover het bureau. Pak het mysterious statuette (geheimzinnig) uit de boekenkast linksachter het bureau, pak het bizarre statuette uit de achter boekenkast. Bekijk de beeldjes in je inventaris, als je een beeldje in je scherm hebt druk je op de spatiebalk en van het beeldje wordt het onderstuk eraf gehaald. Doe dat met de 3 beeldjes. Combineer nu a lower of the statuette (onderkant van het beeldje) met de bovenkant van hetzelfde beeldje met dezelfde naam en dan hebt je de 3 beeldjes van Maria, Jozef en Jesus. Bekijk het altaar en plaats de beeldjes in de goede volgorde op het altaar. Je moet ze plaatsen zoals je de volgorde zag op de tekening op de binnenplaats, van links naar rechts , Jozef,Jezus, Maria en een gedeelte van de boekenkast achter schuift open. Ga de geheime doorgang in, bekijk het droge kleine fonteintje rechts in de onderwater grot, pak achter van de bar een empty bottle (lege fles) en pak de chess manual (schaakboek) van het bureau. Ga terug naar het fontein op de binnenplaats, gebruik de empty bottle in de fontein en je hebt een full bottle (volle fles). Ga terug naar het droge fonteintje in de onderwater grot, gebruik de full bottle in het fonteintje en je hebt een black king (zwarte koning schaakstuk). Ga naar de kamer met het schaakbord, gebruik de chess manual op het schaakbord, plaats de white king en black king op het schaakbord. Zet de schaakstukken in de positie zoals je die in het schaakboek ziet. Onder de haard schuift een geheime opening open. Bekijk het schilderij van Maurice aan de muur boven een pilaar. Ga de opening onder de haard in. Bekijk de tekeningen in de muur en ga de opening door. Loop over de vlakken en spel het woord MAURICE. Loop eerst naar onder voor de M,A,U,R en boven voor de I,C,E (stap niet op het vlak in het midden met de afbeelding), Ga de geopende poort in. Ga naar het altaar en los de vervelende schuifpuzzel op. De originele afbeelding in het scherm die je ziet wijkt wat af met de afbeelding die je moet maken.

 

TIP

Nummer de vakken van de puzzel van links naar rechts als 

5-1-4-14                    schuif eerst de vakken van de linkse kolom onder elkaar op de goede plaats , 1 - 5 - 9 - 13

9-6-12-3                    schuif dan 2,3,4,6,7,8 in de goede positie             

10-2 -13-8                 Als laatste schuif je 10,11,12,14,15 in de goede positie    

11-7-15-X

                             Start                                                                                                    Origineel

                     

Als je de puzzel af hebt schuift het altaar open en lees je de code AXIO.

New York

Loop naar Candy en je praat met Jenny. Praat daarna met Candy. Ga naar je kantoor en lees je e-mails. Ga naar de big boardroom, praat met John, maak een beslissing als hij je vraagt wat te doen (klik maar op een van de antwoorden ?) en praat daarna weer met hem. Ga naar de main computer room, praat met Joy, praat met Kerensky via de terminal computer (de computer langs Joy). Gebruik de computer achter Joy die op tafel staat en kraak wie er spam e-mails stuurt.

Kraak 3: Zender van de e-mail

L-L-L-L-U-U-R-R-U-L-U (nog geen a klik op exit )-R-I4-L-A-R-R-D-D-R-D-D

Ga naar je kantoor. Lees alle berichten in je computer. Ga naar de main computer room en praat met Joy, praat met Kerensky en daarna weer met Joy. Ga naar de receptie en praat met Candy. 

Malatestano, Sardinia


Praat met de oude man die voor zijn huis zit, praat met de jongen rechts, praat met de verkoper Luigi in de kraam. Ga rechts van de kraam de boog onderdoor, loop naar de roestige auto, kijk tussen de 2 stenen op de grond en pak de key ring. Open de achterklep van de auto en pak de fan belt (ventilatorriem). Gebruik de key ring op de voorklep van de auto en pak de scotch tape (plakband). Loop boven in het scherm van de auto naar de rotswand. Probeer links de motor van de lift, gebruik de fan belt op de motor en probeer het opnieuw. Ga terug naar de stad en praat met Luigi de kraamverkoper. Praat met de vrouw bij de fontein. Ga naar de rotswand en praat rechts met de jongen die gevallen is. Pak wat branches (stokjes) rechts van de motor uit de bosje planten, gebruik de scotch tape met de branches in je inventaris en gebruik de splint (spalk) op de jongen. Na het filmpje krijg je een silver pendant (zilver hangertje) van zijn moeder bij de fontein. Praat weer met de vrouw en je weet nu hoe haar naam is. Geef Luigi de silver pendant, zeg dat je het van signora Lagrima hebt gekregen en je krijgt er een can of gas (benzine) voor. Ga naar de motor van de lift, gebruik de can of gas in de motor en gebruik de motor. 

Monastery (Klooster)

Pak een rag (doekje) van de leuning rechtsachter in de hoek, pak de monk robes (monnik kleed) uit de mand en je trek ze aan. Pak de rope (touw) van de kist langs de mand. Bekijk de monnik die op de grond ligt en je pakt een magnetic card (magnetisch kaart). Gebruik de rag en de rope op de monnik. Ga het klooster in. Ga rechts op de binnenplaats van het klooster en ga de eerste deur in. Hier zijn 4 slaapkamers die je onderzoekt, let speciaal op het rooster in elke kamer onder in de muur vlak langs de deuren. In een van de kamers staat Joy. Ga terug naar de binnenplaats en ga de dubbele bruine deur in. In de kerk loop je naar het altaar, deze is beschermd met lasers. Bekijk het schilderij aan de muur links van het altaar, haal het schilderij van de muur en druk op de knop die in de muur zit. Ga naar het altaar en ga er achter staan. Bekijk het standbeeld en gebruik je magnetic card op het standbeeld. Ga naar de deur van de uitgang en ga voor de deur links. Open die deur, neem de lift en op de eerste etage ga je rechts de enigste deur in.

Bibliotheek

Ga eerst links naar boven, bekijk de boekenkasten en je ontdekt dat er boeken missen. Ga naar beneden en doe daar hetzelfde. Bekijk dan de 2 grote tafels in het midden, pak van de ene een green book (groene boek) en van de andere een red book (rode boek) op en lees ze in je inventaris. Loop naar de boekenkast rechts onder de trap en stop je red book in de boekenkast (als je het in de goede gedeelte doet zegt hij dat hij een geluid hoort). Ga naar de boekenkasten boven en stop de green book in het laatste gedeelte van de boekenkast en beneden draait een boekenkast om. Ga naar die boekenkast (in het middelste gedeelte), klik op de boek die rechtsonder er wat uitsteekt, klik op de boek die er wat linksboven uitsteekt, hij zegt dat je het met z'n tweeën moet doen en dat Joy je moet helpen. Ga naar de slaapkamer waar Joy nog staat te wachten en praat met haar. Loop samen terug naar de bibliotheek en samen open je de geheime doorgang. Samen sta je voor een gesloten metalen deur, pak de crucifix (kruis) die aan de muur hangt.

Gebruik de crucifix op de houtendeur met het slot, open de deur, open de kist voor je, pak er de demijohn of gas (slaapgas?) uit, pak de gas mask (gasmasker) die boven de kist aan de muur hangt, pak een knife (mes) links op de tafel. Weet je nog die roosters in de slaapkamers ? Ga dus naar de slaapkamers en gebruik de demijohn of gas in het rooster van elke kamer (4 kamers). Ga terug naar Joy die boven bij de metalen deur de wacht houd. Zet je gas mask op en volg Joy naar de computerkamer. Lees alle berichten in de computer die op tafel staat. Gebruik je knife op de print scanner (handscanner) langs de deur en bewerk dan de draden die eruit hangen. Open de deur,  loop naar de tafel achter in de kamer tegen de muur en kraak de middelste computer.

Kraak 4: Het Decay Project
 

R-D-A-U-R-U-U-R-R-R-R-D-D
L-L (geen aktie)-L-U-I4-R-R-D-L-A-R-U-U
L-U-U-A-D-D-L-L-D-D-L-L

 

Lees de e-mails en ga de metalen deur door die je nu open kan maken. In het kantoor bekijk je een Afrikaans zwart beeldje dat rechts op een kast staat, draai aan het beeldje, klik op de knop in het beeldje en een deurtje onder in het bureau gaat open. Ga naar dat kastje in het bureau en kraak de volgende computer.

Kraak 5: Helena Deckovar's Computer

R-R-U-I4-R-R-I4-L-I2-U-I4-R-U-I4
L-L-I4-L-I4-D-L-U-I4-U-I4-U-I4-D
D-D-I2-U-U-S1-U-R-S1-D-R-U-U-R-A-L-D
D-L-U-U-L-L-A-R-R-D-D-D-D-L-L

 

Lees de e-mails, save de game je krijgt 2 gevechten, verlaat het kantoor en de computerkamer.

Gevecht 1 -  3 tegenstanders TIP:

Largo heeft een mes en een asbak als wapen die hij een keer kan gebruiken, Joy heeft een handje als wapen (laatste icoontje) die de tegenstander een aantal beurten bewusteloos slaat en dus niets kunnen doen. Gebruik je mes op een tegenstander met de kruisboog (is meteen uitgeschakeld) en laat Joy de andere met de kruisboog bewusteloos slaan. Gebruik dan de asbak op de tegenstander met de stang (ook meteen uitgeschakeld als je goed gooit ?) en samen de overgebleven tegenstander. Verlaat het klooster en op de binnenplaats

Gevecht 2 - 4 tegenstanders TIP:

Gebruik hier dezelfde strategie als bij het vorige gevecht. Je hebt hier alleen geen asbak. Dood eerst met je mes de tegenstander met een kruisboog en samen de andere 3 (laat vooral Joy de sterkste bewusteloos slaan). Na het gevecht verlaat het klooster, haal de lift naar boven via de hendel van het liftapparaat en Boem.

Mexico Vera Cruz Laboratorium

Van Simon heb je een beeper (pieper), grapnel and cable (anker met een kabel), pliers (tang) en een crowbar (breekijzer) gekregen. In je inventaris combineer je de pliers met de grapnel and cable, dan combineer je de thin steel cable met de pliers, je hebt dan een detours (soort kabel ?) en een grapnel zonder kabel. Loop naar het hek en zoek de spot die oplicht. Gebruik de detours op het hek, gebruik dan de pliers op het hek en kruip door de opening van het hek. Kruip naar het voorste muurtje zonder dat de wachters je zien (achter de muurtjes blijven kruipen) en bij het voorste muurtje bij de wachters gebruik je je beeper als de tandwielen in je venstertje rechtsboven zichtbaar komen. Ga met de trap naar boven, gebruik je crowbar op de deur, open de deur en stap Lab 2 binnen. Bekijk links boven de rode knop de rook (smoke) detector. Loop naar de deur van silos en bekijk de rode knop.  Largo zegt dat ze tegelijk ingedrukt moeten worden. Pak van de tafel met de microscoop een potje vial of acid (flesje met zuur), pak van de andere tafel een tube of sleeping pills (buisje met slaappillen), ga de deur door van het Vivarium, pak de spool of wire (klos met draad) van de plank in de hoek bij de liftdeur. Ga terug naar Lab 2, ga het trapje op naar  de rook detector, gebruik de spool of wire op de rook detector, gebruik de grapnel met de draad, gebruik dan weer de spool of wire op de rook detector, gebruik dan de vail of acid op de draad en je drukt automatische op de andere rode knop. Open de deur, neem de lift, steek over, neem de andere lift en ga Lab 1 in. Gebruik de crowbar op het mechanisme van de deur en je moet de stangen verschuiven om de deur open te maken. Deze "Latch" puzzel gaat net als het spel van de toren van Babylon: A bovenste stang enz.. Li = links - Re = rechts

A
B
C
D

A - 2x li, B - li, A - re, C - li, A - re, B - li, A - 2x li, D - li, A - 2x re, B - re, A - 2x li, B - re,

A - re, B - li, A - re, B - re, A - li, C - re, A -li, B - re, A - 2 x re, D - li, A - 2x li, B - li, A - re,

C - li, A - re, B - li, A - 2x links;
 

Als je de deur open hebt stap je de voorraadkamer in en save dan (als je in de ruimte van de puzzeldeur het spel opslaat en je gaat in de volgende ruimtes stuk en het spel laad van de deurpuzzel die je net geopend hebt is de deur weer dicht en moet je opnieuw de puzzeldeur doen, althans dat was bij mij 2 keer het geval ?). In de voorraadkamer bekijk de Dvd's, Salma komt binnen, ze verteld welk nummer van de Dvd je moet pakken en na het filmpje moet je weer vechten.   

Gevecht  - 3 tegenstanders TIP:

Gebruik je mes op een tegenstander met een kruisboog, laat Simon de andere met kruisboog vasthouden (laatste icoon) zodat hij een beurt niet schiet en probeer ze zo uit te schakelen.

New York

Praat met Candy, ga naar de big boardroom, praat met John over je laatste deal en praat dan nog een keer met hem. Ga naar je kantoor en gebruik de dvd in je computer. Ga naar de main computer room en lees de e-mail in de computer die op tafel achter Joy staat.

Sharon's Appartement
 

Klop 3x op de deur van Sharon en ga dan naar binnen (deur tegenover de telefoon en bij het raam). Als je bijgekomen bent pak je een tuxedo (smoking) uit de garderobekast en trek het aan. Probeer de kamer te verlaten via de deur. Pak een hairpin (haarspeld) van het tafeltje met de rode tas, pak een pair of scissors (schaar) van het tafeltje achter in de badkamer, knip met de pair of scissors een stuk uit het scherm waar het lijk ligt. Gebruik de piece of cardbord (stuk hardboard) onder de gesloten deur, gebruik de hairpin in het slot van de deur en je pakt een small key. Open de deur met de small key en verlaad de slaapkamer. In de woonkamer bekijk je de aquarium, pak de plastic ruler (plastieken meetlat) van de tafel en de strong glue (sterke lijm) van de tafel met de computer, ga de grote dubbele deur door, pak uit de keuken een fork (vork), pak achter van de tafel een bottle of bourbon (whisky). Ga naar het aquarium in de woonkamer, combineer de plastic ruler met de glue in je inventaris en combineer dan de ruler covered in glue met de fork. Gebruik de coupling (koppeling) in het aquarium, gebruik de bottle of bourbon in de aquarium en je pakt de apartment key. Gebruik de apartment key op de voordeur en verlaat het appartement. In de gang klim je uit het raam.

Sarjevane

In Nerio's kantoor gebruik je de computer, lees de e-mail

Kraak 6: Sharon's Mail

R-U-R-U-R-D-R-U-R-D-R-R-U-R-D
U-L-D-I4-D-I4-D-I4-L-I4-U-I4-U-I4
R-I4-U-I4-R-U-I2-R-D-D-A-U-U-S1-L-D
L-L-U-L-D-L-U-L-D-L-D-L
 

Lees nadat je de gekraakte e-mail gelezen hebt nog de andere file over Jenny Lucas. Verlaat het kantoor, verlaat de kamer met het schaakbord en praat buiten met Joy die rechts staat. Ga een etage naar beneden, ga meteen rechts de trap op en praat met Simon die in het hoekje staat. Ga terug naar het kantoor van Nerio en praat met Kerensky via de computer en kraak daarna de laatste computer.

Kraak 7: Het FBI's Network

L-U-U-L-L-L-I4-L-I4-U-U-L-A-L-R-S2
L-D-D-U-U-R-L-D-D-R-D-D-D-L-U-A
D-I4-S1-U-U-R-R-I4-D-R-R-R-R-R-D
 

Ga weer met Joy praten en praat daarna met Simon die nog op dezelfde plaatsen staan. Ga naar de onderwater grot (geheime doorgang  van de boekenkast in Nerio's kantoor) en je praat met Salma. Ga weer naar de computer in het kantoor en praat met Kerensky. Ga buiten naar Joy, oeps, de wachters houden buiten de wacht. Ga via de achterdeur naar buiten en pak een necklace (halsketting) die bovenop de trap ligt. Ga de opening door van de haard in het kantoor, loop naar de kamer van de puzzel van de letters en leg de necklace op het witte vlak (bij het vlak met de afbeelding en stap daar niet op). Ga terug naar het kantoor en pak de Ming vaas (in de erker) die je kapot gooit en de eerste wachter is weg. Ga de openstaande hek door, ga in de grot achter door het rechter hek, pak de electrical cable van de grond voor het hek, haal de hendel over van het kastje aan de muur, gebruik de electrical cable op de elektrische grote kast en haal dan weer de hendel over en nummer 2 is weg. Ga nu het geopende hek door, draai aan het standbeeld en nummer 3 is weg. Ga nu terug naar het kantoor en je kunt nu via de voordeur het kantoor verlaten. Loop de trap af en ga links een galerijtje op (links van de andere trap die naar beneden gaat). Loop naar het touw van de bel, trek aan het touw en er komt weer een gevecht aan.

Gevecht  - 4 tegenstanders TIP:

Hier doe je hetzelfde als bij de andere gevechten, dood met je mes een tegenstander met een staaf (deze zijn sterk) en laat Joy haar wapen gebruiken om de tegenstander even bewusteloos te maken en hopen dat de andere veel mis slaan of schieten :).

Freighter

Op het schip pak je de grapnel and cable die over de reling voor je hangt, praat met Joy, sluip naar achter, om de container en probeer het kastje te openen dat tegen de container zit. Gebruik de grapnet and cable op het kastje, open het kastje en pak de spool of electrical wire. Sluip naar de tweede ketting dat aan de container vast zit en gebruik de spool of electrical wire op de metalen ring. Sluip naar de bel en trek aan de bel. Sluip verder door en bekijk de blauwe staande waterkraan. Ga met de trap naar beneden, steek rechts de stekker in het stopcontact, volg de kabel naar rechts, filmpje, sluip dan voorzichtig achter de bewakers langs en pak de empty bucket (lege emmer). Sluip terug en vul de emmer bij de waterkraan die je boven zag en je hebt een bucket of water. Sluip terug naar de 2 bewakers, sluip zo achter hun zodat de tandwielen zichtbaar worden en gebruik dan de bucket of water. Sluip terug naar het stopcontact en druk op de rode knop. Ga naar de 2 wachters die op de grond liggen en gebruik het touw dat over de reling hangt. Klim daarna op de grote ladder voor je en je bent alleen. Pak links de wrench (schroefsleutel) van de grond, ga de trap af en pak een rope. Ga weer naar boven, open de deur en ga het schip in. Loop links 2 etages naar beneden, pak de broken hook (kapotte haak) dat tegen een kist staat, loop terug naar de ingang. Ga rechts, kruip onder het geopende rooster, kruip bij de splitsing naar links, rechtdoor naar een ventilator die met een speciale sleutel open gemaakt kan worden, kruip terug naar de splitsing, kruip rechtdoor, bekijk de draaiende ventilator waar een sleutel achter ligt, gebruik de broken hook op de ventilator en je pakt de gateway to bern (sleutel ?). Ga terug naar de andere ventilator, open de ventilator met de gateway to bern en draai aan het wiel. Kruip de schacht uit, loop naar de ruimte waar je net stoom zag blazen maar is nu uit geblazen, loop de gang in en pak de can of oil (kan met olie). Ga een etage lager en rechts tegen de wand zie je een rooster. Gebruik de can of oil op het rooster en kruip er door. Kruip verder door en gooi de wrench op de bewaker die onder op wacht staat. Gebruik je rope en klim naar beneden. Sluip naar rechtsonder en pak een timer van de ton. Sluip naar linksonder, ga naar boven met de trap en bekijk de deur die open gaat met een code. Sluip terug naar de plaats waar je belande, ga boven naar de grote kist die op een rooster staat, je praat met Salma die onder het rooster gevangen zit en het een na laatste gevecht gaat beginnen.

Gevecht  - 4 tegenstanders TIP:

Je hebt nu als wapen bij gekregen een brandblusser die je 4x kan gebruiken en die de tegenstanders beurten laat wachten. Gebruik de brandblusser als eerste en gebruik je mes op een van de tegenstander met een kruisboog. Maar gebruik je mes pas met tactiek. Het ligt aan de tegenstander die het mist aantal beurten moet overslaan als je de brandblusser gebruikt. Dus gebruik de brandblusser ook pas als het nodig is.

Na het gevecht duw je de kist van het rooster en Joy komt je helpen om de kist weg te duwen. Na het filmpje ga je naar de deur met de code. Kijk in je notebook en daar staat de code die je van Salma gekregen hebt. Gebruik die code op de deur (882) en ga naar binnen. Pak een detonator (ontsteker) uit een doosje dat op een kist ligt, pak een cake of C4 dat op de grond ligt, combineer de timer met de detonator, combineer de ignition (ontsteking) met de cake of C4 en je hebt een time bomb (tijdbom). Gebruik de time bomb op de kist die tussen de kist van danger en  met een kist waar een doodskop op staat. Klim op de ladder en verlaat de machinekamers via de deur waar je binnen kwam. Hier komt Helena Deckovar (Jenny Lucas) naar boven en je krijgt je laatste gevecht. Nu, dit gevecht is wel de gemakkelijkste, gooi eerst de witte kan met olie, gooi dan het mes en dat is einde verhaal.  

 

Game-Solves
http://members.brabant.chello.nl/~h.vangompel/

Forum
http://pub24.ezboard.com/bgamesolves
 

 

www.000webhost.com