09-12-2012

 Louisiana Adventure

In Louisiana Adventure speel je een jonge FBI-agente. Het is 1902 en er is een seriemoordenaar actief in New Orleans en ga je op zoek naar aanwijzingen.

Voor je goede speurwerk verdien je "Detective Points", die samen met bepaalde keuzes die je maakt het verhaal zullen be´nvloeden.

 

Download Engelse patch

Download Trial (1,39 GB)

Website

Er zijn verschillende oplossingen mogelijk, door keuzes in handelingen en gesprekken te nemen die het spel kunnen be´nvloeden.

Neem je andere keuzes dan hier beschreven, is de oplossing anders dan in deze oplossing.

 

Kantoor

Kijk rond en neem het notitieboek op de tafel. Hierin kan je alle aantekeningen lezen. Praat met je baas,Theodor.

Er zijn drie moorden gepleegd en je moet ze onderzoeken. Niemand weet dat je de zaak onderzoekt.

 

New Orleans - Albert hotel
Katie wordt door de koetsier afgezet bij het hotel en ze gaat naar haar hotelkamer. Een paar uur later wordt ze door de koetsier wakker gemaakt. Er is weer een moord gepleegd. Hij brengt je naar de plaats van de moord.
 

Beaumont Hotel
Ga links naar het lichaam. Praat met de begrafenisondernemer. Je mag het dode lichaam niet onderzoeken. Ga in het Beaumont Hotel. Gebruik in de lobby de bel op de receptiebalie. Praat met de receptionist om een kamer te huren. Ga de trap op en rechts naar je hotelkamer, 102. Praat met de piccolo over alles. De dode is Mr. Borowitz en Miss Mirabell wordt vermist. Vraag ook over de boot. Neem na het gesprek de handdoek op het bed en de pincet op het dressoir onder het raam. Ga naar de trap in de gang. Ga achter naar de trap van de tweede verdieping. Onderzoek onder aan de trap de gereedschapkist en neem de hamer. De trap naar de tweede verdieping is afgesloten. Verlaat het hotel.

 

Ga buiten naar links. Praat met de onderhoudsman. Hij werkt aan een roeiboot en heeft geen tijd om met je te praten. Neem links naast de boom het brokstukje van een tuinkabouter (4). Loop iets terug over het pad en zie links in de tuin een voetstuk met kleine voetafdrukken. Ga naar de ingang van het hotel en praat buiten met de piccolo. Zeg dat hij zo triest kijkt. Hij wil iets om te lezen. Ga naar binnen. Neem achter in de lobby de krant op het ronde tafeltje. Geef de krant aan de piccolo. Praat met de piccolo. Vraag over de kleine voetafdrukken op het voetstuk en over de hotelgasten en personeel. De begrafenisondernemer drinkt graag sterke drank. Ga in het hotel en links naar de barrestaurant.

 

Probeer de whiskyfles op de bar te nemen. De fles is van de barman/hoteleigenaar Mr. Wilbur. We moeten hem afleiden. Praat buiten weer met de piccolo. Ga boven naar je hotelkamer,102. Ga als je binnenkomt links naar de badkamer. Gebruik de hamer op de waterkraan van de douche/badkuip. Neem de zeep op de wastafel. Ga beneden naar de bar en praat met de hoteleigenaar. Vertel over de lek in je badkamer. Als hij aan de waterkraan werkt steel je de sleutel van de werkkamer uit zijn broekzak. Ga naar de bar. Neem de whiskyfles en rekening op de bar. Ga naar hotelkamer 104.

 

Praat met Miss Kennard. Ze wil geld voor informatie. Neem achter haar de slaappillen. Naast de deur neem je een ander tuinkabouter brokstukje (1). Ga naar de bar. Praat met Mr. Jacobs aan het tafeltje. Hij wil zijn rekening betalen. Geef hem de rekening in je inventaris en krijg $ 2. Ga buiten naar de begrafenisondernemer.

 

Combineer in je inventaris de slaappillen met de whiskyfles - klik op de slaappillen en sleep het potje naar de whiskyfles om ze te combineren. Praat met de begrafenisondernemer en geef hem de whiskyfles met slaappillen. Hij valt in slaap. Nu kan je het lichaam onderzoeken. Mr. Borowitz is gedood met een scherp moordwapen. Ga links naar de stallen. Neem tuinkabouter brokstuk (2) op het hooi. Praat met de piccolo en vraag over Miss Kennard. Ze houdt van bloemen. Vraag of hij vanmorgen iets ongewoons opgemerkt heeft. De hoteleigenaar heeft iets op de bootsteiger gevonden en heeft het in zijn werkkamer neergelegd.

 

Ga naar de onderhoudsman en links naar het tuinpoortje. Neem voor het tuinpoortje de bloemen uit de tuin. Ga naar de hotellobby. Open links van de receptie de deur met de sleutel en ga de werkkamer van Mr. Wilbur in. Neem een vriendschapkaart op de schoorsteenmantel. Neem op het bureau de vel papier met een schoenafdruk en ​​muntstuk. Dan word je betrapt door de onderhoudsman. Hij zal niets over de inbraak zeggen als je hem helpt met de fontein te repareren. Hij vertelt je de weg naar de onderhoudskelder. Ga naar de bar. Ga links van de bar door de achterdeur naar het terras in de binnentuin. Ga rechts naar het terrashekje en neem tuinkabouter brokstukje (3). Ga achter in de schuur en beneden naar de machine kamer in de kelder.

 

Loop naar een kist. Lees de beschrijving op de kist. De wielkleppen moeten in de juiste volgorde opengedraaid worden. De eerste is aan de Z-vormige lichtgele pijpleiding recht tegenover de kist. De tweede links van de kist en de derde op de Y-vormige buis. Heb je dit in de juiste volgorde gedaan is de fontein gerepareerd. Ga terug en je praat automatisch met de hoteleigenaar. Ga buiten naar het voetstuk in de tuin.

 

Combineer de 4 tuinkabouter brokstukjes met elkaar om een tuinkabouter te krijgen. Plaats de gerepareerde tuinkabouter op het voetstuk met de kleine voetafdrukken. Ga naar kamer 104. Praat met Miss Kennard en geef haar de bloemen. Nu mag je haar badjas op het bed nemen. Save. Geef haar ook de $ 2, om informatie te krijgen. Daarna wordt de onderhoudsman wegens moord gearresteerd.

 

Stadsdistrict

De koetsier brengt je terug naar de stad. Op het einde van de straat is het pleintje/parkje met je hotel. Hij zal je morgenvroeg weer ophalen. Hij vraagt of hij in de tussentijd iets voor je kan doen. Nu moet je beslissen wat hij voor je kan doen. Vraag of hij informatie kan vinden over Miss Kennrad. Hij vertelt over een meisje, Allison. Ga naar het hotel.

 

Als je iets anders gekozen hebt gaat het spel anders. Ik zal later (?) de verschillende oplossingen beschrijven.

 

Stadsplein/parkje - Albert Hotel
Ga naar het einde van de straat en ga voor het hotel links naar het pleintje met een parkje. Zie Mr. Jacobs bij de agent. Allison schildert een lantaarnpaal. Praat met Allison. Vanavond is een gemaskerd bal in het landhuis en je vraagt of ze Mr. Jacobs wil bespioneren voor je. Ga naar je hotel. De volgende ochtend, geeft Allison je een kaart van New Orleans en een certificaat van Mr. Jacobs. De koetsier brengt je naar het moerasgebied.

 

Moeras
Draai naar links en loop naar het water. Aan de overkant van het water zie je een hut en aan de voorkant 4 hendels. Je mo
et met de 4 hendels een brug over het water bouwen. Gebruik de hendels in deze volgorde van links naar rechts: 1, 3 en 4. Ga de brug over en loop naar de hut. Als je de hut in wilt gaan word je neergeslagen. Katie wordt binnen in de hut weer wakker. De deur is afgesloten. Neem links van de deur een plank. Neem rechts van de deur de moersleutel en oude foto uit het rek. Zie een luik in de vloer. Probeer het vloerluik te openen, maar er staat een krat op het luik. Neem achter de krat het lege flesje op de tafel. Neem uit de kast een brokje schimmelkaas. Onderzoek de krat en gebruik de plank op de krat om het een beetje opzij te duwen. Open het vloerluik en ga naar beneden. Katie ziet onder een rat en durft niet naar beneden. Gooi een stukje kaas naar beneden en ga dan naar beneden.

 

Hier staat een destilleerapparaat op de tafel. Neem de metalen haak van het destilleerapparaat. Gebruik de moersleutel op het destilleerapparaat en krijg een metalen pijpstukje. Neem voor het rek het zakje met tafelzout op het bankje. Neem de kurk op de grote werktafel. Zie een ronde bak op de tafel waarin het gedestilleerde vloeistof opgevangen wordt. Gebruik het zout in de ronde bak en gebruik dan de lege fles erin om de fles met een zuur vloeistof te vullen. Combineer de fles met zuur met de kurk om de fles te dichten. Klim via de ladder weer terug naar boven. Onderzoek de gesloten deur. Gebruik het zuur op de deur. Combineer in de inventaris de metalen haak met het pijpstukje en gebruik dan de haak/pijpstukje op de deur. Open de deur en ga naar buiten. Loop naar het gezonken schip in de achtergrond om het van dichtbij te zien. Je loopt daarna naar de koetsier en we varen terug naar het vaste land.

 

Stadsdistrict
Praat met de
koetsier/informant en hij vertelt dat Lady Kennard verloofd is met Mr. Michael Sunderland. Ga dan rechts naar een kleine tuin patio. Praat met Lady Kennard. Afhankelijk van wat je kiest om de waarheid te vertellen, of te misleiden of te liegen, kan de loop van het spel veranderen. Vertel de waarheid. Ze heeft een brief geschreven voor haar verloofde en gepost bij Mr. Wilbur. Katie vraagt aan de koetsier of hij de brief kan stelen. Daarvoor heeft hij wijn en 2 glazen nodig om Mr. Wilbur dronken te voeren zodat hij dan de brief van hem kan stelen. Ga terug naar de kleine patio en neem een glas op het rechtse tafeltje. Ga naar het pleintje voor het Albert Hotel. Voor het rode bakstenen gebouw staan kratten. Neem de wijnfles op de krat. Links van dit gebouw neem je het tweede wijnglas op het vat. Ga naar de koetsier. Praat met de koetsier en je geeft hem de wijn en 2 glazen.

 

De volgende dag heeft hij de brief gelezen, maar daarin staat niets bijzonders. Hij vraagt of je een nieuwe opdracht voor hem heeft. Vraag of hij van de schoenmaker meer informatie kan krijgen over de schoenafdruk. De koetsier, zegt dat je met de apotheker, Max moet praten, want die zoekt een hulp. Ga naar het pleintje en praat met Max op het parkbankje. Hij wil je eerst testen door een puzzel op te oplossen. Klik onder op help om de spelregels te lezen. Plaats de pionnen aan de bovenkant op het bord in het juiste vakje. Onder het bord worden aanwijzingen geven welke kleur pion op welk vakje geplaatst kan worden. Heb je ze op het bord gezet klik je op 'Finished'. Heb je dat goed gedaan wil hij je $10 geven maar je vraagt om informatie. Hij zegt dat je naar zijn apotheek moet komen, als je in de buurt bent. Je gaat terug naar de koetsier.

 

Hij heeft informatie over de schoenafdruk en geeft het adres waar de schoenen afgeleverd zijn - het huis tegenover de kleermaker. De winkel van de kleermaker is om de hoek van de straat. Klop op de deur van het huis tegenover de kleermaker, maar niemand doet open. Praat met Timmy, de krantenjongen. Vraag wie in het huis woont en hij zegt dat daar Splitsy Jones woont. Timmy bezorgt hem altijd een maaltijd, maar nu doet ook niemand open als hij met de maaltijd voor de deur staat. Praat weer met de koetsier. De volgende opdracht is informatie te vinden over de onderhoudsman. Hij regelt een ontmoeting met de patholoog. Ga de herenmodewinkel binnen aan de linkerzijde en praat met de verkoper, Mr. Hanson. Ga naar het pleintje en praat met de begrafenisondernemer/patholoog. De dag is voorbij, dus ga naar je hotel om te gaan slapen.

 

De volgende ochtend heeft de koetsier nieuws. Hij vertelt dat de onderhoudsman een alibi heeft bij de tweede moord, want hij zat toen in de cel. Ga naar het politiebureau, links van het hotel. Praat buiten met de politieagent. Zeg dat je het nichtje van de onderhoudsman bent, maar je mag niet naar binnen. Ook over de verkoper, Mr. Hanson vertelt hij niets. Kijk rond in het parkje en neem op een parkbankje het tijdschrift. Zie links van de politieagent een afvoerputje in de grond. Praat door het afvoerputje met de opgesloten onderhoudsman. Hij vertelt wat over de situatie maar zal alles vertellen als je hem uit de cel kan bevrijden. Hij vraagt om een pin.
 

Ga naar de herenmodewinkel. Praat met de verkoper. Vraag om een pin en krijg een haarspeld. Geef hem het tijdschrift. Praat dan weer met hem en vraag nu over de moorden. Ga naar het afvoerputje. Geef de haarspeld aan de opgesloten onderhoudsman. Hij is vrij en wil je in het rode gebouw (molen) ontmoeten. Praat met de koetsier. Ga naar het pleintje en ga het rode gebouw in. De onderhoudsman is er niet. Pak rechts van de deur een tang uit het rek en links van de deur een gebroken hendel (1). Zie voetsporen op de grond. Is de onderhoudsman naar het riool gevlucht! Open de putdeksel en ga naar de ondergrond.

 

Ondergrond - Riool

Ga door het gat in de muur. Neem rechts de gebroken hendel (3). Draai je om en ga verder tot je stopt. Gebruik de tang op de spijker in de linkermuur. Ga verder en ga op het einde door de metalen deur. Je komt in een grote hal. Loop vooruit naar de metalen stutpaal en neem gebroken hendel (4). Draai naar rechts en ga achter naar een kooi. Hierin zit de onderhoudsman. Praat met hem en hij vertelt over een oude krankzinnige soldaat. Je moet deze soldaat vinden. Loop naar de trap aan de overkant. Neem op de trap de scherpe steen.

 

Ga terug naar de kooi. Zie links van de kooi een tuinhekje tegen de muur. Neem met je scherpe steen 2 latten van het tuinhekje. Ga terug naar de overkant en rechts naar een andere trap. Neem boven voor de trap het stukje touw op de grond. Ga de trap af. Zie rechts van de trap een enorme rotsblok. Gebruik de spijker op deze rotsblok, om het te buigen en krijg een haak. Ga achter naar de 'confederate' soldaat en praat met hem. De onderhoudsman is opgesloten in de kooi omdat hij een spion zou zijn. Open ondanks de waarschuwing van de soldaat de deur achter de soldaat.

 

Ga door de plankentunnel. Zie ongeveer in het midden van de tunnel aan de rechterkant een hendel op de grond liggen. Je kan er niet bij. Combineer de haak met het touw in je inventaris en gebruik dan de haak met touw op de gebroken hendel (2). Loop verder tot je stopt omdat er een draad van een val gespannen is. Knip de draad door met je tang en ga dan verder. Zie een mechanisme op de linker muur. Plaats er de gebroken hendels in. Van links naar rechts: 1,2,3,4. Druk dan op de hendels van links naar rechts: 3, 2, 4, 1. Ga dan door de geopende traliepoort.

 

Ga verder tot je door de grond zakt en in een andere tunnel valt. Volg het tunnelpad tot je bij een ladder komt. Neem rechts van de ladder een verroeste ijzeren staaf. Klim de ladder op en ga achter naar de vaten. Neem de rode oliekan op het vat. Achter staat een 'Union' soldaat. Vraag hem om je te helpen. Voor $ 2, schrijft hij een brief voor de 'confederate' soldaat om de gevangene (onderhoudsman) vrij te laten, want hij is geen spion. Ga rechts door de deur naar een andere tunnel. Op het einde is een roestige deur. Gebruik de oliekan op de deur en gebruik daarna de ijzeren staaf op de deur, om de deur te openen. Je bent terug in de grote hal. Ga naar de kooi. Hier staat nu de 'confederate' soldaat. Geef hem de brief van de 'Union' soldaat. Praat met hem en krijg de sleutel van de kooi. Open de kooi met deze sleutel en we gaan terug naar het Beaumont hotel.

 

Beaumont Hotel
Het is nacht en we staan voor het hotel. De onderhoudsman vertelt zijn verhaal. Hij zegt dat je een bewijs moet vinden - een wandelstok. De hoofdingang van het hotel is gesloten. Ga rechts van het hotel naar het tuinpoortje. Deze is nu open. Ga achter het hotel naar de binnenplaats. Praat met Allison en Mr. Wilbur. Je krijgt geen toegang naar de aanlegsteiger. Onderzoek de fontein. Hierin zwemt de goudvis van Mr. Wilbur. Praat weer met Allison en krijg een vis. Gebruik de dode vis in de fontein. Ruil de vis "Ja" en krijg de goudvis. Praat met Wilbur. Vertel over zijn goudvis en de weg naar de aanlegsteiger is vrij.

 

Ga naar het boothuis. Zie rechts in het boothuis een kist op de vloer met een vreemd slotmechanisme. Gebruik het slotmechanisme en deze puzzel heb je al en keer gedaan. Heb je de puzzel opgelost neem je de wandelstok uit de kist. Ga terug naar de fontein en ruil de goudvis met de dode vis. Geef de dode vis weer terug aan Allison. Zeg tegen Wilbur dat zijn goudvis in de fontein is en hij voelt zich beter. Ga naar de onderhoudsman en vertel hem dat je de wandelstok gevonden hebt. Je gaat terug naar de stad.

 

Stadsdistrict
Praat met de koetsier, en hij zegt dat je de wandelstok aan Mr. Hanson moet tonen. Praat dus in de herenmode winkel met Mr. Hanson. De wandelstok is van de apotheker. Je gaat naar bed en je wordt ontvoerd.

 

Buitenwijk van New Orleans

Je wordt wakker op een binnenplaats in de buitenwijk van New Orleans. De smokkelaar zegt dat hij je gered heeft.

Kijk rond en neem een ​​appel en fles wijn. Verlaat de binnenplaats.

 

Ga buiten op de straat naar links. Op het einde van de straat is Mr. Hanson. Hij sleutelt aan zijn eenwieler. Je kan niet verder vanwege een wegversperring van een fietsrace. Zie rechts een gesloten kist. Draai je om en loop naar het karretje met de planten. Neem de zaag op het karretje. Loop naar de ladders aan de linkerzijde. Neem op de kist de verfkwast. Ga in de taveerne op de hoek van de straat. Op een tafeltje ligt een grote sleutel die je meeneemt. Ga achter de bar. Gebruik de sleutel op de deur om de deur te openen. Een politieagent komt uit de voorraadkamer. Hij zegt dat hij de apotheker, Max weg zag rennen voor een agressieve hond. Hij wilde hem helpen, maar werd neergeslagen en hier opgesloten. Neem de koevoet als de politieagent vertrokken is. Verlaat de taveerne.

 

Ga rechts naar de krantenjongen, Timmy. Geef hem de appel. Praat dan met Timmy en hij vertelt een geheim. Hij zag iemand bij de piano in de taveerne. De man speelde een melodietje op de piano en verborg iets in de piano. Ga achter naar de brandweerwagen. De onderhoudsman schildert een deur. Praat met hem. Zie 2 verfblikken. Neem links in de hoek bij de vaten en kisten de vogelverschrikker. Loop langs het grote gebouw aan de linkerzijde terug naar Timmy. Op de grond vind je een handrem en een wiel van een eenwieler. Ga terug naar de gesloten kist, rechts van Mr. Hanson.

 

Gebruik de koevoet op de kist, open de kist en neem de knickerbocker/ondergoed uit de kist. Ga terug naar de voorraadkamer van de taveerne. Kijk op de muur en zie een cijfercombinatie: 7 - 1 - 3 - 7 - 10 - 4. Verlaat de taveerne en ga buiten naar links. Midden op de straat staat een gevaarlijke hond. Zet de vogelverschrikker op het karretje voor de hond. Gebruik de knickerbocker op de vogelverschrikker. Duw dan het karretje richting de hond. Je kan nu de hond passeren. Loop naar de politieagent achter in de straat. Praat met hem en vraag over Max en Splitsy Jones. Als je de verkeerde dingen vraagt, kan je negatieve detective punten krijgen. Neem links van de agent de plank tegen het huis. Ga terug naar de hond, open rechts de groene dubbele deuren en ga de apotheker binnen.

 

Praat met Max, maar hij heeft het te druk om met je te praten. Ga naar de krantenjongen. Praat met Timmy en vraag om hulp. Hij zal de koetsier informeren dat hij naar de apotheker moet komen als je eerst zijn kranten verkoopt. Hij geeft je 5 kranten. Loop achter in de straat naar de onderhoudsman. Praat met hem. Je geeft hem een krant en je zegt dat hij moet zeggen dat hij de krant gekocht heeft. Ga naar Mr. Hanson, in de andere straat die nog steeds zijn eenwieler repareert. Praat met hem. Geef hem de handrem voor zijn eenwieler en hij koopt een krant. Ga naar de smokkelaar op de binnenplaats - rechts in de straat door het steegje. Praat met hem. Hij kan niet lezen, maar wil een grap uithalen met de politieagent en zal dan een krant kopen. Je moet het achterwerk van de politieagent beschilderen. Ga naar de onderhoudsman.

 

Dip de verfkwast in de rode verfpot, links van de brandweerwagen. Loop naar de politieagent. Praat met hem. Hij koopt een krant en gebruik dan de verfkwast op hem. Ga naar de apotheek. Praat met Max. Hij wil een krant kopen, maar is zijn portemonnee verloren. Ga naar de smokkelaar. Zeg dat je de grap uitgevoerd hebt en hij koopt een krant. Ga terug naar de straat en loop naar het open afvoerputje in het wegdek bij Mr. Handson. Onderzoek het afvoerputje en je ziet de aktetas van de apotheker beneden in het water drijven. Combineer de zaag met de plank en krijg een plank met een haak. Gebruik deze plank in het afvoerputje, om de aktetas eruit te vissen. Ga naar de apotheker. Geef Max zijn aktetas en hij koopt de laatste krant.

 

Praat buiten met de koetsier. Timmy heeft hem verteld over de geheime brievenbus in de piano. Ga naar de taveerne. Gebruik de piano. Druk op de juiste toetsen. Welke toetsen dat zijn kan je zien op de muur in de voorraadkamer: 7 - 1 - 3 - 7 - 10 - 4. Hier kan het zijn dat er een fout in het spel zit en je niet verder kan? Je kan een save game van na de pianopuzzel vragen in de forum of download de patch. Een geheim vakje opent en je neemt er een gecodeerde brief uit. Ga naar de apotheker. Praat buiten met de koetsier en geef hem de gecodeerde brief. Ga naar binnen. Praat met Max en vertel hem over de brief en bewijzen. Je gaat naar je kantoor, om de baas over alles te informeren. Theodor gaat naar Max in de cel en zie het einde.

 

Einde

 

 

ę Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

GameSolves
NL Forum

Henk