KINGS QUEST 8: MASK OF ETERNITY

Geschreven door Louis Koot


Copyright © Bert Jamin. Deze oplossing mag niet voor commerciële doeleinden worden gebruikt. Publikatie van deze oplossing op web-sites of home-pages is toegestaan, mits niets aan deze oplossing wordt gewijzigd en de URL van deze home-page en de naam van de schrijver van deze oplossing daarbij eveneens ongewijzigd worden vermeld.


 

Oke…we moeten Daventry weer eens redden. Deze keer gaan we, als Connor op zoek naar de verspreide stukken van de MASK OF ETERNITY. We moeten er 5 stukjes van vinden. Het eerste stukjes krijg je gratis bij het begin.

Onderzoek ALTIJD je uitgeschakelde vijanden, want deze laten altijd wel bruikbare spullen achter. Zorg ook steeds voor een boost van je Experience-meter (de groene meter). Elke keer als deze meter helemaal vol is wordt je ARMOR RATING opgewaardeerd in sterkte en kun je weer met een lege experience-meter beginnen. Breek altijd alle tonnen, kisten en urnen die je in het spel tegenkomt, want er kunnen nuttige items inzitten. Helaas zitten er ook wel eens monsters in, dat weet je dus niet van te voren.

Tijdens gevechten kun je met de cijfertoetsen (1,2,3,4 enz) van je keyboard, healt items gebruiken. Druk op de overeenkomstige toets. Mushrooms is bijvoorbeeld 1.

In deze oplossing maak ik gebruik van de volgende afkortingen om richting aan te geven:

 

N=Noord, O=Oost, W=West en Z=Zuid.

Aan het einde van deze oplossing vertel ik je iets over de CHEATmodus en hoe je vals kunt spelen

Deel 1: KINGDOM OF DAVENTRY:

Connor staat voor het huis van Sarah. Ga het huis binnen, onderzoek alles. Pak uit het mandje op de tafel de Mushrooms en van een plank bij het bed een Shield Potion. Onder het bed vindt je ook nog wat. In de ketel bij de haard zit geneeskrachtige soep, maar als je healtmeter nu nog niet laag is blijf er dan nu van af. Bewaar dit voor later, want je mag maar 1 slokje drinken. Verlaat het huis en ga naar de linkerkant van het huis en pak daar de Mushrooms. Connor heeft nu nog geen wapens alleen zijn vuisten. Ga naar de andere zijde van het huis en vermorzel met je vuisten de Goblin. Pak alles wat deze laat vallen. In een hoekje van het huis vindt je nog wat goudstukken.

Als door het gevecht met de Goblin je Healtmeter nu laag is ga dan in Sarah’s huis een slokje soep drinken. Klik op de raaf bij het standbeeld van Sarah. Deze vliegt weg, maar ga er nu nog niet achteraan. Ga rechts naar het volgende huis. Dit is het huis van Connor. Je ziet hier twee doelschijven staan. Hierop kun je met je vuist gaan slaan om je Experience-meter een boost te geven. Pak bij de deur de Mushrooms. Vermijd de Goblin die je in de verte ziet nu nog even en ga je huis binnen en ga naar de achterkamer. Hierbinnen pak je je dolk van de tafel en in de kast in de hoek van de kamer klik je op de pot en pak je daarna de 35 goudstukken. Ook hier vindt je in de ketel bij het vuur geneeskrachtige soep. Verlaat het huis en pak je dolk en ga achter de Goblin aan.

Pak weer alles wat deze laat vallen. Ga naar het hek bij Sarah’s huis en klik wederom op de raaf. Deze vliegt weer weg. Volg de raaf de weg langs Sarah’s huis af en dan naar het W de heuvel af. Zorg ervoor dat je aan de RECHTERKANT van de weg blijft en zorg dat je in de RUNmodes bent als je langs het mausoleum en de kerk (links van deze weg) komt. Tussen het Mausoleum en de kerk staat nl een Spriggan verborgen die je met zijn kruisboog beschiet en Connor kan deze nu niet uitschakelen. Dus ren aan de rechterkant van de weg voorbij helemaal naar voren tot dat je bij de Wizzard en de raaf bent. Praat met de wizzard. Hij geeft je uiteindelijk de MAGIC MAP. Je kunt deze kaart vergroot links in je scherm "hangen", de pijl op de kaart geeft de positie en richting van Connors aan. Rechts onder het scherm, naast de Healtbalk staat deze kaart altijd in verkleinde vorm.

Ga daarna nog even verderop de Spriggan (bij het water) uitschakelen. Nu gaan we de Spriggan bij de kerk uitschakelen. Ren, nu langs de linkerkant, de weg naar de heuvel weer op (dus richting Sarah’s huis), net onder de top van de heuvel ga je naar rechts de overhangende klif op. Bovenop deze klif kijk je uit op het dak van het Mausoleum. Ga in third persion view (F2 zodat je Conner ziet). SAVE GAME. Nu moet je één hoek van de klif in een rechte lijn krijgen met één hoek van het dak en dan een RUNNING JUMP maken het dak op. (kijk even in de handleiding hoe je dat moet doen). Eenmaal op het dak loop je naar de andere kant van het dak, doe nog 1 stap en je ziet een scène waarin Connors het dak afspringt en afrekent met de Spriggan. PAK DE KRUISBOOG.

Je bent op het kerkhof en er komen allemaal ZOMBIES uit de grond. Indien je healthmeter nu laag is probeer ze dan te vermijden, anders kun je ze "doden" met je dolk of de nieuwe kruisboog waardoor je Experience-meter weer een boost krijgt.

Verlaat het kerkhof en ga naar de voorzijde van het mausoleum en ga dan naar het N naar de boerderij aan de rechterkant van de weg. Ga naar binnen en pak de Mushrooms en de goudstukken uit het kistje. Pak naast het bed de LEREN LAARZEN. Verlaat het huis, ga rechtsaf naar de zijkant en vermorzel de Zombies. Als je je Experience-meter omhoog wilt krijgen, probeer dan eens een loslopende kip met je kruisboog aan flarden te schieten.

Ga naar de overkant van de weg tegenover de boerderij. Hier is een soort podium waar je in een drietal mandjes Mushrooms vind. Aan de haken hangen vissen welke je Healt ook weer omhoog helpen als dat nodig is. Deze vissen kun je niet meenemen.

Ga N, naar de fontein. Het water uit de fontein is geneeskrachtig, dus is je healtmeter laag, drink je healtmeter weer vol. Ga NW naar de taveerne. Ga naar binnen en naar de toonbank. Pak de LEREN HANDSCHOENEN. Van de plank pak je de munten uit de kist. Laat Conner uit een pul drinken en je ziet dat hij duizelig wordt. Ga naar het balkon en pak daar uit de grote kist de Healing Crystals. Ga weer naar beneden en naar buiten en zoek 2 tonnen naast het huis. Schiet of sla ze stuk en pak de items.

Van af de voorkant van de taveerne ga je nu W naar de brug en hou je kruisboog klaar. Zodra je de springende Spriggan ziet begin je snel achterelkaar je pijlen af te schieten (deze is taaier dan je doorsnee Spriggan) totdat de Spriggan het loodje legt. Pak zijn items.

Ga de brug over en ga naar het kruispunt bij het huis van Kavanagh. Onderweg kom je waarschijnlijk nog 2 Spriggans en wat Zombies tegen. Ga naar links (zuiden) en doe een paar stappen en dan PAGE Up om de windmolen te kunnen zien (links). Hou je boog klaar en schakel de springende Spriggan bij de deur van de windmolen uit, schakel dan over naar je dolk en vernietig een tweede Spriggan ( je kan al vechtende Mushrooms e.d eten om je Healt bij te vijzelen). Als je beide Spriggans hebt uitgeschakeld en hun items hebt opgepakt ga dan de windmolen binnen. Pas op, binnen staat een derde Spriggan op je te wachten. Je kan deze met je kruisboog uitschakelen of rennend met je dolk. Binnen moet je omhoog kijkend het plafond afzoeken. Je zult in een plafondbalk een BIJL zien hangen. Duw de hooibaal onder de bijl en Jump op de hooibaal en pak de BIJL. Spring van de hooibaal af en bewapen je met de bijl en vergewis je ervan dat je Healt maximaal is. Verlaat de windmolen. Je wordt geconfronteerd met een HENCHMAN. Dit zijn taaie tegenstanders. Drink dus een SHIELD POTION en vermorzel hem met je bijl. Pak de items die de henchman achterlaat.

Ga terug N en O over de brug. Ga strak Z langs de fontein en dan de eerste rechts (west) naar de WATERMOLEN. Pak, rechts van de deur, de Mushrooms, en ga naar binnen. Connors zal nu zeggen: "I COULD USE THAT ROPE AND HOOK".

Alleen hij kan er niet bij omdat de molensteen draait. Verlaat de molen en ga naar de linker zijkant. Je ziet een grote boom staan. Hak deze om. De boom valt in de rivier en vormt zo een dam welke het water tegenhoud zodat het waterrat van de molen niet meer draait, en daardoor de molensteen binnen ook niet meer. Ga dus de molen weer binnen. Spring op de molensteen en spring dan op het balkon. Dit kun je doen door een RUNNING/JUMP of door een BACKFLIP. Pak de ROPE/HOOK. Verlaat de molen en ga terug over de brug en ga naar het huis van Kavanagh. Ga naar binnen en klik op het schommelpaard en op de tekeningen op de tafel. Pak de Mushrooms uit het mandje op een plank. Verlaat het huis. Ga naar de achterkant van het huis. Hier staat een bijgebouwtje = WC. Pas op. Binnen zit een Spriggan zijn behoefte te doen, dus……….KILL. Ga NO naar het hek en spring erover heen. Ga verder N, langs de rivier tot aan de muur van de waterval.

Bij de muur aangekomen verschijnt er rechts onder in je scherm een gele pijl met het HAAK symbool. Dit betekent dat je naar boven/beneden kunt klimmen met behulp van je ROPE/HOOK. Wacht hier even mee en bekijk eerst de waterval. Conner zal zeggen dat er een opening achter de waterval is, maar dat hij er niet bij kan omdat de waterval in de weg zit. Klik dus je ROPE/HOOK op de muur en klim naar boven. Duw boven de stenen van de stelling in het water, en zie een deel van de waterval is weg. Klim weer naar beneden en JUMP voorbij de waterval de grot/gang in. Loop door en er verschijnt een scherm welke je zegt dat er een nieuwe regio moet worden ingeladen. Kies dus YES en als je weer verder kunt spelen loop dan de gang in naar CASTLE DAVENTRY. Aan het einde van de tunnel klik je op de kaars rechts en je kunt het kasteel in. Je bent in de eetzaal. Ga naar de twee schilderijen van King GRAHAM en Queen Valanice. Klik op het portret van de KING en, zonder wapen, duw nu tegen het schilderij. Pak de koperen sleutel uit het geheime vakje. Ga naar links de gang in en pak hier wat ASHES van de grond. Loop de troonzaal binnen en klik op de versteende beelden bij de spiegel. Klik op de spiegel terwijl deze draait. Je ziet een filmpje van de echte slechterik. (als dit niet lukt, klik dan eerst op de linker kandelaar en dan op de spiegel. Ga terug naar de diningroom en door de geheime gang weer naar buiten. Weer moet nu Daventry ingeladen worden.

Ga door de waterval en waad naar de oostelijke oever van de rivier, ga dan over land O over de weg tot dat je een wegwijzer ziet welke de weg naar Daventry Castle aanwijst. Ga hier rechts en dan O. Pas op 5 zombies gaan je aanvallen………KILL en verzamel de items. Loop rechtdoor tot dat je het gebouwtje ziet staan. Loop er nu niet meteen op af maar bemerk de Spriggan die in de schaduw staat. Vanaf een afstandje schakel je hem uit met je boog. Loop dan naar het gebouwtje toe. Dit is de tombe van Sir James of Daventry.

De geest van Sir James of Daventry komt vrij (klik harnas). Hij zegt tegen Connors: "Find the door of divine origin; the urn will reveal the way" . gebruik de bijl om de deur in te slaan en ga naar binnen. Klik op het deksel van de grafkist en pak de HERO-RING eruit. Verlaat de tombe en hou je bijl gereed. Check je Healtmeter. Ga over de brug de CASTLE KEEP in. Kijk uit…..2 Spriggans bespringen Connors……KILL. Pak alle items op. Ga de oprit naar boven op en vermorzel nog een Spriggan welke juist boven links staat te wachten. Ga de volgende oprit op naar de uitkijktoren. Hier kom je een TOUGH GUARD tegen…..KILL.

Pak alle items op en vergeet vooral de LEATHER BREASTPLATE niet. Ga nu weer helemaal naar beneden. Aan elke zijde van de ingang is kamertje. In een ervan vindt je 1 ketting met hendel en in de andere 2 kettingen met hendel. Trek al deze 3 kettingen naar beneden 1*. Hierdoor wordt verderop in de gang achter het kamertje met de 2 kettingen een aantal TRAPS onschadelijk gemaakt. Ga door het kamertje met de 2 kettingen de gang door naar een deur en gebruik hierop de koperen sleutel uit Castle Daventry.

Je hebt je eerste TELEPORTER gevonden. NU NOG NIET GEBRUIKEN.

Verlaat deze kamer en ren rechtsaf door de gang. Een pijltjesval vuurt pijlen op je af, maar als je snel bent en aan de rechterwant blijft zou je het er levend af moeten brengen.

Verlaat de Castle Keep en ga Z door een smalle pas naar een vijvertje met een raar beest. Het water in de vijver is giftig dus….. Praat met beest. Het blijkt een betoverde eenhoorn te zijn. Hij wil graag zijn hoorn terug. Connors belooft hem de hoorn te zoeken en terug te brengen. Ga vanaf het beest Z naar het huis van de ALCHEMIST (die met planken voor de deur). Gebruik de bijl om binnen te komen. Ga naar binnen en zoek naar een SCROLL. Dit is de SCROLL for a PERMANENT SPELL of MIGHT. In je inventory klik je rechtermuisknop op de scroll om achter de ingrediënten voor deze spreuk te komen. Dit blijken de volgende items te zijn: A piece of giant golden mushroom, a Bleu adamant and de tongue of a basilisk combine these under a blast of lightning, or something similar. Deze moeten we dus in de loop van onze verdere reis verzamelen en op een plek waar veel elektriciteit is samen-voegen. Pak van een plank bij de oven (het vuur) Elixer of Life en Potion of Shield.

Ga nu terug naar de kerk in het centrale deel van de kaart. Loop naar de voordeur van de kerk. Je haak symbool verschijnt, dus klik Rope/Hook op de muur van de kerk en klim naar boven het dak op. Benader het gat in het dak aan de juiste kant (dit weet je als weer het haaksymbool verschijnt) en klik Rope/Hook om naar beneden te klimmen. Connors is nu in de kerk. Pak de brandende kaars van het tafeltje (sacred candle). Loop naar de lessenaar en zie een urn. Duw tegen de urn. Door het raam zie je nu dat de deur van het mausoleum open is. Ga terug het dak op, maar offer eerst nog even wat muntjes in het offerkistje. (We are the good guy’s niet waar). Op het dak ga je naar de opening in de balustrade en klim je naar beneden. Ga het mausoleum binnen ( je kan ook even wachten om nog een aantal zombies te vermorzelen om zo je Experience-meter weer bij te vullen). In het Mausoleum ga je door de PORTEL. Dit is de toegang tot de DIMENSION OF DEATH. Er volgt een non-interactief filmpje waarin je ziet dat Connors even niet is opgewassen tegen de SHADOW BANE wachter. Connors springt terug door het portaal. De raaf roept Connors weer. Ga, via het kerkhof, naar de Wizard bij het meer.

Praat met hem en geef hem de kaars uit de kerk ,de ring van Sir James en de as uit het kasteel. Connors krijgt ervoor in de plaats een MAGICAL RING OF ILLUMINATION.

Hiermee verslaan we straks de SHADOW BANE, maar we hebben nog 1 item nodig voordat we de grote stap in de dimension of death gaan zetten. Ga, achter de Wizzard, het meer in en zwem W naar het eiland in het midden van het meer. Kijk omhoog en je ziet een bebouwing op een rots. Loop rond het eiland en bekijk de rare constructie bij het water. Het lijkt of hier een bel moet hangen. Beklim de muur direct achter deze bellstand. Boven open je de deur en ga je naar binnen. Onder de desk aan de linkerkant vindt je een Potion of Invinsibility en bij de inktflesje naast het SpellBook op de lessenaar klik je op de veer zodat het Jupitersymbool op het perkament verschijnt.

Pak het perkament en ga ermee naar de draaiende globe bij de deur. Gebruik het perkament op de globe en pak de Potion of Reveal eruit. Ga terug naar de lessenaar en DRINK NU een RED POTION OF REVEAL. Je ziet opeens een kist verschijnen naast de lessenaar. Open deze en pak vlug de zilveren bel. Verlaat het huis en klim naar beneden. Ga naar de bellstand en hang de bel erin. Gebruik je bijl om er 3 slagen op de bel mee te geven. De Lady of the Lake verschijnt. Klik op haar om de Sword of the Lake te krijgen. Heb je het zwaard, dan zwem je terug naar de overkant. Ga, door het kerkhof, het mausoleum binnen. Stap door de PORTEL en je magische ring doet de rest. SAVE SAVE SAVE SAVE SAVE SAVE SAVE.

DEEL 2: Dimension of Death:

In deze dimensie kom je als tegenstanders BOOGSHUTTERS SKELETTEN en ZOMBIES en WEEPERS tegen. De meeste SKELETTEN zijn een makkie maar er zijn ook HOOFDSKELETTEN die niet zomaar te verslaan zijn. Skeletten vallen graag in groepjes aan. WEEPERS zuigen, bij contact, leven uit je.

Ik gebruik ook hier voor het aanduiden van de richting W=Westen, N=Noorden, Z=Zuiden en O=Oosten

Conner bevindt zich in het uiterste ZO van deze dimensie (kijk maar op je kaart).

Draai je om naar de PORTEL en bekijk de vijf symbolen boven de portel. Teken ze na, van links naar rechts ook in de juiste volgorde, want je hebt ze straks nodig. Draai je dan weer om en SAVE. Pak je zwaard…vooruit in het donker kun je juist een pijl en boog skelet zien. Loop naar voren en je valt vanzelf aan…..hemel het zijn er wel een stuk of vijf, zorg ervoor dat je wint. Pak daarna alle gevallen items op ook de goudstukken. Kijk uit dat je jouw zwaard niet verwisseld door een zwaard van een skelet, deze is van mindere kwaliteit. Gebeurd dit wel klik dan nogmaals op jouw zwaard om het weer in bezit te krijgen. Bemerk, aan beide zijde van de main walkway, de pilaren met vlammen op. Ga, als je met je gezicht naar de grote metalen deuren staat, links om het gebouw heen. Juist ten W van dit gebouw is een pilaar met een draaiend object er boven en een standbeeld (altaar) van Lord Azriel.

Klik je cursor op de pilaar om de inscriptie te lezen (doe dit met al de pilaren die je in deze dimensie nog tegenkomt, het geeft experience-punten) pak het object dat er boven draait, dit is de LEVER of LIFE. Zoek nu de pilaren met de vlammen, er staan er 4, 2 aan elke zijde van het pad naar de grote metalen deur. Steek in elk van deze pilaren de LEVER of LIFE en laat Connor er dan tegen aan duwen zodat de pilaar draait. Het zijn er vier. Als de vierde is gedraaid zie je laserlicht een vuurbal richting de grote metalen deur schieten. De deur gaat open. Ga het gebouw binnen. STAP nu niet zomaar op de drijvende tegel vloer. Je moet deze tegelvloer via de juiste route oversteken. De route wordt bepaald door de vijf symbolen welke je bij de PORTEL hebt nagetekend.

Ga in third person view (zodat je Connors ziet). Draai naar rechts en spring 3 maal vooruit naar de hoek tegel. Draai links en je ziet het eerste van de vijf symbolen op de tegel voor je (een vreemd soort stemvork?). Stap op de tegel. Draai om tot dat je een tegel ziet met daarop het symbool van de halve cirkel met een volle cirkel erin. Stap hierop. Dan naar de tegel met het symbool van een cirkel met een punt in het midden. Daarna naar een tegel met 2 halve cirkels met een lijn tussen hen in. Als je het goed hebt gedaan kom je bij Lord Azriel. ( ik schrijf dit op uit mijn herinnering, dus ik kan niet garanderen dat het helemaal juist is, maar ik hoop dat zo de bedoeling wel duidelijk is). Praat met hem.

Daarna eindig je vanzelf weer buiten het gebouwtje. Ga naar het NW, voorbij het altaar van Lord Azriel (waar je de LEVER of LIFE vond). Even verderop, in de NW hoek zie je een aantal kisten en wat botten. De kisten versperren je weg naar de botten, dus met je boog schiet je er 1 aan flarden. Pas op want in de kist(en) kunnen Skeletten verstopt zitten. Ga naar de beenderen. Het zijn de overblijfselen van een warrior. Klik op de warrior om een stuk van zijn schild te verkrijgen. Open nu alle andere kisten, want er kunnen paddestoelen in zitten, maar pas op voor skeletten. Onderzoek de rest van dit gebied, in de oost hoek zitten nog wat skeletten met nuttige items……kill. In de ZO hoek en ZW hoek staan pilaren waarvan je de inscriptie moet gaan lezen voor extra experience punten. Ga nu naar de Noordkant van dit gebied en je ziet een poort tussen twee piramiden. De poort is gesloten, maar door de spijlen zie je aan de andere zijde van de poort 2 skeletten staan, dus controleer je healt en pak je kruisboog en door de spijlen heen……KILL. (je pijlen raken nooit op).

Gebruik Azriel’s sleutel op de poort. Ga door de open poort maar hou je boog gereed want van uit de verte schiet nog een skelet zijn pijlen op je af, dus……KILL. Van af de poort ga je nu naar W langs de linker wand. Je moet aan deze linker wand zoeken naar een SWITCH. Deze zou je juist voor de hoek moeten vinden. Overtuig je ervan dat deze swich naar beneden is gezet, zo niet, zet hem dan naar beneden. Hiermee schakel je een paar (8) pijlen vurende schedel vallen uit even verderop om de hoek. Blijf strak langs de linker muur lopen, ga de hoek om en naar het zuiden. Je ziet een platform met erboven op een aantal urnen. Schiet de urnen stuk met je boog en spring op het platform ( ga recht voor het platform staan op een afstand en dan RUN/JUMP). Op het platform pak je alle items en zet je de switch (die hier moet zitten) naar beneden. Hiermee schakel je een paar vuurvallen uit die zich aan de zuidkant aan het einde van de hal bevinden. Spring van het platform af en ga naar het Z tot aan de muur, draai naar het W en ga langs de linker muur rechtdoor, spring over de versperring of loop er om heen en ga verder langs de linker muur naar de ZW hoek van de kaart. Hier kom je een aantal Zombies tegen……KILL, en als het goed is hoor je het gehuil van een kind.

Draai naar het N en ga verder langs de linker muur. Je komt op een grote open plek. Zoek hier rotsblokken en pak deze op. (je hebt uiteindelijk straks 4 rotsblokken nodig). In elke van de 4 hoeken, van deze open plek, vindt je een grote metalen kist, en in het midden van het "plein" vindt je de FONTEIN. Rondom de fontein staan 4 TEMPELS . lees de inscripties op de pilaren bij de tempels. (op de boog van de tempels staat een plakkaat met de naam van de tempel) Het water van de fontein is geneeskrachtig. Ga nu naar elk van de 4 metalen kratten en laat Connor er tegen aan duwen totdat een metalen plaat onder de krat naar boven springt. Doe dit dus met alle 4 de kratten. Hierdoor gaan op de dichts bijstaande pilaren toortsen branden. Vergeet niet bij de krat in het NW een rotsje op te rapen. Ga terug naar de fontein. Je ziet nu een figuur bij de fontein staan. Dit is Sylph. Praat met haar net zo lang totdat ze iets zegt over "rust and mold for a protection spell".

Connor moet dus wat roest zoeken en modder om van Sylph een toverspreuk te verkrijgen. We gaan nu eens kijken bij het huilende kind. Ga, vanaf de fontein, naar de Z ingang tot de fonteinplek. Kijk omhoog en je ziet dat je voor een toren staat (Southtower) ga links van de toren de steeg in. Ga de linker kamer in en KILL 2 skeletten. Pak de items die zij laten vallen. Schiet alle kisten stuk voor nog meer items. Lees de inscriptie op de pilaar over een Key of Creation. Verlaat deze kamer en ga naar de kamer welke is afgesloten door een metalen krat. Er zijn verschillende manieren om in de kamer achter de krat te geraken. Je kan een RUNNING/JUMP doen de krat op, maar je kan ook achterstevoren via een BACKFLIP er overheen gaan, maar, en dit is het gemakkelijkste, je kan ook de muur van de toren beklimmen en dan aan de andere kant weer naar beneden klimmen.

Hoe dan ook één maal in de kamer achter de krat, breek je alle kratten voor nuttige items en in de hoek praat je met het kind. Daarna laat je Connor de metalen krat wegduwen zodat hij en het kind de kamer kunnen verlaten. Het kind gaat terug naar Daventry en komen we later nog eenmaal tegen. Vanuit deze kamer ga je naar N naar de fontein, dan naar het W naar de muur. Blijf tegen de westelijke muur aan nu naar het N lopen en Kill 3 Skeletten. Ga verder naar het N tot dat je bij het water komt. Dit is de RIVER OF DEATH dus neem geen bad, maar pak nu het stukje schild (van de warrior) en doop deze in de rivier. Zie hier…je hebt roest. Draai je om ga naar links en ga het boothuis binnen. Praat met de veerman. Blijf net zo lang met hem praten tot dat hij zegt:

"Judging the skulls on the left"…….."Down Creation plus Completion equals All Things". Verlaat het boothuis en ga ietsje naar links en ga dan voorzichtig de open plek op met een pilaar in het midden. Kijk uit want er staat hier een Weeper…hou afstand en…Kill.

Lees de inscriptie op de pilaar "Seven Holds the Key" staat er. Ga terug naar het boothuis en ga rechts ervan naar de rivier, maar ga er niet in. Hou je boog gereed en loop nu langs de rivier naar het O tot dat je niet verder recht door kunt. Je komt wel een aantal Zombies tegen dus…KILL. Bij de muur, welke je weg langs de rivier blokkeert, ga je Z langs de linker muur. 3 skeletten blokkeren je weg juist voorbij de zuidhoek. Blijf langs de linker muur en passeer een Spiked Gate. Ga verder rechtdoor (kijk ook steeds even omhoog want boven op de muren staan soms skeletten hun pijlen op je af te vuren) en ga dan de tweede kamer links in. In deze kamer vindt je een heleboel urnen. Schiet ze stuk en ook de skeletten boven op de muren.

Pak alle items. Verlaat deze kamer en ga tot aan de muur draai dan naar het O. Blijf naar het O gaan tot aan de muur en draai dan naar het Z. Ga naar het Z naar de 2e afslag links en pak hier een rotsje op. Bij de O muur, ga je N naar de muur en dan naar rechts. Je zou nu in de muur weer een switch moeten zien. Zet deze weer naar beneden. Hiermee zijn de vuurvallen aan de noordelijke zijde uitgeschakeld. Nu wordt het wat ingewikkeld. Van af de switch ga je naar het Z naar de muur en dan naar het O naar de muur. Ga dan weer Z en neem de eerste afslag rechts en ga W door een smalle passage. Deze weg draait omhoog rond een toren, de EAST TOWER. Volg de weg omhoog tot aan de toren. Op de muren zijn tekeningen van Lord Azriel. Loop, dicht langs de torenmuur, om de toren heen totdat het Klimsymbool verschijnt.

KLIM NOG NIET METEEN NAAR BOVEN MAAR SAVE SAVE SAVE SAVE SAVE SAVE SAVE SAVE SAVE. Controleer je healt en schakel over naar third person view (zodat je Connor ziet = F2 ). Klim naar boven. Boven op de toren staat een COMMANDER SKELETON te wachten. Helaas…Connors kan hem niet doden. Dit moeten we op een andere manier aanpakken. Wat je moet doen is het volgende: als je bovenop de toren bent en je hebt weer controle over Connor, neem dan snel een amberkleurig SHIELD POTION in, wacht tot het Skelet naderbij komt, ren dan om de COMMANDER heen en als je ziet dat de commander met zijn rug naar de afgrond staat, dwing hem dan over de rand heen naar beneden. Nadat dit gebeurt is klim je weer naar beneden en pak je de CHAIN MAIL OUTFIT. Je experience meter krijgt weer een boost.

Volg het pad weer terug naar beneden en beneden ga je naar rechts en naar het Z. 5 skeletten bewaken een hallway en een sleutelbox. Je moet die sleutel hebben. Probeer eerst met je boog vanaf een afstand zoveel mogelijk van de skeletten te grazen te nemen, schakel dan over naar je zwaard en ren naar voren om de laatste skeletten te vermorzelen. Pak elke item op en vergeet dus niet de vierkante sleutel te pakken. Ga W naar muur, Z naar muur, W naar muur, Z naar muur, W naar muur en dan nog een klein beetje Z naar een gesloten blauwe deur (je bent nu in het zuidelijke deel van de kaart). Gebruik je zonet gevonden sleutel op de deur. Er volgt nu een animatie waarin je 6 dronken skeletten te keer ziet gaan. Ga voorzichtig achteruit , aldoor je kruisboog afschietend. Je zou zo in staat moeten zijn om alle 6 skeletten te grazen te nemen, maar misschien moet je er 1 of 2 nog even helpen met het zwaard.

(denk eraan dat je tijdens gevechten je healtitems kunt blijven innemen). Pak daarna elke nuttige item op en speciaal de RONDE GOUDEN SLEUTEL. Verlaat deze ruimte, ga rechts en strak naar het N een weg in met vuurobstakels. Spring erover heen. Als het nu goed is vindt in een hoek van deze weg een gewonde man liggen. Dit is de broer van het meisje welke je eerder gered hebt. Praat met hem. Hij verteld je over een HAMER welke je nodig hebt om over de RIVER OF DEATH te geraken. Ga links de hoek om en pak het rotsje op. Kijk uit voor een WEEPER. Schiet die van een afstandje af met je boog. Ga verder naar het N en daar waar de WEEPER stond ga je naar het O een passage in met allemaal omgevallen pilaren. Kill Skelet, pak items. Verder op, in het schemer duister ontwaar je nog 2 skeletten. Langzaam naderen en…..KILL vanaf een afstandje. Ga dan verder N en kijk even omhoog. Je bent bij de CENTRAL TOWER. Volg het pad omhoog rond de toren. Boven aangekomen ga je in third person view en SAVE SAVE.

Rondom deze toren vindt je 4 metalen PRESSURE PLATES (net zoals je die vond onder de metalen kratten rondom de fontein), ook reizen er een aantal Zombies op uit de grond.

Je moet nu op elk van deze platen een rotsblokjes gooien. De platen worden dan ingedrukt. Als je niet genoeg rotsjes hebt probeer dan eerst een Zombie op een Pressure Plate te krijgen voordat je hem vermoord. (of gebruik anders de CHEATMODUS om genoeg rotsjes te krijgen) als alle 4 platen zijn ingedrukt zijn zullen er 4 héééél belangrijke PORTALS in de 4 tempels rondom de fontein verschijnen. Je kunt nu nog de toren zelf beklimmen met je HOOK/ROPE. Boven op de toren staat een pilaar met inscriptie en over de brug vindt je dan nog een rotsje. Ga, via het pad rond de toren, naar beneden en dan terug naar de fontein (gebruik hiervoor je kaart want alles zou nu wel zo’n beetje erop aangegeven moeten staan, behalve de uitgang uit deze dimensie. De 4 tempels rond de fontein hebben nu in het midden een gloeiende PORTAL. Ga naar de NW tempel.

Dit is de "HALL of RESPITE" (dit kun je boven de ingang lezen). Neem je kruisboog en ga door het portaal naar binnen. Binnen doe je een stap vooruit en draai naar links en schiet je de twee skeletten. Je ziet twee blokken liggen bij het water (het water is dodelijk). Ga in third person view, spring op het laagste blok en dan op het hoogste blok. SAVE SAVE SAVE want de bedoeling is het nu om vanaf dit blok naar de overkant te springen, en dat valt niet mee. Overtuig je ervan dat Connors in de gewone WALKMODUS is en loop dan voorzichtig naar de hoek van het blok welke het dichtst bij de overkant is (linker hoek geloof ik) ga dan in RUNmodus berg je wapen op en maak een RUNNING JUMP naar de overkant. Ga hier voor het standbeeld staan en pak de SHIELD POTION (maar kom niet in het water). Kijk naar de collectie schedels. Uit de linker kast pak je van de onderste plank de 7e schedel (vanaf links geteld). Nu moeten we weer naar de overkant terug. Bekijk de staande pilaar. Deze heeft een scheur. Duw pilaar om. Deze valt gedeeltelijk in het water. Ga, in third person view, de pilaar op en maak op het juiste moment weer een RUNNING JUMP naar de overkant. Verlaat de hal. Ga naar de NE hal = HALL OF WAR. Controleer je healt, hou je boog gereed en SAVE SAVE.

Ga door het portaal naar binnen, draai rechts en schiet het skelet. Ga rond de pilaar en schiet het andere skelet. Weer moeten we naar de overkant, maar gelukkig is er nu een brug. Alleen is het jammer dat halverwege de brug kapot blijkt te zijn.

Ga in third person view en loop over de rechter railing van de brug tot aan het gat in de brug. JUMP over en loop verder over de railing tot je veilig aan de overkant bent. Pak de POTION OF STRENGHT van het aambeeld en kijk of het skelet wat heeft laten vallen. Ga naar het beeld zonder hoofd. Zet de schedel uit Hall of Respite bovenop het beeld. Pak de FEATHER OF TRUTH. Ga op dezelfde manier over de brug terug naar de overkant (nu dus de railing links nemen) en verlaat deze hal. Ga naar de ZW tempel = HALL OF IMMORTALITY en ga naar binnen (geen gevaar hier). Pak de POTION OF REVEAL en verlaat de hal weer. Ga nu naar de laatste hal in het ZE=HALL OF JUSTICE. Ga naar binnen. Pak de POTION OF INVISIBILITY welke je boven op een pilaar ziet staan. Leg je FEATHER OF TRUTH op de schaal, doe een stap vooruit en spring op de andere schaal. Het hart is genezen en Lord Azriel verschijnt. Spring van de schaal af en verlaat de hal.

Alle poelen met bloed zijn nu opgedroogd. Ga naar het boothuis, erlangs, naar de rivier, langs de rivier naar de muur, dan Z en weer langs de SPIKE GATE, neen nu de eerste afslag links om weer bij de rivier te komen. Ga langs de rivier naar het O (kijk uit voor Skeletten, speciaal boven op de muren) en kijk uit voor Zombies. Blijf O gaan tot aan muur, dan naar het Z en neem de eerste afslag rechts een smalle passage in (je bent in een soort opgedroogd bloed riool). Connors zal op een gegeven moment zeggen: "Phew, What’s that moldy smell". Blijf doorlopen tot aan de open plek en pak hier al de mushrooms en de LUMP OF GREEN MOLD. Ga nu terug naar de fontein en geef Glyph het roestige stukje schild en de green mold. In ruil spreekt zij een spreuk uit welke je wapenuitrustig een boost geeft.

Van af de fontein ga je nu naar W muur, N naar muur en draai dan naar O. grijp je kruisboog. Ga, ietsjes rechts, een smalle passage in langs een gebroken pilaar. Pas op voor de WEEPER en pak hem voordat hij jou pakt. Als het goed is kom je nu in deze passage voor dubbele deuren te staan. Gebruik je gouden sleutel om ze te openen. Hou je boog gereed en ga door de deur. 2 skeletten zijn zichtbaar en de kisten zitten er nog meer, dus KILL en pak hen gevallen items. Je ziet grote dubbele deur W en een GATE O. in 3 muren zie je steeds 4 switches. Je bent in de SWITCHROOM van het cellen gebied. Met de switches moet je straks de cellen openen, maar eerst gaan we de bewoners van de cellen even uitschakelen. Oriënteer je even en benoem de muren nu Oostmuur, Westmuur en Zuidmuur. Doe het volgende nu nauwkeurig na:

 

OOSTMUUR: zet alle 4 switches naar benden. Hiermee krijg je toegang tot het cellen blok van 16 cellen, maar ze zijn nog niet open. Ga de cellen gang in en, steeds vanaf een afstandje, schiet de bewoners dood. Als je alle 16 cellen gehad hebt (8 links en 8 rechts) ga je terug naar de switches en ga je naar de :

 

WESTMUUR: de switches aan deze muur geven elk power aan een blokje van 4 cellen, maar je kan steeds maar 1 switch omhalen. De eerste zou al naar beneden moeten staan.

Ga naar:

 

ZUIDMUUR: deze 4 switches openen elk een blokje van 4 cellen. Haal alle 4 switches naar beneden en ga terug naar

 

WESTMUUR: haal de tweede switch naar beneden en ga terug naar de :

 

ZUIDMUUR haal weer de 4 switches naar beneden en ga terug naar de :

 

WESTMUUR: haal de derde switch naar beneden en ga terug naar de :

 

ZUIDMUUR haal nogmaals alle 4 switches naar beneden en ga terug naar de:

 

WESTMUUR: Haal de 4e switch naar beneden en ga terug naar de:

 

ZUIDMUUR: haal voor het laatst alle 4 switches naar beneden.

Nu zijn alle 16 cellen open. Dus ga de items uit de cellen halen in de laatste cel links haal je de LEVER over, hiermede de noordelijke uitgang openend. Ga terug naar de SWITCHROOM.

Ga naar de gesloten dubbele deur in de WESTMUUR. Hou je boog gereed en drink dan een POTION OF REVEAL. De deuren blijken een illusie te zijn. Ga een stap dichterbij en zie de grote SKELET. Begin meteen met vuren en dood het voordat je door de deuren stapt. Loop niet meteen verder door maar bekijk de WANDERING SPIRITS en bemerk het patroon van hun heen en weer geloop. SAVE. Doe je wapen weg loop naar het platform en JUMP naar voren, ZORG DAT JE NIET IN DE LOOP VAN DE SPIRITS KOMT, ga nu in RUNMODE en JUMP voorbij de spirits het platform op. Je healt heeft hiervan te lijden. JE MAG HIER ALLEEN SACRED WATER DRINKEN OM JE HEALT WEER OP PEIL TE BRENGEN.

( Misschien is het beter om voor dit stukje even vals te spelen en in GODmode te gaan). Pak de HAMMER en de Spirits zijn weg. Verlaat de kamer en dan de Switchroom aan de N zijde (waar je ook bent binnen gekomen) en ga naar rechts. Neem de eerste afslag links en volg het pad rond de NW TOWER. Je moet deze toren in 2 etages beklimmen. Op de eerste etage moet je dus rond lopen (niet vallen) tot dat je weer het Haaksymbool ziet verschijnen) helemaal bovenop pak je 4 Healing Crystals en een POTION OF REVEAL. Wees zuinig op deze reveal potion want je hebt hem veel later nog nodig in een andere dimension en je zult er geen meer vinden.

Klim weer naar beneden en ga terug naar de fontein. Ga naar de O muur, ga Z en neem de eerste afslag links (O). draai Z en neem de eerste afslag links. Ga N en neem de volgende afslag rechts. Ga Z raap rotsje op. Je bent nu weer vlak bij de centrale toren (waar je je 4 rotsjes op de platen hebt gegooid) die rotsjes kun je beter even nog gaan ophalen want die heb je in het vervolg van het spel nog nodig. Ga dan terug naar het NOORDELIJKE CENTRALE STRUCTUUR. Overtuig je ervan dat je healt goed is en hou je zwaard gereed. SAVE SAVE SAVE SAVE SAVE.

Ga door de GATE. Een COMMANDER SKELET stuurt een heleboel skeletjes op je af. TERUGTOCHT. Maak dat je weg komt naar open gebied. De skeletten achtervolgen je maar nu heb je meer ruimte om ze een voor een om te leggen. Is dit gebeurd dan moet je nog met de BAAS afrekenen. Loop rustig terug naar de poort stop en ga in RUNmode . pak je zwaard en drink een SHIELD POTION. Storm naar binnen en……KILL (ik zelf ben de overtuiging toegedaan dat je hier toch beter even in GODmode kunt gaan want het zijn opeens wel hééél veel skeletten). Ga eerst even alle gevallen items oprapen langs het slagveld, maar pak vooral de DOUBLE EDGED SWORD die de BAAS heeft laten vallen. Ga links de trap op. En ja hoor we kunnen weer eens niet verder.

Kijk naar de overkant. Links zie je een hendel (het is moeilijk te zien dus goed zoeken). Gooi nu je HAMER tegen deze hendel aan en de brug komt omlaag. Ga over de brug en door het PORTAAL naar de:

DEEL 3: SWAMP:

Meteen als je door het portaal bent SAVE SAVE SAVE SAVE.

In de SWAMP komen we figuren tegen zoals: SWAMP BUBBLES, deze zitten onder het water en kun je herkennen aan de bubbles in het water. Vermorzel ze met je hamer of later met je boog, verder zijn er SWAMP SLIMES, bruine 4 potige spinachtige, deze gooien vuurballen naar je, en we krijgen te maken met SWAMP FIENDS dit zijn aapachtige figuren die je met hun knuppel proberen dood te rammen. Er zijn ook nog vlees etende planten, een heks en, later, de HENCHMEN. Van belang is ook dat er plekken zijn met giftig water waar je vooral eerst uit moet blijven (lichtgroen op de kaart). Ik zal nu niet steeds meer zeggen waar je deze tegenstanders kunt tegen komen, behalve de heks en de henchmen, omdat de overige vijanden altijd en overal kunnen opduiken. Je moet gewoon blijven uitkijken en op tijd je wapens gebruiken en je healt in de gaten houden, en eventueel aanvullen. Pak dus altijd alle healt items die je vindt.

Van af de plaats van aankomst ga W en een beetje naar rechts als je droog land ziet. Op een soort heuvel (vlak bij de bergwand) staat een heel grote boom. Dit is de ORACLE of the TREE. Praat ( ja echt, ga praten met een boom) met TREE en geef hem telkens een goudstuk. Doe dit 10 keer (dure boom) tot dat hij zelf zegt dat het niks meer te zeggen heeft. Van af de ORACLE ga je ZW door een smalle doorgang naar een paar hutjes op palen. Spring op de steiger en ga de linker hut binnen. Open hier, in de linker hoek, de kist en pak het goud. Pak, in de andere hoek van een plank, de IJZEREN HANDSCHOENEN. Ga naar buiten en naar de andere hut. Breek de deur in met je zwaard of hamer, open binnen wederom de kist, pak goud en ga de binnendeur inslaan. Ga deze kamer in en pak de witte HEARING HORN, pak uit een kist nog wat goud. Ga naar buiten, spring in het water en waad je een weg terug naar de ORACLE TREE, ga dan ZO naar de WHISPERING WEEDS ( je weet dat je er bent door het gefluister).

Kom niet te dichtbij, want dan zakken ze weg en je moet te horen krijgen wat ze zeggen, dus ga stap voor stap naar voren totdat je het gefluister echt hard kan horen. Pak dan de HEARING HORN en je hoort wat er gezegd wordt. Ze vertellen dat in het kasteel van de heks een stukje van het masker is verborgen. Ga N en dan NE naar een inham met gigantische paddestoelen, pak alle kleine paddestoelen en ga helemaal naar achteren de inham in. Hier zie je, enigszins apart de GOLDEN MUSHROOM staan. Hak er een stukje van af en pak dit op. Dit is dus één van de ingrediënten voor de PERMANENT SPELL OF MIGHT. Verlaat de inham en ga N en dan NE naar een woud van MANDRAGOR TREES. Pas op deze zijn dodelijk. Ga langs de linkerzijde van dit woud naar achteren alwaar je in een hoge wortel een lijk ziet hangen. Om het lijk hangt een kruisboog. JE MOET DEZE KRUISBOOG HEBBEN, dus ren het woud in, ren naar het lijk, grijp boog, ren het woud uit VOORDAT JE AL TE VEEL SCHADE HEBT OPGELOPEN. Je kunt natuurlijk ook de bomen één voor één bevechten. Doe dan als volgt: gebruik je zwaard om één van de wortels af te hakken, ren dan naar voren en ram dan je zwaard in de stam.

Nadat je dit bos verlaten hebt (met boog) ga je rechts langs de heuvel en blijf je uit het giftige water. Ga NW langs de heuvel totdat je een huisje op een hoge steiger ziet, dit huisje staat midden in giftig water, maar er binnen is een TELEPORTER. Vergeet dit nu maar even want je komt toch nog niet levend door het giftige water heen. Blijf rechts bij de hevel en ga er in N richting omheen, hou je zwaard gereed. Je gaat weer een inham in, in deze inham kom je WISPS, Slangachtige planten, tegen die als je te dichtbij komt voor jou het einde betekenen. Blijf dicht langs de heuvel lopen en hak de slangplanten die te dicht bij staan kapot. Dit doe je door een stap in de richting ervan te doen, sla met zwaard, nog een stap, sla weer met zwaard. Je moet elke plant in 2 keer vernietigen. Ga door tot helemaal NW de inham in, tot je niet verder kunt. Je ziet hier opeens glinsterende lichtjes zweven. Dit zijn de SWAMP WISPS . benader ze en klik op ze om met ze te praten. Ze vragen je hun een geheimpje te vertellen, in ruil zullen ze je dan een remedie geven voor het giftige water.

Klik ze nogmaals aan en Connor vertelt ze wat hij van de WHISPERING WEEDS gehoord heeft. Klik nogmaals op de SWAMP WISPS en je ziet een MAGISCHE BLOEM verschijnen, tevens ervaar je iets over een GOLDEN LADDLE welke de capaciteit heeft om smerig water weer schoon te maken. Pak de bloem en Connor eet hem op. Nu kan Connor door de plekken met giftig water waden. Ga nu terug door de inham, onderweg de WISP stuk hakken die je in de weg staan en ga helemaal terug naar de wispering weeds in het ZO, van hier ga je helemaal Z naar de Swamp Witch Tower. Bij aankomst overtuig je je ervan dat je healt op peil is en je zwaard gereed, want aan de voorkant staat de HEKS je op te wachten met en ze gooit vuurballen naar je. SAVE SAVE SAVE SAVE SAVE SAVE. Je moet proberen de heks van de voorkant te benaderen, je moet een vrije doorloop naar de heks hebben.

Ga om de Z hoek van de toren, neem een SHIELD POTION en een Potion of Strength, REN op de heks af en hak erop met je zwaard ( zorg ervoor dat je niet tegen de ingang van de toren aankomt, want het kost tijd om je om te draaien naar de heks, je moet echt proberen in een directe lijn op de heks af te rennen, anders is je Shield Potion uitgewerkt als je bij haar bent en is het game over, je kunt wel proberen al rennende weer Potions in te nemen, en je kan ook altijd even in de Godmode gaan) In ieder geval, nadat de heks is verslagen, spring je op de stoep voor de poort. Helaas de poort is dicht, maar kijkend door de tralies, bemerk je binnen aan de muur een Zandzak die daar hangt. Gebruik je kruisboog op de zandzak en de poort gaat open. Ga naar binnen en ga de linker kamer in. Pak alle rotsjes die je ziet en ga dan naar de rechter kamer.

Hier ligt een dode Goblin opgebaard, er is een lessenaar met een boek erop en een vuur met een kookpot. De dode Goblin heeft een hoorn vast…Hé een EENHOORN HOORN, pak deze. Ga naar de kookpot en klik erop. Je ziet een animatie waarin de slechterik zijn HENCMEN oproept . ga naar de lessenaar en lees het boek, klik daarna weer op de kookpot. Ga naar de trap omhoog, MAAR GA NOG NIET NAAR BOVEN. Je ziet gaten in de muur en bloedvlekken op de "trap". Klik op de gaten en op de bloedvlekken. De gaten zullen giftige pijlen uitspuwen als je de trap opgaat. Je kan proberen, voorzichtig omhoog te lopen en dan vlak voor zo’n gat een JUMP te doen (je springt dan over de pijl heen. Je kan ook je zwaard steeds op zo’n gat klikken om zo de pijl te laten afschieten en dan voorzichtig tot het volgende gaatje te lopen.

Enfin….een maal boven gekomen onderzoek je deze verdieping (GA NIET OP DE SPIJKERVAL onder de trap naar de 2e verdieping staan) breek alle tonnen open voor items en ga nar buiten de richel op. Loop voorzichtig over de richel rond de toren om nog een paar nuttige healt items te pakken (dit moet je echt doen want het zijn items die je veel meer zult vinden), ga dan weer naar binnen en gooi een ROTSJE op de Spijkerval. De val komt naar beneden en Connor kan nu veilig naar boven. Ga boven naar O het kamertje in en pak de Full SUIT of CHAIN MAIL. Draai je om en ga rechtdoor naar de kist in het andere kamertje. Open kist en…….HET TWEEDE STUKJE VAN THE MASK……Er verschijnt nu een HENCHMAN. Pak je zwaard, neem eventueel beschermende potions in, ren naar voren en…….KILL. je hakt automatisch zijn hand af. PAK DEZE HAND OP EN NEEM MEE (anders kun je straks niet verder). Verlaat de toren en ga NW tot aan een hoge steiger met daarop een gebouw in het westelijke deel van de Swamp (dit is een andere dan die met de teleporter, het is een deel van de Swamp waar je nog niet bent geweest), beklim de steiger (langs de muur) klim nogmaals omhoog en loop over de brug naar de poort. Er is een afdruk van een hand in de poort. Connors hand past niet maar gebruik de hand van de henchman. De poort gaat open en Connor loopt vanzelf naar binnen.

Connor staat voor een soort zee, er steken houten pilaren omhoog en vanaf de overkant worden er vuurballen op hem afgevuurd. Connor moet naar de overkant, springend van pilaar naar pilaar, maar dit moet in een bepaalde volgorde. We zullen dit spelletje VOLG DE STERREN noemen. Voordat je begint SAVE SAVE SAVE .

En Save ook na elke gelukte sprong. Hieronder staat een kaart van de te maken sprongen. Je moet dus van * naar * springen.

Je kan ook gewoon even in Godmode gaan, want dan Spring je gewoon rechtdoor naar de overkant, maar goed voor de dyhards………

..........X.finish

O.O.*.O.O.O.O

O.*.O.O.O.O.O

.*.O.O.*.O.O.O

O.*..*.O.*.. *..O

O.O.O.OO.*..O

O.O.OO.*.O..O

...........X.start....

Dus de te springen richting is dus:

NE2*, N1*, W1*, NW1*, SW1*, W1*, NW1*, NE3*. Ga wel in third persion view en draai steeds eerst in de richting waarin je moet springen VOORDAT je springt.

Eenmaal veilig aan de overkant gaat Connor vanzelf het gebouw in, the SWAMP WITCH SECRET VAULT, en wordt besprongen door 2 Swamp Fiends…er komt er 1 van links en 1 van rechts…..KILL. nadat deze zijn verslagen open je de kist en pak je de

GOLDEN LADDLE, daarna ga je de 2 kettingen naar beneden trekken (aan elke kant 1) zodat er in de muur naast de inmiddels weer neergedaalde poort een Switch verschijnt welke je neer haalt. Poort gaat open en de Vuurballen gooiers zijn hiermee ook ingeschakeld. Ga nu gewoon rechtdoor naar de overkant en je loopt vanzelf weer naar buiten en staat weer op de brug. Klim helemaal naar beneden en ga dan helemaal terug naar de HEKSEN TOREN. Ga naar binnen, naar de kookpot, en klik hierop de GOLDEN LADDLE. O wonder….het smerige giftige moeraswater wordt gezuiverd. Connor loopt naar buiten en praat met MUDGE de SWAMP KING. Mudge is blij en opent een DRAAIKOLK naar de UNDERGROUND REALM OF THE GNOMES. GA HIER NU NOG NIET IN…….maar ga inplaats daarvan naar de steiger met daarop het huis met de TELEPORTER . klim naar boven, ga naar binnen en ga midden op de teleporter staan. Haal je kaart tevoorschijn en scroll de kaart tot dat de kaart Daventry laat zien. Klik dan het teleport-icoon op de kaart aan en…….je wordt naar Daventry getransporteerd.

Even inladen, en bij aankomst in CASTLE KEEP ga je meteen naar de poel waar de betoverde eenhoorn staat. Geef hem de hoorn en in ruil krijg je een DARK CRYSTAL. Ga dan naar het huis van Kavanagh, ga naar binnen en praat met het kind (deze kennen we nog), zo offert je haar vaders goud welke op de tafel ligt dus neem het goud en praat dan nogmaals met haar. Verlaat het huis en ga terug naar Castle Keep en naar de teleporter. Transporteer jezelf terug naar de Swamp. Weer even inladen en bij aankomst ga je dus naar de Heks Toren en ga je door de draaikolk naar de:

DEEL 4: UNDERGROUND REALM OF THE GNOMES.

In dit level komen we de volgende soorten vijanden tegen: Rock Demons, deze kruipen in de gangen uit de grond (meestal in een hoek), Bat Mantas, dit zijn vleermuizen die aan plafonds hangen, op je af komen en een elektrische lading afvuren. Verder zijn er nog de gebruikelijke Zombies en Spriggans. Je komt aan in de Aankomst hal. SAVE:

Kijk hier eerst even rond en pak alle items van de vloer, sla de tonnen stuk en pak de items die er uitvallen. In een hoek vindt je een rotsje. Ga de gang in naar de MAINDOOR, gooi een rotsje op de PRESSURE PLATE en de deur gaat open. Bovenin de deuropening zie ja al meteen je eerste Bat Manta hangen, dus pak je boog of zwaard, doe een stap naar voren en…..KILL. Van af de main door ga O en ga de hoek om ….Rock Demon…..Kill. Sla tonnen stuk, pak items en rotsjes. Je hoort het geluid van iemand aan het graven. Ga rechtdoor en je komt in een doodlopende gang. Achterin is een Gnoom aan het graven. Praat er mee en pak het rotsje.

Draai je om en ga terug langs de Main Door en ga W. Neem de eerste afslag links (Z) en ga via een helling naar beneden ( Kill Bat). Deze helling draait rond om en onder de aankomst hal heen. Ga zigzaggend O tot weer een dead end en praat hier weer met de gnoom. Ga dan door de deur rechts en je komt in de SHOP. Dit is een uitrustingwinkel. Koop de beste wapenuitrusting welke je je kunt veroorloven gegeven de hoeveelheid goudstukken die je nu hebt. Je zou er goed aan doen om nu de Yellow Bronze Breastplate te kopen (heb je nu niet genoeg goud gebruik dan een Cheat om jezelf meer goud te geven).

Verlaat de winkel en ga naar links. Ga N bij de eerste afslag rechts. Ga de verder naar een oprit, maar ga nog niet naar boven. Draai je om en Kill een Spriggan en pak zijn goud en een rotsje. Ga helemaal onder de oprit kijken om een aantal nuttige items te vinden. draai je dan op en ga nu de oprit op. Deze draait zich omhoog langs een schacht. Bovenop ga W (Rock Demon en 2 Bats to kill). Ga verder W door de draaiende gang en vermoord 2 Spriggans. Ga de eerste gang rechts in en via de trap naar beneden en dan O. Alarm!!!!! Als aan het einde van deze gang naar het N draait (en dat moet je) duiken er een aantal Zombies voor, en achter, je op uit de grond…….KILL. ga dan (voorzichtig) over de brug en ga verder N.

Praat met de OLD MAN en leer over de LIGHT OF LIFE. Gebruik je zwaard om een stuk kristal van het grote kristal naast de oude man te hakken en pak van de vloer een ELIXER OF LIFE POTION. Ga terug over de brug, naar de trap en Jump tree voor tree naar boven. Boven aan de trap ga je naar rechts en, als je weer een keus in richtingen hebt, blijf je rechtsaf gaan. Stone Beast en 3 Zombies. Je komt aan bij een afgrond. Je moet naar de overkant. SAVE SAVE SAVE. Run/Jump over de afgrond (Godmode helpt hier niet) en Save weer. Ga door de gang naar een kamer bewaakt door een Rock Demon en een aantal Bats…..Kill.

In deze kamer vindt je AMBER-GLOW aan een muur, gebruik je zwaard om er een stukje van te krijgen en verlaat dan de kamer en ga terug Run/Jump over de afgrond. Neem daarna de eerste gang N en je komt in de teleport ruimte maar, gebruik deze nu nog niet. Ga terug door de gang en naar het Main Door gebied ( ga Z, W, via draaiende trap naar beneden, W, en de helling op). Je komt aan in het Zuid Centrale deel. Bovenop de helling ga W, en ga langs een opening (rechts) met Pressure plates in de grond. (pas op BATS). Blijf W gaan en je komt bij een deur. Kill rock demon en ga door de deur de Wapenshop in. Koop het beste (duurste) wapen dat je hier vind. Dit is de Heavy Crossbow voor 300 en de War Hammer voor 400. Je zou ze allebei moeten kopen, maar je moet in ieder geval 250 – 275 goudstukken overhouden. Verlaat de winkel en bewapen jezelf.

Ga nu naar de opening met de pressure plates in de vloer. Voor je ligt een afgrond maar gelukkig ook een brug. Helaas is de brug gedraaid. Gooi nu op elke plaat in de grond, beginnend met de linker, een rotsje. Ga over de brug. Volg de gang en neem de eerste gang links. Deze gang gaat naar beneden. Na wat Rock Demons en Bats gedood te hebben kom je in de APOTHEEK. Hier kun je je voorraad Health items aanvullen maar denk eraan je moet tenminste 250 goudstukken overhouden. Klik op het beeldje rechts van de toonbank en je krijgt te horen over de ESSENCE OF SUN TSU. Verlaat de shop en ga weer naar boven. Draai boven naar links en ga naar de deur welke met een slot is afgesloten. Gebruik je hamer om het slot te breken en pak dan het slot op. Open de deur en vermoord de Spriggan. Ga N en dan de eerste links (2 Bats) ga verder W. hoor je het gerommel…..o je dat kan niet veel goeds zijn. Loop nog een eindje door tot dat je e ROLLENDE STENEN ziet. SAVE SAVE.

Het is inderdaad de bedoeling dat je levend en wel aan de overkant geraakt. Het zijn 3 passages achterelkaar waar je door heen moet. Loop tot aan de uiterste rand, ga in RUN en Time je run naar de overkant (Godmode helpt hier wel). Goed, als je er helemaal door heen bent volg je de gang om uiteindelijk in een kamer terecht te komen. Praat met de Gnome Sage en hij verteld je dat hij een Loadstone nodig heeft. Helaas we moeten terug door de Rollende Stenen (en later nog 2 maal). Weer voorbij de rollende stenen ga je NZ en N. bij de volgende kruising wordt je aangevallen door maar liefst 5 Bats tegelijk. Na de slachtpartij ga je verder W en via de afrit naar beneden alwaar je nog even een Stone Demon te grazen neemt. Blijf de gang volgen…nog een Stone Beast …en ga de eerste gang rechts in. Je komt in een grote lege kamer. Loop helemaal naar achteren naar de muur. Het haaksymbool verschijnt, dus klik Rope/Hook op de muur en klim naar boven.

Bij de volgende kruising ga je linksaf Kill een aantal Bats en ga rechtdoor een andere kamer in. Hak hier een stukje TREE ROOT af. Verlaat de kamer en ga terug naar de kruising en ga hier nu rechtsaf, kijk uit want je komt nu weer bij de muur waar je zonet naar boven bent geklommen, dus nu moet je weer naar beneden klimmen. Ga Z en O en ga een oprit op en dan o naar het centrale gebied. Je loopt aan tegen een opening afgesloten door een rotsblok. Ga O de helling op, kill 2 Rock Demons. Ga Z en beklim de muur. Volg boven de gang naar een kamer waar je een grote ronde rots blok ziet liggen. Achter dit blok zie je een gat in de vloer.

Duw nu het rotsblok door het gat naar beneden en spring dan zelf door het gat. Duw het blok door de gang, net zo lang tot je een animatie krijgt waarin Connors het ronde rotsje naar beneden gooit en deze dus het rotsblok verplettert welke de opening afsluit die je eerder zag. Ga door deze opening, maar ga niet te ver naar binnen. Gebruik je stukje kristal op de lamp in de paarse muur en je hebt licht in de tent. SAVE. Volg verder de gang totdat je de DRAAK ziet. VAL NOG NIET AAN, hou afstand. Neem je hamer/zwaard of boog en ga in RUN. Slik een Strength potion en een Shield Potion. RUN naar voren en reken af met de draak. Loop verder en pak de Black Diamond Heart. Er verschijnt nu iemand, die zegt wat en verdwijnt weer. Ga nu de volgende ruimte in.

Onderzoek alles en klik dan op de PURPLE DIAMOND SWITCH aan de rechterzijde en kijk naar de boodschap. Hector vertelt Connor over het verraad aan het MASKER. Als de heldere PYRAMIDE aan Connor wordt aangeboden, pak het dan en zet de PURPLE PYRAMID (van de Eenhoorn uit Daventry) er voor in de plaats. Klik weer de diamanten switch aan en er volgt een andere boodschap. Pak de eenhoorn piramide terug en dan de LOADSTONE. Ga nu deze loadstone brengen naar de Gnome Sage (dus weer door de rollende stenen), ik geef nu geen richting meer aan want je kunt nu de route op de kaart volgen.

Ga dan, na de animatie, terug naar de apotheek en geef de Amberglow en de Tree Root en het slot aan haar. Pak het beeld, en Connors krijgt een Boost in zijn Armor rating. (Dit hoef je niet per se te doen en zeker niet als je niet minstens 250 goudstukken hebt, deze heb je straks nodig om in het volgende level weer betere wapens te kunnen kopen). Ga nu , volgens de route op je kaart, naar de kamer met de TELEPORTER (Ster) en transporteer jezelf naar:

DEEL 5: THE BARREN REGION:

Hier komen we tegen verschrikkingen zoals: FIRE ANTS (grote mieren) je ontmoet er meteen al een heel leger van, in de lava poelen/rivieren zitten PYRO DEMONS die op de meest onfortuinlijke momenten hun vuurballen naar je zullen gaan gooien.

Bij aankomst door de teleporter moet je snel helemaal achteruit gaan en jezelf met je rug tegen de rotswand zetten. Pak je boog en begin te schieten. Van alle kanten wordt je namelijk aangevallen door FIRE ANTS. Dood er zo veel mogelijk, het liefst allemaal, dat scheelt verderop in dit gebied weer een stuk. Daarna pak je alle items op de ze achterlaten. Dan ga je W en pas op voor de Pyro Demons die N uit de lava oprijzen. Ga verder W en over de brug. Volg het pad N naar een paar hutjes en ga de E hut binnen. Dit is weer een wapenwinkel. De SUPER BATTLE AXE kost 500.

Als je genoeg goud hebt, koop deze dan. Laat de bogen maar liggen, deze zijn van mindere kwaliteit dan de boog die jij zelf hebt. Praat met de eigenaar. Hij verteld over een eng beest , de BASILISK die dit gebied terroriseert en verteld je ook hoe die is te verslaan. Je hebt als het goed is al de BLACK DIAMAND in bezit, dus je moet nog even achter een METAL SHAFT aan. Verlaat hut en ga de andere hut in. Dis is de DOKTER, hier kun je dus je health items weer op peil brengen. Dit zou nu eigenlijk niet nodig moeten zijn, dus verlaat deze hut en ga erom heen naar achteren. Ga dan W het pad omhoog op tussen twee pilaren. Je komt dan uiteindelijk in het fort. De GUARD doet je niks, dus loop verder het fort in, over de loopbrug en ga naar de persoon die (rechts) staat te blazen op de BIG HORN. Hij verteld je over de verdwijning van de STONE OF ORDER. Kijk hier ligt weer een schone taak voor je. Ga de smidse in en vraag om een metal shaft….jammer dan. Verlaat het ford en ga weer het pad af naar beneden. Beneden de heuvel ga je NW langs de lava (rechts van de fort heuvel). Je arriveert bij een gebroken brug. Loop de brug op en er zullen stenen blokken uit de lava oprijzen.

Ja, echt waar, je zult via deze stenen naar de overkant moeten JUMPEN. Helaas…..dit is een computerspel, dus zal je wel niet via de rechtse weg naar de overkant kunnen gaan.

ALS JE OP EEN CORRECTE STEEN BENT GESPRONGEN, WORDT DEZE METAALKLEURIG EN BLIJFT BOVEN DE LAVA STAAN EN CONNORS KAN EROP BLIJVEN STAAN. AARZEL JE TE LANG OP EEN TUSSENLIGGENDE STEEN DAN VERDWIJNT CONNOR IN DE LAVE EN IS HET GAME OVER. (GODMODE help, maar ook dan moet je volgens de juiste weg over de stenen springen. Hier is de kaart:

O....2.......finish.....6...O

O...O...O...O...O...O...3

5....O...O...O...7....O...O

O...O...1....O...O...O...O

O...O...O...O...O....4...O

start

Spring: n, nw. 1= safe. Spring: nw, n, n. 2= safe. Spring: se, e, e, e, e. 3 =safe. Spring: sw, s, s. 4= safe. Spring: w, w, w, nw, nw. 5 =safe. Spring: ne, e, e, e, ne. 6= safe. Spring: s, sw. 7= safe.

Als je nu, via de juiste weg, op 7 bent beland zul je zien dat de stenen tussen start en finish nu omhoog blijven staan en metaalachtig zijn. Spring hierover naar de finish.

Ga NE langs de linker heuvel, vermijd de geisers, ga N een helling op. Blijf N gaan en ga een oprit op naar een stenen piramide. Boven op de piramide vindt je een altaar. Pak de FIRE GEM van het altaar. Je krijgt nu ARCHON te spreken. Ga terug Z en dan het lava geiser gebied in. In dit veld ga je O en door een bergpas naar beneden naar de rivier. Je ziet een loopbrugconstructie in de rivier, maar deze bestaat uit een aantal losse delen. De een hoger nog dan de andere. Deze delen leiden naar een stenen constructie. Oke…het wordt weer JUMP tijd. SAVE SAVE SAVE. Dus Jump van brugdeel naar brug deel en zo naar de constructie, pas op voor de Pyro’s. Bij de stenen muur klim je naar boven (Rope/Hook). (oja ga niet over de laatste 3 brugdelen E). bovenop stap je naar voren naar het platform en pak je je kruisboog. Je ziet allemaal gongen. Er zijn er 7. 1 t/m 3 links (van achter je naar voren), 4 recht voor je en 5 t/m 7 (terug tellend) rechts. Wel het is vrij simpel…je moet deze gongs in de juiste kleurvolgorde met je boog aanschieten.

Helaas weet je pas welke kleur een gong heeft, NADAT je er op geschoten hebt.

Laat ik niet flauw zijn …..de kleurvolgorde is: rood, oranje, geel, groen, lichtblauw, donkerblauw en paars.

Schiet de gongs als volgt: 4, 2, 7, 5, 1, 3, 6. Elk goed schot geeft een stukje brug meer, zodat je uiteindelijk naar de overkant kunt. Pak de STONE OF ORDER, klim terug naar beneden en ga via de brugdelen helemaal terug naar het fort om daar de STONE OF ORDER af te leveren. Ga dan naar de smid en je krijgt nu eindelijk je METAL SHAFT. Ga hiermee naar de wapensmid (Hut) beneden de heuvel, geef hem de metalen staaf en de zwarte diamand, betaal hem 10 goudstukken en je hebt BLACK DIAMOND PIKE om de Basilisk mee te verslaan. Deze gaan we nu zoeken. Verlaat de hut en ga Z, ga over de brug en ga verder naar het centraal zuidelijkste deel van je kaart, naar het hol van het BEEST.

Ga hier W de helling achter het BEEST op en ga boven op naar links (ZE) door een pass naar het lava meer. Alweer blokken in de lava. Lage blokken en hoge blokken. Kijk even omhoog en je ziet aan de overkant een hoge klif. Dar moet je dus naar toe.

Je moet dus weer van blok naar blok springen om de overkant te bereiken. Spring van laag naar hoog naar het hoogste blok en dan een RUN/JUMP naar de voet van de klif. Kijk steeds even omhoog om je richting te bepalen en save na elke gelukte sprong. Je kunt dit weer het beste in third persion view doen. Als je aan de overkant bent aangekomen, klim je met je ROPE/HOOK langs de rotswant omhoog. SAVE SAVE SAVE.

Haal je SPIKE te voorschijn en doe een stap naar voren. Connor springt nu nar beneden en dood de Basilisk. Wees alert voor Pyro’s. ga over de dichts bijzijnde brug naar de TEMPEL. Ga naar de rechterzijkant van deze

Tempel en beklim de muur. Op het dak ga je naar het gat in het dak en klim naar beneden. Binnen in de tempel klik je op de dode dwerg en pak je de granieten sleutel. Klik op het vierkante muurpaneel en pak het flesje met Sacred water. Kijk omhoog en bemerk de zich herhalende serie van 4 heilige symbolen op de muren. Elk van deze 4 symbolen corresponderen met een drukplaat rondom de sarcofaag in het midden van de kamer. Connor moet nu in de juiste volgorde tegen deze drukplaten drukken. Deze volgorde is: halve maan, driehoek, cirkel en vierkant. Een deur gaat open. Neem de LONG-SWORD van de sarcofaag. Ga door de geopende deur en ga naar rechts.

Pak nogmaals een flesje heilig water van achter een muur paneel en draai je dan om en pak de fULL SUIT OF ARMOR. Ga terug naar de muur bij de dode dwerg en klim weer naar het dak, klim langs de buitenmuur naar beneden en ga terug naar de Basilisk. Hak zijn tong eraf en neem die mee. Ga rechts van de Basilisk de heuvel op. Ga terug over de richel achter het hol naar de vorksplitsing. Nu ga je hiervandaan naar rechts en N en dan W naar een dode boom vlak bij een smalle strook land tussen twee lava meren. Pas op voor Pyro’s in de meren en ga over deze smalle landstrook en dan naar links en Z. Blijf Z gaan dicht tegen de rotswand aan, totdat je 2 Vuur dwergen die een ingang bewaken ziet. Vermoord ze en pak hun goud, items en vooral een VUURBOOG.

Draai je om naar het lava meer en schiet nog maar eens een Pyro af. Ga terug naar de ingang van de Vuur Dwergen en zoek naar een slot in de muur en gebruik de granieten sleutel hierop. Ga naar binnen en volg de gang , ondertussen wel even alle dwergen uitschakelen met je nieuw verkregen vuur boog. Uiteindelijk loopt de gang dood, maar…..hier zie je in de wand 3 knoppen en aan de overkant 3 ingangen. Schiet op de knoppen met je boog en 3 loopbruggen rollen zich uit naar elke ingang. Ga over de achterste brug het achterste gat in. Je bent in een soort cellenblok. In een van de cellen zit FREESA the Sneeuw Koningin opgesloten. Praat even tot haar en haal dan de hendel aan de muur over om haar te bevrijden. Zij opent een geheime deur en verdwijnt.

Uit de linker cel pak je nu een PIPE CAP en dan pak je je zwaard en gaat ook door de geheime deur. Dood de dwerg en pak de Potion en bekijk de muursafe. Je ziet dezelfde symbolen als die je in de tempel al zag, dus klik ze aan in dezelfde volgorde als in de tempel. Safe gaat open en je pakt een andere PIPE CAP eruit. Verlaat dit cellenblok en ga naar het middelste gat. Hier staat een kist. Open kist…….pak je DERDE STUKJE MASKER…………Kill HENCHMAN…….ga door het verste gat en je komt in een kamer alwaar je weer een dwerg moet doden. Je ziet een platform = lift, met ernaast aan elke kant een stoompijp.

Ga in de lift staan, draai je om en je ziet in de tegen overliggende muur een knop. Bedek nu 1 stoom pijp met een PIPE CAP, ga dan weer in de lift staan, draai je om, pak je boog en schiet op de knop in de muur. Je gaat 1 etage omhoog. Stap uit en pak de CRYSTAL SCEPTER en een reveal potion. Ga terug in de lift, schiet knop en je gaat weer terug naar beneden. Leg nu de andere PIPE CAP op de andere stoom pijp (zodat beide pijpen nu bedekt zijn) en ga weer in de lift, schiet knop en je gaat nu helemaal naar boven en komt uit in de:

DEEL 6: FROZEN REACHES.

Ga het paleis in en praat met Queen Freesa (dat is het meiske met het kroontje op haar hoofd). Ze geeft je een update over de situatie en geeft je toestemming om op haar CRYSTAL DRAGON te vliegen. Geef haar de scepter, maar zij zegt dat jij deze harder nodig hebt. Verlaat het paleis en ga O het pad op tot dat je bij de draak zijn slaapplaats komt. Gebruik scepter op draak. zij wil je wel over het bevroren meer naar de overkant vliegen. Alleen moet je eerst even de deuren voor hem open maken.

Bekijk deze ruimte, de vloer maar ook het plafond. Aan het plafond zie nog net een stukje ketting hangen. Je ziet ook een groot ijsblok. Laat Connor nu het ijsblok tot onder de ketting in het plafond duwen. Draai je dan om doe een paar stappen naar voren. Maak een BACK FLIP om op het ijsblok te komen (pijltoets neer + Insert en meteen allebei los laten anders glij je weer van het blok af) trek aan het stukje ketting, de deuren gaan open, spring van het blokijs af en klim op de rug van de draak. Zij vliegt je naar:

 

FROZEN REACHES NOORDOEVER:

SAVE SAVE SAVE.

Hier zijn je vijanden voornamelijk FROST DEMONS, grote jongens maar niet zo snugger.

Hou je boog gereed en ga NW het pad op. Je zal al gauw een Frost Demon zien. Begin te schieten….hemel er komen er een stuk of 5 op je af….schiet ze snel achterelkaar dood. Loop eventueel achterwaarts terwijl je schiet. Ga verder dit pad op, hou rechts aan langs de rots en ga verder heuvel op en O door een smalle pass. Draai links om en ren de helling op. Blijf rennen tot aan een Y splitsing. Ga hier links een smalle pass in. Draai om en ga voorzichtig verder tot dat je in de verte 2 boogschutters ziet staan boven aan een oprit leidend naar een toren. Ga, al schietend met je boog, stap voor stap de oprit op net zo lang tot dat je pijlen raken. Blijf snel schieten en je zult ze uitschakelen zonder zelf al te veel schade te hebben op gelopen.

Pak één van de IJSBOGEN op. Deze komt in de plaats van je vuurboog. Je bent bij Oosttoren. Loop naar de muur en het Haaksymbool verschijnt zodat je dus naar boven moet klimmen. Boven aan gekomen ga je naar het tegenoverliggende balkon, draai je om en haal de hendel over. Spring door de valdeur naar beneden. Je bent nu in de toren. Breek alle tonnen en pak alle items. Open de kist en pak wat er in zit. Haal ook hier een hendel over en verlaat de toren door de deur. Ga links om de toren naar de voorkant en ga via de oprit/afrit naar beneden. Bij het kruispunt ga je O het pad op.

Je komt weer een groepje Frost jongens tegen, maar dat zal nu wel geen problemen meer opleveren. Loop door NO en hou je zwaard gereed. Je zult op een gegeven moment gesnurk horen, maar je ziet niemand. Vlak voor je staat de ONZICHTBARE VERSCHRIKKELIJKE SNEEUWMAN (hoe bedenken ze het toch bij Sierra). Drink een Potion of Reveal, een Potion of Shield en een Strenght Potion. Ren naar voren en …..KILL. ga daarna naar de bevroren vijver. Stap op het ijs en je realiseert je dat het wel erg dun ijs is, en dat het water er onder weleens giftig zal zijn, dus stap er af en gooi een rotsje (die heb je toch nog wel?) op het ijs totdat het ijs breekt en het rotsje in het water verdwijnt.

Gebruik dan de FIRE GEM (uit Barren Region) op het water en ga tot vlak bij het water staan (kom er niet in) en pak de FLAME SWORD. Ga dezelfde weg terug als je gekomen bent en ga helemaal terug tot onder de Oosttoren en ga dan verder Z. bij de eerste splitsing ga je W en door een smalle V-vormige passage in de berg. Volg het pad z door nog een smalle passage naar een ander pad, draai naar rechts en ga dan N een steil pad op. Frost Demons een hele bende…… je komt hierna bij het BERG MEER. Aan deze kant is een gebouwtje en aan de overkant is het fort. Het water is dodelijk koud. Schiet eerst even vanaf deze zijde de twee wachters overhoop, dat scheelt straks weer ergernis. Ga het gebouwtje binnen en pak alle items uit de tonnen.

Ga nu dicht langs de bergvoet lopend aan de rechterzijde van het meer naar het fort. Pak de items van de verslagen wachters en ga linksom om het fort, ..nog een wachter….ga dicht langs de muren van het fort lopend om het fort heen lopen tot het haaksymbool verschijnt en klim dan naar boven. Boven op ga je naar het rooster in het dak en kijk je naar beneden….na de animatie loop je vooruit naar het gebouwtje op het dak = gevangenis. In een van de cellen links praat je met de Gryph King. Draai je om en je ziet een stoel met een hendel ernaast. Haal de hendel over en zie…..het is een elektrische stoel die omhoog kan. We kunnen hier even niet verder dus ga het balkon op en loop vooruit. Connor zal nu vanzelf naar beneden springen en de wacht doden. Pak items maar vooral de sleutel = JailKey. Ga terug naar de achterkant van het gebouw en klim weer naar boven en ga nu met de sleutel de King bevrijden.

Hou je zwaard gereed en laat Connor door het rooster naar beneden springen. Als hij weer staat neen dan een Shield potion en een Strenght potion en dood Thork. Nadat dit gebeurt is pak je uit een kist in een hoek de DECIPHERING AMULET. Pak de ICE SHARD van de grond. Ga naar de gebarricadeerde kamer en kijk naar de kist en een bevroren henchman. Je kunt deze kamer niet in, maar ik wed dat je weet wat er in de kist zit. Kijk naar het "slot" in de muur naast de deur en Connor zegt: "Could be a locking device perhaps somthing fits there" merk de vorm van het slot op, kijk naar de vorm van de ICE SHARD in je inventory. Krijg je een idee….vergeet het maar want dat werkt niet.

Ga naar de voordeur en open deze. Als Connor probeert naar buiten te stappen struikelt hij bijna over een spleet in de vloer. Druk F2 om in thirt person view te gaan en zorg ervoor dat je Connor en de voordeur in één beeld kan zien zodat je ook de spleet in de vloer kunt zien. Leg ICE SHARD in de spleet en smelt het met je FLAME SWORD. Gebruik daarna je IJSBOOG om het weer te bevriezen en pak het geheel uit de spleet. Ga nu terug naar de gesloten deur en stop je stukje ijsstang nu in het slot. Viola ….deur gaat open en je gaat naar binnen om uit de kist het vierde stukje van het masker te pakken. Helaas de bevroren honkman ontdooid, dus……..kill.

Verlaat het fort door de voordeur en ga via de linkerzijde van het meer terug naar de je draakje. Vlieg op de rug van de draag terug naar de overkant en ga vanuit zijn hol Z, langs het paleis, en dan W het pad af. Links kom je een teleporter tegen. Volg het pad NW en aan het einde van dit pad kom je bij de Grip Cave. Ga langs de bewakers de grot in en praat met de KING. Deze geeft je een Bleu Adamant. Ga terug naar de draak en vlieg weer naar de overkant. Ga nu terug naar het fort en beklim weer aan de achterkant de muur. Ga naar de cellen en leg hier op de elektrische stoel de

3 ingrediënten voor de Permanent Spell of Micht, te weten: de Bleu Adamant, de tong van de Basilisk en het stukje van de Gouden Paddestoel. Haal dan de hendel links van de stoel over voor elektriciteit en bemerk dat je wapenuitrusting een boost krijgen.

Klim weer nar beneden en ga langs het meer weg. Beneden ga je naar W en door een V-vormige doorgang, dood 2 vijanden en volg het bochtige pad en dood nog wat vijanden. Ga verder Z tot dat je bij de westtoren komt. Dood de twee wachters en ga de toren binnen aan de zijkant door de deur. Breek hier alle tonnen en pak alle items. Verlaat de toren en ga dan Z en neem het eerste pad rechts. Blijf nu tegen de rechter rotswant lopen en volg dit pad NW en ga dan naar de pilaar die je ziet. Lees de inscriptie. Connor kan het niet ontcijferen, dus gebruik de Deciphering Amulet op de inscriptie om het te ontcijferen, er staat: "Only a blade of fire can sever the head of the Drake". Oje …nog een draak? Hoofd afhakken met een vurig zwaard? Hou je boog gereed en volg het pad N. Een stuk of 7 Frost Demons zijn er te doden, dus doe je best, ga daarna N door en je loopt op tegen een rots wand. Kijk naar boven…..Jezus…een tweehoofdige draak……Je haaksymbool verschijnt, dus klim naar boven. Boven op pak je je zwaard en SAVE SAVE.

Spring op de richel en benader de draak en hak allebei zijn hoofden af. Nadat je dat gedaan hebt loop je naar achteren de grot in naar een gat in de grond. Spring naar beneden het hol in. ALS HET GOED IS MOET JE NU 4 STUKKEN VAN HET MASKER IN JE BEZIT HEBBEN, zo niet dan is er onderweg iets fout gegaan en heeft het geen zin om nu verder te gaan en kun je beter, via de teleporters terug reizen naar de voorgaande werelden om de maskerstukjes alsnog te gaan halen. We gaan er van uit dat je nu de 4 stukjes wel bij je hebt, dus loop de gang in en laad het volgende deel in, dit is:

PARADISE:

Je bent in het PARADIJS aanbeland, mooi… maar helaas het paradijs is voor ons mensen met een missie niet weggelegd, dus volg het pad naar het midden naar een soort STONHENGE achtige constructie, waar in het midden een altaar staat. Klik op het altaar en bemerk dat er een "uitholling" in is. Leg nu je Witte Crystal Pyramid in de uitholling en er verschijnt een Archon. Als je de 4 maskerstukjes hebt wordt je nu naar boven getransporteerd naar de:

DEEL 7: REALM OF THE SUN:

Deze realm is onderverdeeld in 3 levels, we beginnen in: er zijn hier de gebruikelijke vijanden maar ook een bijzonder soort, de Shadow Demon, die zo maar uit de vloer opduikt en meestal in paren.

 

Level 1: Waarheid:

SAVE: verlaat de kamer, hou je zwaard gereed, breek alle urnen, pak alle items en ga Z en ga de WATER ROOM IN. Ga in het water. PAS OP…..KILL DE WATER SNAKE en eventueel ook de Shadow Demon. Bemerk het de druppels water die van boven neer vallen. Kijk omhoog en je ziet een opening in het plafond. Ga naar de achterste muur en klim omhoog. Breek de urn en kijk naar beneden en je ziet de Mask Medaillon. Neem het mee. Klim naar beneden en verlaat de waterroom. Ga N. en neem de eerste gang links. Ga W helemaal naar een kamer aan het einde en dood daar 2 henchman. In deze kamer vindt je in de muren panelen die je kunt openen en dan de items erachter kunt pakken.

Verlaat de kamer N en ga de gang door, tegen de linkse muur aan, naar een kamer welke vol staat met grote standbeelden en achterin een altaar. Neem van het altaar de Tablet of Knowledge en , in inventory, rechtsklik om te horen dat dit is "void of its precept"(wat dat ook mag betekenen). Luister naar de gedachten van de beelden. Verlaat de kamer en ga NE naar de grote gouden deuren. Helaas je mag er niet door want je weet het antwoord op de gestelde vraag niet, ga N naar muur, E naar muur, N naar muur, E naar muur, Z naar muur, O naar muur, Z naar muur, ga E en neem de tweede N en ga de kamer in. Ga een kamer in met in het midden een massief blok waar je omheen kunt lopen. In de NW hoek van deze kamer staat een Archon, maar laat die nog even met rust. Open alle 8 panelen van het midden blok om de 8 items erachter te pakken. Ga dan met de Archon praten. Hij opent de deuren. Ga naar binnen. Je bent nu in de HALL OF TRUTH.

Ga hier de eerste kamer links in. Loop naar de rand recht tegen het monster aan (deze is een illusie) en pak de KEY of TRUTH.

Verlaat de kamer en ga terug naar de kamer met de 8 panelen en verlaat deze Z naar de andere kamer. Kijk uit voor 3 demons. Draai naar links en blijf tegen de linker gangmuur, ga naar de gouden deur links. Gebruik je zojuist gevonden sleutel op de deur en ga naar binnen. Pak de SWORD AND SHIELD OF TRUTH van het altaar en je krijgt een animatie te zien waarin je tablet wordt beschreven met de Precept of Truth. Verlaat kamer en ga, N naar 8 panelen kamer en ga linksom om het centrale blok en neem de eerste links. Ga W, N, W, N, W, N, W, N. als je de gouden deuren benaderd wordt er gevraagd: "What is the Power of Truth?" Gebruik je Tablet of Knowledge op de deur. Voor dat je door de deur gaat draai nog even om en pak uit een paneel in de rechter muur nog een drankje. Ga nu door de deur en ga naar:

 

Level 2: Licht:

SAVE. Dit level wordt bevolkt door henchman.

Ga N naar kamer en ga er links weer uit. Ga W naar muur, N naar muur, W naar muur en ga dan Z. neem de volgende afslag links een kamer in met een centraal blok waarin aan elke kant van het blok kalkoven zijn met daarin urnen. In de westelijke muur van dit blok vindt je ook een geheim paneel. Breek de urnen, pak de items, open het paneel. Je ziet ook een hele bende brandende kaarsen in deze kamer. 1 kaars brand niet. Zoek deze kaars. Deze kan in deze kamer zijn aan de zuidkant van het centrale blok, maar kan zich ook bevinden in de NE uitgang van deze kamer. In ieder geval als je deze niet brandende kaars hebt gevonden moet je hem naar beneden trekken. Hiermee open je een passage in een kamer z van hier. Verlaat de urnkamer via de ZE uitgang naar muur, Z naar muur en ga O en dan de eerste gang rechts. Ga Z en dan de volgende rechts.

Ga de kamer in en Connor vindt het VIJFDE stukje Masker. Dit is het laatste stuk. Verlaat de kamer, kill de henchman. In de gang ga je N naar muur, O naar muur, Z naar muur, O naar muur. Zigzag N en neem dan de eerste rechts. Ga E en neem de eerste links. Dood enige vijanden en ga dan een grote kamer binnen (in het NO van de kaart moet je nu zijn) een animatie begint. Na deze animatie gebruik je je Mask Medaillon (uit level 1) op de kookpot. Hiermee wordt dit een pot geneeskrachtig water. Verlaat kamer en ga Z naar muur, W naar muur, Z naar muur, O naar muur en zigzag Z naar een Archon voor een gouden deur. Luister naar hem, en ga naar binnen naar de HALL OF LIGHT. Duw hier de lessenaar naar het midden van de CIRKEL OF LIGTH. Het laatste stukje gaat vanzelf. Pak de KEY OF LIGHT.

Draai je om en verlaat de hal. Ga N en zigzag N naar muur, W naar muur, zigzag Z naar muur, W naar muur, N naar muur, ga W en neem de eerste rechts naar een andere gouden deur. Gebruik je Key of Ligth op de deur, ga naar binnen en pak de Armor of Light. Je Tablet of Knowledge wordt weer beschreven. Verlaat kamer, ga O, Z, O en zigzag N en rechtdoor N naar muur. Ga W naar muur en ga N. nader de door en er wordt je gevraagd: "How gainest thou the Light". Gebruik Tablet op de deur en ga naar het volgende level

 

Level 3: Orde:

Geen Vijanden meer in de gangen.

Ga N, O naar een kamer met alweer een centraal blok. Aan de O zijde van deze kamer is een gouden urn. Duw (of klik) tegen de urn zodat er een wand paneel open gaat. Pak het watertje. Verlaat kamer N (breek de urnen) en ga O naar muur, N naar muur, O naar muur, ga N en de eerste rechts. Hou links aan in deze kamer en praat met Archon. Ga dan de HALL OF ORDER binnen. Je ziet hier in het midden allemaal blokken met daarop stukjes van een afbeelding. Juist ja…..dit is dus een schuifpuzzel.

Je moet nu Connor, al duwend tegen de blokken, het MASKLOGO laten maken. Hoe dat er uit ziet zie je links boven in de balk van je scherm. Het beste kun je dit in thirt person view doen. Gebruik hiervoor de toetsen van je toetsenbord om vooruit, achteruit, opzij te lopen en de toetsen om omhoog of omlaag te kijken. Er is geen cheat , dus je moet dit helemaal zelf doen.

Als je ermee klaar bent gaan de achterste deuren open en ga die kamer binnen en pak je de KEY OF ORDER van het altaar.

Verlaat de hall of order. Ga naar de kamer met de zonnetjes aan de muren en ga links er uit en dan O naar muur, Z naar muur dan O en de eerste rechts, zigzag Z naar de volgende links. ………STOP STOP……controleer je gezondheid en SAVE SAVE SAVE SAVE……….

Pak je boog. Langzaam naar voren stapje voor stapje…..je ziet boogschutters klaar staan in de schaduw. Dood ze en misschien ook nog wat Zombies, verwissel boog door zwaard en dood de COMMANDER skelet. Gebruik je KEY OF ORDER om de gouden deur te openen en ga de achterste kamer in om daar de CHALICE of ORDER van het altaar te pakken. Tablet wordt weer beschreven. Verlaat de kamer naar de gang en ga zigzaggend Z, dan W naar de gouden deuren en een stem zegt:

"Speak thou of Order." Gebruik je Tablet weer op de deur en ga de gang in.

 

DE FINALE WORDT NU INGELADEN.

Als je nu in het voorafgaande maar trouw alle kisten, kratten, tonnen, urnen hebt gesloopt en van alle verslagen vijanden alle items hebt gepakt zou je nu genoeg items moeten hebben om het finale gevecht aan te kunnen gaan, zo niet dan heb je pech gehad en zou ik maar de cheats gebruiken om al je items flink aan te vullen want de GODMODE helpt hier niet meer. Het is nu opgeven of doorgaan.

Praat met de Archon, hij laat je passeren als hij vindt dat je alle benodigde items hebt die je nodig hebt. Ga de ALTAR ROOM in ( en SAVE SAVE als dat nu nog kan)

 

Daar is hij dan….vijand no 1 Lucreto.

Na het praatje met Lucreto ga je naar het altaar en Lucreto valt aan en brengt grote schade aan je gezondheid toe. Gebruik healt items om je healt weer op peil te brengen. (misschien helpt het om onzichtbaar te zijn?……weet ik niet heb ik niet uitgeprobeerd.)

Neem een Mask stukje en plaats deze op het altaar. Lucreto valt weer aan. Vecht met hem totdat hij verdwijnt. Leg het 2e mask stukje op het altaar. Vecht weer met Lucreto. (blijf je healt in de gaten houden). Leg het derde mask stukje op het altaar en vecht verder. Vierde stukje masker op het altaar. Hé….Lucreto verschijnt niet….. plaats nu het vijfde en laatste stukje van het masker op het altaar. Er verschijnt een draaiende PORTEL achter het altaar. KIJK UIT DAT JE DAAR NIET IN BELAND. Lucreto verschijnt weer. Vecht met Lucreto en dwing hem de draaiende Portel in……..Lucreto verdwijnt voorgoed………

Connor wint…..

Bekijk het eindfilmpje en daarna de aftiteling om te zien hoeveel punten je hebt gescoord.

 Einde

De CHEAT MODUS:

Om in de cheatmode te geraken moet je , als je in het spel bent, TEGELIJKERTIJD de volgende toetsen indrukken:

 

SHIFT-CTRL-7. (zorg er voor dat je een donkere achtergrond hebt)

Je ziet allemaal zinnen op het scherm .

Onderaan wordt er gevraagd om een Password. Dit is onzin.

Achter het woord PASSWORD moet je nu gewoon de Cheat invullen welke je wilt gebruiken en dan op ENTER drukken. Ik geef hier alleen de cheats waarvan ik zeker weet dat ze echt werken. Je moet wel alles exact na typen, en het is hoofdletter gevoelig.

Er is een GODMODE. In deze modus kan Connor niet door toedoen van zijn vijanden sterven en door giftig water en lava waden. Wel kan hij dan sterven door een val in de diepte en door de river of death. GOD is niet bruikbaar in het eindspel tegen Lucreto.

Om GOD te zijn typ je achter PASWORD: God ( het kan ook god zijn) om weer uit godmode te gaan type je ungod.

In combinatie met het commando GIVE kun je Connor allerlei items geven, zoals inventory items en healt items. Ik geef er een paar: type eerst achter PASSWORD: GIVE en dan de naam van het item en eventueel een getal:

Voorbeeld: heb je te weinig goudstukken, en je wilt er 100 bij; typ dan achter PASSWORD: GIVE SilverCoins 100 (ENTER)

 

Wapens:

Dagger SmallAx BroadSword Mace

LakeSword SkelKingSword BattleAx WarHammer

Pike LongSword FlameSword TempleSword

SmCrossbow AzrielHammer SmCpndCBow ShortBow

LongBow CrossBow CpndCrossbow FlameBow

IceCrossbow WeeperEyes DemonRocks SkelBow

SlmSlime WitchBolt Lava Fists Icycle

 

Uitrusting

LeatherGloves LeatherArmor LeatherBoots ChainMailShirt

ChainMailGloves ChainMailSuit PlateMail BronzePlate

FullArmor Helmet TempleArmor GodArmor

 

Gezondheid en magie

Mushroom SacredWater Crystal ElixerOfLife

Clarity Invisible Invulnerable Strength

 

Inventory

RingOfDeadHero Ashes Candle SilverCoins

MagicMap RopeAndHook RingOfLight KeyToDeathMaze

Mold BrokenShield RustedBrokenShield HearingHorn

AntiPoisonFlower GreenMushroom PieceRock IronLock

OakRoot LodeStone CrystalPyramid BlackDiamond

AmberGlow BasiliskTongue FireGem PipeCap1

PipeCap2 DragonKey RockKey BlueAdamant

 

Louis Koot.


Game-Solves
http://members.brabant.chello.nl/~h.vangompel/
Cheats
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/
NL Oplossingen
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/ned/

Forum

http://pub24.ezboard.com/bgamesolves


 

www.000webhost.com