KING'S QUEST 1 VGA - QUEST FOR THE CROWN

King's Quest I VGA - Quest for the Crown is een remake van de Sierra KQ1. Je kunt de game hier gratis downloaden tierraentertainment.com. Om een perfect score te krijgen moet je 158 punten halen.

L = Links - R = Rechts - N = Noord - Z = Zuid.

Ga 2x L, Schuif de kleine rots opzij (duw aan de achterkant van de rots) 2, pak een mes (dagger) uit de kuil 5.

Ga N, R, pak een wortel (carrot) uit de tuin 2. Ga N, er komt een elf (als ze er nog niet is, ga het scherm uit en kom terug), praat met hem en je krijgt een ring met juwelen (jewelled ring) 3.

Ga L, Z, klim in de boom 2, loop naar het ei (val niet uit de boom), pak het gouden ei (golden egg) uit het nest en klim de boom uit 6, totaal 20.

Ga Z, L, pak wat kiezelsteentjes (pebbles) 1.

Ga L, 3x N (kijkuit in het gevaarlijke bos, als er een heks of beest op je af komt loop je snel het scherm uit). Klop aan de deur van het snoephuis van de heks (als je hoort dat ze thuis is ga je het scherm uit en probeer het opnieuw totdat ze niet thuis is), ga het lege huis in, pak het papiertje van de tafel in de slaapkamer 1, lees het in je inventaris 2, wacht tot de heks binnenkomt (blijf in de slaapkamer staan zodat ze je niet ziet), loop voorzichtig naar de heks en duw haar in de ketel 7. Open het kastje 2 tegen de muur, en pak een stukje kaas (cheese) 2. Verlaat het huis en eet een stukje peperkoek van het huis (klik op de muur van het huis) 2, totaal 37.

Ga 2x Z, L, open het hek , ga naar binnen, sluit het hek, ga dicht bij de geit staan, laat de wortel aan de geit zien 5, loop het hek uit en de geit loopt je achterna.

Ga 2x L, een sprookjespeettante verschijnt en straalt een korte bescherming toverkracht over je heen.

Ga N en pak een klaver4blaadje (clover) 2

Ga N, ga de brug over, een trol komt en de geit helpt je 4. Ga de brug over en ga N.

Praat met de dwerg, je moet een raadsel oplossen en je hebt 3 kansen om zijn naam in te typen. Zijn naam is RUMPLESTILTSKIN, maar wat stond er ook alweer op het papiertje uit het huis van de heks ? "sometimes it is wise to think backwards", "soms is het verstandig om andersom te denken". Dus type de naam achterstevoren in "nikstlitselpmur" 9. Je krijgt van hem wat bonen (beans), totaal 57.

Ga 2x R en plant je bonen tussen de gekleurde bloemen 2. Een grote bonenboom groeit, klim in de boom en save de game nu veel in een ander slot. Let op het rode puntje onder bij de voeten van de cursor, je moet nu een goede route klimmen en zorgen dat je niet de boom uitvalt. Klik het rode puntje van de voeten cursor om de boom waar je naar toe wil klimmen, maar wel zo nauwkeurig dat je op de boom blijft staan, dus stapje voor stapje en let ook op de handen dat die ook een houwvast hebben. Succes en geef niet op :).

 

 

 

 

 

Eenmaal boven sta je op de wolken 2, ga 2x R (loop over dikke wolken), Z, 2x R, kijk onder in de rechtse boom naar een gat in de boom, pak er een katapult uit (slingshot) 2. Ga 2x L, N, Doe je ring om (klik de ring op Graham en je bent onzichtbaar), ga R, wacht tot de reus inslaap valt 7 en pak de magische kist (magic chest) 8, totaal 78. Ga R en ga de grot in. Volg het pad (val er niet vanaf, het kan zijn dat er een dwerg misschien iets van je steelt, dus pas op), open de deur en je staat weer op vaste grond. 

Ga 2x L, Z naar de waterput. Snij met het mes de touw door waar de emmer aan vast hangt en je pakt de emmer (bucket) 2, draai aan de hendel, klim in de put en ga via het touw naar beneden 2, onderaan spring je in het water en duik onder water 4. Zwem snel naar links, naar boven en klim uit het water. Pak met je emmer wat water 2, ga L, als de draak aanstalten geeft om vuur te blazen gooi je snel het water uit de emmer op de draak 6, pak de magische spiegel (magic mirror) 8, ga links de grot uit 2, totaal 104. Laat de condor nog maar even vliegen.

Ga 2x Z, kijk in de stronk 1, pak het zakje (pouch) er uit 3, kijk in het zakje 3.

Ga 3x N, 3x R, pak een walnoot (walnut) 3, open de walnoot (klik de walnoot op Graham) en er zit goud in 3.

Ga R, pak de kom (bowl) 3, kijk in de kom, je leest "fill", "vul" 1, totaal 121. Ga L, 2x N , 2x L en ga het houthakkershuis in.

Klik de kom op Graham 2, geef de kom met eten aan de houthakker 3, pak de viool (fiddle) 3 en verlaat het huis.

Ga L, 3x Z, ga op het rode kruisje staan (bij de kleine steen) en als de Condor aan komt vliegen pak je hem snel vast 4.  Hij laat je vallen -1. Kijk in de kuil maar val er niet in, ga L, pak de paddestoel (mushroom) 1, ga R en spring in het gat, totaal 133.

Ga Z, volg het pad, praat met de rat (niet te dichtbij gaan staan) geeft het stukje kaas aan de rat 2 en ga de deur door. Pak je viool uit je inventaris, speel een deuntje en de wachters gaan dansend weg 3. Ga L, door het muziekje gaat de koning en aanhang ook allemaal dansend weg,  pak het schild 8 (shield) en de scepter (sceptre) 6. Ga L, eet van de paddestoel en kruip door het kleine gaatje in de muur 3. Ga 2 x N, 3x R, open de poort 3 en bekijk de eindfilm, totaal 158.

©GameSolves

Game-Solves
http://members.brabant.chello.nl/~h.vangompel/

Forum
http://pub24.ezboard.com/bgamesolves

www.000webhost.com