13-11-2010

 

Kaptain Brawe 1: A Brawe New World

Website

Demo

Episode 1 - Episode 2

 

Kaptain Brawe 2: A Space Travesty ?????

 

 

 

Episode 1

 

Captain Brawe is met zijn navigator Ingenieur Kralek op patrouille tussen de planeten Terra Nouva en Jama Spacea. Kaptain Brawe is een Space Police officer die het spoor volgt van twee ontvoerde buitenaardse wetenschappers. Ze ontvangen een noodsignaal van ruimteschip, Red Eagle. Kralek zegt tegen Brawe om het te onderzoeken voordat ze helpen. Brawe negeert de waarschuwing, omdat elke seconde telt en vliegt onmiddellijk naar het ruimteschip. Achteraf had Captain Brawe toch de waarschuwing van kralek moeten opvolgen. Ze worden achtervolgd door een bende. Om hier uit te komen zullen ze een lange reis door de ruimte moeten maken.
 

Rechtermuis  - opent de inventaris

Escape (ESC) toets - opent het spelmenu.

 

Cockpit

Praat met Ingenieur Kralek. Ga links naar de keuken.

 

Keuken

Open de kastdeur en pak een koperen draad. Pak op de kast de dunschiller. Je hebt al een zakdoek en pistool in je inventaris. Pak boven de ovenkachel de emmer. Kijk naar het theekopje en schoteltje op de tafel onder in het scherm. Je ziet dat het schoteltje een Cd-schijf is. Pak de Engels/Frans vertaling Cd. Poets de Cd schoon met je zakdoek. Ga beneden naar de laadruimte.

 

Slaapkamer

Kijk naar de robot, Rowboat. Pak uit de kast een handboek (manual) en een silicone blok. Lees het handboek - het is in het Frans geschreven. Pak uit het opbergkastje (locker) de 2 traceerapparaten - een mist een antenne (Locator). Ga rechts naar de machinekamer.

 

Machinekamer

Kijk naar de motor. Zie rechts tegen de wand een stroomverdeler schakelkast (power router).

 

Cockpit

Leg het Rowboat handboek in de invoeropening van het vertaalapparaat. Gebruik de schone vertaling Cd in de diskslot. Het apparaat werkt niet. Praat met Ingenieur Kralek over het vertaalapparaat. Je moet de stroom omleiden naar het vertaalapparaat. Hij geeft je een schema van de schakelkast. Blijf door vragen tot je hem het goede traceerapparaat geeft. Vraag ook hoe je de andere moet repareren.

 

Keuken

Combineer de silicone blok met de emmer. Open de ovenkachel. Plaats de emmer met de silicone blok in de oven en druk op de rode knop. Pak de emmer met gesmolten silicone uit de oven. Combineer de koperen draad met de gesmolten silicone en krijg een koperen draad met siliconen.

 

Machinekamer

Bekijk het schema. Kijk naar de schakelkast. Zet de schakelaars in de positie als op het schema:

Geel 3, Rood 2, Blauw 2,Groen 2 (1?). Druk op de rode knop en het vertaalapparaat heeft stroom.

 

Cockpit

Gebruik weer de vertaling Cd in de diskslot van het vertaalapparaat.

Pak het vertaalde handboek. Lees het vertaalde handboek.

 

Slaapkamer

Klik op Rowboat met de handcursor. Ga samen naar de cockpit.

 

Cockpit

Praat met Kralek. Combineer de koperen draad met het traceerapparaat, om het als antenne te gebruiken. Praat met Kralek en zeg dat je het traceerapparaat gerepareerd hebt. Zeg dat alles gereed is om te vertrekken.

 

Einde Demo

Planeet: Jama Spacea

Jama Motel
Ga naar het motel. Praat met de moteleigenaar. Ga rechts naar het park.

Park

Praat met de oude man. Hij hoorde een vliegtuig neerstorten in het moeras. Hij spreekt over ene Lucy! Hij zit hier al 10 jaar. Als je zijn wandelstok wil controleren, slaat hij je met de wandelstok. Neem twee 5-bladige bloemen uit de struik. Ga terug naar het kruispunt, 'crossroads' en praat met Kralek. Ga links naar de aanlegsteiger, 'pier'.

 

Aanlegsteiger
Selecteer in je inventaris Rowboat en plaats hem in het moeraswater. Filmpje.

Neem de schroevendraaier (nail) links op de aanlegsteiger. Ga terug naar het kruispunt.

 

Kruispunt

Controleer de stenen muur. Gebruik de schroevendraaier op de vuursteen in de stenen muur, om een scherpe punt te krijgen. Ga naar het motel en links naar de windmolen, 'windmill'.

Windmolen
Kijk buiten naar de machine en de generator. Ga de molen in. Verwijder de deken van de doos en neem een stukje van een stenen tegel. Kijk in de doos. Brawe vindt een boek. Lees het dagboek in je inventaris. Kijk naar de gesloten kist. Boven de kist hangt een kalender van 1821. Van een maand is de 1 gemarkeerd. Neem boven de kist de hamer. Neem tegenover de kist de glasreiniger fles.

Motel
Je kan via de overzichtkaart je verplaatsen naar de locaties. Ga naar het motel. Probeer de brochure op het stalletje van de moteleigenaar te pakken. Het is een kaart van het moeras, maar het is de laatste en mag je niet pakken. Probeer het waterwiel te pakken, rechts tegen het stalletje. Gebruik de schroevendraaier op het wiel en neem dan het waterwiel. Praat met de moteleigenaar over de oude man in het park en de kaart van het moeras. Hij wil de kaart ruilen tegen een 4-bladige droogbloem. Je krijgt een afbeelding van de bloem. We hebben een 5-bladige bloem in de inventaris. Geef deze bloem aan de verkoper, maar hij zegt dat deze plant verboden is en gebruikt wordt als tabak. Ga terug naar het kruispunt en rechts naar de landingplaats 'landing site'.

Landingplaats - Ruimteschip, Mazslow
Controleer de lichtmast. Een lamp is kapot. Zie een kanon gemonteerd op het ruimteschip. Ga het ruimteschip in. Kijk naar de 5-bladige bloem in de inventaris. Neem met de handcursor een blad van de bloem. Je krijgt een 4-bladige bloem. Leg deze bloem in de ovenkachel. Zet de oven aan en neem daarna de 4-bladige droogbloem uit de oven. Herhaal deze procedure met de andere 5-bladige bloem.

Motel
Geef een 4-bladige droogbloem aan de moteleigenaar en neem de kaart.

Aanlegsteiger
Als je Rowboat nog niet in het moeraswater geduwd hebt, doe je dat nu - gebruik Rowboat dus op het moeraswater. Gebruik het waterwiel op Rowboat, om het als propeller te gebruiken. Spring in de roeiboot en roei naar de dam.

Dam
Kijk naar het mechanisme van de dam. Ga links de grot in.

Grot
Zie bij de ingang een lichtschakelaar, maar er ontbreekt een batterij. Zonder licht, kan je niet verder.

Begraafplaats
Verlaat de grot.
Ga achter naar de begraafplaats 'cemetery'. Onderzoek de graven. Op het eerste graf aan de rechterkant ontbreekt een helft van de grafsteentegel. Combineer in je inventaris de stenentegel (plaque) gevonden in de windmolen met de siliconen en plak deze helft op de halve graftegel. Je kan nu de namen lezen. Achter elke naam zie je een letter en een cijfer. Van boven naar beneden: X7, F5, W5, E4, X2, Alt+F4. Kijk naar de andere graven. Elke graf heeft een letter en cijfer: Linkerkant van rechts naar links: X7, F5, X2. Rechterkant, crypte W5 en rechts van de crypte, Alt + F4. Ga terug naar de dam. Ga rechts de houten damCockpit over en rechts naar de open plek 'clearing'.

Open plek
Hier liggen delen van de neergestorte ruimteschip. De navigator, Danny  bewaakt het ruimteschip. Dan verschijnt er een figuur en schiet op Danny, die in een hoopje as verandert. Kapitein Brawe komt, ze schiet ook op hem, maar mist. Brawe trekt zijn pistool, maar voordat het schot afgaat, is het figuur verdwenen. Neem het hoopje as op de grond en neem dan het vreemde piepapparaat dat onder het as ligt. Onderzoek de kratten. Neem uit een open krat een lege batterij.

Motel
Praat met de moteleigenaar over de dam sleutel. Hij heeft de sleutel niet. De sleutel werd mee begraven met de laatste eigenaar. Hij weet de naam van de eigenaar niet, maar er liggen spullen van hem in de oude windmolen. Lees nogmaals het dagboek. Brawe leest nu dat de bijnaam van de eigenaar Fuseman was.

Park
Praat met de oude man over de oorlog en vraag of hij er een verhaal over kan vertellen. Brawe vraagt dan of hij Fuseman kent en de oude man geeft zijn echte naam: Grubby Larson.

Windmolen
Gebruik buiten de batterij op de generator, om de batterij op te laden.

Kruispunt
Praat met Kralek. Geef hem het vreemde piepapparaat. Kralek weet nu de frequentie en kan het crashgebied opsporen. Het crashgebied komt nu op de kaart en is met rode cirkels gemarkeerd. We kunnen het niet bereiken, omdat de dam de doorgang blokkeert. Gebruik de schroevendraaier op de vuursteen in de muur. Brawe zet het in een scheur. Gebruik nu de hamer op de vuursteen en neem de vuursteentje op de grond.

Begraafplaats
Kijk op de graftegel. Grubby Larson is op de graftegel en is gemarkeerd als X2. Nu weet je het graf van de laatste eigenaar, maar het is verboden om graven op te graven.

Grot
Plaats de opgeladen batterij in de schakelaar op de muur. Klik op de lichtschakelaar en er is licht in de grot. Je kunt nu aan de bovenkant de bodem van de graven zien, maar welke is het juiste graf?

Begraafplaats
Probeer de schroevendraaier in de grond van graf X2 te steken - de schroevendraaier is veel te kort.

Park
Praat met de oude man. Hij wil tabak. Maal de gedroogde bloembladeren in de inventaris fijn met de handcursor en geef dan de tabak aan de oude man. Neem dan zijn wandelstok.

Begraafplaats
Combineer de wandelstok met de dunschiller, om een scherpe punt aan de wandelstok te krijgen. Steek de wandelstok in de grond van graf X2. Sla met de hamer de wandelstok dieper de grond in.

Grot
Je ziet nu de punt van de wandelstok uit het juiste graf steken. Gebruik de schroevendraaier op dit graf. Het skelet valt op de grond en neem de sleutel uit zijn hand.

Dam

Gebruik de sleutel, op het dam mechanisme, maar de sleutel past niet.

Windmolen
Gebruik de sleutel op de gesloten kist. Kijk in de kist. Neem het briefje en de dynamietstaven. Lees het briefje: dagboek van 23 Maart 1821. Kijk in het dagboek. Er is een nieuwe pagina geopend met een gedicht. Het gedicht geeft een aanwijzing waar je een lont kan vinden: de boom.

Park
Volgens het gedicht, moet je alcohol op de boom gebruiken. Gebruik daarom de glasreiniger op de boom. Gebruik dan de zakdoek uit de inventaris op de ingespoten oppervlakte, om het droog te wrijven. Je ziet een luikje in de boom. Open het luikje. Het is een kluis. Onderzoek de boomkluis. Je moet een combinatie van een dag, maand en jaar invoeren. Het bord hier in het park geeft het jaar van de boom aan: 1821. Op de kalender in de windmolen, was de 1 gemarkeerd. In het dagboek is te zien: X = 5. De juiste combinatie is: 1 5 21. Neem de lont uit de boomkluis.

Dam
Plaats het dynamiet op de houten dam. Gebruik dan de lont op de dynamietstaven.

Aanlegsteiger
Gebruik de vuursteentjes op het uiteinde van de lont. De dam wordt opgeblazen.

Ga via de kaart naar de crash site.

Crashgebied
Controleer de stalen container. Gebruik de schroevendraaier op het slot en open dan de deur. Twee kleine buitenaardse wezens rollen uit de container. Praat met Albert en Robert. Ze zijn ontvoerd door Wrag en zijn mannen. Dan komt er een man en bedreigt Brawe. Zijn medeplichtige zal rondkijken of er meer politieagenten op deze planeet zijn. Dan wordt de man neergeschoten. Voor de tweede keer staat Brawe tegenover deze zwart geklede figuur. Deze keer weigert haar pistool. Gooi dan het as in haar ogen. Open weer de container, om Albert en Robert te bevrijden en we vluchten. Op het kruispunt vinden we een bewusteloze Kralek. Rowboat brengt allen naar het ruimteschip. Daarna gaat ook Brawe terug naar het ruimteschip. Ze vliegen naar het hoofdkwartier van Terra Nuova.

Planeet: Terra Nuova


Kantoor van de baas
Brawe krijgt op zijn donder van zijn baas, omdat hij eigenhandig gehandeld heeft. Kralek had de baas op de hoogte gehouden en is voor zijn geklik geprezen. Agent Zero zal op de volgende vlucht meegaan, om Brawe te controleren.

Ruimteschip - Cockpit
Kralek kan niet wachten om kapitein te worden. Agent Zero vraagt Brawe om haar alles over het ruimteschip te vertellen. Ga beneden naar de slaapkamer.

 

Slaapkamer

Praat met Agent Zero. Agent Zero is eigenlijk een spionne voor een geheime organisatie. Haar echte naam is Luna Karabijewa en ze bewondert Brawe. De twee buitenaardse wetenschappers werden door de Kribbs ontvoerd. Zij hebben een DNA Replicator (kloon) ontwikkeld. Zij willen de blauwdrukken van de wetenschappers stelen. Terwijl Albert en Robert zich in de machinekamer verbergen, zullen Luna en Brawe een weg vinden naar het laboratorium van de twee wetenschappers op de Schminkell 7 planeet.

 

In de tussentijd heeft Kralek van zijn baas de opdracht gekregen, om elke koers verandering onmiddellijk te melden. Vanaf nu kan je switchen tussen Brawe en Luna door in de rechter bovenhoek op de knop van een van de karakters te klikken. Praat verder met Luna. Met de DNA Replicator wil men een compleet leger maken. Dit vereist alleen een beetje DNA. Luna wil de DNA Replicator vernietigen. Switch naar Luna. Ga naar de cockpit.

Cockpit
Praat met Kralek, en vraag of hij je de machinekamer wil tonen. Kralek en Luna gaan naar beneden. Je switcht automatisch over naar Brawe. Ga naar de cockpit. Kijk naar de planetaire kaart op de muur. Klik op de planeten. Planeet Schminkell 7, heeft de coördinaten 7715-882. Gebruik rechts de instrumenten. Geef de coördinaten 7715-882 en neem de vluchtkoers formulier. Als Kralek terugkomt switch je terug naar Luna en lok hem dan weer terug naar de machinekamer. Brawe gaat ook naar de machinekamer.

Machinekamer
Gebruik de hamer op Kralek, om hem neer te slaan. Ga terug naar de cockpit.

Cockpit
Gebruik de vluchtkoers formulier op de Navig-O-Tron om van koers te veranderen.

Activeer dan de Navig-O-Tron om koers te zetten naar Schminkell 7.

Planeet: Schminkell 7


Voor het laboratorium
Eenmaal op de planeet, openen Robert en Albert de ingang van hun lab, gelegen in een berg. Luna gaat naar binnen, om de Replicator te vernietigen. Brawe stuurt Rowboat mee als haar assistent, terwijl hij wacht zal houden. Robert en Albert blijven bij hem.

 

Grot
Als Luna binnen is, worden Brawe en de twee wetenschappers gevangen genomen door de baas. Ze worden naar de planeet Varion gebracht. Luna heeft nog nooit van deze planeet gehoord. Je neemt de rol van Luna. Neem met de hamer de gele kristallen. Bekijk de omheining. Neem de stenen ster op de omheining. Ga naar rechts. Kijk naar de DNA Replicator. Volg het pad naar de machine.

DNA Replicator
Druk op de rode startknop, maar de Replicator werkt niet zonder DNA.

Ga door de tunnel passage aan de rechterzijde.

Computerkamer
Kijk naar de instructies op de midden computer. Het is een teleporter. Je moet een elektromagnetische object toepassen, de coördinaten invoeren en je wordt naar een andere plaats geteleporteerd. Kijk rechts naar de Ion generator. Het heeft een stekker, verwarmingknop en een kookplaat 'heater'. Daarboven zie je een gat - er ontbreekt een knop. Linksonder is een klepopening voor de brandstof. Kijk naar de computer aan de linkerzijde. Zie op de grond een bodemplaat waarop Luna kan gaan staan. Ga naar links.

Vliegende schotel
In deze grot is een vliegende schotel. Zie boven aan de rails een gesloten tunnelpoort. Neem de lege brandstoftank van de vliegende schotel. Trek de kurk uit de uitlaat. Kijk naar de computer. Gebruik de hendel, maar de stroom is uitgeschakeld. Ook hier is een bodemplaat. Zie op de muur, rondom het computerscherm een ster, berg en maan vorm. De ster ontbreekt. Je stenen ster is te groot, en past niet in het slot in de ster vorm. De hydraulische pers heeft ook geen elektriciteit. Aan de onderkant van de pers is een werkgebied. Neem aan de rechterkant van de pers de blauwe kristallen met je hamer. Ga terug naar de computerkamer, replicator en vervolgens in de linker tunnel.

Opslagruimte
Neem een titaniumbox en een Ion kubus. Lees de instructies op de muur. Het zijn instructies over het apparaat in deze kamer. Met dit apparaat 'gravity displacer' kan je de zwaartekracht van een mechanische object verzwaren. Neem links van het apparaat de rode kristallen met je hamer. Aan de rechterkant is weer een bodemplaat en een rode knop. Ga je hier rechts kom je terug bij de vliegende schotel en ga dan links naar de computerkamer.

Computerkamer
Plaats de Ion kubus in de klepopening linksonder in de Ion generator. Gebruik boven de kurk als een knop en sla met de hamer de kurk er dieper in. De generator werkt nu. Gebruik de lege tank op de stekker. De brandstoftank wordt opgeladen. Ga terug naar de vliegende schotel.

Vliegende schotel

Plaats de opgeladen brandstoftank terug in de vliegende schotel. Leg de stenen ster op het werkgebied van de pers. Druk niet op de knop, maar gebruik je hamer op de stenen ster. Luna vormt de ster die overeenkomt met de uitsparing in de muur rondom de computer, en neemt de stervorm terug. Leg dan de blauwe kristal op het werkgebied. Druk op de knop. Je krijgt blauwe poeder. Doe dit ook met de gele en rode kristal en krijg dan gele en rode poeder. Plaats de inventaris Rowboat op de bodemplaat, want hij is zwaarder dan Luna. De berg begint te gloeien. Plaats de stervorm in de muur. Trek aan de hendel. Het werkt niet. Luna zegt ook dat er iets mis is met de ster. Neem de stenen stervorm terug uit de muur. Ga links terug naar de opslagruimte.


Opslagruimte
Zet de titaniumbox onder op het zwaartekracht apparaat. Druk op de rode knop. Pak de zware titaniumbox. Luna zegt tegen Rowboat om de titaniumbox te pakken. Ga je zelf op de bodemplaat staan, kan Luna niet de hendel op de computer bij de vliegende schotel bedienen. Er ontbreekt dus een persoon. Neem een nieuwe titaniumbox.

Vliegende schotel
Plaats de 500 Pound titaniumbox op de bodemplaat.

 

DNA Replicator
Hier is nu ook energie, maar een kristal is defect. Verwijder de (paarse) defecte kristal in de replicator (linksonder). Zie aan de bovenkant een blauwe kristal, onder de blauwe zijn twee rode gevolgd door twee groene. Tegenover de defecte is een paarse kristal. We moeten een werkende paarse kristal krijgen. Er zijn geen paarse kristallen in de grotten te vinden. Rood + Blauw = Paars! Neem linksonder in het scherm wat bergklei. Vul de titaniumbox met deze bergklei in de inventaris. Plaats de defecte kristal ook in de titaniumbox.

Computerkamer
Plaats de titaniumbox op de kookplaat en druk op de rode knop. De klei wordt gebakken in een kristal vorm. Voeg nu de blauwe en de rode poeder toe in de kristal mal (titaniumbox). Zet de kristal mal terug op de kookplaat en druk op de rode knop. Een paarse kristal wordt nu gevormd.

DNA Replicator
Plaats de paarse kristal in de replicator. Leg dan de as in de DNA Replicator. Druk op de knop. Danny is weer levend. Je kan nu switchen tussen Luna en Danny. Luna neemt weer wat bergklei.

Opslagruimte
Neem een titaniumbox en Ion kubus. Vul de titaniumbox met de bergklei. Voeg de stervorm erbij.

Computerkamer
Plaats de stervorm mal op de kookplaat. Druk op de rode knop en krijg een klei stervorm.

Vliegende schotel
Leg de ion kubus onder de pers. Druk op de rode knop en krijg een ion pannenkoek. Laat de pannenkoek op het werkgebied liggen. Gebruik de stervorm mal op de pers zelf, en niet op het werkgebied. Luna plaatst de box aan de persstamper. Druk opnieuw op de rode knop. De ion pannenkoek is een ion ster, die je neemt en plaats het in de muur.

Opslagruimte
Plaats Rowboat op het zwaartekracht apparaat en druk op de rode knop. Rowboat is nu zo zwaar als een walvis. Switch naar Danny. Ga naar de opslagruimte en ga op de bodemplaats van de maan staan.

Computerkamer

Switch terug naar Luna. Ga naar de computerkamer. Plaats Rowboat op de bodemplaat van de ster.

Vliegende schotel

Ga op de bodemplaat van de berg staan en trek aan de computer hendel. De tunnelpoort opent.

Stap in de vliegende schotel en we zijn klaar om te vertrekken.

Planeet: Varion


Landingsplaats
Nu heb je de controle over Danny. In zijn inventaris heeft hij een Kribb identiteitskaart ID kaart.

Pluk een hete peper en ga dan tussen de struiken door.

Magazijn
Praat met een bewaker. Je moet een ondertekend vrachtdocument en vrachtrobot hebben, om het magazijn in te mogen. Volg het pad aan de linkerzijde.

Laboratorium: Ingang Buiten
Praat voor het laboratorium met de ion barričre met de bewaker. Iedereen lijkt hier gekloond te worden. Toon de bewaker je identiteitskaart. Zeg dat je gekloond bent en je mag dan het laboratorium in. Zie linksonder in het scherm een vogelnest met eieren in het moeraswater. Ga naar de ingang.

Laboratorium: Lift - Gang/Links
Pak rechts van de liftdeur de water sprayfles. Gebruik je ID kaart in de kaartlezer, maar het werkt niet. Ga links naar de gang. Kijk naar het bronzen standbeeld. Neem de Kribb logo symbool. Praat met de gevangenisbewaker. Tegenover de gevangenis is een deur, maar daar mag je niet door. Volg de gang.


Hangar - Ruimteschip
Hier staat het ruimteschip van Brawe. Neem van de verwelkte struik aan de rechterzijde een tak.

Ga onder in het scherm naar de rechtse gang.

Gang/Rechts
Hier kom je een kloon van jezelf tegen. Praat met hem. Men heeft Danny's bloed genomen toen hij stomdronken was, daarom heeft de kloon constant hoofdpijn. Men kan beiden onderscheiden aan hun genen. Bovendien heeft de kloon een andere ID-kaart. Als je hem geneest van zijn hoofdpijn krijg je zijn ID kaart. Zie tegenover de kloon een afzettape van de deur naar het magazijn. Zie in de hoek van de gang een computer. Lees de notitie tegen de muur. Je ziet hoe de vrachtrobots eruit zien. Je moet op de vrachtrobot de afzettape en de logo gebruiken. Gebruik de computer en krijg een niet ondertekend vrachtformulier. Ga naar buiten.

Ingang Buiten
Met de tak kan je het vogelnest naar je toe halen en neem een ei uit het nest. Combineer de hete peper met de water sprayfles en krijg pepperspray. Ga terug naar de landingsplaats.

Landingsplaats
Praat met Luna. Ze heeft een recept voor een kater.

Je moet water met zeep en een ei mixen en verwarmen.


Hangar - Ruimteschip
Ga het ruimteschip in. Neem uit de kast de vloeibare zeep en van de tafel het theekopje.

Ingang Buiten
Gebruik het theekopje in het moeraswater om het te vullen met water.

Hangar - Ruimteschip
Combineer in de inventaris de zeep en het ei met het kopje met water. Zet dat het kopje in de ovenkachel, verwarm het kopje en krijg de kater medicijn. Ga terug naar de kloon in de rechtse gang.
 

Gang
Geef hem het medicijn kopje. Hij geeft je zijn groene ID-kaart. Neem de afzettape.

 

Ingang Buiten
Toon de bewaker het niet ondertekend vrachtformulier. Je toont hem automatisch de groene ID kaart en hij ondertekent het vrachtformulier.


Landingsplaats
Gebruik de Kribb logo en afzettape op Rowboat. Praat met Luna.

Ga naar de gevangenisbewaker in de linkse gang.

Gevangenis
In de tussentijd zie je Brawe in de gevangenis. Ze willen informatie van hem.

Magazijn

Ga naar het magazijn. Rowboat zal je volgen. Ga het magazijn in. Je toont automatisch de papieren.

 

Gevangenis
...In de tussentijd zie je weer Brawe in de gevangenis.

 

Magazijn
Je kan nu switchen tussen Luna, Danny en Brawe. Switch naar Danny. Geef de pepperspray aan Luna. Switch terug naar Luna. Zie links een container en rechts een terminal en in de andere hoek een rooster in de vloer. Neem de snijbrander naast de container. Gebruik de snijbrander op het rooster, open het rooster en klim naar het riool.

Riool
Zie een vreemd object op de grond. Luna wil het niet pakken. Ga verder naar links en probeer op de ladder te klimmen. Iemand staat op de putdeksel, zodat Luna het niet kan openen. Switch naar Danny.

Gang
Ga in het magazijn door de deur aan de linkerzijde. Op de gang ga je links naar de lift en verder links naar de gevangenisbewaker. Praat met de gevangenisbewaker. Zeg dat je belangrijke informatie over de gevangene hebt. Daarop roept de bewaker de mysterieuze 'SHE'. Switch terug naar Luna.

Riool
Klim nu op de ladder, wat er staat nu niemand meer op de putdeksel.

 

Gevangenis
De wetenschappers hebben honger en Brawe kan zichzelf niet bevrijden. Na een korte tijd komt 'SHE' terug in de gevangenis, omdat ze niets aan de informatie van Danny heeft. Luna verbergt zich dan weer in het riool. Dus je moet snel handelen, anders moet Danny 'SHE" weer uit de gevangenis lokken. Geef Brawe de pepperspray. Ga terug in het riool en switch naar Brawe. Gebruik de pepperspray op 'SHE'. Brawe spuit de pepperspray in haar gezicht. Switch naar Luna.

Klim naar de gevangenis. Doorzoek 'SHE'. Luna vindt een sleutel waarmee ze de celdeuren opent. Albert en Robert zullen hier wachten terwijl Brawe en Luna een vluchtweg zoeken. Niemand weet hoe "SHE" er werkelijk uitziet!

...in de tussentijd, heeft de baas een gesprek met een van zijn handlangers en staan voor de DNA Replicator, waaruit steeds nieuwe klonen komen.

 

Laboratorium, Balkon
Verlaat de gevangenis. Ga door de deuropening tegenover de gevangenis. Je komt op het balkon. Het balkon is onderverdeeld in drie gedeeltes. Luna staat in het rechtse gedeelte. Kijk naar de instructies op de rode automaatmachine - 'willpower report slot'. Je moet iets invoeren. Onder zie je de DNA Replicator. Switch naar Danny.

Lift
Ga naar de lift. Schuif de groene identiteitskaart in de kaartlezer en stap in de lift.

Laboratorium, Balkon
Danny komt in het middengedeelte. Kijk naar de groene automaat - 'pacifism report slot'.


Gevangenis
Switch naar Brawe. Praat met Albert en Robert. Verlaat de gevangenis door de putdeksel.

Riool
Neem het vreemde object. Ga naar rechts, en klim naar het magazijn.

Magazijn
Ga door de deur aan de linkerzijde. Op de gang ga je door de deur tegenover de magazijndeur.  

Laboratorium, Balkon
Brawe komt in het linkse balkon gedeelte. Kijk naar de instructies op de paarse machine 'socket'. Plaats het vreemde voorwerp in de machine. Switch naar Luna.

Gevangenis
Ga naar gevangenis. Praat met Albert en Robert, over de PPA Terminal. Je moet de PPA terminal in het magazijn gebruiken, om een papier met "sterke wil" en een "pacifistische Report" te krijgen. Deze twee documenten moeten ingevoerd worden in de automaten. Ga via het riool naar het magazijn.
 

Magazijn

Gebruik de terminal in de hoek (Dit werkt alleen als je de PPA gezien hebt en met de wetenschappers gepraat hebt.) Beantwoord de volgende 5 vragen:

 1. You've just lost your job. You...
  2: consider all the options and start your own bussiness.

 2. You are on a vacation trip and the kids just won't stop screaming. You...
  3: pull over and play with them. It's OK, you are on holiday.

 3. Final exams are approaching and you are dead tired. You...
  1: press on and get things done!

 4. Your parents cannot pay for college. You...
  3: evaluate the situation, get a temporary job and help your parents out.

 5. Ion Propulsion prices are gone over the roof. You...
  2: consider alternate sources of power and adjust accordingly.

Heb je de vragen correct beantwoord, krijg je de "strong Will Report" document.

Ga terug naar de DNA Replicator.

Laboratorium, Balkon
Schuif het document in de automaat. Switch naar Danny.

Magazijn
Ga via de lift en in de gang naar het magazijn. Gebruik de terminal. Beantwoord de volgende 5 vragen:

 1. You are asked to join the war. You...
  3: strongly refuse, demanding the government to handle it peacefully.

 2. You find a box of kittens. You...
  2: take them with you, feed them and find people who adopt them.

 3. You receive a pistol as a gift. You...
  3: check if it's loaded and lock it in the safe.

 4. You are a pilot of a bomber and are asked to nuke the heck out of a small settlement. You...
  2: disobey the order, and dump the bombs into the sea.

 5. Two planets warred with great intensity. You...
  1: try to understand the conflict and call for an explanation from both sides.

Heb je de vragen correct beantwoord, krijg je de "pacifist Report" document.

Ga terug naar de DNA Replicator.

Laboratorium, Balkon
Schuif het document in de automaat. We vluchten naar ons ruimteschip en vliegen terug naar Schminkell 7. De DNA Replicator wordt opgeblazen.

Schminkell 7
De originele DNA Replicator moet ook vernietigd worden. Brawe legt er dynamietstaven op en gaat dan terug in de grottunnel. Hier ontmoet hij Kralek die hetzelfde kostuum aan heeft als "SHE". Kralek schiet op Brawe.

DNA Replicator
De replicator is al voorzien van explosieven. Brawe heeft de ontsteker in de inventaris. Ga naar de opslagruimte.

Opslagruimte
Zet de ontsteker op het zwaartekracht apparaat. Kralek verschijnt en pakt de ontsteker. Brawe drukt automatisch op het juiste moment op de knop en Kralek is gevangen in de lichtbundel. Ga rechts naar de computerkamer.

Computerkamer
Kijk naar de middelste teleporter computer. Gebruik dan de computer. Kralek wordt naar coördinatie 667-508 geteleporteerd. Zie het einde.

 

Einde

 

 

©: Henk. Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

GameSolves

Forum

www.000webhost.com