06-12-2011

Julia: Innocent Eyes

Julia Kendall onderzoekt een reeks mysterieuze moorden die op Halloween plaats vinden.

 

Duitstalige uitgave: Julia Tödliches Verlangen

Engelstalige uitgave ???

 

 

Met de pijltoetsen van je toetsenbord kan je de camera naar verschillende posities draaien, als de camerapictogram rechtsboven in het scherm zichtbaar is, zodat je de omgeving beter kan overzien. Rechtsboven is je notitieboek '!'. Hierin worden afbeeldingen van bepaalde situaties toegevoegd, die je kan gebruiken in het spel. Rechtsonder in de koffer is je inventaris. Klik op de ESC escape toets voor het spelmenu. Onderzoek alles met de vergrootglascursor, gebruik de moersleutelcursor voor acties, onderzoeken, nemen enz. Gebruik in gesprekken alle dialoogopties.
 

Proloog

 

Universiteit Hollyhook
Na een korte intro staat Julia Kendall voor de studenten les te geven. De conciërge, Mr. Herbie klopt op de deur en heeft een boodschap van luitenant Webb. Hij heeft je gebeld, maar je hebt je mobiele telefoon in je kantoor laten liggen. Kijk rond, praat met de studenten als je wil en verlaat de aula. Ga op de gang rechts en rechts de trap op naar de eerste verdieping. Ga achter door de gang aan de linkerzijde en op het einde van de gang ga je naar je kantoor, aan de linkerzijde. Neem je jas aan de kapstok - j
e trekt je jas aan. Loop verder het kantoor in. Neem je handtas op het dressoir. Kijk in je handtas en neem je mobiele telefoon, huissleutels, autosleutels en portefeuille uit de handtas. Linksboven in het scherm is nu een telefoonpictogram waarmee je je mobiele telefoon kan openen en gebruiken.

 

Klik op de telefoonpictogram. Klik op de linkerpijl, om de namen op het schermpje te krijgen. Blader met de boven en onder pijl door de namen. Selecteer Alan Webb en bel hem, door op de groene hoorn te klikken. Hij rapporteert dat de dochter van Rechter Howard minstens drie dagen geleden vermoord is! Hij geeft het adres. Klik op de rode telefoonhoorn om de telefoon te sluiten. Verlaat het kantoor, ga naar de begane grond, onder aan de trap ga je rechts en als de camerapositie verandert ga je rechts de deur door. Je staat buiten. Ga links naar je geparkeerde witte auto. Kijk in je auto. Open het dashboardkastje en neem je agenda. Ga uit de close-up, zodat je weer naast je auto staat. Gebruik dan de autosleutels op de auto en je rijdt naar de plaats van het delict!

 

 

Hoofdstuk 1: Onuitgesproken woorden
 

Huis van de familie Howards

Ga naar binnen. Ga links van de trap verder naar achteren en ga de garagedeur door aan de linkerzijde. Praat in de garage met de lijkschouwer en inspecteur Webb. Kijk daarna naar de bloedvlekken op het lijk van Dalila Howard. Kijk naar de garagetussendeur, werkbank en kast tegen de muur. Praat met de fotograaf. Krijg de foto's van het lijk. Vraag ook naar de materiaaluitrusting. Kijk links de laboratoriumkoffer. Open de koffer. Neem de bewijszakjes en rubberhandschoenen. Onderzoek de bloedvlekken op het lijk (moersleutelpictogram). Probeer de moord te reconstrueren door 5 vragen te beantwoorden: Ja (√) - Ja - Nee (X) - Nee - Nee. Ga terug naar de woning.

 

Ga links naar het toilet. Kijk naar de wastafel - 'geen bloed op de wastafel', wordt genoteerd/afbeelding in je notitieboek '!'. Ga naar de woonkamer. Kijk rechts naar de familiefoto's. Ga achter naar de keuken. Zie een pak hondenkoekjes. Open de keukendeur en ga naar de achtertuin. Kijk naar het hondenhok. Kijk en praat tegen de hond, Argo. Zijn voederbak is leeg. Ga terug naar de keuken en neem een hondenkoekje uit het pak. Ga naar de achtertuin. Geef het hondenkoekje aan Argo, maar hij neemt het niet. Hij gaat zitten en wil iets zeggen. Vraag dan wat hij wil (moersleutelpictogram, als hij zit). Praat dan met Argo, hij loopt naar de omheining en blaft. Er ligt een knoop op de grond. Neem de knoop met een bewijszakje. Op de knoop zit bloed. Ga terug het huis in. Ga de trap op, naar de bovenverdieping.

 

Ga achter de trap naar de grote slaapkamer. Kijk in de lade van het nachtkastje. Neem de envelop met foto's. De foto's zijn met een verborgen camera gemaakt. Gebruik de envelop in je inventaris en krijg het visitekaartje van privédetective, Leo Baxter. In de badkamer is niets verdachts te vinden. Ga naar de werkkamer. Kijk naar de piano en de papieren op het bureau. Neem een kranten​​knipsel over Goodman op de tafel naast de bank. Ga naar de gastenkamer. Kijk naar het bed. De gastenkamer is al lange tijd niet gebruikt. Ga naar de kinderkamer. Kijk naar de fotolijst in het linker nachtkastje. De klemmen zijn verbogen. Julia denkt dat de foto's vaak verwisseld worden. Onderzoek de fotolijst. Neem in de close-up van de fotolijst de geheime simkaart van Dalila. Onderzoek het sieradenkistje op de make-up tafel. Het is beveiligd met een cijferslot. Onderzoek het cijferslot - misschien kan luitenant Webb in het ziekenhuis de cijfercode aan de Howards vragen!

 

Gebruik je mobiele telefoon. Klik 2x op het rechtse pijltje. Het tekstschermpje voor Sms-berichten te verzenden opent. Sleep de afbeelding van 'Dalilas sieradenkistje' uit het notitieboek aan de rechterzijde in het tekstschermpje. De tekst verschijnt in het tekstschermpje. Klik weer op het rechtse pijltje, selecteer Alan Webb en klik op het rechtse pijltje, om het bericht te verzenden. Je kan switchen van karaker via de karakterpictogram linksboven in het scherm. Klik linksboven op de karakterpictogram, klik op de inspecteur afbeelding en op de '√', om naar inspecteur Webb over te switchen.

 

Holsbrook Hospital

Klik op de mobiele telefoon, om het Sms-bericht te lezen - je moet aan de Howards naar Dalilas geheime opbergplaats vragen. Ga het ziekenhuis binnen. Praat aan de receptie met de verpleegkundige. In je inventaris heb je een portefeuille/politielegitimatie, pistool, mobiele telefoon en autosleutel. Toon je legitimatie (portefeuille) aan de verpleegkundige. Howard ligt in kamer 5. Ga naar de gang aan de rechterzijde. Het kantoor van Dokter Werthams is gesloten. Ga verder de gang door. Kamer 5 is aan de linkerzijde - draai de camerapositie, zodat je kamer 5 ziet. Ga naar binnen. Praat met rechter Adrian Howard en zijn vrouw, Sandra. Mevrouw Howard weet dat Dalila haar dagboek onder een vloerplank in haar kamer verborgen heeft. Als je alles gevraagd hebt gebruik je je mobiele telefoon. Schrijf een Sms-bericht en zend het naar Julia (sleep 'Dalilas geheime dagboek' afbeelding in het Sms tekstschermpje). Switch terug naar Julia!
 

Howards Huis
Open je mobiele telefoon. Klik op het rechtse pijltje. Selecteer in het schermpje de inkomende berichten "eingang', klik op het rechtse pijltje, selecteer Alan Webb, klik op het rechtse pijltje om het Sms-bericht van Webb te lezen. Kijk in de kinderkamer naar de vloerplank aan de rechterzijde van het bed. Onderzoek de vloerplank, open de vloerplank en neem het dagboek uit de geheime opbergplaats. Lees in het dagboek. Dalila was bevriend met Susan en Marion. Speel het minispel! Je moet de reeks getoonde cijfers compleet maken: 2-4, 3-5, 4-6, 5-7. Het cijfer is dus 7. Klik op de + teken om het cijfer 07 op te schrijven. Klik dan op de check '√' teken en krijg de geheime code van het sieradenkistje in je notitieboek. De lijnen die de 7 vormen gaan over puntjes. Onderzoek weer het sieradenkistje. Sleep de '7 code' afbeelding op het sieradenkistje. Klik op de cijfers die een 7 vormen, zoals op het codepapiertje = 1 - 2 - 3 - 5 - 7. Het kistje opent. Neem de foto. Kijk naar de foto van Dalila. Dalila leunt tegen een auto. Je ziet een gedeelte van de autokenteken. De 'belastende foto' verhuist naar je notitieboek. Ga beneden naar de voordeur en verlaat de woning.

 

Huis van de familie Moores

Steek de straat over en ga links naar het huis van de familie Moores. Klop op de deur. Mevrouw Moores laat je binnen. Praat met Timothy - op de clownkostuum waren bloedvlekken. Tim heeft een clown getekend en geeft zijn pierrottekening aan Julia. Praat met Eleonor. Verlaat de woning.

 

Huis van Mr. Green

Ga links door de politieafzetting en als de camerapositie verandert loop je naar de Pick-up auto. Kijk naar de auto. Sleep de belastende foto met de autokenteken op de Pick-up auto. Het is duidelijk de auto op de foto waar Dalila tegenaan leunt. Klop op de voordeur van het huis van Mr. Green. Praat met hem over alles. Gebruik na het gesprek de foto van Dalila weer op de Pick-up auto en nogmaals de kentekenafbeelding. Praat weer met Mr. Green. Hij wordt verdacht en mag de stad niet verlaten.

 

Howards Huis

Ga terug naar je auto. Je wordt geroepen. Een agent zegt dat hij klaar is met de luminol spooronderzoek en of je het wil controleren. Zoek in de garage naar de drie luminol lichtsporen op de grond en loop ernaar toe - bij het lijk, in het midden van de garage en bij de garagedeur, (Luminol is een organische verbinding die een bijzondere eigenschap heeft: bij oxidatie ervan komt energie vrij in de vorm van zichtbaar licht). Julia analyseert alles als ze de drie sporen gecontroleerd heeft - het is menselijke bloedplasma. Julia onderdekt een geschrift op het plafond: "to carry on killing, for purification, god knows, this is justice': 7-4, 8-2, 7-4, 2-1, 6-2'. Julia is hier klaar met haar onderzoek en we switchen over naar inspecteur Webb.

 

Donovan Tower
Verlaat het ziekenhuis. Stap in je auto en rij naar Donovan Tower. Je parkeert je auto in de ondergrondse parkeergarage. Open de kofferbak. Open het koffertje, neem de fotocamera en afluisterapparaat (wanze). Ga rechts naar de lift. Kijk naast de liftdeur op het bord met de kantoren - Goodmans kantoor is op de 76ste verdieping. Ga met de lift naar de 76ste verdieping. Toon je legitimatiekaart aan de secretaresse, Janine. Goodman zal je ontvangen. Praat met hem over alles. Ga daarna terug naar de parkeergarage. Hier wacht de secretaresse van Goodman op je. Ze vertelt over een gesprek van Donald Brodik met Goodman, dat zij "toevallig" hoorde. Stap in je auto. Plotseling zie je een pick-up op je afkomen. Je kan op het laatste moment wegspringen, je schiet op de auto maar mist en hij ontsnapt. Je rijdt terug naar het kantoor.
 

Politiehoofdkantoor Garden City

Praat met je collega's. Julia komt binnen en een lange bespreking volgt. Hierna eindigt hoofdstuk 1.

 

Hoofdstuk II: Het geluid van de stilte
 

Julia's Huis

We belanden in een nachtmerrie waarin je de moordenaar moet vinden. Ga door de deuropeningen tot de moordenaar voor je staat (de route is verschillend, loop ook terug door openingen waaruit je kwam). We hebben dan een onvriendelijk gesprek met hem. Na deze verschrikkelijke nachtmerrie neem je eerst een ​​douche in de badkamer (tegenover de gastenkamer). Ga daarna terug naar je slaapkamer. Neem uit de garderobekast je kleren, om je aan te kleden. Verlaat de slaapkamer en ga achter in de gang naar de werkkamer. Kijk op het bureau. Gebruik de computer. Klik op de database (map/computer pictogram). Sleep de "nachtmerrie" afbeelding in de data input venster en je moet enkele vragen beantwoorden. Beantwoord de volgende vragen met: nee - ja - nee - nee - ja - ja. Zend dan een kopie van het profiel naar Webb - klik op de e-mail (envelop pictogram). Selecteer A. Webb, klik op de envelop/groen pijltje, om het profiel document te verzenden. Neem het tijdelijk profiel document uit de printer. Ga naar beneden. Neem je jas van de kapstok. Een stadkaart wordt toegevoegd. Klik linksboven in het scherm op de gebogen pijlpictogram, om de stadskaart te openen.

 

Ga naar het ziekenhuis, maar zonder autosleutels kan je je auto niet gebruiken. Sluit de stadkaart rechtsonder op de dubbelpijltjes. Ga naar de keuken. Praat met je huishoudster, Emily en vraag of ze weet waar de autosleutels liggen. Tony, de kat heeft ermee gespeeld. Ga boven naar je slaapkamer. Kijk onder het bed. Je ziet de kat met je autosleutels, maar je kan de kat niet naar je toe lokken. Ga terug naar beneden. Ga via de achterdeur in de inganghal naar de achtertuin. Neem Tony's speelgoedmuis op de tuintafel. Ga terug naar de slaapkamer. Gebruik de speelgoedmuis onder het bed en krijg de autosleutels. Open de stadskaart, selecteer het ziekenhuis, klik onder op de dubbele pijltjes en je rijdt naar het ziekenhuis (je kan ook buiten in je auto stappen en naar het ziekenhuis rijden).
 

Holsbrook Hospital
Ga naar de receptie. Praat met de verpleegkundige. Vraag naar het kantoor van Dr. Wertham en de kamer van Mr. Howard. Ga rechts naar de gang en ga naar het kantoor van Dr. Wertham. Praat met hem. Vraag over zijn verleden, en naar zijn contactpersoon op de zwarte markt - Alabama 46 is Jason Green. Ga naar kamer 5, van Mr. Howard. Praat met Sandra en Adrian over alles. Bel Alan Webb. Informeer hem over de resultaten van het onderzoek. Verlaat het ziekenhuis. Open de stadkaart, klik op de blauwe pion, om zo ook over te schakelen naar Webb.

 

Politiebureau
Gebruik de computer. Open de 'Crime database' (fotopictogram). Sleep de afbeelding van "Donald Brodik" in het venster van de database,maar er niets te vinden over hem - gebruikt hij een valse naam of een alias? Ga op de stadskaart naar het huis van de Howards.

 

Howards Huis
Praat met de verslaggever. Ga naar het huis van Mr.Green. Kijk voor het huis naar de parkeerplaats. Maak een foto van de bandensporen van Jason Green's auto.

Praat met de politieagent, voor het huis van de Howards. Ga naar het Carlton motel.

 

Carlton Motel

Ga binnen naar de receptie en praat met de eigenaar. Kijk daarna in het gastenboek op de balie. Blader door het gastenboek tot je de handtekening van Jason Green vindt en een aantekeningen maakt. Jason en Dalila waren in kamer 7. Verlaat de receptie. Loop over de parkeerplaats. Kijk naar het parkeervak aan de linkerzijde (naast een rode auto). Neem een foto van de bandensporen (bandensporen voor kamer 5). Kijk naar het zekeringkastje bij je auto - het is afgesloten. Ga terug naar het politiebureau.

 

 

 

Politiebureau
Ga naar de archiefkamer en links van de archiefkamer naar de verhoorkamer. Verhoor Mr. Green uitvoerig. Hij ontkent iets met de moorden te maken hebben. Hij geeft toe iets te maken te hebben met de drugssmokkel en moet waarschijnlijk daarvoor enkele jaren in de gevangenis doorbrengen. Ga terug naar je kantoor. Klik op de karakterpictogram en switch naar Irving.

 

Hink naar Keegan (beweeg de muiscursor over de personen, om Keegan te vinden). Vraag aan Keegan of hij je kan helpen met het ontcijferen van de simkaart. Er volgt een minispel. Klik op de vallende cijfers met je linkermuis, verplaats het cijfer met ingedrukte muis naar de rechterzijde en laat het los. Bovenaan het scherm zie je een omcirkelende cijfer. Vang dezelfde cijfer en verplaats het naar rechts. Vang dan de volgende getoonde cijfer. De cijfers veranderen tijdens het neergaan. BV de cijfer 0 valt vanaf boven naar beneden en hoe lager het cijfer valt gaat het naar 1,2,3, enz, 5 van 4,3,2 enz. Je moet de cijfers vangen tot het groene balkje vol is. Een rode tijdsbalkje loopt mee. Is dat gedaan heb je de simkaart gekraakt. Je krijgt wat informatie.

 

Er waren zeven telefoonnummers opgeslagen. De adressen van de vrienden van Dalia, Susan en Roger Woodrik, Marion Morris en Gary Harper. Daarnaast berichten tussen Dalila en Jason Green, Susan en Marion. Gary Harper had op Halloween een Sms-bericht verstuurd - "Roger en ik halen je om 22 uur op en krabbel weer niet terug. Tot dan". Het bericht werd over een repeater in de buurt van de Harpers om 20.30 verstuurd. Bel Alan Webb om de resultaten door te geven. Praat met Teodor Thompson (hij zit achter zijn bureau links van Keegan). Vraag om de bloedige knoop te onderzoeken. Er volgt weer een minispel.

 

Je moet in de getoonde tijd de positie van de gelijke bakjes vinden. De figuurtjes worden even getoond en draaien dan om. Zoek dan 4 dezelfde figuurtjes. Heb je dat gedaan krijg je informatie over het resultaat: Het bloed druppelde van boven naar beneden. Bel Alan Webb om het resultaat door te geven. Switch naar Julia.

 

 

Garden City Park

Bel Leo Baxter en vraag hem om hulp. We spreken af in het stadspark bij de Pine Bridge. Ga op de stadskaart naar het park. Ga opzoek naar Leo. Je vindt hem op de brug aan de oostkant van het park - loop het park in, rechtsaf, volg het lange pad en op de splitsing bij het hek links over de brug (misschien is er een kortere weg?). Praat met Leo over alles. Hij geeft je een adreslijst. Onderzoek na het gesprek het adreslijst, om twee nieuwe locaties op de stadkaart toe te voegen - het huis van de familie Woodrik en van de familie Morris. Switch naar Webb.

 

Huis van de Familie Harper

Kijk naar het 'laatste Sms-bericht' in de notitieboek: nieuwe locatie - Familie Harper. Ga naar het huis van de Harpers.

Ga naar binnen en praat met de bewoners. Ze geven je een foto van Susan Wood.

 

Politiebureau

Ga naar je kantoor. Gebruik de computer. Open het crime database venster en sleep de afbeelding van Donald Brodik in het venster. Klik op 'JA' om naar een andere naam of alias te zoeken. Klik op een letter en sleep de letter onder in het balkje, om een andere naam te krijgen met de letters van Donald Brodik. Klik dan op 'verder'. Als de naam juist is vindt de database de persoon van de opgeven naam. De naam is: KONRAD OLDBIT. Ga uit de computer en neem het politiedossier van Konrad Oldbid uit de printer. Kijk in het politiedossier in de inventaris, om een nieuwe locatie toe te voegen op de stadskaart. Switch naar Julia.

 

Huis van de Familie Morris

Buiten ontmoet je een student. Ga daarna naar het huis. Praat binnen met mevrouw en meneer Morris en met Ann en Marion. Verlaat de woning.

Je vraagt je af of Marion wel alles verteld heeft - klik dus op de afbeelding van Marion in je notitieboek. Ga naar het huis van de Familie Woodrik.

 

Appartement van de Familie Woodrik
Loop naar de ingang van het appartementengebouw. Gebruik de intercom en druk op de bel van de Woodrick. Er is niemand thuis.

Dan belt Emily. Ze zegt dat er een vreemde brief bezorgd is. Ga naar huis.

 

Julia's Appartement

Ga naar de open haard in de woonkamer. Neem en lees de brief op de lange tafel achter de bank. Op de briefomslag ontdek Julia kleverige strepen met kleine zwarte sporen. We schakelen automatisch over naar Webb.

 

Bramble Street

Ga op de stadskaart naar Bramble Street. Pak de handdoek over de leuning. Loop verder en je ziet Brodik aan de overkant. Praat met hem. Combineer je pistool met de handdoek en krijg een pistool met geluiddemper. Je staat voor een gesloten poort met een kettingslot. Gebruik je pistool op de poort, om het te openen. Ga naar het basketbalveldje en verlaat het aan de andere zijde. Ga op de straat achter de reclameborden staan, zodat Brodik je niet ziet. Kijk naar de brievenbus - goede plek om drugs en wapens in te verbergen. Probeer het te openen, maar Brodik schreeuwt van de overkant dat je ervan af moet blijven. Er rijdt een reclamewagen door de straat. Ren links naar de afvalcontainer, als de reclamewagen door de straat rijdt en het zicht van Brodik belemmert, zodat hij je niet naar de afvalcontainer ziet rennen.

 

 

Spring op de afvalcontainer en je klimt over de schutting. Ga rechts naar de achtertuin. Neem de kiezelsteen op de grond. Zie een telefoonbedrading in de houtenmuur van het huis. Plaats het afluisterapparaat in de telefoonbedrading. Verlaat de achtertuin, ga links en op het einde van het pad is een andere afvalcontainer. De deksel is wankel. Gebruik de kiezelsteen op de afvalcontainer, om het te verstevigen en klim dan op de afvalcontainer, om over de schutting te klimmen. Filmpje.

 

Hoofdstuk III: Een lange nacht

 

Politiebureau

Webb zal de telefoon van Brodik morgen aftappen. Julia vertelt over de briefomslag en brengt de brief naar het laboratorium. De laboranttechnicus kan niet meteen het resultaat van het onderzoek geven. We praten met de lijkschouwer. We bespreken alles door in het kantoor. Irving krijgt een telefoontje - de lichamen van Dilia's vriendinnen Marion Morris en Susan Woodrik zijn gevonden. De rechercheurs die Goodman schaduwen zijn hem kwijt. Goodman wordt vermist of is ontvoerd! Na een korte briefing, rijdt Julia naar het pretpark.

 

Thimbleweed - Pretpark

Tijdens de rit vat Julia alles nog eens samen. Nadat Webb's mannen er zijn, loop je links naar de plek van de misdaad - bij de botswagentjes. Praat met de eigenaar van het pretpark, Henry Williams. Ga rechts naar de omheining. Kijk naar het gat in de omheining. Ga door de poort. Kijk naar het lijk van Marion Morris. Kijk op de zijwand van de container, naar een bericht van de seriemoordenaar - "voor een betere wereld: 5-1, 8-2, 5-3, 4-3, 2-1". Is dit een nieuwe code?
 

Volg het pad omhoog en kijk op het einde naar de tweede kleine poort. Ga door de poort weer het pretpark op. Ga naar links, loop verder langs het reuzenrad naar de omheining aan de overzijde. Zie een stuk omgebogen omheining. Ga verder naar onderen en bij de groene auto door de grote poort. Ga op straat naar onderen (als je de camerapositie draait loop je rechtdoor) en op het einde de hoek om. Kijk naar de bandensporen op de grond - de sporen kunnen van een grote jeep zijn. Ga verder en kijk naar de westenpoort. Zie een afgebroken hangslot. Ga door de poort en praat met de laboranttechnicus. Kijk naar de mobiele toiletten - geen bloedsporen. Ga naar de botswagentjes. Kijk naar de controlecabine en ga terug naar het lijk. Onderzoek nu het lichaam om het voorval te reconstrueren! Beantwoord de vragen met: ja - ja - nee - nee - ja - ja - nee. Hierna schakel je automatisch over naar Alan Webb.

 

Oude Laaddok
De Howards hebben een bericht gestuurd: 'Mijn man is ontslagen, we gaan voor een paar dagen naar New York. Je kan ons bereiken op dit nummer ...!'. Kijk naar de kleine poort - de ketting is doorgeknipt. Het is te klein voor een persoon die een lijk draagt. Kijk naar de bandensporen, links van de laborant. Neem een foto van de bandensporen. Ga verder naar links. Kijk naar het reclamebord, bovenop de hotdogkraam. Ga naar de ingang van het dok. Kijk naar de slagboom. Ga verder het dok door en loop naar de waterkant. Kijk naar de straatverlichting - daarachter is geen licht meer. Kijk naar de klamp/kikker (waaraan men boten vastlegt) - het touw is doorgesneden. Ga naar het lijk. Het lijk ligt op de grond, tussen de groene en blauwe boot.

 

Kijk naar het lijk van Susan Woodrik - het hoofd ligt naar het westen en is waarschijnlijk aan de voeten naar hier gesleept. Lees het bericht van de seriemoordenaar op de boot met het groene dekzeil: 'In de naam van Morauty: 6-1, 2-1, 7-3, 4-3, 6-3, 6-2'. Onderzoek het lijk. We proberen het voorval te reconstrueren. Beantwoord de vragen met: nee - ja - ja - ja - ja - ja. Ga naar de slagboom bij de ingang. Praat met Dorian Mathison. Na het gesprek schakelen we automatisch over naar Irving.

 

Donovan Tower - Ondergrondse parkeerplaats

Strompel naar links. Praat met Janine en met de beveiligingsman. Hij vertelt dat er een stroomstoring was. Neem een foto van de bandensporen op de grond. Hink verder en kijk naar de afzetblokken (barrière). Hink terug naar de plek waar de regenjas op de grond ligt, hink verder door en zie een zekeringkast tegen de muur. Onderzoek het zekeringkastje en je vindt een plastiek verbindingsstukje van een speelgoed. Hink naar de nooduitgang. Kijk naar het slot - het is waarschijnlijk opengebroken. Hink naar de brandalarmknop in een stutpaal. De knop is bevlekt met bloed. Onderzoek het van dichtbij en je neemt een bloedmonster. Hink terug naar Goodman's auto en onderzoek zijn regenjas op de grond. Nu analyseren we alles en beantwoord de volgende vragen met: ja - ja - ja - nee - nee. Filmpje.

 

Hoofdstuk IV: Jachtinstinct


Julia zit weer in haar nachtmerrie. Speel het memorie spel - zoek 2 gelijken. Heb je gewonnen, ontwaak je uit je nachtmerrie door een telefoontje van Alan Webb.

Je neemt en ​​douche en je bent klaar voor de nieuwe dag. Ga naar de familie Morris.

 

Huis van de Familie Morris
We condoleren de ouders en vraag hen een aantal vragen. Als je vraagt of je de kamer van Marion mag zien, brengt Ann je naar de meisjes slaapkamer. Kijk in het fotoalbum op het rechtse bureau. Julia merkt op dat er geen foto's van Ann zijn, waar ze jonger dan 12 jaar is? Kijk naar de foto op het nachtkastje - het is een recente zwart-wit foto. Kijk naar het prikbord en kijk naar een foto van Marion, Ann en een jongen. Kijk naar de stereo-installatie en praat met Ann. Je gaat terug naar de ouders en neemt afscheid. Filmpje.

 

Appartement van de Familie Woodrik
Loop naar de ingang van het appartementengebouw. Gebruik de intercom en druk op de bel van de Woodricks. Je wordt nu binnengelaten. Praat met Carol Woodrick en haar zoon Roger. Als je vraagt of je de kamer van Susan mag zien, brengt Roger je naar haar slaapkamer. Kijk en doorzoek de prullenbak onder het bureau (verdraai de camerapositie om de hele slaapkamer te overzien). Je vindt een snoeppapiertje, afkomstig van het Carlton Hotel. Kijk naar de teddybeer, praat met Roger en ga terug naar beneden. Praat met Roger. Praat met Carol en neem afscheid.

 

Holsbrook Hospital
Ga naar de receptie. Praat met de verpleegkundige en ze toont je het dienstrooster. Bestudeer het dienstrooster - Dr.Whertham had op 2 en 4 November dienst en moet op 10 en 12 November werken. Bel Alan Webb, om wat informatie door te geven. Bel ook Leo Baxter en Emily.

 

Julia's Huis
Ga boven naar je werkkamer en gebruik de computer op het bureau. Klik op de database pictogram. Sleep de "nog een nachtmerrie" afbeelding in de data input venster. Beantwoord de volgende vragen met: ja - ja - ja - nee - nee - ja. Als je dit goed gedaan hebt, neem je het volledige profiel van de seriemoordenaar uit de printer. We schakelen automatisch over naar Webb.

 

Politiebureau

Verlaat je kantoor. Praat met de twee rechercheurs. Na het gesprek, krijg je een huiszoekingsbevel voor het Carlton Motel.

Carlton Motel

Ga naar de receptie. Toon het huiszoekingsbevel aan de eigenaar. Verlaat de receptie en ga naar kamer 7. Doorzoek de kamer. Kijk naar de stoel, koelkast, luchtventilatie, bedlaken, wand, en bloemen op de kast. Je merkt op dat de motelkamer gerenoveerd is - kijk op de 'opmerkelijke motelkamer' afbeelding in je notitieboek. Klik de 'opmerkelijke motelkamer' afbeelding op de luchtventilatie - je ziet iets glinsteren. Klim op de stoel en verwijder het rooster van de luchtventilatie. Je ontdekt een videocamera. De gasten worden gefilmd. Kijk naar de videocamera. Filmpje.
 

Huis van de Familie Harper

Praat buiten met de agent in burger - Harper is naar de bank gereden met een stapel geldbiljetten. Switch naar Irving.

 

Politiebureau
Praat met Keegan. Praat daarna met Teodor Thompson. Hij vraagt hulp bij het reconstrueren van de bandensporen. Er zijn 6 bandenprofielen. Links in het scherm zijn 3 bandenprofielen zichtbaar. Klik op de pijltjes naast de 3 profielen om de andere 3 profielen te zien. De bandenprofielen zijn in 4 deeltjes gesneden. Neem een deel van het profiel en plaats het in het profielframe in het midden - laat het los met de rechtermuisknop. De autoband profielframe in het midden is onderverdeeld in 15 vakjes - 5 bij 3. Klik op een profieldeeltje en draai het met de toetsenbordpijlen. Nummer het profieldeeltje A,B,C,D van elke bandenprofiel.

 

Oplossing:
  1. Eerste Profiel: Deel C - 90° graden draaien - Rij 2 / 2
  2. Tweede Profiel: Geen
  3. Derde Profiel: Deel A - Rij 5 / 3
    Derde Profiel: Deel D - Rij 3 / 2
  4. Vierde Profiel: Deel C - 180° Draaien - Rij 4 / 1
  5. Vijfde Profiel: Deel A - 270° Draaien - Rij 1 / 3
  6. Zesde Profiel: Deel B - 90 ° Draaien - Rij 2 / 3

 

Als je alles goed uitgevoerd hebt, worden ze geanalyseerd en Teodor geeft je de informatie. Een agent geeft je 2 enveloppen. Ze komen van het hoofdkantoor. Het zijn de negatieven van de twee meisjes die in de nacht vermoord waren. Praat nogmaals met Teodor. Nu moeten we helpen bij de negatieven. Je kan de folienegatieven horizontaal, vertikaal en omdraaien met de pijltoetsen. Leg een folienegatief onder in het witte balkje. Klik met de rechtersmuis om ze los te laten. Vorm met de andere negatieven een leesbaar woord. Leg de juiste negatieven over elkaar of tegen elkaar en ze worden samengevoegd. Je krijgt dan een internetadres - WWW.GOODMANDIES.ORG. De website is beveiligd. Het zal een tijdje duren om het te ontcijferen. We schakelen automatisch over naar Webb.

 

Bramble Street
Nu moeten we een gesprek afluisteren met de autoradio. Je hebt het afluisterapparaat al eerder aangebracht in de telefoonbedrading. Gebruik je auto. Zet de afstemknop (tune) van de autoradio op 4. Je moet in dit minispel de rode radiopijl 10 seconden in het rode gedeelte houden met gebruik van de linkse en rechtse toetsenbordpijl. Heb je dat gedaan luister je naar een telefoongesprek. Je hebt de informatie en hier eindigt dit hoofdstuk. Filmpje.

 

 

Hoofdstuk V: Verblijf in het donker

 

Garden City Park

Er volgt een lange bespreking op het politiebureau. De lijkschouwer komt rapport uitbrengen. Op verzoek van Julia wordt Leo Baxter ingeschakeld om de politie te helpen.

We kruipen nu in de huid van Leo Baxter. Leo achtervolgt 2 personen in het park en moet een aantal foto's van de mannen maken. Dit is een willekeurig spel, dus kan ik je geen richtingen geven. Maak een foto en de mannen lopen naar een andere plek in het park. Loop door het park tot je ze weer tegenkomt en maak weer een foto van hun. Je komt op dezelfde plaatsen, maar blijf doorzoeken tot je op een andere plaats in het park komt. Doe dit tot hij in een auto stapt, en je achtervolgt hem. De rit eindigt bij het Carlton Motel. Filmpje.

 


Carlton Motel

Vanaf een veilige afstand kijk je naar de man als hij aanklopt aan de deur van een motelkamer. Hij geeft de man een pakketje en zegt een code. Je belt naar het hoofdbureau om de informatie en code door te geven. Klop aan de deur van de smokkelaar. Hij doet open en vraagt om de code. Hij zegt een getal (de getallen die hij zegt zijn willekeurig). Je moet daarop het codegetal zeggen, door op de pijltjes te klikken om een getal in te vullen. Klik dan op het groene vinkje. Zegt hij BV drie vul je 4 in, want drie bestaat uit 4 letters. Gebruik dus wel de Duitse woorden voor de getallen. Zegt hij BV zeventien (Duits siebzehn = 8 letters), vul je in - 8. Bij 'vierundzwanzig' = 14. Heb je dit goed gedaan betaal je hem $ 50 en ontvang het pakketje. Je gaat naar het politiebureau, om het pakketje af te geven.

 

Hoofdstuk VI: Race tegen de klok

Politiebureau

We bespreking weer de situatie. In het pakket is een video, van Susan Woodrik en Gary Harper. Carlton en Brodik hadden ook Harper afgeperst. Op de DVD is ook dezelfde code die de moordenaar gebruikte in Howards garage. Helaas, zijn er verder geen aanwijzingen en we weten ook niet de betekenis van deze code. Maar misschien kan de vrouw van Irving je hiermee helpen? Klik de afbeelding van het 'DVD doosje' in de notitieboek op Irving en hij belt zijn vrouw. Ze zegt dat het een T9 code is. Dat is een mobiele telefoon schrijfcode. Op de cijfertoetsen van de mobiele telefoon zijn letters. BV De 7 heeft PQRS, 7-4 betekent dan S, want de vierde letter is de S. Zo ontcijfer je de codeberichten van de moordenaar die hij bij de moorden achtergelaten heeft.

 

Howards garage

7-4=S; 8-2=U; 7-4=S; 4-2=A; 6-2=N; =SUSAN


Oude Laaddok

6-1=M'; 2-1=A; 7-3=R; 4-3=I; 6-3=O; 6-2=N; =MARION

 

Pretpark

5-1=J; 8-2=U; 5-3=L; 4-3=I; 2-1; =JULIA

 

De moordenaar wil dus ook Julia vermoorden. Webb ontcijfert de code van de beveiligde website van Goodmandies.org. Paswoord is KILL. We kunnen nu de webcam van de moordenaar besturen. Zoek met de pijltoetsen en zoom in en uit met de pijltoetsen. Heb je Goodman inbeeld zegt de moordenaar dat je eindelijk de berichten ontcijferd hebt. Zoek verder met de webcam naar een nieuw bericht. Het bericht vind je in een krantenartikel, dat op het prikbord geprikt is. We verdelen de taken en Julia rijdt naar het oude theater.

 

Theater
Ga door de hoofdingang naar binnen. Kijk rond. Ga door de deuropening naar de zaal. Volg de sporen. Je vindt een grote kist en opent de kist. Hierin liggen enkele krantenknipsels. Voeg ze samen om een krant te krijgen. Draai de knipsels met de toetsenbordpijlen. Je kijkt naar de oude krant, hoort een geluid en je wordt neergeslagen. Nu spelen we als Leo Baxter. De hoofdingang is nu afgesloten. Ga naar de linkerkant. Loop de hoek om. De nooduitgang is ook afgesloten. Kijk naar de metalencontainer. Neem de metalenstang uit de container. De steiger is onstabiel. Gebruik de metalenstang op de nooddeur en ga het theater in. Loop naar de grote kist in de zaal. Open de kist. Filmpje.

Carlton Motel

Ondertussen ... We spelen nu als Alan Webb. Ga naar de frisdrankautomaat. Onderzoek de drankautomaat. Zie een sticker aan de zijkant. Gebruik de sticker om een minispel te starten. Je ziet een mechanisme van houtenblokken. Horizontaal zie je vier vormen - Driehoek - vierkant - ruit - cirkel. Deze moeten ook verticaal getoond worden. Dus in de horizontalen rijen en verticalen rijen een vorm, en geen gelijke vormen. Draai de onderste blokken naar de juiste vorm. Druk dan rechts op de rode knop, om de drankautomaat te openen. De drankautomaat explodeert. We vliegen naar de epiloog!

 

 

Epiloog: Zwarte Tranen

Schuur

Je zit ergens in een ruimte vastgebonden en je hebt iets over je hoofd. Je ziet bijna niets. Gebruik de 4 toetsenbordpijlen, om je rond te bewegen. Beweeg het vergrootglas over het scherm, en zoek/voel naar iets hards (Pflaster). Klik erop en Julia zegt dat het iets van metaal is. Je voelt ook wat andere voorwerpen, maar die zijn niet belangrijk. Klik 2x met de moersleutelcursor op het metaal/spijker, om je te bevrijden van je boeien en zak om je hoofd. Kijk rond in de kamer/stal. De deur is aan de andere kant afgesloten met een touw. Neem de spijker uit de muur. Gebruik de spijker op de deur, om de knoop van het touw te ontknopen en je verlaat de kamer. Je bent in een schuur. Ga naar rechts en zoek dekking achter de kisten. Je ziet de dode Goodman en de moordenaar. Probeer het raam te openen, maar dat is dichtgetimmerd. Loop naar de ingangdeur, maar de moordenaar ontdekt je. Hij zet je terug in de kamer. Praat met de moordenaar. Na het gesprek spelen we weer als Leo Baxter.

 

Leo is bij het oude vervallen huis. Loop richting huis en links naar de zijkant van de schuur. Kijk naar de vaten. Gebruik de vaten en Leo neemt een houten handgreep. Kijk naar de ladder tegen de schuur. Gebruik de houten handgreep op de ladder, om de ladder te ondersteunen. Loop naar een klein afdakje (voederhuisje) - rechts van het huis. Neem daar een stevige houten tak. Ga terug naar de ladder. Gebruik de tak op de ladder, om de ladder te repareren. Klim nu via de ladder in de schuur.

 

Je ziet beneden de moordenaar met Julia. Hij richt een pistool op Julia. Zie een zak boven zijn hoofd hangen.

Loop links naar de takelkatrol. Gebruik de katrol, om de zak te laten vallen. Kijk hoe het afloopt...

 

Na de aftiteling wordt alles samengevat...
 

Einde

 

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
GameSolves

Forum NL
Henk

www.000webhost.com