14-02-2004

Jack De Ripper

 

Menu: Als je op P drukt kan je het gesprek overslaan.Met de rechtermuisknop kom je in je Inventaris, kaart om je te verplaatsen en het notitieboekje van Palmer.  Tijdens het spel krijg je diverse voorwerpen in je inventaris die een plaats aanduiden. Sleep het voorwerp naar de pin die op de kaart verschijnt. Klik dan op de plaats om naar die plaats te gaan. Het notitieboekje houdt alles bij. Klik op de X om het scherm te verlaten. Druk ESC om naar het hoofdmenu te gaan. Als je een spel bewaard zal je de foto/save pas zien als je een spel laad.

 

New York 1901

Klik het oogpictogram op de krant en zie een krant over de recentste Jack de Ripper moord.

 

16 November, Dag 1

Kantoor New York Today:

Je start bij het bureau en je hoort een stem ' heeft iemand Jack Palmer gezien'.  Klik en bekijk het bureau en zie dat je James Palmer bent, een verslaggever van de New York Today, klik op de X cursor om het scherm te verlaten. Draai rond en bekijk de krant op de muur - het is gedateerd 26 November, 1901. Draai rond en ga naar de deur met de witte naambord aan de andere kant van de ruimte.

Ga het kantoor van je chef R. Bur in. Hij vraagt of je de Dagelijkse krantenkoppen hebt gezien. Pak de krant van zijn bureau (je ziet in de rechterbovenhoek van het scherm dat het in je inventaris komt) , Daily Illustrated 16 Nov. Lees over de moord van Lizzy Berly. Vraag alle dialogen van het boekje dat op de linkerbovenhoek van het scherm komt " Mission -Community". Je opdracht is dat de redactie een dagelijks verhaal wil over de moorden van Jack de Ripper. Verlaat de chef en praat met Paul die bij de leestafel staat. Hij wil worden geïnformeerd. Draai rond en bekijk de foto boven het bureau van de honkbalspelers. Ga links de hal in, ga naar de trap en je ziet een cursor met een map.  Je kunt ook in de kaart komen met de rechtermuisknop in plaats van naar een locatie te lopen.

Kaart in Inventaris - Het notitieboekje heeft de Dagelijkse Geïllustreerde krant. De kaart heeft een pin met het visitekaartjes van James Palmer's , als je daarop klikt ga je terug naar je kantoor in New York. Ook zie je een pin op Whitehall St. In je inventaris vakken zie je een krant en munten "Currency", Klik de hand cursor op de krant en sleep het naar de pin op Whitehall St. politiebureau "Police Station" .Klik op de nieuwe plaats.

 

Politie Station:

Praat met Jeff, de politieman achter de balie. Draai links, ga de dubbele deuren door, ga de eerste rechtse deur in en praat met hoofdcommissaris "Carter". Carter kan je slechts de feiten melden. Pak het politierapport "Police Report" van het bureau. Lees het rapport, Nov.. 16, 1901, merk op dat Lizzie geen rechtse wijsvinger heeft en dat die niet is gevonden bij de misdaadscène. Het lijk is gevonden in een steeg die naar de achterplaats van een distilleerderij leidt. Zij werkte in het bordeel van Blue Velvet. Ga naar de kaart in je inventaris, sleep het rapport "police repport" naar de 2 pinnen. Ga naar de misdaad plaats "Crime 15 Nov".

 

Crime 15 Nov.:

Kijk omhoog, merk op dat er verscheidene vensters neer kijken op dit gebied en dat je met een brandtrap omhoog kan. Klik op een papiertje dat op de grond ligt. Het is een afbeelding van de misdaad plaats, "2 politieagenten met het lichaam", "Sketch Crime Scene 2". Ga links de tunnel in, een man loopt weg (zwerver, loopt wat mank) en ratten komen ter plaatse uit het bloedige gebied. Neem nota van het Olympische affiche van een Theater. Ga de brandtrap op, draai je om, klik of wacht op de raaf die op het traliewerk zit en zie een flitsscène. Pak achter op de grond een tweede schets "Sketch Crime Scene 2", "man met hoge hoed en met een mes in de hand die van het lijk wegloopt". Ga nog een trap hoger en bekijk de omgeving. Open de kaart en ga naar "blue velvet".

 

Blue Velvet:

Steeg - Zodra je aankomt draai je naar de dubbele deuren. Controleer het affiche van Miss AbigAil, Ierse Nightingale bij de Red Chapel, 20 Kingston St. Ga onderaan de steeg, draai rechts , trapje op, klop op de deur, klop nogmaals op de deur en je mag van de uitsmijter naar binnen. 

Bordeel - Ga de hal door, ga links en praat met de Madam achter de balie. Ze vertelt je om met de vriendin van Lizzie te praten, zij is zangeres in het theater de Red Chapel. Draai naar links en pak een "Red Chapel folder" uit het bakje dat op het tafeltje staat. In inventaris sleep de Red Chapel folder op de nieuwe pin van de kaart. Je kunt verder onderaan de steeg uitgaan en onderzoeken of op de kaart klikken om naar Red Chapel gaan.

 

Red Chapel:

Praat met de zwerver Jason die we bij de misdaadscène hebben gezien. Hij kent Lizzie van de schuilplaats. Neem nota van de vermelding van een "Illustrator".

Ga de voorhal van theater de Red Chapel in. Bekijk het affiche van 19 Nov. kinetoscope (bioscoop) , klop op de deur - niemand antwoordt.

Ga terug de straat op, draai links en ga de steeg achter de brievenbus in. Ga 2x vooruit en beklim de trap naar de coulissedeur. Kloppen op deur werkt niet, zo trek aan de bel. Na het vernemen dat je een verslaggever bent laat de manager je binnen voor een gesprek met Abigail.

Ga de rechtse gang door en zie het huilen van Abigail. Praat met Abigail en je komt te weten dat Lizzie blauwe kleding droeg, een hoedendoos bij zich had en ze zal aan andere vragen over de illustratorgetuige. Draai rond en bekijk de brief bij de rode bloemenvaas. Ga naar buiten en de manager zal zeggen dat het tijd is op te repeteren.

Ga terug naar de straat, ga rechts en linksachter in het hoekje, draai om en zie dat je hier met een brandtrap omhoog kan. Je kan er even gaan kijken om de straat van bovenaf te zien. Daal de trap af, draai om, ga naar het uiteinde van de straat, draai rechts en zie op de hoek Laundry "Wasserij" Wang. Bekijk een kalender op de wasserijdeur van dichtbij, 1901 is het jaar van het varken. Ga naar je kantoor.

 

Kantoor New York Today:

Praat met Paul en hij verteld dat hij zijn portefeuille met het kaartje van de World Series (honkbal) is gestolen. Hij zal aan Patrick, de krantenverkoper vragen om iets over de illustrator te weten te komen. Ga naar je bureau en begin het verhaal van vandaag te typen (klik op de typemachine) - Jack is Back! Na je verhaal wordt het nacht en ben je nog alleen in het kantoor.

 

Nacht Dag 1

 

Red Chapel:

Kijk rond en zie dat er licht brand in Wasserij Wang. Ga rechts, langs de wasserij de steeg door , open links de poort. Zie een Chinese uitsmijter die een deur bewaakt. Hier is nog niets te doen.

Ga terug en ga via de deur links in de voorhal de Red Chapel Theater in. Ga door het rode gordijn rechts van het podium. Praat met Abby. Ze heeft je iets te vertellen maar het is tijd voor haar show. De manager wil een goed artikel van zijn nieuwe show alvorens hij zal toestaan om met Abi te spreken. James zal met de kroniekschrijver daarover praten.

Verlaat het theater via de achteruitgang. Ga terug het theater in via de voordeur maar de manager blokkeert opnieuw de ingang.

 

Blue Velvet:

Steeg - Luister de 2 mensen af bij de kiosk (oor cursor) op eind van de steeg. De man heeft kaartjes van de kampioenschapwedstrijd "world Series" voor verkoop.

Bordeel - Klop op de deur en ga naar de madam. Ga naar de zitkamer. Ga de trap op en praat met Gilda.

Verlaat het bordeel en bekijk de hemel. Als je met alle karakters hierboven hebt gesproken zal de dag ëindigen.

 

17 November, Dag 2 

Kantoor New York Today:

Praat met je chef in zijn kantoor. Praat met Paul. Hij zal het cabaretartikel schrijven als je kaartjes van de World series voor hem kan regelen. Patrick heeft de krant over de eerste moord gegeven en het ligt op je bureau.

Ga naar je bureau en pak de krant gedateerd "1 November..1901". Lees het berichtje dat Patrick aan de krant over de eerste moord heeft vastgeplakt. Het slachtoffer is Carrie Blum die dichtbij de Trinith Kerk werd gevonden. In inventaris, sleep de krant naar de nieuwe pin met de Misdaad 31 Oct etiket. Klik op de nieuwe plaats.

 

Crime 31 Oct:

Ga door, draai links en ga met de cursor over de raaf die bovenop de waterpomp zit. Zie een andere flitsscène. Bekijk de barakken.

 

Blue Velvet:

Steeg - Praat met Patrick, de krantenjongen. Patson, de bookmaker heeft een woning voorbij de portiek.

Ga door de steeg achter Patrick, draai naar links op het einde, ga vooruit, draai links en pak een ijzeren staaf "iron bar" tussen de gebroken wielen. Draai links en klop een paar keer op de deur (huisnummer 36) onder aan de trap. Niemand beantwoordt de deur. Draai onder bij de deur naar links en pak een draadje "wire" van de richel. Gebruik de draad of de ijzerstaaf op de deur, Patrick komt en vraagt je of je ooit het kloppen hebt geleerd - zijn slag heeft een ritme. Klop op de deur en je klopt automatisch de ritme van Patrick.

De woning van Patson - De deur opent. Praat met Patson. Ga door en ga de trap af. Kijk rond in beide ruimten. Hoor Patson binnen komen. Praat met hem en je komt te weten dat hij 12 dollars voor de kaartjes wil. Je kan een gokje wagen op de gokkast.

Ga naar de gokkast van de eenarmen bandiet , de Star. Klik op de gokkast en je ziet dat je $4 dollars hebt, inzet is één dollar. Klik op de muntstukken in je inventaris, klik die in het slot van de gokkast en trek aan de hendel. Je kan spelen zolang je wilt. Je hebt niet veel geld nodig verder in het spel, ik ben gestopt toen ik $42 had gewonnen. Het geld wordt automatisch geplaatst in je inventaris. Om weg te gaan, klik met de X cursor aan een van de kanten van de gokkast.

Klik de muntstukken op Patson om de kaartjes te kopen. Pak de kaartjes van de bar "World series ticket". 

 

Kantoor New York Today:

Geef de kaartjes aan Paul. Pak Paul Island's visitekaartje "calling card" van de tafel.

 

Red Chapel:

Coulisse - Ga naar de steeg en trek aan de bel. Geef het visitekaartje aan de manager. Hij laat je binnen om met Abi te praten.

Ga naar het podium en zie dat Abi aan het repeteren is. Praat met haar over alles. Silk is de naam van de illustrator.

 

Police Station:

Pak van de balie het autopsie rapport, "autopsy report", geschreven door Dr.Ralph Llewen. Het lijk miste de linkernier en de rechtse wijsvinger. Neem nota van de man achter de balie die aan het telefoneren is en een hoge hoed draagt. Dr.Llewen? 

 

Kantoor New York Today: Praat met de chef. Hij zal Silk bellen voor een gesprek  Ga naar je bureau en type het nieuws van vandaag - diep in het Lage Zijdistrict.

 

Nacht dag 2

 

Kantoor New York Today: Bekijk het bericht op de deur van je chef. Je hebt morgenvroeg een gesprek met Silk

Blue Velvet:

Steeg - Praat met de zwerver Jason. De hoedendoos die Lizzie bij zich had was voor een levering van de wasserij. Draai naar links, zie een man met een blauwpak die iets op de deur plakt en er ligt een hoedendoos naast hem.

Bordeel - Klop, ga binnen en ga naar de Madam. Zie een Chinees binnen komen in een blauwpak en met een hoedendoos.

Steeg - Ga naar de dubbele deur met affiches aan het begin van deze steeg. Bekijk de witte kaart die op de deur door de Chinese man werd geplakt. Neem de advertentie van de leveringsjongen (meisje) "Advertisment." voor Wasserij Wang. Het kaartje heeft het draaksymbool.

 

Red Chapel:

Theater - Ga naar de tafel bij het rode gordijn rechts van het podium. Praat met Paul. Hij houdt van de show. Luister naar het zingen van Abigail.

Wasserij Wang - Ga rechts het steegje door, open de poort en stap de achterplaats van Wang op. Ga naar de deur. Bekijk het onderste deel van de groen-rode deur en zie dat het rode ontwerp het linkerdeel van het yin yang symbool mist.

Deur puzzel - Draai naar links, klik op het paneel en zie 2 wielen met de dieren die in de Chinese kalenderjaren horen.

"De advertentie heeft het draaksymbool. Het centrum van de wielen heeft het yin yang symbool".

Draai het linkerwiel om het draaksymbool op de bovenkant te hebben.

Draai het rechtse wiel om de andere helft van het yin yang symbool te  krijgen zodat het overheen komt met het missende rode ontwerp van de groen-rode deur. Hoor een klik.

Ga de groen-rode deur binnen. Praat met de getatoeëerde kale man. Bonk !

 

18 November, Dag 3

Kantoor New York Today:

Klop op de deur van je chef en luister ze dan af. "Het schijnt dat Silk een zwakke plek voor periodieke moordenaars heeft". Ga naar binnen. Praat met Silk "Hij draagt ook een hoge hoed!". Leer over discrete leveringen. Hoor dat je een pakket hebt.

Ga naar je bureau en open het pakje. Lees "brief 1 van Jack de ripper", hij dankt je voor de aandacht die hij krijgt.

Beste Palmer,

Uw dagelijks artikelen heeft mijn interesse!

Ik heb het genoegen om op de eerste pagina van de New York Today te staan. 

Het verlenen van de dagelijkse aandacht vergt een beloning en hier is een klein presentie voor u

Dank u

Ha Ha !

Jack de Ripper

Neem zorg van de kleine voorbeeld van mijn art....

tot ik weer opnieuw te werk ga!

Open het andere pakketje uit de doos en zie dat het de vinger van Lizzie is.

 

19 November, Dag 4 

Kantoor New York Today: 

Praat met de chef die op de afdeling staat. Ga naar je bureau en lees de brief van Paul. Hij zal in de middag terug zijn en de politie nam het pakje mee.

 

Police Station:

Praat met Jeff. Ga in het kantoor met hoofdcommissaris Carter praten. De hoedendoos bevat sporen van Opium en de Chinese wasserij werd overvallen. De politie vond een verborgen kamer met opium. Hoofdcommissaris Carter sluit het officiële onderzoek en beschuldigend de opiumbende van de moord op Lizzie.

 

Red Chapel:

Wasserij Wang - Zie een bord ' te huur "rent" ' op de rechtse deur.

Coulisse - Trek aan de bel en de manager laat je binnen. Ga door, draai links en ga door het kleine rode gordijn. Draai bij de tafel naar links en zie Abigail en Paul. Praat met hun en Paul adviseert je om naar het Privé agentschap van Pinkerten te gaan. Pak het agentschapfolder van "Pinkerten" van de bovenkant van de krant. In inventaris, plaats het etiket op de nieuwe pin.

 

Agentschap Pinkerten:

Druk op de bel. Praat met de man van Pinkerten. Hij wil dat je met een deskundigen gaat praten en de archieven zijn open voor gebruik.

Gerechtelijke Deskundige - Draai naar rechts, ga naar de deur, druk op de knop van de bel. Praat met de Gerechtelijke Deskundige. "Hoor de man waarmee je net praten weg gaan". Open inventaris en dan het notitieboekje. Kijk en klik op het autopsierapport. Het rapport zal op de cursor zijn en geef het dan aan de Gerechtelijke Deskundige - 'morgen zal het klaar zijn'.

Archieven - Ga naar de ruimte aan de andere kant van de kamer.

De Dossiers van de pers - Klik op omslag 1888 op de eerste tafel bij de ingang. Trek er de rode omslag over Jack de Ripper omhoog. Blader de pagina's door met  de cursor rechtsonder op van de pagina. Lees over de Witte Chapel moorden. Neem nota van de verschillende steden waar de gelijkaardige gevallen worden gemeld.

Misdadige Dossiers - Bij de achtermuur is het kabinet rechts van de boekenkast gesloten.

Gevallen - Ga naar de boekenkast bij de achtermuur en bekijk de plank van de ' W ' dichtbij. Lees over het Witte Chapel Geval. Je pakt automatisch de kaart van  "Freeman leningsindex" eruit.

Draai je om, ga naar het kabinet bij het bord van de Spoorweg van Manhattan aan de muur en de Lichtgevende plaat. Bekijk de lay-out van het archief op het bord

De dossiers van de detective - Klik rechts op de tweede linkerlade van het kabinet. Lees de nota's over wie de verdachten van het Witte Chapel zijn. Lees en neem de rode manuscriptpagina - "brief Jack de Ripper van Londen". Pak ook de Jack de Ripper "index misdaden brief".

Lichtgevende plaat - "Luminous board"

Brief puzzel

Bekijk de lichtgevende plaat van dichtbij.

Open inventaris en dan het notitieboekje.

Pak de Jack de Ripper brief 1 "letter"

Klik brief 1 op de lichtgevende plaat.

Open opnieuw de inventaris en klik op de Ripper London brief.

Klik het op de Jack de Ripper 1 brief die op de lichtgevende plaat ligt.

Sleep de brief zodat het woord Dear "Beste" gelijk liggen op beide brieven (op elkaar dus). Dit zal automatisch de tweede pagina van de Brief van Londen bewegen.

Nu, sleep deze tweede pagina over de handtekening - Jack the Ripper

Je hoort een muziekje als je het goed hebt gedaan en de X cursor komt over de brieven.

Pak de brieven terug en ze komen weer in je inventaris.

Kantoor New York Today:

Ga naar je bureau en type het verhaal van vandaag - de Opium Hoax.

 

Nacht Dag 4

 

Blue Velvet

Steeg - Praat met de zwerver Jason die verschijnt zodra je hier aankomt. Hij wil geld voor een veilige slaapplaats. Geef hem wat muntstukken. Praat met Jason en leer over het eerste slachtoffer Carry en de schuilplaats.

Bordeel - Ga naar de madam. Ga naar boven en praat weer met Gilda. Kom meer over de schuilplaats "shelter" te weten.

 

Red Chapel:

Ga naar binnen. Bekijk de film (Kinetoscope). Verlaat het theater, dan bekijk de maan en de dag zal eindigen.

 

20 November, Dag 5

Kantoor New York Today:

Praat in het kantoor met je chef.

 

Het Agentschap van Pinkerten:

Druk op de bel van de Gerechtelijke Deskundige. Pak en lees het Gerechtelijk rapport "Forensic report". "Arts of dierenarts - Tot dusver kennen we alleen Dr.Llewen?".

 

Rede Chapel: 

Praat met Patrick, de krantenverkoper. "hij zegt dat je naar Jason moet gaan".

 

Blue Velvet: 

Steeg - Praat met Jason en de andere man. Leer over een man bij de schuilplaats genoemd Tumbletwo. De schuilplaats is bij het ziekenhuis en hij geeft je een kaartje "shelter Ticket". Plaats het het ziekenhuisetiket op de nieuwe pin "Hospital".

 

Hospital:

Ga naar de rechtse zijdoorgang en door de deur. Ga voorwaarts, links, praat met de vrouw die de vloer aan het schoonmaken is. "Arts Tumbletwo ging weg voor een bijeenkomst en zal morgennacht terug zijn". Draai links en ga met de trap naar beneden.

Kelder - Draai links onder aan de trap en bekijk het kastje in de muur. Het is gesloten. Draai rechts, voorwaarts, links gang door (rechts in de hoek is een gesloten deur), verder de gang door, bekijk rechts een andere gesloten deur. 

 

Kantoor New York Today:

Praat met je chef en hij wil het verhaal van vandaag. Praat met Paul over al je bevindingen. Ga naar je bureau en typ een verhaal - Ontbrekende Organen.

 

Dag 5 - Nacht

Red Chapel:

Theater - Luister en kijk naar het optreden van Abigail.

 

Hospital:

Ga rechts weer door de deur - wees niet ongerust de portier zal niet ontwaken. Draai rechts, vooruit en draai links naar het wagentje. Pak de medische schaar "medical grip". Ga naar de kelder.

Kelder - Ga naar het muurkastje en gebruik de medische schaar op het slot. Pak de mortuariumsleutel "Mortuary key" en de sleutel van Dr.Tumbletwo.

Ga naar de deur van het mortuarium/slachthuis achter in de gang. Gebruik de mortuariumsleutel op de deur. Let op de man met hoge hoed die hard weg loopt. Ga naar de witte deur aan de andere kant van het slachthuis . Draai links en zie een weegschaal. Bekijk het tegengewicht bij de witte deurkatrol en zie dat het 55 pond is. Rechts van de witte deur hangt een kabel.

Deze puzzel moet je in een bepaalde tijd oplossen.

Deur Puzzel - De bedoeling is om de koelceldeur in de koelcel te openen. Je moet deze deur openen met een tegengewicht. Als je gevangen raakt in de koelcel zal je bevriezen. In geval van nood in de koelcel  kan je de uitgang cursor bovenop de deur waar je binnen kwam vinden.

1: Trek aan de hangende kabel die rechts van de witte deur hangt en de deur zal langzaam open schuiven.

2: Ga de koelcel in, ga naar de andere deur en zie dat het een tegengewicht mist om de deur te openen. Ga naar de andere deur terug, draai net voor de deur rechts en pak het karkas. Ga de langzaam sluitende deur door. Plaats het karkas op de weegschaal. Lees dat het karkas 100 pond weegt. (dit allemaal hoef je niet te doen als je het niet haalt, je kan dan meteen de karkas pakken).

3: Leg het karkas achter op de lege tafel.

4: Ga naar de uitgangsdeur, draai voor de deur naar rechts en pak een slagersmes.

5: Ga naar het karkas terug en gebruik het slagersmes op de karkas.

6: Pak de rechtse helft van het karkas. Weeg het karkas om te zien of het 55 pond is "als je bijna geen tijd hebt hoef je dat niet te doen en ga meteen de sluitende witte deur door", (De linkerhelft is 45 pond.).

7: Hang het karkas op de haak en trek dan aan de kabel. De uitgang van deze deur is dan het einde van de dag.

 Deze handelingen moet je dus allemaal in EEN keer doen voordat de deur dicht is. Als je tussendoor het spel wil saven dan moet je toch weer alles opnieuw doen. Is de deur dicht leg het karkas op de weegschaal, open de deur en ga verder.

21 November, Dag 6

 

Kantoor New York Today:

Praat met Paul.

 

Hospital:

Ga door de deur, draai rechts, 2x vooruit en open de rechtse deur van Dr.Tumbletwo met zijn sleutel.

Het Bureau van Tumbletwo 

Bekijk rechts de foto op de muur van Tumbletwo en Mc Allister. Ga voor de diploma van Tumbletwo staan achter/rechts tegen de muur. Druk rechts op de houtenblok die uitsteekt op de boekenkast en zie een sleutelgat. Ga achter het bureau en bekijk zijn agenda. Lees de nota. Bekijk de inktpothouder van dichtbij ,open de rechtse inktpot en pak de lade sleutel "drawer key". Gebruik de ladesleutel op de bovenste linkerlade en lees over zijn Doctoraatstitel van Xenotransplantation (overplanting tussen soorten). Leg de sleutel in de inktpot terug. Verlaat het kantoor.

 

Agentschap Pinkerten:

Ga links naar de Archieven en praat met Miss.Robinson. Zij geeft je de kabinetssleutel van de misdaden Dossiers "criminal files key".

Gebruik de sleutel op het kabinet aan de linkerzijde. Open het kabinet en kijk onder T.  Lees en pak de strafregisterkaart van "Francis Tumbletwo". (deze kaart komt in de "criminal index card" van je notitieboek.

Kijk onder J. Lees de indexkaart van Jack de Ripper.

 

Blue Velvet:

Steeg - Praat met Patrick en hij praat over Patson die iets over sleutels weet.

Woning van Patson - Klop op de deur, trap af, praat met Patson over de sleutel. Pak de  pass sleutel.

 

Hospital:

De oppasser bevindt zich bij het bureau van Tumbletwo. We komen later terug.

 

Red Chapel:

Coulisse - Trek aan de bel, praat met Abigail die nu bij de deur staat en ze geeft je een pistool "gun".

 

Kantoor New York Today:

Praat met Paul. Ga naar je bureau en schrijf het verhaal van vandaag - de Schuilplaats van Verschrikking.

 

Dag 6 - Nacht

Hospital:

Ga naar het kantoor van Tumbletwo. Open de deur met de sleutel en ga naar binnen. Klik op de houtenblok dat de geheime sleutelgat verbergt. Gebruik de Pass sleutel in het sleutelgat.

Geheim laboratorium

Ga de geheime deur door. Kijk beneden en klik op de lamp die op de vloer staat en je hebt licht. Daal de trap af. Ga rechts en bekijk de boeken in de boekenkast.

Ga links en zie een bloedig lichaam onder een deken op het bed. Neem nota van de verschillende organen op de tafel.

Ga naar de trap terug en ga naar de andere kant. Ga links, klik op de doek en een orgaan dat met een bloedtransfusie is verbonden gaat bloeden. Bekijk op het achter tafeltje een document.

Draai je om, loop naar de luikjes in de muur, open een luikje en zie een arts en zijn medewerkers die in gesprek zijn. 

"Hoofdcommissaris Carter zegt tijdens het filmpje dat er een andere moord is gepleegd en zal het lijk naar het lijkenhuis brengen.

 

22 November, Dag 7

Kantoor New York Today:

Praat met je chef. Pak de krant Geïllustreerd 22 Nov. die op de leestafel ligt (waar Paul meestal staat)

Police Station:

Hoofdcommissaris Carter is nog niet terug

 

Red Chapel:

Coulisse - Ga naar Abigail die op het podium zit. Geef haar het pistool terug.

Police Station:

Ga naar het Bureau en ga met Hoofdcommissaris Carter praten. Pak en lees politie rapport 3. "Dezelfde politieagent vond het slachtoffer. Haar hart was verwijderd, ze ging om 10 uur weg van haar plaats en het lijk is om 11.30 gebracht. Niemand heeft Warren gezien in die anderhalf uur. Hoofdcommissaris Carter zei dat het 40 minuten vergt van de moordplaats naar het lijkenhuis".

Etiketteer de nieuwe plaats in inventaris en ga daar naar toe.

 

Crime 21 Nov.:

Bekijk de Raaf die boven op de loopplank zit. Pak misdaadsketch 3 van de grond. Kijk wat rond en ga via de kaart naar: 

 

Red Chapel:

Ga naar Patrick en hij geeft je brief 2 van Jack de Ripper.

Waarom  zou ik het hart van een dame niet grijpen?

Ha Ha!

Jack De Ripper

Praat weer met Patrick."De brief had hij tussen zijn stapelkranten gevonden".

 

Kantoor New York Today:

De chef vertelt je dat het tijd is om je verhaal te schrijven. Praat met Paul. Schrijf het verhaal van vandaag - Bloedige Brieven.

 

Dag 7 - Nacht

Hospital:

Praat met de dronken portier bij de receptie. "Tumbletwo heeft doorgegeven dat zijn sleutel weg is. De portier zal je vertellen wie er de andere nacht in het lijkenhuis was als je eerst de sleutel vindt".

Het bureau van Tumbletwo 

Bekijk zijn agenda en zie het verslag van Paul over Abigail!

 

Red Chapel:

Theater - Praat met de  manager die rechts van het podium zit. "Tumbletwo en een lange man zijn net weggegaan." Luister naar Abigail.

 

Blue Velvet:

Praat met de uitsmijter en je komt te weten dat Tumbletwo hier voor Gilda is.

Ga de linkerzijde door naar de bar. Geef  Tumbletwo zijn kantoorsleutel. "Hij onderzoekt Gilda".

 

Hospital:

Praat met de portier. "Hij kreeg een telefoontje van Tumbletwo over zijn sleutel". Een tekenaar/schilder was in het lijkenhuis dode mensen aan het tekenen - Silk of  Silkner is zijn naam.

Blue Velvet

Praat met Patson in de kiosk over de passleutel en de dag zal automatisch eindigen.

 

23 November, Dag 8

Kantoor New York Today:

Praat met Paul. Ga naar je bureau en pak het affiche/poster van de Moulin Rouge.

 

Red Chapel:

Coulisse - Praat met Abby. "Zij heeft een auditie met een impresario. De Silk is ook een schilder".

 

Agentschap Pinkerten:

Kijk in de Misdaad Dossiers en kijk bij de S of daar iets te vinden is. Niet dus.

Praat met Miss. Robinson en zij adviseer een telegram overzee te verzenden om te zien of ze daar iets nuttig kunnen vinden.

Telegram - Ga naar het bureau die tegenover de voordeur staat.

De telegraafmachine heeft Contact en Onderwerp (subject) nodig om een telegram te verzenden.

Bestudeer de codes over de Morse die je rechts ziet liggen..

Gebruik de onderste pijltoets op de machine <--- als je een fout maakt in de code om het te herstellen.

Klik op het papier om het op te nemen in de machine.

Druk op de punt of het streepje - voor Londen: 39.12 of andere landnummers.(alleen het landnummer)

...-- (klik op de bovenste pijltjes toets van de telegraafmachine  ---> om de codes te scheiden/spatie) ----. spatie .---- spatie ..--- spatie

Klik op het handvat om het getypte in Contact te zetten. 

Je hoort een geluid en je ziet contact: 39 12.

Druk op de punt. of het streepje - voor Silkner.

... spatie .. spatie .-.. spatie -.- spatie -. spatie . spatie .-. spatie

Klik op het handvat om het getypte in subject te zetten.

Je hoort een geluid en je ziet : SILKNER

Je hoort dan een muziekje als alles goed is gegaan.

Red Chapel: 

Praat met Patrick en je krijgt een bericht van Patson.

 

Blue Velvet:

De woning van Patson - Geef Patson de pass sleutel. Geef Patson de affiche van de Moulin Rouge.

 

Kantoor New York Today:

De chef vertelt je dat het tijd is om je artikel te schrijven. Ga naar je bureau en schrijf het verhaal van vandaag - Verschrikking aan de Lage Zijde.

 

Dag 8 - Nacht

Blue Velvet:

Steeg - Praat met zwerver Jason. Leer over de lange kerel die soms voor de illustrator werkt.

Bordeel - Praat boven met Gilda. "Red Sally weet wel iets over Silkner. Gilda zal het aan Patrick doorgeven. Sally en Gilda zullen je morgen zien"

Red Chapel:

Ga naar het theater, luister naar Abby en bij het verlaten van het theater kijk je naar de hemel om de dag te beëindigen.

 

24 November, Dag 9

 

Agentschap Pinkerten: 

Ga naar Miss.Robinson bij de Archieven. Pak en lees het telegram over Silkner.

 

Red Chapel:

Praat met Patrick. Ga naar Red Sally die op je wacht in de steeg bij de Wasserij. 

Steeg van de wasserij - Praat met Sally. "De Silk heeft zijn sleutel van zijn studio achter gelaten bij Liberty and William. Hij is meestal nachts in zijn studio". In inventaris, wordt de nieuwe plaats automatisch geplaatst.

Coulisse - Abby is niet daar, ze is op auditie.

 

Silk's Workshop:

Je kan op de linkerzijde bij de deur door het raam kijken om te zien wie binnen de studio is of in de steeg achter het gebouw, de brandtrap op en je kan daar ook binnen kijken.

Binnen het gebouw, ga naar de linkerdeur, klik op de deurklopper en pak de  workshop sleutel. Open de deur met die sleutel.

Bekijk binnen het blauwe boek dat op bed ligt, Saison En Enfer (Seizoen in Hel). Bekijk de 2 tafels, de schilderijen en de bloedige mannequinpop die achter het groene gordijn in bed ligt.

Draai bij dat bed naar links, kijk door het raam bij de boekenkast, je ziet een lange man aankomen en klopt op de deur. Draai rechts en pak een lege fles "empty bottle" van de bovenste boekenplank.

Ga terug naar de kamer, bekijk de emmer op de vloer. Gebruik de lege fles in de emmer en vul het met bloed "blood bottle". Verlaat de werkplaats en plaats de workshopsleutel terug onder de kloppers.

 

Agentschap Pinkerten:

Druk op de bel en geef de fles met bloed aan de Gerechtelijke Deskundige. Morgen, zal het klaar zijn.

 

Kantoor New York Today:

Praat met Paul. De chef vertelt je om je artikel te schrijven. Ga naar je bureau en typ je verhaal - een Seizoen in Hel.

 

Dag 9 - Nacht

Als je nog niet genoeg gehoord hebt van het zingen van Abby kan je haar weer beluisteren in het Theater.

 

Silk's Workshop:

Kijk in het raam links bij de deur en zie een schaduw. Ga achter het gebouw naar de brandtrap, klim erop en kijk de studio in. Silk schildert een bloedig lichaam. Ga de trap af, zie de lange medewerker binnenkomen, ga de trap weer op en hij verteld dat er een andere moord is gepleegd. Daal de trap af en kijk op de kaart voor de nieuwe plaats - Misdaad 24 Nov.

 

Crime 24 Nov.:

Zie Jeff en de Commissaris die het lichaam onderzoeken. De raaf bovenop de kei brengt een andere flitsscène. Bekijk Silk die bezig is het te schetsen. Draai naar het lijk, klik op het doek waar het lichaam onderligt, de politieagent trekt het doek weg en je herkent Red Sally. Beweeg de cursor over het lichaam en de Commissaris zegt dat hij je morgen wil spreken.

 

25 November, Dag 10

Kantoor New York Today:

Praat met je chef. Paul is niet aanwezig. Pak de Geïllustreerd 25 Nov. krant van de leestafel.

 

Police Station:

Jeff vertelt je om later terug te komen.

 

Agentschap Pinkerten: 

Druk op de bel en kom te weten dat het bloed uit de studio van Silkner het bloed van een koe is.

 

De Scènes van de misdaad:

Ga naar Misdaad (crime) 31 Oct en zie dat er op de misdaadscène, dicht bij de pomp bloemen liggen.

Ga naar Misdaad 15 Nov. en zie bloemen op de misdaadscène onder de tunnel.

Ga naar Misdaad 21 Nov. en zie bloemen  op de misdaadscène onder het viaduct.

Ga naar Misdaad 24 Nov. en zie dat hier geen bloemen liggen.

 

Red Chapel:

Coulisse - Abi is naar het bureau om je daar te spreken.

 

Kantoor New York Today:

Ga naar je bureau en zie Paul en Abby. Je hebt een andere brief gekregen. Pak en lees brief 3 van Jack de Ripper.

De schilders vangen ziel. Ik steel organismen.

Een definitieve aanraking van mijn werk zijn  seizoengroeten!

Ha Ha

Jack de Ripper

Praat met Abby en Paul. Bekijk de kalender die op het bureau ligt om de datums te vergelijken.

kalenderpuzzel

Bekijk de Misdaden Index Whitechapel kaart in je notitieboek: de datums zijn in London: 31 Augustus - 8 , 30 , 30 September en 9 November in 1888.

Kijk op je kaart om te zien dat de misdaden van New York: 31 Oktober - 15, 21 en 24 November in 1901 zijn. 

Omcirkel de datums van de Misdaden in Londen met het rode potlood en de Misdaden in New York met het blauwe potlood op de kalender

Klik op de rode potlood die je op de kalender ziet en klik op de datums van de Misdaden in Londen. De cursor zal dan weer gewoon worden.(er komt een rondje om de datum en de namen worden erbij geschreven)

Pak het blauwe potlood en klik op de datums van de misdaden in New York. Bij de laatste datum zal hij zeggen dat er iets niet klopt. Wacht even tot Palmer zegt - The holiday season (Het vakantieseizoen).

Klik dan op 27 November met het blauwe potlood en hij zegt  - Thanksgiving en paul zegt op zijn beurt dat er dan ook de World Series zijn.

Praat weer met Abby en Paul. "De ripper zal zeker morgennacht op Thanksgiving  het weer proberen".

De telefoon gaat over en commissaris Carter verwacht je.

 

Police Station:

Praat met Jeff en hij zal zeggen dat de commissaris je over enkele minuten kan ontvangen. Ga naar de dubbele deur, alvorens de dubbele deur in te gaan, draai naar links en praat met Silkner. Silkner gaat met je theorie akkoord en adviseert je om rond de pubs te kijken.

Ga naar Jeff terug en nu zegt hij dat de commissaris op je  wacht..

Ga naar zijn bureau en praat met Carter!

 

Agentschap Pinkerten:

Praat met Miss.Robinson en zij zal het telefoonboek geven om de pub/bar plaatsen te controleren.

Pub/bar Puzzel

Bekijk het telefoonboek van de bars. Selecteer het Low Side District. (Lage Zijdistrict).

Bekijk de kaart aan de linkerkant en zie elke punaises.

Klik en sleep een punaise over de kaart, plaats de punaise op een straatnaam. Wanneer de punaises donkerend van kleur wordt laat het dan los. Wanneer je dat correct hebt gedaan, verschijnen de gele punaises op de misdaadscènes. 

 

 

 

Kantoor New York Today: 

De chef wil dat je het artikel schrijft.  Ga naar je bureau en typ nog een verhaal - Moordenaar is nog steeds bezig!

 

Dag 10 - Nacht

Red  Chapel:

Theater - Praat met de manager die achter de bar staat.

 

Blue Velvet:

Paxton is niet in zijn gebruikelijke kiosk.

Bordeel - Praat met de madam. Ga rechts, door de gordijn ingang en praat met Gilda. "Het negende slachtoffer, het negende bevel".

Gebruik de kaart en ga terug naar het Blue Velvet gebied.

Praat  met Jason en het is het einde van de dag.

 

26 November, Dag 11

Kantoor New York Today:

Praat met Paul. "De moordenaar moet een truc hebben om de slachtoffers tot zwijgen te brengen. Bezoek de misdaadscènes opnieuw voor inspiratie".

 

De Scènes van de misdaad: 

Alle bloemen zijn nog daar behalve op de 24 Nov. misdaadscène. Alle misdaadscènes zijn lawaaierige, veroorzaakt door de treinen die er rijden.

 

Red Chapel:

Coulisse - Praat met Abby. Zij geeft opnieuw het pistool. Pak het pistool "gun" van het lage tafeltje.

 

Crime 24 Nov.: 

Praat met de lange man - medewerker van Silkner. Het geluid van de trein die overgaat verstoort hem. Hij is het die de bloemen er neer legt.

 

Agentschap Pinkerton:

Praat met Miss. Robinson. Zij zegt om alle mappen van de stad te pakken en misschien kan je daar een aanwijzing in vinden.

Pak de sleutel van de maplade "maps drawer key" Ga naar de lichtgevende plaat, open onder de  lichtgevende plaat de maplade met de sleutel. Pak alle mappen."New York map - New York Sewers map - New York Subway map en de New York Electrica Supply map"

Mappen Puzzel -

Bekijk de lichtgevende plaat.

Open je inventaris en bekijk de mappen van New York in je notitieboekje.

Klik op de New York map en plaats die op de lichtgevende plaat.

Terwijl je op de map kijkt die je op de lichtgevende plaat hebt gelegd open je opnieuw je inventaris. Klik op een van de andere mappen en plaats die op de New York map  met de punaises. Beweeg het wat over de map. 

Wanneer je de New York Subway (ondergrondse metro) map op een correcte plaats legt over de New York map hoor je een muziekje en de 2 mappen kunnen niet meer worden gescheiden.

De gele punaise plaatsen (misdaadscènes) liggen allemaal aan de metroroute.

Praat met Miss.Robinson en vertel haar dat het de Elevated Railway (spoorwegsysteem) is. Krijg een nieuwe plaats op de kaart "Crime 27 Nov".

 

Crime 27 Nov.:

Zie een dame van lichtenzeden bij de lantaarnpaal staan, gekleed in het groen. Draai rechts, ga de poort door en kijk wat rond.  Ga de geopende deur in en met de trap naar boven. Ga buiten op het balkon, zie een gebouw met ramen over het spoor. Ga terug naar beneden, ga het spoor over het gebouw in. Klim op de metalenladder. Kijk uit het raam en zie achter de geopende poort dat de groen geklede vrouw nu omhelst wordt door een man. Je kan ze van dichtbij gaan bekijken maar je wordt weg gestuurd.

Police Station:

Praat met Jeff over de volgende plaats van de moordenaar. Hij gelooft je toch niet!

 

Kantoor New York Today:

Praat met Paul. Praat met de chef en vraag om de camera. Draai naar rechts en pak de onderdelen van de camera uit de kist die op de grond staat. Driepoot "tripot" , donkere kamer (kamera) "darkroom", fotoplaat "plate", flitssteun "flash support" en het magnesiumpoeder "magnesium powder".

Ga het kantoor uit richting trappen en naar de plaats waar Paul de camera voordien had staan.

Camera Puzzel -

Plaats de driepoot op de goede plaats van de vloer.

Plaats de donkere kamer bovenop de driepoot.

Plaats de fotoplaat in de donkere kamer.

Plaats de flitssteun op de vloer langs de driepoot.

Plaats het magnesiumpoeder in de flitssteun.

Pak het opnieuw en het komt weer los in je inventaris maar je hebt nu geoefend hoe je het dadelijk moet opstelling als je het moet gebruiken.

Ga naar je bureau en schrijf het verhaal van vandaag - dichter dan ooit!

 

Dag 11 - Nacht

 

Crime 27 Nov.:

Ga over het spoor, beklim de metalenladder, installeer de camera  in het midden voor het raam.

Plaats de driepoot eerst, donkere kamer op de driepoot en dan de fotoplaat in de camera. Je ziet een oogcursor. Plaats de flitssteun  rechts van de driepoot op de vloer. Het magnesium in de flitssteun. Kijk met je oogpictogram op de camera. Je ziet een afbeelding met een rondje, beweeg het rondje, (linker muisknop ingedrukt houden en beweeg de hand).

Zie de groen geklede vrouw en een man die een hoge hoed draagt naar het balkon lopen. Boven op het balkon valt de man de vrouw aan. Klik onmiddellijk op de knop rechtsboven in het scherm zodra Jack De Ripper in de cirkel verschijnt en de vrouw met een mes aanvalt. Verlaat de camera en neem geen andere foto. (je laat de kamera staan)

Ga naar de vrouw. Praat met Fausta, "Palmer zal haar veilig naar de Blue Velvet brengen".

Kijk naar de hemel, je schrijft een ander verhaal - Checkmate! De dag beëindigt.

 

 

 

27 November, Dag 12 

Kantoor New York Today:

Draai naar rechts, praat met Paul en je chef die bij het grote bord staan,  "de Chef wil snel een exclusief gesprek met het slachtoffer en de foto snel laten ontwikkelen".

 

Agentschap Pinkerten: 

Praat links met de man van Pinkerten. Geef hem de fotoplaat en hij zal het zo snel mogelijk ontwikkelen.

 

Police Station: 

Jeff  verontschuldigd zich.

Blue Velvet:

Praat met Patrick. (als hij hier niet staat dan kan je hem voor het theater vinden).

Bordeel - Praat met de uitsmijter. Praat met de madam. De bar is nu open! Ga het linkergordijn door en praat met Fausta. Mijn savior! (redder).

 

Agentschap Pinkerten: 

De man van Pinkerten maakte verscheidene kopieën en een voor de archieven. Pak en bekijk de foto (picture) van Jack De Ripper.

 

Kantoor New York Today:

 

Geef de foto aan je chef R.Bur. "Palmer denkt dat het onbruikbaar is. Paul is bij een voorbereidingen in 'Bright' Chapel voor een party". Schrijf het verhaal van vandaag.

 

Dag 12 - Nacht

 

Blue Velvet:

Praat met Paxton die in zijn kiosk staat. Het bordeel is gesloten. Zijn zij allen naar de ' party '?

 

Red Chapel:

Pub van het theater - Ga door het rechtse gordijn van het podium. Praat met de manager. "Abby heeft het theater net verlaten met een pakje en ze zoekt je". Ga naar de kleedkamer en lees de brief die op de make-up tafel ligt.

Er waren drie raven die op een boom zitten.

Down a down, hey down, hey down.

Zij waren zo zwart als zwart zou kunnen zijn. With a down

Één van hen zij tegen zijn partner,

Waar zullen wij ons avondmaal nemen?

With a down, derry, derry, derry down, down

Jack De Ripper

De manager leest de brief van Jack en vertelt het publiek om haar te zoeken. Zodra je het publiek hoort weggaan wordt de cursor actief.

 

Police Station:

Praat met Jeff over Abby die vermist wordt.

 

Kantoor New York Today: 

Paul wacht ook op Abby.

 

Blue Velvet:

Vertel Jason (kan ook bij de Red Chapel worden gevonden) over Abby. Hij zag haar een uur geleden.

Bordeel - Praat met de uitsmijter.

 

Controleer alle scènes van de Misdaad voor Abby.

Bezoek crime 21 Nov. of crime 15 Nov.:

Als je geen Abby ziet - klik opnieuw op de kaart van de plaats 21 Nov. of crime 15 Nov.

Praat met Abby. "Abigail zegt dat je haar hier zou ontmoeten, maar jij weet daar niets van".

Kijk en open de rode doos. Checkmate. Zie een flitsscène. 

Hoor een gil van een meisje. Ga de tunnel door.

Ga vooruit in de steeg, draai naar links en zie een meisje onderaan de trap liggen. Ze lijkt op Fausta?

Draai rond. De Ripper loopt je hard voorbij.

Onmiddellijk, volg hem en je komt bij een haven. Boven het schip vliegt een Raaf.

 

Het Einde

 

Abby is een succesvol zangeres in Broadway.

Jack lacht om de foto "Palmer geeft Abby bloemen" als hij de krant van 1 Januari 1902 leest. 

 

 

Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd

© GameSolves
http://members.brabant.chello.nl/~h.vangompel/
Forum
http://pub24.ezboard.com/bgamesolves

www.000webhost.com