28-10-2015

 

Jerry McPartlin - Rebel with a Cause

 

Alledaags en gewoon. Dat is het leven in Barnett Springs. Jerry verlaat de stad om zijn leven aan Rock'n'Roll te wijden - dat was zijn plan.
Sinds zijn ouders jaren geleden verdwenen zijn gaat er niets zoals gepland. De platen label Big Boss is in de stad gekomen. Jerry's rivaal (en voormalige jeugdvriend) Jimmy Lash hoor je nu elke dag op elke radio.
Zijn relatie met Luna-Lee, eigenares van de lokale snackbar, gaat ook niet goed. Maar door een cryptische brief gaat hij terug naar zijn geboortestad. Ontdek de geheime van Barnett Springs.
Help Jerry met het oplossen van een reeks mysterieuze moorden voordat een gewiekste FBI-agent de verkeerde conclusie trekt, en wil bewijzen dat Rock-'n-roll de muziek van de duivel is.
Misschien kan je Jerry ook helpen met zijn relatie met Luna, of op zijn minst beter te zijn dan Jimmy Lash.

 

Je kan tijdens het spelen prestaties (Achievement) krijgen/verdienen in de steam uitgave.
Jerry McPartlin - Rebel with a Cause

 

Dream

Jerry McPartlin droomt - krijg uitleg over de spelbediening. Klik op de spatiebalk - toont alle hotspots. Kijk met de rechtermuisknop naar de kerkdeur (church door) en probeer het met de linkermuisknop te openen. Dan verschijnt indiaan Wikvaya in je droom. Hij heeft in de echte wereld een brief naar Jerry gestuurd, waarin hij om hulp vraagt. Maar blijkbaar heeft Jerry die brief niet gelezen. Om uit de droom te ontwaken moet je je autosleutel zoeken. Kijk/open je inventaris, door de muiscursor naar de bovenkant van het scherm te verplaatsen. Ga naar links en op de weg iets naar beneden. Druk op de spatiebalk en zie de rode brievenbus. Neem de kapotte autosleutel (boven stukje) uit de rode brievenbus (broken car key/head). Ga naar rechts op het grasveldje, en neem in het midden van het park (druk op de spatiebalk) het andere sleutel stukje (bit/onderkant).
Jerry gaat dan automatisch terug naar Wikvaya. Open je inventaris, en combineer de twee sleutel stukjes met elkaar, om de autosleutel te repareren. Loop dan onder door het park naar je auto. Gebruik de autosleutel op de auto om de droom te verlaten...

Barnett Springs - Luna's Diner
Jerry ontwaakt uit zijn droom, leest de brief van Wikvaya en rijdt naar Luna's snackbar. Jerry is opgegroeid in Barnett Springs. Toen zijn ouders verdwenen, verliet Jerry de kleine stad in Louisiana, opzoek naar een band waarmee hij als een Rockstar door Amerika toerden. Maar dan ontvangt hij de brief van Wikvaya. Zijn dochter Luna, de jeugdliefde van Jerry, is in gevaar, net als Jerry's broer Bobby. De Indiaan vraagt Jerry om hulp.

 

Binnen in de snackbar moet Jerry eerst alles aanhoren van Luna-Lee, omdat hij al zijn vrienden in de steek gelaten heeft toen hij vertrok uit Barnett Springs. Praat daarna met Luna over alles. Jerry klaagt over de afschuwelijke muziek, want hij kan de zanger Jimmy Lash niet meer aanhoren. Dan kom je te horen dat er in Barnett Springs een moordenaar rondloopt die al vier personen gedood heeft: Mrs. Bitters, de leraar, Steven Johnson, en Greg Statson. Behalve Ted durft niemand anders naar de snackbar te komen. Om deze reden is er een FBI agent gekomen. Luna mag hem niet, en zelfs de katten sissen als hij in hun omgeving komt. Ga rechts naar het achtergedeelte van de snackbar. Kijk naar de jukebox. Je hebt geen geld om andere muziek op te zetten. Wikvaya slaapt aan het tafeltje. Probeer Wik wakker te maken. Hij drinkt van zijn cafeÔnevrije koffie, maar die is niet sterk genoeg en valt weer in slaap. Ga terug naar de toonbank (bar) en naar het voorgedeelte. Praat met Ted, een van een drieling. Hij is automonteur en een goede bassist. Zie zijn geluksmunten (lucky coins) op het tafeltje. Ga onder in het scherm naar de flipperkast (pinball machine). Zie het muntenslot in de flipperkast en aan de muur hangt een telefoon. Ga terug naar de toonbank. Kijk naar het oude koffiezetapparaat en praat weer met Luna. Vraag hoe je haar vader (Wik) wakker kan krijgen. Als je om een kopje koffie met cafeÔne vraagt, zegt ze dat het oude koffiezetapparaat defect is. Zeg dat je haar zal helpen met de koffiemachine en beŽindig het gesprek. Neem dan het koffiezetapparaat. Verlaat de snackbar.

Kijk buiten naar de rode auto van Ted. Open de kofferbak (trunk) van je eigen auto en je neemt je gitaar eruit.
Neem het reclamebord (sign) tegen de snackbar. Ga naar de linkerzijkant van de snackbar en door naar de achterkant.
Neem de bowlingbal op de grond. Zie een hangslot (padlock) aan de afvalcontainer en een kat op de grond. Ga terug naar de snackbar.
Praat met Luna, en vraag om de sleutel van de afvalcontainer (dumpster). Ze geeft je de sleutelbos van de snackbar.
Toon de bowlingbal aan Luna. Ga naar de flipperkast. Open de muntenslot met de sleutelbos (keys to the diner), maar het is leeg.
Zie een rode reset knop. Gebruik de bowlingbal op de telefoon. Ga naar buiten.

 

Ga naar de achterkant. Gebruik de sleutelbos op het hangslot van de afvalcontainer. Open de afvalcontainer.
Probeer het koffiezetapparaat in de afvalcontainer te gooien, maar je kan het niet zo hoog optillen en zet het op de grond.
Je neemt er wat koffiedik (coffee grounds) uit. Ga terug naar de snackbar. Bestel nu thee bij Luna.

Ze geeft je een kopje thee (tea). Combineer de koffiedik met de thee. Ga naar Wik.

Verwissel de sterke thee met zijn cafeÔnevrije koffie. Maak Wik dan wakker en nu blijft hij wakker.
Hij vertelt over zijn visioen, waarin hij gezien heeft dat alleen jij de verschrikkelijke dingen kan stoppen.
Maar eerst moet je zijn auto terughalen. Wik had een pakket van Bobby ontvangen en wilden naar de stad.

Maar Spinelli heeft zijn auto weggesleept. Verlaat de snackbar. Stap in je auto en zie een overzichtskaart.

Ga linksonder naar de autokerkhof (andere locaties komen later op de kaart).

 

Spinelli's Junkyard
Kijk buiten voor de poort van de autokerkhof naar de cola machine. Kijk naar de poster van Club 27. De "Queen of DooWop" treed op. Klop op de poort (gate). Praat door de poort met de drie Spinelli's. Tino, Gino en Maria vertellen dat papa Spinelli in het ziekenhuis ligt en daarom moet je bewijzen dat je geen demon bent. Aangezien demonen geen muziek kunnen maken, moet je met hun de 'Doo-Wop' zingen. De Spinelli beginnen. Omdat je het liedje niet kent, geloven ze je niet. Om het lied te leren, ga je naar Club 27 in de stad. Deze locatie wordt toegevoegd op de kaart. Gebruik de bowlingbal op de poort. Stap in je auto en ga op de kaart naar Club 27.

Club 27
Je komt in het centrum van de stad bij het park van je droom.

Ga iets naar rechts en zie daar het grote rode neon teken van Club 27.
Ga door de achterdeur (way backstage) naar binnen aan de zijkant van de Club.
Kijk binnen naar de gesloten kelderdeur (basement). Het heeft nummer 27.

Klop op de deur van de kleedkamer (dressing room).
Dianne kan je helpen en de 'Doo-Wop' leren, maar je moet eerst bewijzen dat je niet de moordenaar bent.
Jerry had ooit een handtekening van Sam Sedaka, die hij verpand heeft.

Verlaat de club, ga naar je auto en rij op de kaart naar het pandjeshuis.

Pawnshop
De deur van het pandjeshuis is gesloten. Controleer de deur - in het slot is de naam Spinelli gegraveerd.
Rij naar de nieuwe locatie op de kaart, naar het ziekenhuis.

Hospital
Ga rechtdoor naar de gang en verder door naar kamer 2. Klop op de deur en praat met Antonio Spinelli.
Hij zal je niet binnen laten. Hij geeft je de sleutel van het pandjeshuis.

Hij legt je het slotsysteem uit van de Spinelli sloten.  Alle sleutels die op hetzelfde cijfer eindigen passen in het slot.

Bv heb je sleutel 28 dan past die ook in de sloten 18,38,48 enz..
Gebruik de bowlingbal op de deur en verlaat het ziekenhuis. Ga naar het pandjeshuis.

Pawnshop
Open de deur met de sleutel en ga naar binnen. Binnen heeft Ed zich achter een deur verstopt.
Ook hij is bang voor de moordenaar. Kijk rond. Zie rechts van de ingangdeur een sigarenkistje.
Neem handtekening kaart 2 op de toonbank (autograph card 2). Praat met Ed over het sigarenkistje.
Geef je gitaar aan Ed en neem dan als ruil het sigarenkistje (cigar box). Toon de bowlingbal aan Ed.
Rij terug naar de club en ga door de achterdeur weer naar binnen.

Club 27
Schuif de handtekening kaart onder de deur door van de kleedkamer. Dianne gelooft je nu en leert je de 'Doo-Wop'.
Het liedje wordt driestemmig gezongen. Wanneer twee stemmen aanwezig zijn, moet je erachter komen welke stem ontbreekt:

de hoge, het midden of de lage stem.  Met deze informatie rij je terug naar het autokerkhof.

Junkyard
Klop op de poort. De Spinelli's zingen het lied, waarna je moet reageren. Je kan uit 3 toonhoogte kiezen.
Selecteer de laatste lage toonhoogte (misschien is dit per spel verschillend?).
Heb je dat goed gedaan zetten ze de auto van Wik voor de poort. Jerry neemt het pakketje eruit.
 

Luna's Diner
Terug in de snackbar geeft Jerry het pakketje en een brief van Bobby terug aan Wik. Bobby wilde uitzoeken waarom zijn ouders verdwenen zijn. Toen vond hij in de administratie iets over een artefact van de Hopi indianen en ook een archeologische plaats. Daar vond hij meer artefacten. Onlangs gebeuren er vreemde dingen. Dingen verdwijnen, je zag vreemde lichten en je ziet iedere keer een man in een schaduw. Er is een remedie tegen de demon. Jerry vraagt aan Wik, die een sjamaan van de Hopi indianen was, voor hulp. Wik heeft een recept dat alleen bereid kan worden door gewijde handen. Luna heeft ingewijde handen en kan het maken. Wik leest de ingrediŽnten voor en moet lachen omdat Jerry's ouders het drankje  vuurwater noemde. In de brief die Jerry's ouders aan Jerry geschreven had schrijven ze over een groot mysterie. Maar Jerry kan zich geen brief herinneren. Jerry stoort zich aan de muziek uit de jukebox. Ga naar de flipperkast. Druk op de rode reset knop, zodat Ted op de flipperkast gaat spelen om weer de hoogste score te krijgen. Neem dan de geluksmunten op het tafeltje en ga terug naar de jukebox. Gebruik de munten in de jukebox om andere muziek op te zetten. Jerry gebruikt de munten in de jukebox, behalve de vergulde geluksmunt uit 1938 waaraan Ted gehecht is. Luna komt erbij om over je ouders te praten. Wik zegt dat Jerry's ouders hem niet zomaar in de steek gelaten hebben, maar omdat ze iets belangrijks ontdekt hadden. Op dit moment komt de FBI agent binnen . Hij verdenkt Jerry dat hij iets met de moorden te maken heeft. Dan verlaat de FBI agent de snackbar en Wik zegt dat Jerry hem moet vinden omdat hij misschien iets te maken heeft met de moorden. Jerry moet zijn totemdier vinden, want ieder mens heeft er een. Dit dier leidt je naar de FBI agent.

 

Ga naar de voorkant, zie dat Luna de keuken ingaat en een bord eten voor Ted gemaakt heeft. Praat dan verder met Wik over de brief van je ouders. Je gaat de brief uit je auto halen. Open de brief (parents letter) in je inventaris en krijg de zegelring van je vader. Lees de brief, over de mysterie. Jerry moet de ring alleen gebruiken in nood. Verlaat de snackbar en ga naar de achterkant. De kat ligt er niet meer. Ga naar de voorzijde van de snackbar. Zet de handrem af van Ted's auto (klik op de rode auto). Je geeft de auto een duwtje en rolt naar achteren. Ted komt naar buiten gerend, om zijn auto tegen te houden. Je gaat terug naar binnen. Neem wat speklapjes (bacon) op het bord van Ted. Ga naar buiten en naar de achterkant. Leg een spekje op de grond voor de afvalcontainer. De kat komt te voorschijn, maar als je de kat probeert te nemen, vlucht hij naar zijn schuilplaats. Leg weer een spekje op de grond en plaats dan het reclamebord (sign) voor de schuilplaats (hideout 1). Probeer de kat te pakken, maar weer rent hij weg, maar nu naar de andere kant. Neem het oude koffiezetapparaat. Leg weer een spekje op de grond en zet het koffiezetapparaat voor de tweede schuilplaats. Nu kan je de kat vangen. Ga terug naar de voorkant. Je kan nu naar het zuiden of naar het noorden lopen, maar je weet niet welke kant de FBI agent opgegaan is.  Gebruik daarom de kat op de zuidelijke en de noordelijke weg en kijk waar hij reageert. In het noorden, sist en krabt hij, dat betekent dat de agent deze weg genomen heeft. Je stapt in je auto en rij naar het motel.
 

Motel
Bij aankomst ziet Jerry de agent in kamer 80 gaan.

Kijk naar de kamerdeur - het heeft een slot van Spinelli.
Kijk door het raam en rij terug naar de snackbar.

Luna's Diner
Ga naar binnen en praat met Wik. Hij geeft je het recept en een Yanto wortel (root).
Lees het recept en noteer de ingrediŽnten die je moet krijgen:

 • Heilige Yanto wortel gekookt in Zwart sodawater

 • Adem van een zanger

 • Geheim van je ouders

 • Kennis van een leermeester

 • Hart van de Phoenix

 • Een vliegende boodschap

Junkyard
Gebruik de 1938 geluksmunt  in de cola machine om een flesje cola te kopen = zwart sodawater voor het recept. Ga op de kaart naar Club 27.

Loop eerst als je de auto uitstapt de weg linksom en ga in het postkantoor (mail office) = aan de overkant van Club 27.

Mail Office
Praat in het postkantoor met Ed over de post uit het buitenland. Alleen postbodes hebben toegang tot de luchtpost.
Mr. B, die eigenaar is van de helft van de stad, neemt op dit moment geen postbodes meer aan.
Gebruik de bowlingbal op Ed. Ga nu naar Club 27.

Club 27
Binnen proberen Fred en Mr B, Dianne uit haar kleedkamer te krijgen, maar ze is bang voor de moordenaar. Praat met Mr. B. Hij zal je helpen als je Dianne uit haar kleedkamer kan krijgen. Probeer in aanwezigheid van Mr. B de kelderdeur te openen. Mr. B zegt dat je weet waar je de sleutel kan vinden. Ga de linker trap op richting het podium (to stage direction). Neem het doek (cloth) over het wagentje. Kijk naar de taperecorder. Neem sleutel 27, tegen de linkerkant van de taperecorder. Kijk ook even links op het podium (stage) en ga dan terug naar de kelderdeur. Open de deur met sleutel 27 en ga naar binnen. Neem uit de kelder een spotlight (headlights), Jimmy Lash haarverzorging set (na 3x zal hij het met moeite pakken), blikje (tin can), een plaat (tin), bezem (broom) en een houten lat (wood lath). Klop tegen het het plafond (ceilling) - daarboven is de kleedkamer. Verlaat de kelder. Combineer de houten lat met de doek om een ​​spook (ghost) te maken. Gebruik deze spook op het venster (window) van de kleedkamer. Gebruik dan het spotlicht op het venster van de kleedkamer. Sla dan met het blikje tegen de kleedkamerdeur en dan de plaat (tin) tegen de deur. Ga terug naar de kelder.

 

Gebruik de bezem tegen het plafond en Dianne is nu zo bang dat ze de kleedkamer verlaat. Verlaat de kelder. Praat weer met Mr. B en vraag om een ​​baan als postbode. Je moet eerst bewijzen dat je een postbode kan zijn. Hij geeft je een brief die je moet bezorgen aan de Spinelli's. Ga nu de kleedkamer binnen. Neem de Dr. Semntos mondverfrisser = adem van een zanger. Vanuit de kleedkamer kan je rechtstreeks naar de straat. Ga naar je auto en op de kaart naar het huis van je ouders.

Jerry's House
Een hond bewaakt het huis. Ga links naar de bloempot en neem er de huissleutel uit. Gebruik de kat op de hond, zodat de hond achter de kat gaat rennen. Open dan de voordeur met de huissleutel (family home key) en ga naar binnen. Ga door de open deur naar de biljartkamer. Verzamel alle biljartballen: 1 tot 15 en de witte speelbal. Alleen bal 2 ontbreekt. Gebruik de bowlingbal op de biljarttafel. Kijk naar de lege plaats in de bar (empty space). Hier stond altijd het sigarenkistje van je vader. Bobby heeft het misschien verkocht. Ga de trap op naar de bibliotheek (library).


Kijk naar de foto van je ouders. Het is een foto toen ze een biljarttoernooi wonnen.  Ze houden bal 2 en bal 3 in hun handen. Kijk naar de boekenkast en naar de buste. Neem de borsten (boobs). Achter de borsten is een geheim vakje. Leg bal 3 in het geheime vakje. Combineer in je inventaris de zegelring van je vader met het sigarenkistje en krijg biljartbal 2. Leg bal 2 ook in het geheime vakje. Dit opent een geheime kamer achter de boekenkast en ga naar binnen. Kijk naar de nis naast de tafel en neem de L.O.A.R.S. amulet. Jerry's ouders behoorde tot een geheim genootschap. Zo heb je het geheim van je ouders gevonden. Verlaat de bibliotheek. Je kan alle andere biljartballen terugleggen op de biljarttafel, omdat je ze niet nodig hebt. Verlaat het huis en ga op de kaart naar de school.

School
Ga naar de gang en kijk achter in de gang naar opbergkastje 66 (locker). De sleutel is in het slot en je neemt sleutel 66.  Open het opbergkastje en je neemt er een vishengel uit. Gebruik in je inventaris de bowlingbal op de vishengel (fishing rod). Ga dan naar het klaslokaal. Neem het recept voor zoetstof 2B (sweetener) uit een klas tafeltje. Ga naar het skelet en kijk er 3 keer naar, om te zien hoe de botten met elkaar verbonden zijn. Neem een klas stoeltje (chair). Zie een bunsenbrander en een schoolexperiment op de werktafel. Je hebt instructies nodig voor het experiment. Gebruik daarom het recept voor zoetstof 2B op het schoolexperiment. Jerry mengt de ingrediŽnten automatisch in een reageerbuisje en neemt het volle reageerbuisje. Klik op de bunsenbrander (burner) om het aan te steken. Gebruik het volle reageerbuisje (tube) op de bunsenbrander en je hebt zoetstof 2B. De ventilatieschacht boven het schoolbord is te hoog. Neem een vrouwelijke schroef  (screw) uit het schroevendoosje op de werktafel en ook het laboratorium flesje met 'despicer'. Zie de gesloten materiaalkast 84 naast het schoolbord. Je hebt sleutel 34 uit het postkantoor. Deze moet dus ook op materiaalkast 84 passen, want beide hebben als laatste cijfer een 4. Dit sleutelsysteem had vader Spinelli je uitgelegd toen je de sleutel van het pandjeshuis van hem kreeg. Open daarom materiaalkast 84 met sleutel 34 en je neemt er soldeerdraad, soldeerbout, draad en batterijen uit. Zet dan de stoel tegen de muur onder de ventilatie. Kijk naar de ventilatieschacht - koele lucht komt uit de personeelkamer. Ga terug naar de gang en verder door de gang. Hier staat Ted. Praat met Ted. Hij wil de deur naar de personeelkamer repareren, maar hij heeft geen vrouwelijke schroef. Geef hem de vrouwelijke schroef en pak dan zijn schroevendraaier (screwdriver) op de grond. Ga terug naar het klaslokaal.


Gebruik de schroevendraaier op de ventilatieschacht en krijg de 4 grote schroeven. Kijk dan in de ventilatieschacht. Via een spiegel ziet Jerry een altaar. Op het altaar is een boek met een metalen gesp. Combineer de draad (wire) met een schroef. Combineer deze schroef dan met de batterijen en je hebt een elektromagneet. Combineer deze elektromagneet met de vishengel. Gebruik dan de vishengel met de elektromagneet op de ventilatieschacht, om het boek in de personeelkamer te nemen. Je leest dan het "Ultimate game guide" boek in je inventaris = kennis van een leermeester. Verlaat de school en rij naar de zee.

Sea
Zie hier een watervliegtuig (airplane). Gebruik de schroevendraaier op de vliegtuigdeur.
Jerry stapt in het vliegtuig, maar Mossy Mossborn zit in het vliegtuig.
Je mag naar binnen als je hem een rabarber taart van ​​tante Agatha geeft.
Deze taart was jaren geleden verboden.

Luna's Diner
Praat binnen met Luna over de taart, maar ze heeft die niet meer.

Maar de Spinelli's en Mr. B hebben deze taart misschien wel.

 

Junkyard
Klop op de poort om over de rabarber taart te vragen - de voorraad is op. Klop nogmaals op de poort om de brief af te leveren.
Tino wil de brief niet aannemen, omdat een brief van Mr. B meestal problemen geeft. Klop nogmaals op de poort.

Hij zal de brief aannemen als je hem een Jimmy Lash haarverzorging set geeft.
Geef de Jimmy Lash haarverzorging set aan Tino, maar de pommade ontbreekt in de set.

Club 27
Praat met Mr. B over de rabarber taart - Fred bakt ze voor hem. Praat met Fred. Hij heeft zoetstof 2B nodig voor de taart.
Geef hem de zoetstof 2B (sweetener). Verlaat de Club, ga terug naar binnen, praat met Fred en krijg een tante Agatha rabarber taart (pie).
Praat met Mr. B over Spinelli en de brief. Mr. B heeft Jimmy's pommade ingezet in een spel en verloren aan Ted.

School
Praat achter in de gang met Ted over de pommade. Hij weet dat je zijn geluksmunt gestolen hebt en wil de pommade ruilen tegen zijn geluksmunt.
Ga naar het autokerkhof. Gebruik de elektromagneet op de cola machine en uiteindelijk heb je de gouden geluksmunt uit 1938 terug.
Ga terug naar Ted in de school. Geef de geluksmunt en Ted en krijg de pommade.

Sea
Ga naar het watervliegtuig. Open de deur weer met je schroevendraaier. Je geeft de rabarber taart aan Mossy.
Jerry mag nu naar binnen en je vindt de vliegtuigsleutel met een Phoenix hart hangertje.

Junkyard
Geef de pommade door de poort aan de Spinelli's.

Je geeft ook de brief aan de Spinelli's en krijg een ontvangstbewijs.

Club 27
Geef het ontvangstbewijs (receipt) aan Mr. B. Je bent nu een derdegraads postbode.
Verlaat de Club en loop naar het postkantoor.

Mail Office
Praat met Ed en vraag over de luchtpost. Er ligt al jaren een luchtpost pakketje voor Ernest Tracy in het postkantoor, omdat niemand weet waar hij woont. Jerry zegt dat hij het zal bezorgen en krijg het pakketje. Je hebt nu de vliegende boodschap (air mail).

Luna's Diner
Je hebt nu alle ingrediŽnten voor het wapen tegen de demon. Geef de ingrediŽnten een voor een aan Luna:

 • Yanto wortel (root)

 • Zwarte sodawater (cola)

 • Adem van een zanger (Dr. Semntos Freshmouth)

 • Geheim van je ouders (Amulet)

 • Kennis van een leermeester (Ultimate game guide)

 • Hart van de Phoenix (heart)

 • Een vliegend boodschap (air mail)

Luna gaat naar de keuken, komt terug en geeft je een veldfles met Yanto root water.
 

Motel
Jerry gaat naar het motel. Ga nu in motelkamer 80. De agent is er niet.
Open de lade (drawer) onder het raam en je ziet foto's van Luna.
De agent wil haar ontvoeren. Jerry rijdt snel terug naar de snackbar.

Luna's Diner
Luna is niet meer achter de toonbank. Ga in de keuken (kitchen). Jerry neemt een potje 'Wik's Spicy Wicy hotmix'. Ga naar het achtergedeelte. Hier ligt Wik op de vloer. Neem de geneesmiddel zak (medicine pouch), en gebruik het op Wik. Hij ontwaakt langzaam en vertelt je nu meer over de demon die de harten van zijn slachtoffers opeet om in deze wereld te kunnen blijven. Hij dwaalt tussen werelden en kan niet lang op een plaats blijven. Om hem te verdrijven heb je een Tomahawk (bijl) van de Hopi Indianen nodig. Maar omdat die op heilige grond ligt, kan alleen Wik die halen. Daarom heeft de demon Luna ontvoerd. Jerry moet de demon met Yanto root water verdrijven.

Road
Jerry stapt in zijn auto, rijdt op een landweggetje en dan fladdert er een krant tegen de voorruit. Neem de krant en je ziet de weg weer beter.
Maar de rit eindigt al snel, want Luna en de demon staan midden op de weg. Jerry wordt gevangen genomen door de demon.
Jerry wordt vastgebonden aan een boom, Luna neemt de kans om weg te lopen. De demon rent haar achterna.
Gebruik dan je zakmes (pocketknife) om het touw (bonds) door te snijden en volg de demon in het riool.

Sewer
Zie de demon achter de gesloten poort. Kijk naar poort 1 (gate 1) en zie dat je in riolering sectie 47 bent. Gebruik sleutel 27 om poort 1 te openen en ga verder. Kijk naar poort 2 - sectie 666. Open deze poort met sleutel 66 en ga verder. Hier kom je tussen een aantal touwen met messen vast te zitten. Gebruik je zakmes op de touwen in de muur (ropes) om ze door te snijden. Het zakmes valt op de grond. Nu moet je snel reageren, omdat de demon een pistool op je richt. Giet de Yanto root water over hem. Helaas verdwijnt de demon niet, maar verschijnt in zijn ware gedaante. Hij wil een spel met je spelen, met als inzet, Luna. Ze gaan naar Club 27.

Club 27
Op het podium heeft de demon een kookwedstrijd opgezet. Luna is vastgebonden aan een paal. Jerry en de demon gaan een chilischotel maken. Als de Chili van Jerry scherper is, laat de Demon hem en Luna gaan. Is de Chili van de demon scherper, krijgt hij Jerry's ziel. Zodra je je kan bewegen ga je naar de tafel achter Luna. Neem de volgende ingrediŽnten:

 

Spaanse peper (chili), knoflook (garlic), tomaten, bonen (beans), uien (onions), hete saus en gehakt (ground meat).
 

Leg deze ingrediŽnten in je kookpan. Voeg daaraan toe de pittige 'Wik's Spicy Wicy hotmix'.

 

Mocht je de 'Wik's Spicy Wicy hotmix' en/of de 'despicer' vergeten hebben, praat dan met de demon en zeg dat je naar toilet moet.

Je kan dan de Club verlaten en deze ingrediŽnten in de keuken van de snackbar en in het klaslokaal op school gaan halen.

 

Ga als je alles hebt naar de tafel van de demon. Zie een glas water op zijn tafel staan. Giet het Yanto root water in zijn glas. Ga terug naar je eigen kookpan en klik erop om te starten. Jerry zal beginnen. De demon schept zijn chili in een kleine kom, die hij naast zijn glas water zet. Neem de 'despicer' (verlicht de scherpte) uit je inventaris en gebruik het in de kom. Neem dan de kom en eet de demon chili. Het is scherp, maar Jerry kan het verdragen. Dan eet de demon van jouw chili. Het is pittig, drinkt de Yanto root water uit zijn glas, ontpoft en lost op in zwarte rook.
 

Einde

 

© Henk

Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

Vraag toestemming als je naar een oplossing wil linken
Gamesolves

NL Forum 

www.000webhost.com