Reis

Naar het Middelpunt van de Aarde

Journey To The Center of the Earth


Reis naar het middelpunt van de aarde is een 3D-avonturenspel met een originele plot dat gedeeltelijk op het klassieke sciencefictionverhaal van Jules Verne is gebaseerd. Speel Reis naar het middelpunt van de aarde en ontdek onbekende werelden vol personages die prachtig zijn gemodelleerd. Je kruipt in de huid van Ariane, een op wereldfaam beluste journaliste. Ontdek samen met Ariane een verafgelegen universum en zwerf rond in vier fantastische werelden. De ontdekkingsreis voert u tot het middelpunt van de aarde, van het paddenstoelenwoud tot de vallei der geesten, van de stad van het mensenras tot het rijk van de reuzen. Ariane is bijzonder gedetailleerd uitgewerkt. Ze is tegelijkertijd gevoelig en complex. Wat haar onder het aardoppervlak overkomt, bezorgt haar op zijn zachtst gezegd koude rillingen. Het verhaal ó boordevol verrassingen en raadsels ó verplicht iedere spelfanaat belangrijke keuzes te maken die niet alleen de toekomst van Ariane bepalen, maar ook die van de wereld die ze heeft ontdekt!

 

De meningen van de wetenschappelijke gemeenschap waren verdeeld wanneer professor Lindenbrock in 1864 een verslag gaf van zijn expeditie naar het middelpunt der Aarde. Moest men de verhalen geloven van deze geleerde, die ook wel een beetje als excentriekeling bekend stond? Maar voordat hierover een ware polemiek kon ontstaan, slaagde een jaloerse rivaal erin de geloofwaardigheid van Lindenbrock te ondermijnen. Op korte termijn wordt de hele expeditie dan ook afgedaan als pure fantasie, die al gauw wordt vergeten...

2005: Ergens boven IJsland maakt Ariane, een jonge persfotograaf van het tijdschrift, Horizons, luchtfotoís vanuit een helikopter. Zodra ze echter landt op een rand van de vulkaan Snaeffels, wordt de helikopter vernietigd door een hevige rotslawine. Zonder nieuws van de piloot probeert Ariane een weg te vinden om hulp te halen, maar plotseling opent de Aarde zich onder haar voeten... Enkele honderden meters dieper bevindt ze zich alleen op een ondergronds strand. Ariane ontdekt de meest onwaarschijnlijke landschappen en ongewone objecten Ö Wat is deze vreemde wereld? Wie zijn deze mensen? Waar komen ze vandaan? Wanneer u Ariane volgt, vertrekt u op een ontdekkingsreis in een onbekende wereld, met even vreemde als fascinerende beschavingen Ö ergens in het middelpunt van de aarde. Voor Ariane, als professionele journalist, is dit dť kans van haar leven, met het vooruitzicht op een Primeur die haar carriŤre kan lanceren. Wanneer de eerste opwinding van de nieuwe ontdekking voorbij is, komt de lugubere kant op het toneel: een verborgen gevaar bedreigt de toekomst van deze wereld. Een verschrikkelijke dreiging hangt in de lucht: het einde is nabij. Tegen beter weten in stort Ariane zich in het gevaar. Welke keuzen zal ze maken? Zal zij de weg naar het oppervlak terugvinden? Zal zij de primeur van haar leven kunnen waarmaken? Zal zij het bestaan van deze wereld onthullen, ondanks het feit dat ze daarbij het voortbestaan nog meer in gevaar brengt?

 

Dit is een point & click spel. Je komt in de cabine/ menu met de ESC toets. Met de rechtermuisknop zie je je inventaris. Sommige inventaris voorwerpen hebben een woord in blauw dat je kunt aan klikken om een actie te activeren. De computer aan de linkerzijde van de inventarisbalk is waar je alle documenten, nota's, enz. leest. en analyseer. Het toont post en foto's die automatisch door Ariane wordt genomen. Klik op X rechtsboven van het scherm op de laptopscherm te sluiten.

Om Ariane snel te laten lopen, klik je 2x op de voetstapcursor. Het spel is lineair en zal je niet verder laten spelen als je sommige acties niet gedaan hebt. Het drukken van de spacebar slaat de dialogen over. Ben zeker om Ariane op hotspots te plaatsen om haar aan een specifieke actie te krijgen.

Aangezien hotspots kleine gebieden zijn, beweeg Ariane of de cursor rond om hen te vinden.

 

Oplossing voor de Nederlandse en Engelse versie.


De Vulkaan van Snaeffels

 

De helikopter stort neer in de Snaeffels vulkaan, in IJsland. Ariane gebruikt haar camera om foto's te nemen en de rotsen vernietigen de helikopter

Helikopter - Pak links een helikopterschroef "helicopter blade".

Gebruik het helikopterschroef (pak het uit de inventaris en klik het op de helikopter) op de gesloten deur van de helikopter.

Pak het touw "rope", mes "knife", laptop en handtas "bag". Kijk in de tas (klik op "unpack" ) en je pakt er een schroevendraaier "screwdriver", handschoenen "warm cloves", aansteker "lighter" en lege veldfles uit "empty flask".Gebruik de schroevendraaier op het medicijnkastje, open het kastje in je inventaris en je hebt een fles schoonmaakmiddel "cleaning solution", rol hechtpleister "plaster", verband "bandage" en een buisje met pillen "pills".

Gebruik het mes rechtsboven op de elektrische draden"wire". Klik linksboven op de pijl om de helikopter te verlaten.

 

Strand - Ga naar het linkerscherm , zie een naakte boom en de zee - loop wat op en neer tot je zegt dat je het bureau moet waarschuwen.

Om het bureau te vertellen over het ongeval gebruik je de laptop (klik op "use"). Je ziet links van de inventaris het laptopscherm. Klik op het scherm.

De laptop heeft documenten, encyclopedie, Berichten (e-mail) en Mijn foto's. Klik op mail en zie inkomende en uitgaande post.

Klik op SOS om de e-mail te lezen die je gaat versturen. Klik dan op post met groene pijl om de e-mail te verzenden.

Klik op X  rechts boven van de laptop om het te sluiten. Ga terug naar de helikopter, ga rechts het scherm uit.

Zie een passage die door een kei wordt geblokkeerd. Gebruik de helikopterschroef op de kei en de passage wordt ontruimd.

Ga door de passage maar het is te donker. Gebruik de aansteker om het aan te steken en klik de aansteker op de donkere passage.

 

Onderwereld Vulkaan: First Camp

 

Strand met oude mijningang - Praat met Adam Coverlier. Vraag hem alle dialogen. Pak het uiteinde van een been "top of bone" voor Ariane's voeten.

Neem de lege fles uit je inventaris, klik op de rots aan de kant van het water en Ariane zal het vullen met water  (goed kijken dat de cursor veranderd in een handje)

Oude mijn - Ga onder in het scherm naar de oude mijn. Pak de grote schelp "giant shell" links bij de ingang van de mijn.

Ga de mijn in, pak de oude zegels van vreemde symbolen "seals" uit de kist, pak rechtsonder van een kist een oude beitel "old chisel". Verlaat de mijn.

 

Andere kant van het strand - Ga de  planken over naar de andere kant van het strand.

Pak het doekje "cloth" bij de voorgrondstapel puin en versteend stuk hout "wood" aan de linkerzijde van het scherm.

Bekijk de twee grafstenen bij de boom, Ariane zegt om de encyclopedie te raadplegen.

Klik de laptoppictogram op het linker grafsteen, klik op de linkerzijde van de inventarisbalk op het scherm.

De monitor knippert. De encyclopedie over Ivan Platonov kan je lezen.

Het zegt dat hij in 1864 zelfmoord pleegde maar op het grafsteen staat dat hij in 1872 stierf.

Bekijk de andere grafsteen en je kunt de ingekerfde tekst nauwelijks lezen.

Gebruik het schoonmaakmiddel in je inventaris met de doek (klik op de fles en klik die op het doekje). Gebruik de natte doek op het lege grafsteen.

Klik de laptop op Armand Latifere. De encyclopedie verklaart dat hij in IJsland in 1864 verdween en in 1874 stierf.

Grot - Ga via de spelonk, naar de grot,  in het linkerachtergrond gedeelte, door op het net te klikken bij de waterval en ga de grot in.

Klik op het kristal boven de ladder.

In inventaris; gebruik de handschoenen, combineer de oude beitel met het versteende hout en klik dan de beitel op het  ruw kristal "crystal".

Kristal polijsten - Ga onder het scherm uit en je ziet rechts een apparaat met een blaasbalk. Plaats het kristal op de houder. Klik op de blaasbalg. Ariane zegt iets nodig te hebben om het te polijsten. Pak het kristal terug. Ga buiten de grot, klik (rechts) het handpictogram, net boven de varens en je pakt zand "sand". Plaats het kristal weer op de houder. Klik het zand op de fles van het apparaat.

Klik 4 of 5x op de blaasbalk, het kristal veranderd van vorm en pak het gepolijste kristal "polished crystal".

Oude Mijn - Ga naar de oude mijn terug. Ga verder de mijn in maar het is te donker.

Ga naar het grote wiel op de linkerzijde en bekijk een paneel van dichtbij. Gebruik de handschoen, plaats de elektrische draad op het paneel.

Gebruik het hechtpleister op de blootgestelde draden (trek eerst weer een handschoen aan). Het wiel draait en het licht brandt.

Ga naar het eind van de mijn en zie een grote rondedeur.

Ariane verklaart dat de zegels waarschijnlijk in een bepaalde volgorde geplaatst moeten worden om de deur te openen.

Plaats de zegels in het midden van de cirkel. 

Zegel Puzzel - Klik op de tekst boven de deur.

Het westen is het tegenovergestelde van het Oosten. Ons verhaal begint bij zonsopgang. Natuur en technologie gaan hun eigen weg.

Eerst degene waarvan we komen. Dan degene die ons voedt. Gevolgd door degene die we ontginnen. Dan komt de tijd van transformatie en van getemde energie.

Tot slot volgen degenen die ons leiden.

 

Bekijk de deur. Klik op een zegel en plaats de zegel in een vakje. De aanwijzing verklaart dat de verbindingen in 2 verschillende categorieŽn (Natuur en Technologie) moeten zijn en geplaatst moet worden in de linkerzijde en rechterzijde. Klik de zegels in de vakjes.

 .

OriŽnteer (het Westen -links) Natuur

Ons verhaal begint bij zonsopgang

OriŽnteer (oosten - rechts) Technologie

Moeder

Eerst degene waarvan we komen

Vuurtoren

Tarwe

Dan degene die ons voedt

Vogel tijdens de vlucht

Berg

Gevolgd door degene die we ontginnen

De pictogrammen van de chemie

Doek en spinnend speelgoed

Dan komt de tijd van transformatie

tandwielen

Bliksem

en van getemde energie

Sikkel en Tarwe

Maskers

Tot slot volgen degenen die ons leiden

Zee

 

Ondergrondse Stad

 

Het Bos met de paddenstoelen - Ga de deur door. Ga naar het volgende scherm.

Gebruik de laptop op de reuze paddenstoel "mushrooms".- onbekende soorten.

Gebruik het mes op de kleine paddenstoeltjes "little mushrooms" (vreemde geur).

Volg het pad, je ziet links een hut bovenop ťťn reuze paddenstoel.

Ga daar naar toe en ga via de trap, om de paddenstoel, boven naar de hut.

 

De uitkijkpost - Vraag alle dialogen aan Luitenant Lenkofft. Dit is een militaire buitenpost.

Genees het gebroken been - Zijn collega brak zijn been en je moet zijn pijn verlichten. Ga naar beneden, (als de laptop in beeld komt kijk je in de laptop en lees het bericht van je zuster Eva "Hi there", je kunt niet antwoorden?). Ga boven in het scherm/ rechts en volg het pad naar een hangbrug. Bekijk de stomp van een paddenstoel. Gebruik het mes erop, voor platte stukjes paddenstoel "flat mushroom".

Ga  terug naar de Luitenant van de uitkijkpost. Bespreek met hem de andere dialogen (die wit verlicht zijn, zijn de nieuwe vragen).

 

Maak de hoorn - De hoorn, die wordt gebruikt om de pterodactylus te roepen, is gebroken.

Pterodactylus antiquus is een pterosauriŽr die leefde in het Late Jura, de naamgever van de groep der Pterodactyloidea.

Pterodactylus is de eerste pterosauriŽr waarvan wetenschappers zich bewust waren dat hij bestond: in 1784 beschreef Cosimi Allessandro Collini,  deze vondst uit de kalk van de Eichstštt die de wereld voor een raadsel stelde. Niemand wist precies wat het beest voor iets was, totdat de Duits/Franse vergelijkende anatoom Georg Kuefer ó alias Georges Cuvier ó in 1809 tot de conclusie kwam dat het een vliegend reptiel betrof, dat hij informeel ptero-dactyle noemde, ofwel "vleugelvinger", omdat het vleugelbot uit de vierde vinger van de hand bestond.

 

Gebruik de aansteker om hem aan te steken. Gebruik de aangestoken aansteker op het been "hard cranium". Combineer de verharde been met de grote schelp (bewerkte schelp) "prepared shell". Ga helemaal terug naar de grot met de kristalen en blaasbalg (dubbel klik om haar harder te laten lopen dat klere end). Pak de blaasbalg (deze kon je niet eerder pakken omdat je eerst met de luitenant moet praten) "bellows".

Ga terug naar de uitkijkpost. Bekijk de grote hoorn van dichtbij, plaats de bewerkte schelp op het uiteinde van de hoorn.

Plaats de blaasbalg op het uiteinde van de schelp. Praat met de luitenant. Filmpje. Je ziet een Pterodactylus.

Controleer de tafel. Pak alles van de tafel , "machete", zwarte poeder "black powder", en een "kaart". Pak de dunne stengels van de stoel "vines".

Lees de wereldkaart. Bekijk hem in de laptop. Ga naar de hangbrug. Ga de hangbrug over en je krijgt een e-mail.

Lees het antwoord van je SOS bericht, in je laptop. Ga de hangbrug over.

 

De hut van Adam - Klik de laptop op de dierlijke schedels bovenop de paal. Zij zijn gedateerd  van 1600-1650. Praat met Adam over alles. Ga de hut in.

In de kamer met de boeken op de vloer pak je een "amulet" dat op de linkerpost hangt. Ga naar de linkerzijde en zie eieren onder de lamp. Pak het boek van de tafel. Het boek is in de laptop. Lees over Armand Latifere en zijn ontdekkingen van de Geheimen van een Vergeten Wereld (blader door met de pijl).  

Pak ook de stukje hout van de tafel "wood". Klik op de kom, dat op tafel staat en plaats de kleine paddenstoelen daarin - Magische paddenstoelen!

 

Amulet

Combineer de stukken hout met de amulet in je inventaris.

Pas de houten stukken binnen de X inkeping.

Om het hout te draaien plaats het stukje hout bovenop de pijl en dan klikken.

Indien correct gedaan, het amulet opent en blijkt een sleutel te zijn "seems lile a key".

 

Ga onder het scherm en pak de gekleurde kleurstoffen van de tafel "colored pigments". Gebruik de geopende amulet/sleutel op de kist. Klik de laptop op het beeld en lees het in je laptop "Hardwigg". Pak de 2 opgerolde brieven en lees ze in je laptop "letter en union letter" - Brief en Brief van de vakbond. 

Verlaat de hut, ga onder in het scherm, dan links/onder een hangbrug over en  je krijgt een nieuwsbulletin van 6 Juni, via de laptop.

 

Jungle - Klim naar beneden met de touwladder - op het einde van de brug. Ga naar de linkerzijde van het scherm tot de reuze varens.

Gebruik de machete op de varens en pak een groot blad "leaf". Ga de varens door, je neemt een foto van T-Rex.

Ga rechtsonder naar de dode boom. Je kunt niet voorbij de dinosaurus T- Rex.

T - Rex - Bekijk de holle boomstam bij de dinosaurus. Maak wat vuurwerk.

Plaats: het grote blad op de boomstam, dan de gekleurde kleurstoffen, zwart poeder en dunne stengels.

Gebruik de aansteker (eerst aansteken) en steek dan je eigengemaakte vuurwerk aan. Ga de dode dinosaurus voorbij.

Railwagentje - Zie een railwagentje met een radkooi. Zie een kleine dinosaurus die probeert om fruit te pakken.

Je krijgt een e-mail van "Sar" dat ze je blijven zoeken. Pak een "fruit" van de boom en loop naar het railwagentje. De kleine volgt je.

Open de deur van de radkooi aan de voorkant. Plaats het fruit, binnenin de kooi. Filmpje!


De Stad - Askiam

 

Buiten de Stadspoort - Lees het nieuwsbulletin van 8 Juni, in de laptop. Praat met bewaker Ocine. Ariane geeft het paswoord.

Ocine wil dat je zijn camera maakt, die in het laboratorium van de oude toren ligt. Je krijgt de labsleutel "key lab" .Oorlog?  Ga links naar de toren.

Toren - Gebruik de sleutel om de toren in te gaan. Klik de laptop op de camera om over Ganz Lux 4 te lezen.

Ontwikkel een foto - Bekijk de tafel.. Lees de handleiding op de muur over het ontwikkelen van films "user guide".

Pak het fotopapier "photo paper". Klik op de schakelaar, aan de linkermuur. Leg het fotopapier op de tafel onder het rode licht.

Klik op het ontwikkelapparaat, je ziet een afbeelding op het paper komen.

Klik opnieuw op het ontwikkelapparaat, pak de foto en leg die rechts, in het linker bakje.

Leg de foto dan in het bovenste bakje en dan in het rechtse bakje. Pak de foto, lees de foto en bekijk het in je laptop.

Geheime Stad: Open de poort en praat met Hoofdingenieur/Burgemeester, Wallace.

Je krijgt "tickets" voor de monorail (altimonorails) en een "pasje" voor de bibliotheek/archieven van de Academie.

Een monorail is een spoorsysteem, waarbij het voertuig over een enkelrailig spoor rijdt (of zweeft).

 

Klik de laptop op de affiches en lees dan over de - Aankondiging en Geschiedenis. . Ga onder in het scherm en rechts de stad in.

Lees het nieuwe e-mail: Re: Spontane Sollicitatie "unsolicited". Neem de weg links van het scherm en ga het communicatie gebouw binnen. 

 

Communicatiecentrum

Neem nota van de klok - klok staat stil. Klik op de microfoon die op het bureau staat en praat met Figaro.

Ga  rechts, bekijk de affiche in de laptop " Nieuws 01/2007", (klik dus eerst de laptop op het affiche). Open de deur en ga in de gang de linkerdeur binnen.

Telegraafkantoor - Bekijk de affiches van Nieuws 02/2007, Nieuws 03/2007 (Februari en Maart) en van de Kruiser reclame.

Ga naar de linkerzijde van het scherm en praat met Enrique, postbode en filmoperateur.

Hij geeft je een sleutel van de projectiekamer "key projection" en een filmrol "reel 218".

 

Ga terug naar de gang en gebruik de sleutel op de gesloten deur van de projectiekamer. Lees het draaiboek die op de onderste plank ligt "book".

Lees het affiche, Oorlog op Aarde, bij de projector "war". Klik filmrol 218 uit je inventaris op de projector en bekijk de film.

Analyseer spoel 218 "analyze" - Films (wereldoorlogen van de 20ste eeuw).

Ga terug naar de Communicatie ruimte, ga met de lift omhoog (in het midden van de ruimte) en praat met Figaro.

De coŲrdinaten, om de energie door te sturen, zijn gewijzigd,  waardoor er geen energie is.

Hij moet het blad met de formulecoŲrdinaten hebben om het met de laptop te berekenen.  

CoŲrdinatenpuzzel - Ga terug naar beneden. Pak het rekenblad "sheet" van het bureau aan de linkerzijde bij het venster.

Bereken het blad "calculate" en kijk in de laptop. Het toont de gewijzigde coŲrdinaten.

Ga terug naar Figaro en klik rechts op het bedieningspaneel. Klik 6283..1667..5483 en 2092 in.

Als je dat correct gedaan hebt ga je automatisch van het paneel terug.

Zeg tegen Figaro dat het hersteld is. Hij geeft een "telegram" dat moet worden verzonden.  Sabotage?

Ga naar Enrique terug en vertel hem over het telegram. Verlaat het gebouw, ga vooruit, ga links (je gaat dan eigenlijk rechts) en ga dan rechts.

Zie een pterodactylus met een ruiter. Aai het beest (klik de hoofdcursor op het beest). Praat met Heracles, de man die rechts, bij een glasdeur staat.

Hij heeft geen eieren meer voor zijn klanten. De volgende konvooi naar de diamantmijnen zal pas over 3 maanden vetrekken. 

Ga de dierenwinkel in en controleer de balie. Pak het geneesmiddelencodes boek  "codes book" en blanco ponskaart "punch card".

Lees het boek. Druk op de knop onder de kassa - Dit opent de deur bij het aquarium.

Ga de geheime deur in (klik voetstapcursor achter het aquarium op de muur).

 

Bureau - Adam! Pak en lees de "nota" dat voor Adam ligt - het is van Heracles, die schrijft dat je Armada eraan moet herinneren dat ze biocardamone moet bestellen. Praat met Adam. Hij heeft een drankje nodig  - Hanagra of Syl poeder. Klik op het triceratops hologram apparaat, rechts in de kast.

Zet het aan door op de vierkante knop te drukken. Kijk op de linkerplank en pak een naald "needle". Praat met Adam over de hologrammachine.

Ga terug de dierenwinkel in, klik de laptop op de klok bovenop in de kast. Klok van Askiam - Het zegt dat de ritme van de minuten sneller is, 0.75 seconde meer per minuut. Dit verklaard het jaar 2007 maar niet de oorlog. Ga de winkel uit en ga naar het kruispunt terug. Neem de linkerweg.  

Apotheek - Praat met Armanda Grunfeld, vrouw achter het loket.

Hanagra Syl poeder voor Adam - In inventaris, klik de naald op de ponskaart.

Prik de gaten om een recept voor Hanagra of Syl te maken.

Kijk in het geneesmiddelencodes boek "prescription codes" blader naar  het Hanagra of Syl recept en zie de donkere gaatjes.

Prik dezelfde gaatjes in de ponskaart. Praat met Armanda over het voorschrift, biocardamone en tickets. 

Als Armanda weg is stop je de ponskaart in de gleuf van het sorteerbakjes apparaat - onder het raam.

Je  moet Ariane wat opzij bewegen om de gleuf en de hendel te zien. Trek aan de hendel, links van het apparaat.

Pak het flesje "Hanagra of Syl", uit het bakje. Ga terug naar Adam.

Praat met Adam. Adam geeft je een luchtkaart "aerial map" om de reuzen te vinden. Lees de weerkaart in de laptop.

Verlaat de winkel.

Marktplein - Ga naar het kruispunt. Dit keer ga je onder in het scherm. Ga links een boog onderdoor.

Ga links op het marktplein en praat met ballonvaarder, Gustav. Zijn ballon vergt eerst een paar aanpassingen alvorens je die kan gebruiken.

Je moet naar de Universiteit/Academie gaan en helium halen en het lek repareren. Ga naar de kraam met een klok.

Pak het potje met vet "grease" en het oud dinosaurusvel "skin", van de kraam.

 

Ga naar het kruispunt en ga rechts/voor het station in. Je ziet dan een map.

Neem het pasje uit je inventaris en klik het op de bestemming, of  tweemaal klikken zonder de pas te gebruiken.

Klik de pas op de Academie.

 

Academie - Beklim de trap en ga de Academie binnen.

Ga links en naar het onderzoekslaboratorium. Praat met  Armanda. Verlaat de Academie en krijg een ander nieuwsbulletin over de oorlog.

Ga terug, de Academie in en ga rechts naar de Bibliotheek.

 

Archieven - Praat met  Wallace en Alexander, de Rector van de Universiteit. Alexander waarschuwt je voor Wallace.

Loop naar het bureau met de open lade. Klik de laptop op het groene boek en het boek boven de filmrol. Pak filmrol "254" van het bureau.

Lees de 2 boeken over de reuzen (geloof en spiritualiteit) en het Eeuwig licht.

Bekijk de machine rechts in het scherm. Trek aan de hefboom op de linkerzijde en neem het overzicht blad "sheet".

Lees het Favoriete lectuur van Wallace. Ga terug naar het onderzoekslaboratorium.

Armanda is weg. Onderzoek het bureau, pak de ijzeren plaat "iron plate" en de vijl "file".

Ga naar het onderscherm en ga naar de grote deur , recht voor je.

De hotspot is op het midden/rechts van de vloer. Pak de "heliumfles" die tegen een pomp staat.

Ga terug naar het station en klik de pas op het Communicatiecentrum.

 

Communicatiecentrum - Ga naar de projectorkamer en klik filmrol 254 op de projector. Verlaat het gebouw en neem de rechterweg.

Verlaat de stad en ga naar de toren. In inventaris, klik de vijl op de ijzerplaat. Klik dan de ijzeren plaat op de camera. Gebruik het vet op de camera.

Vertel dat de camera is hersteld. Hij zegt dat je de stad mag verlaten. Tijd om eieren voor Heracles te zoeken.

 

Dinosaurus Eieren, voor Heracles - Herinner de eieren die je in de hut van Adam hebt gezien. Ga daar naar toe. Neem het railwagentje onder in het scherm (klik op het wagentje als je ernaar toeloopt en je bent meteen in de woestijn, klik dus dan niet weer op het wagentje anders ga je terug naar de stad).

Ga links door de varens, omhoog met de touwladder,hangbrug over en ga de hut van Adam in. Pak de dinosauruseieren "eggs" in het achterkamertje.

Ga naar de stad terug (je krijgt een bericht voor vrede, in je laptop). Ga rechtstreeks naar Heracles bij de dierenwinkel en geef hem de eieren.

Hij vertelt je over Gustav en reuzen.

 

Ballon - Ga naar het marktplein en praat opnieuw met Gustav. Klik op de ballonmachine in de ballon van Gustav. Zie het gat in de buis.

Gebruik het dinosaurusvel in het gat en de heliumfles op de kleine pijp. Klik de luchtkaart op het vierkante paneel. Let op het fascinerende landschap.

 

Reuzen

 

Praat na de landing weer met Gustav. Controleer de laptop over het recentste nieuwsbulletin.

Ga naar het linkerscherm en praat met  reus Kanou, hoeder van de Mastodonten.

De mastodon behoorde tot de slurfdieren. Mastodon is de naam van een groep; een lid van de groep wordt ook wel mastodont genoemd.

De mastodon was geen nauwe verwant van de olifant en de mammoet, maar leek er wel op.

Mastodons ontstonden waarschijnlijk voor het eerst 20 a 30 miljoen jaar geleden in Afrika

 

Om bij de mijnen te komen moet je gebruik maken van een onderzeeŽr, in de haven op het noordelijke grondgebied.

Pak een haar van de mastodont - achter je van de grond "hair".

 

Dorp. Ga links naar de toegangspoort van het dorp, maar je kan wegens een krachtveld niet verder. Ga terug naar Kanou en praat met hem.

Hij geeft je aromatische pijptabak "pipe". Ga terug naar de toegangspoort.

Leg het mes en de machete (als je die nog hebt?) bij de poort neer en ga de geopende poort door (klik het mes rechts in het gras).

 

Stamhoofd- Praat met Aira Mnude, vrouwelijke stamhoofd van dit dorp. Ze geeft je toestemming om de Vallei der Geesten te bezoeken.

 

Tuinman - Praat met tuinman, Tohu Malla. Hij heeft een weervoorspelling voor zijn bloemen nodig.

Visser - Ga naar Payan Ouva de visser. Praat met hem, hij is visser en meteoroloog die een bepaalde tabak wil hebben, die je aan hem geeft.

Hij heeft het juiste aas (glimworm) nodig om grote, vlezige vissen te vangen. Verlaat de visser en ga terug met hem praten over de weervoorspelling voor de tuinman. Mist! Ga weer met de tuinman praten. Hij vraagt of jij aan de genezer wil vragen zijn zaailingen voor te bereiden op het slechte weer.

Ga richting visser en loop naar het noorden.

 

Genezer - Praat met genezer, Jahine Duubra. Ze heeft bittere bessen van de Vallei der Geesten nodig.

De bessen groeien onder ťťn van de bogen in de Initiation Lane en geplukt moeten worden met handschoenen.

Ze geeft je een magische toverstaf/stengel "wand". Kijk dicht op de plank en neem rechts van de hoogste plank een lege schelp "empty shell".

Ga terug naar de tuinman en vertel hem dat zijn zaailingen nu beschermd zijn. Hij geeft je een warmtegevende glimworm "firefly" als dank.

Ga naar de visser en geef hem de glimworm. Hij geeft je een levende schelp "living shell".

 

Arena - Ga naar de rietenpoort van de Arena - achter de tuinman. Gebruik de magische toverstaf op de rietenpoort om het te openen.

Praat met Bares Mohul, meester in het verplaatsen van voorwerpen. Hij verdwijnt.

Bekijk de kom van het linker reuze stenengezicht. Plaats de lege schelp in het water,dan het levende schelp en het mastodonthaar.

Zie het weekdier bewegen van de levende schelp naar het lege schelp - het hield niet van het mastodonthaar.

Klik op de levende schelp. Dit breekt de levende schelp. Pak de propere plantaardige "lens".

Ga naar de bogen van de Initiation Lane, achter de hut van de genezer. Controleer een nieuwe e-mail.

Ga over het pad naar de vallei der geesten. Je hebt meer informatie nodig om de zwevende tuin te betreden. 

 

Visser - Vraag de visser over de Initiation Lane. De tovenaars concentreren zich op 5 zintuigen - reuk, gehoor, zicht, smaak en tastzin.

Elke boog symboliseert een stadium in de inwijding

Bessen - Wanneer je een close-up krijgt, als je onder de bogen loopt stop je bij de midden linkerpost. Klik voor een dichtere blik op de bessen.

Gebruik een handschoen om de bittere bessen te plukken "berries"

Genezer - Geef de bessen aan de genezer. Zij geeft je informatie over de zwevende tuin. Je moet een opeenvolging van 6 geluiden produceren.

Elk geluid wordt veroorzaakt door 2 gaten van de heilige palen te sluiten.

De combinatie wordt verkregen door de symbolen op de bogen in de Initiation Lane te lezen en hen in strikte volgorde op de palen te sluiten.

De eerste boog wijst op het eerste geluid.

Bogen - Ga terug naar de Initiation Lane. Er zijn 3 posten aan elke kant van het pad. De eerste post is aan de linkerkant.

Zie de witte lijnen op de 6 posten. Ga naar de Vallei der Geesten.

 

Vallei der Geesten - Ga op het kruispunt naar links en zie rondom de vallei, 6 doorboorde palen met een blad waarmee je het gat van de paal kan bedekken. Nummer de palen als: 1 op de linkerzijde van het pad en ga met de wijzer van de klok mee. Achter in het midden is een stenengezicht, met een tong.

 

1

2

3

4

5

6

Zwevende Tuineiland:

1. De witte lijnpatronen op de posten in de Initiation Lane zijn de diagrammen. Zie hieronder grafiek.  

Deze patronen zijn gelijkaardig, aan hoe onderzoekers walvisgeluiden opschrijven.

2. Vind 2 posten, waarvan wanneer het gat wordt bedekt door het blad die geluiden zullen veroorzaken. Zie kolommen 2 en 3 van hieronder grafiek.

a. Bedek het gat van 2 palen met hun blad.

b. Trek aan de tong van het stenengezicht, om het geluid te horen.

3. Reproduceer de ťťn na de ander geluid door de middenkolom in de hieronder grafiek te volgen. Bewaar het Spel hier.

Diagram

De gaten  bedekken van de palen

Geluiden als

Post 1

1 en 4

 Trek dan aan de tong

rooh, rooh, rooh, rooh

Post 2

3 en 5

 Trek aan de tong

eeeoeu, eeeoeu

Post 3

4 en 6

 Trek aan de tong

ohuh, oohuh, ohuh, oohuh

Post 4

1 en 5

Trek aan de tong

dt, dt, dt, dt

Post 5

2 en 3

Trek aan de tong

wahuwah, wahuwah

Post 6

1 en 6

Trek aan de tong

hmmmmmmmmm

 

Zwevende Tuin - Zie het zwevende eiland dalen.

Praat met Adam. Het gat in het krachtveld komt vanuit de tuin. De geesten zijn verdeeld. De halo's (lichtkringen) worden zichtbaar door een plantaardige lens die door speciale weekdieren worden gemaakt. De onderzeeŽr buiten het dorp zal je naar de diamantmijnen brengen en Adam zal je de code geven. Als je nog iets op het land bent vergeten of terug wil, zeg tegen Adam " Afdalen" -  "come down" en je gaat terug aan land. Trek weer aan de tong als je terug naar het eiland wil. Loop rond in de tuin en zie een halo lichtkring met een vuile lens - 2 schermen rechts van Adam. Plaats de propere plantaardige lens uit je inventaris op de halo om de andere te vervangen. Praat weer met Adam, neem afscheid, hij zal weggaan en jij bent terug aan land.

Lees de code van de onderzeeŽr "submarine" in je inventaris. Verlaat de stad en terug naar de ballon. 

 

OnderzeeŽr - Ga naar de deur in de rots - achtergrond van de ballon. Controleer een andere e-mail. Ga de boldeur in.

Daar is een paneel bij de deur die 17 toont. Stap in de onderzeeŽr, praat met de kapitein en je word eruit gezet.

Hoe kom je binnen, zonder dat je wordt opgemerkt.

Ga de boldeur uit en merk op dat het paneel een teller is, dat de mensen telt als ze de haven verlaten. 

Ga terug naar de stad. Praat met de jongen bij de hut van de visser. Je zegt of hij de onderzeeŽr wil zien.

De jongen volgt je naar de haven. De teller leest 17. Praat met de jongen om hem ertoe te brengen om naar huis te gaan.

Bekijk nu de teller, 16. Hopelijk, zal de kapitein worden bedrogen.

Ga de onderzeeŽr in en ga de deur op de linkerzijde in. Zie het cijferpaneel en geef de code in, die door Adam werd gegeven - 5731X.

Wanneer je de code ingetikt hebt, hoor je een geluid, dat het de goede code is. Open de deur en je vaart naar de mijn.


Diamantmijn

 

Dok - Praat met Angus, Kapitein van de onderzeeŽr. Hij zal je een speciale bezoekerspas geven voor de mijn als je zaadjes aan Maoro FI "seeds" geeft.

Je mes en slagmes zijn terug in inventaris. Ga links naar het groene automatische mijnwagonnetje. Bekijk de knop aan de kant van de wagon.

Schuif de knop naar links en je rijdt door de mijn.

 

Mijn - Ga onder in het scherm en praat met de reus mijnwerker. Hij geeft je een bericht "message" voor  Angus.

Lees het bericht - Heb horen vertellen over een opstand: iemand wil liever vechten dan de mijn te ontginnen. Ik noem liever geen namen,  maar houd  je ogen open.

Ga via het wagonnetje, terug naar de Kapitein. Geef hem de boodschap en je krijgt een bezoekerspas "pass".

Terug naar de mijn door op de ingang van de mijn te klikken. Praat met hoofdchauffeur, Firmin.

De machine vergt een nieuwe filter, de waterdruk is te laag door een lek in de hoofdbuizen en hij geeft je een bestelformulier, "order slip".

Lees het bestelformulier - Nr. 24/EZ voor bestelonderdeel 74F1.

 

Platform - Ga naar de lift. Druk op de knop - op de linkerzijde van de lift. Aan de oppervlakte, controleer een nieuwsbulletin in de laptop.

Ga naar het rechtse scherm en linksachter in de hoek van het platform. Praat met Hutha Meo, voor de geiserlift - opzichter van het platform.

De geiser is alleen toegankelijk voor personen met een managementkaart. Ga terug naar de lift en ga boven naar het lange gebouw.

Je ziet het platform van bovenaf. Ga aan het eind, het grote opslaggebouw in. Praat met Amalia. Haar collega heeft toegang naar de geiser.

Pak het telegram voor Ariane's voeten. Lees het Telegram van Amalia - Laat de opstand beginnen. Stop afspraak morgen. Stop A.

Ga links naar de eerste doorgang en pak de "filter" van de rechtse plank. Draai je om, pak aan de overkant een blanco vel papier "paper" en een potlood "pencil" bij de ladder. Klik het potlood op het lege papier en lees het dan in de laptop - schema, X diagram. Controleer een andere e-mail.

 

Ga naar de sorteerruimte - achterin het gebouw. Klik de laptop op het prikbord en lees het mijnreglement. Gebruik het trapje om naar Kia Tran te gaan  - verantwoordelijk voor het sorteren. Praat met hem. Hij liegt over toegang tot de geiser. Verlaat het gebouw en ga naar de mijn terug om de filter af te leveren.

Mijn - Praat met Firmin. Hij wil dat je zijn machine opnieuw berekent dat gebaseerd is op het rekenblad dat je van hem krijgt "calculation sheet".

Timer van de Machine opnieuw bereken -

Bereken het blad en bekijk het resultaat in de laptop.

Eerste stap - ideale cadans 15. Tweede stap - ideale cadans 37. Derde stap - ideale cadans 8.

Ga naar de machines, aan de rechtse muur en bekijk de 3 drukmeters.

1. Klik op de knop van de linkerdrukmeter om het op groen te zetten. Klik op streep 15 om de meter naar 15 te verplaatsen.

2. Klik op de knop van de middendrukmeter. Klik op streep 37 om de meter naar 37 te verplaatsen.

3. Klik op de knop van de rechterdrukmeter. Klik op streep 8 om de meter naar 8 te verplaatsen.

Als je het correct gedaan hebt blijven alle knoppen op groen staan.

Ga naar Firmin en praat met hem over de machine. Hij geeft je een kaart "map" van de mijn.

Lees de kaart - plattegrond van de mijn. Let op de pijl achter de geiserlift.

 

Het gebouw van de hoofdingenieur - Neem de lift naar de oppervlakte.

Ga  rechts en naar het gebouw met een glazendak in de zuidoostenhoek van het platform.

Ga het gebouw in en praat met Tal Nadi, platformopzichter en vriend van Adam. Het laboratorium kan worden betreden via de geiser.

De geiser ingang heeft een alarmsysteem en kan door het mechanisme worden geblokkeerd.

Zie Bares Mohul buiten staan. Ariane vraagt Taal om Bares af te leiden. Pak de ijzeren  plaat "iron" - tegen de machine, achter Ariane.

Alarm van de geiserlift blokkeren - Bekijk het bedieningspaneel van de alarmmachine om die onschadelijk "unjam" te maken.

Elke set moet aan de tegenoverliggende zijde terechtkomen.

Klik op een getal en die schuift naar een lege ruimte

Verplaats 1 zwarte naar rechts - (klik dus op zwarte 8 en die schuift naar rechts)

Verplaats 2 witten naar links.

Verplaats 3 zwarten naar rechts.

Verplaats 4 witten naar links.

Verplaats 5 zwarten naar rechts.

Verplaats 5 witten naar links.

Verplaats 5 zwarten naar rechts.

Verplaats 4 witten naar links.

Verplaats 3 zwarten naar rechts.

Verplaats 2 witten naar links.

Verplaats 1 zwarte naar rechts.

Het groene licht gaat branden.

Nu heeft de geiserlift geen alarm. Nu nog de bewaker, weglokken.

 

Waterwiel -

Ga naar het waterwiel tussen het opslaggebouw en het gebouw met het glazendak, tegenover de lift (save eerst want ik had dat ze vast bleef staan op een punt en kon haar niet meer bewegen). Plaats de ijzeren plaat in het water om het water te blokkeren.

Ga onderaan de ladder naar het waterwiel en gebruik de machete op de riem.

Geiserlift - Praat met Hutha Meo en hij zal zijn post verlaten. Ga de geiserlift in, zie een hendel, een pijp/buis op de vloer en diamant afbeelding met knoppen.

Bekijk de diamant. Kijk in de laptop en lees het "schema".

 

 

 Druk de knopen in zoals die door X'en op het schema worden getoond.

 

 

 

 

 

Laboratorium - Ga de deur in - onderin het scherm. Ariane verbergt zich terwijl Armanda met een collega praat. Armanda verlaat de lab.

Ga naar het onderscherm en pak het rode flesje met bijtend zuur, "phial acid", bij de gootsteen (De favoriete drank van Armanda).

Ballenpuzzel

Ga naar het bureau bij de uitgangsdeur en klik de laptop op het document "balls enigma" -

(ook weer moeilijk te vinden de hotspot, ze kan weer vast gaan staan).

12 witte zusters . 

…ťn van hen heeft een ander gewicht.

Achterhaal maximaal in drie keer om wie het gaat.

Anders wijzigt ze haar naam...

Klik op de weegschaal die op het bureau staat. Ariane zegt  - …ťn van deze ballen hoort in het stijgende buisje thuis.

Je moet de unieke bal vinden, die lichter? of zwaarder kan zijn.

Je mag de ballen slechts 3 keer wegen.

Als je een nieuw spel begint krijg je nieuwe ballen en zijn van gewicht veranderd.

 

De volgende beschrijving is wat voor mij werkte.

Begin de ballen te groeperen in 3 reeksen van 4 ballen

1 2 3 4 - 5 6 7 8 - 9 10 11 12

Weeg 2 reeksen ballen (4 ballen in elke schaal bv, 1 2 3 4 in de linkse schaal en 5 6 7 8 in de rechtse schaal), klik op de knop onder de groene teller.

Als zij gelijk zijn dan is het gemakkelijk want dan heeft de derde reeks de unieke bal - 9 10 11 12.

Als zij ongelijk zijn, is de unieke bal in de 2 reeksen ballen die je nu weegt.

Onthouw welke schaal/ballen zwaarder is (bij mij was 1 2 3 4 zwaarder).

Klik op de knop om de schalen weer gelijk te zetten.

Pak 2 ballen uit elke schaal die je net gewogen hebt, 3 4 links en 7 8 rechts - 1 en 2 liggen nog links, 5 en 6 rechts.

Leg 1 bal van de reeks die je eruit hebt gepakt, in de andere schaal - dus 7 links en 3 rechts. Klik op de knop.

Als de schalen hetzelfde zijn, is de unieke bal een van de 2 verwijderde ballen, 4 of  8.

Weeg 4 en 8 (een in elke schaal) en pak de bal die in de schaal ligt die zwaarder is en is dus de unieke bal die je moet hebben.

Als zij ongelijk zijn, zie welke schaal zwaarder is. Bij mij was 1 2 7 zwaarder.

Leg nu een bal in elke schaal, 1 links en 7 rechts. Klik op de knop. Zijn ze gelijk dan is 2 de goede bal die je moet hebben.

Zijn ze ongelijk pak je de bal die in de schaal ligt die zwaarder is. Bij mij waren ze gelijk dus bal 2 was de unieke bal.

Klik op de goede bal en hij komt in je inventaris als "Witte bal uniek exemplaar "white ball unique", als je alleen " Witte bal" -  "white ball" leest dan is het niet de goede bal. Klik die foute bal dan weer op de weegschaal en je begint opnieuw.

Controleer de kluis en Ariane zegt meer info nodig te hebben. Ga naar de boekenkast en open de rechtse deur.

Klik de laptop op het boek, tweede rij van boven en lees de tekst over de diamantsnijders uit Antwerpen. Verlaat het lab - Armanda heeft je opgesloten.

Gebruik het bijtend zuur op het slot en Ariane staat dan op de loopbrug. Ga naar de geiserlift. Plaats de unieke bal in de pijp.

 

Geheim Bureau:

Controleer het bureau tegenover de liftdeur. Pak de filmrol "reel film", valse foto "fake photo" (lees het), schijf "disk" (analyseer) en de nota "diary" in het dagboek. De schijf bevat 3 persoonlijke bankrekeningen. De nota in het dagboek is een bericht. Lees het bericht over Alexander.

Ga naar boven en je krijgt een e-mail. Het SPEL SAVEN hier! Het is tijd op te kiezen:

Ga door de dubbele deuren (klik 3x) en je bent beroemd. Je zult zien wat er gebeurt wat Ariane's heeft gedaan voor de mensen en dat is het einde van het spel. Laad je save game. Ga door de kleine deur naar de lift en help de mensen die je vrienden zijn geworden. Het spel gaat verder.

 

Meer Bewijs van de Samenzwering

 

Ga dus door de kleine deur naar de lift. Trek aan de hendel om naar het platform te gaan. Controleer het nieuwsbulletin.

Praat met Tal Nadi. Bares heeft alarm geslagen, toen hij Ariane zag. Adam is in het opzichtergebouw.

Ariane vertelde Taal dat  de uitgang naar de oppervlakte is geblokkeerd. Ga naar het opzichtergebouw (gebouw met het glazendak). 

Praat met Adam. In de kluis liggen de bewijzen van de samenzwering, dat je nodig hebt om die aan de bondgenoten te tonen.

De buisjes op de kluis moeten evenveel vloeistof bevatten om de kluis te kraken.

Klik de laptop op de chemische formule, dat op de vloer ligt en lees die - voeg het zwarte diamantpoeder aan de zure en het witte diamantpoeder aan de basische oplossing toe. Pak een andere ijzeren plaat "iron" tegen de machine. Ga naar het opslaggebouw.

Ga naar de diamanten sorteerruimte. Gebruik de trap en ga waar Tran zich voordien bevond.

Pak het witte en zwarte diamantpoeder "white en black power" van de transportband. Klik de laptop op het prikbord.

Lees de richtlijnen en de dienstmededeling, over Ariane.Ga naar de geiserlift en klik op de diamantknop om naar het laboratorium te gaan.  

 

Laboratorium

Gootsteen - Ga naar de gootsteen. Pak de strips voor "chemische analyse".

Analyseer en lees hoe de resultaten van de teststrips werken:

Neutraal - kleur blijft hetzelfde.

Zure oplossing - kleur wordt donker.

Basische oplossing - kleur wordt licht.

Safe - Gebruik de "strips" op de 3 buizen op de kluisdeur.

Blauwe buis - strip werd lichter - basis oplossing

Rode buis - strip werd donkerder - zure oplossing

Neutrale buis - strip blijft hetzelfde - neutrale oplossing.

Gebaseerd op het chemische formuledocument, moet het diamantpoeder worden toegevoegd om de oplossingen te neutraliseren.

Maar doe tegenovergesteld van wat op het document wordt verklaard.

De blauwe buis: basis oplossing - voeg zwarte diamantpoeder toe. (klik het zwarte poeder op het bovenste gedeelte van de blauwe buis).

De rode buis - zuurrijke oplossing - voeg witte diamantpoeder toe.

Witte buis - neutrale oplossing - is al goed.

Klik de laptop op de boeken in de geopende kluis en lees over vertrouwelijke klanten en een rekeningsoverzicht. Ga naar aan het platform terug.

Platform - Praat met Tal Nadi. Hij zal je in het dorp ontmoeten. Ga naar de lift. Pak de "ladder"voor de lift. Daal naar de mijn.  

Mijn - Ga rechts in het scherm naar de machine en zie boven, dynamiet met een lont. Klik de ladder op de metalendeur.

Beklim de ladder en gebruik het mes op het "dynamiet".

Ga links naar het achterste gedeelte van de mijn en bekijk een stapel dynamiet in de mijnwagon. Ariane wil het in zee duwen.

Ga naar de onderzeeŽr. Praat met de de Kapitein. Hij heeft bewijs nodig. Ga naar het eind van de spoorwegrails, dicht bij de rand van het water (scherm achter waar de Kapitein staat). Plaats de ijzeren plaat op de spoorwegrail en Ariane zal een helling naar de zee maken. Ga de mijn terug in en ga naar het mijnwagonnetje met het dynamiet. Trek je handschoen aan "use" en klik op de hendel  -  tussen de 2 rails. Hotspot is hier weer moeilijk te vinden (ga op de loopbrug staan bij het mijnwagonnetje en klik op de hendel - eerst handschoen aan doen). Dan klik op het mijnwagonnetje om het een duw te geven.

Ga terug naar de Kapitein om hem te vertellen over het dynamiet.

 

Dorp:

Controleer e-mail. Ga met ballonvaarder Gustaf praten en selecteer Reuzen "giants". Ga naar het dorp. 

Genezer - Ga met genezer Jahine praten aangezien er toch niemand anders is.

Ze wil de Bal der Geheugen als bewijs van het deel van Bares in de samenzwering. Ze geeft je een vlinder "butterfly".

Ze zegt: Wek de bloemen met behulp van een vlinder, als die gevoed wordt met meststof dan zullen de bloemen van de muur zich openstellen, gebruik de strikbloem. Bekijk de plank achter Jahine en pak de grote rode "plant".

Bal der Geheugen krijgen:

Tuin - Ga naar de arenapoort bij de bloemen,. Giet het water uit de veldfles op de gele bloem, in de voorgrond.

Klik dan de vlinder op dezelfde hotspot. De vlinder opent de arenapoort.

Arena
Plaats de rode plant op de vierkante tegel. De geheugenbal zal opstuiten en in je inventaris komen, "ball". Ga terug naar de genezer.

Geeft haar de geheugenbal. Ze geeft je een fluit "flute" om het krachtveld te neutraliseren.

Vallei der Geesten - Gebruik de fluit op het krachtveld bij de bogen. Ga naar het gezicht op de steen, om de zwevende tuin te verlagen.

De tong is weg maar er is een bericht "message" in de mond. Lees het bericht van Alexander aan Bares Mohul.

Ballon - Verlaat de vallei en ga naar de ballon van Gustav. Vraag Gustav om naar de Stad "city" terug te gaan.

 

Stad:

Marktplein - Ga links naar de stationtoren en zie dat Armanda de ingang van het station blokkeert.

Pak uit een kraam het blauwe doek "cloth" en telefoonmunt "token".

Ga naar het kruispunt en praat met Enrique. Adam vroeg hem om op Ariane te letten. Wallace is in de Universiteit.

Openbare Telefoons

Marktplein - controleer de openbare telefoon: 123-06 tussen de vaten dicht bij de uitgang van het marktplein.

Stop de munt in het slot van de telefoon. Niet genoeg informatie om de telefoon te gebruiken.

Kruispunt - ga naar het eind van de weg, noorden van de dierenwinkel en zie openbare telefoon: 123-05 links van het laatste huis.

Hoofdweg - bij het verlaten van de markt is een andere openbare telefoon: 123-08.

Stadspoort - ga naar de stadspoort, die nu gesloten is en zie links een andere openbare telefoon: 123-04.

Communicatiecentrum. Zie dat Bares Mohul de ingang van de andere stationtoren bewaakt en zie een openbare telefoon. .

Ga naar Enrique terug en vraag hem om het telefoonnummer van de openbare telefoon bij het station waar Bares staat.

Hij geeft je een lijst "list" van de telefoonnummers. Lees de nummers in de laptop. Het enige telefoonnummer dat je niet hebt gezien is 123-09.

Dat zal dan wel het nummer van de telefoon zijn bij de toren waar Bares staat.

Ga naar een openbare telefoon. Plaats de blauwe doek op de draaischijf/mondstuk. Klik de telefoonmunt in het slot.

Luister wat  Ariane bespreekt met Bares. Ga naar het Communicatie centrumgebied en zie dat Bares weggegaan is.

Ga het station in en ga naar de Academie.

 

Academie:

Laboratorium - Ga naar het laboratorium. Controleer de e-mail van Hector. Pak en lees het papiertje over de bijeenkomst  "paper" dat op het bureau ligt.

Open het kistje en pak er een aantekening "note" over de stroomcollector uit. Analyseer en lees het.

De collectorcoŲrdinaten wijzigen: zend een foto-elektrische golf uit met frequentie 054, dichtheid 7 en coŲrdinaten 45W, 78N. Het document over de bijeenkomst gaat over reuzen en de mensen. Ga onder in het scherm en rechts naar de pomp. Klik links op het tafeltje, pak het papiertje "Hanoitoren" en lees het in je laptop.

De Toren van Hanoi - Verplaats elke filmrol naar de derde paal om dezelfde toren te reconstrueren.

Let op: Plaats een grotere filmrol nooit boven een kleinere (dit kan de toren doen vallen).

Klik op een filmrol en plaats het op om het even welke paal, zolang je het niet op een grotere over kleinere zet dan de filmrol is.

Doe je best!

 

 

Pak de filmrol van:

Leg die neer:

 

Pak de filmrol van:

Leg die neer:

1

links

rechts

70

rechts

links

2

links

midden

71

midden

links

3

rechts

midden

72

rechts

midden

4

links

rechts

73

links

rechts

5

midden

links

74

links

midden

6

midden

rechts

75

rechts

midden

7

links

rechts

76

links

rechts

8

links

midden

77

midden

links

9

rechts

links

78

midden

rechts

10

rechts

midden

79

links

rechts

11

links

midden

80

midden

links

12

rechts

links

81

rechts

midden

13

midden

links

82

rechts

links

14

midden

rechts

83

midden

links

15

links

rechts

84

midden

rechts

16

links

midden

85

links

rechts

17

rechts

links

86

links

midden

18

rechts

midden

87

rechts

midden

19

links

midden

88

links

rechts

20

links

rechts

89

midden

links

21

midden

rechts

90

midden

rechts

22

midden

links

91

links

rechts

23

rechts

links

92

midden

links

24

midden

rechts

93

rechts

midden

25

links

midden

94

rechts

links

26

links

rechts

95

midden

links

27

midden

rechts

96

rechts

midden

28

midden

links

97

links

rechts

29

rechts

midden

98

links

midden

30

rechts

links

99

rechts

midden

31

midden

links

100

rechts

links

32

rechts

midden

101

midden

links

33

links

rechts

102

midden

rechts

34

links

midden

103

links

rechts

35

rechts

midden

104

midden

links

36

links

rechts

105

rechts

midden

37

midden

rechts

106

rechts

links

38

midden

links

107

midden

links

39

rechts

links

108

midden

rechts

40

midden

rechts

109

links

rechts

41

links

midden

110

links

midden

42

links

rechts

111

rechts

midden

43

midden

rechts

112

links

rechts

44

links

midden

113

midden

links

45

rechts

midden

114

midden

rechts

46

rechts

links

115

links

rechts

47

midden

links

116

links

midden

48

rechts

midden

117

rechts

midden

49

links

rechts

118

rechts

links

50

links

midden

119

midden

links

51

rechts

midden

120

rechts

midden

52

rechts

links

121

links

rechts

53

midden

links

122

links

midden

54

midden

rechts

123

rechts

midden

55

links

rechts

124

links

rechts

56

midden

links

125

midden

links

57

rechts

midden

126

midden

rechts

58

rechts

links

127

links

rechts

59

midden

links

128

midden

links

60

rechts

midden

129

rechts

midden

61

links

rechts

130

rechts

links

62

links

midden

131

midden

links

63

rechts

midden

132

midden

rechts

64

links

rechts

133

links

rechts

65

midden

links

134

links

midden

66

midden

rechts

135

rechts

midden

67

links

rechts

136

links

rechts

68

links

midden

137

midden

links

69

rechts

midden

138

midden

rechts

 

Als je het goed hebt, gaat er een luikje open. Pak de nota "note" en een fles met "Plimantair" uit het compartiment. Lees het "Plimentaire (C2H6O) formule: onschadelijk voor mensen, schadelijk voor reuzen ( 25% dodelijke). Wordt overgedragen via contact. Begint binnen de 15 minuten te werken. Kan niet worden verdelgd. Verlaat de lab en ga rechts naar de archieven in de bibliotheek.

Archieven - Ga naar de grote (soort) type machine, rechts van het bureau. Duw de hendel omhoog en haal het weer omlaag.

Pak de overzicht strook "sheet" en lees de favoriete lectuur van de Rector.

Verlaat de bibliotheek - Nu hebben we een probleem! Praat met Alexander en Bares neemt je gevangen.

 

Alarmeer anderen over de Samenzwering

 

Gevangenis - Ga rechts in het scherm en bekijk het document bovenop de lade bij de openhaard. Bericht van Peter - Houd de jongedame vast totdat ik er ben.

Kijk rond, zie een hangende mand die aan een rooster in het plafond is  vastgebonden. Ga naar de geblokkeerde deuropening. Klik links op de tak van de plant.

 

Peter - Laboratorium - Klik de laptop op het blad van het bureau en bekijk de Plan van periscoop in je laptop. Zie de ontbrekende lens en spiegel.

Pak ook een lont "fuse" van het bureau. Ga naar het linkerscherm en praat met Peter.

Ontsnapping - Klik op de periscoop en het draait 90 graden.

Ga terug naar de andere kamer. In inventaris, combineer het dynamiet met de lont. Plaats het dynamiet in de hangende mand.

Gebruik de aangestoken aansteker op de mand.  Pak een  ijzeren staaf van de grond "bar".

Ga naar het scherm met de openhaard aan de linkerzijde. Zie een gat in het plafond.

Klik de ijzeren staaf op het touw in je inventaris en gebruik dit in het plafondgat om te ontsnappen. 

Oude mijn bij het strand

Ga links in het scherm en boven naar het paddenstoelenbos. Praat met Adam. Vind Gustav. Adam heeft voedsel, deken, matras, houten doos en steenkool nodig. Vind Jahine, de genezer en waarschuw haar over de epidemie. Pak beenderen voor zijn hut. Vertel de anderen om hier te komen". Ga de mijn terug in, ga naar het draaiende wiel, pak de steenkool "coal" rechts/voor van de grond en een lege doos "empty box".

 

Paddenstoelenbos. Ga terug naar het scherm met Adam buiten in het paddenstoelenbos, ga een scherm naar links (achter Adam), pak rechts een varen "ferns". Ga naar de uitkijkpost. Pak het voedsel "food" van het bord dat op tafel staat en een deken van het bed "blanket".

Ga terug naar Adam, praat met hem over de benodigdheden en je geeft hem de spullen, die hij nodig heeft.

 

De hut van Adam - Ga door het paddenstoelenbos naar de hangbrug. Controleer e-mail van Gary, om de laptop om de 5 minuten aan te zetten.

Ga bij de hut van Adam links naar de andere brug, vlak vůůr die brug pak je de geplette beenderen die tussen de rotsen liggen "crushed bones".

 

 

Ga de brug over en zie Gustav vliegend over het Reuzenbos. Klik op de ballon. Ga verder naar het dinosaurusgebied.

Praat met Gustav. Hij brengt je naar Askiam.

 

Dorp - Ga links, lees het nieuwsbulletin. Pak achter bij de Mastodonten het droge mastodont mest "dung" en een kokosnoot, onder de boom "coconuts".

Ga naar het dorp. Praat met Taal Nadi die in de hut staat.

Visser - Praat met visser, Payan Ouva. In ruil voor een glimworm wil Payan Ouva dat je de kreeftenvallen  moet terugzetten waar ze thuishoren.

Je krijgt lokaas van hem "bait".

Er zijn 3 symbolen: …ťn voor mannen, …ťn voor vrouwen en …ťn voor koppels. Door de stroom worden de soorten gemengd. Zoek lijnen die aan de bodem zijn vastgebonden en lok hen dan met het lokaas. Ga links bij de hut van de visser en bekijk de 3 vallen. Er zijn 3 vallen met gekleurde touwen, rood, groenachtig/blauw en grijs. Er zijn 3 stenen met symbolen, groenachtig/blauwe mannelijke, rode vrouwelijk en koppel symbolen op ťťn steen. Plaats het aas op een steen. Wanneer een kreeft komt, bekijk je kleur en klik dan op de overeenkomstige gekleurde val - rood of groen. Klik dan op een andere val en het zal veranderen in de kleur van de val waarop je klikte. Dan klik op de derde val om het ook in die kleur te veranderen. Als je het goed gedaan hebt verdwijnt het aas uit de inventaris en je komt uit de close-up.

Als er dus een groene kreeft komt klik je op de groene val, klik op de rode val, klik grijze val, klik groene val.

Als rode kreeft komt klik je op de rode val, klik op groene val die rood wordt, klik grijze val, klik op de rode val.

Praat met de visser over het resultaat en hij zal je een grote glimworm geven "firefly".

Genezer - Praat met Jahine. Je hebt warme kokosnootmelk, geplette beenderen en bessen nodig om een drankje te brouwen dat het dorp kan beschermen.

Ga naar de Initiation Lane en bekijk de laatste post, aan de linkerzijde. Gebruik je handschoenen en pak de bessen (blauwe) van de 5 zintuigen "berries". Ga terug naar de genezer. Plaats het mastodontmest op de grote rotssteen. Gebruik de aansteker en klik het dan op de mest.

Plaats de kokosnoot op het vuur. Plaats de bessen in de kokosnoot. Plaats de geplette beenderen in de kokosnoot. Vertel de genezer over de voorbereiding. Ze zegt - giet het brouwsel over deze spons en wring die uit op het markplein. Gebruik de handschoenen en pak de zwevende kokosnoot met het drankje en je hebt een spons die klaar voor gebruik is "sponge". Ga naar de hut en praat met Tal Nadi over de spons.

Wring de spons uit boven elk van de 3 afvoerkanalen - in de vloer bij Tal Nadi. Praat weer met Taal Nadi.

Hij zal je begeleiden naar de Vallei der Geesten. Ga daar naar toe.

Vallei der Geesten- Praat met Aira Mnude.

 

Askiam: Ga naar de ballon en ga terug naar de stad.

Marktplein - Na het landen op het marktplein hoor je een telefoon overgaan. Beantwoord de openbare telefoon die bij het verlaten van het marktplein links staat. Zeg Ja. Enrique heeft je nodig! Ariane zegt dat ze de ballon onbruikbaar moet maken. Ga naar de ballon, klik op het controlepaneel en pak de "helium" fles.

 

Communicatiecentrum - Praat met Enrique. Hij geeft je een sleutel "master key" om het station bij de Academie te blokkeren. Gebruik de lift en bekijk het bedieningspaneel. Klik op de knop onder de Academie om het op rood te zetten. Pak de tang "pliers" van de vloer. Wallace - Ga naar de Apotheek, linkerweg van het kruispunt. Praat met Wallace over het vergif en de  andere dialogen om hem te overtuigen.

 

Het vinden van de ontbrekende delen voor de periscoop, na alle verspreide telegrammen:

Ga naar de dierenwinkel. Het is gesloten. Gebruik de hoofdsleutel en ga de winkel in. Ga naar het bureau in de geheime kamer, gebruik de tang op het vergrootglas in de kast bij de pterodactylus om er de lens uit te knippen "lens". Wat miste de periscoop nog meer? Spiegel. Ga naar Ocine buiten de stadspoorten. Praat met Ocine en hij staat je toe om de spiegel van zijn camera te pakken.

Ga in de toren en klik op de camera om de kleine spiegel te pakken "mirror". Verlaat de toren.

Lees nieuwe e-mail van Gary. Klik onder in het scherm op het mijnwagentje 

Laboratorium -  Je komt automatisch in het Laboratorium.

Periscoop maken - Klik op de periscoop. Plaats binnen in de periscoop de glimworm om wat licht te hebben. Verwijder de klem in het midden. Plaats de kleine spiegel onder in de houder. Plaats de lens boven in de 3 klemmen. Pak de glimworm terug. Praat met Peter.

Klik de laptop op het coŲrdinaten document dat op de werktafel bij de deur ligt. De coŲrdinaten - havenzicht 125 - 87.

Klik op de periscoop en bekijk de eindfilm

 

 

Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

©Game-Solves
http://members.brabant.chello.nl/~h.vangompel/
Forum
http://pub24.ezboard.com/bgamesolves

www.000webhost.com