Indiana Jones and the Last Crusade.

 Geschreven door Louis Koot

Een mogelijke oplossing:

Barnett College:

Loop naar Marcus toe en praat met hem (het geeft niet welke regels je hier kiest).

Loop daarna naar Indy’s klaslokaal (uiterst rechts) en praat met de kwade studenten. Zeg 3* regel 3, hierna kom je vanzelf in een soort magazijn ruimte, waar links een bureau staat.

Ga eraan zitten, pak Junk Mail, pak de rest en pak uiteindelijk het pakje: dit is het GRAALBOEK van Indy’s vader. Leg de Junk Mail terug .

Loop naar het rechter raam en open deze, ga door het raam naar buiten.

Indy wordt door twee mannen meegenomen in een auto. Lees in het huis aangekomen goed wat er gezegd wordt.

Je staat weer voor de school. Gebruik TRAVEL en ga naar Henry’s huis.

 

Henry’s huis:

Loop naar de boekenkast rechts en gebruik PULL. De kast valt voorover. Pak het "Sticky Old Tape". Loop naar de slaapkamer van je vader en Pick Up het schilderij met de beker.

Verlaat het huis.

 

Darnett College:

Loop naar het open raam en ga weer naar binnen. Links staat een kast waarin Jarr met thinner. "USE Sticky Old Tape with Jarr" en je vindt een sleuteltje. Verlaat de school weer door het raam, sluit raam en ga terug naar Henry’s huis.

 

Henry’s huis:

Naast de deur staat een plant op een tafeltje. Pak de plant en zet deze weg. Pak het tafelkleed van de tafel en open de kist met het sleuteltje. De kist gaat open. LOOK Chest en PICK UP Old Book.

Met TRAVEL ga je nu naar Venetië.

 

Venetië:

Er wordt eerst wat gepraat (lees dit weer goed en onthou). Dan wordt je meegenomen naar de bibliotheek. Zoek hier naar 3 boeken te weten:

"Secret of the Roman Catacombs". (beige met blauw).
"Mein Kampf". ( bruin boek, staat ergens schuin in de kast).
"How to fly a big plane". (zwart/groen boek er staan er meerdere naast elkaar).

Loop daarna naar de metalen palen met het rode touw. Pickup metal post en pak meteen ook het rode touw.

Open nu het graalboek en bekijk daarin het getekende raam, goed en lees nauwkeurig wat er onder de tekening staat.

Zoek nu het goede raam en lees wat er op de pilaren links en rechts van dat raam staat.

Gebruik nu de ijzeren paal op de juiste vloertegel.

Doe je dit goed dan beland je in de catacomben in een kamer met allemaal skeletten.

Doe je dit niet goed dan moet je het over doen dus eerst saven!.

 

Tunnel onder de bibliotheek:

Loop door de middelste gang en zoek naar een skelet met een haak aan zijn arm. Pickup hook. Loop verder en zoek een hangende fakkel. Zoek dan de MANHOLE COVER. Open deze, klim trap op en je staat weer op het terras.

 

Terras:

Loop naar links naar het verliefde paar.

LOOK wine bottle (Indy moet nu zeggen dat het wijn uit een slecht jaar is).

PICKUP Wine Bottle. Loop naar de fontein (rechts) en vul de fles nu met water.

Ga weer de tunnel in.

 

Tunnel:

Loop terug naar de fakkel aan de muur. Gebruik wine bottle with torch. Pull Torch en je valt naar beneden.

Zoek nu naar een soort brug en loop hierover. LOOK Inscription. Loop terug tot halverwege de brug en USE Hook with Wooden Plug. Use Whip With Plug. Het water boven stroomt nu weg.

Zoek de ladder en klim naar boven.

Zoek nu de hal op waar dus eerst het water in stond. Loop naar de tunnel en ga gelijk links.

In de machinekamer gebruik je het rode touw op de machine en daarna PULL Wheel.

Verlaat de machinekamer en zoek een kamer met 3 standbeelden en een houten deur.

Kijk nu in het graalboek en draai de beelden in de juiste combinatie. De houten deur gaat dan open. Ga door de deur

Zoek nu een kamer met daarin een tafel waarop 6 doodshoofden. Open het dagboek en je ziet nu een notenbalk. Je moet nu de 5 doodshoofden in de juiste volgorde omduwen.

Nummer de doodshoofden van links naar rechts als 1, 2, 3, 4, 5, 6. Dan is de goede volgorde: 4, 6, 3, 1 en 2. Ik weet niet of dit elk volgend spel weer anders is! Als je het goed hebt gedaan gaat de deur open. Ga door de deur en zoek naar een kamer met een hele grote kist (dit is de kamer die je zag toen je bij het MANHOLE was.

Open kist en LOOK kist. Lees nu goed wat Indy zegt!

Ga nu naar rechts en LOOK Grating en LOOK Old Rusty Lock. Push Lock en ga via het Manhole weer naar boven.

Er wordt weer veel gepraat wat je goed moet lezen en onthouden.

Je gaat nu vanzelf naar het kasteel.

 

Kasteel:

Kijk eerst even rond rondom het kasteel zodat je het motorrijwiel ziet en de geheime deur in de muur. Ga weer naar de vooringang en ga het kasteel in.

Praat met de man die je ontvangt en zeg de tekstregels: 2, 1 en 2. Deze man verdwijnt.

Ga links de gang in en zoek de kamer waarin je een dronken soldaat ontmoet. Zeg tegen deze de tekstregels: 3 en 2 (kan ook 2 en 2 zijn). Zoek dan de keuken. Vul hier de Stein met wijn uit het vat. USE Stein on Hot Coals. Wacht even, vul intussen de Stein weer met wijn uit het vat. Als de rook weg is kun je Roast Bear pakken.

Verlaat de keuken en loop links, rechts en links: je komt een soldaat tegen: zeg hier de tekstregels: 3, 2 en 1. Ga de rechter kamer in, dit is een kleedhok. Je kan het grijze uniform nu nog niet pakken maar pak wel het servant uniform. Trek deze nog niet aan.

Loop verder en je komt een dikke soldaat tegen. Zeg hier de tekstregels: 1, 2 en 2. Loop door de trap op naar de tweede verdieping. Ga de eerste de beste kamer in en trek het Servant Uniform aan. De eerste soldaat die je nu hier tegenkomt geef je het schilderij uit het huis van je vader. Zoek nu een kamer met een grote kist. In deze kist vindt je een uniform. Look uniform en je hebt een sleutel. met deze sleutel kun je beneden het grijze uniform pakken. Dus ga terug naar beneden, maar voordat je de trap afgaat moet je je wel weer even omkleden. Als je het grijze uniform hebt ga je weer naar boven ( omkleden). Nu moet je de Alarm kamer opzoeken. De lange gang door, links en links en dan de laatste deur. Geef in deze kamer Mein Kampf aan de soldaat. Deze gaat weg. Use Stein on Grating.

Loop nu naar de kamer waar men het schilderij verstopt heeft. Je moet hiervoor naar de volgende etage en dan is het de eerste kamer. Pas wel op voor de soldaat die je tegen komt voordat je de trap op kan. Probeer deze te ontwijken. ( in de gang voor de trap kun je in de eerste kamer een medicijn kistje vinden om Indy weer op krachten te laten komen).

In de "schilderij" kamer geef je Roast Bear aan hond en open je de la (middelste rechterkant) en pak je het pasje eruit. Pak ook de grote beker boven op de ladekast. Ga nu weer helemaal naar beneden naar de keuken (denk om het verkleden) en vul de grote beker met wijn. Ga weer terug naar boven en geef de grote sterke bewaker de beker met wijn. Hierna is een stomp voldoende om hem neer te slaan. Ga links de gang in. In de achterste kamer staat een blauwe bank en een tafel met een kandelaar. Aan deze kandelaar vindt je een zilveren sleutel. pak deze sleutel. (het kan zijn dat je eerst nog moet knokken).

Ga terug en loop de gang helemaal uit. Je komt in een gang met drie deuren. Als het goed is vindt je je vader achter de eerste deur (Use silver key with door).

Ga door het raam en open buiten het meest rechtse raam. Klim naar binnen. Open kast en je vindt wat geld. Ga terug naar je vader en ga zo ver mogelijk naar beneden. Je wordt gestopt door een soldaat die in de lucht schiet. Er komt een hoge officier, en je wordt gevangen. Geef het graalboek af.

Jij en je vader zijn vastgebonden op stoelen aan elkaar. PUSH Indy net zo lang naar rechts totdat ze goed voor het harnas staan. SAVEN SAVEN!!!! Push harnas en als je het goed hebt gedaan zal de bijl de touwen loshakken. Je moet wel de stoelen in de goede positie zetten anders is het GAME OVER.

Ben je vrij loop dan naar de open haard en Push (LINKER) Statue. De geheime deur gaat open en je loopt naar buiten. Ga rechts naar de motor en vertrek.

 

Grenswachter:

Praat met hem en zeg de tekstregels: 1, 2, 2, 2, 3, 1, 1. Je mag door naar Berlijn.

 

Berlijn:

Hier krijg je je vaders graaldagboek terug. Dit gaat vanzelf. Er komt een bewaker en ook Hitler komt eraan. Geef Hitler de Pas en hij schrijft zijn naam erop. Je verlaat het kamp en gaat naar het vliegveld.

 

Vliegveld:

Als je nu genoeg geld hebt (175 DM) kun je een ticket voor de Zeppelin kopen. Maar ik vrees dat je niet genoeg geld hebt. dus blijft er maar één mogelijk over. Ga naar buiten en naar het vliegtuig. Voordat je het vliegtuig in gaat Open Manuel. Teken de gebruiksaanwijzing zeer goed over. Ga in het vliegtuig en start deze volgens de gebruiksaanwijzing.

Je gaat vliegen. Voor de besturing verwijs ik naar hierboven het technische gedeelte.

Als je wordt neergeschoten, beland je altijd bij een boerderij. Hier neem je dan altijd de BLAUWE auto. Bij elke grenspost laat je dan de pas zien.

 

Iskurden:

Save voordat je de tempel ingaat. Ga de tempel in. Je vader wordt neergeschoten.

Jij moet nu de Grail gaan halen:

Bij de eerste trail moet je klikken op het lichte kruisje in het midden van de grond, daarna bij de tweede trail moet je alleen de tegels betreden waarop de letter staat die in de door Indy gegeven vertaling van het woord jehova voorkomt, daarna sta je voor een afgrond, klik recht aan de overkant op de rots (onder aan het pad) en indy loopt over.

Bij de grails was in mijn spel de juiste de aller linkse (wooden) maar of dit altijd zo is weet ik niet, zo niet dan moet je één voor één alle grails proberen, je moet dan alles wel steeds overnieuw doen. Einde


Game-Solves
http://members.brabant.chello.nl/~h.vangompel/
Cheats
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/
NL Oplossingen
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/ned/

Forum

http://pub24.ezboard.com/bgamesolves

 

 

 

www.000webhost.com