Harry Potter en de Steen Der Wijzen

(the Sorcerer's Stone)

Voor Playstation

Dit is een vertaling van een Engelstalige doorloop die ik op het internet vond.

Nederlandse vertaling door: Louis Koot

NB: Ik weet verder niks af van dit spel: Wij hebben het niet. Ik weet ook niet of je deze walkthrough ook voor de PC-versie van dit spel kunt gebruiken. Je zou zeggen van wel, want het spel zal toch hetzelfde zijn, alleen de besturing is dan toch anders?

Deel 1: Het Kasteel:

Ingangshal en Gryffinder Toren:

Het spel start met een "Storybook Mode" en daarna heb je een ontmoeting met Dumbledore in de Hal. Er zijn een boel deuren, in deze Ingangshal, maar de meeste zitten op slot, behalve 2: De deur van de Portrettenkamer en de deur van de Gryffindor Toren. Als je in de Gryffindor Toren bent gekomen, dan zijn er weer maar 2 richtingen die je op kunt gaan: Naar de Charms Corridor en naar de Common Room. Praat met Fred en George, zij willen Gele Bonen, die de smaak van Oorwas hebben (Earwax Flavor Beans). Zij zullen in de Common Room zijn, als je ze nodig hebt. Pak de Wizard Card vanachter de boekenplank (voor meer uitleg over de Wizzard Cards, zie hieronder het desbetreffende hoofdstuk), ga dan de Charms Corridor in en ga hierdoor naar:

De Bibliotheek:

In de Charms Corridor zal Ron op je staan te wachten. Hij heeft gezien dat Draco Malfoy met Hedwig de bibliotheek is binnen gegaan, en jij moet haar gaan redden. De Bibliotheek is gigantisch groot, maar de weg erdoor heen is recht-toe-recht-aan. Verzamel de Veren want hiermee open je de deuren. Je zult "Bijna Onthoofde" Nick ontmoeten op verschillende plaatsen, en ook Neville. Je leert om te Springen, Klimmen, Jinxen en ook om te Mikken en je ziet een glimp van Voldemort/Quirrel terwijl je hier in de Bieb bent. Kortom dit is eigenlijk een trainingslevel.

Vlieglessen:

Als je de bibliotheek verlaat, krijg je uit handen van Hedwig je Bezemsteel. Achtervolg Ron door de gang naar de kamer waar de vlieglessen worden gegeven. Deze vlieglessen MOET je volgen. Als je er problemen mee hebt, kijk dan in het Optie Menu naar het onderdeel "Bezemsteel Controlls", allicht helpt dat je. Heb je eenmaal het vliegen met de bezemsteel goed onder de knie en ben je door voldoende Hoepels heen gevlogen, dan krijg je als beloning Huis Punten en mag je deze trainings ruimte verlaten. NIET EERDER. Probeer de Gele Boon te grijpen die boven op de paal ligt, in het midden van het veld. Als je daarna weer deze plaats betreed dan kun je proberen om alle Hagrid's Flitterbys te verzamelen en als je dat lukt dan krijg je 10 Huis Punten extra.

Charms Class:

Ron en Hermione staan buiten op je te wachten. Je eerste les gaat er over hoe je moet starten, dus volg hen naar het Charms Klaslokaal aan het einde van de gang. Vergeet echter niet om alle GELE Bonen op te rapen, je hebt ze echt allemaal nodig om, later, het Wachtwoord te verkrijgen van de Weasley Twins. Waarschijnlijk pak je er ook een Extra paar op. In Charms, leer je de Wingardium Leviosa spreuk: door het uitspreken van deze spreuk kun je elk object met een Geel Vonkje erboven, omhoog laten zweven. Je dient binnen een bepaalde tijd in het Klaslokaal te zijn, maar als je te laat komt dan zul je, deze keer, niet gestraft worden omdat het je eerste lesdag is. Je dient een 2-knoppen beweging uit te voeren voor deze spreuk, maar dat is makkelijk.

Verdere onderzoekingen:

Na Charms, krijg je een briefje van Hagrid. Maar Draco Malfoy staat op wacht voor de uitgang. Inplaats van de zandloper nu omhoog naar boven op de paal te laten zweven, ga je liever eerst even op onderzoek om de rest van de Gele Bonen te vinden. Ga eerst de Grote Zaal binnen, dat is aan de zijkant van de Ingangs Hal. Op de tafels in deze Grote Zaal kun je 2 Bonen vinden. Ga dan de Grote Foyer binnen. Dit kun je op 2 manieren doen: Je kunt de Grote Foyer bereiken vanaf de Gryffindor Toren of via bovenaan in de Ingangs Hal. Het is makkelijk om de Grote Foyer over het hoofd te zien, maar je kunt er veel Gele Bonen vinden en 2 Wizard Kaarten. Kijk wel uit voor de Harnassen (Suits of Armor). Ga ook naar de Kerkers voorbij de Ingangs Hal.

De Nimbus 2000:

Heb je alle 50 Gele Bonen te pakken, ga dan naar de Gryffindor Common Room ( kijk uit naar de Fat Lady in de Gryffindor Toren). Praat er met Fred en met George. Van hen zou je nu het Wachtwoord moeten krijgen, in ruil voor al je 50 Gele Bonen. Ben je wat Leven kwijt geraakt op dit moment dan kun je jezelf gaan genezen met de Chocolade Mist als je dit nog niet eerder hebt gebruikt. Ga dan naar de Portretten Kamer, deze vindt je naast de Grote Zaal en geef daar bij de Portretten het Wachtwoord op: je vindt dan de Nimbus 2000 bezemsteel.

Wizard Crackers:

Als je eenmaal de Nimbus 2000 bezit, zet dan de Zandloper boven op de palen bij de deur naar de Grounds. Malfoy zal je dan nu uitdagen voor een spelletje Wizard Crackers. Ontwijk wat hij naar je toe smijt, pak ze dan op en smijt ze naar hem terug. Malfoy krijgt hulp van Crabbe en Goyle, maar je hoeft je alleen maar druk te maken om Malfoy te raken. Als je al zijn Leven uit hem hebt gehaald zal hij weg gaan. Voordat je de Grounds kunt bereiken worden alle punten voor elk Huis opgeteld in de Grote Zaal.

Deel 2: The Grounds:

Herbology Klas:

Als je het kasteel verlaat moet je onmiddellijk naar het Herbology Klaslokaal gaan en daar de Incendio Spreuk leren. Weer moet je binnen een bepaalde tijd in dat klas lokaal verschijnen, en kom je NU te laat dan kost dat je Huis punten. Om dit te vermijden, Jinx alle blokken naar het midden. Incendio is een beetje moeilijker te leren dan Wingardium Leviosa: Je moet meer gecompliceerde Toetsbewegingen maken en dat moet je elke keer als je deze Spreuk wilt gebruiken.

Explore de Grounds:

Dit deel van het spel is op "The Grounds". Je vind hier een Alle Smaken Boon (Blauw), een Portret en een paar mogelijkheden om Wizard Kaarten te bemachtigen. Vlakbij Herbology is er weer een plek waar je je vliegkunsten weer kunt oefenen. Dit is Optioneel, dus hoef je niet te doen, maar het geeft jouw Huis wel Extra Punten. Dus je kunt daar altijd naar terug gaan om dit te doen.

Je ontmoet hier weer Fred en George als je de Exit neemt vanaf de Patio naar de Grounds. Zij vertellen je dat ze nu Blauwe Bonen willen hebben. Ga dan op zoek naar een Ravenclaw genaamd Raymond. Zijn Kat is in de Put gevallen. Hierna zul je Ron weer tegenkomen en hij laat je zien wat een Puffskein is. Hagrid's hut is dan een ietsje verder op. Bemerk daar het gesloten hek achter zijn huis op. Daarna splitst het pad zich in tweeën: één pad gaat dan naar het Gargoyle Hek en het andere pad naar de Grounds Portrait. Merk op dat sommige van de muren een afwijkende kleur hebben. Als je daar naar toe gaat en dan op vierkantje drukt, kun je diverse geheime ruimtes in gaan. In een paar van deze ruimtes zul je Nick vinden en ook een Wizard Kaard, in anderen kun je wat Blauwe JellyBonen verzamelen. Nadat je deze Grounds echt helemaal GRONDIG hebt onderzocht, ga je naar de Gargoyle Gate:

Gargoyle Gate:

Quirrel/Voldemort wacht op je bij de Gargoyle Gate. Hij zal één van de Gargoyle's tot leven brengen en dat verdwijnt hij. Jij moet nu deze Gargoyle gaan bevechten: vermijd het om te dicht bij hem te komen en gebruik de Charged Knockback Jinx. Heb je de Gargoyle verslagen, gebruik dan de Levitation spreuk om de Gargoyle op de muur te brengen om het hek te openen.

Puffskeins:

Als je door de Gargoyle Gate bent gegaan zie je een Potion. Als je "beschadigd" bent geraakt tijdens het Gargoyle gevecht dan drink je dit Potion op want je zult het nog moeilijk krijgen, verder op en hebt dus al je levens hard nodig. Ga door de kleine grot en aan de andere kant weer naar buiten. Je beland dan in de leefwereld van de Puffskein. Maak de Puffskein wakker die op dezelfde "vloer" is als jij zelf en breng deze naar de Luchtspleet bij de ingang. Als deze Puffskein dan in de luchtspleet gevangen zit, zal de omhoog gekomen luchtspleet ernaast genoeg Lucht blazen om je omhoog naar het volgende level te tillen. Dus ga omhoog en ga verder. Hier zijn nog 2 Puffskeins en verder op nog wat Luchtspleten, dus herhaal dit proces. Trek dan aan de Hendel om de deur te openen en ga verder naar de Lava verderop.

De Vuur Zaden Plant:

Je moet nu van platform naar platform gaan springen en je mag niet te lang op een platform blijven staan, want deze storten in. Lukt je dit, dan verder gewoon verder springen. Als je op de Lava terecht komt dan verlies je wat leven, maar je kunt er wel op blijven lopen. Als je te verzwakt raakt dan kun je wat Healing Potion vinden op ongeveer 3 kwart van de route. Als je de Vuur Zaden Plant hebt bereikt dan gebruik je daarop de Incendio spreuk om de Zaden te kunnen pakken.

Norbert Hatches:

Ga terug over de lava en dan terug door het Puffskein land, door de Gargoyle Gate naar Hagrid's hut. Hij zal al op je staan te wachten en hij geeft je Quidditch Through the Ages in ruil voor de zaden. Hij gebruikt ze om Norbert te pakken te nemen. Hierna zal de Gate voorbij Hagrid's hut open zijn en kun je de rest van The Grounds gaan verkennen.

Red de Remembrall:

Als je door de Gate, voorbij Hagrid's Hut bent gegaan zal Ron je de Quidditch Pitch leren, maar dan verschijnt opeens Neville. Draco Malfoy heeft zijn Remembrall gestolen. Je gaat nu beginnen aan een achtervolging op de bezemsteel rondom het kasteel. Dit zou geen probleem moeten zijn als je de Nimbus 2000 bezit. Als je dicht genoeg bij hem bent gevlogen, druk dan op Vierkantje om hem een goede opdoffer te geven. Dit moet je net ze vaak doen totdat hij het opgeeft.

Quidditch versus Hufflepuff:

McGonagall heeft gezien hoe goed je kunt vliegen en bied je de Seekers positie aan bij het Gryffindor team. Dit wordt de makkelijke wedstrijd. Volg de Snitch's Speed ringen, net zoals je dat deed tijdens je vlieglessen en als je 20 hebt gehad, kun je proberen om het te vangen. Druk hiervoor op X , doe dat een net voordat je er vlakbij bent en je zult het in je hand krijgen.

De Sloth Brain:

Als je exit de Quidditch Pich wordt "loop" je tegen Snape aan. Hij zal je Boek afpakken en hij wil je pas de kerker binnen laten als je de Sloth Brain hebt gevonden. Volg Ron het Weasley Twins Geheime gebied in. Je "ontmoet" 2 nieuwe en gevaarlijke planten: de Giftige Tentaculsa en de Horklump. De Giftige Tentacula "schiet" Spikes af en deze dien je te doden door Flipendo te gebruiken, en dan moet je de "Moeder" plant nog doden door middel van de Incendio spreuk. De Horklump moet je omhoog brengen met de Levitatie spreuk en Jellybeans zullen dan vanonder de Horklump te voorschijn springen Grijp deze Bonen snel, want anders valt de Horklump je aan. Beide planten kunnen je flinke schade toebrengen, dus de vlakbij gelegen Potion zal wel nodig zijn maar zijn wel handig als je ALLE Blauwe Bonen wilt verkrijgen. Hierna dien je aan de Hendel te trekken om de deur te open waardoor je dan naar het Sloth Brain kunt gaan.

Heb je alle Sierraden?

Nadat je het Sloth Brain gebied weer hebt verlaten, worden de Huis Punten toegewezen in de Grote Zaal en wordt je gevraagd om naar de Potion Klas in de Kerker te gaan. Maar je tijd hier op de Grounds is nog niet over. Als je alle 70 Gems hebt verzameld, kun je gaan praten met Fred en George om weer een Wachtwoord van ze te krijgen, in ruil voor de Gems. Heb je niet alle 70 Gems, zoek dan naar een geheime deur in de muren, er is een ongelooflijk -makkelijk- te- missen -verborgen deur vlakbij de ingang van de Quidditch Pitc, en onder de Planten in het Sloth Brain gebied is er ook een. Heb je het Wachtwoord gekregen, ga dan naar de Grounds Portrait, in hetzelfde gebied waar Hagrid's Huis is, en vertel haar dit wachtwoord en je verkrijgt een volgende Wizard's Kaard.

Deel 3: De Kerkers:

Gevangen in de Kerkers:

Zodra je door de eerste deur van de kerkers gaat, zit je vast in deze kerkers en kun je er niet eerder meer uit dan nadat je de 4 VLOEKEN hebt verslagen. Je dient naar de Potion les te gaan. Je komt Fred en George weer tegen en deze keer willen zij Groene Bogie Trol Bonen van je hebben. Het portret die je dan, met de van hen verkregen wachtwoord, kunt openen bevindt zich dan gelijk naast hen, gelukkig maar. Maar je moet dus eerst die Trol Bonen gaan verzamelen. Ga dus voorbij Fred en George. Je komt bij een splitsing in het pad: Naar links is dan de Potion Les en rechtdoor is een grot die gaat naar Professor Quirrel's Trap, maar daar kan je alleen naar toe Nadat je de Defense Klas hebt bezocht en deze vindt je dan hier naar rechts.

Potion Les:

Technische gezien is dit eigenlijk geen les, want er is geen tijdsdruk en je leert er geen enkele spreuk. Je leert er wel hoe je de verschillende drankjes moet mixen, dus als je een pot (Ketel) vindt dan kun je een drankje brouwen waarmee je je gezondheid weer helemaal kunt herstellen. Nadat je hebt dit mixen hebt geleerd zal je door professor Snape naar de Fireflies worden gestuurd.

Voldie's Prank no2:

Zodra je de Firefly kamer binnen komt, zal Quirrel/Voldemort de vloer onder je voeten laten instorten. Je stort omlaag en je land in de Trol Voorraadkamer. Om de trollen te verslaan (en om gelijk dan je eerste 2 Groene Bonen te bemachtigen), gooi je de Puffapods terwijl de Trol bovenop het rooster staat. Dit rooster zal omdraaien en de trol zal dan op de bodem belanden en een Boon bovenop. Je krijgt hier ook Huis Punten voor toegekend.

Red de Kat:

Zodra je de volgende kamer binnen gaat, zal Raymond de Ravenclaw je roepen om zijn kat te gaan redden, nu je toch onder de put bent. Je kunt de jelleybonen en een Wizard Kaard hier pakken als je er in slaagt om de kat te redden, dus ga er voor…..Kijk wel uit voor de ratten die soms uit de kratten te voorschijn springen. Ga niet te hard als de kat achter je aan komt want anders verliest zij jouw uit het oog.

De Ketel Room en de Slapende Trol:

Nadat je weer de Bron hebt verlaten kom je in een ruimte met daarin een Hendel en een paar zwevende blokken en ook een paar blokken op de grond. Er zijn hier 2 zijdeuren en de exit is hoog bovenin. Je dient hier de 3 blokken omhoog te "toveren" en dan bovenin de deur te openen. Gebruik de eerste hendel om de Ketel Kamer te openen en breng dan het 1e blok omhoog. Ga dan de Ketel Kamer binnen. Dit is een erg moeilijke kamer waar je dient te springen van bewegende Ketel naar bewegende Ketel. Je kunt hier Flipendo gebruiken om de ketels tot stilstand te brengen, maar het zal je niet helpen want de ketels staan dan maar tijdelijk stil. Trek aan de Hendel aan het einde om de Trol Slaapkamer te openen en breng het 2e blok omhoog. Gelukkig kun je dan de zijmuur gebruiken om terug te gaan om de Bonen te gaan halen. In de Slaapkamer van de Trol is een Hendel, een Kooi, een Bed met daarop de Trol, een bureau waarop je Bonen kunt vinden en nog een paar andere verder onbelangrijke spullen.. Trek aan de Hendel om het 3e blok omhoog te brengen, verzamel de Bonen en breng dan, voorzichtig, de Kooi omhoog om zo de Sleutel te kunnen pakken die eronder ligt. Heb je dit allemaal gedaan, dan klim je via alle blokken omhoog en ga je boven de Exit door ontsluiten en er door om buiten te komen.

Het wordt erger:

De volgende kamer is makkelijk: er zijn alleen maar 2 Trollen hier op roosters en deze "ruim" je op dezelfde wijze weg als voorheen. Hierna pak je de Fireflies en ga je terug naar de Potions Klas waar je dan veel te laat binnen komt. Feitelijk is de Defense klas al gestart, dus ren door de gang en maak je gereed voor het 2e deel van de Kerkers.

Defens versus de Dark Arts Klas:

Je moet weer binnen een bepaalde tijd in deze klas verschijnen, maar eigenlijk is het de moeite niet waard. Je dient bovenop de vliegende boeken te springen en dat is moeilijk en je kunt een boel Bonen verzamelen als je naar de zijkanten gaat. Je leert hier de Verdimilious Spreuk waarmee je halfzichtbare blokken solide kunt maken.

Professor Quirrel's Trap:

Als de Defense klas voorbij is zit je nog steeds opgesloten in de kerkers. Om uit de kerker te geraken dien je Quirrel's Trap in te gaan. Quirrel's Trap is die mysterieuze kamer als je door de Grot gaat bij de splitsing in de Kerker. Je moet je nieuw geleerde Verdimilious Spreuk gebruiken. Voordat je rechtdoor gaat, ga eerst door de zijdeur en druk op Vierkantje als je voor de boekenplanken staat om Wizards Kaarten te verkrijgen. Als je eenmaal door deze kamer bent gegaan kom je bij de enige wegnaar de Exit uit de Kerkers, maar het is moeilijk. Quirrel heeft de een Curse aan deze deur "gehangen" en je hebt dus een tegen vloek nodig om deze deur te openen.

De 4 Vloeken:

De exit deur wordt "bewaakt" door 4 vloeken. Je moet van alle 4 de oorsprong van deze vloeken vernietigen. Nick geeft je hierover advies. Je dient de zijkamer in te gaan. Daar is, gelukkig, een kookpot dus je kunt er je wonden, die je hebt opgelopen bij de Trollen, gaan helen en je vast voorbereiden op de wonden die je zult oplopen bij je pogingen om die 4 vloeken uit de weg te ruimen. De volgende kamer, waar je eerst Peeves zult ontmoeten, brengt je bij een 2-weg-splitsing: de weg door de deur, leidt naar de Groene en de Gele Oorsprong en de andere weg , over de zwevende kooppotten, brengt je bij de Rode en de Blauwe Oorsprong van de 4 vloeken. De Gele wordt bewaakt door kleine Schildpadjes die vuur spugen en tegen de muur op klimmen en er is hier ook een zeer gladde vloer. De Rode en de Blauwe worden bewaakt door bewegende en aanvallende Harnassen (Suits of Armor). Wel, vernietig deze 4 Oorsprongen van de 4 vloeken en de Exit deur zal dan open gaan.

Body Armor:

Als je de 4 Vloeken Kamer exit, dan kom je in de 1e kamer van de Kerkers. De exit naar de Kerkers zal nu open zijn. Heb je nu alle Groene Bonen in je bezit, ga dan even terug naar Fred en George en geef de bonen aan hen. Je kunt dan door het Portret dichtbij om de Quidditch Harnas te pakken. Hierna, ga weg!

Deel 4: Het Bovenste deel van het Kasteel:

Bovendeel Kasteel:

Ga door de deur boven in de Gryffindor Toren en je komt in de Upper Castle. Je komt in een prachtige kamer met vele verdiepingen, een tafel met daarop een standbeeld, en, uiteraard, Fred en George. De deur zal achter je weer op slot gaan en de enige uitweg is om dit deel van het spel tot een goed einde te brengen. Fred en George willen nu de Rode Bonen van je hebben. De deur links gaat naar de Verboden Corridor en de Meisjes Badkamer, maar beide zitten op slot. Ga nu eerst maar Transfiguration binnen.

Transfiguration Klas:

Tijds limiet is ook hier van toepassing. In deze klas leer je de Avifors Spreuk, hiermee verander je standbeelden in weg vliegende vogels. Deze spreuk is handig in de rest van dit deel van het spel. Na deze les worden je huis punten weer opgeteld of af getrokken in de Great Hall.

De Peevs Zolder Race:

Eenmaal weer uit de transfiguration klas gekomen zal de exit deur nog steeds op slot zijn, dus ga naar de 2e verdieping door middel van Avifor-ing (dus gebruik de zojuist geleerde spreuk) het standbeeld dat in het midden van de kamer staat en dan via de tafel omhoog naar de 2e verdieping. Op deze verdieping zijn de deuren wel open, dus ga binnen. Je krijgt dan een pakketje, maar dit wordt weer gejat door Peeves. Er zijn 2 manieren om deze kamer binnen te komen: via de tafel naar de Zolder, en via de Portretten kamer. Ga naar de zolder. Hier moet je tegen Peeves races naar het einde van de zolder door over de Balken te rennen. Dit is een geweldige kans om veel Rode Bonen te verkrijgen, en als je van de balken valt, en op één punt in de race zul je dat ook moeten doen, zijn er zat chocolade kikkers te vinden. Als je de race de eerste keer verliest, zul je waarschijnlijk de 2e keer wel winnen omdat je je dan niet meer hoeft te concentreren om onderweg ook nog al die rode bonen te gaan pakken. Raak je te ver achterop dan zal Peeves gewoon op je wachten, dus geen paniek.

De Onzichtbaarheids Cape:

In het pakje dat Peeves, na de race, aan je terug zal geven, bevindt zich de Onzichtbaarheids Cape. Deze kun je activeren als je een Onzichtbaarheids TOKEN heb kunnen vinden. Verlaat dus de race via de exit, laat je dan naar beneden vallen en ga door de volgende deur.

De Verboden Corridor:

Hier ontmoet je Filch. Hij zegt dat je de Verboden Corridor niet kunt in gaan, maar omdat nu de deur achter je weer op slot zit, heb je natuurlijk echt geen andere keuze dan om toch deze corridor te betreden. Je dient hier dus op de boekenplanken te springen om je te verbergen voor Filch. Als hij je toch te pakken krijgt dan verlies je geen huispunten en loop je ook geen schade op maar dan moet je wel overnieuw beginnen. Je hoeft dan niet weer de Sleutels te gaan pakken. Je hebt de Sleutels nodig om voorbij de afgesloten deuren te geraken. Je kunt hier ook je eerste Onzichtbaarheids Token vinden, denk er wel aan als je deze dingen gebruikt dat ze maar 20 seconden werken, maar ze zijn wel weer heerbruikbaar na een tijdje. Je vangt hier ook een glimp op van Quirrel/Voldemort. Aan het einde vindt je dan de Spiegel van Erised en dan komt Ron binnen gestormd en red Hermoine uit de klauwen van een Troll.

Race tegen de Troll:

Val niet in het water, want dan ga je DOOD. Gebeurt dit begin dan gewoon helemaal opnieuw met deze race, Inplaats van terug te gaan naar het laatste save punt. Het geeft hier niet als je een paar Bonen mist, het enige dat je hier feitelijk wilt is om ER ZO SNEL MOGELIJK DOORHEEN TE KOMEN.

Ontwijk de Toiletten:

Wordt je te vaak geraakt, dan ga je DOOD, maar je mag dan opnieuw beginnen met deze taak. Dit is een moeilijke opdracht en het zal eerder voorbij zijn als je ook nog Ron verdedigd. Hierna kun je dan, EINDELIJK, het Bovenste Kasteel verlaten.

Deel 5: Diagon Steeg:

Quidditch versus Ravenclaw:

Dit is misschien niet Diagon Alley, maar het is zeer zeker ook niet het Boven Kasteel. Je bent nog steeds bezig Rode Bonen te verzamelen. Dit "gevecht" is net als elk ander.

Norbert's ziekte:

Hagrid begroet je met de mededeling dat de arme Norbert ziek is. Je dient nu de Diagon Alley in te gaan om de ingrediënten voor de Draak Tonic te gaan verzamelen. Dit lijkt misschien een opwindend klusje maar is feitelijk erg vervelend.

Gringotts:

Dit is het meest vervelendste deel van dit hoofdstuk. Het is makkelijk zat om rond te sluipen en om de papieren te pakken, maar om de MUNTEN te krijgen is moeilijk. Gebruik het advies wat je krijgt en vergeet niet om de X-knop te gebruiken om vanuit de juiste hoek de munten te kunnen pakken terwijl je ook moet opletten om de houten muren te vermijden. Je dient de Meter, rechts, 3 maal met water te vullen. Dit is een vervelend werkje en je zult dit tot in het oneindige moeten over doen tot je eenmaal het patroon herkent voordat het echt lukt. Je verkrijgt wizard kaarten als je ALLE juwelen weet te verzamelen in elke kluis. (dit zijn de moeilijkst te verkrijgen wizard kaarten in het gehele spel). Als je als doel hebt gesteld om ALLE wizard Kaarten te bemachtigen, verlaat dan niet eerder de Kluizen VOORDAT je hieruit de wizard Kaarten hebt gepakt want als je eenmaal de kluizen hebt verlaten, kun je er niet meer in terug gaan. Hier is een uitleg van de verschillende symbolen, die verschijnen in de linker boven hoek, betekenen:

Noot van de speler/schrijver: Ik ben hier allemaal achter gekomen door herhaaldelijk de mijnkarretjes te gaan bereiden want het zal je een vreselijke aantal pogingen gaan kosten om alle Kaarten te pakken te krijgen.

Diagon Steeg:

Nu dien je de goederen gaan halen met de munten. Met de Knuts, ga naar Ollivander's en verkrijg de PAUW Veren. Je moet dus op de Pauw gaan rijden om deze genoeg te laten schrikken zodat ie veren verliest. Ook is er hier in de kratten een Ontzichtbaarheids Token te vinden. Met de Sickles ga je naar de Owl Emporium om er de Uil Veer te verkrijgen door de Uil op de pallets te liften met je Levitatie Spreuk. Met de Galleons ga je naar de laatste winkel. Je dient dan een Pad (Schildpad) te vinden en zijn WRATTEN zien te krijgen: vindt hiervoor een krat die beweegt of luister voor het gekwartel van de Pad.

Het spel gaat verder:

Hagrid neemt je dan mee terug naar Hogwarts en het verhaal gaat verder. Jij en je vrienden halen hem over om Norbert vrij te laten, net als in het boek. Maar jij moet wel je straf in het BOS gaan uit zitten.

Het Verboden Bos:

Dit lijkt een moeilijk stuk, maar is eigenlijk recht toe recht aan en je HOEFT niet onmiddellijk met Quirrel/Voldemort te gaan vechten. Er zijn zat Healing Items en je zou nu je verzameling Rode Bonen kunnen complementeren. Het enige echt moeilijke deel zullen de Schildpads zijn. Je dient deze van heel dichtbij aan te vallen en gelijk je weer snel terug te trekken om hun Vlammen te vermijden. JE MOET ze verslaan want anders kun je niet verder. In het deel waar je dan de planten uit de weg moet branden om de heuvel op te kunnen klimmen, ga je naar rechts Inplaats van met de Schildpad te vechten om een wizard kaart te pakken. Heb je het Bos beëindigd dan krijg je van Hagrid een Fluit

Flipendo Upgrade:

Ga terug naar het Boven Kasteel. Je zou nu alle bonen moeten hebben. Is dat niet het geval, dan vindt je er in de Transfiguration Klaslokaal, op de Zolder, in de Verboden Corridor, in Het Bos en in de Trol Race gang nog genoeg om je verzameling aan te vullen. Praat weer met Fred en George en ga dan naar de 2e verdieping. Naast de ingang naar de Zolder zou hier dan de deur naar de Portret Zaal moeten zijn. Je krijgt nu een Upgrade voor de Flipendo Knockback Jinx zodat deze nu sterker is geworden en wordt dat nog meer als je eenmaal door het VALLUIK bent gegaan.

Deel 6: Door het Valluik:

Door het Valluik:

Je bent nu niet meer bezig met het verzamelen van bonen. Je hebt ze toch niet meer nodig want je nadert het einde van dit spel en je dient je nu volledig te concentreren om veilig door dit laatste hoofdstuk te komen. Ga naar de ingang van de Verboden Corridor op de 1e verdieping van het Boven Kasteel. Je zult er Ron en Hermoine ontmoeten en verder gaan naar Fluffy's kamer. De punten zullen worden bijgeteld., maar het maakt werkelijk niks uit hoeveel punten jouw huis heeft, Slytherin zal altijd meer punten hebben. Negeer dit gewoon. In alle kamer hier geld dat ze zo moeilijk zijn dat als je er dood gaat je de gehele kamer vanaf het begin over moet doen, met misschien een uitzondering voor een stuk of 2. En je KUNT NIET SAVEN. SUCCES er mee.

Breng Fluffy in slaap:

Gebruik de fluit en je zou hier geen probleem mee moeten hebben. Druk op de knoppen zo snel achterelkaar als je kunt en als het je aanvalt, negeer het dan omdat de fluit zijn werk wel zal doen. Is je Health laag, ga dan naar de volgende kamer en DOOD jezelf daar dan met de Devil's snare zodat je opnieuw kunt beginnen maar dan met bijna volledige gezondheid.

Devil's Snare:

Dit is één van de moeilijkste delen. Blijf in de plek waar je start, mik en gebruik een Charged Knockbox Jinx op welke van de Klimplanten/ Wijnranken, buiten, ook maar opgloeit. Heb je ze allemaal verslagen en is dan de Middelste verschenen ren er dan in cirkels omheen en doe dat er vlakbij zodat het UIT blijft, blijf dit doen zodat het je mist als het weer dicht slaat en gebruik een Knockbox Jinx gelijk nadat het weer dicht is gegaan. Gebruik dan een Incendio en als je succesvol bent zullen Ron en Hermoine weer vrij zijn en de deur open zijn.

De Gevleugelde Sleutels

Dit is precies als Quidditch. De Rode en Gouden Sleutels zijn net als Bludgers en de Zilveren en de Blauwe Sleutels zijn net als de Snitch. Als je te beschadigd raakt door hen, wees dan niet bezorgt want zolang je maar de Speed Ringen gebruikt ga je sneller en zal het makkelijker zijn om ze te ontwijken.

Schaak:

Ron heeft de meeste van de vijandelijk schaakstukken al verslagen en deze zijn dus van het bord verwijderd, maar jij zult de rest moeten doen. Je speelt dus feitelijk niet echt het schaakspel, maar je beweegt over het bord steeds 1 vakje tegelijk. Al de andere stukken op het bord bewegen ook steeds maar 1 vakje naar jouw toe. Je doel is NIET om zelf aan de overzijde te geraken maar om de andere stukken van het bord te verwijderen. Om dit te doen ga je naar een vak waar jij denkt dat er 2 stukken op één vak samen komen. Één van deze stukken valt dan het andere stuk aan en beide sterven. Als jij echter NAAST hen stond dan "sterf" jij ook of verliest wat leven en moet je het gehele bord opnieuw gaan doen. Hier de oplossing voor de 3 borden:

De SlaapwandelendeTrol:

Dit is een beetje lol trappen. Je moet enige objecten omhoog brengen om ze uit de loop van die slaapwandelende Trol te halen. Laat je een object vallen, en daardoor te veel lawaai produceert, of als de trol tegen een object aan banjert, dan ga je dood en moet je weer van voren af aan beginnen. De truck is hier om zo snel als maar mogelijk te gaan en om een object niet hoger op te tillen dan absoluut nodig om snel te kunnen zijn.

Het IJs drankje:

Gewoon de ridder zien te vinden in de 3 kopjes en dan met hem vechten voor het IJs Drankje. Dit is eigenlijk meer een preview van de volgende kamer. Dit is wel een Dark Knight. Zie hiervoor de Vijanden Sectie hier onder.

Gevecht met de ridder:

Helaas, je bent hier helemaal op jezelf aangewezen en Quirrel/Voldemort staat al op je te wachten. Hij brengt 2 ridders tot leven. Als je 2 Charged Flipendos gebruikt en bijzonder goed weet te mikken dan kun je deze 2 snel uitschakelen. Hierna, brengt de rotzak nog 2 ridders tot leven. Heb je ook deze 2 weer onschadelijk gemaakt zorgt hij voor een hele grote ridder om met je te gaan vechten. Deze kun je allen "beschadigen" met een Charged Flipendo en alleen dan als de ridder in vaste vorm is, niet als ie rood "vloeibaar" is (of zo iets). Je dient dan zelf stil te staan, maar wel zeer snel toe te slaan. Is zijn Health eenmaal laag, dan gaat ie over tot het gebruik van dubbele en zelf driedubbele aanvallen. Heb je hem ook verslagen dan zal Quirrel worden neergezet als een Kwaaie Jongen en de kamer verlaten naar de volgende kamer. BELANGRIJK: DRINK HET DRANKJE DAT NAAST QUIRREL STOND VOORDAT JIJ NU NAAR DEZE VOLGENDE KAMER GAAT.

DE FINALE:

De spiegel is hier en je krijgt de STEEN DER WIJZEN in je bezit. Maar Voldemort bemerkt dit en schreeuwt : "STERF POTTER!!!!" Hij begint heen en weer te rennen, onderwijl zijn Groene Orb naar je smijtend, die je dus dient te vermijden. Soms moet je de touwen, die hij op je gooit verwijderen met Vierkantje. Jij kunt niet vlakbij hem komen, dat doet au aan je litteken. Dus hij heeft in ieder geval 3 manieren om jee aan te vallen en pijn te doen en jij hebt er maar EEN: Werp een Charged Flipendo naar de Pilaren om deze op Voldemort te laten vallen zodat hij schade oploopt. Dan zal hij de pilaren gaan verwijderen en moet jij de "Power of the Mirror" gebruiken om hem verdere schade toe te brengen. Dus laad de Spiegel op en als Voldemort voor of achter de Spiegel is laad deze dan opnieuw op zodat de spiegel hem zal aanvallen. Nu moet je ook gaan uitkijken voor die grote Groene Wolkjes die hij naar je toe smijt. Als Voldemort opeens heel erg verzwakt is bereik je een nieuw stadium. Als je ooit Mario Part 2 hebt gespeeld dan zul je hier geen problemen mee hebben. Druk gewoon herhaaldelijk op Vierkant en als je dan de volgende tekst ziet verschijnen: "HURT QUIRREL" Druk dan op snel op X. Doe je dit te langzaam dan heb je je kans gemist, dus snel, verzwak hem genoeg en je zult hem uiteindelijk verslaan.

HIERNA:

Dit is het einde van het spel. Je ziet nog een verhaaltje en dan de aftiteling. O ja…de bezemkast dient nergens voor en je kunt er toch niet in

EINDE

PS: Uitleg over vijanden, besturing enzo, volgt eventueel later nog

Vertaald door Louis Koot

De Louis Walkthrough Site op: http://home.hetnet.nl/~koo1

 


GameSolves
http://members.brabant.chello.nl/~h.vangompel/
Cheats
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/
NL Oplossingen
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/ned/

Forum
http://pub24.ezboard.com/bgamesolves


 

www.000webhost.com