22-01-2014

 

Hotel

 Brightstone Mysteries - Paranormal Hotel

 

Help Detective Bridget Brightstone om de zaak van het grote mysterie op te lossen, die achter de hoge muren van het Bellevue Hotel ligt!

Maak kennis met de oude Egyptische cultus in een zoektocht naar de almachtige artefact. Marcus Antonius, King Arthur en vele anderen probeerden deze krachtige object verborgen te houden! Stop de duivelse graven met hulp van het artefact, om de wereld in Hotel te veroveren.

Brightstone Mysteries - Paranormal Hotel is in januari 2014 opnieuw uitgebracht en vernieuwd 

Je kan deze oplossing ook gebruiken ?? maar sommige handelingen zullen iets anders zijn.

Hotel website

 

Klik op hints (of enter) onder in het scherm, om all hotspot in het scherm te tonen.

Rechtermuis klik om de inventaris venster te sluiten

 

Dag Een

 

Kasteel - Brug: Kijk naar de kartonnen dozen met kantoor materiaal. Loop naar de poort. Kijk naar de stenen leeuwenkop, tegen de muur. Kijk naar de poort. In je inventaris heb je een mobiele telefoon, digitale fotocamera, laptop, documenten van de zaak en koffer. Gebruik je mobiele telefoon (dubbel klik op de mobile telefoon), en praat met hoofdinspecteur, Sam McCloud. De butler opent de poort en praat met hem. Je wordt binnen gelaten.

 

Binnenplaats: Loop naar de fontein. Hier zijn de butler en Detective Matisse. Als ze weg zijn, kijk je naar de barst in de stenen grond. Je ziet een sleutel, maar je kan het niet pakken. Zie de tuingereedschap. Loop naar de deur van het hotel. Kijk en pak rechts de koperdraad. Ga het hotel binnen.

 

Hotel - Receptie: Praat met de de butler achter de receptie. Twee dagen geleden is een waardevolle halsketting gestolen, en de vrouw van de halsketting ligt in coma. Hij geeft je een hotel souvenir (leeuwen kop). Zie een faxapparaat op de balie. Open achter de receptie het sleutelkastje en neem kamersleutel 27. Ga links de trap op. Gebruik je hotelsleutel op hotelkamer 27 en ga naar binnen.

 

Hotelkamer 27: Open de garderobekast en plaats je koffer in de kast. Zet je laptop op de tafel. Zie een rookalarm, boven de staande klok.

Lees de documenten van de zaak in de inventaris (dubbel klik). Verlaat de kamer.

 

Gang: Ga onder op de gang. Hotelkamer 25 is afgeplakt met politietape. Praat door de deur met Detective Matisse. Ga terug en ga achter verder de gang door. Zie op het einde van de gang een standbeeld. Het standbeeld mist de ogen. Ga beneden naar de receptie en ga rechts de trap op naar de bovenhal. De deur van het restaurant is gesloten, en kantoor van hoteleigenaar, Mr. Greenleaf is ook gesloten. Ga door de openstaande deur.

 

Wijnkelder: De deur aan de linkerzijde is gesloten. Loop naar het einde van de gang. Het is te donker om naar de wijnkelder te kunnen gaan. Zie en open links het zekeringkastje. Klik op alle schuifknoppen, zodat alle lampje groen branden en er is licht in de wijnkelder. Ga onder naar de wijnkelder ingang. Pak de moersleutel en vorkheftruck. De wijnkelderdeur is gesloten.  Ga terug naar de receptie en ga onder naar de lobby.

 

Schuif alle knoppen 1x omhoog, zodat alle lampjes groen branden.

 

Lobby: Praat bij de openhaard met Detective Matisse. Het faxapparaat is stuk. Pak van de schoorsteenmantel een doosje lucifers.

Ga naar de fontein, op de binnenplaats.

 

Binnenplaats: Pak de hakbijl. Gebruik de koperdraad in de barst in de grond, en vis de keldersleutel uit de spleet. Ga naar de brug.

 

Brug: Neem uit een kartonnen doos een faxpapierrol.

 

Receptie - Lobby: Gebruik de faxpapierrol op het faxapparaat. Neem de fax uit het faxapparaat en lees de fax in de inventaris. Je maakt een kopie van de fax. Het is een fax van het ziekenhuis, over patiënt, Jane Doe. Praat weer met Detective Matisse, en geef hem de fax.

 

Wijnkelder: Open de wijnkelderdeur met de keldersleutel. Zie een tussenscène. Kijk naar de vaten. Neem de lege papier vellen op de tafel. Kijk naar het vat bij de tafel. Gebruik de hakbijl op dat vat. Kijk naar het doorgehakte vat en zie een stenenplaat. Gebruik de moersleutel op de 4 schroeven. Gebruik de vorkheftruck op de stenenplaat. Neem een foto van het symbool op de stenenplaat. Loop verder naar achteren. Kijk in het wijnrek.

 

Hotelkamer 27: Gebruik de symbool foto op de laptop. Bridget zendt de foto naar Xavi. Combineer de lucifers met de vellen papier.

De brandalarm gaat af en Detective Matisse verlaat kamer 25. Verlaat de kamer en ga onder naar hotelkamer 25 en ga nu de kamer in.

 

Hotelkamer 25: Kijk onder de bedkussen en pak de digitale camera, van de vrouw in coma.

 

Hotelkamer 27: Gebruik de digitale camera van de vrouw in coma op de laptop. Je ziet een foto van 2 meisjes. Het meisje met de halsketting is waarschijnlijk de vrouw in coma. Er wordt aan de deur geklopt. Praat met Mr.T.R Greenleaf. Na het gesprek ga je slapen. Je hebt een nachtmerrie. Verlaat de kamer en volg op de gang de geest ridder naar het standbeeld. De geest loopt het standbeeld in. Kijk naar het standbeeld. De ogen in het standbeeld glinsteren. Is het wel een nachtmerrie of droom?

 

Dag Twee

 

Hotel: De volgende morgen lees je de e-mail over het symbool in je laptop. Pak een kaars van de kandelaar. Ga op de gang naar het standbeeld en kijk naar het standbeeld. Ga naar de receptie en neem een paperclip op de balie. Loop en kijk naar de kisten voor de receptie. Gebruik de papierclip op de hangsloten, om de kisten te openen. Zie 2 stenenplaten. Neem een foto van de Egyptische stenenplaten. Ga naar de binnenplaats. Pak de ladder. Links van het fontein kan je naar de ballroom. De toegang rechts van de fontein is gesloten. Ga naar je kamer. Gebruik de foto op de laptop om de foto's naar Xavi te zenden.

 

Wijnkelder - Geheime ruimte: Ga naar de wijnkelder. Pak een fles wijn uit het wijnrek.Gebruik de wijn fles op de symbolen stenenplaat. Zie een donker gat. Combineer de lucifers met de kaars. Gebruik de ladder in het donkere gat en klim naar beneden. Met de brandende kaars heb je wat licht in de geheime ruimte onder de wijnkelder. Zie een vaas. Pak rechts een hamer en links een gesloten kistje. Gebruik de hamer op de vaas. Bridget slaat de vaas kapot. Neem de sleutel op de grond. Klim terug naar de wijnkelder. Combineer de sleutel met het kistje, om het kistje te openen, en krijg een ronde blauwe kristal.

 

Hotel: Ga terug naar het standbeeld, boven in de gang. Plaats de ronde kristal in een oogkas. Ga naar de receptie en praat met de butler. Hij gaat naar het kleine dorpje, om levensmiddelen in te kopen, en keert morgen terug. Greenleaf wil je spreken. Ga rechts naar de bovenhal en ga nu de geopende deur van het kantoor van Mr. Greenleaf in.

 

Kantoor van Mr. Greenleaf: Praat met Mr. Greenleaf. Hij vertelt over zijn vrouw, over geesten en vreemde geluiden in de nacht. Is zijn vrouw een heks of tovenares! Na het gesprek verlaat hij zijn kantoor. Kijk op het bureau. Kijk naar het paardenbeeldje en naar de documenten. Neem de brievenopener. Ga rechts naar het kantoor van zijn vrouw.

 

Kantoor van Mrs. Greenleaf: Kijk naar de vier decoratie versieringen boven de vaandels - gouden driehoeken. Kijk goed naar de positie van de driehoeken. Kijk links en rechts naar de 2 spiegels. Zie een driehoekige as onder de spiegel. Kijk op het bureau. Zie hier ook een paardenbeeldje en een faxapparaat. De lade is gesloten. Open de lade met de brievenopener en neem 4 witte knikkers. Plaats een knikker in de driehoekige as onder de spiegel en draai de driehoek naar de positie als de gouden driehoeken, boven de vaandels.

 

  1. Linkerzijde eerste driehoek = punt richting Noordwest

  2. Linkerzijde tweede driehoek = punt richting Noord

  3. Rechterzijde derde driehoek = punt richting Zuid

  4. Rechterzijde vierde driehoek = punt richting Oost

 

Een spiegel opent en achter de spiegel is een kluis. Zie een perkament, boeken en piramides in de kluis. Pak de lerenbuidel. Kijk in de buidel en zie 5 gekleurde knikkers in de buidel. Verlaat de kantoren en praat in de bovenhal met Detective Matisse. Hij neemt je mee naar de ballroom.

 

Ballroom: Detective Matisse vertelt dat hij de halsketting gevonden heeft en de zaak opgelost is. Daarna heeft Bridget een persoonlijk gesprek met Detective Matisse, want ze vond dit verhaal niet geloofwaardig. Hij zal morgen vertrekken.

 

Hotelkamer 27: Lees de nieuwe e-mail bericht van Xavie over de stenenplaten. Daarna belt hoofdinspecteur, Sam McCloud.

 

Dag  Drie

 

Hotel - Restaurant: De volgende morgen ga je naar de receptie en praat met de butler. Ga naar de bovenhal en ga naar het restaurant. Praat met Mrs. A Greenleaf. Ze is niet vriendelijk en wil dat je morgen vertrekt, maar uiteindelijk kan je haar wat vragen stellen. Na het gesprek pak je de sprayfles met reinigingsmiddel en de servetten. Ga naar de fontein op de binnenplaats en nu kan je rechts naar de bibliotheek. 

 

Bibliotheek: Je luistert naar een gesprek van Mrs. Greenleaf met Henchman. Hij heeft een pakketje veilig opgeborgen in de boilerroom. Zodra ze weg zijn ga je naar de bibliotheek. Kijk naar het astroloog boek op de linker leestafel. Kijk naar de verschillende boekenkasten. Bekijk de boekenkast met de astrologenboeken van dichtbij. Pak de 8 perkament snippers tussen de boeken. Pak de zaklamp op de rechtse leestafel. Kijk naar de gouden globe op de stoel. Je kan 4 ringen van de globe roteren. Draai aan de ringen, zodat je de bergketen in een lijn op de globe krijgt. De globe opent en krijg een andere ronde blauwe kristal. Dubbel klik op een perkament snipper in je inventaris en plak de snippers aan elkaar, om een kaart te vormen. Op de kaart zijn gekleurde punten, en zijn dezelfde kleuren als de knikkers in de buidel in je inventaris.

 

 

Geheime Tunnelgang: Ga boven in de gang naar het standbeeld en plaats de kristal in de andere oogkas. Het standbeeld draait en ga achter het standbeeld door de opening. Met je zaklamp heb je licht in de tunnelgang. Pak de strijdknots (Morgenster) op de houtenvloer. Zie een gat in de houtenvloer. Zie aan de rechterzijde een harnas. Kijk naar de gravering op het schild. Combineer de reinigingsmiddel met de servetten. Gebruik dan de vochtige servetten op de gravering, om het schoon te poetsen. Je kan nu de inscriptie op het schild lezen. Het gedicht is een raadsel. Pak links een plank en leg de plank over het gat. Ga verder door de donkere tunnelgang. De doorgang wordt geblokkeerd, door metalen pinnen. Pak de ijzeren wig op de grond. Kijk naar het mechanisch apparaat aan de linkerzijde. Dit is een schuifpuzzel. De ijzeren wig wordt automatisch in het mechanisme geplaatst. De wig aan de bovenkant moet naar de onderkant geschoven worden, door de bakstenen aan de kant te schuiven, zodat de wig naar beneden kan glijden. Je kan de puzzel herstellen, door aan het koord te trekken.

 

 

De metalen pinnen schuiven dan in de muur en je kan verder door de tunnelgang. Dan wordt de doorgang geblokkeerd door houtenplanken. Gebruik de strijdknots op de planken en ga verder. Kijk naar het mechanisme voor je. Druk op de tegeltjes, om ze te veranderen en corresponderen met de gedicht raadsel op het schild. De belangrijke woorden in het gedicht zijn: meisje, bot, bloei, liefde en dood. De muur breekt open en je bent in de stookruimte.
 

 

Meisje

 

 

 

Bot

 

 

 

Bloei

 

 

Liefde

 

 

 

Dood


Boilerroom: Zie midden in de kamer een sarcofaag. Pak links de koevoet en rechts de lasbrander. Gebruik de lasbrander op de ketting, om de sarcofaag. Gebruik de koevoet op de deksel van de sarcofaag, om de sarcofaag te openen. Kijk in de sarcofaag. Zie een ronde plaat op de mummie. Gebruik de buidel met de 5 gekleurde knikkers op de plaat. Draai de knikkers naar de positie als op de oude astrologie kaart in de inventaris.

Beweeg de muiscursor over de plaat en boven in het scherm kan je lezen welk kleur je selecteert en draai richting.

Draai de knikkers op de plaat:

  • Rood -  5x Clockwise

  • Blauw – 1x Clockwise

  • Oranje – ligt al op zijn plaats

  • Groen – 5x Clockwise

  • Roze – 4x Counter-clockwise

 

Gebruik je digitale fotocamera uit de inventaris op de mummie, om een foto van de mummie te krijgen.

Ga door het muurgat en terug naar je kamer.

Hotelkamer 27: Gebruik de mummie foto op de laptop. Ga beneden naar de receptie en praat met de butler. Ga terug naar je kamer. Check je laptop en lees de e-mail. Praat met Veronica, het meisje dat in coma ligt, en hoor het verhaal achter de vreemde gebeurtenissen en de mummie. Ga beneden naar de receptie en praat met de butler. Ga naar de lobby en praat met detective Matisse. Verlaat het hotel en ga door de kasteelpoort naar de brug. Loop verder de brug over en je loopt naar het dorp.

Wijsheid, Liefde en Waarheid

Het Dorp
: Pak rechts de emmer. Loop naar de waterput en ga het oude verlaten huis aan de rechterkant in. Pak de ladder tegen de muur en een gedeelte van een stethoscoop op de boekenplank. Neem de trap naar boven. Pak 2 andere stethoscoop deeltjes, één op de boekenplank en één de kast aan de rechterkant. Combineer in de inventaris de drie delen van de stethoscoop, om een oude stethoscoop te krijgen. Ga naar beneden en verlaat het huis. Ga de oude verlaten huis aan de linkerkant in.
 

Pak het touw van de tafel. Combineer het touw met de emmer. Open het luik in de vloer aan de rechterkant van de open haard en ga naar beneden. Kijk naar de kluis. Gebruik de stethoscoop op de kluis. Draai aan de draaiknop tot je een luide klik hoort. Wanneer je de luide klik hoort, draai je de knop in de tegenovergestelde richting tot je weer een luide klik hoort. Biggi zal zeggen wanneer je van richting moet veranderen. Er zijn 6 juiste instellingen: 3 naar rechts en 3 naar links. Neem dan het kompas uit de kluis en verlaat het huis. Gebruik de emmer met touw in de waterput en krijg een emmer met water. Verlaat het dorp via het pad aan de linkerkant van het scherm en ga naar de begraafplaats.

Begraafplaats: Praat vóór de begraafplaats met Theresa. Druk in de laatste vraag op de spatiebalk, om verder te spelen, want er komt een melding van de tekst 'not found' en je kan niets meer doen, maar als je op de spatiebalk drukt, kan je verder. Dit is een 'bug' fout in het spel als je de 1.0 versie speelt. Pak de steen aan de linkerkant van het pad, en krijg een vreemde witte steen met een symbool in de inventaris. Ga naar de begraafplaats. Pak aan de linkerkant van het pad de tweede vreemde witte steen met symbool. Neem het pad naar links en pak aan de linkerkant van het pad de derde vreemde witte steen met symbool. Ga terug en neem de linker pad en ga achter de kerk. Pak aan de rechterkant van het pad de vierde vreemde witte steen met symbool.

Wijsheid
Gebruik de ladder op het gat in de muur aan de zijkant van de kerk. Klik op de ladder en klim in de kerk. Pak rechtsvoor in de kamer de vijfde en laatste vreemde witte steen met symbool. Loop naar het altaar en gebruik de lucifers op de kaarsen op het altaar. Zie de gloeiende symbolen op het altaar. Plaats de 5 vreemde witte stenen met symbool uit je inventaris op de gloeiende bijpassende symbool op het altaar. Plaats dan het hotel souvenir in het midden van de stenen. Draai de symbool lichtstraal op het altaar naar het symbool op de baksteen in de vloer. De lichtstraal breekt de vloer. Ga door de gebroken vloer opening naar de kamer beneden.

 


Loop naar de sarcofaag en zie een watertank linksonder op het slot. Neem de emmer met water uit de inventaris en giet het water in de watertank. Je doel is om een stroom van water te maken uit de watertank naar de spiraal symbool op de andere kant, door het roteren van de knoppen op de hoeken van de vakjes. Loop naar het licht uit de sarcofaag en ontmoet Koning Arthur. Praat met King Arthur. Je hebt je eerste taak van de Wijsheid volbracht.
 

Liefde
Ga terug naar de voorkant van de kerk. Neem hier het pad naar links naar de boom en praat met Veronica. Ontmoet Cleopatra en praat met haar over je volgende taak van het vinden van Marc Antony. Cleopatra geeft je een versteende slangen oog. Volg het witte pad naar rechts en praat met de dood. Ga terug naar koning Arthur via de ladder in de kerk, gat in de vloer en loop naar het licht. Praat met King Arthur en ga terug naar Veronica. Praat met Veronica en zeg dat je klaar bent om terug te gaan.

 

Ga rechts terug naar de dood. Praat met de dood. Je mag haar voorbij als je haar helpt. Los de puzzel op van de dood door het verplaatsen van de versteende slangenoog van de linker bovenhoek naar de zon. Val niet in de gaten. Steek de brug over en praat met Marcus Antonius. Hij is zijn ring verloren. Ga naar links en je komt bij een labyrint. Biggi zal het labyrint niet betreden, want het voelt koud en "dood" aan. Ga terug naar de brug en praat met de dood. Ze zegt dat je een artefact van grote roem en dapperheid kan gebruiken voor de donkere schaduw in het labyrint. Ga terug naar King Arthur en praat met hem. Pak het zwaard van King Arthur. Ga terug naar het labyrint. Loods Biggi door het labyrint om de ring aan de andere kant te nemen. Gebruik de pijltjes onder in het scherm. De ring wordt dan automatisch in je inventaris geplaatst. Praat weer met Marcus Antonius. Cleopatra en Marcus zijn weer samen. Je hebt de tweede taak van de Liefde opgelost.

 

Waarheid

Ga terug naar de ingang van de begraafplaats. Praat met Theresa. Ga naar de waterput in het dorp. Gebruik het touw uit de inventaris in de waterput en klim naar beneden. Loop naar de stenen beeldhouwwerk Rangschik de tegels, zodat de tekens aan elkaar matchen. Klik om de tegels te draaien en houd de muisknop ingedrukt om ze naar de plaats te slepen. Gebruik het touw aan de put om de put te verlaten, en hoor geweerschoten. Praat met Matisse en Cleopatra komt je redden. Praat met Veronica en je bent terug bij het kasteel.

 

 

Kasteel - Hotel: Probeer de kasteel deur te openen, maar de deur is gesloten. Gebruik het touw uit de inventaris op de linker lantaarnpaal. Klim via het touw naar de richel. Pak de roestige zaag op de rechterkant van de richel. Gebruik de zaag op het tralierooster van de rioolbuis. Kruip in de rioolbuis. Loop naar de verzegelde rioolbuis. Het doel is om drie driehoeken, een aan elke kant te maken door aan de klepwieltjes te draaien. Wanneer je twee vormen samen beweegt, kunnen er ook anderen bewegen. Draai 4x aan het onderste linkse wiel. Draai 4x aan het bovenste wiel. Draai en switch nu tussen het bovenste wiel en het wiel rechtsonder, tot de 3 driehoeken gevormd zijn. Trek aan de ring in het midden wanneer alle driehoeken gevormd zijn. De puzzel herstelt zich als je uit de puzzel gaat. Ga door de rioolbuis en loop naar het bedieningspaneel. Trek aan de linker en de middelste hendel en druk vervolgens op de knop, en een lift daalt. Stap in de lift en je gaat rechtstreeks naar het kantoor van Atia waar Veronica is. Praat met Veronica. Verlaat het hotel en ga bij de fontein rechts naar de bib.

Bibliotheek: Klik op de boekenkast (derde van links), en achter deze boekenkast is een nieuwe doorgang. Ga door de passage en neem de fakkel aan de muur. Ga naar links en zie dat ze al aan het ritueel begonnen zijn. Ga terug in het hotel. Neem bij de receptie de linker trap en loop achter in de gang naar het standbeeld. Ga achter het standbeeld naar de boilerroom.

 

 

Boilerroom: Ga naar de boiler drukmeters aan de linkerzijde. Je moet het systeem oververhitten, door het verhogen van de druk in de ketel. Draai de twee rode knoppen, naast de bovenste meter, om een verbinding te maken met die meter. Zet de 4 rode hendels omhoog. Draai aan de drie onderste knoppen, zodat de lampjes groen branden. Als je dit goed doet, staan alle drukmeters in de rode zone. Als de druk terug naar beneden gaat als je aan de knop draait, draai je aan de volgende knop en dan aan de knop die terug gedraaid is. Verlaat de boilerroom en de ketel zal ontploffen.


Ritueel: Zie dat Atia het ritueel verlaat, na de ontploffing. Verlaat het hotel, ga terug naar de bibliotheek, ga door de passage achter de boekenkast en links naar het ritueel. Neem de fakkel uit de inventaris en gebruik de fakkel op de brandende fakkel tegen de stenen pilaar. Neem de Graal op de ritueel tafel. Gebruik je fakkel op de mummie Aka'sh. Praat met Atia Greenleaf. Gooi de GRAAL in de Portal.
 

Einde

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
GameSolves

NL Forum 

Henk

www.000webhost.com