hod.jpg (18470 bytes)

xbann.gif (1724 bytes)

Geschreven door Bert Jamin.
September 1998
xbann.gif (1724 bytes)

Level index   click op Andy en zijn hondje  Whiskey boven het level om informatie te lezen over dat gedeelte van het spel...

xbann.gif (1724 bytes)

Technisch probleempje met de joystick.
Ook al gebruik je je joystick niet in Heart of Darkness, zorg dat die goed gekalibreerd is en in de middelste positie staat. Mijn joystick stond achteloos en helemaal voorover gedrukt op mijn bureau. Dit leidde erbij mij toe dat het spel vrijwel niet te besturen was. Ook was het vrijwel onmogelijk een keuze te maken in de verschillende menu-opties. Dit, terwijl ik het spel speelde met het keyboard! 

 

hod2.jpg (6117 bytes)
Intro

 

hod2.jpg (6117 bytes)
Level Een, The Canyon of Death

 

hod2.jpg (6117 bytes)
Level Twee, Swamp Lands

 

hod2.jpg (6117 bytes)
Level Drie, The Magic Lake

 

hod2.jpg (6117 bytes)
Level Vier, Space Island

 

hod2.jpg (6117 bytes)
Level Vijf, Rivers of Fire

 

hod2.jpg (6117 bytes)
Level Zes, Caverns of Doom

 

hod2.jpg (6117 bytes)
Level Zeven, Into the Lair

 

hod2.jpg (6117 bytes)
Level Acht, Heart of Darkness

 

hod2.jpg (6117 bytes)
Copyright ©

 

xbann.gif (1724 bytes)

Intro

Vol belangstelling volgt Andy de les. Om maar helemaal niets te missen, heeft Andy de houding aangenomen, waarop hij het allermeeste van de leerstof tot zich kan nemen. Dus... armpjes op zijn lessenaar en zijn hoofd ontspannen op die armpjes.

Helaas ontstaat hierdoor bij de leraar volkomen onterecht het idee dat Andy zit te slapen. Hij toch zeker niet!?

Woest sleurt de leraar Andy achter zijn lessenaar vandaan en smijt hem zonder aanziens des persoons in het donkere straf "lokaal".

Gelukkig wordt Andy gered door de bel. Hij stormt naar buiten waar hij wordt opgewacht door zijn trouwe kameraad Whiskey. Samen pakken ze de tram om heerlijk van het buitenleven te genieten.

Nauwelijks hebben ze samen genoten van de vrijheid of ze zijn getuige van een heuse zonsverduistering. Als het licht is teruggekeerd, blijkt Andy's hond Whiskey te zijn verdwenen!!!

Hij blijkt tijdens de zonsverduistering door geheimzinnige krachten te zijn ontvoerd. Zonder zich een tel te bedenken, vliegt Andy als een speer naar huis met slechts één ding in gedachten: hij zal kost wat kost zijn hond opsporen en terughalen. Aan zijn moeder heeft hij geen enkele boodschap. Hij gaat regelrecht naar zijn boomhut en start zijn computer. Na een schietgebedje komt deze nog in werking ook. Andy stelt de lanceerprocedure van zijn Space Shuttle in werking en klimt onverschrokken aan boord. Het aftellen is al begonnen.

Bij acht schiet het hem ineens te binnen dat hij zijn broodnodige uitrusting is vergeten. Hij stapt uit, grist zijn helm en een soort geweer van de werkbank en gaat nogmaals aan boord. Nu kan er echt niets meer fout gaan...

Nou ja, niets?

De vlucht verloopt ietjse anders dan Andy vermoed en gehoopt had. Na wat aanvaringen links en rechts, komt hij uiteindelijk op een onbekende planeet shocking klem te zitten tussen twee niet verplaatsbare rotsen.

Tja, wat nu?

Andy kan natuurlijk in zijn Shuttle blijven zitten, maar dan duurt zijn zoektocht wel heel erg lang! Hij springt er daarom maar uit en hoopt zonder al te veel omwegen en/of hindernissen snel zijn hondje terug te vinden.

Nou, dan kan'ie dus wel vergeten...

 

Level Een, The Canyon of Death

Loopt naar rechts en spring over de kloof in het wegdek heen. De schaduwen die je hier tegenkomt, schiet je zonder pardon overhoop. Ten eerste zijn het maar schaduwen! En ten tweede maken de schaduwen anders korte metten met jou.

In het volgende scherm zie je een skelet aan de bergwand hangen. Deze schiet je ook aan flarden. Zo niet, dan wordt je door de schaduw ervan te grazen genomen. In het volgende scherm hangt alweer zo'n stoffelijk overschot. Ook deze moet je naar beneden schieten.

Als je daarna verder doorloopt wordt je doorgang belemmerd door een paar schaduwen die als vliegen aan je blijven plakken. Zodra ze je vastpakken, moet je ze van je afschudden en vervolgens doodschieten.

Zonder verdere maatregelen te nemen, kun je niet verder naar rechts doorlopen. En terug gaan heeft geen zin!

Ga ongeveer in het midden van het wegdek staan en schiet met je geweer het rotsblok rechtsboven aan gruzelementen. Zodra je dat hebt gedaan komt er een hele zwerm schaduwen vrij. Die moet je echt allemaal doodschieten voordat je verder gaat.

Als je ze allemaal om zeep hebt geholpen, kun je verder doorlopen naar rechts. Als je het scherm bijna verlaten hebt, komt er weer zo'n hele zwerm te voorschijn. Het best kun je je omdraaien en weer de hele meute om zeep helpen. Doe je dit niet, dan komt de hele zwerm achter je aan. En zonder die hele zwerm erbij zul je je handen straks vol genoeg hebben!

Als je ze dus allemaal hebt gedood, loop je verder naar rechts. Ook hier moet je alle schaduwen neer schieten. Als je daarna nog verder naar rechts gaat, kom je een aantal schaduwen tegen die je niet dood kunt schieten. De eerste die op je afkomt, kun je nog wel doodschieten. De volgende vier in ieder geval niet. Die zul je met springen moeten zien te ontwijken. De schaduwen die daarna komen kun je gelukkig wel weer doodschieten. Daarna loop je weer verder door naar rechts.

Helemaal aan de rechterkant van dat scherm zie je een rond groen gat. Je denkt natuurlijk meteen dat dat de doorgang naar het volgende level is. Mis dus. Daar kun je behalve in gaan staan helemaal niets mee. Het is de bedoeling dat je via het geraamte dat halverwege tegen de rotswand staat omhoog gaat. Als je er nu meteen oploopt, wordt je boven opgewacht door de schaduw die er op de loer ligt.

Als je goed oplet zie je dat een andere schaduw, de schaduw die daar boven op de loer ligt, laat schrikken. Zodra die schaduw van schrik opspringt, schiet je hem en die andere overhoop. Nadat je alle schaduwen hebt gedood, ga je via het geraamte omhoog.

Als je verder naar rechts loopt komt er opeens een heel groot wezen te voorschijn. Hij pakt je geweer en je helm af en stopt dat alles in zijn grote bek. Tegen deze figuur kun je helemaal niets beginnen! Zodra je kunt, ren je verder naar rechts. Als je daar te lang mee wacht, wordt je op je verdere tocht naar rechts door een schaduw ingehaald en is het alsnog met je gedaan.

Als je bij het smalle bruggetje aankomt, moet je wel wat vaart minderen anders donder je er vanaf. Voorbij het bruggetje moet je wederom verder naar rechts rennen. Als je snel genoeg bent geweest dan loopt de schaduw vlak achter je door de lichtstraal heen en is het met hem gedaan. Zo niet, dan moet je het nog een keer (of wat) overdoen totdat je wel snel genoeg bent...

Daarna loop je nog een scherm naar rechts Je komt nu uit bij een oranjekleurige steile rotswand. Klim omhoog en let daarbij op de weg en de wijze waarop de zwarte hagedis zijn pad over de rotswand volgt. Als je niet verder omhoog kunt, spring je twee keer naar rechts.

Daarna klim je naar beneden en loop je naar rechts tot het einde van het plateau. Daar klim je weer omhoog totdat je niet verder meer kunt, spring weer naar rechts en klim verder omhoog. Je komt nu op een platform uit, naast iets dat op een gedeelte van een skelet lijkt. Zo te zien kun je verder geen kant op...

Spring twee keer omhoog en ziet: door de springbewegingen stort de hele boel in elkaar. Klim omhoog totdat je niet verder meer kunt en spring dan naar links zodat je onder de ribbenkast van het skelet komt te hangen. Klim verder omhoog tot in de bek van het skelet. Wat er ook gebeurt, één ding is zeker zodra je in de bek van het skelet bent gestapt, slaat het binnen een paar seconden onherroepelijk dicht. Als jij er dan nog in staat, dan...

Om dat te voorkomen moet je zodra je in die bek aankomt meteen naar rechts springen. Daarna klim je verder omhoog. Je komt nu weer op een klein plateautje aan. Loop een klein stukje naar rechts en klim omhoog naar het bot. Zodra het bot breekt stap je weer op het plateautje en duw je het bot naar links.

Loop over het bot naar links en klim verder omhoog.

 

Level Twee, Swamp Lands

Loop naar rechts en ga onder de bengelende liaan staan. Spring omhoog en grijp de liaan vast. Hierdoor wordt je verdere weg vrijgemaakt. Loop verder naar rechts tot aan de rand van het moeras. Spring op de eerste steen. Spring op de tweede steen en loop heel voorzichtig verder naar rechts.

Spring in de liaan op het moment dat die het dichts bij je in de buurt komt. Als je boven de volgende steen bungelt, spring je naar beneden op die steen. Zodra de waterslang zit te eten, spring je via zijn kop naar het groene lelieblad op het water. Klim daarna omhoog en ga daarna naar rechts.

Ga op het uiterste rechter puntje van de rots staan. Nu wordt het pas echt apenspel. Spring in de eerste liaan. Spring daarna in de tweede liaan. Als je daar aan hangt te bengelen, spring je via de grijze "rots" in het water naar de overkant.

Loop verder naar rechts en loop het water in. Hier wordt je leven bedreigt door Schaduwvleermuizen. Je kunt ze ontwijken door in het diepere gedeelte van het water onder te duiken. Zet vervolgens je weg onder het regelmatig onderduiken  naar rechts voort.

Zodra je rechts land ziet, ga je snel aan wal en zullen de vleermuizen door de zonnestraal worden vernietigd. Loop door naar rechts totdat je bij een stenen bruggetje komt. Halverwege het bruggetje stop je en klim je omhoog naar het eerste plateau. Je springt op het plateau en loopt helemaal tot aan het einde daarvan. Als je daar staat zie je een soort grijze liaan met groene lichtgevende puntjes erin. Spring naar die liaan en grijp hem vast.

Loop verder naar rechts tot in het hol van de slang. Zodra de slang aan het eten is, ga je snel onder de groene lichtgevende zak aan het plafond staan en spring je daar drie keer tegenaan. Voordat de slang is uitgegeten ga je snel het hol weer uit, anders val je ten prooi aan de slang.

Loop terug naar links tot halverwege het bruggetje en klim nu helemaal naar boven. Loop naar rechts tot in het hol met de slangen. Wacht totdat de eerste slang zit te eten en loop dan voorzichtig langs hem tot aan de kloof, rechts van hem (of haar). Spring over de kloof en ga voorzichtig verder naar rechts. Ga op het uiterste puntje staan. Zodra de middelste slang zit te eten, grijp je de liaan en spring je aan de andere kant naar beneden. Buk en kruip verder naar rechts. Klim op de rotsen aan de rechterkant.

 

Level Drie, The Magic Lake

Als je aan de liaan bengelt swing je van links naar rechts totdat je de grote stok uit het water trekt. Zodra je uit je benarde positie bevrijd bent, zwem je als een speer naar rechts totdat je weer vaste wal onder de voeten hebt. Zwem je te langzaam, dan word je door het grote watermonster in één hap verorberd!

Loop door totdat je bij de boom staat met de dikke liaan er omheen. Klim erin en omhoog totdat je een aardig wezentje ziet dat bedreigd wordt door een minder aardige soortgenoot. Spring in de liaan die links van de boom omlaag bengelt. Als blijk van waardering wordt je door het wezentje op een gratis rondvlucht getrakteerd. Helemaal vlekkeloos verloopt deze reis helaas ook niet...

Zodra je met een geweldige plons in het water belandt, zwem je helemaal naar beneden tot aan de bodem. Daar zie je een grote magische steen liggen. Raak de steen aan en je beschikt ineens over magische krachten. Zwem helemaal naar rechts en ga de onderwater grot in. Zwem door totdat je weer op het droge bent aangekomen. Als je verder naar rechts probeert te lopen, blijkt je weg versperd te zijn door wat losliggend gesteente.

Gebruik je nieuwe magische krachten door op het gesteente een energiebundel af te vuren. Nadat je de weg hebt vrij gemaakt, loop je verder naar rechts. In dat gedeelte van de grot zie je op de grond een bruin ei liggen. Schop het ei tot pal tegen de zwarte muur die je weg verspert.

Loop een stukje terug, laadt je energie flink op en vuur een Super energiebundel af op het ei. Hierdoor komt het ei spontaan uit en groeit er een stevige boom uit. Blijft het ei intact, dan heb je niet goed gemikt of je hebt je energie niet lang genoeg opgeladen. Klim in de plant en loop over de muur. Klim langs de rotswand naar beneden en schop het ei dat hier ligt het water in. Zorg er wel voor dat je zelf niet in het water belandt, want dan wordt je binnen een mum van tijd door de piranhawormen opgevreten.

Buk en schiet met een Super energiebundel op het ei aan de overkant. Er ontstaat dan weer een reusachtige plant. Klim langs de rotswand omhoog en spring op het zwarte gedeelte boven het water. Spring in de boom en loop voorzichtig verder naar rechts.

Spring in het water en duik naar beneden. Nu is het goed oppassen geblazen! Onder water kom je verschillende hindernissen tegen die je zullen proberen op te zuigen of naar binnen te trekken.

Je eerste hindernis is de grote zee-annemoon. Hij zuigt! Het beste kun je zo veel mogelijk rechts van hem passeren. Zwem verder naar beneden. Pas op voor de tentakels! Die trekken. Zodra de tentakels zich naar binnen bewegen, kun je er ongehinderd langs zwemmen. Zwem om de rotspunt heen links omhoog.

Haal even adem en duik weer verder naar beneden en ga naar links. Je komt nu in het gedeelte met drie anemonen. Blijf zo dicht mogelijk bij de bodem en zwem naar rechts. Je komt nu in het gedeelte met één anemoon. Zwem verder naar rechts en daarna naar boven. Weer drie anemonen! Houd hier zoveel mogelijk links aan! Verlaat deze ruimte aan de linker bovenkant (als je aan de linker kant naar beneden zwemt, kom je na vele obstakels in een doodlopend stuk uit).

Zwem weer links naar boven en ga bij de volgende grot weer even adem halen. Zwem weer onder water en duik net voorbij de rotspunt naar beneden om het wezen aan het plafond te ontwijken. Zwem naar rechts en ga aan land.

Je komt nu in een ruimte met vijf van die enge wezens. Verdoof de bovenste met je Super energiebundel. Spring naar het middelste gedeelte van de rotswand en verdoof het wezen rechts van je. Klauter verder naar rechts en naar beneden.

Je komt nu in de grot met drie Moordwormen. Je kunt pas verder nadat je alle drie de wormen hebt afgemaakt. Het beste kun je boven in de grot blijven hangen om van daaruit de wormen om zeep te helpen. Je moet elke worm wel twee keer raken voordat ze er geweest zijn! Nadat je ze alle drie hebt gehad, klim je verder naar beneden.

Loop naar links en dood de drie schaduwen met je Super energiebundel. Je moet daarbij wel heel snel zijn! Nadat je de drie schaduwen hebt gedood, schiet je de boom omver en daarna het monster aan de muur. Daarna vuur je een Super energiebundel af op het ei, waardoor er weer een boom uit groeit.

Klim in de boom en ga omhoog. Boven aangekomen spring je naar links op het platform. Duw het ronde rotsblok in het daarvoor bestemde gat. Loop naar links en... ontdek weer twee van die wormen. Ook die moet je eerst neerschieten voordat je verder kunt gaan. Nadat je dat hebt gedaan, loop je verder naar links.

Klim naar beneden en loop tot het einde van het plateau. Loop het water in en duik naar beneden. Zwem door de doorgang aan de rechterkant. Zwem tot aan het einde en duw het rotsblok omver. Hierdoor krijgen de piranhawormen vrije toegang tot het gedeelte waar jij je bevindt. Dus... als een speer terug zwemmen en het plateau weer oplopen. Ga weer terug naar boven en loop naar rechts tot aan de plant. Klim erin en ga naar beneden.

Beneden aangekomen spring je uit de boom en loop je meteen een stukje naar rechts. Schiet nogmaals op de plant en daarna op het monster aan de rotswand. Spring over het ei, draai  je om  en  loop naar rechts, waarbij je het ei voor je uit schopt!

Loop verder naar rechts en schop het ei het water in. Ga op het uiterste puntje van de rots staan en schiet op het ei op het eerste platform zodat er weer een boom uit ontstaat. Spring in die boom en klim een stukje naar boven. Spring vervolgens in de rechter boom op de zwarte rots. Klim naar beneden en ga links van die boom staan. Val daarbij dus niet in het water!!! Vuur een energiebundel af omhoog in die boom. Schop het aldus verkregen ei voor je uit naar rechts het water in.

Schiet op het ei op het tweede platform en spring in die boom. Klim een stukje omhoog en schiet op het zaad op het  derde en laatste platform. Spring in die boom en klim naar boven. Boven aangekomen, spring je naar links uit de boom. Schiet op het wezen links van je. Klim nog een klein stukje omhoog en ga op het zwarte rotsblok staan.

Schiet op het wezen rechts van je en ga verder omhoog. Schiet op het wezen rechts van je en ga nog een klein stukje omhoog. Schiet op het wezen links van je en spring op het linker platform. Loop naar links en ga omhoog. Ook hier is snelheid geboden! Loop meteen door naar links totdat je weer zo'n ei ziet liggen.

Schiet erop en klim in de boom omhoog. Spring vanuit de boom op het linker platform. Loop bijna tot het einde van het platform en schiet van daaruit alle schaduwen neer. Als alle schaduwen zijn gedood, spring je naar beneden en loop je snel door naar links tot aan het einde. De schaduwen laat je gewoon voor wat ze zijn. Klim omhoog, loop naar links en ga de brug over...

Level Vier, Space Island

Schiet de schaduw vleermuizen neer. Als een vleermuis een vuurbal recht op je afvuurt, kun je deze ontwijken door te bukken. Als ze vanuit de lucht schuin op je vuren, kun je dit ontwijken door te springen. Maar... dat helpt je niet echt veel verder. Je zult ze toch moeten neerschieten. Als je dat uiteindelijk gelukt is, loop je naar rechts en moet je bij het houten bruggetje nog strijd voeren met de schaduwen die je daar opwachten.

Als je met hen hebt afgerekend, ga je verder naar rechts en ga je de kapotte touwbrug op. Hier word je nogmaals belaagd door een schaduw vleermuis. Als je die hebt neergeschoten, daal je verder de touwbrug af. Vlak voor het einde daarvan spring je in het struikgewas op de rotsen rechts van je.

Ga nog verder naar rechts en hier zul je eerst af moeten rekenen met twee van die wormen. Ga daarna verder naar rechts. Spring rechts in de planten tegen de rotswand. Ga nog verder naar rechts en schiet met een Super Energiebundel op het skelet rechts van je. Als de liaan het dichts bij je is, spring je naar rechts en grijp je de liaan vast.

Op het platform waar je nu aankomt, staan weer twee schaduwen. Schiet eerst de linker en daarna de rechter schaduw snel dood met een Energiebundel. Dus geen Super Energiebundel, maar een gewone. Als je een Super Energiebundel gebruikt, duurt het opladen te lang en zijn de schaduwen je te snel af! Loop daarna naar rechts en dood ook die schaduw met een Energiebundel.

Loop terug naar links en ga het "trappetje" op. Schiet de plant omver en schop het aldus verkregen ei naar rechts voor je uit tot aan de richel. Doe een stapje terug en voor een Super Energiebundel op het ei af. Klim in de nieuw ontsproten boom en ga omhoog tot helemaal in de top van de boom.

Spring naar links uit de boom en klamp je vast aan het aldaar aanwezige struikgewas. Links boven zie je een nieuwe soort bedreiging... een boomschaduw. Vuur een Super Energiebundel op hem af om hem kortstondig te verdoven. Klim snel naar rechts omhoog tot in het volgende scherm.

Hé, weer twee boomschaduwen! Klim een klein stukje omhoog en verdoof de linker boomschaduw. Klim vlak langs hem verder naar boven. Hier tref je weer vijf van die vervloekte wormen aan. Schiet ze alle vijf dood.

Loop daarna verder door naar boven, waarbij je voldoende afstand van de boomschaduw houdt. Weer twee van die pest wormen. Eentje onder de brug en eentje links van de brug in het smalle gedeelte links daarvan. Schiet ze allebei neer. Klim daarna via het smalle gedeelte verder omhoog. Helemaal boven ga je via de rotswand verder naar links.

Je ziet daar een grote stenen bal aan een touw hangen en daaronder een klein plateautje. Klim verder omhoog en dood nogmaals twee van die wormen. Ga ver genoeg onder de boomschaduw naar links en klim naar beneden totdat je op het plateautje bij de stenen bal staat.

Ga vlakbij de stenen bal staan en laat je schaduw de bal een zetje geven. De bal komt daardoor in beweging, waardoor de gesloten brug waar je net langs bent gegaan, wordt geopend. Een bijkomend nadeel is dat de schaduw vleermuizen hierdoor worden bevrijd. Nadat je met ze hebt afgerekend, spring je van het plateautje af en grijp je je één scherm lager aan de rotswand vast.

Ga snel naar rechts om de wormen te ontwijken. Klim omhoog en ga via de geopende brug naar boven. Ontwijk het vallende gesteente! Ga links omhoog en spring over de rotsinham naar het linker gedeelte van de rotswand. Klim verder omhoog. Hier zie je de oorzaak van het vallende gesteente... Ga naar rechts, waarbij je uiteraard de vallende brokstukken nogmaals moet zien te ontwijken. Als je heelhuids aan de rechterkant van de rotswand aangekomen bent, stap je snel op het plateau met de drie kibbelende schaduwen en breng je ze snel om zeep met een Energiebundel.

Als je dat voor elkaar gekregen hebt, klim je verder omhoog. Ga het volgende scherm meteen zover mogelijk naar rechts en ga daarna als een speer omhoog. Het "enige" dat je hier hoeft te doen, is zorgen dat je de spinnen voorblijft...

 

Level Vijf, Rivers of Fire

Spring van het blad en doe drie stappen naar rechts. Draai je snel om, buk en schiet de drie schaduwen neer. Loop naar rechts, ga het volgende scherm in, draai je meteen weer om en ga terug naar het vorige scherm en schiet weer snel de drie schaduwen neer. Als je dit niet doet, komen ze later achter je aan. En... heus, je hebt je handen al vol genoeg straks!

Loop weer naar rechts en ga voor de tweede keer naar het volgende scherm. Dood eerst de schaduwen. Je kunt de schaduwvleermuizen doden of je kunt ze ontwijken. Loop verder door naar rechts en schiet de schaduw neer. Je ziet hier twee zwarte schilden die je verdere doorgang versperren. Deze schilden worden geactiveerd door verzinkende plateaus in de grond.

Het eerste schild wordt geactiveerd door het verzinkende plateau vlakbij de plek waar je nu staat, het tweede schild wordt geactiveerd door het verzinkende plateau helemaal aan het begin van het scherm waar je bent binnengekomen. Het tweede en grootste schild werkt bovendien op tijd. Dus, als je het verzinkende plateau hebt ingedrukt door erop te gaan staan, moet je op tijd terug zijn bij het grote schild, anders gaat hij weer omhoog...

Dus loop naar links en ga op het licht grijs gekleurde verzinkende plateau staan. Ren als een speer terug naar links, spring over het tweede verzinkende palteau heen en ren verder naar rechts. Mocht het schild weer omhoog zijn gegaan, voordat je er doorheen bent, dan ben je gewoon niet snel genoeg geweest en doe je het nog een (paar?) keer over totdat je wel op tijd bent.

Als je voorbij de schilden bent, loop je voorzichtig verder naar rechts. Opgepast... hete lava! Je ziet in de hete lava twee plateaus staan waar je op kunt springen. Bijkomende handicap: de plateaus zinken binnen de korts mogelijke tijd naar beneden...

Spring op het eerste plateau, wacht totdat de lava tussen de twee plateaus niet meer omhoog spuit en spring dan zo vlug mogelijk op het tweede plateau. Spring daarna zo snel je kunt tegen de rotswand. Klim naar links en pas op de spuitende lava!

Ga links omhoog en ga naar rechts. Klim via de rotswand verder naar rechts. Pas op voor het groene slijm dat door de spin wordt afgescheiden en dat vrij snel naar beneden stroomt. Mocht je met het slijm in aanraking komen, dan verlies je je grip op de rotswand en donder je omlaag. Door de grijp-(Alt)toets in te drukken, kun je je weer aan de rotswand vastpakken voordat je in de hete lava dondert.

Dood de spin en ga verder naar rechts. In het volgende scherm zie je drie schaduwen. Eentje op het lage plateau, eentje op de hoge pilaar en eentje op het nog lagere plateau aan de rechterkant. Het meeste problemen levert de schaduw op de hoge pilaar op. Ten eerste zit die zo verdekt opgesteld dat je hem van hier uit niet kunt raken en ten tweede (en dat is nog het ergste) gaat die idioot op de rots zitten beuken zodra je een beetje omhoog bent geklommen. Wat ik daar mee bedoel, zul je zelf nog wel uitvinden...

Je moet eerst in de rotswand waar je je nu op bevindt omhoog klimmen en die beukende schaduw zien neer te schieten. Neem van mij aan dat dat heus niet mee valt! Zodra hij begint met zijn gebeuk, druk je op de grijp-(Alt) toets om te proberen je greep op de rotswand te houden en klim je zo snel mogelijk verder omhoog totdat je hem neer kunt schieten. Succes ermee!

Zodra je dat voor elkaar hebt, klim je naar beneden en schiet je de schaduw op het lagere plateau neer. Dat is een fluitje van een cent. Spring naar rechts op het plateau dat de schaduw zojuist onvrijwillig heeft verlaten.

Ga aan de rechterkant van dat plateau staan en schiet de derde schaduw vanaf deze plek aan gort. Ook dit is een fluitje van een cent. Maar, dat mag ook wel na het gedoe met die beukende schaduw!

Klim in de middelste pilaar en spring op het plateau waar die beukende schaduw op gezeten heeft. Spring naar rechts. Klim naar rechts en ga daarna nog verder naar rechts. Denk om de spuitende lava! Klim omhoog en dood de twee spinschaduwen. Denk om de groene snot!

Ga een scherm omhoog. Weer drie van die pest wormen en alsof dat nog niet genoeg is, ook nog een zootje van die spinnen. Probeer eerst de wormen te doden en daarna de spinnen. Ik weet het, makkelijker gezegd dan gedaan...

Klim daarna omhoog tot op het platform. Loop naar rechts, blijf op het platform staan en dood de worm eerst. Dit is gewoon een kwestie van timing. Klim daarna langs de rotswand omhoog en spring verder naar rechts. Denk om de spuitende lava!

Ga verder naar rechts en dood de twee spinnen. Denk om de groene snot! Klim daarna zo hoog mogelijk in de rotswand en ga rechts naar het volgende scherm. Dood ook de hier aanwezige spin! Klim daarna snel aan de linkerkant van de rotswand omhoog en dood de schaduw vleermuis.

Klim naar beneden en klim vlak boven de gloeiende lava een stukje naar rechts. Blijf voor de eerste spuitende lavafontein hangen. Nadat de lavafontein drie keer heeft gespoten, klim je snel een stukje verder naar rechts voordat hij weer begint te spuiten en blijf je wachten totdat de volgende lavafontein is uitgespoten.

Daarna verlaat je het scherm aan de rechter kant. In het volgende scherm blijf je ook eerst wachten op de spuitende lava. Als die ook eventjes is uitgespoten, klim je snel verder naar rechts. Klim door tot op het platform aan de rechterkant van het scherm.

De drie schaduw vleermuizen zullen je nu gaan aanvallen. Ook dit is, dankzij je tactisch gekozen plekje, kinderspel. Laat je Super Energiebundel op en buk totdat de vleermuizen een aanval doen. Als ze uit je gezicht zijn verdwenen, richt je je op en zodra ze weer in beeld komen, vuur je op ze en buk je meteen weer. Zo werk je ze alle drie af...

Daarna schop je het ei naar rechts onder de nauwe doorgang door en vuur je een Super Energiebundel erop af, zodat daar weer een grote boom uit ontstaat. Klim daarna aan de linkerkant van het plateau omhoog en ga naar links richting het vorige scherm. Denk om de spuitende lava!

Ga een scherm naar links terug en... denk om de spuitende lava. Klim hier aan de linkerkant van de rotswand omhoog en klim een stukje naar rechts totdat je niet verder meer kunt. Spring naar rechts naar het tweede platform midden in het scherm. Het ziet eruit als een inham in de rotswand... Spring daarna naar rechts op het volgende platform.

Loop naar rechts naar het volgende scherm en loop tot vlakbij de boom. Spring in de boom en klim tot aan de top. Je wordt hier weer belaagd door schaduw vleermuizen. Als je snel genoeg doorklimt, heb je geen last van ze. Dus spring snel naar links uit de boom en klim snel via de rotswand verder naar links en ga omhoog. Boven aangekomen, ga je verder naar rechts...

 

Level Zes, Caverns of Doom

Loop snel rechts van de pilaar af. Als je niet snel genoeg bent, word je door de reusachtige pilaren vermorzeld! Ga rechts via de opening in de vloer naar beneden. Loop verder naar rechts en ga weer via de opening in de vloer rechts naar beneden. Draai je snel om, buk en vuur een Super Energiebundel af op het ei om de pilaar op tijd tegen te houden.

Loop naar rechts en druk op de blauwe pilaar die rechts uit de rotswand steekt. Hierdoor ontstaat er een geheime opening in de vloer. Loop naar links en stap via de ontstane opening in de vloer naar beneden. Loop naar rechts en schiet de schaduw van de pilaar.

Schop het ei tegen de pilaar en vuur een Super Energiebundel op het ei af. Klim twee stappen in de boom omhoog en spring naar rechts op de pilaar. Stap aan de rechterkant van de pilaar af. Kruip naar rechts en dood snel alle schaduwen.

Loop verder door naar links en ga via het gat in de vloer naar beneden. Draai je om, buk en dood ook hier snel alle schaduwen. Kruip door de opening aan de rechterkant. Dat ziet er veel belovend uit!

Kruip gebukt tot aan de vallende pilaar. Zodra de vallende pilaar omhoog is gegaan, kruip je snel verder naar links naar het ei. Draai je om en ga gebukt met het ei voor je uit dezelfde weg terug naar het vorige scherm aan de linker kant.

Plaats het ei onder de pilaar die in het midden van die ruimte aan het plafond hangt. Vuur een Super Energiebundel op het ei af. Hierdoor wordt de pilaar omhoog gedrukt en komt de magische groene steen uit het water omhoog.

Je vriendjes, de Amigo’s doen zich meteen tegoed aan de groene steen en beschikken daardoor over magische krachten. Je wordt nu belaagd door een hele zwerm schaduw vleermuizen. Probeer al lopend en kruipend de vuurballen van de schaduw vleermuizen te ontwijken, terwijl de Amigo’s met de vleermuizen afrekenen...

 

Level Zeven, Into the Lair

Loop naar rechts tot halverwege het pad. Dood de schaduw en de vleermuis. Loop verder door naar rechts en dood de schaduwen en de vleermuis. Klim aan de rechterkant via de rotswand omhoog en ga naar links.

In het volgende scherm ga je nog een klein stukje naar links. Spring naar links op het platform. Vuur een Super Energiebundel af op de geblokkeerde ingang van de grot. Ga de grot in.

Dood het grote wezen rechts in de grot met een Super Energiebundel. Nadat je hem hebt neergeschoten, blijven er twee stoffelijke overschotten over. Schiet deze snel aan flarden, want voor je het weet, komen er twee nieuwe wezens uit.

Ga naar rechts en ga voorzichtig in het midden van de ketting staan. Dood de beide vleermuizen. Spring daarna naar beneden in de ruimte onder de ketting. Schiet nu nog niet op het grote wezen. Als je dat wel doet, gaan de schaduwen de stoffelijke overschotten verdedigen en jou onmiddellijk aanvallen.

Het beste kun je zo dicht mogelijk bij het grote wezen gaan staan, zodat die je niet kan raken. Als het grote wezen bij de schaduwen vandaan loopt, kun je het best even uit je veilige positie stappen en een paar schaduwen doodschieten. Daarna ga je weer snel vlakbij het grote wezen staan. Dit herhaal je tot je alle schaduwen hebt omgebracht. Pas daarna breng je het grote wezen om zeep en uiteraard ook de overblijfselen daarvan.

Loop naar rechts, de volgende ruimte in. Begin meteen te schieten als een gek en dood alle schaduwen. Daarna spring je over de opening in de grond en stap je op de paarse vlek. Spring op de middelste stenen muur en grijp je vast.

Klim op de ketting en laat je tussen de paarse uitsteeksel door vallen. Ga op het verzinkende platform aan de rechterkant staan en de poort links van je gaat open. Ga daar doorheen en dood alle schaduwen.

Ga op het verzinkende plateau aan de linkerkant staan en de poort aan de rechterkant gaat open. Ga daar doorheen en dood de twee grote wezens en de stoffelijke overschotten. Ren nu helemaal naar links en ga de trap naar beneden af.

Druk op de knop en ga terug naar de stenen muur. Klim daarin omhoog en ga rechts. Dood de schaduwen en vuur een Super Energiebundel af op het ei. Klim in de boom omhoog. Schiet de schaduw dood en spring links uit de boom. Ga verder naar links. Open het hekwerk en dood de schaduw.

Loop naar de ladder en schiet alle schaduwen aan het plafond neer. Daarna kun je veilig naar boven. Dood de twee grote wezens en hun overblijfselen. Ga verder naar rechts. Spring over de paarse vlek op de grond. Als je er op gaat staan, komt er een verborgen pilaar in beweging en is het met je gedaan.

Voordat je veder gaat, dood je eerst de schaduw aan de overkant. Daarna is het een kwestie van timing om onder de vallende pilaren door te lopen. Loop voorzichtig verder naar rechts het volgende scherm in...

Schiet de vier wormen dood. Ik weet, dat is makkelijker gezegd dan gedaan! Klim daarna naar beneden en schiet de schaduw beneden op de vloer neer. Spring daarna uit de wand op de grond en druk de knop aan de rechterkant in.

Ga via de nieuw verschenen stenen een klein stukje omhoog en klim naar links. Spring op het plateau aan de linker kant. Loop voorzichtig verder naar links en schiet meteen de schaduw neer. Druk op de knop en verlaat die ruimte weer aan de rechter kant.

Spring van het plateau af, druk nogmaals op de knop rechts en klim helemaal naar boven. Bovenaan de wand spring je naar links en loop je door tot aan de ketting over de afgrond. Ga op de ketting staan en spring naar beneden. Loop naar rechts tot aan de stenen muur.

Ga via de stenen muur naar beneden en loop naar rechts tot aan de "trap" naar beneden. Loop de trap af tot helemaal beneden. Schiet het grote wezen neer en klim de trap op tot ongeveer het midden, zodat je straks links naar de ketting aan de wand kunt springen. Wacht tot er uit de overblijfselen twee nieuwe wezens zijn gekomen. Zodra de wormen de wezens aanvallen, ga je als een speer via de kettingen naar links, het volgende scherm in.

Pas op voor de lava! Klim langs de steeds weer tevoorschijn komende stenen verder naar links, rechts naar beneden en uiteindelijk op het platform. Loop verder naar links en... je wordt gevangen genomen.

Eén voordeel is natuurlijk wel dat je eindelijk je trouwe hond Whiskey ontmoet! Gelukkig maar, want eenzame opsluiting is natuurlijk helemaal niks. In je cel vuur je een Super Energiebundel af op het plafond. Met donderend geraas komt dat naar beneden. En dat niet alleen, er komt ook nog een ei mee naar beneden.

Schop het ei onder het gat in het plafond, vuur er een Super Energiebundel op af en klim omhoog. Boven in de boom spring je naar rechts en duw je het ronde rotsblok in het daarvoor bestemde gat. Zie zo, je hondje neemt nu ook de kuierlatten! Of je hem ooit nog terug zult zien!?

Loop verder naar rechts en druk de knop aan de rotswand in. Loop naar links. Je komt nu weer bij een muur met kettingen. Schiet van bovenaf het grote wezen neer. Wacht weer totdat de wormen de twee tot leven gekomen stoffelijke overschotten aanvallen en ga dan meteen als een speer links naar beneden en druk op de grote drukknop.

Klim vliegensvlug omhoog en ga een scherm naar links. Spring van het taluud af. Loop verder naar links en loop meteen weer terug naar het vorige scherm. De schaduwen komen je achterna en je kunt ze het makkelijkst in dit scherm neerschieten.

Ga daarna weer naar links en dood de overgebleven schaduw vleermuizen en de schaduwen die daar aan het plafond hangen. Het makkelijkst kun je dit doen door net voorbij het afdakje te gaan staan en vervolgens schuin omhoog te blijven schieten.

Loop daarna nog een scherm naar links. Hier wordt je opgewacht door zo’n groot wezen en nog enkele schaduwen. Dood alleen de schaduwen. Je weet inmiddels hoe je dekking kunt zoeken door vlakbij het grote wezen te blijven. Ga daarna op het linker verzinkende plateau staan. Je ziet dan dat er boven een doorgang wordt geopend.

Klim omhoog en ga naar links. Je komt nu tot de onthutsende ontdekking dat je je magische krachten bent kwijt geraakt! Dus... vluchten is nu de beste remedie. Ga op het plateautje van houten planken staan. Wacht totdat het grote wezen een grote vuurbal op je afvuurt. Spring daar overheen en verdwijn naar beneden door de weggebrande houten planken.

Beneden aangekomen wordt je opgewacht door een hele horde schaduwen. Ren als een speer naar rechts en spring over de kruipende schaduw heen. Loop voorzichtig over de gespannen ketting heen. Als je over de ketting heen bent, ren je verder door naar rechts.

Spring naar beneden en kruip meteen links het smalle gangetje in. Loop helemaal tot het einde door naar links en druk op de knop aan de wand. Spring over de kruipende schaduw naar rechts en kruip weer het smalle gangetje in en ga helemaal tot het einde door naar rechts.

Ren naar de stenen muur aan de rechterkant van het scherm en klim daarin omhoog. Ren, zonder te stoppen of je ook maar enigszins te bekommeren om de schaduwen, helemaal naar links totdat je links een zwart gat in de vloer ziet. Spring daar doorheen en maak een zachte landing op ...
de bullebak die aan het begin van je zoektocht je hele uitrusting heeft verorberd!

 

Level Acht, Heart of Darkness

Tja, daar sta je dan... opgeslokt door het grote monster. Hetzelfde monster dat helemaal aan het begin van de avontuur je hele uitrusting, inclusief geweer heeft opgeslokt. Maar wacht eens even... al snel komt Andy zijn geweer in de buik van het monster tegen. Als hij een aantal keren vuurt, springt de buik van het monster open en ben je weer een vrij man! Nou ja vrij...

Je wordt wederom belaagd door een groot aantal schaduwen. Schiet ze allemaal neer en ga naar rechts. Dood wederom alle schaduwen en ga nog verder naar rechts. Dood de drie grote wezens en hun overblijfselen.

Loop het trappetje op en ga onder de pilaar door. Ga verder naar rechts en dood de twee vleermuizen. Spring naar beneden en ga op het ronde platform staan. Loop terug naar links en ga het trappetje op. Ga rechts aan het uiteinde van dat platform staan en spring op de middelste pilaar. Spring op de rechter pilaar en ga naar rechts.

Dood alle schaduwen aan het plafond en de vleermuizen. Loop naar rechts en spreek de paarse slurfmans aan. Hij weet je te vertellen dat je drie kristallen bollen voor hem op moet zoeken. Loop rechts door de ingang naar binnen. Daar vind je helemaal aan de rechterkant de eerste kristallen bol.

Loop daar naartoe en trap de kristallen bol naar links voor je uit totdat je weer bij slurfmans bent aangekomen.

Ga weer naar rechts en ga het trappetje op. Kruip links het smalle gangetje in. Schiet de schaduw neer. Kruip verder naar links en schiet nog een schaduw neer. Kruip verder naar links het gangetje uit en ga het trappetje op. Schiet de twee schaduwen neer.

Loop naar rechts en spring naar rechts over het ravijn heen. Loop snel onder de vallende pilaar door. Loop het trappetje op en schiet de schaduw neer. Spring naar links en loop weer snel onder de vallende pilaar door.

Schop de kristallen bol naar rechts voor je uit en schop hem door de opening naar beneden. Spring de bol door dezelfde opening achterna. Ga op het ronde drukplateau aan de rechter kant staan en schiet de kristallen bol onder de vallende pilaar door naar links. Loop het trappetje af en kruip het smalle gangetje in. Dood de schaduw en kruip verder.

Duw de kristallen bol naar links voor je uit en in het onderste gangetje rechts voor je uit. Schop de bol helemaal rechts naar beneden en spring er zelf achterna. Schop de bol weer helemaal links voor je uit totdat die weer bij slurfmans is aangeland.

Ga nogmaals door de rechter ingang en wederom met het trappetje omhoog. Ga snel links onder de vallende pilaar door. Neem het trappetje omhoog en ga naar links en weer met het trappetje omhoog. Let op de bewegende schaduw in het onderste gangetje. Zoals je kunt zien, "bedient" hij de vallende pilaren. Mocht je weg versperd blijven door de vallende pilaar, loop dan het trappetje af en loop naar rechts. Je zult zien dat de schaduw in het onderste gangetje dat dan ook doet, waardoor de pilaar weer omhoog gaat. Ga daarna snel door de geopende pilaar heen.

Loop naar rechts en door de twee grote wezens en diens overschotten. Loop terug naar links en ga het trappetje op. Dood ook hier de twee grote wezens en hun overblijfselen. Ga nog een trappetje omhoog en dood de twee grote wezens en hun overschotten. Loop daarna naar rechts en vuur 1 maal op de kristallen bol.

Ga terug naar links en ga het trappetje af. Vuur 1 schot af op de kristallen bol. Ga weer terug naar links, ga naar boven en vuur 2 schoten af op de kristallen bol, zodat deze naar beneden valt. Als je weg versperd wordt door gesloten pilaren, dan moet je op de ronde drukplateaus gaan staan om ze te openen.

Ga naar beneden en zoek de kristallen bol. Als je die gevonden hebt, schop je hem weer voor je uit tot helemaal beneden. Daarna lever je ook deze af bij slurfmans. Nadat je dus alle drie de kristallen bollen bij hem hebt ingeleverd, ga je op aanwijzing van slurfmans de linker doorgang in.

Ga verder naar links en dood de twee grote wezens en hun overblijfselen. Spring aan de linker kant naar beneden en dood de schaduwen. Loop naar rechts, spring naar beneden en dood de vleermuizen. Dood vanaf het platform twee schaduwen. Spring daarna naar beneden en spring via de opening in het midden van die ruimte verder naar beneden.

Dood de twee grote wezens en hun overblijfselen. Loop naar rechts en dood alle schaduwen. Lop de brug op naar rechts en dood alle schaduwen. Zodra de Master of Darkness ten tonele verschijnt, moet je de vuurballen die hij naar je toesmijt ontwijken door precies op het juiste moment een salto te maken.

Blijf daarna doorlopen naar rechts, terwijl je alle schaduwen op je weg dood en de vuurballen van de Master steeds ontwijkt.

In de laatste donkere kamer word je belaagd door verschillende blauwe spoken. Je moet ze met je wapen neerslaan. Bij het grootste spook moet je, nadat je hem hebt neergeslagen meteen weglopen. Anders wordt je door de vallende klauw geraakt en is het met je gebeurd.

Als je alle spoken om zeep hebt gebracht, verschijnt er aan de linker kant van het scherm een lichtstraal en is het helaas einde oefening...
Na hun spannenende avontuur belanden Andy en zijn trouwe viervoeter Whiskey veilig in de vertrouwde slaapkamer van Andy. Amper ligt Whiskey te slapen of daar doemt ineens weer zo'n vervloekte schaduw op! Gelukkig is het Andy maar, die het niet na kon laten Whiskey nog eenmaal de stuipen op het lijf te jagen.

Wil je het einde nog eens opnieuw zien in real 3D? Zet dan, zodra iedereen plaatsneemt in de bioscoopzaal, het gratis meegeleverde gekleurde brilletje op...


xbann.gif (1724 bytes)

Copyright©

Deze oplossing mag niet worden verkocht of voor andere commerciële doeleinden worden gebruikt. Evenmin is het toegestaan deze oplossing op enige wijze te publiceren zonder de uitdrukkelijke schriftelijke toestemming vooraf van de auteur. Toegestaan is om deze oplossing op te nemen op web sites en op home pages, mits er niets aan deze oplossing wordt veranderd en de naam van de auteur, de URL van zijn home page en E-mail-adres daarbij ongewijzigd worden vermeld.

xbann.gif (1724 bytes)


Game-Solves
Forum

 

www.000webhost.com