10-09-2015

Hidden - On the trail of the Ancients

Ondergedompeld in donker en onontgonnen oude bossen gaat een expeditie groep opzoek naar een oude, bijna vergeten legende, de "Legend of the Ancients".
Maar niet alles gaat zoals gepland. De plaats houdt een nooit onthuld gruwelijke geheim.
Je speelt het spel als Thomas Farrell, een jonge antropoloog en een van de expeditie groep opzoek naar bewijs over de oude legende.
Thomas reisde naar Buenos Aires, waar een oud-collega van zijn oom Eneko misschien een belangrijke route naar de Oude legende gevonden te hebben.
Zijn onderzoek start in een oude pension en snel zal hij beseffen dat er iets verborgen is achter de legende.
Website

 

Klik regelmatig op de G-toets (voor goals = doel), om de takenlijst te openen. Klik je daarin op de "?" krijg je hints.
Je kan tijdens het spel "findings" ontgrendelen. Dit heeft geen invloed op het spel als je ze niet vindt.
Kijk hier waar en hoe je ze kan vinden

Deel1: Buenos Aires 1934, Pension


Kamer van Thomas
Je begint in een visioen. Draai je om en klik 2x op het gloeiende blauwe bord. Je wordt wakker uit de visioen. Kijk rond in je kamer. Zie rechts een koffer op de grond. Je bent nog niet klaar om te vertrekken. Kijk naar het boek, rechts van de koffer. Zie een brochure van Franz Boas. Kijk naar het schilderij boven het boek (kijk naar alle schilderijen in alle kamers). Draai naar het nachtkastje. Zie daarop boeken over de geschiedenis van Amerika.
Links op het nachtkastje ligt een dagboek van Scopelli. In de bovenste lade van het nachtkastje ligt een boek getiteld "De verrassende avonturen". Neem uit de onderste lade kamersleutel 8. Je hebt al een autosleutel in je inventaris. Draai naar het bed. Kijk naar het schilderij van Ouroborus boven het bed. Lees het reisverslag op bed. De expeditie is gevestigd in Peru, Machu Picchu. "Uku Pacha" is een ​​ondergrondse stad van de Inca's. De reis ging door het midden van een bergketen. Ga een stap vooruit. Draai rechts naar het dressoir. In de kleine rechtse lade ligt een likeur fles. Open de middelste lade van de drie grote laden en neem de wodka fles. Ga links naar het open kastje tegen de muur. Kijk op de bovenste plank en klik (handpictogram) op de zijwand aan de rechterkant, om de kast een stukje weg te schuiven. Zie sporen (marks) op de muur. Je komt hier later op terug. Draai naar het bureau. Neem het potlood naast het houten kistje. Lees de brief aan Eneko. De stapel boeken op het bureau heeft Thomas uit het Scopellis Museum. Open alles bureaulades. In de linkse bovenste lade ligt een sigaar en een dolk. Neem de fotocamera uit de lade linksonder. Met deze camera kan je 5 foto's hier in het Pension maken. In de middelste lade liggen foto's van de expeditie landschap en foto's van gereedschap. In de onderste rechtse lade liggen een aantal tickets. Probeer de kamer te verlaten, maar de deur is afgesloten. Open je inventaris ( I toets of rechtermuis klik). Selecteer kamersleutel 8 (room key) en komt rechtsboven zichtbaar in een venstertje. Klik dan op de kamerdeur en de kamersleutel wordt automatisch toegepast. Ga naar buiten.

Balkon
Ga op het balkon links naar kamer 7. Het is de kamer van Adriano Scopelli.
Ga de trap af. Neem rechts de bezem. Open de deur en ga in de andere woning.

Woonkamer
Draai rechts, ga een stap vooruit richting schaakbord en draai rechts. Neem de grammofoon.
Kijk naar de langspeelplaten op de tafel en links in de doos.
Ga een stap verder, kijk naar alle schilderijen en portretten. Ga door de dubbele deur.

Gang
Alle deuren in deze gang zijn gesloten. Ga vooruit en kijk links naar de traliedeur van de voorraadkamer.
De deur heeft een hangslot. Kijk naar binnen en zie een opgerold touw hangen.
Kijk naar het rooster rechts van de traliedeur. Zie 4 schroeven. Draai naar de rechtermuur en zie een opgerolde tuinslang.
Ga vooruit en zie de zitbanken. Open op het einde van de gang de grijze deur en ga naar een kleine werkplaats.

Werkplaats
Neen links een vijl en schroevendraaier van het gereedschapbord. Draai je om en zie in de donkere hoek een gesloten deur die leidt naar de kelder.
Neem de rol draad rechts van deze deur. Kijk in de doos op de werkbank. Neem de klok. Kijk op de werkbank (bovenkant in close-up).

Zet de klok (clock) op de werkbank (open dus je inventaris, selecteer de klok en klik op de werkbank, om de klok erop te zetten).
Klik op de klok, om de achterkant te zien. Gebruik de schroevendraaier (screwdriver) om de achterwand los te draaien.
Gebruik de schroevendraaier ook op de tandwielen om ze eruit te nemen. Leg nu de bezem (broom) op de werkbank.

Gebruik de rol draad (wire) op de bezem om er een geļmproviseerde haak aan te binden. Verlaat de werkkamer.

Gang
Ga naar de traliedeur. Gebruik de bezem met haak (hook) op het opgerolde touw om het te nemen.

Woonkamer
Ga achter naar de piano. Op de piano liggen muziekbladen van het Zwanenmeer.
Boven de piano hangt een schilderij. Ga een stap verder naar de gesloten privé deur en draai naar links.
Kijk onder in de kast. Zie linksonder een grote muziekdoos en de plank boven kleine muziekdozen.
Ga uit de close-up en open de kleine lade aan de linkerkant, onder het glazenkastdeurtje.
Zie een foto van een getrouwd paar. Het glazenkastdeurtje is op slot.

Draai je om en ga door de deur naar het kantoor (links van de piano).

Kantoor
Kijk naar het briefje onder de muurtelefoon. Het is een bericht van oom Eneko. Mr. Vikrama is eerder gekomen dan verwacht, zodat de expeditie kan beginnen. Thomas zal zo snel mogelijk alles regelen om naar het basiskamp te gaan. Open de lade van het telefoonkastje en zie een groen boek? Zie 5 foto's op de plank. Praat met Nikolai Petrov over alles en zeker over de foto van het Russische leger. Hij heeft in 1914 in de oorlog gevochten. Vraag over de muziekdozen. Ze zijn van zijn vrouw. Zeg dat je de grote muziekdoos zal repareren (fix). Hij geeft je de sleutel van de muziekdoos. Vraag over toegang van kamer 7 van Mr. Scopelli. Hij zal het aan de politieagent vragen, om de kamer vrij te geven zodat hij je de sleutel mag geven.
Scopelli ging de laatste tijd veel naar de kelder, vooral toen hij een afgod van de Afrikaanse Congo gevonden had. Hij deed dat meestal 's nachts.
Hij sprak dan een onbegrijpelijke taal voor Petrov en deed alsof hij niet kon slapen. Scopelli mocht de kelder van Petrov gebruiken, omdat hij het al jaren niet gebruikt had. Scopelli heeft de keldersleutel.

Woonkamer
Neem de grote kapotte muziekdoos uit het kastje tegenover de piano.
 

Werkplaats
Zet de muziekdoos (music box) op de werkbank. Open de muziekdoos met de kleine muziekdoos sleutel. Gebruik de schroevendraaier op de vier schroeven op het metalen plaatje. Verwijder dan het metalen plaatje. Draai dan 1x aan het verticale wieltje (rechtsonder) en 2 keer aan het horizontale wieltje om de muziekkam naar beneden en naar links te schuiven. In het midden zie je een gebroken tandwiel. Gebruik je tandwielen (cogwheels) in je inventaris op deze kapotte tandwiel om ze om te wisselen. Draai dan aan het verticale wieltje om de muziekkam tegen de linkse cilinder te duwen. Zie linksboven een kleine schuifknop. Schuif het naar links, om de arm in het midden naar de linkse cilinder te bewegen, omdat de rechtse cilinder kapot is. Draai aan de slinger en als je alles goed gedaan hebt werkt de muziekdoos. Neem de gerepareerde muziekdoos.

 

Kantoor
Praat met Petrov over de gerepareerde muziekdoos, om het aan hem te geven.
Hij is je zeer dankbaar. Geef hem dan de fles wodka en dan alleen kan je met hem praten over kamer 7 van Mr. Scopelli.
Hij zal een uitzondering maken. Je moet zelf de sleutel nemen, zodat hij van niets weet en verlaat zijn kantoor.
Ga achter zijn bureau. Kijk naar de collectie oude wereldkaarten op de plank. Kijk links naar het sleutelbord.

Neem de sleutel van kamer 7. Neem ook het kleine sleuteltje dat naast de omgevallen fles ligt.

Woonkamer
Ga naar de kast tegenover de piano en kijk naar het glazendeurtje.

Gebruik het kleine sleuteltje (small key) op het glazendeurtje, om het te openen.
Neem het blauwe boekje "Kaarten van de wereld" eruit.

Blader door het boek tot je er een overtrekpapier uitneemt (tracing paper).
Verlaat de woonkamer (grote deur tegenover de piano) en ga de trap op, naar het balkon.

Ga naar kamerdeur 7. Open de deur met de sleutel van kamer 7 en ga naar binnen.
 

Kamer van Scopelli
Achter tegen de muur zie je de diagram waarover Scopelli gesproken heeft. Draai naar links en zie een stuk bruine stof tegen de muur. Zie daarop de kaart van Zuid-Amerika en pinnetjes verbonden met een draad. Neem er een ​​foto van, met je fotocamera (1/5). Ga uit de close-up en kijk naar de kapotte vloer. Neem de roestige sleutel tussen de losse vloerplanken. Ga een stap vooruit naar de muur. Draai rechts naar de commode. Open de twee lades en zie tekeningen van apen, skeletten en totems. Zie links boeken over demonologie (studie van demonen). Kijk naar de diagram op de muur en neem er een ​​foto van (2/5). Gebruik de overtrekpapier op de muur en gebruik dan je potlood (pencil) erop, om de diagram op het papier te tekenen. Draai links en een stap vooruit. Lees de brief tegen de kast van een transportbedrijf. Ze hebben het meubilair en documenten in de berging van het pension gezet. Draai links en kijk naar de blikken. Neem de hamer tussen de blikken. Ga door de deur naar de volgende kamer.
 

Scopelli's geheime werkkamer

Kijk rechts naar een dode rat op de grond tussen de kasten. Zie een sleutel tussen de kier van de vloerplanken.

Pak de kleine sleutel met de draad (wire) in je inventaris.

 

Draai naar links en een stap naar het bureau. Je hoort een vallend geluid. Draai je om. De boekenplank boven de deur is gevallen. Kijk naar de tekeningen op het bord en maak er een foto van (05/03). Draai naar de plankenkast rechts van het bord.  Zie 3 dozen. Twee onder op de plank en een boven op de plank. Noteer de nummers op de dozen: 'A301CC65', 'A386CC33', 'A324CC00'. Draai naar rechts en kijk naar het plafond. Kijk naar de balken aan de linkerkant, klik erop en zie een vreemde tekening. Draai naar het bureau. Kijk naar het beeldje naast de bureaulamp. Op de achtergrond zie je een doos, 'A387CC01'. Open de bovenste bureaula en neem er de moersleutel uit. Open de tweede bureaulade met de kleine sleutel die je zojuist onder de vloerplank gevonden hebt. Kijk naar andere vreemde tekeningen en je hebt de eerste "finding" ontgrendeld. Je kunt deze openen in het hoofdmenu om meer achtergrond informatie te krijgen. In het pensioen kan je er 4 verzamelen en in het tweede hoofdstuk 2. Ga naar de boekenkast met de schedel. Kijk naar de Afrikaanse beeldjes, maskers, stenen schijf en een soort gouden sleutel met een vreemde stenen hoofd. Kijk links naar de 3 boeken. Je kan deze 3 boeken bewegen. Als je op deze boeken klikt, veranderd de houding van het zilveren beeldje ernaast. Bij een verkeerde houding hoor je een knarsend geluid. Duw op de boeken in deze volgorde om een ​​geheime opbergruimte te openen:

links - rechts - midden - midden - links.

 

Zie een andere doos, 'A417CC11' met een code slot. Kijk naar de manuscripten en dagboek achter de doos. Je kan het dagboek lezen. Lees over de dozen, die aan het museum afgeleverd werden. Doos 1 staat in deze kamer. De dozen 2, 3 en 4 in de plankenkast. Doos 5 in deze geheime opbergruimte. Lees alle verhalen in het dagboek. Ga naar de deur. Kijk naar beneden. Verwijder de gevallen boeken en zie een flits van een korte visioen. Open dan de deur en ga naar de kamer. Loop naar de andere deur en krijg de volgende visioen. Verlaat de kamer naar het balkon. Ga naar de andere woning en naar de gang.

Gang
Ga naar het rooster naast de traliedeur. Gebruik de moersleutel (wrench) op de schroeven.

Het rooster kan je niet verwijderen, want het is verroest. Knoop het touw (rope) aan het rooster.

Kijk in close-up naar de opgerolde tuinslang tegen de rechtse muur.

Neem het touw uiteinde op de grond en het komt in je inventaris. Knoop het touw uiteinde vast aan de tuinslanghaspel.
Steek dan de bezemsteel (met haak) in de haspel. Draai dan aan de haspel, maar dat maakt een te hard geluid. Ga naar de zitbank.

Plaats de grammofoon op de zitbank en draai aan de slinger. Ga terug naar de haspel en draai het nu 2 keer.

Ga door het geopende rooster naar de voorraadkamer.

 

Voorraadkamer
Kijk als je binnen staat achter de pallet en neem (ontgrendel) de tweede 'finding' op de plank achter de pallet.
Kijk in doos op de plank en kijk op de afleveringslijst van Scopelli. De 5 dozen worden hierop vermeld.
Noteer van de doos 'A417CC11' de letters en cijfer: "H4B". Verlaat de voorraadkamer.

Ga achter in de gang naar het werkkamertje. Je kan de grammofoon terug pakken of laten staan.

Open de kelderdeur met de roestige sleutel (rusty key) en ga de trap af naar de kelder.
 

Kelder
Zie bloed en offerschaal met een hart op de vloer voor het altaartje.
Maak een foto van het hart (4/5) = derde 'finding'. Kijk naar de afgod op het altaartje.
Maak een foto van de afgod (5/5). Verlaat de kelder en ga naar je eigen kamer (kamer 8).

Kamer van Thomas
Ga naar de kast naast het bureau. Kijk weer naar de bovenste plank en duw de kast opzij.
Gebruik de hamer op de muur en sla een gat in de muur. Ga naar de kamer van Scopelli (kamer 7).

Kamer van Scopelli
Draai naar links en kijk naar de bruine kaart met pinnetjes. Er is nu een gat te zien.
Klik op het gat voor de vijfde en laatste 'finding' in het pensioen te ontgrendelen.


Scopelli's geheime werkkamer
Ga naar de doos in de geheime opbergruimte. Voer de code in, "H4B" en trek aan de hendel om de doos te openen.
Neem het artefact. Je krijgt een visioen. Je staat aan de voet van een oude tempel.
Ga een stap de trap omhoog. Zie lichtflitsen en je staat weer voor de trap. Ga nu 2 stappen de trap omhoog.

Het gebeurt hetzelfde. Ga dan 3 stappen trap omhoog en je ziet een schaduw in de tempel verdwijnen.
Ga dan een stap verder. Je bent bijna bij de tempel ingang. Maar dan verdwijnt de visioen.
Verlaat de kamer. Je hebt alles verzameld, wat je nodig hebt. Heb je de vier 'findings' ontgrendeld?
Heb je alle afbeeldingen bekeken, alle documenten en boeken gelezen? Ga dan naar je kamer.

Kamer van Thomas
Klik op de koffer om alles in te pakken en koffer mee te nemen (suitcase).
Ga naar het kantoor (links van de piano in de woonkamer).

Je kan nu de andere deur in het kantoor openen.

Expeditie basiskamp

Stal - Hut
Thomas reist naar de Base Camp. Midden in de nacht komt hij in het kamp, in een bos.
Zijn paard staat in een soort stal. Draai links naar de grond en neem een lege kogelhuls (1/5).
Beweeg de muiscursor over de grond om de kogelhuls te vinden. Draai een klein stukje naar links en ga vooruit.

Draai naar links, vooruit en draai links naar een houten hut. De deur is afgesloten met een hangslot.

Kijk naar de grond en vindt de tweede kogelhuls (2/5). Kijk naar het raam, maar het is te donker binnen.
Draai je om en ga naar de lantaarn in de achtergrond naar de andere hut van het kamp.

Kamp
Kijk naar de houten trap van de hut. Neem de kogelhuls op de bovenste trede (3/5). Neem links van de trap de revolver.

De revolver is van Eneko en is onlangs gebruikt. Draai naar rechts, vooruit en controleer het kamp. Aan de linkerkant staan vaten.
Ga verder naar het kampvuur. Draai naar de ketel boven het kampvuur en kijk op de grond rechts van de ketel.

Neem het luciferdoosje. Draai rechts en ga naar de aarden pot. Daarin ligt een Afrikaans masker, een andere artefact.
Draai iets naar rechts en neem de kogelhuls bij de boom in het gras (4/5).

Draai naar rechts, vooruit, draai naar links en vooruit naar de aanlegsteiger. Zie een kano in het water liggen.

Draai om, 2 stappen richting de hut, draai rechts en neem de kogelhuls op de grond (5/5) = "finding".
Ga naar de hut en ga nu naar binnen.

Kamp - Hut
Het is donker. Draai naar rechts en zie een lantaarn, links van de deur. Steek de lantaarn aan met het luciferdoosje (matches) en je hebt licht in de hut. Ga links naar de muur en kijk links naar de zendradio. Luister en beantwoord de oproep van Laura, een expeditie deelneemster. Kijk naar de expeditie kaart op de muur. Draai je om, en vooruit naar de de boeken onder de grote bloedvlek op de muur. Lees de boeken over geologie. Lees het dagboek van Eneko in het midden. Daarin schrijft hij over een bescherming ritueel dat hij gehoord had van een Kalem. Het vereist vier elementen die in een ritueel vat verwarmd moeten worden. Onder lucht en aarde moeten ze samengesmolten worden. De vier elementen zijn: een wortel, rode vruchten, paddenstoelen en een element van het dier dat de beschermgeest vertegenwoordigt. Neem onder deze boeken de twee ritueel stenen met tekening. De "Darkness Stone" en "Breath of the Mountain stone`. Neem links de hamer op de plank, naast de theeketel. Lees de laatste brief van Eneko op de tafel. Hij was hier naar toe gevlucht omdat een monster achter hem aan zat. De kogels betekende niets voor het monster. Daarna voerde hij de bescherm ritueel uit en had voor een korte tijd rust. Hij wilde ondanks het gevaar de andere deelnemers aan de expeditie zoeken. Je moet Kalem zoeken. Gebruik weer de zendradio en praat met Dr Laura Garmendia. Ze is in het doelgebied. Ze heeft gevonden wat ze wilde. Maar er moet iets gebeurd zijn, omdat het volledig opgelost is. Je moet hier in het kamp een artefact vinden en naar haar brengen. Het is een soort steen cilinder. Laura is bij een monoliet. Ze is helemaal alleen, want de andere zijn allemaal gevlucht. Eneko was er ook, maar is plotseling verdwenen.

Lees het dagboek van de expeditie naast de zendradio. Op 13 oktober, hadden ze zich verspreidt. Eneko was hoofd van de groep Alerce en ging in zuidelijke richting. De groep Coihue, geleid door Ajit Vikrama, ging naar de ruļnes in het oosten. De groep van Eneko had inscripties en reliėfs gevonden en maakte daar een nieuwe kamp. De volgende ochtend was alles stil. Ze gingen naar de grote monolieten en sloten zich aan bij de groep van Coihue om gezamenlijk verder te onderzoeken. In de nabijheid van de Monolieten werden gebouwen gevonden van een stad met gesloten deuren die ze niet konden openen. Ze kwamen in een grot met pilaren, die ook de symbolen hadden die ze eerder gezien hadden. Plotseling wordt de verbinding verbroken.

Kijk links van de zendradio naar de droomvanger. Zie een glas met een condor veer aan de onderkant.
Sla het glas kapot met de hamer om de condor veer te nemen. Draai naar het midden van de kamer.
Zie een klein ritueel vat. Neem de derde ritueel steen, "Waterfall stone`.
Ga een stap naar de achterkant en kijk links naar de ovenkachel. De ovenkachel heeft geen brandhout.
Neem rechts van de ovenkachel een frame van houten stokjes - een ritueel artefact.
Links van deze ovenkachel ligt een medaillon en een kapotte pot met symbolen, die je ook bij Scopelli gezien hebt.
Ga naar de achterkamer. Draai naar links en neem de Aboriginal vaas. Ga naar de grote houten kist.

Open het deksel, verwijder de doek, zie een tweede deksel met een sleutelslot en draaiknoppen in de hoeken.
Kijk naar de dichtgetimmerde raam. Gebruik de hamer op de planken, en krijg een plank.
Achter het raam zie je een rode bessenstruik. Je kan de plank erop gebruiken, en de bessen vallen op de grond onder de hut.
Draai links en kijk in de doos. Neem de lantaarn. Draai verder naar links, kijk op de grond en neem de troffel (trowel).
Kijk links naar de muur met enkele krantenartikels. Lees het artikel uit 1920. In die tijd deed antropoloog Kian Gien onderzoek.
Ook hij verdween in de nacht uit het kamp van de expeditie groep. Daarvoor had hij het boek "The Forgotten humanity" geschreven.
Lees het andere artikel uit 1931 over berichten van de huidige expeditie en de ontdekking van menselijke fossielen.
Verlaat de hut. Ga naar de hut bij de stal.

Stal - Hut
Ga naar het raam en gebruik de lantaarn. Je kan nu de voorraad van het team Coihue zien.
Ga terug naar de hut in het kamp. Gebruik de zendradio en praat met Laura. Ze weet niet waar de sleutel van het hangslot is.
Maar aan de achterkant van de hut kan je misschien de losse houten planken verwijderen. Ga weer naar de hut bij de stal.
Ga nu rechts langs de hut, naar de achterkant. Draai daar naar links en verwijder de houten planken.

Kruip door het gat in de opberghut. Kijk links naar het boek en lees het "The Forgotten humanity" boek van Max Kian Gien.
Kijk rechts naar de rugzak op de vloer. Open het bovenste vakje en zie een foto.

Kijk dan naar de rechterzijde van de rugzak en neem de sleutel. Draai je om.
Open het deksel van het kistje op de grond en neem de voorvaderlijk cilinder artefact (Ancestral) .
Ga terug naar de hut in het kamp.

Kamp - Hut
Gebruik weer de zendradio. Praat met Laura en zeg dat je de voorvaderlijk cilinder artefact gevonden hebt
Dan wordt de verbinding verbroken. Ga naar de achterkamer. Je hoort je paard hinniken en vreemde luide geluiden.
Ga terug naar de voorkamer en loop naar de deur. Open de deur maar er staat een monster voor de deur.
Thomas duwt de grote zware kist voor de deur. Je moet de bescherm ritueel uitvoeren.
Ga naar de deur en draai naar rechts. Zie een valluik. Neem de schop uit de valluik.
Ga naar de zendradio en kijk naar het valluik. Gebruik de schop op het valluik om het te openen.
Ga door het valluik, onder de hut.

Kamp - Onder de hut
Draai een beetje naar rechts en neem de 'Light Stone'. Draai naar rechts, ga een stap richting de lichtstralen en draai naar links.
Schuif de krat opzij en neem wat hallucinerende paddenstoelen. Draai om en pak de "Igneous (Fire) Stone".
Ga verder naar het licht. Draai naar links. Neem de wortels met gebruik van je troffel (trowel).

Draai om en pak de "Pachamama (earth) Stone". Zie links een stenen schaal staan. Daarachter is de rode bessenstruik.

Je kan er niet bij. Duw de schaal een stukje naar achteren met de plank. De rode bessen zullen nu in de schaal vallen.
Draai je om en ga een stap terug. Draai naar links en vooruit. Draai naar links en neem wat brandhout stokjes.
Draai je om en ga terug naar het valluik. Klim naar de hut en ga naar de achterkamer.
Gebruik weer de plank op de rode bessen achter het raam. De bessen vallen nu in de schaal.
Klim terug door het valluik en ga naar de schaal aan het einde van de hut.

Trek de schaal met de plank naar je toe en neem de rode vruchten/bessen.

Ga terug en klim in de hut.
 

Kamp - Hut
Ga naar de kacheloven. Plaats de brandhout stokjes  (sticks) in de kachel. Plaats de Aboriginal vaas (vase) op de kachel. Zet het ritueel artefact (frame van houten stokjes) op de vaas. Leg dan de volgende ingrediėnten in de vaas: Wortel (root), rode vruchten (red fruits), condor veer (feather) en de paddenstoelen (mushrooms). Selecteer dan de juiste stenen van lucht en aarde om ze op de vaas te plaatsen: "Breath of the Mountain stone' en de "Pachamama stone". Steek dan het brandhout aan met je lucifers. Heb je alles goed gedaan, vult de kamer zich met rook.

 

Zodra de rook weggetrokken is, is het monsterbeest ook weg. Nu weet je nog niet de aanwijzing voor de 4 knoppen op de kist in de achterkamer. De sleutel heb je. Kijk weer naar de boeken op de plank onder de muur bloedvlek. Neem het boek van Edgar Alan Poe in de hand en kijk naar het volgende boek van deze stapel. Het is het boek "A Journey to the Center of the Earth". Kijk naar de vier bloedige vlekken op de cover.  De bloedvlek linksboven staat recht omhoog = 12 uur, rechtsboven = 4 uur, rechtsonder = 9 uur en linksonder op 6 uur. Ga naar de grote kist in de achterkamer. Open de deksel en steek de sleutel in het slot. Draai de 4 knoppen naar de juiste positie:

 

  • Linksboven: 12 uur
  • Rechtsboven: 4 uur
  • Rechtsonder: 9 uur
  • Linksonder: 6 uur


Open de deksel aan de handgreep en neem de artefact (ancient key). Deze moest je van Eneko beschermen. Door het aanraken krijg je een visioen. Je staat tussen enorme stenen muren. Ga vooruit door de donkere tunnel. Zie boven de volgende donkere tunneldoorgang een symbool. Draai naar links en zie hetzelfde symbool tegen de muur. Ga door de donkere tunnel.

 

Hier is geen symbool. Ga door de volgende donkere tunnel. Je staat nu voor twee donkere tunneldoorgangen. Iedere tunnel heeft een ander symbool. Op de linkse muur zie je drie symbolen. Het symbool aan de linkerkant is het symbool van de eerste tunneldoorgang waardoor je al gegaan bent. Het tweede symbool staat voor de tweede tunneldoorgang. Maar het is niet gelijk hier aan de symbolen boven de twee tunneldoorgangen . Draai je om en ga terug door de tunnel zonder symbool. Ga verder door de volgende tunnel. Nu sta je weer voor twee tunneldoorgangen met symbolen. Links op de muur zijn weer drie symbolen. Boven de linkse tunneldoorgang zie je het symbool dat gelijk is aan het middelste symbool op de muur en is dus de tweede plaats. Ga dus door de linkse tunnel. Ga door de volgende tunnel zonder symbool. Dan kom je voor drie tunneldoorgangen te staan. Op de zuilen aan de linkerkant zie je drie symbolen. De eerste twee heb je al gedaan. Kijk naar het rechtse symbool. De middelste tunneldoorgang heeft hetzelfde symbool. Ga dus door de middelste tunnel. Ga verder door de volgende tunnel zonder symbool. Heb je alles goed gedaan, zie je het visioen automatisch verder doorgaan. Heb je iets verkeerd gedaan ga je terug naar het begin. Ga na de visioen door het valluik onder de hut. Ga vooruit tot je weer buiten in het kamp bent.


Kamp
Ga naar het kampvuur en rechts naar de aarden pot met het artefact. De aarden pot is nu omgevallen.
Kijk in de aarden pot en neem de ritueel halsketting = 'finding'. Je hebt ze allemaal gevonden.

Ga naar de aanlegsteiger en stap in de kano. Eneko had gezegd dat Thomas hier zo snel mogelijk weg moest gaan.

Maar Thomas kan de Expeditie deelnemers niet de rug toekeren.

Hij roeit naar de opgravingen om uit te zoeken wat daar gebeurd is, en wie op zijn oom geschoten heeft.
Einde deel 1


Wordt vervolgd...Deel 2??

 

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
GameSolves

NL Forum

Henk

www.000webhost.com