19-11-2010

 Gray Matter

Het verhaal in Gray Matter speelt zich af rond een neurobioloog genaamd Dr. David Styles en studente Samantha Everett. Gray Matter kent twee hoofdpersonen die ook allebei speelbaar zijn. Als eerste maken we kennis met Samantha (Sam) Everett, een jonge straatartiest. Zij verdient haar geld met het uitvoeren van kaart- en goocheltrucjes. Sam is op haar motor onderweg naar een beroemde club in Londen om te proberen daar een optreden te regelen. Met een beetje geluk zit er iemand in het publiek die haar talent op waarde weet te schatten en wordt ze net zo beroemd als David Copperfield. Helaas voor Sam neemt ze echter een verkeerde afslag waardoor ze zonder het zelf te weten niet onderweg is naar Londen maar naar Oxford. Tot overmaat van ramp gaat haar motor stuk. Gelukkig ziet ze een landhuis in de verte en als ze daar, in de stromende regen naartoe loopt komt ze tegelijkertijd met een andere vrouw bij het hek aan. Deze vrouw belt aan en stelt zich voor als de nieuwe assistente van Dr. Styles, maar nadat ze een blik op het Dread Hill House, heeft geworpen springt ze in haar auto en rijdt ze snel weg. Sam ziet haar kans op een droog schoon bed en doet alsof zij de nieuwe assistente is. Ze is van plan om de volgende ochtend uit te zoeken waar ze eigenlijk precies is en dan haar weg naar Londen te vervolgen. Als ze echter ontdekt hoeveel de assistente verdient, besluit ze nog even te blijven en er het beste van te maken.

De andere hoofdpersoon is Dr. David Styles. Hij is enkele jaren geleden zijn vrouw kwijtgeraakt bij een ernstig ongeluk waardoor hij zelf ernstig verminkt is. Daardoor is hij erg in zichzelf teruggetrokken en bij tijd en wijle zelfs ronduit asociaal. Hij doet onderzoek naar de diverse functies van de hersenen en heeft voor experimenten wat vrijwilligers nodig. Sams eerste opdracht is, om op de universiteit een zestal studenten te rekruteren voor zo'n experiment. Al snel komt Sam erachter, dat Dr. Styles een bepaalde reputatie heeft waardoor het nog niet eenvoudig is om mensen te vinden die mee willen werken. Door het doen van goocheltrucjes wint Sam het vertrouwen van een aantal van hen waardoor ze te weten komt wie ze kan benaderen om bijvoorbeeld een bepaald probleem op te lossen in ruil voor het meedoen aan het experiment. Deze goocheltrucs doe je in de vorm van een mini-game waarin je onderdelen van een truc op moet zoeken in een boek en op de goede volgorde moet leggen. De reputatie van Dr. Styles is niet onterecht en gaat er van alles mis bij het experiment.

Ondertussen is Dr. Styles ervan overtuigd dat zijn overleden vrouw Laura nog in een bepaalde vorm in het huis rondhangt, en hij wil koste wat kost aantonen dat haar geest inderdaad aanwezig is en nu een soort energetische levensvorm is. Om dit te doen heeft hij een soort isoleertank gebouwd waarin hij de omstandigheden van hun huwelijksreis probeert na te bootsen aan de hand van bepaalde kleuren, geuren en geluiden, om het Laura zo makkelijk mogelijk te maken zich aan hem te tonen. Net als bij de andere experimenten gaat ook hier iets gruwelijk fout.

Download DEMO

Kijk/onderzoek alle hotspots. Soms moet je eerst iets activeren zodat je een reden hebt om verder te gaan of iets te ondernemen.

Spatiebalk toont alle hotspots in het scherm. Praat met iedereen en vraag altijd alles.

Inventaris = Verplaats de muiscursor boven in het scherm

Combineren in inventaris = Rechtermuis klik op een object en klik dan op het object waarmee je het wil combineren.

ESC = Spelmenu

 

Hoofdstuk 1

 

Dread Hill House: Dr Styles

 

Sam's Slaapkamer

Pak het konijn Houdini, bij de plant naast het bed. Kijk in je rugzak voor het bed, en neem de wortel en waterfles. Verlaat de close-up en geef de wortel uit de inventaris aan het konijn - rechtermuis klik op de wortel om het uit de inventaris te nemen. De wortel wordt dan naar het  inventaris schermpje verplaatst, rechtsboven in het scherm. Klik dan op de kooi, om de wortel aan het konijn te geven. Rechts naast het bed staat een waterkaraf. Vul de waterfles met het water uit de waterkaraf. Gebruik de gevulde waterfles op de kooi. Kijk weer in je rugzak. Neem de speelkaarten, luciferdoosje,  goocheltruc boek, portefeuille en zakmes uit de rugzak. Onderzoek altijd alle hotspots. Druk op de 'P' toets toont de vooruitgang en doel van het hoofdstuk.

 

Foyer
Verlaat de slaapkamer. Ga beneden naar de foyer. Kijk naar het portretschilderij. Aan de kelder deur onder de trap kijk je op de envelop die bestemd is voor de nieuwe assistent van de doctor. Ga rechts naar de woonkamer, 'parlour'.

 

Woonkamer

Kijk naar de diploma's tegen de muur. Kijk naar de foto's op de tafel achter de zitbank. De kantoordeur is afgesloten.

Verlaat de woonkamer en ga in de foyer onder in het scherm naar de voordeur en je staat buiten.

 

Buiten: Garage

Kijk naast de voordeur op het bord. Ga rechtsachter naar de binnenplaats met de toren. Open de garage deur.

Probeer in de garage de motorfiets te starten. Ga terug naar de voordeur en ga het landhuis in.

 

Keuken

Praat in de foyer met de huishoudster, Mrs Dalton. Volg haar naar de keuken. Ze vertelt van de bushalte naar Oxford. Vraag alles aan Mrs Dalton. Kijk op het prikbord. Verlaat de keuken. In de foyer kan je nu de envelop op de kelderdeur nemen. Lees de assistent brief. Het bevat een taak voor een experiment - zoek zes vrijwillige studenten en geef je mobiele telefoonnummer aan Mrs Dalton. Ga naar de keuken en praat met haar over de telefoon. Mrs Dalton geeft haar mobile telefoon aan Sam. Verlaat de keuken en ga boven naar je kamer.

 

Sam's Slaapkamer

Neem de foto van je ouders uit de rugzak. Verlaat het huis en ga rechts (Exit) naar de bushalte. Nu zie je de stadskaart. Ga naar Oxford.

 

Oxford Town Centre

 

Black wand

Ga op het kruispunt rechts naar de 'Cornmarket Street'. Ga de 'Black Wand' magiewinkel in. Kijk naar de 21 speelautomaat. Klik onder op de Daedalus Club logo. Praat met Mephistopheles, die nu de winkel in is gekomen. Vraag over de Daedalus Club. Kijk naar de 21 speelautomaat. Klik op de knoppen totdat je 21 punten hebt. Neem rechts de prijs (perkament met een raadsel) uit de automaat: 'The Betrayer's Price'- 'De beloning van de verrader'. Vraag aan Mephistopheles naar het hart van de geleerde en hoe je het spel kan winnen. Kijk in de kast naast de 21 automaat en op de planken onder de toonbank met de goocheltruc onderdelen.

 

Carfax Tower

Ga terug naar het kruispunt/centrum, 'Carfax'. Kijk op het bordje bij de Carfax Tower. Ga de toren in. Op de top sluit je de deur. Onderzoek dan de rode doos met de Daedalus Club logo. Gebruik de lucifers onder op de ventilatieopening, om de doos te openen. Neem een puzzelstukje 'jigsaw' en een document met een wapensymbool (vuur), 'coat of arms'. Verlaat de toren. Kijk links op de kruising op het bord met wapensymbolen''coat of arms plaque'. Vergelijk het wapen in de inventaris met het juiste wapen op het bord: 'Christ Church College'. Op de stadskaart kan je nu naar de kathedraal. Klik op de 'M' toets om de stadskaart te openen.
 

Christ Church

Christ Church is een van de grootste colleges van de Universiteit van Oxford. Behalve naar een universiteitscollege verwijst de naam ook naar de kathedraal van het bisdom Oxford. Onderzoek de zwarte doos in het fonteinwater. Klik op de deksel en zie lakmoespapier. Neem een druppel water uit de fontein en gebruik de druppel op het lakmoespapier. Nu zie je een wapen en een bloem. Klik op het logo van de doos en neem een ander puzzelstukje (water). De bloem is een hint voor de tuin. Ga rechts naar de tuin. Onderzoek de bloemen onder in het scherm. Klik op de bloemen en dan op de aarde. Graaf totdat je een bierviltje en een ander puzzelstukje vindt (aarde).
 

Oxford Town Centre
Ga naar de 'Queen Street'. Kijk op het naambordje van 'The Windy Dog pub" (lucht). De pub is gesloten. Praat in de straat met de studenten. Vraag of ze willen deelnemen aan het experiment. Geen van de studenten wil voor Dr Styles werken. Een student laat een folder vallen en Sam raapt de folder op. Het is een uitnodiging van een feestje op de campus van St. Edmund, die nu op de stadskaart verschijnt.

 

St. Edmund Hall
Luister naar het gesprek tussen de studenten Harvey en Lisa. Praat met Harvey. Hij geeft je een reserve cassette die je moet ruilen met die van Lisa. Kijk in je goocheltrucboek 'magic handbook' in de inventaris. Blader naar de verdwijn truc, 'Up in Smoke' en lees hoe de truc werkt. Ga uit het goochelboek en doe de verdwijn truc op Lisa, door op Lisa te klikken. Blader nogmaals naar de verdwijn truc, klik op de truc om te bevestigen dat dit de juiste truc is.  Je moet de verdwijn truc in zeven stappen uitvoeren door de juiste truc onderdelen naar de juiste plekken te slepen, om de truc op een goede manier uit te voeren. Klik op de onderdelen en sleep ze naar de plaatsen.

 1. Reserve cassette 'spare cartridge' in de linker mouw verbergen, 'left sleeve'.
 2. Lisa's cassette in de rechterhand.
 3. Reserve cassette in de linkerhand.
 4. Lisa's cassette in de linkerhand.
 5. Lisa afleiden - klik op de konijnafbeelding, 'Misdirect', om Lisa af te leiden.
 6. Reserve cassette in de rechterhand.
 7. Lisa's cassette in de linker mouw laten verdwijnen 'vanish'.

 

Klik dan op het toverstokje en als de truc werkt, heb je de eerste 2 studenten gevonden voor het experiment. Praat nu met Angela Mulholland, die naast de telefooncel zit. Kijk in je goocheltrucboek en blader naar de telefoon truc 'Telephone Psychic'. Kijk naar de telefooncel. Sla het telefoonnummer van deze telefoon op in je mobile telefoon, door de mobile telefoon in het inventaris venstertje te plaatsen (rechtermuis klik op de mobile telefoon in je inventaris) en klik dan onder op het telefoonnummer op de telefoon, om het op te slaan in je mobile telefoon. Selecteer dan de mobile telefoon in je inventaris (linkermuis). Klik op het zwarte streepje onder het menu, om het menu venster in de mobile telefoon te openen. Selecteer met de pijl 'options' en open de 'options'. Zet de telefoontoon 'mute' op aan 'on'. Klik dan op Angela om de telefoon truc op haar te doen. Blader naar 'Telephone Psychic' en klik op de truc.

 1. Mobile telefoon in je linkerhand.

 2. Angela afleiden.

 3. Manipuleer de telefoon in je linkerhand - klik op de handafbeelding, 'Manipulate left item'.

 4. Mobiele telefoon in je linker mouw laten verdwijnen.

 

Klik dan op het toverstokje en als de truc werkt, heb je je derde student gevonden voor het experiment. Praat nu met Helena Beaugard. Ga daarna naar Charles Ettington. Kijk naar de brief en het boek, die op de bank naast hem liggen. Praat dan met Charles over de brief, Iliad boek en het experiment. Doe de brief truc op Charles om de brief van zijn moeder te manipuleren. Blader naar "The Ominous Mailbag", en klik op de truc.

 1. Charles afleiden.

 2. Charles brief in je linkerhand.

 3. Charles brief in de linker mouw laten verdwijnen.

Als je de brief envelop van Charles hebt ga je op de kaart (M) terug naar Oxford.

 

Oxford Town Centre

Gebruik de envelop boven een dampende putdeksel. Lees dan de brief in de inventaris. Stop de assistent brief in de envelop.

 

St. Edmund Hall

Ga verder met de brief truc op Charles.

 1. Brief in je rechterhand.

 2. Charles afleiden.

 3. Leg de brief ongemerkt terug 'Environment'.
  - Klik dan op het toverstukje
  .

Praat nu met Helena en ze zal aan het experiment deelnemen. Na het filmpje met Dr Styles eindigt het eerste hoofdstuk.

 

Hoofdstuk 2

Dread Hill House

Na het gesprek met Mrs Dalton lees je de krant op het keukenblad. Lees het artikel over de paardenrace, 'Horspath Track' die gisteravond deel uitmaakte van het psychologisch experiment. Ga op de stadskaart naar de racebaan.

 

Horspath Track

Praat met Eddie, die de vreemde patronen probeert te verwijderen.

 

Oxford Town Centre
Ga naar de 'Black Wand'. Praat met Mephistopheles over de Grand games.
 

St. Edmund Hall
Na het gesprek met de studenten ga je op de stadskaart naar de bibliotheek.

 

Bodleian Library

Praat met Helen en vraag of je haar identiteitskaart mag lenen. Ze toont een oude en nieuwe identiteitskaart. Maak drie leuke opmerkingen over de mooie foto en drie niet leuke over de lelijke foto. Gebruik dan je goochelboek op helen. Blader naar de belgeluid truc, "The Destroyed and Restored Ring Trick" en lees hoe de truc werkt. Om deze te doen heb je iets nodig dat geluid maakt.

 

Oxford Town Centre

Koop op het kruispunt een paar bosbloemen bij de vrouw aan het bloemenstalletje. Ga naar de 'Black Wand'. Koop de 'shredder paper Noisemaker' van de plank onder de toonbank. Verlaat de winkel en ga terug naar de bibliotheek.

 

Bodleian Library
Leg de 'shredder paper Noisemaker' op de papierversnipperaar 'Paper shredder'.

Doe dan de 'The Destroyed and Restored Ring Trick' goocheltruc op Helen.

 1. Noisemaker afstandsbediening in de linkerhand.

 2. Helena's oude ID kaart in de rechterhand.

 3. Manipuleer ID kaart in de rechterhand.

 4. Helena afleiden.

 5. Manipuleer de Noisemaker afstandsbediening in de linkerhand.

 6. ID kaart in de rechter mouw laten verdwijnen.

Klik op het toverstokje. Heeft de truc gewerkt, heb je Helena's oude ID kaart. Gebruik deze ID kaart in de tourniquet 'turnstile' (draaihek) en je kan de bibliotheek in. Praat met de bibliothecaris. Gebruik een computer en lees alle artikelen over David Styles. Het artikel van Mei 1997 ontbreekt. Vraag aan de bibliothecaris over het 'Scientifie American' artikel. De artikelen zijn verdwenen.

 

Dread Hill House

Als je het huis binnen gaat neem je de telefoon op. Ga daarna naar de keuken. Vraag aan Mrs Dalton over het ongeval.

Ga naar de foyer en naar de kelderverdieping - deur waarop de assistent envelop geplakt was', 'Basement hall'.

 

Kelder: Hoofdlaboratorium

Ga in de gang naar de 'main lab' aan de rechterkant. Je komt in het kantoor. Neem en bestudeer de instructie notities op het bureau. Je krijgt de taak om de archieven te sorteren en krijg een brief van de Radcliff ziekenhuis (is nu op de stadskaart). Zet een bosbloemen in de vaas naast de foto. Ga achter naar de archiefkast en sorteer de stapel dossiers, volgens de instructies. Plaats de dossiermap in de lade van de eerste letter op de map. Is het een publicatie van de doktor plaats je het onder de 'P'. Kijk daarna in de "F" lade. Neem de fMRI donatie aan het ziekenhuis. Kijk in de 'N' lade. Neem de personeel telefoonlijst van het ziekenhuis. Kijk in de 'E' lade. Neem het ontbrekende artikel over paranormale kracht, 'Extraordinary Powers of Ordinary Minds'. Je kan achter in het laboratorium kijken. Ga naar het ziekenhuis.

Radcliff Infirmary

Ga naar Susan's kantoor. Praat met Susan Whittier. Je geeft haar het donatie bewijs. Vraag ook over Dr Styles en Mr Headley. Je ontmoet Mr Headley in zijn kantoor. Praat met hem over alles. Ga terug en praat weer met Susan. Als je zegt dat Mr Headley om koffie heeft gevraagd gaat ze koffie halen, maar neemt de sleutel van de archiefkast mee. Klik na het gesprek op Susan, en selecteer de beker truc, 'The Bottomsless Cup', om de sleutel van de dossierkast te stelen. Hiervoor heb je een magneet nodig. Ga naar de 'Black Wand' in Oxford en koop een magneet - plank onder de toonbank. Ga terug naar het ziekenhuis. Doe nu de beker truc op Susan: 'The Bottomsless Cup'.

 1. Magneet naar de rechterhand.

 2. Kopje koffie naar de linkerhand.

 3. Verplaats het kopje koffie in de rechterhand.

 4. Manipuleer het kopje koffie in de rechterhand.

 5. Susan afleiden.

 6. Sleutel naar de linkerhand.

 7. Laat de archiefsleutel in de linker mouw verdwijnen.

Klik op het toverstokje. Nu moet je ervoor zorgen dat Susan het kantoor verlaat. Doe de zelfgenezing wond truc op Susan, 'The Super Gross-Out, Self-Healing Wound'. Koop in de 'Black Wand' een nep duim 'Fake thumb', huid lijm 'spirit gum' op de plank onder de toonbank en nep bloed 'Stage fake blood' in de kast naast de 21 speelautomaat. Combineer deze 3 dingen in de inventaris samen, om de nep duim te bewerken. Ga dan in het ziekenhuis naar de personeel keuken (deur aan de rechterzijde). Kijk naar de EHBO doos en neem de EHBO doos. Sam zet het achter het dienblad. Ga naar Susan's kantoor en doe de truc op haar: 'The Super Gross-Out, Self-Healing Wound'.

 1. Briefopener in de linkerhand.

 2. Manipuleer de briefopener in de linkerhand.

 3. Susan afleiden.

 4. Manipuleer de briefopener in de linkerhand.
  - Klik op het toverstokje.

Susan verlaat het kantoor. Open nu de archiefkast met de archiefsleutel en Sam neemt het experiment plan. Gebruik het experiment plan op het kopieerapparaat en krijg een kopie. Susan komt terug en geeft je de EHBO doos. Praat op de gang met Malik Makha.

 

Dread Hill House

Ga boven naar Sam's slaapkamer. Zet de andere bosbloemen in de waterkaraf naast de foto van je ouders.

 

Kelder: Hoofdlaboratorium

Kijk in de archiefkast. Kijk in de 'C' lade en neem de condoleance kaart. Open de kaart in je inventaris en zie de namen van de medewerkers van de neurobiologie afdeling . Vergelijk de condoleance kaart met de telefoonlijst. Doorstreep de namen die de condoleance kaart ondertekend hebben - klik op de namen op de telefoonlijst. Abram Linkweller heeft de kaart niet ondertekend. Kijk in de 'L' lade en neem het 'Linkweller' artikel.

 

Oxford Town Centre: The windy Dog Pub
Ga naar 'Queen Street' en ga de pub in. Kijk naar de jachthoorn. Blaas op de jachthoorn door op het mondstuk te klikken. Praat dan met de barman. Na het gesprek krijg je een mondstuk. Kijk weer naar de jachthoorn en plaats het mondstuk op de jachthoorn. Van de barman krijg je het derde puzzelstukje en een ansichtkaart van de Christ Church Cathedral. Ga naar de kathedraal.

 

Christ Church
Ga naar het schip/beuk (nave) van de kathedraal via de ingang aan de rechterkant. Praat met de gids. Ga naar het altaar. Kijk in de doopvond 'Baptism pool'. Gebruik de schakelaar achter in de muur en de doopbekken openen. Neem de plastic zak uit de doopvont. Je hebt nu het laatste puzzelstukje. Je kan nu de puzzelstukjes aan elkaar plakken in je inventaris. Draai de puzzelstukjes met de rechtermuis. Het is een beeldrebus - 'Carfax Tower Phone'. Verlaat de kathedraal en ga naar Oxford.

 

Oxford Town Centre

Ga op het kruispunt naar de telefooncel. Neem de telefoonhoorn van de haak en klik op het toetsenbord de naam 'Judas' in = 58327.

Neem de munt. Stap uit de telefooncel. Na het filmpje eindigt het tweede hoofdstuk.

 

Hoofdstuk 3

Dread Hill House: David's Slaapkamer

In dit hoofdstuk speel je Dr David Styles. Kijk naar de spiegel en klik op de spiegel. Ga buiten naar de garage en kijk naar de motorfiets. Ga naar de keuken. Praat met Mrs Stella Dalton over de motorfiets, Sam en andere onderwerpen. Ga beneden naar de kelder.

 

Kelder: Privé laboratorium

Ga naar de hoofdlab. Kijk naar de archiefkast. David heeft in zijn inventaris zijn dagboek, portefeuille en sleutel van de privé lab. Verlaat de hoofdlab en gebruik de sleutel op de privé lab. Er wordt gebeld aan de voordeur. Ga naar de foyer. Er is een pakketje bezorgd. Je gaat automatisch terug naar je privé lab. Kijk op de werktafel. Je pakt het pakketje uit en lees de brief op de werktafel. Kijk naar de RNG  dialooggenerator (rolodex/letterrol) en Psi-boek. Sluit rechts de RNG motor aan de dialooggenerator door op de motor te klikken. Klik weer op de motor en stel de motor af zoals het beschreven wordt in het Psi-boek: 0=99: 1 t/m 26 op % en 27 t/m 39 op 00. Druk dan op de rode knop rechts op de motor. Klik nogmaals op de dialooggenerator. Nu zie je de letters. Als je uit de close-up van de werktafel gaat en terug kijkt zie je de letters "I" en "M". Kijk op het witte bord. Klik op het bovenste gedeelte en onder op de taaklijst. Kijk naar de brandstoftank van de isoleertank en het bedieningspaneel, 'tank controls'. Gebruik de computer. Kijk naar de video's en wijnbestanden.

 

Woonkamer

Kijk op het bureau naar de doos met foto's. Bekijk alle foto's. Bestudeer en neem de foto van het plattelandshuisje - je hebt nu een herinnering van het huisje met Laura (zintuig - gezichtsvermogen).

 

David's Slaapkamer
Ga naar de badkamer. Open het kastje naast de spiegel en ruik aan Laura's shampoo (zintuig - reukzin). Neem Laura's shampoo. Kijk in de inventaris naar de shampoo fles (klik op de shampoo). Je krijgt een verwijzing naar de muziek die je die avond gehoord hebt. Verlaat de badkamer en ga links in de garderobekast. Kijk naar Laura's trouwjurk. Open de dressoir lades. Kijk in de onderste lade. Klik op de badjas en neem onder de badjas Laura's badpak. Je herinnert nu het gevoel (zintuig -tastzin). Kijk ook in de andere lades. Ga beneden naar de foyer en links naar de eetkamer.

 

Eetkamer
Kijk naar de stereo-installatie. In de kast zijn de cd's. Op de onderste plank ligt de CD van 'Scarlet Furies'. Deze muziek had de doctor met Laura aan het meer gehoord. Neem de muziek CD. Je hebt nu de muziek herinnering (zintuig - gehoor).

 

Kelder

Kijk in het wijnrek aan de linkerzijde. Welke wijn is de goede?

 

Privé Lab

In de computer in de privé lab kan je naar een video kijken uit 08.08.2005, waarop ze haar 33ste verjaardag viert. Op een foto in de woonkamer zag je een foto met een fles droge rode wijn. Uit de muziek Flashback en de video uit 08.08.2005 weet je dat Laura in 1972 is geboren. Ook in een van de foto's merkte Dr Styles op, dat het huisje in de Loirevallei was. Gebruik de computer en kijk in de wijncatalogus 'Wine Steward'. Selecteer 'Dry; Red; 1972; Loire'. Dit beperkt het zoeken naar een van de drie wijnen uit 92, 93, 94.
 

Kelder
Kijk weer in het wijnrek en je ziet het in close-up. Neem een wijnfles uit 94. Je hebt de smaak herinnering (zintuig - smaakzin).

Nu heb je de vijf herinneringen (zintuigen)  van de avond dat jullie samen waren.

 

Privé Lab

Gebruik nu het bedieningspaneel van de isoleertank,  'tank controls', in de privélaboratorium. Druk op de CD knop (bovenste knop). Schuif de muziek CD in de CD speler. Giet de shampoo in de trechter. Druk op de 'open tank' knop (onderste knop). Klik op de isoleertank en maak en reis naar het verleden.

Woonkamer
Kijk weer naar de foto's in de doos op het bureau. Op de laatste foto van de liefdadigheidsavond zie je blauwe tegels op de achtergrond. Neem de liefdadigheidsdiner foto mee.

 

Kelder: Privé Lab

Gebruik de liefdadigheidsdiner foto in de scanner. Scan de foto. Klik op 'scan', 'Edit', 'Colours', 'Sharpen' en 'Contrast'.

Je ziet een schaduw op de foto.

 

Keuken

Kijk op het prikbord 'noticeboard'. Klik op het visitekaartje van Inspecteur Reginald Paiser, die het onderzoek leidde. 

Bel hem via de telefoon in de foyer. Na het filmpje eindigt het derde hoofdstuk.

 

Hoofdstuk 4

Dread Hill House

We zijn weer terug bij Sam. Ga naar de gang. Na het filmpje met Dr Styles ga je maar de keuken. Neem en lees de krant.

 

St. Edmund Hall

Ga naar de lobby. Toon de identiteitskaart (van Helena) aan de portier. Ga linksachter (beneden) naar het zwembad 'pool'. Neem op de bank de polaroid foto's van het zwembad. Kijk naar de filter en zwemwater. Praat 2x met de badmeester. Ga terug naar de lobby. Kijk op het residentbord achter de portier. Nu weet je de kamer van Jeanie Smith. Ga naar de eerste verdieping aan de linkerzijde. Klop op kamerdeur 106. Praat met Jeanie. Na het telefoontje van Helena ga je via de stadskaart naar St. Edmunds Hall. Hier ontmoet je de andere studenten. Het experiment is vanavond in de sportschool. Je gaat je voorbereiden om uit te zoeken wat daar aan de hand is.

 

Oxford Town Centre: Black Wand

Koop de flitspoeder valstrik 'flash powder trap' - kast naast de 21 speelautomaat. 

De valstrik bestaat uit 3 onderdelen 'trigger line, flash powder traps en flash powder'.

 

St. Edmund Hall

Ga naar de lobby. Ga rechtsachter (beneden) naar de sportschool. Combineer de drie flits poeder valstrik delen in de inventaris samen - rechtermuis klik op een onderdeel, klik dan op een ander onderdeel (linkermuis klik) om het te combineren en klik dan op het laatste onderdeel. Kijk bij de deuringang naar de openingstijden 'hours sign'. Gebruik de valstrik 'powder and line trap' op de deur van de kleedkamer 'locker room'. Klik dan de valstrik op de ingangsdeur van de sportschool. Je zal de valstrik na sluitingstijd installeren.

 

Radcliff Infirmary

Ga naar Susan's kantoor. Praat met Susan en vraag naar Malik. Hij is de assistent van Linkweller. Kijk naar Susan's telefoon. Noteer het toestelnummer van het kantoor van Dr Linkweller. Gebruik je mobile telefoon op het telefoonnummer van de neurobiologie afdeling, om het telefoonnummer op te slaan.
 

Oxford Town Centre: Black Wand
Koop een spyphone  - plank onder de toonbank, 'Telephone Spy'.

 

Radcliff Infirmary

Bel in de gang met je mobile telefoon de neurobiologie afdeling 'Neur. Dept' onder 'Contacts' en klik op het groene rondje om te bellen. Type het doorschakel toestelnummer in, 11. Zeg dan tegen Linkweller dat Headley hem spreken wil. Als hij zijn kantoor verlaat, ga je snel naar zijn kantoor 'Linkweller's office'. Plaats de spyphone in de telefoon in zijn kantoor en verlaat zijn kantoor. Ben je te traag bel je opnieuw en plaats dan snel de spyphone in de telefoon.

 

Oxford Town Centre: Black Wand

Praat met Mephistopheles, en vraag over de gebeurtenissen op de campus. Hij adviseert je om de andere studenten in de gaten te houden. Zeg dat je 'The Betrayer's Price' raadsel opgelost hebt. Verlaat de winkel. Buiten ontmoet je Harvey Kinderman. Ga naar de kathedraal.

 

Christ Church
Ga naar het schip (nave) van de kathedraal. Praat in het dwarsschip met Angela. Ze geeft je een papierfee 'Paper fairy'.


St. Edmund Hall
Ga naar de lobby. Ga naar de eerste verdieping aan de linkerzijde. Kijk naar het toiletpapier en nagellak en neem de toiletrol. Ga achter via de trap naar de tweede verdieping. Praat met de surveillant/ begeleider 'Proctor'. Hij laat je niet in de kamer van Charles. Doe de kaarttruc op hem, 'Divide and Conquer'. Lees de spelregels. Ligt er een even aantal kaarten op tafel zeg dan dat de tegenstander begint. Is het een oneven aantal kaarten, dan begin je zelf. Je kiest een kaart. Als je tegenstander in zijn beurt 2 kaarten selecteert en de kaart is erbij die je gekozen hebt, verwijder je gewoon de andere kaart. Is het jouw beurt, kies dan 2 kaarten maar selecteer niet de gekozen kaart erbij. 
 

Charles kamer 204
Win je drie keer (
30), opent hij de deur van Charles kamer. Ga naar binnen. Kijk naar de foto op het nachtkastje. Neem de foto van Charles. Gebruik je mobiele telefoon op het telefoonnummer van de moeder van Charles op de fotolijst, om het op te slaan. Kijk in het magazijn op het bureau. Verlaat de kamer. Kijk naar het deurslot van kamer 202. Ga naar de derde verdieping.

 

Derde verdieping

Klop op de deur van kamer 302. Vraag dan 2x aan de surveillant of je de kamer van Harvey Kinderman in mag.

Doe dan, 'Het geheim van de gesloten kamer' truc op hem 'The Locked Room Mystery'.

 

Oxford Town Centre: Black Wand

Als je buiten de winkel Harvey nog niet ontmoet hebt, is hij er nu. Koop in de winkel op de plank de 'Cry for help Noisemaker'.

 

St. Edmund Hall

Ga naar de derde verdieping. Combineer de 'Cry for help Noisemaker' met de toiletrol. Gebruik deze combinatie op de deur van  Harvey - 302. De afstandsbediening is nu in de inventaris. Gebruik de afstandsbediening en de surveillant gaat de kamer controleren. Kijk naar het slot en klik op het slotlipje om het omhoog te schuiven, zodat de deur niet in het slot valt. Als de surveillant weg is kan je de kamer binnen.

 

Harvey Kinderman's kamer 302
Kijk naar het script op het bureau. Kijk naar de filmapparatuur op de plank. Ga naar de eerste verdieping.

 

Helana's kamer 102

Schuif het verfblik voor de deur van Helena's kamer en Sam klimt door het open raam de kamer in. Kijk naar de camera op het bureau. Kijk naar de doos onder het bed. Helena komt de kamer binnen. Praat met haar over alles. Vraag ook over de camera en je neemt de camera.
 

Dread Hill House
Na het vreemde figuur in de foyer, loopt Sam naar het lab en praat met Dr Styles over alles.
 

Oxford Town Centre: Black Wand
Speel weer het spel op de 21 speelautomaat en neem de volgende raadsel prijs, de 'C Railer Swoll'.

Dit heeft iets te maken met Alice in Wonderland. Ga naar Queen Street en ga Alice's winkel in.

 

Alice's Shop

Kijk op het 'History' bord rechts van de verkoper. Kijk naar de ansichtkaarten en koop de kaart van Londen. Kijk naar de Mad Hatter poster. Het woord 'smile' is in oranje gedrukt. Kijk in close-up naar het 'Cheshire Cat' beeld. Klik het woord "Smile" in de tanden. De mond opent. Neem een stukje van de puzzel en een universiteitsmuseum ticket. Ga op de kaart naar het museum.

 

University Museum
Kijk naar het dodo ei. Op het ei is een Daedalus Club logo. Neem het dodo ei. Gebruik het dodo ei op de bank achter het skelet. Sam gaat erop zitten, om het te openen. Neem een ander stukje van de puzzel, en een uitnodiging voor de tovenarij school, 'Hogwarts School'. Verlaat het museum. Je legt het dodo ei automatisch terug.

 

Bodleian Library

Gebruik Helana's ID kaart en praat in de bibliotheek met de bibliothecaris over de 'Hogwarts School'.

 

Christ Church

Ga naar de eetzaal, 'Christ Church Hall' - achter in de hoek bij de toren, maar het is gesloten.

 

St. Edmund Hall

Klik op de studenten en selecteer de fruitschaal truc in het goochelboek, 'Fruit Bowl'. Na het filmpje eindigt het vierde hoofdstuk.

 

Hoofdstuk 5

 

Dread Hill House: David's Slaapkamer

We zijn terug bij David. Ga naar de badkamer en kijk in de badkuip en douche.

Ga naar de garderobekast. Kijk naar de jurk. De witte jurk is verdwenen.

 

Kelder: Privé laboratorium

Controleer de dialooggenerator en de letters. Kijk naar de taaklijst op het witte bord. Gebruik de computer.

Lees het experiment verslag van Sam in 'My Files'.

 

Kelder: Hoofdlaboratorium

Ga achter naar het hoofdlab. Gebruik de computer.

Selecteer sessie 1. Zet de tijd op 11:30 met de + en - knop. Selecteer 45s - de hersenen kleuren rood.

Selecteer sessie 2. Zet de tijd op 11:42. Selecteer 30s - de hersenen kleuren rood.

 

Dr Ramusskin's House

Ga op de kaart naar het huis van Doctor Ramusskin. Praat met hem over alles.

 

Dread Hill House

Praat in de keuken met Mrs Dalton. Ze vertelt over het park, dat nu op de kaart komt.

 

Timmons Park

Ga het park in. Kijk op drie bomen. In de boom rechts van de brug zijn hun initialen ingekerfd. Raak het aan - flashback (tastzin). Ga rechts naar de fontein en links naar de speeltuin. Koop een oranje ijsje bij de ijsverkoper. Lik aan het ijsje in de inventaris - flashback (smaakzin). Ga rechts naar de gardenia tuin. Als je de gardeniabloem uit de struik wil plukken, neemt een klein meisje de bloem voor je neus weg. Volg haar naar de speeltuin. Praat met het meisje. Pak de appels op de grond en toon de appels aan het meisje. Na het jongleren komt haar moeder en het meisje legt de bloem op de grond. Pak de gardeniabloem en ruik aan de bloem (reukzin). Ga terug naar de brug en ga naar het boothuis. Vraag aan de accordeonist om het liedje 'Santa Lucia' te spelen (gehoor). Huur nu een boot - flashback (gezichtsvermogen).

 

Dread Hill House

Ga in de kelder naar de privélaboratorium. Kijk in David's afspraak agenda van 2002, links van de scanner. Kijk naar de diner afspraak met Simon Helborn. Ga naar de keuken. Kijk op het prikbord. Kijk op het visitekaartje van Dr. Simon Helborn voor zijn telefoonnummer. Ga naar de foyer en bel Dr. Simon Helborn. Ga op de kaart naar zijn kantoor.

 

Simon Helborn's Office
Selecteer de volgende antwoorden tijdens de hypnose. 'Took a shower', 'Had breakfast with Headley', 'A coffee shop', 'Neural connectivity in infants' , 'Office hours', 'Female' .  Ga na je hypnose naar de keuken. Praat met Mrs Dalton. Na het filmpje eindigt het vijfde hoofdstuk.

 

Hoofdstuk 6

 

Dread Hill House

Sam neemt het weer over. Na het gesprek met David ga je naar de kelder en praat met Dr. Helborn. Tijdens het gesprek heb je een brief uit zijn zak gestolen. Als hij weg is lees je de brief over Laura. Onderzoek alles in de foyer, woonkamer, eetkamer en keuken. Ga boven naar de slaapkamers en onderzoek alles in de gang. Er is nergens iets opmerkelijks te vinden, waar de geest in verdwenen zou kunnen zijn. Verlaat het huis via de voordeur. Je mobile telefoon piept. Via de spyphone kan je meeluisteren in het gesprek van Linkweller met Shelly.

 

Buiten: Toren - Garage
Ga rechts naar de binnenplaats. Kijk naar de deur van de toren. Onderzoek het standbeeld naast de deur en je vindt de torensleutel. Open de torendeur met de torensleutel. Kijk naar de stoffige trap en klim naar de top van de toren. Kijk naar de stoel en kijk uit het raam. Klik tweemaal op het raam. Zie David's bed en een vlek op het raam van de toren. Verlaat de toren. Ga de garage in. Kijk naar de motorfiets en Sam start de motor.

 

Dread Hill House

Ga naar de keuken en praat met Mrs Dalton. Neem de meelzak op de aanrecht.

 

Toren

Ga terug naar de toren (gebruik de torensleutel). Ga naar de top. Kijk naar het raam.

Gebruik het meel op de vlek tegen het glas. Een handafdruk wordt zichtbaar.

 

Radcliff Infirmary

Ga naar het kantoor van Linkweller. Sam zegt dat hij Dr Styles met rust moet laten.

 

Bodleian Library

Probeer de waarheid uit de studenten te krijgen. Eerst ontmoet je Harvey in de bibliotheek (gebruik de ID kaart dus om binnen te kunnen). Praat met Harvey. Dring aan om zijn huiswerk te vernietigen, om hem de waarheid te laten vertellen. Doe de 'verscheurde krant' goocheltruc op hem. Je hebt eerst papier nodig. Neem de stapel papieren op de balie bij de bibliothecaris. Doe nu de truc op Harvey, 'The Shredded and Restored Newspaper'.

 1. Verberg de stapel papier in de linker mouw.

 2. Harvey's papier (huiswerk) in de rechterhand.

 3. Stapel papier naar de linkerhand.

 4. Harvey's papier in de linkerhand.

 5. Harvey afleiden.

 6. Stapel papier in de rechterhand.

 7. Harvey's papier in de linkermouw laten verdwijnen.

 8. Manipuleer de stapel papier in de rechterhand.
  - Klik op het toverstokje.

De truc werkt, maar het lijkt erop dat Harvey niets met de incidenten te maken heeft.
 

Christ Church

Ga rechts naar de tuin. Praat met Charles. Verlaat de tuin en bel de moeder van Charles. Charles heeft ook niets op zijn kerfstok.

 

St. Edmund Hall

Ga naar de lobby. Na het gesprek met de portier zie je Angela uit het zwembad komen. Ga naar de derde verdieping. Zie de veiligheidsdeur met het rode knipperlicht. Door deze deur ga je naar de rechtse vleugel van de hogere semester studenten. Je moet eerst het alarmsysteem uitschakelen. De onderhoudsman werkt aan de zekeringkast. Kijk naar de zekeringkast. Klik op de knop rechtsboven. Om de onderhoudsman af te leiden gebruik je de 'beker en bal helderziende' goocheltruc op hem. Neem de bekers en bal op de grond voor kamer 302. Doe de 'Cup and Ball Psychic' op hem.

 

Lees goed de spelregels. Sam merkt een beker met een duimafdruk op de beker. De onderhoudsman legt de bal onder een beker. Dan verwisselt hij eerst  2 bekers waaronder de bal niet ligt. Dan verwisselt hij de bekers zoveel als hij wilt, maar zegt hardop welke 2 bekers hij verwisselt. Noteer elke keer die handelingen en volg de gemarkeerde beker. Zo weet je dan op het einde op welke positie de gemarkeerde beker staat. Dan moet je de beker aanwijzen waaronder de bal ligt. Staat de gemarkeerde beker op de positie die je gevolgd hebt met het wisselen dan heeft hij deze beker niet in de eerste beurt verwisseld en ligt de bal onder de gemarkeerde beker. Is een andere beker op die positie dan is deze en de gemarkeerde beker in de eerste beurt verwisseld, en ligt de bal onder de andere overgebleven beker.

 

BV. De bekers worden van links naar rechts genummerd: 1,2,3. Beker 1 is gemarkeerd met de duimafdruk. Hij verwisselt als eerste de 2 lege bekers. Dan verwisselt hij de 3 bekers zoveel als hij wilt en zegt hardop welke bekers hij verwisselt:

 

Voorbeeld 1

1-3 = duim beker op 3

1-3 = duim beker op 1

1-3 = duimbeker op 3

2-3 = duim beker op 2

2-3 = duim beker op 3

1-3 = duim beker op 1

 

Staat de duim beker op de eerste positie dan ligt de bal onder de eerste beker.

Staat de duim beker op de tweede positie dan ligt de bal onder de derde beker.

Staat de duim beker op de derde positie dan ligt de bal onder de tweede beker.

 

De truc heeft gewerkt. Vraag aan de onderhoudsman om beneden een kopje koffie te halen. Druk dan op de knop in de zekeringkast, om het alarm van de veiligheidsdeur uit te schakelen. Ga dan door de deur naar de rechtse vleugel.

 

Vleugel derde verdieping: Angela's kamer 322
Praat op de gang met Malik. Ga naar de kamer van Angela. Je ontmoet haar kamergenoot Kelly. Praat met kelly. Klik vervolgens op Kelly, om haar de kamer uit te krijgen, zodat je de kamer kan doorzoeken. Doe de 'onzichtbare inktvlek' goocheltruc, 'The Last Great Disappearing Ink Trick'. Daarvoor heb je een goocheltruc onderdeel nodig.

 

Oxford Town Centre: Black Wand

Van Mephistopheles krijg je een toverlantaarn. Koop de onzichtbare inkt uit de kast, 'Disappearing Ink'.

Praat met Mephistopheles over alles. Als je de winkel verlaat, zie je Helen de winkel in en uit gaan.

 

St. Edmund Hall: Vleugel, derde verdieping: Angela's kamer 322
Doe de onzichtbare inktvlek goocheltruc op Kelly - gebruik de 'Disappearing Ink' fles op Kelly en Sam doet de truc. Nu kan je de kamer doorzoeken. Kijk naar de foto's en haarkleurmiddel op de commode (klik op alles). Kijk op de plank boven de commode. Kijk naar het bureau. Kijk in de open bureaulade. Zie een tijdschrift met een artikel over Dr Styles bruiloft en een map met een inschrijfformulier van september 2002. Als je de kamer verlaat, komt Kelly terug en vertelt wat over Angela's vader.
 

Helena's kamer 102

Ga terug naar de linkse vleugel en ga naar Helena's kamer op de eerste verdieping - open de deur met Helena's sleutel. Pak de haarspeld. Onderzoek de bureaulade. Je leest een brief van het college. Kijk naar het magazijn op de ronde tafel en neem het theaterprogramma van 2002. Kijk onder het bed naar het kistje. Kijk naar het slot. Open het slot met de haarspeld. Er liggen drugspuiten in het kistje.

 

Dread Hill House: Kelder, Hoofdlaboratorium

Praat met Dr Styles over Angela, Helena en het experiment. Sam zegt dat hij het experiment moet verschuiven naar een andere tijd.

 

St. Edmund Hall

Informeer de studenten over de tijdsverandering van het experiment.

 

Horspath Track

Praat met Eddie. Neem een discusschijf.

 

Dread Hill House: Kelder, Hoofdlaboratorium

Praat met Dr Styles over het discuswerpen. Sam zegt dat ze de racebaan voor het experiment mogen gebruiken.

Ga naar de foyer en bij de telefoon neem je de uitnodiging van de Daedalus Club.

 

Oxford Town Centre: Black Wand
Praat met Mephistopheles over het experiment. Verlaat de winkel. Bel Helena over het experiment.

 

Christ Church: Eetzaal

Ga op het binnenterrein achter in de hoek naar de eetzaal, die nu open is. Ga naar de rechterzijde en kijk naar het certificaat boven de open haard. Kijk naar de houtblokken in de open haard. Kijk naar de 2 'firedogs'. Klik 2x op de hoed van de rechtse 'firedog'. Draait het hoofd 3x naar links om het te verwijderen, en neem dan een ander puzzelstukje. Ga naar de linkerzijde. Kijk naar het schilderij met de drie 'Liddell' zussen. Klik rechtsonder tweemaal op het logo. Klik tweemaal op het boek in het schilderij. Gebruik 4x je zakmes op het boek en krijg een ander puzzelstukje. Plak de puzzelstukjes aan elkaar in de inventaris en los de rebus op: 'Christ Church Meadows'. Ga naar de tuin en links of rechts naar de grasweide.

 

Christ Church Meadows
Loop door het gras, totdat je een konijnenhol ontdekt (links achter). Kruip in het konijnenhol. Type op het konijntoetsenbord de naam 'Lewis Carroll' = 539472277655. Als je geen fout maakt krijg je een andere munt. Kijk op de 2 munten in de inventaris. Op een munt is het 'British Museum' en 'Buckingham Palace' te zien. Op de andere munt 'St. Paul's Cathedral' en 'Houses of Parliament'. Kijk op de kaart van Londen in de inventaris. Omcirkel de plaatsen die op de munten te zien zijn. Verbindt ze samen, zodat ze een kruis vormen. Het mysterie is opgelost, en we gaan naar het volgende hoofdstuk.

 

Hoofdstuk 7

St. Edmund Hall: Eetzaal

We kruipen weer in de huid van Dr Styles. Na het telefoongesprek en gesprek met Stella gaan we naar St. Edmund Hall. Ga naar de lobby. Ga door de deur aan de rechterzijde naar de eetzaal. Het is een puinhoop in de eetzaal. Kijk naar het gat in de rechtse muur. Gebruik de discusschijf uit je inventaris in het gat - het past precies. Praat nu met Inspecteur Paiser. Ga na het gesprek naar de lobby. David praat hier met Angela. Vraag aan de portier naar Sam.

Dread Hill House

Vraag in de keuken aan Mrs Dalton naar Sam. Ga dan naar Sam's slaapkamer. Kijk in de rugzak. Neem de brief van de sociale dienst in Virginia. Kijk in de lade van het nachtkastje. David vindt de oude ID kaart van Helena. Ga naar de foyer en bel de sociale dienst. Ga terug naar Sam's slaapkamer en kijk naar de foto van Sam's ouders.

 

Kelder: Hoofdlaboratorium

Ga achter naar het lab. Controleer het experiment van gisterenavond. Gebruik de computer.

Selecteer sessie 3. Zet de tijd op 11:30. Selecteer 30s. Klik op de hersenscan van Angela.

Selecteer sessie 4. Zet de tijd op 04:30. Selecteer 45s. Klik op de hersenscan van Angela.

 

Kelder: Privélaboratorium

Controleer de dialooggenerator en de nieuwe letters. Open in de computer het 'Brain Power' bestand.

Print het hersendiagram bestand (klik linksboven op de printer afbeelding).

 

Kelder: Hoofdlaboratorium

Gebruik de computer. Selecteer sessie 4. Zet de tijd op 04:30. Selecteer 45s. Klik op de hersenscan van Angela.

Vergelijk Angela's hersenscan met de uitgeprinte hersendiagram 'brain diagram'. Klik dan op 'massa intermedia'.

 

St. Edmund Hall
Praat met de studenten. Na het telefoontje van de sociale dienst ga je maar de magiewinkel.

 

Oxford Town Centre: Black Wand
Kijk buiten naar de poster op de raam. Neem de poster.

 

St. Edmund Hall

Ga naar de eetzaal en praat met Inspecteur Paiser. Van hem krijg je het adres van de Daedalus Club.

 

Daedalus Club

Ga op de kaart naar de club. Klop op de deur van de 'Daedalus Club public bar'. Toon de Lady Byron poster aan de uitsmijter.

Je mag binnen en met een voorstelling eindigt het hoofdstuk.

 

Hoofdstuk 8

Daedalus Club: Bar

We kruipen weer in de huid van Sam. Als je alles in de inganghal onderzocht hebt ga je onder in het scherm naar de bar. Praat met de barman en de stamgasten. Kijk in de krant achter het bonsai boompje. Lees over de gebeurtenissen in Oxford. Ga iets naar links en praat met de waarzegger (Zoltan) in het waarzeggerhokje. Vraag over het spel. Ga naar de inganghal. Speel op de duivel machine. Trek aan de hoorns tot er drie duivels verschijnen (1x links, 3x rechts). Een lichtje op het rad draait rond. Trek dan op het juiste moment aan de hendel (tussen Hemel en Limbo), zodat het rad lichtje stopt op de hel. Je glijdt dan naar de kelder van de club.

 

Daedalus Club: Kelderverdieping

Je komt in de hartenkamer. Ga naar de achterdeur en kijk naar het raadsel boven de hartenvrouw deur, 'The Game of Life'. Je moet 3 sleutels vinden. Ga door de derde deur aan de rechterkant. Je komt in de schoppenkamer. Ga door de tweede deur aan de rechterkant. Je staat nu in de ruitenkamer. Druk op de grote knop in het midden. De kamer verandert in een dominokamer. Ga door de tweede deur aan de linkerkant en je bent terug in de schoppenkamer. Ga door de schoppenvrouw achterdeur.

 

Het plafond met pinnen komt naar beneden. Na een gevaarlijke stunt glijd je terug naar de ruitenkamer. Ga door de tweede deur aan de linkerkant en dan in de schoppenkamer de derde deur van links. Terug in de hartenkamer kijk je naar het informatie doosje onder het schilderij. Open het doosje en lees de tekst op het hart 'Kijk voor de vrouwen'. Onderzoek het schilderij. Vier goochelaars op het schilderij hebben een boek in de hand. Ga door de eerste deur aan de linkerkant.

Je komt in de klaverenkamer. Kijk naar de Atlas standbeeld en duw het standbeeld door de klavervrouw achterdeur.  Ga terug naar de schoppenkamer - 1e rechts, 3e rechts. Ga door de schoppenvrouw achterdeur. Het plafond komt naar beneden, maar wordt nu opgevangen door Atlas. Kijk naar het standbeeld en neem de paarse sleutel. Ga terug naar de schoppenkamer en kijk naar het schilderij. Vier goochelaars hebben een rekwisiet in de hand. Kijk in het spreukenboek, onder het schilderij. Kijk naar de ijzeren maagd martelwerktuig. Open de maagd en lees de aanwijzing 'Opgeven is een optie. Vraag het aan ruiten 6'. Neem achter in de kamer de handboeien.

Ga naar de klaverenkamer - 3e links, 1e links. Ga door de klaverenvrouw achterdeur. Klik 3x op de planken in het moeraswater. De planken draaien als Sam erop gaat staan. Gebruik dan de handboeien op de planken. Loop dan over de planken naar het eilandje in het midden. Neem de groene sleutel op het voetstuk. Ga terug naar de klaverenkamer. Ga naar de ruitenkamer - 1e rechts, 3e rechts, 2e rechts. Ga door de eerste deur aan de linkerkant.

 

Daedalus Club

Je staat dan buiten vóór de Daedalus Club. Ga de club in. Praat met de waarzegger in het waarzeggerhokje en vraag aanwijzingen voor het raadsel. Ga naar de inganghal. Gebruik weer de duivel machine om terug te keren in de kelder.

 

Daedalus Club: Kelderverdieping

Ga naar de ruitenkamer - 3e rechts, 2e rechts. Kijk naar het schilderij. Het geeft richtingen. Ga door de ruitenvrouw achterdeur. In de volgende spiegelkamers volg je steeds de uitgang met de kleine vaas (staat het verste weg): Hint op het schilderij in de ruitenkamer - "Choose the exit that shows your prize furthest away'. De uitgangen met de kleine vaas zijn per spel verschillend. Kijk dus goed in welke uitgang de kleine vaas staat. In de laatste kamer neem je de oranje sleutel op het voetstuk.

 

 

Verlaat de kamer via een uitgang. Nu volg je de kleinere Helena silhouet. Vertel tussendoor dat ze moet stoppen, en volg verder de kleinere silhouet tot je haar vind. Ga na het gesprek terug naar de hartenkamer - 2e links, 3e links. Gebruik de oranje, groene en paarse sleutel op de hartenvrouw achterdeur. Ga door de deur naar de privékamer. Kijk naar Mephistopheles. Ga terug naar de hartenkamer en dan naar de schoppenkamer - 3e rechts. Neem het pistool uit de vitrine naast het spreukenboek. Ga terug naar de hartenkamer en terug naar de privékamer. Bedreig Mephistopheles met het pistool. Dit start een tussenfilmpje waarin alles duidelijk wordt. 

 

Christ Church
David en Sam volgen de vluchtende vrouw naar het altaar in de kathedraal. Combineer in de inventaris de papierfee met de toverlantaarn. Gebruik dan de toverlantaarn op de vrouw in de witte jurk (zal de naam niet verklappen :) Als zij in de doopvont staat, druk dan op de knop achter in de muur, om de doopbekken te openen. Ze is nat geworden en kan het vuur niet meer verspreiden. Zie het einde.

 

Einde

 

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
GameSolves
NL Forum 

Henk

www.000webhost.com