01-11-2014

 

Gabriel Knight 1: Sins of the Fathers 20th Anniversary

 

Als eigenaar van een nauwelijks lopend antiquariaat (Winkeltje met oude boeken, handschriften, tijdschriften, prenten, kaarten) en schrijver zonder noemenswaardige succes probeert Gabriel inspiratie op te doen voor zijn nieuwe boek door de recente voodoo moorden in zijn woonplaats New Orleans -met behulp van een vriend bij de lokale politie- op de voet te volgen. Al snel komt Gabriel erachter dat er meer achter de moorden steekt dan op het eerste gezicht lijkt en raakt hij verwikkeld in een eeuwenondergronds, occult genootschap en blijken zijn recent steeds erger wordende nachtmerries nauw verband te houden met de voodoo moorden. Via een ver familielid uit Duitsland komt hij erachter dat de familietraditie van Schattenjägers (Shadow Hunters), een soort moderne Inquisitie is, en dat hij alleen door zijn roeping te volgen de vloek die op hem rust en de golf aan voodoo moorden veroorzaakt, kan stoppen. Dat deze nachtmerries niet alleen maar dromen zijn maar ook te maken hebben met zijn bloedlijn en gave die al eeuwen meegaan in zijn familie komt Gabriel in de loop van het verhaal te weten…net als veel veel meer.

 

Activision heeft de rechten overgenomen voor Gabriel Knight en heeft samen met de maker Jane Jensen en haar nieuwe studio Pinkerton Road de handen ineen geslagen en een remake gemaakt ter ere van de 20e verjaardag van Gabriel Knight. Deze remake is niet alleen een opgepoetste versie van het originele spel, er zitten ook veel nieuwe features in het Special Edition gedeelte. Verder volgt het spel hetzelfde verhaal als het origineel. Het oorspronkelijke spel kwam in 1993 uit, de remake heet dan ook 20th Anniversary Edition.

De tweede in deze reeks was The Beast Within, en de derde Blood of the Sacred, Blood of the Damned.

 

Website

DEMO

Klik op de hotspot om een pictogrammenvenstertje te openen: oog, praat, tandwiel, tas, hand, sleutel, open deur.
Kijk (oog) altijd naar alle actieve hotspot. Onderzoek en probeer ze te gebruiken (tandwiel).

Praat met iedereen over alles. Vraag eerst de wit gekleurde gesprekken.

De geel gekleurde gesprekken gaan verder met het verhaal en soms heb je dan niet alles in een keer gevraagd.

Je kan tijdens het spel, prestaties (Achievement) verdienen door bepaalde acties uit te voeren.

Puntentelling - linksboven in het scherm: totaal 362 punten.
Boekpictogram linksonder heeft notities, hints en tekeningen (sterpictogram).
Taspictogram rechtsonder - inventaris

Plaats in het venstertje naast de taspictogram de inventaris voorwerp die je in het spel wil gebruiken.

Dubbelklik snelle verplaatsing karakter.
Kaartpictogram rechtsonder - wereldkaart.

 

Esc - Hoofd menu

F1 - Handleiding
F5 - Spel opslaan
F7 - Spel laden
I - Inventaris
M - wereldkaart
Spatiebalk - Toont alle hotspots

 

Dag 1

St. George's Books
Verschrikkelijke beelden volgen Gabriel in zijn droom. Als hij in de ochtend opstaat, heeft hij door de nachtmerrie niet geslapen. Zijn assistent Grace is al in de boekenwinkel en zegt dat hij die heeft door het onderzoek, dat Gabriel voor zijn Voodoo boek doet. Praat met Grace over Gabriel's voodoo boek (2/362). Ze adviseert je om voor het boek een keer in het Voodoo Museum te kijken of in de Dixieland Drugstore. Detective Mosely heeft foto's van de Voodoo moorden, die je op het politiebureau kan ophalen (4/362). Er is een pakje van je oma afgegeven. Je oma vraagt ​​ook dat je een keer langs moet komen. Er is ook een bericht van Wolfgang Ritter uit Duitsland. Praat een paar keer over dat bericht (message).


Kijk in het pakje (box) van je oma op de tafel. Neem (hand) de schetsboek van Gabriel's vader (5/362) uit het pakje. Kijk in de schetsboek (sketchbook) - klik op de schetsboek en dan op de vergrootglaspictogram (6/362). De tekeningen herinneren Gabriel aan zijn nachtmerries. Neem (tandwiel) de krant van vandaag op de tafel van 18.06.1993 (7/362) = (Storms Ahead prestatie). Lees op de voorpagina het artikel over de Voodoo moorden (klik op de krant in close-up en dan op de oogpictogram om de krant te lezen). De slachtoffers zijn allemaal uit de onderwereld, zodat de leden van de 'New Orleans Society' niet in gevaar zijn. Lees ook de horoscoop van de Waterman voor die dag. Kijk in het openstaande deurtje onder de tafel (counter). Neem het vergrootglas "magnifying glass" (8/362) en pincet "tweezers" (9/362). Neem een kop koffie uit het koffiezetapparaat als je wil. Kijk in de boekenkast (bookshelf). Lees het Duitse Poëzie boek 'German Poetry' van Heinz Ritter (10/362). Lees het verhaal van 'de drie draken'. Lees het slangenboek 'World of Snakes' (11/362). Zie ook een Duits-Engels woordenboek. Gebruik (tandwiel) de kassa (register) op Grace bureau. Neem de $ 20 cadeaubon "gift certificate" (12/362). Ga door het rode gordijn naar je slaapkamer.

Neem de zaklamp "flashlight" op het ladekastje, (13/362). Gebruik het badkamerkastje en neem de haargel pot "hair gel" (15/362). Ga terug naar de winkel, verlaat de boekenwinkel door de winkeldeur naar de wereldkaart 'map'. Je komt op de overzichtskaart van de 'French Quarter'. De 'Dixieland Drugstore' en 'Voodoo Museum' gaan morgen open. De 'Jackson Square Overlook' wordt gerepareerd en gaat op 21.06 weer open. Ga naar het politiebureau.
 

Police Station
Ga naar binnen. Praat met brigadier Frick. Mosely is op een plaats delict. Maar waar het delict is zegt Frick niet (17/362). Hij lust graag worsten. Na het gesprek geeft hij je een envelop van Mosely (18/362). Open de envelop in je inventaris en je neemt er 2 twee foto's uit (19/362). De eerste foto is van Mosely toen hij nog haar had en de tweede foto is van de voodoo moord. Verlaat het politiebureau en naar de kaartoverzicht en ga naar het park.
 

Jackson Square
Zie in het park een motoragent. Hij heeft het te druk om met je te praten. De motor heeft een radio. Zie aan de linkerkant een pantomime achter andere mensen aanlopen. Ga voor de pantomime staan en loop dan stap voor stap naar de motoragent. De pantomime volgt je. Zorg dat er niemand tussen kan komen, want anders volgt hij die persoon. Bij de motoragent aangekomen, doet de pantomime hem na, wat de motoragent niet leuk vindt. Hij verjaagt hem (24/362) = (Mime After Mime prestatie). Gebruik dan snel de radio op de motor. Gabriel zet de hoofdtelefoon op en komt de locatie het delict te weten, (26/362). Ga naar de overzichtkaart. De plaats van het misdrijf is niet op de kaart. Ga naar de 'Greater New Orleans map' overzichtkaart, door op de kaartpictogram te klikken aan de zijkanten van de 'French Quarter' overzichtkaart. Ga dan op de 'greater New Orleans map' overzichtkaart naar het meer, de plaats van het delict,'Crime scene'.
 

Lake Pontchartrain
Mosely toont Gabriel het lijk. Dan ontmoet je Malia Gedde (At First Sight prestatie). De politie vertrekt en kijk rond. Kijk naar de tekens (marks) in het zand. Open je inventaris (tas) klik in het inventaris venstertje op je schetsboek, om het te activeren. Sluit de inventaris. De schetsboek is nu in het actieve voorwerp venstertje (naast de tas). Klik op de tekens in het zand. Gebruik je schetsboek op de tekens (klik dus op de schetsboekpictogram in het venstertje) om er een tekening van te maken (28/362). Onderzoek het gewas (vegetation) bij de boom. Onderzoek (tandwiel) de sporen (tracks) in het zand naast de boom. Je kan de omgeving van het spoor onderzoeken. Klik 2x op de Noord pijl. Zie hier een groenachtig ding in het zand liggen, (29/362). Gebruik het vergrootglas erop en pak het stukje slangenhuid 'lake snake scale' met je pincet, (31/362) = (Snake Hunter prestatie). Onderzoek de oever (bank) en neem dan wat klei "clay", (32/362). Kijk naar het bloed.
 

St. George's Books
Praat met Grace. Vraag of ze het adres van Malia Gedde kan opzoeken en vraag over slangen. (34/362).
Na het gesprek is het tijd en sluit Grace de boekenwinkel en Gabriel gaan naar bed.
Hij heeft weer een nachtmerrie van beelden met vuur, luipaarden, slangen en een opgehangen man.

Beëindig dag 1, 18.06.1993 compleet = (Optimistic Day One).

 

Dag 2

St. George's Books
De dag begint weer dat Gabriel slecht geslapen heeft​​. Grace heeft het adres van Malia Gedde gevonden (35/362).
Neem een kopkoffie en lees de krant (36/362). Kijk in de boekenkast naar het Duits-Engels woordenboek (dictionary).
Kijk er meerdere malen in en je bladert er door om meer Duitse woorden te leren.

Kijk erin tot je het woord "Dragon" gevonden hebt. Ga naar het politiebureau.

Police Station
Ga naar binnen. Praat met Frick. Mosely is in zijn kantoor. Ga door de klapdeurtje (gate - opendeur pictogram). Zie links van de kantoordeur een thermostaat. Ga naar het kantoor van Mosely. Praat met Mosely over alles. Er zijn nu 7 moorden gepleegd, die worden geassocieerd met de Voodoo zaak. Ze zijn allemaal hetzelfde. Op elke misdrijf werden vezels van luipaard vacht gevonden. Op de plaats delict lag niet alleen het bloed van de slachtoffers maar ook kippenbloed, geitenbloed en meel. De slachtoffers hadden geen hart. De slachtoffers kwamen niet uit New Orleans en er was nooit een getuige. Als je Mosely om een kopje koffie vraagt, verlaat hij zijn kantoor. Kijk wat rond tot hij terugkomt. Als je naar de foto's vraagt, maakt agente Franks een foto van jullie twee (doe dat later). Vraag over het dossier, 'case status' (39/362). Je moet dat aan agente Franks vragen. Onderbreek het gesprek met Moseley. Verlaat het kantoor. Praat dan met politieagente, Franks.

Vraag over het dossier. Ze zoekt het Voodoo dossier en legt het in het bakje op haar bureau 'inbox'. Je kan erin kijken, maar niet nemen. Kopiëren is ook verboden. Open het dossier in je inventaris. Kijk naar het dossier en zie tekeningen. Leg het dossier daarna terug in het bakje (39/362). Ga terug naar Mosely. Vraag Mosely om een foto te maken van jullie twee 'photographs'. Agente Franks komt een foto maken, en vraagt of je nog iets wil doen. Zeg dat je je haar wil controleren (41/362). Verlaat het kantoor. Neem het dossier uit het bakje. Leg het dossier op de kopieermachine (46/362). Je krijgt de tekeningen in je inventaris. Leg het dossier weer terug in het bakje, (47/362).

Ga naar Mosely. Na de fotoshoot praat je verder met Mosely. Verlaat daarna het kantoor. Gebruik de thermostaat, naast de kantoordeur. Zet het op de aller hoogste stand '80,1' - klik op de pijl naar rechts (48/362). Ga terug naar Mosely. Hij heeft zijn colbert uitgedaan en opgehangen aan de kapstok, omdat het warm is geworden. Vraag om een kopkoffie aan Mosely, (49/362). Hij verlaat het kantoor. Neem snel zijn politiebadge uit zijn colbert (52/362) = (Identity Thief prestatie). Verlaat het politiebureau (Unauthorized Copy prestatie). Ga op de kaart naar de apotheek.

Dixieland Drugstore
Als je binnen bent, komt Madame Cazaunoux binnen, Ze vraagt de apotheker, Willy om tegengif voor een voodoospreuk en vertrekt. Kijk naar het bordje op de toonbank - bij aankoop meer dan $ 50 krijg je een fles St. John gratis, (53/362). Kijk naar de krokodillenmasker op de mannequin naast de deur. Praat met Willy Walker. Als je hem over de 'Voodoo Murders' vraagt, zegt hij iets in het Frans, 'Cabrit sans cor', (55/362). Boa's en pythons worden gebruikt voor voodoo rituelen. St. John's Eve is de belangrijkste avond van de Voodoo. Vraag over het diermasker (57/362). Hij heeft een krokodillenmasker, voor $ 100. Als extra krijg je er een fles Master olie bij. Je hebt geen geld dus verlaat de apotheek en ga naar het museum.

Voodoo Museum
Zie een ventilator 'fan' boven het raam en een schakelaar 'switch' links van de deur. Het is de schakelaar van de ventilator. Kijk naar het portretschilderij van Marie Laveau. Onderzoek het heiligdom 'shrine' rechts van de deur. Zie op de  de Voodoo altaar een doodskistje 'coffin'. Praat met Dr John over alles, en zeker over 'Hoodoo' = (Voodoo Studies 101 prestatie). Hoodoo is een vorm van magie.  Je krijgt het adres van Magenita Moonbeam, die veel weet over voodoopraktijken, (63/362).

Jackson Square
Praat met de hot dog verkoper en tapdanser. Loop naar de kunstschilder, rechtsboven in het scherm. Een tekening waait weg door de wind. De tekening waait door het traliehek rondom het paardstandbeeld. Probeer de 'sketch' te pakken maar je kan er niet bij. Praat met de kunstschilder 'artist'. Geef de hot dog verkoper de $ 20 cadeaubon, om een hot dog te kopen, (64/362). Geef deze hot dog aan de tapdanser en hij zal je helpen, (65/362). Vraag of hij de schetstekening achter het hek kan pakken en hij zal het voor je pakken, (66/362). Geef de schetstekening terug aan de kunstschilder, (67/362). Geef hem dan de tekening van de plaats delict aan het meer 'Lake Pattern', (68/362). En geef hem ook de kopie van de 6 andere tekeningen uit het politiedossier, 'Voodoo Files Photocopy', (70/362). Hij zal morgen kijken wat hij ermee kan doen. Ga op de kaart naar de begraafplaats.

St. Louis Cemetery
Kijk naar het graf op de voorgrond, van de 'voodoo koningin of New Orleans', Marie Laveau. Kijk naar de tekens 'markings' op de muur van het graf. Gebruik je schetsboek op de tekens. Je krijgt een schets met kruissymbolen "voodoo code" in je inventaris (72/362). Zie en neem de rode baksteen op de grond, 'brick', (73/362). Met deze baksteen zijn waarschijnlijk de kruissymbolen op de muur geschreven. Volg de tuinman naar rechts. Hier is de graftombe van de Gedde familie. Is de tuinman niet hier, ga dan terug. Praat met de tuinman 'watchman'. De graven zijn allemaal boven de grond, omdat het grondwater te hoog is. Praat met hem over Marie Laveau en de andere gemarkeerde graven.
Vraag over de Johannesnacht/Jonsok, 'St. John's Eve' - Johannes de Doper is de patroonheilige van de voodoo. Op die avonden verdwijnen soms botten van de begraafplaats, (75/362). Ga op de 'greater New Orleans' overzichtkaart naar het herenhuis van de Gedde familie.

Gedde Mansion
Klop op de voordeur. Praat met de butler. Hij laat je alleen binnen voor officiële zaken of op afspraak. Toon hem de politiebadge van Mosely en hij laat je binnen, (80/362). Praat met Malia. Flirt minstens 2 keer met haar (82/362) = (Southern Charmer prestatie). Nadat ze er achterkomt dat je geen detective bent, zet de butler je buiten.

St. George's Books
Vraag Grace onderzoek te doen naar Madam Cazaunoux, (84/362).

Beëindig dag 2, 19.06.1993 compleet  = (Twisty Day Two).

 

Dag 3

St. George's Books
Het mes veranderde in een slang in je nachtmerrie. Grace geeft je de volgende dag een telefoonboek pagina met alle Cazaunouxs in de stad, (85/362). Opnieuw waarschuwt ze je voor Malia Gedde. Vraag Grace of ze nieuwe berichten voor je heeft. Mosely zal vandaag een verdachte ondervragen, waar je misschien bij wil zijn. Lees in de krant dat er een lezing is over Afrikaanse religie in de Tulane University. Lees ook de horoscoop van Gabriel  (87/362). Kijk op de telefoonboek pagina 'phonebook page' en zie dat er 4 Cazaunouxs zijn. Ga naar je slaapkamer. Gebruik de telefoon op de ladekast. Bel alle Cazaunouxs uit de telefoonboek pagina: 555-0127, 555-0122, 555-0128 en 535-0123 (klik op 'dial' als je het telefoonnummer ingetoetst hebt). Het juiste telefoonnummer is 555-0128. De stem komt je bekend voor. De dame beëindigd het telefoongesprek. Je hebt geen adres maar wel de naam van hun hond, Castro die blafte op de achtergrond tijdens het gesprek. Op de telefoonboek pagina is een advertentie van een dierenkliniek. Bel het telefoonnummer 555- 0170 en vraag om ze een klant genaamd Cazaunoux heeft. Zeg dat je je zorgen maakt over Castro, omdat hij de laatste drie danslessen gemist heeft en ze geeft je het adres, (89/362) = (Stalking 101 prestatie).

Jackson Square
Praat met de kunstschilder. Hij heeft van de zeven tekeningen een religieus symbool samengesteld, 'reconstructed Vėvé', (90/362). Ga naar de linkerkant van het park. Hier zit nu een waarzegster. Praat met Madame Lorelei. Voor de toekomst te voorspellen, vraagt ze $ 15. Wacht tot ze begint te dansen. Raak Madame Lorelei dan aan (91/362). Ze laat dan haar zijden sluier vallen aan het einde van het dansen en gaat terug achter haar kraam zitten. Neem de sluier "Veil" op de grond, (92/362). Kijk in de inventaris met je vergrootglas naar de sluier, om het in close-up te zien. Zie en neem het stukje slangenhuid "scale" op de sluier, (94/362). Combineer het blauwe slangenhuid van het meer met de groene slangenhuid van de sluier. Klik in je inventaris op een slangenhuid, klik dan onder op de 4 pijltjespictogram en dan op het andere stukje slangenhuid, om ze te combineren. Ze zijn niet gelijk, (95/362). Geef Madam Lorelei haar sluier terug. Uit dankbaarheid zal ze je de toekomst voorspellen. Ze kijkt op je hand en ze krijgt een visioen, (96/362) = (Fortune's Son prestatie). Ga op de kaart naar de kathedraal.

 

St. Louis Cathedral

Zie een kleine engel (cherub) met een donatiedoos. Aan de linkerkant is de biechtstoel (confessional). Ga naar de rechtse biechtkamer (open deur pictogram). Biecht en praat met de priester achter het raampje. Na de biecht verlaat de priester de biechtstoel. Verlaat de biechtstoelkamer en ga naar de middelste biechtkamer van de priester. Open het kistje (box) tegen de wand en neem de priesterkraag (priest collar) uit het kistje (97/362). De zalfolie kan je niet pakken. Als je wilt kan je verder biechten met de priester. Ga op de kaart naar de woning van Madame Cazaunoux

Cazaunoux Residence
Klop op de deur. Praat met Mevrouw Cazaunoux. Zeg dat je een artikel over Voodoo wil schrijven.
Ze zegt dat ze een goed katholiek is en dat je haar met rust moet laten.

Police Station
Ga naar het kantoor van Mosely. Hij is boos dat je zijn politiebadge gestolen hebt. Crash wordt ondervraagd. Hij geeft vaak tips aan de politie. Deze keer heeft hij angst dat hij nauwelijks iets zegt. Hij wordt naar de cel gebracht. Mosely kan hem maar 24 uur opsluiten. Praat met Mosely. Ga daarna op de 'greater New Orleans map' overzichtkaart naar de universiteit.

Tulane University
Luister goed naar de lezing van Prof. Hartridge, ook als Gabriel de lezing saai begint te vinden. Elke Voodoo stam heeft zijn eigen symbool en wordt de Vévé genoemd (je hebt er een in je inventaris - tekening van de kunstschilder). Bovendien aanbid elke stam een andere geest. De meest machtige God is Ogoun Badagris, de geest van vernietiging. Bij het ritueel neemt de aanbeden geest bezit van de priesteres, Mamaloa. De rituele voorwerpen komen je vertrouwd  voor, omdat ze telkens weer verschijnen in Gabriel's nachtmerries, zoals de zweep en mes als een slang. Gabriel slaapt tijdens de lezing en droomt van de doodskist, die hij als laatste beeld gezien had. Iemand wil hem daarin leggen.
Gabriel vecht ertegen en wordt kort daarna door de Professor gewekt omdat de lezing voorbij is. (99/362) = (Voodoo Advanced Studies prestatie). Praat met Professor Hartridge. St. John's Eve is op 23 juni. Cabrit Sans Cor betekent, 'geit zonder horens', een mensenoffer van een voodoo aanbidding (100/362). Toon hem de gereconstrueerde Vévé (102/362) en ook de foto van het slachtoffer (104/362). Hartridge maakt een kopie van de Vévé . Zodra hij meer informatie heeft, zal hij contact met je opnemen in je boekenwinkel.

St. Louis Cemetery
Ga rechts naar de Gedde graftombe. Malia komt uit de graftombe. Gabriel vraagt ​​haar om hem te bezoeken.

Verlaat na het langdurig gesprek de begraafplaats = (Star-crossed Lovers prestatie).

St. George's Books
Praat met Grace en vraag of ze iets kan vinden over de Vévé model, (108/362).
Ga naar je slaapkamer en neem het zwarte overhemd uit de garderobe kast (109/362).

Cazaunoux Residence
Combineer in je inventaris je zwarte overhemd (black shirt) met de priesterkraag en dan met de haargel en krijg een priestervermomming (110/362). Activeer de priestervermomming "priest disquise" in het inventarisvenster. Klik op Gabriel en klik op de priestervermomming pictogram, zodat Gabriel de priestervermomming aantrekt. Klop weer op de deur, (112/362). Stel jezelf voor als Vader MacLaughlin. Mevrouw Cazaunoux denkt dat je de nieuwe pastoor bent en laat je binnen, (113/362). Praat met haar over alles. Spreek je haar aan over ' Cabrit Sans Cor' zeg dan de juiste vertaling, 'Goat without horns', (115/362). Je kan dan over het menselijke offer vragen, 'Human sacrifice'. Volgens haar overgrootmoeder was Madame Laveau gewoon een marionet achter de ware Voodoo Koningin. Als je vraagt over 'Voodoo Hounfour', de plaats waar de Voodooceremonies gehouden werden, toont ze je een slangarmband die volgens haar grootmoeder, toegang geeft tot de 'Hounfour'. Ze vraagt of je de slangarmband wil egenen. Gebruik dan snel de klei 'clay' in je inventaris op de slangarmband, om er een afdruk 'mold' van te maken, (117/362). Verlaat de woning en stap op je motor.

St. George's Books
Omdat het laat is, rijdt Gabriel automatisch naar de boekenwinkel. Grace verlaat de winkel en Malia komt aangelopen.

Gabriel laat haar binnen. Na een lange nacht verlaat Malia de winkel en in de vroege ochtend gaat Grace weer naar haar werk.
Beëindig dag 3, 20.06.1993, 'Tempting Day Three'.

 

Dag 4
 

St. George's Books
Grace is stil vandaag. Is ze misschien jaloers? Gabriel ziet een man voor het raam staan en vraagt aan Crace of ze die man kent, (118/362). Grace heeft iets over de Vévé gevonden in een krantenartikel uit 1810, (119/362). Vraag of er nieuwe berichten zijn. Je oma vraagt weer naar je. Wolfgang Ritter heeft zijn telefoonnummer achtergelaten, (122/362). Na het gesprek geef Grace je het telefoonnummer van Wolfgang Ritter. Lees weer de krant van vandaag, (123/362). Gabriel is ontzet dat de Voodoo moorden zaak afgesloten is. Lees weer je horoscoop. Lees in je inventaris de krantenartikel van 1810, 'Voodoo Article'. In Kongo waren er ooit dezelfde moorden en ook de tekening van de Vévé lijkt hetzelfde. Verlaat de winkel en ga op de 'greater New Orleans' overzichtkaart naar het huis van je Oma.

Grandma Knight's House
Praat met je oma, Rebecca Knight over de familie. Je grootvader en je vader waren artistiek aangelegd.

Eén was een dichter, de andere kunstschilder. Beiden stierven in een ongeluk. Gabriel's vader was 8 jaar oud, als zijn grootvader stierf en Gabriel was ook 8 jaar oud toen zijn vader stierf.  Om meer te weten over de familie geschiedenis, adviseert ze je om op de begraafplaats van St. Louis het familiegraf te bezoeken, (125/362). Als je verder vraagt, zegt ze dat je dingen van je vader op de zolder kan vinden. Geef oma complimenten tot deze dialoog verdwijnt = (Grandma's Boy prestatie).  Ga de trap op naar de zolder 'attic'.

 

Onderzoek de grote kist 'trunk'. Til en schuif dingen opzij, om de onderliggende spullen te kunnen zien.

Schuif de kleren, kruis en schilderij opzij en neem dan de kloksleutel, (126/362). Onderzoek rechts van de kist de klok in close-up. Op de wijzerplaat zijn 6 symbolen: zwaard, zon, engel, eclips/zonsverduistering, strop en een draak. Herinner je het gedicht van de drie draken nog van Heinz Ritter? Je kan de minuutwijzer 'minute hand' met de muiscursor draaien. Zet de klok op 3 uur. Draai dan de symbolenplaat, zodat de draak op 12 uur staat. Gebruik dan de kloksleutel, linksonder in het sleutelgat en draai aan de kloksleutel. Een lade opent, (131/362) = (Three Dragons prestatie). Neem de foto en brief, (136/362). Lees de brief in je inventaris. De brief is van Wilhelm Ritter aan zijn zoon Heinz. Lees over de, 'Schattenjäger'. Wilhelm Ritter komt uit Duitsland en woont in 'Schloss Ritter' in Rittersberg, (137/362). Op de foto is Gabriel's grootvader en twee onbekende mannen, bij 'Schloss Ritter' 1925 te zien. Ga terug naar beneden en praat weer met je oma.

 

Ze heeft het woord 'Schattenjäger' - 'schaduwjager' al jaren niet meer gehoord. Harrison had het woord vaak in zijn slaap gezegd, maar niet wat het betekende. Als je over Heinz Ritter vraagt, zegt je oma dat je grootvader zijn naam van Heinz Ritter in Harrison Knight veranderd had, (139/362). Hij wilde nooit zeggen waarom, alleen dat over zijn familie waarschijnlijk een vloek uitgesproken was en dat hij de nachtmerries ervan ​​zijn zoon wilde besparen. Harrison, ook bekend onder de naam, Heinz had altijd het gevoel gehad dat er een plaats was waar hij eigenlijk zou moeten zijn en niet bij zijn familie. Vraag ook over Wolfgang Ritter (140/362).

St. Louis Cemetery
Ga aan de linkerkant naar het familie graf van de Wrights, de familie naam van Gabriel's grootmoeder.

Kijk naar de graftegels (plaque). De bovenste rij, Meryl en Franklin zijn van Rebecca ouders.
Daaronder Rebecca's zus Harley, die jong stierf, en grootvader Harrison.
De onderste rij zijn van Gabriel's ouders, Philip en Margaret. Praat tegen elke graftegel.
Op het einde loopt een eekhoorn tegen de groene vaas. Onderzoek de gebroken vaas.
Neem tussen de scherven de $ 20 bankbiljet, (142/362).

Police Station
Praat met Frick. Ga dan naar het kantoor van Mosely en praat met hem. Om de Voodoo moord zaak te heropenen wil hij bewijs zien dat er nog steeds voodoo moorden in de stad gepleegd worden, en iets tastbaars over de sekte. Toon hem de krantenknipsel 'voodoo article' uit 1810 (144/362) en de reconstructie Vévé tekening, (146/362). Dit zijn bewijzen. Nu nog de andere bewijzen.

Jackson Square
Crash is in het park. Hij loopt weg als je te dichtbij komt. Ga op de overzichtkaart naar het uitkijkpunt over het park.

Jackson Square Overlook
Je kunt het park vanaf het balkon overzien door vier verrekijkers. Kijk (tandwiel) door de rechtse verrekijker 'binoculars'.
Je ziet Crash met de drummer praten. Ga terug naar het park. (149/362).

Jackson Square
Loop naar de drummer en dan omhoog het park uit, want zo was Crash ook gegaan.
 

St. Louis Cathedral
Je loopt de kathedraal in en praat met Crash. Hij wil niets over de Voodoo sekte zeggen.
Ga op de overzichtkaart naar de Napoleon bar.

Napoleon House
Praat met de barman en van hem kom je alles over de gasten te weten. Markus en Sam schaken al jaren tegen elkaar, maar Sam heeft nog nooit van Markus gewonnen, hoewel hij tegen andere spelers wel vaak wint. Sam gelooft in voodoo. Jaren geleden was Sam verliefd op een meisje, maar ze wilde niets met hem te maken hebben. Daarom gaf hij haar een 'Voodoo Love' knuffeltje, dat hij onder de veranda van het meisje verstopte. En nu is ze zijn vrouw, (150/362). De barman heeft niets tegen straatmuzikanten, maar de jongen voor zijn deur, werkt hem zo langzamerhand op zijn zenuwen. De schakende Sam en Markus hebben geen tijd om met je te praten.

St. George's Books
Bruno komt in de boekenwinkel. Hij wil het portretschilderij van je vader kopen. Grace wil het niet verkopen, maar Gabriel verkoopt het schilderij voor $ 100. (152/362). Ga naar de slaapkamer, gebruik de telefoon en bel Wolfgang Ritter. Het nummer is in je inventaris, alleen moet je het landnummer van Duitsland ervoor draaien: 011 49 09324 3333. Wolfgang Ritter is de broer van je grootvader. Hij vraagt ​​je om naar Duitsland te komen, maar Gabriel kan dat niet betalen en hij kent Wolfgang niet goed genoeg. Hij zegt dat je in gevaar bent en dat je zeker het dagboek van de familie moet lezen, dat hij naar je stuurt. Bovendien ben je de laatste van de familielijn. Wolfgang zal alles uitleggen als Gabriel naar Duitsland komt, (154/362).
 

Dixieland Drugstore
Praat met Willy. Geef hem $ 120 dollar om de krokodilmasker 'mask' te kopen.
Je krijgt er een flesje Voodoo olie bij, "Master Gambling oil", (156/362) = (What a croc prestatie).

Napoleon House
Geef Sam de 'Master Gambling oil'. Je moet hem eerst overtuigen dat deze krachtige voodoo olie hem geluk brengt. Sam drinkt van de olie en wint voor het eerst na 20 jaar van Markus. Hij is zo blij dat hij je graag ergens mee zal helpen, (159/362) = (Checkmate prestatie). Geef hem de klei armbandafdruk 'bracelet mold', want Sam is een professionele juwelier. Over een paar uur is het klaar, (160/362).

Voodoo Museum
Kijk weer naar het heiligdom, 'shrine'. Zie en neem rechtsboven de reclame poster 'flyer' van Magenita Moonbeam, (162/362).
 

Napoleon House
Sam heeft de zilveren slangarmband gereconstrueerd, (163/362) - is Sam niet in de bar ga dan op en neer naar de bar.
Hij gaat op wereldtournee, want Markus heeft beloofd te betalen voor zijn reis als hij hem ooit met schaken verslaat.

St. Louis Cathedral
Toon Crash de slangarmband en hij toont een tatoeage op zijn buik net als de armband, (164/362). Praat met Crash. Als je zegt dat je hem met de drummer hebt gezien, zal hij alles vertellen, want dat moet geheim blijven. Rada drums zijn trommels die gebruikt worden om een soort code over te brengen, waarmee de leden van de voodoo cultus communiceren, (166/362). Ze hebben hun tempel ergens in de 'French Quarter'. Crash heeft ze een keer bij het meer gezien. Ze zet een diermasker op en wordt ook een dier. Ze heeft dan van die slangenogen. Hij zegt ook dat de voodoo cultus alle kraampje controleren. Niemand in de stad verkoopt iets zonder toestemming van de sekte. Hij zegt nog het woord 'Damballah' en sterft in de handen van Gabriel, (167/362). Onderzoek het lijk. Trek de T-shirt omhoog en gebruik je schetsboek op de slangtatoeage, (169/362) = (Eyes of the Snake prestatie).

St. George's Books
Gabriel brengt de nacht door bij Malia.

Beëindig dag 4, 21.06.1993 = (Frantic Day Four)

 

Dag 5

 

St. George's Books
De volgende ochtend komt hij terug van Malia. Het dagboek en brief van Wolfgang Ritter zijn bezorgd, (170/362). Omdat Grace ongerust over je is, heeft ze het pakketje al geopend en het dagboek gelezen. Ze zegt dat je het dagboek van Gunter zorgvuldig moet lezen. Daarna rinkelt de telefoon en praat met de professor. Hij heeft het symbool onderzocht en zegt dat het van de Agris sekte is, die de Voodoo geest Ogoun Badagris aanbidden. Hun symbool is de slang Damballah. Gabriel zegt dat hij zo snel mogelijk langs zal komen. Praat met Grace en vraag of ze meer informatie over de Rada drums kan vinden, (172/362). Lees de krant van vandaag, (173/362). De horoscoop wordt steeds erger. Lees de brief van oom Wolfgang (174/362). Lees het dagboek, 'Gunter's Journal'. Je leest dat een voorouder, Gunter Ritter, ooit een heksenjager was. Gunter werd verliefd op de slavin Tetelo. Hij voelde zich verantwoordelijk voor de moorden en kwam erachter dat de enige overlevende gevlucht was naar Charleston. Lees in het dagboek de brief van Gunter aan zijn vader. Hij schrijft dat Tetelo het hoofd van de heksen was. Hij had de familietalisman gebruikt om Tetelo te bevrijden. Met zijn hulp konden ze het hele dorp vernietigen. De familietalisman raakte in Tetelos handen en is verdwenen, (175/362) = (Family History prestatie). Ga op de overzichtkaart naar de woning van Magenita Moonbeam.
 

Moonbeam Residence
Praat met Magenita, de voodoo priesteres. Je komt meer te weten over 'St. John's Eve', (177/362). In die nacht verzamelen de Voodoo volgelingen zich vaak in het moeras of een meer, om zich met dierlijke maskers te vermommen om de Johannes nacht te vieren. Vraag over de slangen. Grimwald is hun Python. Vraag of ze de slangendans wil tonen, (178/362) = (Sit Back and Enjoy the Show prestatie). Neem dan snel uit de nu lege slangenkooi, de slangenhuid (180/362). Toon de priesteres de foto van het lijk en de symbolen 'Voodoo code' op het graf. Ze zal de Voodoo code vertalen. Magenita heeft de Voodookunst geleerd van Tabitha, die op haar beurt het weer geleerd had van de grote Marie Laveau. Het graf hebt je gezien op de begraafplaats. Onderzoek de slangenhuid met je vergrootglas in je inventaris. Deze slangenhuid is bruin, (181/362). Vraag nogmaals om de Voodoo code te ontcijferen. Ze toont dan de Loa machine. De machine staat links op het dressoir.
Als ze je als een vriend vertrouwd, zal de priesteres je helpen. Trek links aan de rode start hendel. De letters in de gekleurde vakjes rollen en veranderen. Noteer de zin die de letters vormen: 'Trusted Friend'. Deze woorden moet je ook vormen met de letters in de vakjes. Zie onder aan de machine de gekleurde hendels (lever). Met deze hendels selecteer je de letters. Nummer de hendels van links naar rechts:

 

 • 3 - 1x

 • 5 - 2x

 • 7 - 2x

 • 8 - 2x

 • 12 - 1x

 • 11 - 1x

 • 4 - 1x

 • 6 - 1x

 • 1 - 2x

 

De letters vormen de zin "Trusted Friend", (183/362). Heb je dat gedaan zal Magenita de code vertalen:

'DJ, conclave tonight bring "F" "W" "E" "T" "K" "A" "S" "H" (fresh cash?)', (184/362) = (Secret Decoder Ring prestatie).
 

Voodoo Museum
Het is pikkedonker in het museum. Een slang vanboven komt op je af. Nu moet je snel handelen. Omdat slangen koudbloedig zijn, klik je snel op de schakelaar 'switch' van de ventilator. Dr. John komt binnen en bedenkt een smoesje voor de slangaanval. Gabriel verlaat het museum, (189/362) = (Snake Attack! prestatie).

St. George's Books
Grace plukt iets groens uit je gezicht en legt het in de asbak. Onderzoek het stukje in de asbak 'ashtray' met het vergrootglas, (190/362). Het is een stukje slangenhuid. Neem de slangenhuid met je pincet uit de asbak. Onderzoek de slangenhuid weer met je vergrootglas, (191/362). Combineer het museum slangenhuid met de meer slangenhuid, om ze te vergelijken, (193/362). Ze lijken op elkaar.

Tulane University
Ga naar het kantoor van de professor. De professor is dood. Onderzoek zijn lichaam. Het lijkt op de dood als die van Crash. Onderzoek zijn bureau. Kijk naar zijn notitieboekje, 'note' - het bovenste vel is er vanaf gescheurd. Neem het potlood in de hand, 'pencil' en beweeg het potloot over het notitieboekje. Je neemt dan de vel papier , (195/362). Lees de aantekening van Hartridge in je inventaris. De Voodoo sekte gebruikt de slang als een diersymbool en aanbaden de geest van vernietiging, en ook de krachtige voodoogeest Ogoun Badagris.

Police Station
Ga naar het kantoor van Mosely. Toon hem de twee identieke slangenhuiden, (197/362) en de aantekening van de professor.
Hij heeft nu genoeg bewijzen en zal de zaak heropening, (199/362) = (Compelling Evidence prestatie).

St. George's Books
Het is weer laat geworden. Gabriel probeert Malia te bellen, maar ze is in gesprek.
Gabriel gaat slapen en zal wederom geplaagd worden door nachtmerries.
Beëindig dag 5, 22.06.1993 = (Feverish Day Five).

 

Dag 6
 

St. George's Books
Grace komt in de boekenwinkel en schreeuwt van angst. Er ligt een dode kip op de grond. Gabriel maakt alles schoon. Grace heeft het boek over Rada drums gevonden, (201/362). Er wordt een brief onder de deur geschoven. Neem de envelop (202/362) en open de envelop (204/362). Lees de brief van Mosely en je neemt er de kleine sleutel uit. Mosely neemt! vakantie en de sleutel is van zijn bureau, voor als je iets nodig hebt. Lees de krant over de St. John's Eve en je horoscoop, (205/362).

St. Louis Cemetery
Kijk naar de nieuwe kruissymbolen op de muur van het graf. Gebruik je schetsboek op de kruissymbolen om een afdruk te nemen, "Voodoo code page 2", (207/362). Madame Moonbeam had 'Voodoo code page 1' vertaalt, dus kunnen we pagina 2 zelf vertalen. Combineer 'Voodoo code page 2' met 'Voodoo code page 1' om pagina 2 te vertalen, (209/362). Lees het nieuwe bericht: 'DJ Keep E?ES on GK B?T Do Not Har? - (DJ (Dr. John), Keep Eyes on Gabriel Knight But Do Not Harm).

Jackson Square
Gebruik het Rada-boek op de drummer. Met dit boek kan je de code decoderen van de drummer. Kijk naar het boek aan de linkerkant. De berichten beginnen allemaal met dezelfde teken. Wacht tot de drummer dit teken speelt en volg dan de volgende tekens. Selecteer het juiste woord aan de linkerkant, met dezelfde set tekens aan de rechterkant: 'Tonight'. Blader naar de volgende pagina. Selecteer: 'Swamp'. Blader naar de laatste pagina. Selecteer: 'Call conclave', (214/362) = (Keeping the Beat prestatie). De ontmoeting is op de 'bayou' (moerassige rivierarm). Praat dan met waarzegster, Madame Lorelei. Ze zegt dat je weg moet blijven van Malia (217/362).


Police Station
Zie buiten voor het politiebureau een auto, met aan de achterkant een plas bloed. Onderzoek de auto. Zie een dode kraai in het bloed. Neem de bandenlichter, "Tire Iron", (218/362). Ga naar binnen. Praat met Frick en je vraagt na Mosely. Hij zegt dat hij die niet kent. Ga naar buiten. Ga achter de auto naar het kleine steegje 'alleyway'. Kijk naar de graffiti op de muur en het raam van Mosely's kantoor. Gebruik de bandlichter op het raam en klim naar binnen, (220/362) = (Breaking and Entering prestatie). Open de linkse bureaulade met Mosely's sleutel, (222/362). Neem het opsporingsapparaat, "tracker" met twee signaalzenders, "signal device". Verlaat het politiebureau - Filmpje, (223/362).

St. George's Books
Toon Grace de slangtatoeage van Crash. Gabriel vraagt ​​of ze deze afbeelding op zijn borst wil tekenen.
Zeg dat het voor een kostuumparty is en vraag dan of ze jaloers is, (226/362).

Voodoo Museum
Kijk naar het heiligdom. Verberg één signaalzender in het doodskistje, (229/362) = (Coffin Rigger prestatie).
Dit zijn 'Sekey Madoule' doodskistjes.

St. Louis Cemetery
Gebruik de rode baksteen op de grafmuur met de kruissymbolen, om er een bericht te schrijven. Je wil er zeker van zijn dat de 'Sekey Madoule' vanavond naar het ritueel wordt gebracht. Wacht tot de tuinman is verdwenen. Klik op de juiste kruistekens op de vertaalde pagina. Rechtsboven op de pagina kan je naar de tweede pagina bladeren. De letter 'Y', Ú' en 'M' zijn de vraagtekens ? Schrijf het volgende bericht op de muur: 'DJ Bring Sekey Madoule', (234/362) = (Now You're Speeking My Language prestatie). Ga op de 'greater New Orleans' overzichtkaart naar het moerasgebied.

 

 

Bayou St. John
Plaats het opsporingsapparaat 'tracker' in het inventarisvenstertje, klik erop en selecteer het vergrootglas, om het apparaat te gebruiken. Volg de punt op het schermpje van het opsporingsapparaat. Ga Noord naar het moerasgebied. Ga dan door het moerasgebied: omhoog, rechts, omhoog, omlaag, rechts, omhoog en rechts, (237/362). Zet hier je krokodilmasker op (239/362). Plaats het masker in het inventarisvenstertje, klik op Gabriel en klik op het masker, om het op te zetten. Dr John, als adelaar, roept je om twee vragen te beantwoorden. Eerste antwoord is 'Damballah' en de tweede 'Ogoun Badagris', (241/362). Als je verkeerd antwoord sterf je en probeer het opnieuw. Tijdens de ceremonie, ontdekt Gabriel, Malia en zij herkent je ook. Ze neemt de gestalte van Tetelo aan. Gabriel valt in een staat van dronkenschap.
Beëindig dag 6, 23.06.1993 = (Slithering Day Six)

 

Dag 7


St. George's Books
Grace maakt je wakker. Je vertelt haar over de avond. Ze weet alles al, want ze is je gevolgd en heeft je uit de sekte gehaald. Malia is de hoge priesteres van de sekte. Grace zegt dat je je oom in Duitsland moet bellen. Gebruik de telefoon en bel Wolfgang: 01149093243333. Praat uitvoerig met hem, want hij heeft veel interessante informatie. De familie de Ridder heeft het symbool van de leeuw. Alle mannen van de
familie zijn schaduwjagers. Wolfgang is ervan overtuigd dat Tetelo de hoogste voodoogeest van de Gedde familie is. Tetelo was krachtiger dan haar vader, omdat ze in het bezit was van de talisman van de familie Knight. Deze Talisman bezit een eeuwenoude macht. De schaduwjagers hadden gezworen om het alleen te gebruiken om het kwaad te bestrijden. Wolfgang zelf heeft de talisman alleen op tekeningen, en in zijn dromen gezien. Hij denkt dat Gabriel en hij één kans hebben om Tetelo te verslaan, als ze de talisman kunnen vinden. De talisman is waarschijnlijk met Tetelo begraven, zodat haar geest macht heeft. Tetelo is waarschijnlijk in hun Afrikaanse stam begraven, maar misschien ook niet, omdat de hele stam zo goed als uitgestorven was. Het zou ook moeilijk zijn om deze te vinden, omdat Gunter niet veel schreef over de plaats en er is nooit een slaafregister geweest. De andere mogelijkheid is dat toen ze bij de Voodoo sekte begraven werd. Wolfgang weet niet waarom ze uit Charleston vluchtte, maar zoal hij het nu ziet denkt hij dat ze in New Orleans bij de wortels van de Gedde's familie begraven werd. Door het onderzoek van de professor weet je dat haar stam Agris heette en in de Republiek Benin geleefd had. Dit helpt Wolfgang verder met zijn onderzoek. Hij zal de boeken in 'Schloss Ritter' uitpluizen om meer details te vinden. Gabriel zal uitzoeken of Tetelo werkelijk in New Orleans begraven werd. Je moet voorzichtig zijn en in gevaar naar het kasteel in Duitsland komen, (244/362) = (The Shadow Hunters prestatie). Ga naar de winkel en lees de krant, (245/362).

 

St. Louis Cemetery

Ga rechts naar het graf van de Gedde familie. Druk op de rode knop, links van de traliepoort. Gabriel gaat naar beneden in de crypte, (247/362). Hier is het pikdonker. Plaats je zaklamp 'flashlight' in het inventarisvenstertje, klik op de duisternis 'darkness' en klik op de zaklamp, om het te gebruiken, (248/362). Kijk naar de doodskisten. In het midden zie je een lade 'drawer' met een symbool. Onderzoek deze lade. Je ziet een soortgelijk Vévé symbool. Probeer de lade te openen, maar die is gesloten. Kijk links naar de schedels in het knekelhuisje 'ossuary'. Zie in vijf oogkassen groene edelsteentjes die je moet indrukken. De tekening rechtsonder toont in welke volgorde. Je moet ze indrukken, zoals je een kruisteken maakt: bovenste, onderste, linkse, rechtse en de middelste, (250/362).

 

 

Je hebt een mechanisme geactiveerd. Trek de doodskist eruit. Mosely ligt erin, (252/362) = (A Fallen Friend prestatie). Maar voordat je hem kan onderzoeken, word je van achteren neergeslagen. Gabriel komt weer bij. Je neemt de zaklamp en trek de doodskist er weer uit. Mosely ligt er niet meer in. Neem zijn portemonnee uit de doodskist, (254/362). Druk op de rode knop aan de rechterkant, om de crypte te verlaten.

St. George's Books

Open de portemonnee "wallet" in je inventaris en krijg de "American Express" creditcard van Mosely, (255/362). Grace is bezorgd. Wolfgang heeft gebeld. Kasteel Ritter zou aan Gabriel behoren. Ga naar de telefoon in je slaapkamer. Kijk naar de telefoonboekpagina in je inventaris. Noteer het telefoonnummer van het reisbureau 'The World Travel Agency' onder de 'C': 555-0113. Bel dit nummer en boek een reis naar Duitsland, 'Germany'. Gabriel boekt een vlucht naar München, onder de naam van Mosely en betaalt met de creditcard. De vliegticket ligt klaar op de luchthaven, (260/362). Ga op de 'greater New Orleans map' overzichtkaart naar de luchthaven, 'Airport'. Gabriel vliegt meteen naar München en gaat rechtstreeks naar het kasteel.

Schloss Ritter - Hall
Gabriel wordt ontvangen door Gerde de secretaresse! van Wolfgang.

Je logeert in de slaapkamer van Wolfgang. Ga boven naar je slaapkamer.

Schloss Ritter - Bedroom
Lees het gedicht, 'poem', gegraveerd in de muur, boven de gesloten deur, links van het bed.

Hall
Ga terug naar beneden. Praat met Gerde. Ze vreest dat Wolfgang vertrokken is en dat hij niet meer terug zal komen, omdat hij gezegd heeft, dat Schloss Ritter nu aan Gabriel behoort. Ze vertelt over de familiegeschiedenis en het kasteel. In de bibliotheek kan je meer vinden, maar die mag alleen betreden worden door schaduwjagers. Wolfgang dacht dat hij de laatste van de familiestam was voordat hij Gabriel leerde kende. De familie was erg rijk en machtig, maar door Gunter's verraad is dat allemaal voorbij. Het kasteel brokkelt geleidelijk af. Vraag Gerde over het gedicht boven de deur in de slaapkamer. Ze vertaalt het in het Engels, (261/362). Ga rechts door de boogdeur naar de kapel.

Only the purest here may pass,
He whose heart is pure as glass,
He whose soul is pure as fire,
Through this portal passes higher.

Schloss Ritter - Chapel
Kijk naar de glas in lood raam - St. George vecht tegen een draak.
Links en rechts hangen houten panelen (panels) die rituelen uitbeelden.
Noteer de handeling op de panelen.

Hall
Praat met Gerde over de houten panelen. Ze tonen een inwijdingsritueel, (262/362).

Bedroom
Open het glazen hangkastje, 'case' aan de muur, rechts van de deur en neem de boekrol, 'scroll', (263/362).
Lees de spreuk op de boekrol: Het klinkt als een gebed aan St. George.
Neem de schaar, "scissors" op de dressoir, (264/362) en de kamerpot (po), "camber pot", (265/362).
De 6 houten panelen in de kapel beschrijven een ritueel dat je nu moet uitvoeren.
Begin met het linkse paneel aan de linkerkant en werk zo naar rechts.
Ga verder met de panelen aan de rechterkant en werk van achter naar voren.

 

 1. Ten eerste moet je je handen wassen. Open het raam in de slaapkamer.
  Was je handen in de plas water 'puddle' op de vensterbank, (266/362).

 2. De tweede stap is het haar knippen. Gebruik de schaar op Gabriel, (267/362).

Hall

Ga beneden naar de hal. Kijk naar de wapens tegen de wand, rechts van de leeuwenkop.

Neem de dolk, "dagger", (268/362). Neem het zoutvaatje, "salt" op het bureau van Gerde, (269/362).

Ga naar de kapel.


Chapel

 1. Zet de kamerpot op het altaar. Strooi zout in de kamerpot.

 2. Gebruik de dolk op Gabriel, zodat hij zijn bloed in de kamerpot laat druppelen.

 3. Kniel voor het altaar.

 4. Lees dan de boekrol hardop.

Gabriel hoort iets. Gerde komt in de kapel en zegt dat ze aan het stofzuigen was. Teleurgesteld, gaat Gabriel naar bed, (274/362) = (Dragonfire prestatie). Hij valt in slaap en heeft een andere droom deze keer. Een draak vertelt dat je eerst al je zonden moet verbranden, omdat Gabriel in zijn leven tot nu toe alleen genomen heeft en niets teruggeven heeft. De draak vertelt hem dan om ergens naar toe te gaan waar hij niemand kent. Maar Gabriel wil niet gaan. De draak overweegt om Gabriel op te nemen in de schaduwjagers. Om een schaduwjager te worden moet er ridder bloed door de aderen stromen, en er moeten minsten drie vrouwen zijn die je aardig vinden. Dat zijn waarschijnlijk je grootmoeder, je moeder en misschien ook wel Grace? Gabriel moet eerst zijn waardigheid tonen. Hij moet het grootste deel van zijn ego kunnen scheiden. Nietsvermoedend gaat Gabriel akkoord met dit voorstel. Maar de draak blaast vuur over Gabriel heen, waarna hij een zwaard in zijn hand heeft en een deel van zijn ego doodt. Beëindig dag 7, 24.06.1993, (Solemn Day Seven).

 

Dag 8

Schloss Ritter - Bedroom
Gabriel wordt wakker. Neem de kleine bibliotheeksleutel op de bank aan de voet van het bed, (275/362).
Open de gesloten deur met deze bibliotheeksleutel en ga naar de bibliotheek, (278/362).

Schloss Ritter - Library
Je komt in de geheime bibliotheek. Lees de 'Occult' en 'Ritter Journal' boeken. Wolfgang gaf de nodige informatie. Aan de rechter muur hangt een bord, 'shield' met puzzelstukjes. Verwissel 2 puzzelstukjes tot ze op hun plaats liggen en een wapenschild vormen. Liggen alle puzzelstukje op hun plaats, opent een geheime deur, (280/362) = (Every Good Castle Has a Secret Passage prestatie).

 


Ga naar de geheime kamer, 'schattenjager shrine'. Lees het boek over de Volksrepubliek Benin, (281/362). Meer informatie over de Agris stam kan je vinden in het boek, 'The Primal Ones' van John Roots. Dit boek kan je nu vinden in de bibliotheek tussen de 'sociology' boeken. Roots schrijft dat de meeste Afrikaanse stammen vreedzaam waren, maar een deel was kwaadaardig. Dat gebied werd de 'Red Basin' genoemd en hadden de beste krijgers, , (282/362). Daarover kan je lezen in het boek, 'Ancient Roots of Africa" van Earl Lee Days. Dit boek vind je tussen de geschiedenis boeken, 'History'. De cultuur van de stammen in de 'Red Basin' waren verder ontwikkeld, 283/362). Ter vergelijking, moet je het boek 'Sun Workshippers' van A. Curate lezen. Dit boek vind je tussen de religieuze boeken, 'religion'. De stammen in de 'Red Basin' aanbaden de zongoden, die zeer wreed waren en zo werden de volgelingen vreselijke mensen. Ze oefende hun cultus met bloedoffers. Deze cultus wordt nog steeds toegepast op een heilige plaats, (284/362). Daarover kan je lezen in 'Opgravingen in Afrika' , 'Ancient digs of Africa' van professor Seymore Shards. Dit boek vind je tussen de 'Archeologie' boeken. De opgravingen hadden betrekking op de 'snake mound' een slangenheuvel, die een dubbele ring als symbool had. Ze zijn nooit bij de tempel gekomen, omdat de inwoners bang voor deze plaats waren en de wet verbood het. Deze slangenheuvel ligt 50 mijl ten zuiden van de hoofdstad in de 'Red Basin'. Dit laatste boek, 'Ancient digs of Africa' neemt Gabriel mee, (285/362) = (Paper Trail prestatie).

Hall
Toon Gerde het 'Ancient digs of Africa' boek, (286/362). Ze zijn beiden van mening dat Wolfgang naar Afrika is gegaan.

Gerde zal een vlucht voor je boeken. Je kan de reis betalen met de creditcard. De reis gaat naar Afrika, (287/362).
Beëindig dag 8, 25.06.1993, (Enlightened Day Eight).

 

Dag 9

Afrika: Outside Snake Mound
Lees nu zeker het gedicht op de aankondiging van dag 9:
"En het wiel draaide en draaide,

Ik kon mijn weg niet vinden,

Twaalf en drie en draai de sleutel,

Ik hoorde de gek zeggen..."

 

Ga naar de slangenmond 'snake mound' in de twee ringen.

 

Afrika: Snake Mound

Gabriel komt in een grottenstelsel. Hij denkt dat hij geobserveerd wordt.

Zie de muurtekeningen 'cave painting' van de 'Sun Workshippers' en slot in de muur.

Neem de tegel met 10 slangen op de grond. Ga naar de volgende grotkamer.

Hier is een muurschildering 'mural' in de vorm van een masker. Het lijkt een soort deur te zijn.
De tegel 'tile'' met 7 slangen zit vast in de muur. Zie in elke grotkamer een mummie.

Ga naar de volgende grotkamer. Neem de tegel met 2 slangen en de tegel met 5 slangen op de grond.
Ga naar de volgende grotkamer. Neem de slangenstaf 'snake rod' op de grond, (288/362) en de tegel met 6 slangen.
Ga naar de volgende grotkamer. Neem de tegel met 3 slangen op de grond.
Ga naar de volgende grotkamer. Neem de tegel met 9 slangen op de grond.
Ga naar de volgende grotkamer. De tegel met 12 slangen zit stevig vast in de muur.
Ga naar de volgende grotkamer. Deze grotkamer is leeg.
Ga naar de volgende grotkamer. Neem de tegel met 4 slangen op de grond.
Ga naar de volgende grotkamer. Neem de tegel met 8 slangen op de grond.
Ga naar de volgende grotkamer. Neem de tegel met 11 slangen op de grond.
Ga naar de volgende grotkamer. Neem de tegel met 1 slang op de grond = (Gotta Get 'Em All prestatie).
Ga naar de volgende grotkamer. Je bent weer terug in de grotingang.
 

Vanaf hier moet je slangentegels in de juiste volgorde in het slot in de muur plaatsen. Je hebt de volgende slangentegels gevonden in de grotkamers in deze volgorde: 10 - 7 (masker/vast) - 2 en 5 - 6 - 3 - 9 - 12 (vast) - 4 - 8 - 11 - 1. Twee tegels zitten dus vast in de muur. Plaats de slangtegel in deze volgorde in de grotkamers in het slot in de muur: 6 (grotingang) - 7 (vast) - 8 - 9 - 10 -11 - 12 (vast) - 1 - 2 - 3 - 4 - 5, (291/362).

Nu komt het gedicht aan het begin van het hoofdstuk: 'Twaalf en drie, draai de sleutel, hoor ik de gek zeggen'.
Ga naar de grotkamer met de 3 slangentegel (twee grotkamers terug). Save.
Kijk naar de 3 slangentegel in de muur. Steek de slangenstaf 'snake rod' in het slot van de 3 slangentegel.

Alle mummies komen tot leven in de grotkamers en vallen je aan, (296/362).
Loop snel de mummie voorbij naar de volgende grotkamer met de 4 slangentegel.
Loop weer snel de mummie voorbij naar de grotkamer met de 5 slangentegel.
Wacht even tot de mummie naar je toe loopt en ga dan rechts in een boog naar de doorgang (moeilijk voorbij te komen). In de volgende grotkamer wachten drie mummies op je. Grijp snel (tandwielpictogram) de liaan, 'vine' die voor je hangt.

Gabriel trapt de mummie voor de doorgang weg en gaat naar de grotkamer met de masker deur, (298/362).
Hier zijn drie mummies. Oom Wolfgang verschijnt. Zodra je kan handelen steek dan de slangenstaf in het gat 'hole' van de deur.
Ternauwernood ontsnappen we van de mummies. De deur sluit achter je = (Pitfall Harry Would Be Proud prestatie).

Inner Wheel
Oom Wolfgang ziet er moe uit, maar hij zegt dat hij nog één van zijn drie taken moet doen, (300/362). Praat met Wolfgang. Hij voelt dat Tetelo weet dat je hier bent en ook de talisman moet hier ergens zijn. In het midden van de grotkamer staat een offertafel, met een opening, 'trough' in het midden. Dat is voor een menselijk hart. Bekijk de versieringen rond de voet van de offertafel. Wolfgang vertaalt de inscriptie. De tafel moet vernietigd worden. Probeer het tafelblad, 'lid' te verschuiven, (301/362). Zie twee ijzeren staven, 'bars' tegen de muur. Neem een staaf en je steekt samen met Wolfgang de staaf door de gaten in de offertafel, (302/362). Neem ook de andere staaf om het in de offertafel te gebruiken, (303/362). Probeer nu het tafelblad via de staven in de offertafel op te tillen (tandwiel), maar dat lukt niet. Misschien heb je een offerhart nodig. Wolfgang staat erop dat je de nieuwe schaduwjager bent. Hij zegt dat je het hart van de mummie moet nemen. Gabriel denkt dat het hart vers moet zijn. Ga naar links en gebruik de dolk op de mummie, (313/362). Filmpje. Wolfgang offert zijn hart in de offertafel. De offertafel opent en toont de talisman. Gabriel neemt de talisman en zweert revanche te nemen op Tetelo.

 

In de tussentijd heeft Grace, Gerde gebeld, omdat beide zich zorgen maken over Wolfgang en Gabriel.
Plotseling opent de deur in de boekenwinkel en Grace schreeuwt.
Gabriel vliegt naar Rittersberg, om Wolfgang's resten naar huis te brengen.
Hij vliegt dan terug naar New Orleans. Hij heeft al 24 uur niets meer gehoord van Grace.
Beëindig dag 9, 26.06.1993, (Knotty Day Nine).

 

Dag 10

St. George's Books
Lees het bericht van Malia, bij de kassa. Ze schrijft dat Tetelo weet dat je de talisman hebt. Ze heeft daarom Grace ontvoerd. Je moet Tetelo de talisman teruggeven en uit New Orleans verdwijnen, (314/362). Nadat je het bericht gelezen hebt, komt Mosely uit je slaapkamer. Je dacht dat hij dood was. Hij was in de crypte, om het te onderzoeken. Als hij een geluid hoorde verstopte hij zich in de doodskist. Hij kon niets zien en daarom kon hij je niet herkennen. Hij is daarna snel de crypte uitgevlucht. Praat in de slaapkamer met Mosely over alles. De detective is ervan overtuigd dat er leden van de Voodoo cultus zijn die op hoge posities zitten, zelfs op het kantoor van de rechter. Ze moeten Grace redden. Gabriel moet het hoofdkwartier vinden en Mosely zal andere dingen uitzoeken. Geef het opsporingsapparaat 'tracker' aan Mosely, zodat hij je later kan vinden, (316/362).  Lees de krant (van 28 juni?) en je horoscoop, (317/362).

St. Louis Cathedral
Ga in de rechtse biechtstoel. Zie een kleine knoest ' knothole' in de achterwand.
Steek je slangenstaf in de knoest en de biechtstoel gaat omlaag. (320/362).

Hounfour Entrance
Dit is de toegang tot de Voodoo tempel, 'Hounfour'. Sla je spel op om verschillende eindes te zien.
Plaats de signaalzender, "signal device" (321/362) onder het knielbankje, 'kneeler' in de biechtstoel, zodat Mosely je kan vinden.
Leg ook de slangenstaf onder het knielbankje, zodat hij met de lift naar beneden kan, (322/362).
Verlaat de biechtstoel = (Express Elevator to Hell prestatie).
Voor een ander einde, leg je de slangenstaf en signaalzender niet in de biechtstoel, maar verlaat gewoon de biechtstoel.

Gedde Hounfour
Je bent onder in de kathedraal. De lift gaat terug omhoog. Ga tegenover je door de deur naar de 'buitenring', 'hallway'.
Draai in het gangpad om en kijk naar het teken, 'sign' boven de deur - 6 slangen.
Ga rondom het gangpad verder en ga in alle kamers, 'next hallway'. Hier is een deur met 7 slangen.
Druk op de knop op het toetsenbordje, 'keypad', om deze deur te openen en naar binnen te gaan.
Neem uit de opbergkamer een wolfmasker voor Gabriel en een zwijnmasker 'boar' voor Mosely.
Neem ook 2 gewaden, 'robes', (324/362) . Verlaat de opbergkamer en ga het gangpad verder.
De kamer met de 8 slangen is gesloten. Ga verder. Ga in de kamer met 9 slangen.
Dit is een slaapkamer met een badkamer. Verlaat de slaapkamer en ga verder.
Ga in de kamer met 10 slangen. In deze kamer liggen de ritueel dierenoffers, en een grote Python slang in de boom.
Gabriel zou de dieren wel vrij willen laten, maar dat geeft te veel lawaai.
Ga verder in het gangpad. Kamer met 11 slangen is gesloten. Ga verder.
De kamer met twaalf slangen is ook een slaapkamer. Ga verder.

De kamer met 1 slang is gesloten. Ga verder.

De kamer met 2 slangen is de kamer van Malia.
 

Ga naar binnen. Malia komt uit de badkamer en Gabriel verbergt zich automatisch snel achter het dressoir. Ze luistert naar het gesprek van Malia en Tetelo. Malia wil zo niet meer verder gaan. Ze wil dat Tetelo, Gabriel niets doet. Tetelo werd verraden door Gunter en zegt dat Gabriel net zo is als Gunter. Malia gaat terug naar de badkamer. Verlaat de kamer en ga naar de kamer met de 3 slangen. Open de deur en je ziet Dr. John zich voorbereiden voor de ceremonie. Aan de achterwand hangt een sleutelkaart, 'keycard'. Verlaat snel de kamer, zodat hij je niet opmerkt. Ga door naar de kamer met 4 slangen. Dit is een computerkamer. Neem en lees het zwarte boek, "record book" in het bakje "inbox'' op het bureau aan je linkerhand. In dit boek staan de namen van de stamleden, 'Tribal Members' en de code, waarmee ze opgeroepen kunnen worden door de Rada drums. Dit is een bewijs voor de FBI, (326/362). Verlaat de kamer en ga naar de kamer met 5 slangen. Dit is ook een computerkamer. verlaat de kamer. Je moet Dr. John uit zijn kamer lokken. Daarvoor heb je een trommel nodig. Ga naar de binnenring. Je kan naar de binnenring door de deuropening 'archway' in het midden van het gangpad, tegenover de deuren met een oneven aantal slangen. Ga dus tegenover de 5 slangendeur door de deuropening en loop rechts verder naar de binnenring, 'Inner Circle'.

 

Inner Circle
Hier is ook een offertafel en Rada trommels. Gebruik het zwarte boek met de Rada trommel code op de trommels.
Je weet dat Dr John een adelaar is en dat je hem oproepen moet.
Blader naar pagina 3 en klik op 'bijeenroepen' - 'summon'.
Blader naar pagina 4 en klik op 'broeder adelaar' - 'Brother Eagle'.
Klik rechtsboven op 'Play' en Gabriel trommelt de code, (331/362).

 

 

Gabriel roept Dr. John naar de binnenring. Ga daarom snel door de deuropening aan de onderkant van het scherm naar de buitenring. Ga in de buitenring direct naar kamer 3, van Dr. John. Neem de sleutelkaart, 'keycard' van de tegenoverliggende muur, (333/362). Verlaat de kamer en ga snel naar kamer 1, die je met de sleutelkaart op het toetsenbord, 'keypad' kan openen, (334/362). Dit is de schatkamer. Grijp 3 keer in de stapel geldbiljetten, 'stacks of bills', (335/362). Ga naar kamer 11. Deze kan je ook openen met de sleutelkaart, (336/362). Dit is een soort laboratorium. Verlaat de kamer en ga naar kamer 8. Ook deze kamer open je met de sleutelkaart, (337/362). De Rada drums beginnen te spelen. De ceremonie begint.

Grace ligt in deze kamer. Mosely komt ook in de kamer. Praat met Mosely. Wek daarna Grace met de talisman, want die heeft magische krachten. Grace is het offer in het volgende ritueel. Ze maken een plan. Gabriel wil voorkomen dat Dr. John poeder in Malia's gezicht blaast, zodat ze niet in de macht komt van Tetelo's geest. Mosely zal zorg dragen voor Dr. John en Grace voor Malia, zolang ze als Malia is. Grace speelt eerst mee met de ceremonie, zodat het echt lijkt, (339/362). Combineer in je inventaris het wolfmasker met een gewaad en krijg een wolfvermomming en meteen een zwijnvermomming. Om niet herkend te worden geef je Mosely de zwijnvermomming, "Boar Disquise" en je trekt zelf de wolfvermomming aan. Filmpje. Kort daarna, komt Dr. John binnen en vraagt ​​wat jullie twee hier doen. Hij stuurt je naar de binnenring, (341/362) = (Strength in Numbers prestatie). Heb je de signaalzender en slangenstaf niet in de biechtstoel gelegd voor Mosely, gaan Gabriel en Grace samen naar het ritueel = (Solo Mission prestatie).

Tetelo heeft Malia al in bezit en heeft opdracht gegeven Grace te doden. Zodra je kan handelen gebruik je de talisman uit de inventaris op Malia alias Tetelo, (344/362). Gabriel heeft zijn vermomming uitgetrokken, en op deze afstand werkt de Talisman niet op Tetelo. Ze beveelt haar helpers Gabriel, Mosely en Grace te doden. Dan springt Grace snel van de offertafel. Mosely reageert meteen, schiet Dr. John neer die op de offertafel valt en sterft. De offertafel opent en toont een afgodbeeld. Nu is Tetelo echt boos omdat je hun uitverkorenen opgeofferd hebt. Om haar af te leiden, gooi je de talisman naar Mosely, (347/362). Hierdoor kunnen Grace en Mosely ontsnappen. Malia werpt Gabriel op de grond. Dit roept Malia op. Maar de geest van Tetelo is te sterk voor Malia. Neem het afgodbeeldje, 'Gedde Idol' in de offertafel (352/362). Gabriel gooit het op de grond. Het breekt en de hele ondergrondse tempel begint te schudden. Malia alias Tetelo valt in een spleet. Ze kan zich vasthouden aan de rand. Je hebt weer de keuze:


Zodra je kan handelen, trek je Malia omhoog, (362/362) = (Mercy is Better Part of Valor). Gabriel probeert haar op te trekken. Maar Tetelo is sterker dan jij. Ze trekt Malia naar beneden. Malia heeft niet de kracht om je vast te houden. Je hebt geprobeerd haar te redden. Op dit punt moet je alle punten verzameld hebben = (Novice Shadow Hunter prestatie).

 

Ander einde: Of je loopt naar de uitgang en laat Malia hangen = (No Mercy prestatie).

Omdat je Malia hebt laten vallen, mis je 10 punten. Voor (352/362) krijg je de (Master Shadow Hunter prestatie).

 

 

Grace, Mosely en Gabriel ontsnappen. Gabriel is klaar, voor de taak als 'Schattenjäger'.

Grace zal bij Gabriel blijven. Ze weet zelf niet waarom en dat ze niet altijd weet wat hij wil.

Beëindig dag 10, 28.06.1993, (Triumphant Day Ten).

 

Einde

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

GameSolves
NL Forum

Henk