GEVANGEN IN HET IJS

 

DE ONDERZEEËR.

Stuurpost. Klik op kapitein Loyd en stel de vragen. Na de vragen verschijnt er een schip aan de oppervlakte die de duikboot beschiet en de onderzeeër wordt geraakt.

Ruim. Omdat er wat haast is bij deze actie wordt er automatisch een saving gemaakt. Pak het brandblusapparaat van de muur (midden van beeldscherm) en klik er mee op de vlammen.

Stuurpost.Je hebt nu de leiding over de onderzeeër. Klik op Driscoll en stel alle vragen. Klik op de linkerbureaulade van het bureau van de kapitein. Klik met de rechter muisknop op de open la. Pak de sleutels, het codeboekje en de bandrecorder uit de la.

Slaapzaal. Ga naar de slaapzalen door de deur rechts in de stuurpost. Pak de bijl die links naast de deur hangt. Pak het zwemvest en de ijskrammen die onder het bed liggen. Pak de penning van Christoffel die rechtsonder in het beeldscherm op een tafeltje ligt. Klik op Wayne die naast het bed van Hansun staat. Stel de vragen tot Wayne weggaat. Klik met de penning van Christoffel op Hansun die op bed ligt. Klik met de bandrecorder uit de inventaris (gevonden in de la van de kapitein in de stuurpost) op Hansun. Wacht tot de bezwering van Hansun is opgenomen.

Stuurpost. Ga terug naar de stuurpost. (Er wordt weer automatisch een saving gemaakt). Wacht tot het beest verschijnt en klik met de bandrecorder op Ryan. Het beest is dood. Stel nadat Driscoll is uitgepraat alle vragen. Je krijgt een walky talky als je de vraag over Stanley stelt.

Machinekamer.Je komt in de machinekamer door de sluis die op de grond in de stuurpost is. Stel de vragen aan Stanley die onder de balk ligt. Klik op de schakelaar naast de lier zodat de schakelaar op 'on' staat. Klik met de walky talky uit de inventaris (gekregen van Driscoll) op Ryan. Stel als Stanley is bevrijd de vragen aan hem. Bij de vraag over kapitein Loyd geeft hij je de radiofrequentie. Pak de engelse sleutel die rechtsonder de balk ligt.

Stuurpost.Klik met het radiocodeboekje uit de inventaris (gevonden in de bureaula van de kapitein) op de radio. Ryan zendt een S.O.S. uit. Sla met de bijl op het elektriciteitskastje (rechts naast de deur van de slaapzaal) en maak de elektrische draden. Er zijn 13 schakelaars. Hieronder staat een schema zoals de schakelaars ongeveer te zien zijn. Als je al een schakelaar hebt aangeklikt, klik dan op uitgang en klik weer opnieuw op de kast zodat de schakelaars in de beginstand staan. Klik op de schakelaars: 1, 3, 4, 6, 8, 10 en 11.

1 2 3

4

5 6

7 8

9 10 11 12 13

Klik met de engelse sleutel (gevonden in de machinekamer) op de metalen klep van de kapotte deur die midden in de stuurpost ligt. Je krijgt een ontluchtingsklep in de inventaris.

Ruim.Ga naar het ruim (linkerdeur vanuit stuurpost). Klik met de ijskrammen op de voeten van Ryan. Loop naar de open cel. Klik met de sleutel (gevonden in de la van de kapitein) op de koffer (links van de celdeur). Klik op de koffer nadat die open is zodat je de bazooka in de inventaris krijgt.

Torpedokamer. Je komt in de torpedokamer door in de slaapzaal door het luik in de grond te gaan (links in beeldscherm). Pak de alarmraket (midden beedlscherm). Klik met de ontluchtingsklep (uit de stuurpost van de kapotte deur) op het gat (rechts tegen de muur). Klik als de metalen klep in het gat is nogmaals op de klep. Het water zakt. Klik op de lanceerbuis zodat het deurtje open gaat. Klik op torpedo 26. Klik met de walky talky op Ryan en Ryan wordt naar de oppervlakte geschoten.

FALKLAND EILANDEN.

Kamer van commandant Sears.Stel de vragen aan de commandant tot de boodschapper binnen komt.

Stel als de boodschapper weg is de nieuwe vragen tot de commandant weggaat. Klik op de la van het bureau van Quincy (het bureau naast de deur). Klik als de la open is met de rechter muisknop op de la schrijf het getal dat je op het briefje ziet staan op. Je kunt het briefje meenemen, maar je kunt het niet meer lezen. Pak de sigaretten (rechts op het bureau van Quincy). Pak de indetiteitskaart (steekkaart) (links op het bureau van Quincy). Quincy komt de kamer binnen en geeft Ryan zijn dagblad.

Gang. Er komt een animatie als je de kamer van Sears verlaat. Ryan geeft automatisch het dagblad aan de bewaker die in de gang aan het bureau zit. Dan wordt de bewaker weggeroepen. Klik op het bureau van de bewaker en pak de filmspoel.

Transmissiekamer.Je komt in de transmissiekamer door de rechter deur in de achterwand.

Klik op Shaw. Klik met de steekkaart van Ryan uit de inventaris (gevonden op het bureau van Quincy) op de waterketel. Je hebt nu een foto in de inventaris.

Briefingzaal. Je komt in de briefingzaal door in de gang de deur in de rechtermuur te nemen en vervolgens door de volgende deur te gaan. Klik op McLaglen en stel de vragen. Klik met de sigaretten op McLaglen (bureau van Quincy). Klik met de filmrol op McLaglen (bureau van de bewaker in de gang). Zoek na de film 'een boek' in de boekenkast die tegen de achterwand staat (links bovenste plank). Schrijf het nummer op dat er in staat. Als je de kamer uitgaat volgen er wat animaties.

Benedenverdieping. Je komt op de benedenverdieping door in de inkomhal met de lift naar beneden te gaan. Klik op de knop naast de liftdeur en ga de lift in. Probeer door het hek te gaan. Klik daarna op de wachter en ga met de lift terug naar boven.

Transmissiekamer. Ga terug naar de transmissiekamer en klik op Shaw. Stel alle vragen. Er is een boodschap voor je uit Amerika.

Kantoor Sears. Ga naar het kantoor van Sears. Als het goed is, is het kantoor leeg, anders moet je nog wat vragen aan Shaw stellen of heb je op de benedenverdieping niet genoeg met de bewaker gepraat. Klik op het portret van de militair achter het bureau van Sears. Klik op de brandkast die achter het portret is. Klik op de nummers tot er het getal 496523 staat. Klik als de brandkast open is met de rechter muisknop op de brandkast. Pak de voorwerpen uit de brandkast. Klik met de rechter muisknop op de documenten op het bureau van Sears. Klik met de foto uit de inventaris (van de identiteitskaart afgestoomd) op de documenten. Klik vervolgens met het stempel (brandkast) uit de inventaris op het document. Sluit de brandkast en doe het paneel er weer voor en ga de kamer uit.

Benedenverdieping. Ga door het hek. Klik met de documenten uit de inventaris (kantoor Sears) op de bewaker en ga de toezichtzaal in. Klik op de bewakers en stel de vragen.

Bergplaats. Je komt in de bergplaats door de linkerdeur in de rechtermuur.Klik op de reiskoffer. Klik als de koffer open is met de rechter muisknop op de koffer. Je hoeft niets te doen met het lijk. Pak het blik uit het rek dat tegen de achtermuur staat (midden).

Dokter. Je komt bij de dokter door de rechterdeur in de rechtermuur. Klik op Mrs Trenth en stel de vragen. Ze deelt je mee dat je naar de dokter kunt gaan. Ga door de rechterdeur naar hem toe. Klik op maag als hij vraagt wat er aan de hand is en klik dan met het blik uit de inventaris (bergplaats) op hem. De dokter verlaat het kantoor om een pil te halen. Pak als de dokter weg is het boek van zijn bureau (montagehandleiding).

Wapenkamer. De wapenkamer is achter de deur in de achterwand van de toezichtzaal. Klik op de deur. Finnlayson verschijnt. Klik met de montagehandleiding (bureau dokter) op Finnlayson en klik vervolgens op de deur. Pak de brandblusser die naast de deur hangt en klik op Finnlayson en stel alle vragen. Pak de brandende sigaret die naast Finnlayson in de asbak ligt. Klik met de sigaret op de mand en ga in 'de donkere hoek' staan. Klik met de brandblusser op de mand als Finnlayson en Mars weg gaan.

Kaartenzaal. Je komt in de kaartenzaal door de deur in de linkerwand. Klik op de la en klik daarna met de rechter muisknop op de la. Klik op de kaarten in de bak. Sluit de la en ga terug naar de toezichtzaal. Je wordt opgehaald door commandant Sears die je meeneemt naar zijn kantoor.

Kantoor Sears. Klik als Sears is uitgepraat op de vragen tot je bij de onderzeeër staat.

ONDERZEEBOOT II.

Buiten. Pak de kabel (rechts in het beeldscherm) die op het dek ligt. Klik met de kabel op de staak die rechts in het beeldscherm staat. Klik naar rechts zodat Ryan langs het touw loopt. Klik op de kist rechts in het beeldscherm. Klik er met de rechter muisknop op. Pak de twee metalen voorwerpen. Klik in de inventaris met het ene metalen voorwerp op het andere. Loop naar links tot je de stuurpost ziet. Klik met de marinesleutel (gemaakt van de twee voorwerpen uit de kist) op de stuurpost. Ga de stuurpost in.

Slaapzaal. Pak de documenten die in de kast bij het bed van Hansun liggen door met de rechter muisknop op de kast te klikken en vervolgens op de documenten. Ga terug naar de stuurpost.

Stuurpost. Als je in de stuurpost komt verschijnt er een monster. Klik op de knop vlak bij het stuurwiel. Klik met de sleutel uit de inventaris op het sleutelgat en klik zo snel mogelijk op de ladder.

MILITAIRE KAZERNE.

Ziekenboeg. Ga naar de dokterskamer als Ryan in de animatie het beest tot stilstand heeft gebracht.

Dokterskamer. Pak de naald die op het bureau van de dokter ligt en ga naar het kantoor van Sears.

Kantoor van Sears. Klik op de landkaart met de rechter muisknop. Klik met de naald op het rode puntje in het midden van de kaart. Klik op het geheime vak en pak de steen en het geheime rapport en ga terug naar de ziekenboeg.

Ziekenboeg. Klik met de steen van Mnar (geheime vak kantoor Search) op het monster. Pak de steekkaarten die voor het derde bed liggen.

BUENOS AIRES BIBLIOTHEEK.

Hal. Klik op de lege sokkel en klik vervolgens op Hernandez en stel alle vragen. Je komt vanzelf in het kantoor van de conservator.

Kantoor conservator. Stel de vragen aan de conservator. Er volgen een paar lange animaties. Volg de dochter van Parker als ze het kantoor verlaat.

Bibliotheek. Je komt in de bibliotheek als je het kantoor van de conservator uitgaat en dan boven aan de trap door de glazen deur gaat. Pak de stapel boeken naast de deur en ook de wandelstok die in de hoek naast de deur staat. Op de 3e onderste schap van de boekenkast naast 'de stapel boeken' staat 'een boek'. Klik erop en er gaat een paneel open.

Geheime boekenwand. Klik met de wandelstok op de trap en klik er nogmaals op om naar boven te gaan naar de 2e verdieping. Klik met de rechter muisknop op de lege plaats in de linkerboekenkast. Zet de boeken uit de inventaris op de lege plaats in de volgorde van links naar rechts: Sofocles, Shaekespear, Goethe. Er verschijnt een trap die je naar de 3e verdieping brengt. Loop gewoon helemaal naar rechts om naar de 4e verdieping te gaan. Klik op het rechter beeld. Klik nu op het geheime vakje van het beeld links naast de deur. Ryan pakt er een sleutel uit. Klik met de sleutel op de deur en ga naar het terras.

Terras. Klik op het standbeeld van Venus. Klik als Ryan op de sokkel staat op het standbeeld van Jupiter. Ryan springt naar de volgende sokkel. Klik op de schijf van de discuswerper.

SCHLOSS ADLER.

Cel. Pak de lepel van de tafel (je hebt nu ook een eetketeltje en een beker in de inventaris). Wacht tot de wachter weg is (niet meer door luikjes kijkt) en klik dan met het lepeltje op de muur naast de wasbak. Zorg dat je staat als de bewaker in de cel kijkt, anders wordt Ryan gefusilleerd. Als de bewaker weg gaat luistert Ryan vanzelf verder tot hij het hele verhaal van de professor heeft gehoord. De commandant komt dan de cel binnen. Wacht tot hij weg gaat. Er wordt een reserve saving gemaakt, omdat dit weer een scène is waar je een beetje op moet schieten. Pak het krukje dat tegen de rechter muur staat en doe het blad papier dat je van de commandant hebt gekregen in de wasbak. Klik met het krukje op de soldaat die de cel binnenkomt. Klik op de soldaat zodat je de sleutel in de inventaris krijgt. Klik met de sleutel op de celdeur. Klik op de tafel zodat die midden in de cel komt te staan. Zet het krukje op de tafel. Klik met het lepeltje op het rooster in het plafond.

Luchtgangen. Klik 2x naar rechts en neem dan de gang die naar achteren loopt.

Lavazaal. Klik op de stalagmiet in het midden van het beeldscherm. Pak de voorwerpen uit de nis die zich opend. Loop naar rechts tot het beeld. Klik de amathist in het rechteroog en de robijn in het linkeroog. Ga door de opening.

Altaar. Je moet hier wat opschieten, want een gevangene in het ijs is aan het ontdooien. Er wordt automatisch een reserve saving gemaakt. Loop naar rechts naar de lorrie. Klik er met de rechter muisknop op en pak de stang. Loop naar links en klik met de stang op de steen onder de gloeiende rots. Klik met de stang op de lava die nu uit de rots loopt en klik met de gloeiende stang uit de inventaris op het wiel van de lorrie. Ga zo snel mogelijk door de uitgang.

Ventilator. Klik met de stang op de grote ventilator en je kunt erdoor.

Zaal met toekomstapparaat. Klik als de animatie is afgelopen op het rooster links in de muur. Klik met het blad uit het boek op Ryan zodat hij de bezwering uitspreekt.

Schloss Adler in 2037. Pak de nitrogeenladingen links in de hoek. Pak het kanon links naast de computer. Pak de kolf rechts in de hoek van het 3e beedscherm. Klik op de computerterminal en kijk naar de animatie. Klik op de halve medaille die bij de sokkel van de zonnedeur ligt. Pak de batterij van de grote computer en klik op de scanner. Klik de batterij in de uitdieping en klik op de rode knop. Klik als er beeld komt op het scherm met de kolf uit de inventaris op het videoscherm. Klik daarna met het centraal element op het videoscherm en tenslotte met het kanon. Ga naar links tot je de rots voor de deur ziet. Klik op de rots met het kanon. Klik op de kast en klik daarna met de rechter muisknop op de kast. Pak de zonneschijf en de Mnar steen. Klik met de zonneschijf op Ryan.

Schloss Adler II. Klik Als je door de zonnedeur bent met de bladzijde uit het boek op Ryan, zodat het beest, dat de anderen bedreigd,wordt bezworen. Klik Diane en de anderen vertrekken.

Bibliotheek II. De scène die je al gezien hebt herhaalt zich, maar klik nu als de 2e Ryan verschijnt met het kanon op de moordenaar voordat 'Ryan uit de nis' dat kan doen.

Zaal Narakamous. Klik op de ring links in de zaal. Klik op de kolom die omhoog komt. Er moet een puzzeltje opgelost worden. Als je op de ene cirkel klikt en vervolgens op een andere dan draaien ze om. Onder lucht (air) hoort cthulhu. Onder water hoort dragon. Onder vuur (fire) hoort Narakmous. Onder ijs (ice) hoort gevangene (prisoner). Klik op het boek dat nu op de kolom ligt. Leg de steen Mnar uit de inventaris op de zetting in het boek. Er verschijnen twee geesten. Klik op Narakamous en daarna op Boleskine (of omgekeerd) met het zwaard. Klik als ze weg zijn weer op het boek en ga door de uitgang.

Sloep. Klik op de sloep. Klik op Sears en er komen 3 gespreksonderwerpen. Klik op Howard Parker (als je op een van de andere onderwerpen klikt wordt Ryan verslagen. Klik na het pareren van de aanval van Sears opnieuw op Sears en er verschijnen 3 nieuwe gespreksonderwerpen. Klik op John Parker. Klik als Sears is uitgepraat opnieuw op hem en klik nu op het gespreksonderwerp Oudsten. Er volgt een animatie. Klik na de animatie op het koord boven Ryan, zodat de lamp op Sears valt.

Vuurzaal. Klik met het zwaard uit de inventaris op het 3e masker. Je kunt nu over het vuur heen lopen naar de reusachtige kop. Klik voor je naar de kop loopt op de tegel die voor de maskers onderaan in het beeldscherm tussen andere tegels ligt. In de reusachtige kop is nu een ingang. Ga door de ingang.

Laatste scene. Klik met het zwaard uit de inventaris na iedere bezwering die de indiaan of Dietrich uitspreekt op Ryan. Hij heeft al een zwaard in de hand, maar je moet het zwaard uit de inventaris nemen en op Ryan klikken. Als Dietrich knielt klik je met het boek uit de inventaris op de centrale steen. Het spel wordt nu automatisch opgeslagen zodat je beide einden kunt bekijken.


Game-Solves
http://members.brabant.chello.nl/~h.vangompel/
Cheats
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/
NL Oplossingen
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/ned/

Forum

http://pub24.ezboard.com/bgamesolves

www.000webhost.com