Gabriel Knight "Sins of The Fathers" oplossing


 

DAY I:

Pak de krant en lees deze. Pak het vergrootglas en het pincet (tweezers). Lees het boek naast de ladder en het Duits-Engels woordenboek in de kast links. Ga naar Gabe's kamer, pak de haargel uit de badkamer. Bezoek de Dixieland Drug Store en praat met Willy ("Cabrit sans cor'). Bekijk het bordje op de toonbank. Ga terug naar de boekwinkel en vraag Grace naar "messages" (Oma). Dan "more messages": Wolfgang Ritter en Mosely. Vraag op het politiebureau naar Mosely ("crime scene") en haal de enveloppe op. Open deze en bekijk de foto's. Op Jackson Square staat nu een motoragent. Lok de mimespeler mee naar de agent (zorg dat er geen andere mensen in de buurt komen, want dan loopt hij met ben mee). Luister naar de radio op de motor en de "crime scene" staat op de kaart. Ga naar Grandma. Pak op zolder het schetsboek van de stoel en bekijk het. Zet op de klok het drakensymbool boven de 12 (Mittag) en zet de wijzers op 3 uur (Drei Drachen). Pak de voorwerpen uit de lade en bekijk ze. Praat met Oma over de familie Ritter. Maak op de moordlocatie een schets van het patroon op de grond en bekijk het. Aan de rechterkant is het gras geplet: gebruik hier het vergrootglas en pak de slangenschub met het pincet. Pak aan de waterkant een handvol klei. Ga naar Cemetery en maak een schets van de rode symbolen op de muur. Pak de rode bak- steen. Terug naar de winkel. Vraag Grace een onderzoek te doen naar Malia Gedde.

DAY 2:

Lees de krant weer. Rechts naast de ladder staat een boek over slangen. Lees dit. Pak uit de kassa de tegoedbon. Ga op het politiebureau naar Mosely's kantoor en ondervraag hem. Vraag o.a. naar "6 other patterns" en vertel Franks dat je de files mag zien van Mosely. Laat een foto maken, maar zorg dat Gabriel even naar buiten gaat om "zijn haar te doen". Zet de thermostaat links van de deur op maximum, pak de map van Franks bureau, maak een fotokopie, leg de map terug op het bureau en ga weer naar binnen. Vraag Mosely om koffie en pik zijn badge van het jasje. Praat (!) op Jackson Square met de tekenaar, loop het beeld uit en weer terug. De tekening waait weg. Ga naar de Lucky Dog kar en ruit een broodje voor de tegoedbon. Geef het broodje aan de dansende jongen en zeg hem daarna de tekening te pakken. Breng de tekening naar de kunstenaar en geef hem de twee patronen om er een ge- heel van te maken. Ga naar het Gedde landgoed en laat de badge aan de bediende zien om binnen te komen. Praat met Malia, flirt met haar en Gabriel wordt ontmaskerd. Kijk in de Dixieland Drug Store naar de animatie en "request research" aan Grace over Madame Cazaunoux.

DAY 3:

Lees opnieuw de krant. Vraag Grace naar "messages" en "more messages". Bel in Gabriel's kamer eerst Madame Cazaunoux (555-1280), dan de dierenkliniek en zeg dat het over "Castro" gaat. Bel ook Wolfgang Ritter. Ga naar het politiebureau en vraag Mosely over de "case status". Jackson Square: klik Lorelei aan, als ze staat te dansen. Pak de sluier, bekijk deze met het vergrootglas en gebruik dan het pincet om de slangenschub te verwijderen. Geef de sluier terug. Haal bij de kunstenaar de reconstructie van het Voodoo patroon op. Ga naar Tulane University en laat de vévé aan Dr.Hartridge zien. Ondervraag hem nadat hij een kopie gemaakt heeft ("cabrit sans cor"). Ga in de kathedraal de deur rechts bovenin en pak het hemd en het boordje van de priester. Trek deze aan bij het huis van Madame Cazaunoux en smeer wat gel in de haren. Ondervraag haar over alles, beantwoord de vraag over "cabrit sans cor' goed en zorg dat "Voodoo Hounfour" ter sprake komt. Maak een afdruk met de klei van de slangenarmband, als Cazaunoux om een zegening vraagt. Praat op Jackson Square nog even met lorelei. Bezoek het Museum en ondervraag Dr.John net zolang over "Historical Voodoo" totdat Marie Lavaux ter sprake komt. Ga ook door met "Current Voodoo" om het adres van Moonbeam op de kaart te krijgen. Ga naar het kerkhof, praat met de beheerder over Marie en "other marked tombs". Vraag Moonbeam over "St.John's Eve" en laat haar dansen met Grimwald. Pak intussen het droge slangenvel uit de kooi en bekijk dit en de reeds verzamelde schubben met het vergrootglas. Laat Moonbeam de schets van het kerkhof vertalen. Ga naar de Dixieland Drugstore, praat over "Animal Masks" en "Willy Jr'. Ga naar de boekwinkel, wacht tot Bruno binnenkomt en verkoop het schilderij voor $ 100,=. Koop Willy Jr. en je krijgt een flesje Gambling Oil cadeau. Ga naar Napoleon House, praat met de bartender en geef Sam de olie. Laat hem van de mal een duplicaat van de armband maken. Nog even een ontmoeting met Malia op het kerkhof (helemaal naar rechts doorlopen) en terug naar de winkel.

DAY 4.

Krantje! Laat Grace research doen naar de patronen. Haal de armband op bij Sam. Kijk bij de Jackson Square Overlook door de verrekijker naar Crash met de drummer. Ga naar Jackson Square en volg Crash de kathedraal in. Gebruik de slangenarmband om hem aan de praat te krijgen over Rada drums, dan Voodoo Hounfour. Als Crash dood is, maak je zijn shirt open en je gebruikt het schetsboek op de tatoeage.

DAY 5:

Lees weer die krant. Laat Grace onderzoek doen naar de Rada drums. Bekijk alles in je inventory. Ga naar het museum, doe het licht aan als de slang aanvalt. Boekwinkel: gebruik het pincet op de asbak en het vergrootglas op de 2 identieke schubben. Kijk naar en praat met de man voor het raam. Tulane University: bekijk de close-up van Hartridge en pak zijn notities van het bureau. Cemetery: maak een schets van de nieuwe Voodoo codes op de muur. Combineer deze schets met de vertaling van Moonbeam. Schrijf met behulp van de twee codebriefjes "DJ Bring Sekey Madoule" op de muur met de rode baksteen. Vraag Mosely (in zijn kantoor) de zaak te heropenen. Laat hem als bewijs de 2 identieke slangenschubben zien en de reconstructie van de patronen, die de tekenaar voor je gemaakt heeft. Vertel hem over de dood van Hartridge en laat het oude krantenbericht zien.

DAY 6:

Bekijk het Rada Drums boek, dat Grace je geeft. Lees de krant. Open de enveloppe en lees Mosely's briefje. Gebruik het slangensymbool op Grace en vraag haar de tatoeage op je borst te schilderen omdat je naar een feestje gaat. Zeg dat ze niet jaloers op Malia hoeft te zijn. Praat op Jackson Square met de beignet verkoper en zeg dat hij bij het politiebureau moet gaan staan. Gebruik het Rada boek op de drummer en maak de volgende zin met de drumcodes: "Call Conclave", "Tonight", "Swamp" (bladzijden omdraaien). Ga Mosely's kantoor binnen en als alle politiemensen buiten zijn (dit lukt niet op een snelle Pentium) of als de sergeant in slaap valt. (Eerst even met hem praten totdat de venter weg is.) Open de deur van het kantoor met de sleutel en open de la. Pak de 'Tracking device". Ga hiermee naar het Museum en stop het apparaatje in de 'Sekey Madoule" (doodskistje). Bayou: zet de tracker aan en volg het rode stipje totdat je het lichtschijnsel ziet. Zet Willy Jr. op en "geniet" van het feestje. Antwoorden: Damballah en Ogoun Badagris.

DAY 7

Bel Wolfgang. Praat met hem over Schattenjäger en Tetelo, totdat "African Homeland" in de lijst verschijnt. Neem de zaklantaarn mee (rechts achter). Ga de winkel in en lees de krant. Cemetery: druk op het knopje om de Gedde tombe te openen. Activeer de zaklantaarn en open de middelste lade. Open deze nogmaals als Gabe bijgekomen is en pak Mosely's portefeuille. Open deze in je inventory en je hebt een credit card en een identiteitsbewijs. Bel het reisbureau (585-1130 zie telefoonlijstje) en boek de reis naar Duitsland op naam van Mosely. Ga naar het vliegveld. Schloss Ritter: ga de trap op naar Wolfgang's slaapkamer en bekijk de omlijsting van de deur links. Pak de schaar en de po van het kastje en de perkamentrol uit het kastje naast de spiegel. Ondervraag Gerde, in het bijzonder over het "Portal Poem". Pak de dolk boven de leeuwenkop bij de trap en ga naar de kapel (rechts). Vraag dan aan Gerde wat de "chapel panels" zijn en wat de inwijdingsceremonie inhoudt. Open het slaapkamerraam en was je handen met sneeuw. Gebruik de schaar op Gabriel voor de spiegel. Ga terug naar de kapel en neem onderweg het zoutvaatje naast Gerde mee. Plaats de po op het altaar en doe er zout in. Gebruik de dolk op Gabriel. Laat hem knielen ("operate" altaar) en gebruik de scroll op Gabriel.

DAY 8:

Pak de sleutel en ga de "secret library" in. Lees de boeken over "People's Republic", "The Primal Ones", "Ancient Roots of Africa", "Sun Worshippers" en "Ancient Digs of Africa". (Eerst met het oogje en dan met het handje alle planken afzoeken) Je hebt nu het "Snake Mound Book" in je inventaris. Klik dit boek op Gerde en zij regelt een trip naar Afrika (met Moseiy's credit card).

DAY 9:

De kamers lopen in een cirkel van 1 tot 12. Pak in kamer 3 de "snake rod" en verzamel alle tegels, die je kunt oprapen (7 en 12 kunnen niet). De ingang is kamer 6. Plaats elke tegel op de juiste plaats door het aantal slangen te tellen. SAVE! Ga naar kamer 3 en gebruik de Snake Rod op de tegel. Je moet nu met de klok mee naar kamer 7 rennen en de wachters mijden. Loop in kamer 5 eerst de rechterbovenhoek in, dan naar beneden en naar boven. Gebruik het "operate" icoon op de slingerplanten in kamer 6. Sluit het paneel in kamer 7 met de "Snake Rod". Bekijk het onderste deel van de offertafel. Pak de ijzeren staven van de muur. Gebruik de dolk op de mummie links van de offertafel.

DAY 10:

Ga naar de boekwinkel en lees de krant. Pak het briefje van Malia van de toonbank. Bespreek het plan om Grace te redden met Mosely. Kathedraal: gebruik de "snake rod" op het gat in de muur van de rechter biechtstoel. Plaats het "Signal Device" en de "snake rod" onder de bank. Open de andere deur en ga naar kamer 7 (de hounfour heeft dezelfde indeling als de circle in Afrika). Pak de 2 maskers en de 2 gewaden. Pak in kamer 4 het "record book". Lees het en noteer de codes. Kamer 2: kijk naar Dr. John. Doe verder niets. Ga naar de ceremonieruimte (midden) en roep Dr. John op met de drums: "Summon" (next book) "Brother Eagle". Ga terug naar kamer 2 en pak de sleutel van de muur. Gebruik Dr. John's key card op deur nummer 1 en grijp zoveel geld als je kunt. Kamer 11: gebruik de key card weer en kijk alleen rond. Kamer 8: open de deur met de key card en gebruik de talisman op Grace. Geef Mosely het zwijnenmasker en de robe en activeer het wolvenmasker en de robe op Gabriel. Snel: talisman op Tetelo, gooi talisman naar Mosely. Pak het stenen beeldje. Nu zijn er twee mogelijkheden om het spel te beeindigen: Keuze 1: gebruik de dolk om Malia/Tetelo te doden. Het eindfilmpje toont dan Mosely en Grace, die om Gabriel staan te treuren en je krijgt 326/342 punten.

Keuze 2 : Handje icoontje op Malia alias Tetelo en Gabriel blijft leven. Levert 10 punten op. De andere 6 punten zal je zelf moeten vinden ?

END

 


Game-Solves
Forum

www.000webhost.com