GABRIEL KNIGHT II The beast within


 

Een woord vooraf. Het is me gebleken dat de volgorde waarin je handelingen uitvoert erg belangrijk is in dit spel. Doe je iets fout dan kom loop je geheid vast en moet je opnieuw beginnen. Iets anders wat wel even handig is om te weten is dat je afwisselend de rol van Gabriel en die van Grace speelt, maar dat blijkt vanzelf wel uit het verhaal.

HOOFDSTUK EEN

Bekijk de tas die naast de kast staat. Open deze en klik erop om de dolk en andere voorwerpen eruit te halen. Kijk op tafel en pak de krant. Bestudeer vervolgens alle voorwerpen in je inventaris. Kijk naar het kruisbeeld dat aan de muur hangt. Loop naar de deur en lees het briefje dat links van de deur hangt. Onder de spiegel liggen je autosleutels die je moet pakken. Ga naar buiten en wandel naar de rechterkant van het beeldscherm. Klik op de watertrog en bekijk de modder links daarvan. Je vindt hier een pootafdruk. Loop nu langs de trog naar de bomen. Zoek hier naar een klein polletje gras (een centimeter of 20 links van Gabriel). Klik hier op en je raapt een haar op. Loop terug naar de boerderij, maar ga niet naar binnen. Loop helemaal naar links en ga een opslagschuurtje binnen waar je op het cement klikt. Neem de emmer mee terug naar de pootafdruk. Gebruik de emmer op de afdruk. Terwijl het cement droogt breng je de emmer terug en je gooit de inhoud over in een kleine gele emmer, rechts naast de gootsteen. Terug naar de afdruk om het inmiddels hard geworden afgietsel op te rapen.

Gebruik de autosleutels op de auto. Ga naar het politiebureau (Prinzregenten-platz, helemaal rechts op de platte grond van de metro). Verwacht niet dat er iets bijzonders te doen valt. Ga naar de dierentuin (Thalkirchen) en bekijk het bord waar 'Canis Lupis Lupis' staat. Klik dan op de modderplas bij de bomen aan de andere kant van de omheining. Je draait je om en kijkt naar de wolven. Klik deze aan. Draai je weer om en Thomas, de verzorger, komt aanlopen. Praat met hem over alles wat je maar ter sprake kunt brengen. Wandel naar links als de gespreksstof opgedroogd is. Loop het kantoor van Doctor Klingmann binnen en zaag ook hem door over alle mogelijk onderwerpen. Ga dan weer naar buiten en maak je gereed voor het moeilijkste deel van dit hoofdstuk. Zoek een plaats waar je ongestoord je gang kunt gaan. Buiten bij de boerderij is een geschikte locatie. Selecteer hier het pictogram van de recorder. Klik vervolgens op het bandje met het label Klingmann en plaats dat achter deurtje A. leg een lege cassette in B en selecteer 'splice'. Het is nu de bedoeling om een aantal woorden te knippen (met 'Extract') om daarmee een nieuwe zin te vormen. Dit moet in een bepaalde volgorde. 'Extract' de volgende woorden, in de juiste volgorde:

"Thomas?', 'Herr", 'Doktor", 'Klingmann", "Here", "Show", "Our', "Wolves", "To", "Mr.", 'Knight". Selecteer hierna 'Transfer'.

Terug naar de dierentuin en naar het kantoor van Klingmann. Die is in de andere kamer wanneer je binnenkomt, dus onderzoek gerust zijn bureau. Gebruik de gemonteerde cassette die je nu in je inventaris hebt op de walkietalkie op het bureau. Heb je dat gedaan, onderzoek dan de jas van Klingmann die naast de deur hangt. Thomas zal nu buiten wachten en alles gaat nu vanzelf tot je in de wolvenkooi staat. Buig je voorover om de wolf te bekijken, en in het bijzonder zijn naamplaatje. Klik daarna op zijn pels en je wat haar van het dier te pakken. Dat was dat, de dierentuin hoef je hierna niet meer te bezoeken.

Je gaat terug naar de boerderij en daar kijk je naar de factuur die je van Klingmann's bureau hebt gejat. Gebruik deze op de spiegel in huis. Ga naar de auto en ga naar Marienplatz. Het is hier niet mogelijk om de Duitsers lastig te vallen, dus je loopt naar links. Praat met de slagersvrouw, maar probeer niet om een voorwerp op haar te gebruiken. Koop ook geen vlees. Ga het gebouw binnen dat je links naast de vleeskraam ziet en bekijk het lange zwarte bord. Je leest daarop de naam de advocaat die voor je familie werkt. Ga naar binnen en praat met de advocaat (Harry, heet die) over alles. Als het gesprek is afgelopen moet je een paar dingen te weten zijn gekomen, namelijk het adres van een bioloog, de naam 'Royal Barrovian Hunting Club' (de vertaling van de naam op de gesloten rekening) en dat die rekening voor Klingmann bestemd was voor een jachtvergunning.

Ga naar de universiteit en bezoek het biologie laboratorium. Geef alle drie de voorwerpen die met de wolf te maken hebben aan Michael de bioloog. Ais je wegloopt zal Michael je zijn verslag meegeven.

Keer terug naar de boerderij en klik binnen op het papier dat op tafel ligt waardoor Gabriel een brief aan Grace zal schrijven. Nu weer terug naar de markt waar je naar rechts loopt. Steven alle winkels voorbij totdat je bij de muzikant uitkomt. Sla linksaf en steek de straat over naar het grijze postkantoor. Gebruik de brief aan Grace op de deur en wandel verder de straat door. Steek weer over naar huisnummer 54 (het huis met die lange Duitse naam). Ga hier naar binnen en praat met Xavier totdat hij u vraagt uw identiteit bewijzen. Ga naar het advocaten kantoor en vraag naar de stamboom van de familie en andere relevante informatie. Breng dit terug naar Xavier. Op dit moment zal Baron von Glower je storen en je uitnodigen.

HOOFDSTUK TWEE

Kijk eerst even op je gemak naar het filmpje en controleer de deur van de bibliotheek. Ga de trap af en praat met Gerde over alle onderwerpen. Ga naar buiten en kijk naar de auto. Ga weer naar binnen om nog eens met Gerde te babbelen. Verlaat het pand dan weer. Ga het dorp in en ga naar de rechterkant van het scherm. Klik op portiek helemaal rechts in beeld. Dit is Gasthof Goldener Löwe. Bespreek alles met Huber en bestudeer de schilderijen die je aan de muur ziet hangen. Ga de kerk binnen, die vind je helemaal links in het dorp. Probeer een gesprek aan te knopen met de priester. Wandel naar de crypte en bestudeer de doodskisten. Op de tombe van Wolfgang zie je een zilveren hart, een belangrijke aanwijzing. Ga naar buiten en klik op de linker blauwe deur die naar het stadhuis leidt. (De deur rechts is de ingang van de kerkers). Praat in het stadhuis met de burgemeester en laat alles de revue passeren. Ga naar het kasteel en beklim de trap. Kijk naar de kast en daarna naar de open haard. Kijk in de gereedschapskist en pak de schroevendraaier. Selecteer 'Up'. Gebruik de schroevendraaier op het gat in de open haard en je hoort een klik. Open de kast en stap de doorgang binnen. Loop naar rechts en je komt in Gerde's slaapkamer. Kijk naar de foto van Wolfgang en open de kast. Bekijk ongegeneerd haar kleren en pak de sleutel. Open de kast opnieuw en stap naar binnen de doorgang in. Wandel de trap af en kijk om je heen; vergeet vooral de rozen niet. Ga terug naar de slaapkamer van Gabe en gebruik de sleutel om de deur van de bibliotheek te openen. Op de linkerplank staan biografieën. Laat die voorlopig maar staan. Klik op de middelste en de rechter planken (de volgorde is niet van belang). Gerde zal binnenkomen en haar tranen verbijtend weer verdwijnen. Lees de twee boeken en de brief die je nu in je inventaris hebt. Gebruik de creditcard van de professor (de Barclay's card in je inventaris) op de telefoon. Ga terug naar het dorp en bezoek het stadhuis en praat daar als brugman. Uiteindelijk krijg je de kerkers te zien. Onderzoek het bed en kijk daarna naar het raam. Kijk naar de kerk en naar de krassen....

Ga naar de buren en praat opnieuw met die vent met het baardje. Vraag hem naar de boekhouding van de kerk. Breng het briefje naar de Kerk en geef dat aan de priester. Neem de papieren mee naar Habermas (de man in het blauwe stadhuis) en praat met hem. Ga het Gasthof binnen en vraag Huber naar Luwdig 11. Ga dan weer terug naar het kasteel, de bibliotheek in. Kijk nogmaals naar de boekenplanken en lees het dagboek van Ritter dat je nu vindt. Ga zitten en gebruik de schrijfmachine om een brief te schrijven aan Gabriel. Ga deze dan posten.

HOOFDSTUK DRIE

Pak de krant van tafel en kijk naar het visitekaartje van Glower. Zijn huis ver- schijnt nu ook op de kaart. Ga naar Marienplatz en bezoek de advocaat. Deze geeft je een pakje van Grace. Maak dat gelijk open en lees de brief. Vraag Harry nu naar Ludwig II en 'Black Wolf'. Wandel een stukje de straat in een koop een koekoeksklok in het winkeltje. Koop de klok die op tafel staat, die met die specht die klinkt alsof er op een deur wordt geklopt. Zestig Mark is geen slechte prijs. Betaal door de portefeuille te gebruiken op de klok. Vertrek naar de jachtclub. Als je daar in de buurt komt zie je politiewagens. Loop naar de plaats van het misdrijf en klik op Leber, de man in het zwarte pak. Helaas negeert hij je. Gebruik de 'Evidence Summary' die je van de bioloog hebt gekregen op leber. Nog steeds niets.... Niet vies van wat sensatie gebruik je de 'Evidence Summary' op de cameraploeg en Leber zal je plotseling zien staan. Ga de jachtclub binnen en praat over alles met Xavier. Kijk rond in de club en pak het tijdschrift van tafel. Je ziet een grote potplant en een afgesloten deur. Gebruik nu de koekoeksklok op de plant en loop naar Xavier. Wacht tot hij wegloopt en klik op zijn bureau. Open de la en pak de sleutels. Ga terug naar de gesloten deur en open deze. Pak de klok uit de plant en hang hem dan weer terug. Wandel opnieuw naar Xavier en wanneer hij wegloopt leg je de sleutels weer op hun plaats terug. Ga nu naar de kelder en kijk achtereenvolgens naar de wapens, de schedel, het dagboek op de plank en de schilderijen. Klik tweemaal op de schilderijen om het maximale aantal punten en wat extra commentaar te krijgen. Wanneer je wilt weggaan word je in je kraag gevat door von Zeil. Maar dat is niet erg.

Breng een bliksembezoek aan von Glower en vraag hem naar alles wat mogelijk is. Vergeet niet het masker dat daar op de plank ligt te bekijken. Ga weer naar de club en babbel met von Zeil over alles. Let daarbij wel op dat je het onderwerp 'Club Trophies' als allerlaatste aanroert. Ga nu naar het politiebureau. Leber zit in zijn kantoortje. Bespreek met hem alles wat er in je opkomt. Kijk daarna naar het bord dat aan de muur hangt. Klik op de rode cirkel in het midden. Klik op het papiertje waarop de naam en het nummer van Grossberg staan. Gebruik je notitieblok op dit papiertje.

Het wordt weer tijd om de boerderij te bezoeken. Hier schrijf je een brief aan Grace. Gebruik het nummer van Grossberg op de telefoon. Lees de boeken die Grace je heeft gestuurd. Breng een bezoekje aan de advocaat en vraag hem naar vermiste personen. Post de brief. Ga naar de club en spreek met Price. Als je klaar bent zal iedereen arriveren. Praat met de mannen aan de bar en wanneer von Glower binnenkomt loop je naar hem toe. Hij is echter druk bezig, dus ga je von Zeil maar eens lastigvallen. Zeg hem dat je alleen maar een tijdschrift wilde pakken. Gebruik nu de taperecorder die je bij je hebt op het tijdschrift en leg dat terug, naast von Zeil. Kijk voldaan naar het filmpje dat hoofdstuk drie afsluit, want dat is best interessant.

HOOFDSTUK VIER

Wandel naar de bibliotheek en kijk naar de linker plank. Pak het boek Over ludwig II dat Gerde heeft teruggezet en lees dat. Ga naar beneden. Gerde is niet in het kasteel aanwezig dus je kunt je de tijd besparen om haar te zoeken. Ga naar het Postkantoor in het dorp want daar ligt een brief van Gabriel op je te wachten. Ga naar de herberg en praat met mijnheer en mevrouw Smith. Vervolgens spreek je Huber aan. Hierna bezoek je de kerk. Loop naar de plek waar de tombe van Schattenjager staat en kijk naar Gerde. Ga terug naar het kasteel; naar de geheime passage. Omlaag en pak wat rozen. Breng deze naar Gerde en praat met haar. Als het gesprek afgelopen is geeft Gerde je de sleutels van Gabriel's auto.

Stap in de auto. De eerste halte is Herrenchiemsee. Koop een kaartje door op de vrouw te klikken. Bekijk alles in de omgeving. Voor de dodenmaskers en de mantel krijg je geen punten. Het belangrijkst zijn de brieven en de notities in het dagboek. Let er goed op dat je zowel de pijlen naar links als naar rechts aanklikt om alle vertrekken te bezoeken. Als je bij de vrouw bent gekomen moet je de muiscursor op de pilaar midden in het scherm laten rusten. Beweeg de muis nu voorzichtig naar links en rechts. (De meeste menen komen op dit punt vast te zitten omdat ze denken dat er maar een kamer is. De cursor verandert namelijk maar binnen een heel klein gebied op het beeldscherm in een uitgang naar links). Heb je het schilderij, het dagboek en alle andere zaken eenmaal bekeken, dan praat je met de vrouw over het dagboek en de verloren gegane opera van Wagner. Ga nu weer terug naar Rittersburg. Bezoek Mrs. Smith; vraag Huber om haar te halen. Vertel over de droom die je hebt gehad. Ga naar het kasteel en Gerde zal je vertellen dat er voor je gebeld is. Ga naar de bibliotheek en gebruik de creditcard op de telefoon en vervolgens het nieuwe nummer dat je hebt gekregen op de telefoon. Ga naar beneden, naar de auto. Ga nu eerst naar het Wagner museum, Hier bekijk je alles, waarna je met George praat. Vertrek daarna. Klik op de 'Black Crucifix'. Loop zover mogelijk naar links. Klik op de leuning. Bespreek alle mogelijke onderwerpen met Dallmeier. Als hij vertrokken is klik je op het water tussen de twee horizontale spijlen van de leuning. Grace zal zich omdraaien en naar de modderige oever kijken. Kijk op het water en vertrek. Reis af naar Neuschwanstein. Klik op het kasteel want je moet dit bezoeken. In elke kamer die je aandoet moet je echt op alles klikken, behalve op de bewakers. En telkens wanneer de 'Tour Tape' knop linksonder in beeld verschijnt moet je die aanklikken. Deze knop verschijnt ook bij elke kamer die je binnenloopt. Vanuit de slaapkamer kun je naar rechts naar de kapel en naar links naar de woonkamer. In de woonkamer is boven in het scherm een 'down exit' die naar de grot voert. Andere uitgangen vind je in de studeer kamer ('up exit' aan bovenzijde scherm) en Singer's hal ('up exit' boven in scherm).

Keer terug naar Rittersburg. Ga naar de bibliotheek. Ga aan het bureau zitten en klik op de schrijfmachine. Gebruik de biografie van Ludwig op de telefoon. Gebruik het nummer van Chaphill op de telefoon. Verlaat het kasteel om naar het dorp te gaan. Ga de herberg in en zeg echt alles wat je maar kunt zeggen tegen het echtpaar Smith. Breng hierna de brief naar de post. Ga naar de kerk, maar klik aan de rechterkant daarvan, op de struiken. Zie je die gele bloemen? Klik hier twee keer op. Breng de lelie vervolgens naar Starnberger See (het zwarte kruis) en gebruik de bloem op het water nadat je op de ballustrade hebt geklikt. Grace zoekt contact met je. Ga terug naar slot Schoss. Spreek met Gerde. Hierna keer je terug naar het postkantoor. Haal bij de vrouwelijke postbeambte de fax die er voor je ligt en lees deze. Breng de fax vervolgens naar Georg in het Wagner Museum en je hebt weer een hoofdstuk opgelost.

HOOFDSTUK VIJF

Ga naar Marienplatz en klik aan de linkerkant. Klik op de worstverkoper. Klik op de witte worst in de vitrine en gebruik daarna je portemonnaie op de verkoper. Ga naar de jachtclub. Klik op een van de bruine stoelen aan de linkerkant en klik daarna op het tijdschrift om de bandrecorder terug te krijgen. Ga naar het kantoor van Ubergrau. Lees de nieuwe brief van Grace die in je inventaris verschijnt. Spreek dan met Ubergrau en vraag hem naar vermiste personen. Gebruik de von Zeil tape op Ubergrau en ga naar het kantoor van Leber. Spreek met hem, en denk er aan om alle mogelijke onderwerpen aan te roeren. Gebruik de von Zeil tape op Leber. Klik hierna op de stapel papieren die net zijn bezorgd en vervolgens op het dossier. Nu ga je naar Buchenau (in de linker benedenhoek van de kaart die nu zou moeten oplichten). Klop op de deur en vertrek. Ga naar het kantoor van Ubergrau. Vraag hem om geld en ga terug naar Dorn's kennel (Buchenau). Klop op de deur en overhandig et geld. Spreek met de man over alle onderwerpen. Klik op de 'down' uitgang en klik op de laatste kooi aan de rechterkant. Klik op het strootje in de rechter benedenhoek van de kooi. Gebruik de worst op de tijger. Klik nu op de naamplaatjes die je ziet op de plaats waar je net in het hooi had gekeken.

Ga naar de jachtclub. Klik op de middelste deur aan de linkerkant van de hal. Spreek over alles met von Aigner. Klik op de tegenoverliggende deur, open de kast en klik op het touw. Klik op de 'down' uitgang en daarna op het raam. Als het raam verschijnt beweeg je de muis totdat de cursor verandert in een 'down' uitgang. Klik dan om omlaag te kijken. Klik op de richel. Gebruik het touw op de richel. Klik op de naar links wijzende pijl om naar het middelste venster te gaan. Klik op het raam om in van Zeli's kamer te komen. Neem de rechter uitgang. Klik op het afsprakenboek. Zie je dat stukje papier na de normale pagina's aan de rechterkant? Klik er op. Klik op de brief in de close-up. Ga naar de badkamer (de doorgang aan de rechterkant). Klik op het kleedje en daarna op de rand van de voetafdruk die amper is te zien in de linker bovenhoek van het kleedje. De afdruk wordt onthuld en je klikt er op. Je kunt ook op het bad en de gootsteen klikken, maar je zult niets vinden. Verlaat de badkamer klik op de 'left uitgang (niet op de deur) en klik op het raam. Klik rechts en vervolgens op het raam om weer naar binnen te klimmen. Verlaat dit vertrek en ga naar de hal. Klik op de kastdeur die je links in beeld ziet. Gebruik de naamplaatjes van de wolf op de Doktor. Nu ga je weer terug naar de hal en je kiest de 'down' uitgang om naar de Grote Zaal te gaan. Open de kast en pak de lantaarn. Spreek met Hennemann, en werk daarbij alle gesprekstof af. Klik dan op de open haard. Klik op het lucifersdoosje op de schoorsteenmantel.

Verlaat het gebouw (door de deur) en klik op de stal. Klik op het rek met gereedschap aan de rechterkant en klik op de snoeischaar. Ga naar buiten en dan naar rechts. Klik op de kale plek op de grond die je rechts ziet. Klik op de pootafdruk. Ga naar rechts en daarna twee schermen omlaag. Onderzoek de modderige plek. Klik op de modder en vervolgens op de pootafdruk. Klik op de struiken rechts. Gebruik nu de schaar op de struiken. Klik op de kleine doorgang op de muur die je links ziet, ongeveer aan de onderkant van de muur. Zo te horen zit er iemand te eten. Klik op de put (aan je rechterhand) om daar net niet in te vallen. Gebruik nu de lucifers op de lantaarn. Ga naar het noorden, westen, noorden n tenslotte naar het westen. Je komt dan weer uit bij het huis. Ga naar binnen en loop de trap op naar de hal. Klik op de deur die je het dichtst aan de rechter beneden kant ziet om von Zeil te vertellen wat er gebeurd is. Na een lange videofilm belandt je net noordelijk van schuilplaats van het dier. Doe jezelf een plezier en save het spel nu want een ongeluk zit hier in een klein hoekje. Blijf niet wachten op de wolf. Ga hem ook niet zoeken. (Sommigen zullen hier anders over denken, maargeloof me. Er is een manier om dit deel van het spel snel en makkelijk op te lossen. De meeste spelers zuilen hier proberen om de talisman op de wolf te gebruiken om deze naar het ravijn te duwen. Maar dat is allemaal niet nodig. Onderstaande methode is veel sneller.)

Pak de talisman uit je inventaris. Loop noord, west, west, zuid, west en save het spel. Wacht dan tot de wolf komt. Hij verschijnt aan de onderkant in beeld (zuid). Gebruik dan de talisman op de wolf en ga snel achter het beest aan. Wacht niet te lang want anders is hij verdwenen. De wolf valt je nu aan. Op dat moment verschijnt von Glower en hij werpt je een vuurwapen toe. (Het is mogelijk om von Glower neer te schieten als je dat wilt. Dat is trouwens iets waartoe von Zeil je uitnodigt door te gebaren richting von Glower. Als je von Glower neerschiet is de vloek van de weerwolf gebroken en zijn jij en von Zeil genezen.) Maar om een premature goede afloop van het spel nog even uit te stellen gebruik je snel het wapen op de wolf. Einde hoofdstuk.

Als je goed oplet zie je in het filmpje dat nu vertoond wordt een paar interessante details. Om te beginnen stopt von Glower zijn oren dicht om het wolvengehuil van von Zeil niet te horen om zo te voorkomen dat hij zelf in een weerwolf verandert. Bovendien fluistert von Glower iets over het feit dat de een weerwolf niet door een soortgenoot kan worden gedood. En dat is de reden dat hij zelf niet op von Zeil kon schieten. Volgens het boek wordt namelijk de schade die door de Bèta wordt toegebracht aan de Alfa ook gevoeld door de Bèta zelf. Met andere woorden als von Glower von Zeil zou hebben neergeschoten zou hij zelf ook aan een schotwond overlijden. Maar dat is nog niet alles ..... Toen Gabriel moest overgeven legde hij zijn hand op de rots naast wat zwart haar. Von Zeil is blond en kan dus niet de zwarte wolf zijn. En als de Alfa weerwolf leeft en jou heeft gebeten verander je zelf ook in een weerwolf. Je ontdekt bovendien de plaats waar de verloren gegane opera van Wagner ligt verstopt. Tenslotte heeft Grace je gevonden.

HOOFDSTUK ZES

Ga naar beneden en klik een aantal keren op Gabriel. Ga nu naar het dorpsplein en daar vandaan naar het postkantoor. Bel aan en je krijgt een brief van Von Glower. Lees de brief. Ga verder naar de Gasthof en pak het broodje uit de mand die op de tafel bij mevrouw Smith staat. Spreek met haar over alle mogelijke onderwerpen.

Ga naar de slaapkamer in Schloss Ritter en klik op de lakens op het bed. Ga nu naar de kerker en geef het broodje aan de duif die je hier ziet. Vang dan de duif met het kussensloop en spreek met Gabriel. ("Mind the hair Gracie'...)

Ga naar buiten en roep de kaart op. Je kunt nu naar Altotting. Ga de kerk binnen en bekijk de glazen vitrine. Kijk daarna naar het plakkaat en naar de ornamenten in de vitrine. Verlaat de vitrine en ga links de hal in. Ga door de deur en klik met je portefeuille op de emmer water die je bier op de tafel ziet staan. Spreek met de priester en je krijgt een gebedje. Ga nu naar de woonkamer in slot Neuschwanstein. Loop hier naar beneden en Gracie krijgt een filmpje te zien met een kind. Ga naar de plek waar het kind probeerde te gaan zitten. Wacht tot de bewaker weg is en klik op de stoel. Giet daarna het water over de stoel. Ga nu boven in het scherm naar de slaapkamer. Sleep de cursor langs de onderkant van de muur rechts van de deur naar de woonkamer, zodra hij verandert in een dolk klik je en je hebt de eerste akte gevonden!

Ga nu naar de grot. Wacht ook hier weer totdat de bewaker weg is en herhaal het trucje van hierboven met de linker muur. Ook hier weer klikken als de cursor in een dolk is veranderd en hé presto, je hebt nu ook de tweede akte gevonden. Ga nu naar de hal met het podium en kijk op een van de Schilderijen met de wolven. Klik dan op het gele gedeelte van het middelste paneel aan de rechter muur.

(Recht achter waar de bewaker stond.) Oké, je hebt nu ook de laatste akte gevonden! Verlaat het kasteel en ga naar de St.Georg's kerk. Ga de crypte binnen en klik tweemaal op de kist van Wolfgang. Klik daarna op het hart dat je ziet liggen. Ga terug naar het slot en spreek met Gerde over het zilveren hart dat je hebt zien liggen. Ga weer naar de kerk. Weer naar de crypte en weer naar het graf van Wolfgang. Nu kun je het zilveren hart meenemen.

Tijd om terug te gaan naar Altotting. Ga ook bier de kerk weer in en loop naar het kantoor van de priester. Spreek met hem en gebruik dan of het zilveren hart of het gebedje om op hem te klikken. Je gaat nu een kapel binnen. Let op de vitrine en de deur die je aan de rechterkant ziet staan. Klik met het zilveren hart op de mand die naast het altaar staat. De wind begint nu te huilen. Open de deuren aan de rechterkant van de kamer en de kaarsen worden uitgeblazen. Klik op de stoel die rechts van de vitrine te zien is en klik daarna op de urn op de onderste plank van de kast. Je krijgt nu het diagram dat ludwig heeft gemaakt. Hierna ga je automatisch terug naar Georg en je geeft hem de opera.

Twee Maanden Later

Kijk op de tafel om een programma te pakken en kijk daarna naar de poster van de opera. Ga naar beneden en dan door de deur aan het einde van de gang naar het kantoor. Klik op het prikbord en pak de kaart met wie waar zit. Pak dan de verrekijker en de lijst met dingen die nog moeten gebeuren. Lees de lijst en spreek daarna met Gabriel. Die is lekker aan het niksen, maar nog twee uur en hij verandert in een weerwolf!

Verlaat de kamer aan de onderkant van het scherm en ga naar het auditoriurn. Spreek met Georg en je ziet dathij zich zorgen maakt. Spreek daarna de mannen aan die bezig zijn met de kroonluchter, je vindt ze achter in de zaal aan de linkerkant. Kijk naar het diagram van het Wagner Theater dat je bij je hebt. Klik op de 'X'. Kijk naar de kaart die je hebt van wie waar zit en klik op de ruimte waar de 'X' in het diagram stond. Dat is de Mittel loge. Verlaat het auditorium en ga naar links de trappen op en ga door de dubbele deuren de Mittel loge binnen. Ga dan weer naar de hal en loop naar rechts. Ga naar de deur aan het einde van de gang en kijk uit het kleine raam door er twee keer op te kijken. Zet de schijnwerper aan door er op te klikken en daarna op de schakelaar te klikken. Klik op de onderste handel van de schijnwerper en beweeg het licht totdat het precies op de Mittel loge schijnt. Klik nog een keer om de schijnwerper in deze stand vast te zetten.

Ga terug naar de foyer en gebruik de 'wie zit waar' kaart met de bediende. Ga naar rechts en door de deur aan de linkerkant waar je trappen ziet. Daarna ga je door de deur aan het einde van de hal. Klik op het gedeelte met de touwen. Beweeg de cursor naar rechts zodat bij verandert in een dolk. Klik twee keer om een stuk touw te pakken. (Oeps ... )

Daal nu de trap aan de rechterkant af en je komt in de kelder terecht. Klik op het kastje aan de noordelijke muur en pak de sleutels. Ga naar links en dan naar beneden. Open de linker deur en je komt terecht in de kamer met de toneel attributen. Ga naar links en klik op het bordje met PRIVAT dat op de berg met rommel ligt. Verlaat de kamer en klik met de sleutels op de deur van de kelder om deze op slot te doen.

Ga drie keer naar rechts en twee keer naar beneden om de stookkamer binnen te gaan. Je ziet hoe de ketel opengaat. Wacht met het pakken van de kolen tot nadat je de ketel hebt opengemaakt' Open dus nu de ketel en klik daarna op de kolen om wat kolen in de ketel te gooien. Klik op de knoppen onder de deur en klik daarna op de knop met 'Automatisch'. Klik nu op de hendel en draai hem helemaal naar rechts. Verlaat deze kamer ook weer door de deur aan de linkerkant en ga naar rechts de trappen op naar de foyer. Ga naar rechts en dan naar de deur aan het einde van de hal. Klik op Gabriel. Je krijgt nu een vrij lang filmpje te zien waarin je kunt zien dat het echt niet goed gaat met Gabrief. Na het filmpje ben je weer terug in de foyer.

Ga maar weer naar rechts en daarna naar het einde van de hal naar het kantoor. Klik hier op de zwarte jurk en wacht even. Ga nu terug naar de kamer met de schijnwerper. Dus weer de trap op, naar rechts en dan door de deur aan het einde van de hal. Klik op het zwarte raam en klik daarna met de verrekijker op de Mittel loge. Ga naar de hal waar de deuren van de Mittel loge zich bevinden en kijk naar de deur. Gebruik het touw om de deuren vast te binden en daarna het bordje PRIVAT' om te zorgen dat niemand zich met de deze deuren bemoeit. Zo, dat was het voor Grace, nou ja, ze mag nog vier seconden aan het einde van het spel.

Dus we gaan verder met Gabriel, die weer wat gekalmeerd is. Klik links en daarna op de kist die op zijn kant staat om hem te verschuiven. Gebruik de Ritter dolk om het deksel van de ventilatie te verwijderen en klim het ventilatie systeem in. Ga twee keer naar het noorden en dan een keer naar het westen om achter het toneel uit te komen. Klik ook nu weer op de touwen en Gabriel pakt een rol met zwarte tape, als je er tenminste twee keer op klikt. Verlaat de touwen en ga door de rechter deur de kleedkamer binnen. Pak een kostuum van het rek dat je links ziet staan. Trek het pak dat je nu bij je hebt aan en Gabriel verandert in een minstreel!

Klik op de tafel met de spiegel en klik daarna OP het poeder dat je links ziet. Klik weer op de tafel en daarna met het poeder op de spiegel. Verlaat de tafel en ga achter het kamerscherm staan om je te verstoppen. Als de acteur die Englehart speelt binnenkomt, klik je met de zwarte tape op hem om hem vast te binden.

Kijk naar de opera en zie hoe Gabriel zichzelf belachelijk maakt. De rest van de acteurs doet net of ze Gabriel in elkaar slaan, maar Von Glower heeft het niet meer. Hij maakt een enorme sprong en komt op dezelfde plek terecht als Gabriel, maar aan de andere kant. Gabriel is weliswaar een wolf, maar Von Glower is een oudere en sterkere wolf! Je bent nu allebei in de kelder en alsof dat niet erg genoeg is gaat Leber je ook nog doodschieten als hij zichzelf kan bevrijden uit de ventilatie schacht! Tijd om het spel op te slaan zou ik zo zeggen!

Je kunt de geuren gebruiken om het voor elkaar te krijgen, maar dat is redelijk ingewikkeld, dus hier de oplossing. De bedoeling is dat je Von Glower naar het ketelhuis krijgt. Niet naar buiten, en niet naar het toneel. Als het goed is mis je nog vijf punten die je nu hier krijgt. Draai naar rechts en ga twee keer naar voren. Ga nu twee keer naar links. Sluit de deur door op de sluiting te klikken. (Nu heb je als het goed is alle punten!) Oké, daar gaat 'ie dan.

Rechts, naar voren, twee keer links, sluit de deur, rechts, sluit de deur, rechts, naar voren, twee keer links, sluit weer de deur. Naar rechts, naar voren, naar links, sluit de deur, naar rechts, naar voren, links, naar voren, links, naar voren, twee keer rechts en sluit de deur. Naar links, naar voren, naar rechts, sluit de deur, naar links, naar voren, rechts, naar voren, rechts, drie keer naar voren, rechts, weer drie keer naar voren.

Klik op Grace en daarna op de ketel. Klik nu op Gabriel. Tijd voor de snelle reflexen. Zodra de zwarte wolf springt en hij is op dezelfde hoogte als de ketel, dan geef je hem een duw. Hij valt in de ketel en je hebt gewonnen! Dat zal je wel een paar pogingen gaan kosten, maar het kan allemaal wel.

Einde


Game-Solves
Forum

www.000webhost.com