Maniac Mansion Deluxe: 27-08-2012


Algemene info

Dit is een remake van de oude dos versie. Deze nieuwe Maniac Mansion Deluxe kan je spelen in alle besturingssystemen, dus ook XP. Dit spel is hier gratis te downloaden (5,8mb) en in 4 talen te spelen (helaas weer geen Nederlands).
Om een spel op te lossen heeft de hoofdpersoon Dave (Sandy's vriend), assistentie nodig van 2 personen die je in het begin kan selecteren (een van die 2 doet niet zoveel in het spel maar je moet er 2 selecteren en met 3 personen het spel spelen, ik gebruik iedere keer Jeff als derde maar je kan ook een ander persoon nemen). Ieder persoon heeft zijn eigen specialisme, zodat een nieuw spel met andere personen het verhaal anders is en je de acties anders moet uitvoeren. Klik als je het spel opstart op een hoofd en lees de eigenschappen van de persoon, als je die persoon wil selecteren bij je team dan laat het witte randje om het hoofd, wil je het niet selecteren dan klik nogmaals op het hoofd. Als je je team klaar hebt klik dan op start. In deze oplossing zijn alle team combinaties te lezen als je vast zit (natuurlijk lees je altijd alleen maar de oplossingen als je niet verder kan in een spel :)

Je kunt het spel met elk team winnen, maar de verhaallijn en veel van de raadsels die je moet oplossen zullen verschillend zijn voor elke combinatie. De opdrachten kan je met je muis geven door op de naam van de opdracht te klikken en dan op de uitvoerende spot in het spel, of met je toetsenbord. Om naar een ander persoon over te schakelen klik je op zijn hoofdafbeelding of op een van de F toets.

 

 

Toetsenbord

 

 

 

 

Q - Give  - Geef

W - Pick up - Pak op

E – Use - Gebruik

A – Open 

S – Look at  - Kijk naar

D – Push - Duw

Z – Close  - Sluit

X – Talk to   - Praat met

C - Pull - Trek

 

 

 

[F1] Schakel over naar Dave

[F2] Schakel over naar 2de persoon

[F3] Schakel over naar 3de persoon

[F5] Menu

[F8]  Start spel opnieuw

Spatiebalk - Pauze/verder spelen

Escape [ESC] Scènes overslaan ,

of rechtermuis knop

[Alt-X]  Spel verlaten

 

Er zijn bizarre mensen die in het Maniac Herenhuis leven: Dokter Fred, een dolgedraaide gekke wetenschapper; Verpleegster Edna, zat vroeger in de professionele gezondheidszorg en die een hobby heeft om zeemannen te versieren; Bizarre ED, een tienercommando met een fetisj hamster, Dode Neef Ted, de Tentakel en andere gekke bedoelingen. En wat de mooie jonge cheerleader Sandy doet in de kelderverdieping van Fred? Jij moet met je team, Sandy bevrijden van Dr Fred door opdrachten te geven.

Tijdens je onderzoek in het herenhuis zal je alle vreemde inwoners ontmoeten en Dr. Fred ontdekken. De ambitie van Fred is om de wereld te controleren. Iedere gekke bewoner van het herenhuis heeft doelstellingen en wensen die je team kunnen helpen of belemmeren, afhankelijk van hoe je hen behandelt. Het verhaal en je benadering om Sandy te redden zal verschillend zijn afhankelijk van welke personen je kiest en hoe je met de mensen en de dingen binnen het herenhuis zelf interactie aangaat.
Elk van de mogelijke verhalen in het Maniac Herenhuis bestaat uit een raadsel dat uit kleinere raadsels wordt samengesteld. Van tijd tot tijd zie je tussenscènes van aanwijzingen over het verhaal en wat er elders gebeurd. De meeste raadsels zullen in een bepaalde orde opgelost moeten worden, er zijn altijd verscheidene manieren om iets gedaan te krijgen - maar er is natuurlijk altijd maar een goede :)

 

Oplossingen

 

Dave, Syd en Jeff

Dave: 

Ga links naar de voordeur, til de deurmat omhoog en pak sleutel. Open de voordeur met de sleutel "key" en ga naar binnen. Open de eerste deur en ga de keuken in. Save. Loop naar achteren en zodra je Mevr. Edna ziet bij de ijskast draai je je onmiddellijk om en ga de keuken uit. Als ze je te pakken krijgt wordt je opgesloten in de kerker en moet Syd je bevrijden. Ga terug de keuken in en pak de schijnwerper "flashlight". Open de ijskast en pak een blikje "Pepsi". Ga 2x rechts (eetkamer door) naar de voorraadkamer. Pak de fruitdrankjes "fruit drinks" en de glazenpot "glass jar". Schakel over naar Syd.

Syd: 

Plaats hem bij de brievenbus (links van het huis). Zodra je de deurbel hoort en je ziet Ed zijn kamer verlaten om naar de voordeur te lopen schakel je over naar Syd om het pakketje te pakken "package", (Dave hoeft niet op de deurbel te wachten maar als je het hoort dan schakel je over naar Syd en hij pakt het pakketje).

Dave: 

Ga door de eetkamer en de keuken terug aan de hal. Ga rechts en ga de meest rechtse deur in naar de zitkamer. Ga rechts de deur door naar de bibliotheek. Zie links een lamp en zet het aan. Ga naar het einde rechts van de boekenkast en open het losse paneel. Pak de "Cassette". Ga terug naar de hal en ga de trap op. Ga naar de schilderkamer aan je linkerzijde. Pak de verfremover "paint remover", de verfkwast "paint brush" en de fruitschaal met fruit van was "wax fruit". Ga de kamer uit en ga de metalen deur door. Ga rechts en met de trap omhoog. Hier zal je de Groene Tentakel (green tentacle) ontmoeten. Geef hem de fruitschaal en dan de fruitdrankjes. Ga verder links en verder omhoog met de trap. Ga op de gang de eerste deur in naar de kamer van Zuster Edna. Pak de munt die op de grond ligt "Dime" en beklim de ladder aan de linkerzijde. Pak de LP "record" en de gele sleutel achter tegen de muur "yellow key".  Ga terug naar de gang, sla twee deuren over en ga de vierde deur in naar de fitness kamer. Gebruik de hunk-o-Matic machine. Ga terug naar de gang beneden waar de schilderkamer is en ga rechts de deur door naar de muziekkamer. Gebruik de Cassette in de cassetterecorder en leg de LP op de platenspeler (Victrola). 
Zet de cassetterecorder en de platenspeler aan en wacht tot de vaas die op de piano staat verbrijzeld.  Zet daarna cassetterecorder en de platenspeler uit en pak de cassette terug. Zet de TV aan. Ga beneden naar de zitkamer.

Open de kabinetsdeur, gebruik de Cassette in de cassettespeler en zet het aan. Wacht tot de glazenlamp aan het plafond valt. Zet dan de cassettespeler uit, pak de cassette terug en pak de roestige sleutel bij de gevallen lamp "old rusty key". Deze sleutel is van de kerker, zodat als je gevangen wordt deze sleutel kan gebruiken om je te bevrijden. Ga naar buiten. Geef de Cassette, sleutel (die je onder de deurmat vond) en de Oude Roestige Sleutel aan Syd. Nu zou het Pakketje al moeten aangekomen zijn en Syd het gepakt heeft (zoniet wacht dan tot het pakje komt)
Of je kunt doorgaan en de 3de persoon plaatsen bij de brievenbus om het pakketje te nemen wanneer het aankomt. 
Ondertussen kan je dan verdergaan met Dave en Syd.

Syd:

Geef het Pakketje aan Dave.
Dave: 

Open het Pakketje en er zit een postzegel in "stamps". Ga naar de linkerstruik (bushes) naast de voordeurtrap. Trek aan de struik en trek dan aan het rooster. Ga het huis in en plaats Dave voor de deur rechts van de trap (de deur zonder handvat die je niet kunt openen).
Syd: 

Ga het huis in en duw tegen het rechtse beeldje (gargoyle) onder bij de trap. 

Dave: 

Ga de ruimte in. Vind de licht schakelaar (switch) en zet het aan. Ga naar de linkerzijde en pak de zilveren sleutel die aan de muur langs een kastje hangt "silver key". De deur die je ziet is de deur van de kerker, degene die de roestige sleutel heeft komt hier dan uit. Nog een andere manier te ontsnappen is één persoon ertoe te brengen om tegen de losse steen (bricks) onder het linkervenster te duwen zodat de andere persoon kan ontsnappen.

Ga naar de voorraadkamer achter in de keuken/eetkamer. 
Open de deur met de Zilveren Sleutel en ga naar buiten. Gebruik de glazenpot in het zwembad.

Syd: 

Ga naar buiten en door het rooster.  Loop naar rechts en open de waterklep (valve).
Dave: 

Ga via de ladder het lege zwembad in, pak de "Radio" en de Gloeiende Sleutel "glowing key".  Wat u, druk niet op de RODE KNOP! (of op zijn minst even save en toch uitproberen en daarna herladen). Ga het zwembad uit.
Syd: 

Draai de waterklep weer dicht (Belangrijk anders knalt het huis uit elkaar)

Dave: 

Open de poort (gate), ga poort door en open de garagedeur. Open de achterbak van de auto (trunk) met de gele sleutel en pak de gereedschapkist "tools".  Ga terug boven naar de fitness kamer (bovenste etage) van de hunk-o-Matic machine en wacht bij de deur die naar de gang leidt. 

Syd: 

Ga door het rooster terug en duw op de deurbel. Haast je naar binnen en ga de keuken in.
Dave: 

Wacht een paar seconden en ga dan de gang op. Open de eerste deur aan je linkerzijde en ga binnen.  Pak de "hamster" en dan het pasje "card key". Open het spaarvarken (Piggy bank) en pak de munt "dime". Ga naar de gang en ga de meest rechtse deur in.

 

Syd: 

Ga naar de muziekkamer met de piano. Gebruik de cassette in de cassetterecorder en zet het aan.  Gebruik nu de piano om een koel wijsje te spelen.  Zet daarna de cassetterecorder uit en pak de cassette terug. Ga naar de kamer van de groene Tentakel (ladder omhoog in de kamer van de zuster) en geef hem de cassette. Hij zal het beluisteren en laat zijn demo op zijn bed liggen. Pak de democassette "demo tape".

Dave: 

Open de pot van de verfremover in je inventaris, gebruik je verfkwast met de verfremover. Gebruik de kwast met de verfremover op de verfvlek van de muur (paint blotch).  Ga de deur in. Vind de lamp (plafond) en zet het aan. Open de Radio in je inventaris en je pakt er de batterijen uit "batteries".  Gebruik de Batterijen in de schijnwerper.

 

Syd: 

Ga beneden naar de hal en plaats je voor de geheime deur (rechts van de trap).
Jeff:

Ga huis in, duw tegen het rechtse beeldje (Gargoyle) bij de trap. 

Syd: 

Ga de kamer in.

Jeff:

Ga het huis uit of naar een kamer anders wordt Jeff gevangen genomen. 

Syd: 

Vind de licht schakelaar en zet het aan (of het is al aan). Open achter het zekeringkastje (fuse box) en zet de stroomonderbrekers schakelaar uit (circuit breakers). Nu moet je snel zijn!

Dave: 

Doe je schijnwerper aan en gebruik je gereedschapskist op de draden (wire). Schakel snel over naar Syd.

Syd:

Zet de stroomonderbrekers schakelaar weer aan en verlaat snel de ruimte en ga naar de keuken voordat de paarse Tentakel je gevangen neemt. Wordt je wel gevangen genomen dan kan je de roestige sleutel op de deur gebruiken om je te bevrijden.

Dave: 

Vergeet niet om je schijnwerper uit te zetten. Ga naar de kamer van de zuster.

Syd: 

Ga naar boven en sluit je aan bij Dave in de kamer van de groene Tentakel. Geef Dave de democassette. Ga naar beneden met de ladder. Verlaat de kamer van de zuster, open de deur rechts langs de zusterkamer en ga de slaapkamer van de zuster in. Syd zal opnieuw gevangen genomen worden (als je de eerst keer niet gevangengenomen bent is dit dus de eerste keer) maar dit is niet van belang. Zodra je kunt schakel je over naar Dave. 

Dave: 

Ga ook naar de slaapkamer van zuster Edna (mocht Edna al terug zijn dan zet Dave eerst voor de deur en laat Syd dan de slaapkamer in gaan om zich te laten opsluiten en schakel dan over naar Dave en ga de slaapkamer in zodat Edna niet in de kamer is). Ga achter tegen de muur via een ladder omhoog de zolder op, doe het licht aan, open het schilderij en ga terug naar beneden. Nu ben je allebei opgesloten in de kerker. Laat Syd de deur openen met de Oude Roestige Sleutel. Ga terug naar boven en naar de kamer waar je de verfremover op de muur gebruikte. Gebruik het Pepsi blikje op de vleesetende plant. Dan gebruik de pot met water op de plant. Beklim de plant en ga het luik door (hatch). Gebruik de twee munten in het slot en duw 2x op de rechtse knop (right button). Gebruik nu de Telescoop om een combinatiecode te lezen. Schrijf dit op (1029, maar weet niet of dit altijd hetzelfde nummer is?)
Ga terug naar beneden gebruik dezelfde methode als voordien om Dave door de slaapkamer van Edna naar de zolder te laten gaan (laat dus eerst Syd weer gevangen worden genomen door de zuster in haar slaapkamer). Open de brandkast met de combinatiecode, pak de gesloten envelop "sealed envelope" en ga naar beneden.

Syd: 

Open de deur met Oude Roestige Sleutel.
Dave: 

Ga naar de keuken. Draai de waterkraan open (faucet), gebruik de glazenpot om het te vullen met water en draai de waterkraan weer dicht.  Open nu de oven (microwave) en zet zowel de glazenpot met water als de gesloten envelop daarin.  Sluit de oven en zet het aan. Open het opnieuw en pak de Envelop eruit. Open de Envelop en er zit een munt in "quarter". 
Ga nu naar de kamer met de vleesetende plant en gebruik de envelop in de schrijfmachine. Stop de democassette in de envelop en plak er een zegel (stamp) op. Ga naar buiten, open de brievenbus (mailbox), leg de envelop in de brievenbus en sluit de brievenbus. Vergeet niet om de vlag van de brievenbus omhoog te zetten. Nu is het wachten. 

De beste manier is om Syd bij de  brievenbus te laten wachten en met Dave verder gaan. Zodra je een deurbel hoort schakel je over naar Syd en laat hem de brievenbus openen en het "contract" uit de brievenbus pakken.  Ondertussen ga je verder met Dave.

Ga naar de Arcade kamer (gokkasten, eerste etage en tweede deur). Gebruik het Kwartje (quarter) in de Meteor Mess gokkastspel (voor dit zou je een animatie van Ed moeten hebben gezien dat hij dit spel gespeeld heeft). Schrijf de hoge score van DFE op (7572), dit is de code om de deur te openen van de laboratorium van Dr.Fred. Ga naar de brievenbus en het contract zal nu wel aangekomen zijn, anders wacht je tot het contract bezorgd wordt.

Syd:

Save de game (voor later een andere einde). Geef het contract aan Dave.
Dave: 

Ga naar de kamer van de Groene Tentakel en geef hem het Contract. Nu hebben wij een beschermer en hij is een groene dodende machine. Ga beneden naar de kerker (laat Syd de deur openen via het beeldje bij de trap). Open de hoge en lage hangslot met de Gloeiende Sleutel en open de deur. Gebruik de code van de gokkast om de tweede deur te openen. Ga dan de deur door en de paarse Tentakel zal je proberen te pakken maar wacht tot de groene Tentakel je komt redden. Ga rechts de deur door, open achter de kast (locker), pak het stralingspak (Radiation Suit) die je aantrekt. Gebruik het pasje (card key) in het slot naast de deur om het te openen. Trek aan de schakelaar in de ruimte van de Meteoor. Pak de Meteoor "Meteor", open rechts de deur en je komt in de garage. Leg de Meteoor in de achterbak van de auto en sluit de klep. Gebruik de Gele Sleutel op de auto (Edsel ), je start de auto en je hebt het weer gered. Einde spel.

Als je een andere einde wilt, hervat het spel dan alvorens Syd het contract aan Dave gaf. Geef (Dave) Syd de Gloeiende Sleutel, het pasje en de Gele Sleutel. Nu we Dave niet meer nodig hebben kunnen  we gekken dingen met hem gaan doen voor de fun. We kunnen hem uit de weg ruimen (wat je fun noemt). Dit kan je doen door hem naar het zwembed te sturen en plaats hem onder in het lege zwembad (zal niet leeg zijn maar dat ga je eerst doen). Stuur een ander persoon naar de waterklep (rooster door, buiten het huis), draai de waterklep open (als het zwembad vol was laat je het eerst leeg lopen en plaats Dave op de bodem) terwijl Dave nog op de bodem van het zwembad staat. Daarna kan je met de andere 2 verder en laat Syd nu de handelingen doen die anders Dave gedaan zou hebben om het spel te beëindigen.  

Of ga (Dave) naar de keuken, open de oven, leg de glazenpot met het zwembadwater in de oven, sluit de oven, zet het aan, open de oven en Boem!.

Of  geef (Dave) de hamster aan Syd, leg de hamster in de oven, laat Dave de oven aanzetten, pak dan de hamster uit de oven en geef het aan Ed.

 

Dave, Michael en Jeff
 

Dave:

Ga links naar de voordeur, til de deurmat omhoog en pak sleutel. Open de voordeur met de sleutel "key" en ga naar binnen. Open de eerste deur en ga de keuken in. Save. Loop naar achteren en zodra je Mevr. Edna ziet bij de ijskast draai je je onmiddellijk om en ga de keuken uit. Als ze je te pakken krijgt wordt je opgesloten in de kerker en moet Michael je bevrijden.  Ga terug de keuken in en pak de schijnwerper "flashlight".  Open de ijskast en pak een blikje "Pepsi". Ga 2x rechts (eetkamer door) naar de voorraadkamer. Pak de fruitdrankjes "fruit drinks", de glazenpot "glass jar" en de fles met ontwikkelingswater (Developer) en de fles valt op de grond kapot. Schakel over naar Michael.

 

Michael:

Plaats hem bij de brievenbus (links van het huis). Zodra je de deurbel hoort en je ziet Ed zijn kamer verlaten om naar de voordeur te lopen schakel je over naar Michael.om het pakketje te pakken "package", (Dave hoeft niet op de deurbel te wachten maar als je het hoort dan schakel je over naar Michael.en hij pakt het pakketje).

 

Dave: 

Ga door de eetkamer en de keuken terug aan de hal. Ga rechts en ga de meest rechtse deur in naar de zitkamer. Ga rechts de deur door naar de bibliotheek. Zie links een lamp en zet het aan. Ga naar het einde rechts van de boekenkast en open het losse paneel. Pak de "Cassette". Ga terug naar de hal en ga de trap op. Ga naar de schilderkamer aan je linkerzijde. Pak de verfremover "paint remover", de verfkwast "paint brush" en de fruitschaal met fruit van was "wax fruit". Ga de kamer uit en ga de metalen deur door. Ga rechts en met de trap omhoog. Hier zal je de Groene Tentakel (green tentacle) ontmoeten. Geef hem de fruitschaal en dan de fruitdrankjes. Ga verder links en verder omhoog met de trap. Ga op de gang de eerste deur in naar de kamer van Zuster Edna. Pak de munt die op de grond ligt "Dime" en beklim de ladder aan de linkerzijde. Pak de LP "record" en de gele sleutel achter tegen de muur "yellow key".  Ga terug naar de gang, sla twee deuren over en ga de vierde deur in naar de fitness kamer. Gebruik de hunk-o-Matic machine. Open rechts de toiletdeur en pak de spons "sponge".

Ga terug naar de gang beneden waar de schilderkamer is en ga rechts de deur door naar de muziekkamer. Gebruik de Cassette in de cassetterecorder en leg de LP op de platenspeler (Victrola). 
Zet de cassetterecorder en de platenspeler aan en wacht tot de vaas die op de piano staat verbrijzeld.  Zet daarna cassetterecorder en de platenspeler uit en pak de cassette terug. Zet de TV aan. Ga beneden naar de zitkamer.

Open de kabinetsdeur, gebruik de Cassette in de cassettespeler en zet het aan. Wacht tot de glazenlamp aan het plafond valt. Zet dan de cassettespeler uit, pak de cassette terug en pak de roestige sleutel bij de gevallen lamp "old rusty key". Deze sleutel is van de kerker, zodat als je gevangen wordt deze sleutel kan gebruiken om je te bevrijden. Ga naar buiten. Geef de Cassette, sleutel (die je onder de deurmat vond), spons en de Oude Roestige Sleutel aan Michael. Nu zou het Pakketje al moeten aangekomen zijn en Michael het gepakt heeft (zoniet wacht dan tot het pakje komt). Of je kunt doorgaan en de 3de persoon plaatsen bij de brievenbus om het pakketje te nemen wanneer het aankomt. 
Ondertussen kan je dan verdergaan met Dave en Michael.

Michael:

Geef het Pakketje aan Dave.
Dave: 

Ga naar de linkerstruik (bushes) naast de voordeurtrap. Trek aan de struik en trek dan aan het rooster. Ga het huis in en plaats Dave voor de deur rechts van de trap (de deur zonder handvat die je niet kunt openen).
Michael: 

Ga het huis in en duw tegen het rechtse beeldje (gargoyle) onder bij de trap. 
Dave: 

Ga de ruimte in. Vind de licht schakelaar (switch) en zet het aan. Ga naar de linkerzijde en pak de zilveren sleutel die aan de muur langs een kastje hangt "silver key". De deur die je ziet is de deur van de kerker, degene die de roestige sleutel heeft komt hier dan uit. Nog een andere manier te ontsnappen is één persoon ertoe te brengen om tegen de losse steen (bricks) onder het linkervenster te duwen zodat de andere persoon kan ontsnappen. Ga naar de voorraadkamer achter in de keuken/eetkamer. 
Open de deur met de Zilveren Sleutel en ga naar buiten. Gebruik de glazenpot in het zwembad.

Michael:

Ga naar buiten en door het rooster.  Loop naar rechts en open de waterklep (valve).
Dave: 

Ga via de ladder het lege zwembad in, pak de "Radio" en de Gloeiende Sleutel "glowing key".  Wat u, druk niet op de RODE KNOP! (of op zijn minst even save en toch uitproberen en daarna herladen). Ga het zwembad uit.
Michael: 

Draai de waterklep weer dicht (Belangrijk anders knalt het huis uit elkaar). Gebruik de spons in de plas (puddle) ontwikkelingswater dat op de grond ligt.

Dave: 

Open de poort (gate), ga poort door en open de garagedeur. Open de achterbak van de auto (trunk) met de gele sleutel en pak de gereedschapkist "tools".  Ga terug boven naar de fitness kamer (bovenste etage) van de hunk-o-Matic machine en wacht bij de deur die naar de gang leidt. 

Michael: 

Ga door het rooster terug en duw op de deurbel. Haast je naar binnen en ga de keuken in.
Dave: 

Wacht een paar seconden en ga dan de gang op. Open de eerste deur aan je linkerzijde en ga binnen.  Pak de "hamster" en dan het pasje "card key". Open het spaarvarken (Piggy bank) en pak de munt "dime". Ga naar de gang en ga terug fitnesskamer in. Wacht tot Ed terug zijn kamer in gaat, ga dan de kamer van Ed in, geef hem het pakketje en hij verteld dat hij zijn geheime document (plans) moet hebben. Geef de hamster terug en hij is je zeer dankbaar daarvoor en wordt je vriend voor het leven!. Ga naar de fitnesskamer.

 

Michael:

Ga naar buiten, pak langs de rechtse struik het filmrolletje "Undeveloped Film".  Ga naar de gang waar je de groene tentakel tegen bent gekomen (2de etage) en ga de deur door. Vindt de rode lamp en doe die aan. Sluit de deur, gebruik de spons in het bakje (tray), dan gebruik het filmrolletje in het ontwikkelingswater en je hebt de foto's ontwikkeld ,"prints". Ga naar de 3de etage en ga naar Dave die in de fitnesskamer is.  (save) Geef Dave de foto's. (laat Michael de foto's aan Ed geven en zie wat er gebeurd).

Dave: 

Ga terug naar de kamer van Ed, geef hem de foto's. Ga gang op en de meest rechtse deur door.

Open de pot van de verfremover in je inventaris, gebruik je verfkwast met de verfremover. Gebruik de kwast met de verfremover op de verfvlek van de muur (paint blotch). Ga de deur in. Vind de lamp (plafond) en zet het aan. Open de Radio in je inventaris en je pakt er de batterijen uit "batteries". Gebruik de Batterijen in de schijnwerper.

 

Michael: 

Ga beneden naar de hal en plaats je voor de geheime deur (rechts van de trap).
Jeff:

Ga huis in, duw tegen het rechtse beeldje (Gargoyle) bij de trap. 

Michael: 

Ga de kamer in.

Jeff:

Ga het huis uit of naar een kamer anders wordt Jeff gevangen genomen. 

Michael: 

Vind de licht schakelaar en zet het aan (of het is al aan). Open achter het zekeringkastje (fuse box) en zet de stroomonderbrekers schakelaar uit (circuit breakers). Nu moet je snel zijn!

Dave: 

Doe je schijnwerper aan en gebruik je gereedschapskist op de draden (wire). Schakel snel over naar Michael.

Michael:

Zet de stroomonderbrekers schakelaar weer aan en verlaat snel de ruimte en ga naar de keuken voordat de paarse Tentakel je gevangen neemt. Wordt je wel gevangen genomen dan kan je de roestige sleutel op de deur gebruiken om je te bevrijden.

Dave: 

Vergeet niet om je schijnwerper uit te zetten. Ga naar de kamer van de zuster

 

Michael: 

Ga naar de gang van de zusterskamer, open de deur rechts langs de zusterkamer en ga de slaapkamer van de zuster in. Michael zal opnieuw gevangen genomen worden (als je de eerst keer niet gevangengenomen bent is dit dus de eerste keer) maar dit is niet van belang. Zodra je kunt schakel je over naar Dave. 

Dave: 

Ga ook naar de slaapkamer van zuster Edna. Ga achter tegen de muur via een ladder omhoog de zolder op, doe het licht aan, open het schilderij en ga terug naar beneden. Nu ben je allebei opgesloten in de kerker. Laat Michael de deur openen met de Oude Roestige Sleutel. Ga terug naar boven en naar de kamer waar je de verfremover op de muur gebruikte. Gebruik het Pepsi blikje op de vleesetende plant. Dan gebruik de pot met water op de plant. Beklim de plant en ga het luik door (hatch). Gebruik de twee munten in het slot en duw 2x op de rechtse knop (right button). Gebruik nu de Telescoop om een combinatiecode te lezen. Schrijf dit op (1029)
Ga terug naar beneden gebruik dezelfde methode als voordien om Dave door de slaapkamer van Edna naar de zolder te laten gaan (laat dus eerst Michael weer gevangen worden genomen door de zuster in haar slaapkamer). Open de brandkast met de combinatiecode, pak de gesloten envelop "sealed envelope" en ga naar beneden.

Michael: 

Open de deur met Oude Roestige Sleutel.
Dave: 

Open de Envelop en er zit een munt in "quarter". 
Ga naar de Arcade kamer (gokkasten, eerste etage en tweede deur). Gebruik het Kwartje (quarter) in de Meteor Mess gokkastspel (voor dit zou je een animatie van Ed moeten hebben gezien dat hij dit spel gespeeld heeft). Schrijf de hoge score van DFE op (7572), dit is de code om de deur te openen van de laboratorium van Dr.Fred. 
Ga beneden naar de kerker (laat Michael of Jeff de deur openen via het beeldje bij de trap). Open de hoge en lage hangslot met de Gloeiende Sleutel en open de deur. Gebruik de code van de gokkast om de tweede deur te openen. Ga dan de deur door en de paarse Tentakel zal je proberen te pakken maar wacht tot Ed je komt redden. Ga rechts de deur door, open achter de kast (locker), pak het stralingspak die je aantrekt. Gebruik het pasje (card key) in het slot naast de deur om het te openen. Trek aan de schakelaar in de ruimte van de Meteoor. Pak de Meteoor "Meteor", open rechts de deur en je komt in de garage. Leg de Meteoor in de achterbak van de auto en sluit de klep. Gebruik de Gele Sleutel op de auto (Edsel ), je start de auto en je hebt het weer gered. Einde spel.Dave, Wendy en Jeff
 

Dave:

Ga links naar de voordeur, til de deurmat omhoog en pak sleutel. Open de voordeur met de sleutel "key" en ga naar binnen. Open de eerste deur en ga de keuken in. Save. Loop naar achteren en zodra je Mevr. Edna ziet bij de ijskast draai je je onmiddellijk om en ga de keuken uit. Ga terug de keuken in en pak de schijnwerper "flashlight".  Open de ijskast en pak een blikje "Pepsi". Ga 2x rechts (eetkamer door) naar de voorraadkamer. Pak de fruitdrankjes "fruit drinks", de glazenpot "glass jar" Schakel over naar Wendy.

 

Wendy:

Plaats haar bij de brievenbus. Zodra je de deurbel hoort en je ziet Ed zijn kamer verlaten om naar de voordeur te lopen schakel je over naar Wendy.om het pakketje te pakken "package".

 

Dave: 

Ga door de eetkamer en de keuken terug aan de hal. Ga rechts en ga de meest rechtse deur in naar de zitkamer. Ga rechts de deur door naar de bibliotheek. Zie links een lamp en zet het aan. Ga naar het einde rechts van de boekenkast en open het losse paneel. Pak de "Cassette". Ga terug naar de hal en ga de trap op. Ga naar de schilderkamer aan je linkerzijde. Pak de verfremover "paint remover", de verfkwast "paint brush" en de fruitschaal met fruit van was "wax fruit". Ga de kamer uit en ga de metalen deur door. Ga eerste deur in, doe het licht aan (op het bureau, desk), open de desk en pak het "Manuscript". Ga naar de gang.

 

Ga rechts en met de trap omhoog. Hier zal je de Groene Tentakel ontmoeten. Geef hem de fruitschaal en dan de fruitdrankjes. Ga verder links en verder omhoog met de trap. Ga op de gang de eerste deur in naar de kamer van Zuster Edna. Pak de munt die op de grond ligt "Dime" en beklim de ladder aan de linkerzijde. Pak de LP "record" en de gele sleutel achter tegen de muur "yellow key".  Ga terug naar de gang, sla twee deuren over en ga de vierde deur in naar de fitness kamer. Gebruik de hunk-o-Matic machine.

Ga terug naar de gang beneden waar de schilderkamer is en ga rechts de deur door naar de muziekkamer. Gebruik de Cassette in de cassetterecorder en leg de LP op de platenspeler. 
Zet de cassetterecorder en de platenspeler aan en wacht tot de vaas die op de piano staat verbrijzeld.  Zet daarna cassetterecorder en de platenspeler uit en pak de cassette terug. Zet de TV aan. Ga beneden naar de zitkamer.

Open de kabinetsdeur, gebruik de Cassette in de cassettespeler en zet het aan. Wacht tot de glazenlamp aan het plafond valt. Zet dan de cassettespeler uit, pak de cassette terug en pak de roestige sleutel bij de gevallen lamp "old rusty key". Ga naar buiten. Geef de Cassette, sleutel (die je onder de deurmat vond), Manuscript en de Oude Roestige Sleutel aan Wendy. Nu zou het Pakketje al moeten aangekomen zijn en Wendy het gepakt heeft.

Wendy:

Geef het Pakketje aan Dave.
Dave: 

Open het Pakketje en er zit een postzegel in "stamps". Ga naar de linkerstruik naast de voordeurtrap. Trek aan de struik en trek dan aan het rooster. Ga het huis in en plaats Dave voor de deur rechts van de trap.
Wendy: 

Ga het huis in en duw tegen het rechtse beeldje onder bij de trap. 
Dave: 

Ga de ruimte in. Vind de licht schakelaar en zet het aan. Ga naar de linkerzijde en pak de zilveren sleutel die aan de muur langs een kastje hangt "silver key". Ga naar de voorraadkamer. 
Open de deur met de Zilveren Sleutel en ga naar buiten. Gebruik de glazenpot in het zwembad.

Wendy:

Ga naar buiten en door het rooster.  Loop naar rechts en open de waterklep.
Dave: 

Ga via de ladder het lege zwembad in, pak de "Radio" en de Gloeiende Sleutel "glowing key". Ga het zwembad uit.
Wendy: 

Draai de waterklep weer dicht.

Dave: 

Open de poort, ga poort door en open de garagedeur. Open de achterbak van de auto met de gele sleutel en pak de gereedschapkist "tools".  Ga terug boven naar de fitness kamer van de hunk-o-Matic machine en wacht bij de deur. 

Wendy: 

Ga door het rooster terug en duw op de deurbel. Haast je naar binnen en ga de keuken in.
Dave: 

Wacht een paar seconden en ga dan de gang op. Open de eerste deur aan je linkerzijde en ga binnen.  Pak de "hamster" en dan het pasje "card key". Open het spaarvarken en pak de munt "dime". Ga naar de gang en ga meest rechtse deur in.

 

Wendy:

Ga naar de bovenste verdieping en ga meest rechtse deur in. Gebruik het Manuscript met de typemachine en geef dan het Manuscript aan Dave.

Dave: 

Open de pot van de verfremover in je inventaris, gebruik je verfkwast met de verfremover. Gebruik de kwast met de verfremover op de verfvlek van de muur. Ga de deur in. Vind de lamp en zet het aan. Open de Radio in je inventaris en je pakt er de batterijen uit "batteries". Gebruik de Batterijen in de schijnwerper.

 

Wendy: 

Ga beneden naar de hal en plaats je voor de gesloten deur.
Jeff:

Ga huis in, duw tegen het rechtse beeldje bij de trap. 

Wendy: 

Ga de kamer in.

Jeff:

Ga het huis uit of naar een kamer anders wordt Jeff gevangen genomen. 

Wendy: 

Open achter het zekeringkastje en zet de stroomonderbrekers schakelaar uit. Nu moet je snel zijn!

Dave: 

Doe je schijnwerper aan en gebruik je gereedschapskist op de draden. Schakel snel over naar Wendy.

Wendy:

Zet de stroomonderbrekers schakelaar weer aan en verlaat snel de ruimte en ga naar de keuken voordat de paarse Tentakel je gevangen neemt?

Dave: 

Vergeet niet om je schijnwerper uit te zetten. Ga naar de kamer van de zuster

 

Wendy: 

Ga naar de gang van de zusterskamer, open de deur rechts langs de zusterkamer en ga de slaapkamer van de zuster in. Wendy zal opnieuw gevangen genomen worden. Zodra je kunt schakel je over naar Dave. 

Dave: 

Ga ook naar de slaapkamer van zuster Edna. Ga achter tegen de muur via een ladder omhoog de zolder op, doe het licht aan, open het schilderij en ga terug naar beneden. Nu ben je allebei opgesloten in de kerker. Laat Michael de deur openen met de Oude Roestige Sleutel. Ga terug naar boven en naar de kamer waar je de verfremover op de muur gebruikte. Gebruik het Pepsi blikje op de vleesetende plant. Dan gebruik de pot met water op de plant. Beklim de plant en ga het luik door. Gebruik de twee munten in het slot en duw 2x op de rechtse knop. Gebruik nu de Telescoop om een combinatiecode te lezen. Schrijf dit op (4186?)
Ga terug naar beneden gebruik dezelfde methode als voordien om Dave door de slaapkamer van Edna naar de zolder te laten gaan (laat dus eerst Michael weer gevangen worden genomen door de zuster in haar slaapkamer). Open de brandkast met de combinatiecode, pak de gesloten envelop "sealed envelope" en ga naar beneden.

 

Ga naar de keuken. Draai de waterkraan open , gebruik de glazenpot om het te vullen met water en draai de waterkraan weer dicht.  Open nu de oven en zet zowel de glazenpot met water als de gesloten envelop daarin. Sluit de oven en zet het aan. Open het opnieuw en pak de Envelop eruit. Open de Envelop en er zit een munt in "quarter". 
Ga nu naar de kamer met de vleesetende plant en gebruik de envelop in de schrijfmachine. Stop het Manuscript in de envelop en plak er een postzegel op. Ga naar buiten, open de brievenbus, leg de envelop in de brievenbus en sluit de brievenbus. Vergeet niet om de vlag van de brievenbus omhoog te zetten. Nu is het wachten of zet Wendy bij de brievenbus. Zodra je een deurbel hoort schakel je over naar Wendy en laat haar de brievenbus openen en het "contract" uit de brievenbus pakken.

Ga naar de Arcade kamer. Gebruik het Kwartje in de Meteor Mess gokkastspel. Schrijf de hoge score van DFE op (7572). Ga naar de brievenbus en het contract zal nu wel aangekomen zijn, anders wacht je tot het contract bezorgd wordt.

Wendy: 

Geef contract aan Dave.
Dave: 

Ga beneden naar de kerker. Open de hoge en lage hangslot met de Gloeiende Sleutel en open de deur. Gebruik de code van de gokkast om de tweede deur te openen. Ga dan de deur door en de paarse Tentakel zal je proberen te pakken, laat hem het contract zien. Ga rechts de deur door, open achter de kast, pak het stralingspak die je aantrekt. Gebruik het pasje in het slot naast de deur om het te openen. Trek aan de schakelaar in de ruimte van de Meteoor en geef de Meteoor het contract. Einde spel.

 

Dave, Bernard en Jeff
 

Dave:

Ga links naar de voordeur, til de deurmat omhoog en pak sleutel. Open de voordeur met de sleutel "key" en ga naar binnen. Open de eerste deur en ga de keuken in. Save. Loop naar achteren en zodra je Mevr. Edna ziet bij de ijskast draai je je onmiddellijk om en ga de keuken uit. Ga terug de keuken in en pak de schijnwerper "flashlight".  Open de ijskast en pak een blikje "Pepsi". Ga 2x rechts (eetkamer door) naar de voorraadkamer. Pak de fruitdrankjes "fruit drinks", de glazenpot "glass jar".

 

Ga door de eetkamer en de keuken terug aan de hal. Ga rechts en ga de meest rechtse deur in naar de zitkamer. Ga rechts de deur door naar de bibliotheek. Zie links een lamp en zet het aan. Ga naar het einde rechts van de boekenkast en open het losse paneel. Pak de "Cassette". Ga terug naar de hal en ga de trap op. Ga naar de schilderkamer aan je linkerzijde. Pak de verfremover "paint remover", de verfkwast "paint brush" en de fruitschaal met fruit van was "wax fruit".

 

Ga rechts en met de trap omhoog. Hier zal je de Groene Tentakel ontmoeten. Geef hem de fruitschaal en dan de fruitdrankjes. Ga verder links en verder omhoog met de trap. Ga op de gang de eerste deur in naar de kamer van Zuster Edna. Pak de munt die op de grond ligt "Dime" en beklim de ladder aan de linkerzijde. Pak de LP "record" en de gele sleutel achter tegen de muur "yellow key". Ga terug naar de gang, sla twee deuren over en ga de vierde deur in naar de fitness kamer. Gebruik de hunk-o-Matic machine.

Ga terug naar de gang beneden waar de schilderkamer is en ga rechts de deur door naar de muziekkamer. Gebruik de Cassette in de cassetterecorder en leg de LP op de platenspeler. 
Zet de cassetterecorder en de platenspeler aan en wacht tot de vaas die op de piano staat verbrijzeld.  Zet daarna cassetterecorder en de platenspeler uit en pak de cassette terug. Zet de TV aan. Ga beneden naar de zitkamer.

Open de kabinetsdeur, gebruik de Cassette in de cassettespeler en zet het aan. Wacht tot de glazenlamp aan het plafond valt. Zet dan de cassettespeler uit, pak de cassette terug en pak de roestige sleutel bij de gevallen lamp "old rusty key". Ga naar buiten. Geef de sleutel (die je onder de deurmat vond), en de Oude Roestige Sleutel aan Bernard.
Ga naar de linkerstruik naast de voordeurtrap. Trek aan de struik en trek dan aan het rooster. Ga het huis in en plaats Dave voor de deur rechts van de trap.
Bernard: 

Ga het huis in en duw tegen het rechtse beeldje onder bij de trap. 
Dave: 

Ga de ruimte in. Vind de licht schakelaar en zet het aan. Ga naar de linkerzijde en pak de zilveren sleutel die aan de muur langs een kastje hangt "silver key". Ga naar de voorraadkamer. Open de deur met de Zilveren Sleutel en ga naar buiten. Gebruik de glazenpot in het zwembad.

Bernard:

Ga naar buiten en door het rooster.  Loop naar rechts en open de waterklep.
Dave: 

Ga via de ladder het lege zwembad in, pak de "Radio" en de Gloeiende Sleutel "glowing key". Ga het zwembad uit.
Bernard: 

Draai de waterklep weer dicht.
Dave: 

Open de poort, ga poort door en open de garagedeur. Open de achterbak van de auto met de gele sleutel en pak de gereedschapkist "tools".  Pak de waterkraanknop "Water Faucet Handle". Ga terug boven naar de fitnesskamer van de hunk-o-Matic machine. Ga rechts de toilet in, schuif het gordijn (curtain) weg, gebruik de waterkraanknop met de waterkraan (faucet) en draai het open. Draai het dan weer dicht en schrijf het telefoonnummer op (1547).   Wacht bij de deur in de kamer. 

Bernard: 

Ga naar de kamer van Ed en laat je gevangen nemen.
Dave: 

Wacht een paar seconden en ga dan de gang op. Open de eerste deur aan je linkerzijde en ga binnen.  Pak de "hamster" en dan het pasje "card key". Open het spaarvarken en pak de munt "dime". Ga naar de gang en ga meest rechtse deur in. Open de pot van de verfremover in je inventaris, gebruik je verfkwast met de verfremover. Gebruik de kwast met de verfremover op de verfvlek van de muur. Ga de deur in. Vind de lamp en zet het aan. Open de Radio in je inventaris en je pakt er de batterijen uit "batteries". Gebruik de Batterijen in de schijnwerper.

 

Bernard: 

Ga de kerker uit. Open het zekeringkastje en zet de stroomonderbrekers schakelaar uit. Nu moet je snel zijn!
Dave: 

Doe je schijnwerper aan en gebruik je gereedschapskist op de draden. Schakel snel over naar Bernard.

Bernard:

Zet de stroomonderbrekers schakelaar weer aan en verlaat snel de ruimte en ga naar de zitkamer voordat de paarse Tentakel je gevangen neemt?

Dave: 

Vergeet niet om je schijnwerper uit te zetten. Ga naar de kamer van de zuster

 

Bernard: 

Ga naar de zitkamer waar je de glazenlamp hebt laten vallen (of je bent er al). Open de oude radio en pak de radiolamp "tube". Ga boven naar de kamer waar Dave nu in staat (zuster).

Dave: 

Geef de gereedschapskist aan Bernard.

Bernard:

Ga naar de bibliotheek en maak de telefoon met je gereedschapskist. Bel Miss.Edna (1547) en zodra zij opneemt doe dan verder niets anders hangt ze op.

Dave:

Ga naar de slaapkamer van zuster Edna. Ga achter tegen de muur via een ladder omhoog de zolder op, doe het licht aan en open het schilderij.

Ga naar de kamer waar je de verfremover op de muur gebruikte. Gebruik het Pepsi blikje op de vleesetende plant. Dan gebruik de pot met water op de plant. Beklim de plant en ga het luik door. Gebruik de twee munten in het slot en duw 2x op de rechtse knop. Gebruik nu de Telescoop om een combinatiecode te lezen. Schrijf dit op (1029?)
Ga terug naar de zolder. Open de brandkast met de combinatiecode, pak de gesloten envelop "sealed envelope" en ga naar beneden (als je dit allemaal snel doet en de zuster nog aan het bellen is kan je zo de kamer uitlopen, anders laat je Bernard haar opnieuw bellen).

Ga naar de Arcade kamer. Open de Envelop en er zit een munt in "quarter".  Gebruik het Kwartje in de Meteor Mess gokkastspel. Schrijf de hoge score van DFE op (7572). Ga beneden naar de gesloten deur bij de trap.

Bernard: 

Ga naar Dave, geef Dave de oude roestige sleutel en duw aan het beeldje bij de trap.
Dave: 

Ga beneden naar de kerker (open de deur met de roestige sleutel). Open de hoge en lage hangslot met de Gloeiende Sleutel en open de deur. Gebruik de code van de gokkast om de tweede deur te openen en wacht. 

Bernard:

Ga naar de kamer van de zuster (niet de slaapkamer maar erlangs). Draai de Radiolamp in de contactdoos (socket) van de Radio. Lees de poster (wanted poster) aan de muur voor het nummer van de politie, zet de radio aan en gebruik het (1977). Zet daarna de radio uit.

Dave:

Nu moet je wachten tot de politie (Meteor Police) komt en ze arresteren de Meteor. Pak dan de politiepenning "badge".

Ga dan de deur door en de paarse Tentakel zal je proberen te pakken, laat hem de politiepenning zien. Ga rechts de deur door, open achter de kast, pak het stralingspak die je aantrekt. Gebruik het pasje in het slot naast de deur om het te openen. Trek aan de schakelaar in de ruimte van de Meteoor en einde game.

 

Dave, Razor en Jeff

 

(deze combinatie gaat hetzelfde als met Syd)

Dave:

Ga links naar de voordeur, til de deurmat omhoog en pak sleutel. Open de voordeur met de sleutel "key" en ga naar binnen. Open de eerste deur en ga de keuken in. Save. Loop naar achteren en zodra je Mevr. Edna ziet bij de ijskast draai je je onmiddellijk om en ga de keuken uit. Ga terug de keuken in en pak de schijnwerper "flashlight".  Open de ijskast en pak een blikje "Pepsi". Ga 2x rechts (eetkamer door) naar de voorraadkamer. Pak de fruitdrankjes "fruit drinks", de glazenpot "glass jar".

Razor: 

Plaats haar bij de brievenbus. Zodra je de deurbel hoort en je ziet Ed zijn kamer verlaten om naar de voordeur te lopen schakel je over naar Razor om het pakketje te pakken "package".

Dave:

Ga door de eetkamer en de keuken terug aan de hal. Ga rechts en ga de meest rechtse deur in naar de zitkamer. Ga rechts de deur door naar de bibliotheek. Zie links een lamp en zet het aan. Ga naar het einde rechts van de boekenkast en open het losse paneel. Pak de "Cassette". Ga terug naar de hal en ga de trap op. Ga naar de schilderkamer aan je linkerzijde. Pak de verfremover "paint remover", de verfkwast "paint brush" en de fruitschaal met fruit van was "wax fruit".

 

Ga rechts en met de trap omhoog. Hier zal je de Groene Tentakel ontmoeten. Geef hem de fruitschaal en dan de fruitdrankjes. Ga verder links en verder omhoog met de trap. Ga op de gang de eerste deur in naar de kamer van Zuster Edna. Pak de munt die op de grond ligt "Dime" en beklim de ladder aan de linkerzijde. Pak de LP "record" en de gele sleutel achter tegen de muur "yellow key". Ga terug naar de gang, sla twee deuren over en ga de vierde deur in naar de fitness kamer. Gebruik de hunk-o-Matic machine.

Ga terug naar de gang beneden waar de schilderkamer is en ga rechts de deur door naar de muziekkamer. Gebruik de Cassette in de cassetterecorder en leg de LP op de platenspeler. 
Zet de cassetterecorder en de platenspeler aan en wacht tot de vaas die op de piano staat verbrijzeld.  Zet daarna cassetterecorder en de platenspeler uit en pak de cassette terug. Zet de TV aan. Ga beneden naar de zitkamer.

Open de kabinetsdeur, gebruik de Cassette in de cassettespeler en zet het aan. Wacht tot de glazenlamp aan het plafond valt. Zet dan de cassettespeler uit, pak de cassette terug en pak de roestige sleutel bij de gevallen lamp "old rusty key". Ga naar buiten. Geef de sleutel (die je onder de deurmat vond), Cassette en de Oude Roestige Sleutel aan Razor.
 

Razor:

Geef het Pakketje aan Dave.
Dave: 

Open het Pakketje en er zit een postzegel in "stamps". Ga naar de linkerstruik (bushes) naast de voordeurtrap. Trek aan de struik en trek dan aan het rooster. Ga het huis in en plaats Dave voor de deur rechts van de trap (de deur zonder handvat die je niet kunt openen).
Razor: 

Ga het huis in en duw tegen het rechtse beeldje onder bij de trap. 
Dave: 

Ga de ruimte in. Vind de licht schakelaar en zet het aan. Ga naar de linkerzijde en pak de zilveren sleutel die aan de muur langs een kastje hangt "silver key". Ga naar de voorraadkamer. Open de deur met de Zilveren Sleutel en ga naar buiten. Gebruik de glazenpot in het zwembad.

Razor:

Ga naar buiten en door het rooster.  Loop naar rechts en open de waterklep.
Dave: 

Ga via de ladder het lege zwembad in, pak de "Radio" en de Gloeiende Sleutel "glowing key". Ga het zwembad uit.
Razor: 

Draai de waterklep weer dicht.
Dave: 

Open de poort, ga poort door en open de garagedeur. Open de achterbak van de auto met de gele sleutel en pak de gereedschapkist "tools".   Ga boven naar de fitnesskamer van de hunk-o-Matic machine. Wacht bij de deur in de kamer. 

Razor: 

Ga door het rooster terug en duw op de deurbel. Haast je naar binnen en ga de keuken in.
Dave: 

Wacht een paar seconden en ga dan de gang op. Open de eerste deur aan je linkerzijde en ga binnen.  Pak de "hamster" en dan het pasje "card key". Open het spaarvarken en pak de munt "dime". Ga naar de gang en ga meest rechtse deur in. Open de pot van de verfremover in je inventaris, gebruik je verfkwast met de verfremover. Gebruik de kwast met de verfremover op de verfvlek van de muur. Ga de deur in. Vind de lamp en zet het aan. Open de Radio in je inventaris en je pakt er de batterijen uit "batteries". Gebruik de Batterijen in de schijnwerper.

 

Razor:

Ga naar de muziekkamer met de piano. Gebruik de cassette in de cassetterecorder en zet het aan.  Gebruik nu de piano om een koel wijsje te spelen.  Zet daarna de cassetterecorder uit en pak de cassette terug. Ga naar de kamer van de groene Tentakel en geef hem de cassette. Hij zal het beluisteren en laat zijn demo op zijn bed liggen. Pak de democassette "demo tape". Ga naar de gesloten deur.
Jeff:

Ga huis in, duw tegen het rechtse beeldje bij de trap. 

Razor: 

Ga de kelder in.

Jeff:

Ga het huis uit of naar een kamer anders wordt Jeff gevangen genomen. 

Razor: 

Open het zekeringkastje en zet de stroomonderbrekers schakelaar uit. Nu moet je snel zijn!
Dave: 

Doe je schijnwerper aan en gebruik je gereedschapskist op de draden. Schakel snel over naar Razor.

Razor:

Zet de stroomonderbrekers schakelaar weer aan en verlaat snel de ruimte en ga naar de zitkamer voordat de paarse Tentakel je gevangen neemt?

Dave: 

Vergeet niet om je schijnwerper uit te zetten. Ga naar de kamer van de zuster.

Razor: 

Ga naar de kamer van de zuster en geef Dave de cassette. Ga de slaapkamer van Edna en je wordt gevangen genomen.

Dave:

Ga naar de slaapkamer van zuster Edna. Ga achter tegen de muur via een ladder omhoog de zolder op, doe het licht aan en open het schilderij. ga naar beneden en je wordt ook gevangen genomen.

Razor: 

Open de deur van de kerker.

Dave:

Ga naar de kamer waar je de verfremover op de muur gebruikte. Gebruik het Pepsi blikje op de vleesetende plant. Dan gebruik de pot met water op de plant. Beklim de plant en ga het luik door. Gebruik de twee munten in het slot en duw 2x op de rechtse knop. Gebruik nu de Telescoop om een combinatiecode te lezen. Schrijf dit op (1029?). Ga terug naar beneden gebruik dezelfde methode als voordien om Dave door de slaapkamer van Edna naar de zolder te laten gaan (laat dus eerst Razor weer gevangen worden genomen door de zuster in haar slaapkamer). 
Ga terug naar de zolder. Open de brandkast met de combinatiecode, pak de gesloten envelop "sealed envelope" en ga naar beneden

Razor: 

Open de deur van de kerker.

Dave:

Ga naar de keuken. Draai de waterkraan open , gebruik de glazenpot om het te vullen met water en draai de waterkraan weer dicht.  Open nu de oven en zet zowel de glazenpot met water als de gesloten envelop daarin.  Sluit de oven en zet het aan. Open het opnieuw en pak de Envelop eruit. Open de Envelop en er zit een munt in "quarter". 
Ga nu naar de kamer met de vleesetende plant en gebruik de envelop in de schrijfmachine. Stop de democassette in de envelop en plak er een zegel op. Ga naar buiten, open de brievenbus, leg de envelop in de brievenbus en sluit de brievenbus. Vergeet niet om de vlag van de brievenbus omhoog te zetten.

Razor: 

Plaats Razor bij de brievenbus. Zodra je een deurbel hoort schakel je over naar Razor en pak het "contract" uit de brievenbus.

Dave:

Ga naar de Arcade kamer. Gebruik het Kwartje (quarter) in de Meteor Mess gokkastspel (voor dit zou je een animatie van Ed moeten hebben gezien dat hij dit spel gespeeld heeft). Schrijf de hoge score van DFE op (7572).  Ga naar de brievenbus en het contract zal nu wel aangekomen zijn, anders wacht je tot het contract bezorgd wordt.
Razor:

Geef het contract aan Dave.

Dave: 

Ga naar de kamer van de Groene Tentakel en geef hem het Contract. Nu hebben wij een beschermer en hij is een groene dodende machine. Ga beneden naar de kerker (laat Razor deur openen via het beeldje bij de trap). Open de hoge en lage hangslot met de Gloeiende Sleutel en open de deur. Gebruik de code van de gokkast om de tweede deur te openen. Ga dan de deur door en de paarse Tentakel zal je proberen te pakken maar wacht tot de groene Tentakel je komt redden. Ga rechts de deur door, open achter de kast (locker), pak het stralingspak (Radiation Suit) die je aantrekt. Gebruik het pasje (card key) in het slot naast de deur om het te openen. Trek aan de schakelaar in de ruimte van de Meteoor. Pak de Meteoor "Meteor", open rechts de deur en je komt in de garage. Leg de Meteoor in de achterbak van de auto en sluit de klep. Gebruik de Gele Sleutel op de auto (Edsel ), je start de auto en je hebt het weer gered. Einde spel met alle combinaties van personen.

 

 

Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

©GameSolves
Forum
Henk

www.000webhost.com