GARFIELD: AANVAL VAN DE MUTANT LASAGNE

ATTACK OF THE MUTANT LASAGNA

Download het spel hier

Ga met de cursor onder in het scherm, je ziet dan de knoppen van de handelingen die je in het spel kan uitvoeren. Ook zie je dan je inventaris en in het menu kan je alles instellen, saven, bewaren en het spel verlaten. De meeste handelingen worden met 'Action' gedaan zoals deur openen, klimmen enz. Je wordt wakker in je mand bij de hond Odie na de intro

Pak (pick up) het dekentje uit de mand "blanket". Ga (walk to) rechts. Je ziet 3 deuren op de gang: Linkse deur is naar de slaapkamer van Jon, Middelste is de badkamer en rechts is de keuken.

Open de linkse deur (action) en loop (walk to) de slaapkamer in. Probeer (action) Jon wakker te maken. Verlaat de slaapkamer (walk to), open de middelste deur, ga badkamer in, pak de emmer "bucket" en verlaat badkamer. 

Ga links naar de hond, gebruik (use) de emmer met Odie, ga terug naar de slaapkamer en gebruik de volle emmer op Jon die dan wakker wordt. 

Ga naar Odie terug en praat (talk to) tegen de hond zodat hij naar de eetkamer gaat. Ga rechts, open de rechtse deur en loop de keuken in. Ga links in de keuken naar de eetkamer. 

Klim (action) op de stoel en schop (action) Odie van de tafel. Spring na de scène via de stoel op de grond en terug naar de keuken. Scène.
Je moet Jon van de Mutant lasagne bevrijden.

Ga naar de slaapkamer van Jon, pak het hoofdkussen van het bed en je pakt een sleutel "key" (de hoofdkussen pak je niet). Pak de schaar "scissors" van het kastje.  
Ga terug naar de keuken, gebruik de sleutel op de rode deur, open de deur en ga naar buiten. 
Pak de stok "stick" die in de tuin ligt en ga terug het huis in. Ga naar de gang, gebruik de stok met de muizenval (niet op het kaas) en pak dan het stukje kaas "cheese".
Ga onder in het scherm naar de uitgangsdeur en een muizenhol. 

Praat in de muizenhol (mouse hole), praat met de muis Squeaky, geef na het gesprek het stukje kaas aan hem in ruil voor een sleutel "lockpad key"
Gebruik de nieuwe sleutel op slot van de koelkast in de keuken en open koelkastdeur.

Pak alles uit de koelkast "food" en je ziet in je inventaris wat je allemaal gepakt hebt. Ook heb je er een verzegeld doosje uitgepakt "sealed container", gebruik de schaar daarop, open het doosje (action) en er zit een speciale soep in "special soup". Gebruik (use) die soep op de Mutant (niet geven) en je komt na de scène bij de dierenarts.

Je hebt van de dierenarts Liz een opschrijfboekje "notepad" gekregen, gebruik het boekje op Liz ,vraag over wat je moet doen en zeg dan Bye. Je hebt een brief "letter" gekregen voor de moeder van Jon.
Je moet twee dingen doen (eigenlijk drie).
1. Krijg soep van de moeder van Jon
2. Vindt een plaats waar zij de soep tegen de mutanten kunnen gebruiken
3. Krijg drie katten die willen samenwerken

1. Krijg soep van de moeder van Jon

Ga door de deur en je hebt een overzicht van een kaart. Ga linksonder in het scherm naar een weg (outskirts). Gebruik de stok met de mutanthond en ga rechts in het scherm naar de kaart. Ga rechtsboven op de kaart naar de steeg (alley).

Praat met je vriend en vriendin, de katten Guido en Arlene. Gebruik de deken met het gat (hole) in de grond, loop rechts op het balkon, gebruik de schaar op de poster en je knipt er een been uit "cardboard leg", ga links/boven en klim naar beneden via de ladder. 
Ga terug naar de weg en gebruik het kartonnen been op de boom. Je lift nu, een auto stopt en neemt je mee naar een andere kaart. Ga op de kaart naar het huis van de moeder van Jon (Jon's parent's house).

Geef (give) de brief aan mum. Ze zal je vertellen welke ingrediënten ze moet hebben om de soep te maken.

Verlaat het huis en ga op de kaart naar de schuur (barn). Je ziet een machine met twee schakelaars, pak stro "straw", klik op de blauwe schakelaar (action - thick) (rood staat al goed op stro -straw, gebruik het stro in de machine en je hebt er een touw van gemaakt "rope". Je kan de knoppen bekijken of ze goed staan met 'look at'.

Ga op de kaart naar het bos (forest).

Je moet nu via de stenen in de rivier naar de overkant, gebruik de action handeling op de volgende stenen: onderste steen van links naar rechts de tweede, vooruit, rechts, rechts, links, links, vooruit, links, links en op de grond van de overkant (doe hetzelfde om terug te gaan naar de kaart).
Ga boven in het scherm, gebruik het touw op de tak (branch) in het midden van de bladeren 
Swing naar de overkant, ga naar het volgende scherm en pak een paddestoel "mushroom".
Ga terug naar de kaart op dezelfde als je gekomen bent en ga op de kaar naar het grote laboratorium (big lab).
Gebruik na de scène de emmer in de stroom om het giftige water te krijgen "toxic bucket".
Geef de ingrediënten aan Jon's mum (emmer met het giftige water en de paddestoel)

2. Vindt een plaats waar ze de soep tegen de Mutanten kunnen gebruiken

Ga eerst op de kaart naar de weg (road) en ga op de stadskaart rechts naar YuckTv.

Ga draaideur in, links en rechts ga je naar de studio waar de Mutanten zich verzamelen. Ga bij de ingang rechts en ga de trap op.
Ga verder naar rechts en je komt in een ruimte met  een computer en pijpen. Bekijk de computer, bekijk de pijpen (pipes) en activeer (action) de computer navigatie. Deze pijpen zijn voor de sproeiers in de studio waar later soep ingooit wordt.
Het doel van het spel is om een verbinding te maken tussen de waterbron (die je ziet zodra je het spel begint) naar A1 en A2. Met de witte pijltjes beweeg je het bord, met de I knop wissel je van kleur van de pijp, met de kromme pijl start je opnieuw, de >> start het water (deze gebruik je niet) en met de X verlaat je het bord. Je begint met de groene pijpen. Maak eerst een verbinding naar het groene/rode verbinding stukje links/midden/onder zodat er een groene verbinding wordt gemaakt (dus op het verbinding stukje moet je eerst daar naar toe met groen). Schakel dan over naar rood en ga met rood een kant naar A1 en de andere naar A2. Het water begint automatische naar een bepaalde tijd te stromen dus zog dat het water door kan stromen. Succes :). 

 

Als je dit gedaan hebt ga naar beneden, open de rechtse deur en ga kleedkamer van de clown Binky in. Open de kast en pak er de houten stelten uit (stilts). Pak bij de receptie een potje lijm (glue) van het bureau. 

 

3. Krijg drie katten die willen samenwerken

Eerst moet je met de 3 katten praten. 
Als het goed is heb je al met 2 katten gepraat in de steeg: Guido: die lasagne wil en Arlene die iets leuk wil om te bewijzen dat je haar lief vind. De derde is in het park. Ga naar het park 
Ga rechts, praat met de kat Nermal die een knot wol wil. 

GUIDO

Aangezien er geen lasagne meer in de stad te krijgen is moet je er een maken.
Je moet naar de supermarkt gaan om de ingrediënten kopen

In de supermarkt mogen geen huisdieren komen zodat je je moet vermommen en je moet geld hebben
Ga naar het huis van Jon (house op de map), ga naar de slaapkamer, open de linkse garderobekastdeur, pak een broek en een blouse. Ga naar je mand en pak de mand (bed), je pakt niet het bed maar je pakt en wat kattenhaar uit. Ga naar het park

In het park zit een man die allergisch is van katten als je dichtbij hem komt. Hij draagt een hoed. Save.
Beklim de boom en gebruik het kattenhaar met de man. De man moet niezen en zijn hoed valt op de grond die hij dan weer opraapt. Laad dan het spel terug om het kattenhaar weer terug te hebben of ga terug naar de mand en pak daar weer wat kattenhaar.

Beklim de boom en gebruik het kattenhaar met de man, wanneer de man zijn hoed gaat oprapen gebruik dan snel het lijm op de bank 
Wanneer de man opnieuw gaat zitten zal hij aan de bank vastgeplakt zijn. Nu moet je weer wat kattenhaar gaan halen Weer in de boom klimmen, kattenhaar met de man en pak zijn hoed.

Ga naar de supermarkt (supermarket), vermom je buiten door op de hoed (of broek.blouse) te klikken met action en ga de supermarkt in. Je kan alles onderzoek maar je moet eerst het recept weten van de lasagne. Pak achter in de winkel een Lasagna doos, bekijk de achterkant van de lasagne doos. 
Pak alle ingrediënten (loop door de winkel): het pak lasagna heb je al, ham, vlees (ground beef), mozzarella kaas, tomaten, spinazie (spinach). Als je dan de winkel verlaat zal de bewaker je tegenhouden omdat je niet betaald hebt en je moet alles terug geven. Ga naar de dierenarts. Ze zal zeggen dat ze Jon naar huis heeft gestuurd.

Ga na het gesprek naar huis, ga naar de badkamer waar Jon nu een bad neemt, pak zijn portefeuille (wallet) uit zijn kleren die op de grond liggen.

Ga dan terug naar de supermarkt, vermom je weer, pak alle ingrediënten die op de lasagna doos worden vermeld, geef portefeuille aan kassier en ga naar huis terug.  Ga naar de keuken en je gaat een lasagne maken
Ga naar de steeg terug en geef de lasagne aan Guido.

ARLENE

Zij vraagt iets om je liefde voor haar te bewijzen. Ga naar huis, ga de achtertuin in via de keuken,  je kan nu een bloem pakken (zorg dus wel dat je met Arlene hebt gepraat). Ga naar de steeg en geef de bloem aan Arlener.

NERMAL

Nermal kan je in het park vinden en wil een knot wol hebben. Als je daar onder in het scherm door gaat zie je 2 Mutanten spelen met een bal maar die moet je niet hebben. Pak de rookbom die daar rechts van hun ligt.
Ga naar de dierenarts Liz, verschuif (move) de kruk, klim op de kruk (action), open de kastdeuren en pak het medisch materiaal (medical stuff). Je zal een bal van katoen pakken (cotton). Spring van de kruk en ga naar de schuur (barn).
Zet de machine op katoen (niet op wol) - zet rood op katoen (midden - bekijk de knoppen of ze goed staan - cotton) en blauw bovenaan op dik (thick). 

Gebruik het katoen in de machine en je hebt een knot wol. Ga naar het park en geeft de wol aan Nemal. 

Ga naar de kaart en nu zal er een scène komen voor de ontmoeting met de Mutants in de TV studio (komt er geen scène moet je nog even met de 3 katten praten).

Na de scène, gebruik (action) de rookbom, de soep gaat door de sproeiers en vernietigen de Mutants.  Einde

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

GameSolves
Henk

www.000webhost.com