26-12-2009

Cosmo Quest

Free fan avonturen game

Verhaal: Jaar - Ver in de toekomst. Plaats - Gele Mistige Melkweg, ergens op een brug tussen de Rhomul en het Federatie stelsel.

De zon verdwijnt langzaam onder submissie van een zwart gat dat niemand voordien wist. Doe je plichten als ingenieur die de temperatuur van de Zon waarneemt.

Je (Apo Lanski) merkt een klein probleem met de shuttle toen je met de nachtdienst begon. Het landen op een kleine planeet genaamd Zhena was een wijs besluit, omdat je shuttle een oude derde generatiemachine… is

Download gratis deel 1 - 4

 

Oplossing Hoofdstuk 2

Oplossing Hoofdstuk 3

Oplossing Hoofdstuk 4

Cosmo Quest I: To Find A Sun

Hoofdstuk 1

 

Planeet Zhena

In je inventaris heb je al een Mes en je Identiteitskaart. Ga rechts en zuid. Gebruik je mes, op het Tentdoekje (2 van 350 punten).

Terug naar de Shuttle. Gebruik het doekje in het uiteinde van de slang met olie en je hebt Olie op het doekje  (5). Kijk in de slang (6). Ga links. 

Hier is een vulkaangrot die te donker is om te betreden. Ga zuid. Zie rechts van de modderpoel een plant met een dop.

Gebruik het doekje met olie op de plant (9). Verlaat het scherm en ga terug. De dop van de dode plant is nu geopend. Pak de Dop (shell , 11).

Open de motorklep van je shuttle en onderzoek de motor. Vul de dop met water (13), gebruik het water in de motor en sluit de motorklep (17).

Stap aan de zijkant in de shuttle. Bekijk de monitor met de coördinaten: 22:5 - 8:1 - 27:4 - 31:2 - 19:3 - 38:6 - 20:1 - 43:5.

Bekijk de identiteitskaart, in je inventaris en zie de coördinaten van het Radion Space Station. De coördinaten heeft 6 rijen met cijfers. 

Gebruik de coördinaten die je op de monitor ziet met de coördinaten van je identiteitskaart.

22:5 staat voor rij 5 en het 22ste cijfer in die rij = 2. Doe dit ook zo met de andere coördinaten en je hebt dan: 2 9 0 9 7 6 2 6. 

Klik linksonder op het toetsenbord om de koers in te geven - 2 9 0 9 7 6 2 6. 

Zie 2 berichten geschreven aan de linker en rechterkant, iets boven de voorruit (19)

Druk op de rode knop van de automatische piloot (20). Druk op de rode startknop (vierkantje, rechtsboven in het scherm, iets boven de voorruit - 25). 

De shuttle start en gaat naar de uitgezette koers. Onderweg praat je in de monitor met Kapitein, Hurghatha (41).

Druk na het gesprek weer op de rode startknop en je zet koers naar Motormotel, Jaro en je landt daar omdat je shuttle gerepareerd moet worden, (43).

 

Motel

Zie linksboven een planeet (46). Praat met de bewaker. Gebruik het oliedoekje, in zijn gezicht (48). Ga links/achterom.

De ijzeren personeelsdeur heeft vele gaten en een slot. Gebruik het oliedoekje in een gat (54). Ga terug en loop rechts/achterom. 

Hier is het bedieningspaneel voor de ventilatie van de luchtcirculatie. Draai de luchtcirculatie naar rechts (rode pijl in het midden).

Zet beide zuurstoftanks aan (geen kruisje in die vakjes). Zet de onderste, rechtse ventilator aan.

De andere 2 ventilators moet gesloten zijn (x in het vakje). Activeer het systeem en praat weer met de bewaker (70).

 

Bar

Praat met het meisje, T'ju, aan de bar, met het rode haar (75). De barkeepster praat niet met je als je niks wil bestellen. Ga achterom de bar.

Onderzoek daar de afvalemmer en je pakt er een Gekookt Gepeld Ei uit (85). Praat met de, Ayatolian. Heeft niets te zeggen.

Ga zuid en praat met de receptioniste. Zie rechtsachter je, tegen de muur een verlopen certificaat hangen die je leest (92).

Ga terug naar de bar en praat weer met, T'ju (95). Pak van een barkruk een Businesskaart (121). Terug naar de receptie.

Gebruik het ei op het verlopen certificaat (115). Gebruik het ei/zegel op je identificatiekaart (146) en toon het dan aan de receptioniste (160).

Je stapt in de lift en je wordt opgesloten in een cel.

 

Cel in de woestijn

Pak in de cel een Steen (170). Zie, buiten de cel een pijp die je niet kan bereiken. Gebruik de steen op de pijp en de traliedeur opent (190).

Ga rechts naar een andere scherm (rechts van de massieve deur).  Kijk in de linkse geopende deur en je ziet 2 figureren die het zwarte gat controleren (215).

Lees de folders, in de opening van de woning, rechts/onder en je leest 4 berichten (224). Op 3 berichten lees je een frequentie?

Ga door de tunneldoorgang en loop verder de woestijn door. In de woestijn zie je 2 bogen uit het zand steken. Onderzoek die.

Ga verder de woestijn door tot je bij een deksel komt, ingegraven in het zand. Probeer de deksel te openen.

Ga terug naar de 2 ingegraven bogen en gooi de dop in een boog (ventilator).  Je hoort iemand praten en hij geeft een soort klop code (236).

Ga terug naar de cel. Klop daar op de garagedeur (251). Ga terug naar de deksel in de woestijn en zie de zender (transmitter).

Klik op de zender en tik de frequentie in : 2760 (275).

Deze frequentie is van de folder van dag 1 toen je een gesprek met de kapitein had en zo weet je dat dit zijn frequentie is.

Ga terug naar je cel. De Shuttle is geland (300). Ga terug de woestijn in en loop door tot je bij Shuttle 2 komt (310).

 

Radion Space Station.

Steek het bruggetje over, loop rechts naar een intercom, gebruik de intercom (320) en heb een gesprek met de kapitein (340).

Ga terug over het bruggetje en loop rechts naar het einde - 350.

 

Einde hoofdstuk 1

 

Cosmo Quest II: To Find A Sun

Hoofdstuk 2

 

De federatie is nog sterk (dankzij - Apo Lanski) maar de Rhomulians zijn er niet over eens van het sterven van de Zon!

Je bent terug op space station Radion en hebt een order van de kapitein gekregen - "wordt bemanningslid op de Pitla".

 

Radion Space Station

Je start waar deel 1 eindigde. De ID robot herkent je niet. Zie in de hal, het grote scherm van het zonnestelsel heelal (3). Ga links (achter) en gebruik het sensorpaneel.

Zet de level op Extra High en de Mode op MGN. Ga links naar de loopbrug. Steek het bruggetje over en loop rechts naar de intercom. Hier is het kantoor van de Kapitein. Blijf voor de deur staan tot de robot daar ook is. Loop terug naar de hal (de robot blijft voor de deur zweven) (21). Ga nu op de gang naar de rechterzijde.

Praat met Nia Uvo over de update van je identiteitskaart (4/25). Praat door en maak een compliment (3/28). Neem de lift naar beneden en je komt in de bar. Doorzoek de afvalemmer. Er ligt een gedicht in de afvalemmer. Iemand hield niet van gedichten. Zie de eerste letter van elke regel. Het spelt Nia Uvo. Ga naar de rechterzijde en praat met Luitenant Jan Gazar. Hij zit te schrijven en wil niet gestoord worden (5/33). Hij heeft een liefdesprobleem (hij is JG van het gedicht, Nia is het probleem). Praat met de groep personen over de renovatie van het ruimtestation (10/43). Ga rechts en je gaat via de lift naar het balkon. Neem op het balkon de lift aan de linkerzijde. Hier zijn de verblijfcabines van het personeel. Praat met de beveiligingsman, Kohen. Zijn scanner registreert een activiteit. Vertel hem dat je er naar zal zoeken (2/45).

Ga terug naar het balkon. Kijk, als je deze lift uitstapt omhoog. Zie tegen de muur op de linkerzijde een vreemd object dat daar niet behoort, (je ziet het niet zo in het scherm. Klik met de vergrootglas cursor in dat gebied - 10/55). Ga terug naar Kohen en praat met hem. Hij zal je naar de beveiligingsruimte sturen en hij zal de bewakingsrobot afleiden (5/60). Je loopt automatisch naar het bedieningspaneel. Je hebt het wachtwoord niet en Kohen weet het ook niet. Het wachtwoord heeft Jan ingevoerd. Zal het wachtwoord het probleem van Jan zijn! Klik op "save mode", tik "niauvo" in als wachtwoord en je hebt toegang (24/84). Het gegevensbestand is nu gezet op "save mode" en de bewakingsrobot is uitgeschakeld. Ga terug naar Kohen - tweemaal zuid en dan rechts. Hij is er niet meer, maar heeft zijn identiteitskaart op de grond laten liggen. Pak zijn identiteitskaart. Bekijk de achterkant en zie cijfers. Dit zijn nieuwe locatie codes. Aangezien dit de mask- identiteitskaart van Pitla is, vertaal het naar de correcte coördinaten: lijn 2, 9de cijfer (1): lijn 5, 14de cijfer (1): lijn 3, 20ste cijfer (7) en lijn 1, 17de cijfer (6). Ga terug naar de "Raed Bar".

Naast de bar staat een arcademachine. Speel het "Diamond mine III" videospelletje en win het spel om een certificaat te winnen (komt automatisch in de inventaris als je wint. Als je alle diamanten opgeraapt hebt moet je daarna het poppetje terug naar de start plaatst loodsen - linksonder: 20/104). Ga naar de linkerzijde en praat met de vriendelijke nerveuze man, die alleen bij het tafeltje staat. Hij heeft een cadeau voor zijn neef nodig maar de winkel is gesloten. Geef hem het certificaat. In ruil daarvoor geeft hij je een onderdeel voor een shuttle: "Radioactivity Block Spary" (20/124). Verlaat de bar op de linkerzijde en ga terug naar boven. Ga op de gang naar rechts. Hier staat de shuttle van kapitein Hurghathal. Stap in de shuttle. Gebruik de "Radioactivity Block Spary" op de rechterkant van het dashboard (10/134). Gebruik dan het toetsenbord om de bestemmingscoördinaten in te toetsen. Zet koers naar Pitla: 1176. Trek aan de rode hendel in het midden om daar naar toe te vliegen (30/164).

Anteelan Border Police Department

Ga rechts naar de man die naast de haard staat. Bekijk de man - hij is niet gelukkig (4/168). Probeer met hem te praten maar hij zal niet antwoorden. Lees het pamflet op de pilaar  (3/171). Het zegt dat het departement gesloten is. Praat met de agent en vraag hem om een vignet. Dat is niet mogelijk. De andere man wacht al 9 uren. Vraag de agent om de naam van zijn ontvoerde broer. Het is Vendor …. Ven! Hij is de man in de woestijn die je in deel 1 ontmoet hebt. Save het spel. Vertel de man naast de haard het nieuws en waar hij zijn broer kan vinden. Je krijgt zijn Vignet (10/181). Je vliegt terug naar Pitla. Er zal een meteoorregen op je afkomen. Wanneer je erin slaagt om de meteoren te vermijden zal je veilig Pitla bereiken (8/189). Je kan tussendoor ook saven met F5.

 

Pitla

Je moet iemand vinden die je aankomst kan bevestigen. Gebruik de ladder tegen de pijler en daal naar beneden. Bekijk de ventilatieschacht op de rechterzijde  (2/191). Pak de blauwe lamp van de ladderpijler (10/201). Ga het tunneltje in en je neemt de lift. De robot houdt je beneden tegen en zegt dat je de blauwe lamp terug moet hangen. Hang de lamp terug aan de pijler en ga weer via de lift in de tunnel terug naar beneden. Nu mag je wel verder. Ga naar de linkerzijde en zie drie tunnel doorgangen. Twee (A en B) worden bewaakt door een robot en de derde (zonder teken) is toegankelijk. Ga in die tunnel maar het is te donker in de kast. Ga rondom aan de linkerzijde en zie de ingang van de recreatiezaal. Naast de ingang pak je uit de vuilnisbak een kapotte helm (10/211). Ga de recreatiezaal in. Bekijk de paaltjes. Op een paatje hangt een nylontouw, maar je kan het niet met de blote handen pakken. Gebruik je mes op het touw om het te nemen (5/216). Verlaat de zaal en ga links verder. Bekijk het ventilatorapparaat en zie dat het op open staat (2/218). Ga terug naar de 3 tunnels met de bewakerrobot. Praat met de robot en hij zegt dat er binnenkort iemand aanwezig zal zijn (5/223). Ga terug via de lift naar de ruimte met de blauwe lamp en ventilatieschacht. Pak de blauwe lamp. Combineer de lamp met de helm in de inventaris. Combineer dan de helm/lamp met het touw. Gebruik dan de helm in de ventilatieschacht (30/253). Ga terug beneden naar het ventilatorapparaat. Pak de helm/lamp/touw die nu voor het apparaat ligt (5/258). Ga terug naar de 3 tunnels en nu kan je de linker tunnel in omdat je de blauwe lamp bij je hebt, (5/263). Je bent in de onderhoudskast. Tegen de muur hangt een uniform van het schoonmaak personeel. Pak uit het uniform een laserpistool, (10/273). De gereedschapskist is gesloten en kan niet geopend worden. Zodra je de kast verlaat, wordt het gebouw getroffen door een torpedo en beeft het hele gebouw. Je hangt dan aan de rand van een gat in de vloer. Gebruik je helm om je tegen de val te beschermen (11/284). Je hebt de val overleeft. Zie het monitorscherm om de informatie van de huidige status te lezen (5/289). Gebruik dan het toetsenbord om de deur van de cryogene kamer open te schuiven. Je gebruikt een shuttle om het station te verlaten, (10/299).

 

Kusur-XT2

Je moet snel water en voedsel vinden anders zal je verhongeren en uitdrogen. Je hebt nog steeds een ei in de inventaris. Gebruik het mes op het ei om de inktschaal te verwijderen (5/304). Gebruik het ei om het op te eten (5/309). Gebruik je mes op de steen om het te scherpen (5/314). Ga rechts van de shuttle - tussen de heuvels. Hier staat een bamboeboom. Gebruik het mes om er één bamboestok vanaf te snijden (5/319). Ga achter de bamboeboom rechts verder. Recht voor je zie je een kleine opening in de berg. Je kan het water zien maar niet bereiken (2/321). Gebruik de bamboestok in de opening in de berg om zo het water te drinken (5/326). Van hier loop je naar de linkerzijde - tussen de heuvels. Je komt in een openplek aan de zee. Er ligt een doodlichaam op de grond en een agressieve krap komt op je af (10/336). Pak het locatie scanapparaat "Locator" van de dode vreemdeling (5/341). Pas op dat de krab je niet te pakken krijgt. Loop snel terug naar de shuttle (de krap achtervolgt je). Ga voor de shuttle naar de linkerzijde. Verberg je achter de struik. Wacht tot de krab verward wegloopt (6/347). Onderzoek de struik (2/349). Ga 2x naar links en dan rechtsboven in het scherm verder door. In de verte zie je en verlichte struik. Pak van de struik een gloeiende parel (5/354). Ga zuid naar het lagere gedeelte van het scherm (rechtsonder in het scherm), ga 2x rechts. Je bent in het scherm met de struik, maar nu ben je achter de heuvels van de struik. Ga daar rechts en je komt bij een telescoop. Kijk door de telescoop en zie een boom en een iets wat op een diamant/krab lijkt. Gebruik de telescoop om de lens te bewegen maar het zit vast. Naast de telescoop is een tas. Pak uit de tas een vertaalapparaat "translator" en een schijnwerper (5/359). De vertaler werkt maar de schijnwerper heeft geen lamp. Combineer de gloeiende parel met de schijnwerper (10/369). Ga 2x links en zuid bij de kleine krater. Ga hier links en zie een opening in een heuvel. Ga daar in en je gebruik je schijnwerper (5/374). Ga in de grot naar links. Pak de handschoenen van het patrijspoortje (5/379). Trek aan de hendel, rechts van de transporter om de poort te activeren. Stap in de transporter (De transporter verandert materie in energie, die naar een andere locatie gestraald wordt. Hier wordt de energie weer omgezet in materie). Onderzoek het ruimteschip en je zal het automatisch van dichtbij bekijken. Je ziet een gedeelte van het landingsgestel. Bekijk het piratenteken (3/382). Gebruik je mes op de draden om de draden door te snijden (10/392). Het indicatorapparaat zal in de inventaris komen. uitgaan. Stap terug in de transporter poort, verlaat de grot en terug in de buitenwereld.

Ga 2x rechts. Dan om de krater naar de linkerzijde. Gebruik hier de indicator en luister naar de piepjes (rechtermuis klik op de indicator). Ga opnieuw naar de linkerzijde. Luister opnieuw naar de indicator. Het piept sneller. Loop naar het midden van het scherm en gebruik opnieuw de indicator: Een lift komt neer. Je stapt op de lift en brengt je naar de top van de heuvel (5/397). Loop naar de linkerzijde en zie een gebouw. Via de vertaler kan je de man vertellen dat je ongewapend bent. Bekijk in het gebouw de terminal. Je ziet een wirwar van karakters. Klik op het scherm. Je kan sommige woorden onderscheiden. Klik/kijk naar “give them the coordination of Ayatolia” (4/402). Ga naar de man. Hij hoorde je over de gevangene en de man die je voordien ontmoette. Dan vraagt hij om de coördinaten. Bekijk het vignetkaartje in je inventaris. Er zijn sommige coördinaten en ook die van Ayatolia. Geef het vignet aan Silia (7/409). Je vraagt aan Silia om mee te komen want je kan hem als navigator gebruiken. Hij zal je een kaart geven We stappen in de shuttle en vliegen naar:

Ayatolia

Silia zal scannen of er levenstekens zijn en je zal even moeten wachten. Praat met Silia. Vraag over zijn geslacht. Toon dan je laserpistool aan hem en vraag of hij een oplader heeft. Hij heeft er geen maar hij geeft zijn opgeladen laserpistool aan Apo (4/414). Silia ontdekt zeven indringers. Je moet naar de heuvels gaan en hen neerschieten wanneer je ze ziet. Aarzel niet en schiet ze allemaal neer, op een na (6/420). De leider zal gevangen genomen worden en gehersenspoeld. Je kan alles verklaren aan de Federatie (4/424). Je neemt eerst een verdiende rust en zal later alle details vertellen (5/429). Dan kan je een zon gaan zoeken…

Mis 11 punten. Ik denk dat je die kan krijgen met iets te onderzoeken of met iemand te praten?

 

Einde hoofdstuk 2

Cosmo Quest III: The Mines of Isagor

Hoofdstuk 3

 

Ruimteschip
Kijk naar het uniform, die aan de muur hangt. In het uniform is een 'messenger' maar er is geen bericht op dit moment. Loop naar links en controleer de statusscherm en navigatiescherm. Loop terug naar rechts en de 'messenger' begint te piepen. Gebruik het uniform, om de 'messenger' te nemen (3 / 3). Er is 1 nieuw bericht. Kijk naar de 'messenger' in je inventaris en lees het bericht van Nia. Ze heeft je hulp nodig en geeft je de coördinaten (5 / 8). Loop naar links en gebruik het navigatiescherm. Het scherm is verdeeld in vier vakken die weer verdeeld zijn in kleinere. Gebruik de grote vak in de rechterbovenhoek (Q1). Tel in dit vak 5 vakjes naar rechts en 3 vakjes naar beneden. Klik de + cursor aan het handje in dat vakje om de koers naar Isagor te zetten, (10/18). Verlaat het scherm en gebruik de snelheid schakelaar aan de rechterkant van het navigatiescherm, om de snelheid te verhogen naar Isagor (5 / 23). Wacht tot je landt.

Isagor
Na enige tijd bereik je Isagor (7 / 30). Na de landing ontvang je een zwak 'Bio-signaal'. Kijk naar het vat aan de linkerkant. Pak de koevoet (4 / 34). Loop naar links en van daar naar het noorden. Op een rots zie je een apparaat. Kijk naar het apparaat. Het is een vingerafdrukscanner (5 / 39). Kijk naar het midden van het apparaat. De scanner reageert niet op koud, dood vlees (5 / 43). Loop naar links waar je vandaan kwam en vervolgens naar rechts in het midden. Hier is een 'Crystal' fruitboom. Pak de vrucht van de boom (6 / 49) en onderzoek het in je inventaris. Het is geen eetbare vrucht. Loop naar rechts en zie een lichaam aan de rechterkant. Kijk naar het lichaam. Het is het lichaam van een Harg. Gebruik het lichaam om de bevroren vinger van de Harg te nemen (8 / 57).

Loop naar links en kijk opnieuw naar het apparaat. Probeer de vinger op het apparaat, maar het reageert niet. Loop naar links, dan naar het zuiden, terug naar de shuttle. De motoruitlaten zijn nog steeds warm. Gebruik de vinger daarop, om de vinger te ontdooien. (7 / 64). Loop naar links en naar het noorden. Kijk naar het apparaat. Gebruik de vinger op de vingerafdrukscanner en hoor een geluid van een deuropening (10/74). Loop naar het zuiden en bij de fruitboom ga je nu  linksaf. Zie rechts een opening in de rotsen, van een metalen deur. Voor je is gebarsten ijs en water. Kijk naar het water. Het water ziet er goed uit. Ga door de rots opening.

Bunker
Aan de linkerzijde is een gesloten kastje. Open het kastje met je koevoet. Je pakt een 'keycard' en een batterij oplader uit het kasje (10/84). Kijk in het kasje en zie een label met vreemde tekens. Je moet deze tekens onthouden. Gebruik de 'keycard' in de kaartlezer op de achterwand. Je hoort weer een geluid van een deur (4 / 88). Loop de trap af en ga door de deur aan de rechterkant. Je ruikt olie. Je bent allergisch voor olie,. Je moet ervan niezen. Gebruik de robot voor je en voer de bovenste rij tekens in, die je zag op de label in het kasje. Nummer de knoppen van links naar rechts, 1 t/m 12. Druk op de knoppen: 4, 2, 7, 6 en 5. Druk dan op knop 12. De robot drukt op de groene liftknop en de lift is nu toegankelijk, (7 / 95). Loop naar de liftdeur en het zal open schuiven. Klik in de lift op het paneel, om naar beneden te gaan. Een Harg bewaakt iets. Blijf in de tunnelopening, omdat je nog steeds moet niezen als gevolg van je allergie. De Harg zal vertrekken en loop dan naar de plaats waar hij stond. Pak de plastic veldfles (5 / 100). Loop naar rechts. Hier hangt een net. Pak van het net de afstandsbediening  (7 / 107). Omdat je nog steeds moet niezen, kan je niet verder gaan. Loop door de tunnel naar de lift. Boven ga je links en verlaat de bunker.


Buiten gebruik je de veldfles in het water (10/117). In je inventaris combineer je de anti-allergie pil met het water in de veldfles (15/132). Drink van het medicijndrankje, om het niezen te stoppen (10/142). Ga rechts weer terug door de opening en ga de trap af. Ga door de deur rechts en loop naar de lift. Gebruik het paneel in de lift, om  terug te keren naar beneden. Kijk naar de afstandsbediening in je inventaris. De batterij is leeg. Combineer de batterij oplader met de afstandsbediening, om het op te laden (8 / 150). Wacht tot de Harg weer weggaat. Gebruik de afstandsbediening op de ontvanger, uiterst rechts op de bodem. Een mijnwagentje rijdt je de mijnen in (12/162). Hier luister je een gesprek af tussen 2 Hargs.

Mijnen
Je verbergt je achter de vaten, zodat de Harg je niet kan zien. Je kan je dus niet verplaatsen. Pak een brokje erts (3 / 165). Gebruik de erts op het paneel aan de linkerzijde. De Harg zal weggaan (20/185).  Zie een gat in het vat aan de rechterkant. Gebruik je veldfles in het gat, om het te vullen met olie (8 / 193). Op de achterwand pak je een gewicht bol (6 / 203). Verlaat de kamer aan de linkerkant. Hier vind je Nia opgesloten. Dan hoor je voetstappen. Wanneer de Harg weer verdwenen is, geef de mobiele teleporter in de inventaris aan Nia en ze zal je vertellen over de stevige deur tussen de cellen (20/223). Praat weer met Nia, en vraag over de tekens op de deur. Ze zegt iets over een gedraaide C  en een gespiegelde L (10/233). Ga naar rechts en je loopt naar het paneel. Nummer de knoppen van links naar rechts, 1 t/m 12. Druk op knop 5 (15/248). De deur tussen de cellen wordt geopend. Nu de bemanning veilig is, moet je hier uit.

Ga naar links en loop naar de lift, rechtsonder in het scherm. Je gaat naar de bovenverdieping. Hier loopt een Harg. In je inventaris: combineer de koevoet met de gewicht bol (20/268). Gebruik deze combinatie op de stalen kabel. De Harg is uitgeschakeld (25/293). Loop verder naar links om het ruimtevaartuig te vinden. Gebruik het ruimteschip. Het heeft geen brandstof. Gebruik de veldfles met olie op de tank opening aan de zijkant van het ruimteschip om het te vullen met brandstof (6 / 303). Gebruik het ruimteschip om naar binnen te gaan. We verlaten Isagor.

Zigobi Orbital Restaurant
Het herkenningsysteem, dat toestemming geeft om te landen, heeft je gedetecteerd als een indringer, zodat je op de dichtstbijzijnde locatie moest landen. Loop door de tunnel aan de rechterkant, naar het restaurant. Probeer met de mensen te praten. Je hebt een vertaler nodig. Op de muur bij de ingang is een automaat. Het verkoopt vertalers, maar je moet daarvoor 3 Zinki munten hebben. Kijk naar de serverende robot. Het is een oud model (2 / 305). Praat met de droid robot. Ze zijn niet slim en worden bestuurt via een paneel (2 / 307). Loop 2x naar rechts, naar een lege tafel. Achter op de muur is het bedieningpaneel voor de robots. Kijk naar het paneel. Alle lampjes zijn groen. Ga uit de close-up van het paneel en pak een mes uit de beker aan de rechterkant (5 / 312). Gebruik het mes op de rolluik koord aan de linkerkant (10/322). Verlaat de kamer aan de linkerkant en ga rechts weer terug. Kijk naar het bedieningpaneel en een lampje knippert nu.

Druk op de knop van het knipperende lampje (5 / 327). Loop 2x naar de linkerkant. De robot bedient nu die tafel. Hij laat een munt vallen. Pak de Zinki munt (8 / 335) en kijk naar de munt in de inventaris. Het heeft een gat. Combineer de koord met de munt (12/347). Gebruik dan de munt op de automaat om een vertaler te kopen. Praat met de vrouw Ada aan de rechterkant en blijf praten tot ze over haar gok vriend vertelt en over de gokkamer in het restaurant (5 / 352). Loop naar rechts en praat met de Barabat bewaker voor de ingang. Je moet een lidmaatschapskaart hebben. Loop rechts naar de kamer met het bedieningpaneel en nu staat er een kok achter de balie. Praat met hem en je vertelt over de slecht functionerende robot. Geef hem de droid-2-droid brochure en hij geeft je een lidmaatschapskaart (10/362). Zit de kok niet achter de balie, loop dan wat op en neer, tot hij er wel zit?. Loop naar links en toon de lidmaatschapskaart aan de Barabat.

 

Kijk in de game room naar de spelende mannen. Kijk naar de Ada mannetje. Het is de vriend van de Ada vrouw die op hem zit te wachten. Je staat naast een opiumvruchten warmer. Gebruik je opiumvrucht in de inventaris met de andere opiumvruchten in de warmer. Gebruik dan je mes op je opiumvrucht om het in schijfjes te snijden (6 / 368). Leg de schijfjes dan tussen de andere opiumvruchten in de warmer. Iedereen zal in slaap vallen (10/378). Naast Harg-Xoval is een papieren map. Pak de map om wat belangrijke documenten te krijgen betreffende de rechten van de mijn (10/388). Doorzoek de Harg-Xoval om een vergunningpas te krijgen (15/403). Loop buiten naar je ruimteschip. Loop naar het ruimteschip en open het luik. Je vliegt weg van het restaurant (17/420).

Einde

 

Cosmos Quest IV: The Ayatolian March

Hoofdstuk 4

 

De hoofdpersoon is Nia (LSS ingenieur), een terugkerende personage uit de serie en ze is gevangen in het midden van een intergalactische geschil.
Kijk /onderzoek en probeer alle hotspots voor de maximale 700 punten te krijgen.

Gevangeniscel
Kijk rond. Kijk in de vuilnisbak (trash bin) voor een close-up.
Neem de stukjes papier met het gedicht van Jan Gazar (poem) eruit.
Neem de ijzerdraad (wire) links van de vuilnisbak. Exit de close-up.
Lees het gedicht van Jan Gazar (poem) in je inventaris.
Kijk in het kastje tegen de muur (cabinet).
Neem de handspiegel (mirror) en handgreep (handle).
Combineer in je inventaris de handgreep met de ijzerdraad.
Gebruik deze combinatie op de stok (stick) tegen de opening van de wasstortkoker (laundry tube), om de stok te nemen.
Combineer dan de stok met de spiegel en dan de stok/spiegel met de ijzerdraad.
Gebruik dan de spiegel vastgebonden aan de stok op het paneel, rechts buiten de cel.
Je weet de cijfercombinatie niet. De combinatie is verborgen in het gedicht. Lees en ontcijfer het liefdes gedicht.

Let wel op dat het gedicht in stukjes is gescheurd en je het dus niet in de juist volgorde leest.
Noteer de cijfers in het gedicht:

Two (2) hearts at as one (1)
Wandering in seven (7) nights
Separated they will die
For (4) their love they have to fight.

Druk deze cijfercombinatie in op het paneel: 2174 en klik op enter (pijlknop).
Verlaat de cel en glijd door de opening van de wasstortkoker naar de wasruimte.

Wasruimte
Pak linksachter de magneetschijf (magnetic disk). Ga naar rechts.
Probeer het kastje te openen. Gebruik de magneetschijf op het kastje.
Gebruik het bedieningspaneel tegen de muur (control panel), om het systeem te herstarten (Reset).
De schijf voorkomt de afsluiting van het kastje. Neem de magneetschijf terug. De kast is nu open.

Neem er een laserzwaard (sword) uit, kleine zuurstoftank (oxygen tank) en een dagboekkaart (diary card).
Ga links en gebruik de laserzwaard op de robot (droid). Je hakt er dan zijn hand af. Pak de robothand op de grond.
Gebruik de handrobot op het paneel rechts van de liftdeur en stap in de lift. Filmpje.

Ruimtekist
Je ligt in een ruimtekist en er is een gebrek aan zuurstof.
Gebruik de zuurstoftank op de zuurstof contactdoos (socket). Filmpje.

Handelsdepot: Kelder
Je bent in de kelder van een handelsdepot, verborgen in een meteoriet.
Loop over het bruggetje naar de doos (box).

Kijk erin en neem de kaartlezer (card reader).
Je zag ook een klein schepsel (Hoggit) weglopen. Ga links.
Zie de Avies plantage die zuurstof produceert voor het depot.
Neem de pomp (pump) op het vat rechts van de Avies.
De Hoggis is gevangen in een kooi. Ga 2x rechts.
Neem de lege jerrycan (container) op de grond voor de schiponderdelen (ship components).
Ga verder naar rechts (go behind). Stap in de kleine ruimteschip.
Je neemt een sleutel (key) en een vertaler (translator) eruit.
Gebruik de sleutel op de brandstofklep (fuel lid) van het ruimteschip.
Gebruik de pomp op de brandstoftank (fuel tank).
Gebruik dan de jerrycan op de pomp het het te vullen met brandstof.
Ga 3x links naar de Avies plantage. Bevrijdt de Hoggit uit zijn kooi (trap cage).
Gebruik de volle jerrycan op de brandstoftank van de motor (starter).
Start de motor en zie een filmpje. De uitgang is nu open.

Ga 2x rechts en rechtsonder door de buis naar de uitgang (go up).
Je verlaat de kelder naar de middenverdieping.

Handelsdepot: Middenverdieping
Luister naar het gesprek tussen een bezoeker en man uit het depot.
De bezoeker wil oude ruimtevaartuigen kopen voor de Dengra museum.
Hij wil de ruimtekist zien waarmee je kwam. Filmpje.

Ze zitten dan opgesloten in de kelder en je hebt toegang tot de middenverdieping van het depot.
Ga onder in het scherm in het kleine ruimteschip en je neemt een magnetische machtigingskaart eruit.
Ga rechts naar de luchtsluis (airlock) en zie twee ruimteschepen.
Ga links terug. Kijk naar de gedenktegel (plaque) en gedenkbuste (memorial).
Gebruik de laserzwaard op de gedenktegel en neem het edelmetaal (precious metal).
Je hebt een magnetische machtigingskaart, zodat je de lift kan gebruiken.
Stap in de lift (elevator), druk op de knop (button) en je gaat naar de bovenverdieping van het depot.

Handelsdepot: Bovenverdieping
Hier is een LSS technicus (engineer). Je bent een LSS ingenieur, weet je nog?
Praat met de technicus tot hij je een rode antistraling gom geeft (gum ).
Praat met hem totdat hij niets meer te zeggen heeft of zich herhaalt. Ga 2x naar links.
Praat met de koopman (trader). Je vertelt hem over de Hargs en Ayatolians.
Ga naar rechts. Klik op de deur sensorpaneel, maar er gebeurt niets.
Wacht op de robot - ga rechts uit het zicht staan.
De robot zal de deur openen en naar binnen gaan.
Gebruik dan de rode gom op de deur sensorpaneel en wacht.
De robot komt terug en de deur blijft nu open. Ga naar binnen.
Praat met Laroth. Hij verkoopt een ruimteschip.
Geef hem het edelmetaal en je koopt een ruimteschip.
Pak rechts de elektronische sleutel tegen de muur.
Verlaat de kamer en ga naar rechts.

Gebruik de elektronische sleutel op het elektronische slot.
Het LSS paneel opent. Klik erop en de LSS monitor van de technicus werkt weer.
Praat met de technicus en hij zal vertrekken.
Gebruik de kaartlezer op de oplader (charger) links van de LSS monitor.
Combineer dan de dagboekkaart met de werkende kaartlezer.
Onderzoek de kaartlezer en lees het dagboek van iemand.
Schuif ongeveer 17-18 keer naar beneden.

Lees meer over Q8 (1891,7760) - de coördinaten van een vreemde plaats.
Ga rechts in de lift naar de middenverdieping.

Ga rechts naar de ruimteschepen in de luchtsluis.
Stap in het voorste ruimteschip.
Filmpje - kleine Hoggit zal je helpen

Planeet: Talano-Asarabi

Woestijn
Je komt in een woestijn op de planeet.
Het ruimteschip dat je gekocht hebt van Laroth is niet in een goede conditie.
Je moet het repareren. Ga rechts en praat met de piloot tot hij niets meer te zeggen heeft.
Bekijk de pakketten die hij moet afleveren. Controleer en pak de groene verpakking (green package).
De piloot zal vragen of je die wil bezorgen aan de man in het dorp.
Praat met de bewaker (guard) voor het gebouw. Hij zal je niet doorlaten.
Ga naar links en ga in je ruimteschip. Je vliegt naar het dorp.
Ondertussen zie je een tussenfilmpje - Gevecht Hargs tegen Ayatolians.

Dorp
Controleer de reparatierobot. Je ziet dat de connector ontbreekt.
Ga rechts en praat met de man (operator) tot hij niets meer te zeggen heeft.
Je vraagt over Karvo Harba en het pakket dat je moet bezorgen.
Hij zal je vertellen dat de man nu aan het mediteren is.
Pak achter wat vruchten (fruits) en je zal ze opeten.
Vlieg terug naar de woestijn.

Woestijn

Als je aankomt zie je iets uit het westen komen en tegen de barrière botsen.
Ga naar links en zie de dode Rogus Borgorog - een bloeddorstig wezen.
Het barrièresysteem is gebouwd om de Borgorogs tegen te houden.
Kijk naar de barrière - het werkt nu maar half.
Ga 2x rechts en praat met de bewaker om dat te melden.
Hij zal de ingang van het gebouw verlaten. Ga in het gebouw.

Neem de Z en X versnellers (accelerator).
Controleer het slot van de kaartlezerslot (keycard slot).
Verlaat het gebouw en ga buiten naar rechts.
Neem de sleutelkaart van de bewaker uit de kaartlezer.
Ga links en terug in het gebouw.
Gebruik de sleutelkaart in de kaartlezerslot. Een kastje opent.
Neem de connector eruit en vlieg terug naar het dorp.
 

Dorp
Gebruik de connector op de reparatierobot.

De robot verplaats zich naar je ruimteschip.
Dan zal Karvo Harba komen. Filmpje.
Luister goed naar het gesprek voor aanwijzingen van een puzzel voor later.
Tijdens het gesprek met Karove geeft hij je een tijdcontroller en een symbolenkaart.
Ga na het filmpje naar je ruimteschip. Open de contactdoos van het andere ruimteschip (socket).
Neem de Y versneller. Geef de X, Y, Z versnellers en de tijdcontroller (time controller) aan de reparatierobot.
Je ruimteschip is nu gerepareerd. Stap in je ruimteschip. Filmpje.

Vreemde plaats
Je komt op een vreemde plaats met gaten en 2 kommen (cup). Bestudeer de symbolenkaart in je inventaris.
Noteer de "knowledge" en "nothing" symbool. Herinner het gesprek met Karvo Harba?
Kijk in de twee kommen en neem drie verschillende symbolen uit elke kom. Je hebt dus 6 symbolen.
Open je inventaris en neem het "knowledge" symbool eruit.
Gooi dit symbool in het gat met het symbool voor "nothing" (2de rij van onderen, 3de gat van links).
Zie het eindfilmpje.

 

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
©GameSolves
Forum
Henk

www.000webhost.com