02-10-2008

Broken Sword 2,5: The Return of the Templars

Baphomets Fluch 2,5
 

De afgelopen maanden heeft George Stobbart de harde klappen moeten verwerken die hem overkomen waren. Eerst moest hij Nico voor een jaar verlaten als gevolg van een belangrijke reis naar de VS. Dan stierf zijn geliefde grootvader aan een kankergezwel. Maar dat was nog niet alles. George kreeg een vreemde telegram uit Frankrijk. Een dag daarvoor had hij al een voorgevoel dat er iets ernstigs zal gebeuren. De afzender was Nicole Collard, Parijs, Frankrijk. Zijn voorgevoel kwam helaas uit: Nico is dood! Eerst mijn opa en nu Nico? George neemt het eerste vliegtuig naar Parijs.

Bij zijn aankomst regent en stormt het, net zoals George zich voelt in deze situatie. In Nico's appartement krijgt hij de volgende schok: Nico leeft nog. Totaal verbijsterd vertelt hij haar over de telegram, maar Nico lijkt niet verbaast. Integendeel, zij vraagt George om het appartement te verlaten. Ze werkt aan een artikel over de Neo-Templars, maar wil er niets over zeggen ... Ze heeft geen tijd voor deze onverwachte reünie.

Zijn gedachten gaan naar Café de la Chandelle Verte, waar alles begon. George hoort van André Lobineau een verontrustend verhaal over Nico waardoor er onaangename gedachte in hem loskomen, dat de Neo-Templars nog zouden kunnen bestaan ....

Freeware Fan adventure game.

Download gratis game  - 696 mb

 

Duitstalige stemmen. Je kan kiezen uit Engelse of Duitse ondertitels.

De karakters, namen en locaties zijn uit de originele Broken Sword delen.

 

 

Parijs - Rue Jarry

Nico's appartement. Luister naar wat Nico te zeggen heeft. In het trappenhuis loop je naar beneden en hoor Nico aan de telefoon met iemand praten. Buiten, praat je met de bloemenverkoopster. Ze geeft je een krant. Lees de krant 2x in de inventaris. Krijg een envelop. Open de envelop en krijg 3 euro's. Ga links om de stadskaart in het scherm te openen, waarin je je kan verplaatsen.

 


 

 

Café de la Chandelle Verte
Praat met de serveerster. Ga zitten, praat met André en duim omhoog om over Nico te praten.
 

Park Rouge

Klop op het raampje van de ijscowagen. Koop een ijsje.

 

Rue Jarry

Nico is niet thuis. Pak de trui van het bed. Pak de schroevendraaier van de plank boven de bank. Pak onder de tafel een doorgescheurde notitie - "M-E-T". Pak het andere doorgescheurde notitie van het prikbord - "Bapho". Combineer de 2 stukjes notities in de inventaris met elkaar en lees op het volledig papiertje "Baphomet". Doorzoek de handtas 4x. Je pakt een schaar, haarspeld en een paars slipje uit de handtas. De computer is beveiligd met een wachtwoord. Klik het papiertje "Baphomet" op de computer, om het wachtwoord in te geven. Je leest enkele adressen op het scherm. Een nieuwe locatie komt op de stadskaart. Ga naar buiten en open de stadskaart.

 

France Nationale
Klik in de inventaris met de rechtermuis knop op de haarspeld om het krom te buigen. Gebruik de kromme haarspeld als slotenopener, om de achterdeur van het krantengebouw ermee te openen. Probeer het gebouw binnen te gaan, maar het is te donker.

 

Rue Jarry
Luister naar een bericht op Nico's antwoordapparaat. Nieuwe locatie.
 

Montfauçon

Je hebt vele oude memories aan deze plaats. Neem de trap aan de linkerkant. Praat met de clochard. Ruil het slipje tegen zijn zaklamp. Ga terug naar beneden. Open het zekeringkastje met de schroevendraaier. Pak de batterijen niet met je blote handen. Pak de batterijen met de trui.

 

France Nationale

Combineer de batterijen met de zaklamp. Ga nu via de al geopende achterdeur het donkere gebouw binnen. In het kantoor zijn vele vakken met kranten. Doorzoek het derde vak van boven, onder 2003. Je leest en pakt de krant over de aanslag op de burgemeester van Parijs. Er breekt plotseling brandt uit. Pak met de schroevendraaier het blusapparaat en blus het vuurtje met het blusapparaat.

 

Rue Jarry
Gebruik weer de computer in Nico's appartement. Nieuwe locatie.
 

Hotel Ubu

Probeer het hotel binnen te gaan. Twee oude bekende gangsters, Guido en Flap  komen aangelopen en houden je onder schot. Blijf met hen praten tot er mensen uit het hotel komen. Ga het hotel binnen, als er mensen uit het hotel komen. Praat met het jongetje - zijn naam is  Arthur, zoon van Ferdinand Irvine. Praat met de receptionist. Ga naar boven. Pak het papiertje voor een hotelkamerdeur - hotelreservering van Ferdinand Irvine. Geef de hotelreservering aan Arthur. We spelen een spelletje met de receptionist en krijg zo de kamersleutel van Ferdinand Irvine. Ga naar boven en open de kamerdeur met de sleutel. Doorzoek de koffer.
 

Rue Jarry
Er is een parade op het plein en voor de doorgang staan mensen te kijken. Gebruik de schaar op de ballon van het jongetje en ga dan het steegje in.

Geef het ijsje aan de hond en ga de poort door. Je gaat automatisch naar het appartement. Nico vertelt je alles over de "Neo-Templars". Nieuwe locatie.

 

Airport

Op de luchthaven vlieg je naar York in Engeland.

 

York - Library
In de bibliotheek praat je met Mrs.Leroy. Loop naar rechts en praat met de student, David. Loop terug en ga beneden naar de kelder.  Pak het rode voetbal shirt van de "York United". Open het stroomkastje met de schroevendraaier. Druk op knop 1, 2 en 5. Ga terug naar boven. Mrs.Leroy verlaat haar bureau. Doorzoek de registratiekaarten op het bureau. Nieuwe locatie. Pak de rubberen rode bal voor de eerste boekenkast.
 

Rangersfield Hall
Druk op de deurbel van de villa van Jimmy Mclaugh. In de villa, klik je achter in de gang op de deur. Je hoort een gesprek en vreemd genoeg opent André de deur. Verlaat de villa. Je wordt gevangen genomen door de 2 gangsters en opgesloten in de kelder. Praat met de andere gevangen. Het is Khan. Hij heeft geprobeerd je te vermoorden. Je dacht dat hij dood was.

 

Nico - Airport

Gebruik de telefoon. Nico belt Jimmy Mclaugh voor een interview. Een extra bagage controle wordt omgeroepen. Probeer de "Staff only" deur in te gaan. Praat met de politieagent. Klik weer op de "Staff only" deur. Loop naar de rechterzijde. Praat met het echtpaar,Henderson. Vraag ook hulp om de agent af te leiden, zodat je de personeelskamer in kan gaan. In de personeelskamer pak je de handdoek, sleutel onder de handdoek en personeellegitimatiebewijs van de tafel. Het uniform in de kast past je niet.  Open de deur met de sleutel om de kamer te verlaten. Praat met de bewaker die de uitgangsdeur bewaakt. Toon je legitimatiebewijs en je mag de luchthaven uit.

 

History Museum

Praat met de fotograaf voor het museum. Ga het zijsteegje in. Leg de handdoek in de modder voor het raam en klim door het raam het museum binnen. Praat met de vrouw naast het standbeeld. Ze brengt je naar de villa van Mclaugh.

 

Rangersfield Hall

Klik op het keldervenster, om George en Khan te zien. Pak de tuinslang en links van de villa de schroevendraaier. Gebruik de tuinslang op de vrachtwagen en dan de schroevendraaier.

Je bindt de tuinslang aan het keldervenster. Stap in de vrachtwagen. Je bevrijdt zo George en Khan.

Je belandt in de metro. De metrotrein ontspoort. Nico en Khan zijn verdwenen.

 

George - Metrotrein

Praat met het blinde meisje, Miranda. Pak van de grond het hondennaamplaatje. Onderzoek de metrodeur. Praat met de jonge man. Bekijk de hond tot je een hondenfluitje vindt. De hond snuffelt onder de stoelen. Zie een bom onder de stoel. Gebruik het hondennaamplaatje op de bom en je neemt de bom. Gebruik het hondenfluitje op de hond en leidt zo de hond Max naar Miranda. Praat nu met de Chinese man, die op de grond ligt. De man sterft. Onderzoek 2x het lichaam van de dode man. Je leest eerst een brief en daarna pak je een rolplakband. Combineer de plakband met de bom. Plaats de bom in de spleet tussen de metrodeur. Praat met Miranda over het hondenfluitje. Gebruik dan het hondenfluitje op de hond. Je waarschuwt de mede passagiers over de bom. Je hebt je bevrijdt uit de metro en staat in het dorp.

 

Apotheek

Bekijk de medicijn flessen op de toonbank. Er staat een laxeermiddel tussen. Praat met de apotheker. Lees de krant in de inventaris om een artikel te lezen over de symptomen bij buikkramp en verstopping. Toon dan de krant aan de apotheker en krijg het laxeermiddel.
 

Pub

Praat met de barkeeper. Je huurt een kamer om te overnachten en krijg de sleutel.  Ga boven naar je kamer. Probeer de deur met de sleutel te openen. Ga terug naar beneden en pak de zeep van de bar. Praat met Mike en Steven. Vraag na het armdrukken wat ze drinken door op het glas in de inventaris te klikken. Giet het laxeermiddel in de glazen van Mike en Steven, door het laxeermiddel op hen te klikken. Ze vluchten allebei naar het toilet. Pak het glas van de tafel. Combineer het hondenplaatje met de zeep om het in brokjes te snijden. Giet de drank uit het glas op de tafel. Gebruik de brokjes zeep op de natte tafel. Pak een naald uit het glas, dat op de bar staat. Verlaat de pub en ga terug naar binnen. Doe weer armdrukken met hen en nu win je.  Ze vertellen hoe je de kamerdeur kan openen. Ga naar boven. Open de deur met de sleutel en je trapt de deur verder open. Na de overnachting vlieg je terug naar Parijs.
 

Parijs - Rue Jarry

Verlaat het appartement en ga naar het museum.


Musée Crune
Praat met de vastgeketende, Dr. Blackter. Als hij vraagt hoe je vriendin heet zeg je de waarheid. Klik in de stadskaart op het museum om de locaties weer op de map te krijgen? Het museum is gesloten voor renovatie.

 

Cafe de la Chandelle Verte
De tweevoorbijgangers kunnen niet op het Franse woord voor "Baphomet Idol" (afgod) komen dat begint met een S.

Lees de poster op de lantaarnpaal.
 

Montfauçon
Neem de trap aan de rechterzijde en ga de kerk binnen. Praat met de priester. Bekijk het grote vensterruit -  je kan de kleine letters niet lezen. Ga beneden naar het café. Zie toeristen en een vergrootglas op de grond liggen. Ga op het terras zitten. Bestel een kopje koffie en betaal. De toeristen zijn weg en nu kan je het vergrootglas pakken. Ga terug naar de kerk. Lees de kleine letters op het vensterruit met gebruik van het vergrootglas -"soué".

 

Cafe de la Chandelle Verte

Praat met de voorbijgangers. Als ze niet reageren moet je eerst het woord "soué" zeggen waarop zij niet kunnen komen en dat jij gelezen hebt op het vensterruit in de kerk. Vraag ook of ze een andere museum kennen. Nieuwe locatie.

 

Musée Natrès

Praat met de kassier. Als hij dan naar het voetballen op TV kijkt ga je rechts het museum binnen. Praat met de bewaker. Praat over voetbal. Je mag de expositie zaal niet in. Praat als je alles gevraagd hebt weer met hem. Je gaat om de hoek staan en roept dat er een penalty geven wordt. De bewaker gaat dan kijken. Ga de zaal binnen. Bekijk de vitrine. Lees en pak het tijdschrift.

Lees dan op het info bord, informatie over het perkament dat in de vitrine ligt: Nieuwe locatie. Ga naar de luchthaven. Je vliegt naar Tomar - Portugal.
 

Tomar - Opgraving

Pak de polshorloge op de rand van de regenput. Uit de tas naast de archeoloog pak je een stukje touw. Praat met de archeoloog, professor Arruda. Praat met het straatjongetje. Praat met de souvenirverkoper. Geef hem zijn polshorloge terug en krijg een ankerring. Vraag dan over de krant. Geef hem het tijdschrift. Pak de bezemsteel van de rechter kraam. Combineer de bezemsteel met het stukje touw en dan met het anker om er een soort hengel van te maken. Pak met de hengel de chocolade reep van de linker kraam.  Geef de chocola aan het straatjongetje. Hij steelt de tas en de professor rent achter hem aan. Spring in de regenput en klim naar beneden. Demonteer de hengel (rechtermuis klik). Onderzoek de brokstukken tot je een gedeelte van een sleutel vindt. Gebruik de schroevendraaier op de losse steen in de muur en pak het tweede gedeelte van de sleutel. Bekijk de Baphomet (afgod). Het heeft een slot. Zie rechts in de muur een kruisholte. Combineer beide sleutel gedeelten met het stukje touw om ze samen te binden. Gebruik de sleutel in het slot. Pak het kruis (Seal). De gangsters willen het kruis. Gebruik snel het kruis in de kruisholte.

Een geheime doorgang opent.

 

Parijs - Rue Jarry

Nico's appartement. Lees de brief op tafel. Nieuwe locatie. Ga naar de luchthaven en je vliegt nu naar Beijing.

 

Vliegtuig

Praat met de passagier aan de rechterzijde - Siegmund Braun. Hij ziet niet goed zonder zijn bril. Praat weer met hem. Zeg dan dat je de Steward bent en vraag wat hij wil drinken. Praat met de gespierde man, Armando. Pak van het drankwagentje een blikje cola. Probeer het blikje te openen. Je trekt het metalen lipje ervan af. Probeer een ander drankje van het drankwagentje te pakken. Gebruik het lipje op het drankwagentje om de klep van het wagentje te openen, maar is te dik. Praat met de gespierde man en geef hem het lipje. Geef hem dan het cola blikje en krijg een verbogen lipje terug. Gebruik het gebogen lipje op het drankwagentje. De klep opent en je ziet 4 verschillende drankflesjes. Pak de 4 flessen (een voor een). Geef het sinaasappelsap flesje met groene (oranje) dop aan Siegmund. Vul dan de lege fles met een andere drankje uit de fles in de inventaris en geef het dan weer aan Siegmund.  Doe dit ook met de andere flessen tot hij omvalt. De stewardess loopt naar hem toe en je kan naar het achtergedeelte van het vliegtuig.  Praat met de achterste rechtse passagier. Hij is wetenschapper en zegt dat de vliegmaatschappij het eten vergiftigd. Ga op je eigen stoel zitten. De stewardess vraagt of je wat wil drinken. De man naast je heeft dat voor je bestelt. Het is Brai. Weiger 2x het drankje. Een uur later... Brai slaapt. Pak de munten en portemonnee van de grond. Open de portemonnee. Je haalt er een foto uit van Prins Chen-Jang of Xi Hang en Brai. Onderzoek nogmaals de portemonnee. Brai wordt wakker en neemt je mee naar het toilet. Hij is van de geheime dienst en verklaart je alles. 

 

Beijing

In de Chinese tempelhuis ontmoet je Nico en Khan. Ze maken een plan om de leider van de Tempeliers te stoppen. Ga rechts naar de ceremonie kamer. Pak de steen van de grond. Slijp het kruis (zegel) met de steen om een scherpe punt te krijgen. Praat met de leider en gebruik het kruis op de leider.

Einde

 

© Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.
GameSolves

NL Forum 

Henk

www.000webhost.com