Oplossing Full Throttle

 

De originele Full Throttle (Vol Gas)kwam uit in 1995 voor de pc.

 

Full Throttle Remastered Maart 2017

Naast nieuwe graphics, verbeterde besturingsmogelijkheden en een commentary track is het mogelijk om snel en eenvoudig tussen de nieuwe en oude versie te schakelen. Je kunt beide versies ook met elkaar combineren zodat je bijvoorbeeld de nieuwe graphics ziet, maar nog wel steeds de oude interface gebruikt.

Hetzelfde geldt voor de muziek en de besturingsmogelijkheden.

 

Het spel begint met een conversatie in een limousine, waarin Adrian Ripburger en Malcolm Corley (motorrijder in hart en nieren) een gesprek voeren. Adrian Ripburger wil graag Corley Motors, het motorbedrijf van Malcolm Corley opkopen. Maar Malcolm Corley denkt dat Adrian Ripburger wacht tot hij (Malcolm Corley) doodgaat (Malcolm Corley is ernstig ziek en heeft volgens de dokter nog maar een paar maanden te leven), zodat Adrian Ripburger zijn bedrijf kan overnemen. Na het gesprek komt er een bikerbende op de limousine afrijden en vliegt een van de bikers (Ben, de hoofdrolspeler van het spel) met zijn motor over de limousine heen. Malcolm Corley wil graag de bikerbende ontmoeten en hij commandeert zijn chauffeur om hen te achtervolgen.

Ze komen aan bij de "Kickstand", de bar waar de bikerbende (de Polecats) naartoe is gereden. Malcolm Corley stapt uit de limousine en verzoekt de rest van de passagiers van de limousine om in de limousine te verblijven. Malcolm Corley stapt de bar binnen en vraagt wie degene is die over zijn limousine heen vloog. Na een tijdje raken de passagiers in de Limousine ongeduldig en besluit Adrian Ripburger om ook maar eens de Kickstand binnen te gaan. Daar ziet hij Malcolm Corley een gesprek aangaan met de bikers waarbij veel gelachen wordt. Malcolm Corley wil met de bikers rijden naar een zogeheten "Shareholders Meeting", een speech waarbij Malcolm Corley vertelt over Corley Motors. Ook nodigt hij de bikers uit om ernaartoe te gaan.

Adrian Ripburger gaat ondertussen een gesprek aan met Ben (leider van de Polecats), de biker die over de limousine heen vloog met zijn motor. Hij verzoekt Ben om met hem vlak naast de Kickstand een gesprek te voeren. Adrian Ripburger vertelt Ben dat Malcolm Corley nog maar een paar maanden te leven heeft. Tijdens het gesprek wordt Ben bewusteloos geslagen door Nestor en Bolus, de handlangers van Adrian Ripburger (die voor in de limousine zaten). Het lichaam van Ben wordt in een container gedumpt. Zijn sleutels worden gejat, zodat Ben niet naar de Shareholders Meeting kan rijden.

Na een tijdje ontwaakt Ben, ontsnapt hij uit de container en komt hij tot de conclusie dat hij de sleutels van zijn motor kwijt is. Hij trapt de deur van de bar in en na een (nogal gewelddadige) conversatie geeft de barkeeper de sleutels van Bens motor aan Ben. Ben rijdt weg en probeert naar de aandeelhoudersvergadering te rijden.

Maar onderweg wordt hij lastig gevallen door een andere Biker. Nadat hij deze van zijn motor heeft getrapt, probeert hij stoer te doen door een wheelie met zijn motor te maken. Maar dan gaat het mis: zijn voorwiel raakt los en hij crasht met zijn motor. Wat later wordt hij gevonden door een journaliste (Miranda), die foto's van Ben maakt en hem tevens meeneemt naar het huis van Maureen Corley (de dochter van Malcolm Corley). Maureen maakt Ben wakker en ze vertelt hem dat zij zijn motor wil repareren, maar een aantal onderdelen mist. Haar lasbrander is ze kwijt en ze heeft een nieuwe voorvork nodig. Tevens is de benzinetank leeg. Ben heeft na een tijdje de missende onderdelen en een jerrycan met benzine gevonden.

Ben komt onderweg de Polecats (zijn bende) tegen. Ze wachten op Malcolm Corley, die op dat moment naar het toilet is gegaan. Malcolm Corley is aan het plassen, terwijl Adrian Ripburger achter hem sluipt en hem neerslaat met zijn wandelstok. Toevallig was Miranda op dat moment aanwezig in de dichtstbijzijnde bosjes, en ze heeft foto's gemaakt van de doodslag.

Nadat ze de foto's heeft gemaakt, heeft Bolus haar opgemerkt en haar camera afgepakt. Miranda weet nog wel te vluchten. Bolus krijgt vervolgens van Ripburger de opdracht om Maureen Corley te vermoorden en de camera van Mirande te vernietigen.

Niet veel later, nadat Adrian Ripburger ook vertrokken is, komt Ben aan en ziet Malcolm Corley bloedend op de grond liggen. Malcolm Corley vraagt aan Ben of hij naar Maureen Corley wil gaan om haar te vertellen over wat Ripburger heeft gedaan. Hij wil ook dat Ben aan haar verteld dat zij Corley Motors moet overnemen, en niet Ripburger. Vervolgens sterft Malcolm Corley.

Dan probeert Ben Maureen te vinden, maar het wordt voor hem moeilijk omdat Adrian Ripburger de schuld van de moord op de Polecats heeft geschoven en de politie dus naar Ben op zoek is...

Ben gaat op zoek naar Maureen. Ze heeft aan Ben verteld dat ze als even weg moest naar de nertskwekerij van haar om gaat. Probleem is dat Ben door een politiecontrole heen moet. Hij vindt een vrachtwagenchauffeur die hem wil helpen. Als Ben bij de nertsenboerderij aankomt, ziet hij Maureen wegracen. Ze is kwaad omdat ze denkt dat Ben haar vader heeft vermoord.

Onderweg komt Ben de vrachtwagenchauffeur wil tegen die hem aan de kant probeert te drukken. Dan komt er een motorbende die bekendstaan als de "Cavefish". Deze bende wil de vrachtwagen beroven. Het resulteert dat de vrachtwagen ontploft op de brug over het ravijn en de brug instort. Ben moet het ravijn over en heeft daar 3 onderdelen voor nodig. Een hovercraft motor, een booster en een springplank.


 

Oplossing uit 1995 van ???

 

DE KICKSTAND BAR

Als je de controle overneemt van het spel bevind je je in een afvalbak. Sla het rechter deksel eraf en je kunt hieruit. Verlaat dan het scherm naar rechts en gebruik je hand op je motorfiets. Oh nee, iemand heeft je sleutels gejat! Maar niet getreurd, gauw de bar binnen. Dat doe je natuurlijk op je eigen subtiele wijze, oftewel je trapt de deur in! Spreek net zo lang met de barkeeper totdat je zijn gezeur zat bent, daarna praat je nog wat verder met je vuisten! Na een wat geagiteerd gesprekje heb jij je sleutels weer terug en bij bedenkt zich wel tweemaal voordat bij je weer lastig valt. Verlaat de bar, gebruik je hand weer met de motor en daar ga je. Net als je denkt dat je een beetje rustig door het bos kunt gaan toeren komt er zo'n idioot op je af die met je wil vechten. Nou, jij bent ook geen mietje, dus pak je de handleiding, leest wat je moet doen en hakt er op los! (Het komt er voornamelijk op neer dat je de muis naar rechts moet bewegen en dat je veel moet klikken.) Natuurlijk doe je je wereldberoemde wheelie als je hebt gewonnen, maar dat gaat even fout.

MELONWEED

Als je wakker wordt, word je voorgesteld aan Mo. Nadat je met haar hebt gesproken pak je de benzine en de slang. Kijk ook goed naar het schilderij aan de wand. Veriaat de schuur en spreek buiten met Miranda, de journaliste. Vertel haar over de valstrik waar je in bent gelopen. Nadat je de schuur echt hebt verlaten verdwijnt Miranda en kom je zelf even in beeld. Je maakt een grapje met de gebruikelijke droge humor, die alleen jij zo perfect beheerst. Voor de laatste keer verlaat het pand. Ga nu naar de woonwagen. Gebruik je hand met de deur en Todd komt tevoorschijn. Terwijl hij tegen je praat gebruik je nu je voet tegen de deur. Ga de woonwagen binnen en pak het inbraak gereedschap uit de kast. Pak ook het vlees uit de koelkast en stap dan op de beige strip die je ergens rechts achterin ziet. Je komt nu beneden in de werkplaats waar je een zaklantaarn vindt. Ais je die oppakt, ga je meteen terug naar Mo. Verlaat Mo's schuur en ga naar de gastoren die aan de rechterkant van Melonweed ligt. Gebruik je inbraak gereedschap om de deur mee te openen. Vergeet niet om het slot mee te nemen als je het eenmaal hebt geopend. Ga de deur binnen en raak de ladder aan. Oeps, dat was meer lawaai dan waar we op gerekend hadden. Snel, verstop je in de schaduw rechts achterin de toren! Wacht hier totdat de politie komt. Zij komen je zoeken in de toren. Open de dop van hun tank en gebruik de slang met de opening. Gebruik dan het benzinevaatje dat je hebt gevonden met de slang en tenslotte je mond met de slang. Neem van mij aan dat de politie het straks behoorlijk moeilijk heeft om weg te komen. Na nog wat ellende met de politie ga je weer terug naar de schuur van Mo. Ga naar de schroothoop en sluit hier het hek af met het hangslot. Klim daarna langs de ketting. Ga naar de hoop onderdelen die onder de lichtmast ligt. Na een tijdje met de hond te hebben gespeeld ga je weer naar binnen. Ga helemaal naar rechts totdat een rode pijl wijst naar de plek waar de hond graag met zijn auto's speelt. Oké, hier blijf je dus doodstil staan. Gebruik het vlees dat je bij je hebt op de blauwe auto naast je.

Verlaat het scherm aan de linkerkant. Kijk naar de grote kraan en beweeg de cursor over deze kraan. Op het moment dat de cursor een rode pijl wordt klik je en je gaat naar de controlekamer van de kraan. Beweeg de magneet naar de blauwe auto waar je net het vlees op, hebt gelegd. Druk de knop in die de magneet aanzet. Gebruik daarna de linker hendel om de kraan naar beneden te laten gaan. Op een gegeven moment hangt de auto aan de magneet. Nu gebruik je de hendel om de auto zo hoog mogelijk op te hangen. Zo, nu kun je naar het stapeltje onderdelen en kun je de vork pakken. Nou, daar ga je dan, weg uit Melonweed. En, als het goed is, kom je er ook nooit meer terug. Maar helaas hebben de agenten hun eigen ideeën. Dus gauw terug naar de gastoren en weer wat met de ladder rotzooien. Snel weer naar buiten en nu kun je Melonweed echt verlaten, voorgoed. Je moet even onthouden wat de bijnaam is die Corley aan zijn dochter heeft geven. Je gaat toch weer terug naar Melonweed naar de schuur van MO. Kijk hier naar het afval. Ben doet even zijn Sherlock Holmes interpretatie en dan ben je echt klaar hier. Verlaat de schuur en stap op je motor. Verlaat dit scherm, boven links en nu ben je weg uit Melonweed en op weg naar de Mink Ranch.

AIN'T GONNA HAPPEN

De politie is je beste vriend en dat willen ze je graag bewijzen ook. Dus hebben ze wat vriendelijke blokkades opgeworpen om je te kunnen vertellen hoe aardig ze je vinden. Ga dus weer terug naar de bar waar het allemaal begonnen is. Ga niet naar binnen maar loop weer naar je favoriete afvalbak. Die heeft nu een nieuwe bewoner, namelijk Mirandia. Spreek met haar en ze geeft je een vals identiteitsbewijs. Ga nu wel de bar binnen en praat met de vrachtwagen chauffeur. Praat maar wat met hem, totdat je het zat bent en dan laat je hem je identiteitsbewijs zien. Hij neemt je mee in zijn truck en nu kun je wel langs de blokkades. De behulpzame chauffeur zet je op geheel eigen wijze af bij de Mink Ranch en jij besluit om hem de volgende keer als je hem ziet OP jouw originele wijze te bedanken voor het voorrecht. Maar goed je bent er, dus ga de Ranch binnen. (Je vindt de deur rechts onderin het scherm.) Hier vind je de slaapkamer van Mo en je kunt het niet laten om aan haar kussen te frutselen. Hé, dat zie je niet vaak meer in een bed een bandelichter. Neem die meteen maar mee en gebruik deze op de koffer die je ziet staan. Hierin vind je een slang die je kunt gebruiken om je motor te repareren. De makers van het spel blijven zich met je bemoeien, dus daar ga je weer. Nadat je Mo even hebt gezien en je hebt gezien dat de chauffeur beloond is voor de hulp die hij je heeft gegeven, vind je jezelf bij een hoop mest.

OLD MINE ROAD

Nou heb je al een hele tijd niks kapotgemaakt, dus daar gaan we eens mee beginnen. Gebruik de bandelichter met de wielen. Dan duw je de trainer gewoon om. Vergeet niet om wat mest mee te nemen. Ga terug naar de weg, juist ja die weg bovenin het scherm. Negeer alle borden met Mine Road, daar ga je later nog wel naar toe. Op een gegeven moment kom je langs Nestor en Bolus die je natuurlijk meteen gaan volgen. Weer negeer je alle borden, maar je leidt ze direct naar de mest. Ze krijgen daar een behoorlijk ongeluk, nou ja, ze overleven het. Nadat Adrian Ripburger ze op heeft gehaald vind je jezelf bij de ruïne van een brug. Ga de weg terug af en wacht totdat je een stopbord ziet. Klik hier met de muis en je komt bij de plek van het ongeluk. Gebruik de bandelichter op de achterbumper en je vindt een 'hover lift'. Gebruik deze meteen op je motorfiets. Nu wordt het dan eindelijk wel tijd om de Old Mine Road op te gaan. Rijdt de weg af in een willekeurige richting totdat je een bord ziet met daarop 'Old Mine Road'. Klik met je muis en daar ga je. Dit is een soort arena want je moet een heleboel vriendelijke vrienden gaan verslaan. Eerst kom je Father Torque tegen waar je net zo lang mee kunt praten als je dat interessant vindt. Maar dan begint het feest. Hieronder een lijst met voorwerpen en hoe je daar aan komt:

Ketting - deze win je van een vent op een kleine motor. Deze is niet echt moeilijk, gewoon blijven slaan tot bij erbij neervalt.

Kettingzaag - deze is wat moeilijker. Je krijgt hem van de Mohawk vrouw. Maar die kun je niet verslaan met gewone wapens. Klik net zolang met je rechter muisknop totdat je de mest in je handen hebt. Probeer dan dichtbij haar te komen en gebruik de mest. Bingo, weer eentje verdwenen.

Plank - dit is geen aardige vent.

Booster pack - Hier moet je snel zijn, want hij is zo weer verdwenen met zijn booster Pack. Maar een paar flinke klappen met de ketting overtuigen ook deze knul dat bij dat booster pack helemaal niet zo belangrijk vindt. (Gebruik hier overigens niet de ketting met de schedel, maar de niet versierde ketting.)

Brilletje - daar komt de Cavefish, wat hij (of het) dan ook mag zijn. Wacht tot hij zijn hoofd omhoog doet en probeer dan zo dicht mogelijk bij te komen zonder tegen hem aan te botsen. Geef hem dan een flinke klap met de plank op zijn hoofd. Als je dat goed doet dan kun je hem met één klap uitschakelen. Timing is hier echt essentieel.

Als je wilt kun je ook met alle anderen vechten, maar dat is dan alleen maar voor de tol. Mocht je geen zin hebben in een bepaald gevecht, dan kun je de [ESCAPE] toets gebruiken om het gevecht over te slaan.

Wanneer je het brilletje hebt moet je even wachten tot het boven in het beeld verschijnt. Klik nu een keer en je zet het op. Kijk naar de linker onderkant van het scherm en je ziet het woord 'Cave' verschijnen. Klik hier een keer en je gaat het hol van de Cavefish binnen. Blijf gewoon rijden totdat je de bocht gehad hebt en je bij de enorme rotstekeningen komt. Hier vind je een springplank. Gebruik je handen om deze plank achter je motor te duwen en bindt hem daarna achter je motor vast. Rijdt terug naar de bocht. Gebruik de springplank hier weer en kijk hoe Cavefish zichzelf doden. Nu kun je de grot weer verlaten. Nadat je de springplank goed hebt gezet lees je het bordje naast je motor. Let voornamelijk op het plaatje dat je onderin rechts ziet. Nu spring je over het ravijn en daar ga je alweer, richting Corville.

HOLY GROUND

Loop de heuvel af en ga het stadion binnen. Ga naar het souvenir winkeltje en gebruik de joystick Om het speelgoed autootje mee rond te dirigeren, net zo lang totdat het ermee stopt. Kijk dan naar de souvenirs achterin de winkel. Zodra de oude man de andere kant opkijkt pak je gauw het gele konijn en je rent terug naar je motor. Spring weer op je motor en rijdt richting de bovenkant van het scherm. Je komt nu bij de schuilplaats van de Vulture. Deze is goed beschermd door een mijnenveld. Je besluit ter plaatse dat je toch niet zo dol was op gele konijntjes, dus je zet het neer in het mijnenveld. Het springt en springt en springt en, dus toch echt een mijnenveld, gauw de batterij gepakt en weer teruggereden naar het stadion en de souvenirwinkel. Stop de batterij hier in het speelgoed autootje en gebruik de joystick weer om aan de bovenkant van het scherm af te rijden. Rijdt de auto dan door het draaiende bekje heen en de oude man rent er achteraan. Zo, nu kun je op je gemak de doos met konijntjes pakken. Ga weer terug naar de motor en rij naar het huis van de Vulture. Gebruik hier de doos met konijntjes op het mijnenveld. Alle konijnen beginnen te hoppen en te springen. Pak ze zo snel mogelijk allemaal, op één na, op. Laat deze laatste springen totdat bij ontploft, volg zijn pad zover als je kunt en herhaal deze procedure dan weer. Op een gegeven moment kom je dan uit bij de schuilplaats van de Vulture. Hier heb je een behoorlijk pijnlijke conversatie met Mo, die je overigens niet te zien krijgt. Dreig, scheldt en gebruik de bijnaam die haar vader voor haar heeft (Diapered Dynamo). Na een tijdje laat ze je gaan en de Vulture komt met een plan dat je gaat leiden naar...

THE DEMOLITION DERBY

Mo wordt bewaakt door Nestor en Bolus in de blauwe auto, dus je moet een weg langs ze zien te vinden, of beter nog over ze heen. (Het is hier veel makkelijker om de cursortoetsen te gebruiken dan de muis, de bediening is veel preciezer.) Ga naar links van het midden in de arena. Spring hier over de springplank. De bronzen auto helpt een handje door precies daar te staan waar jij landt. Hierdoor slaat bij af. Duw hem nu naar de springplank die je onderin rechts ziet en duw hem erop en erover. Volg hem en je stuitert zo bovenop de auto van de slechterikken. Ook deze slaat af, dus nu kun je Mo gaan rammen. Haar auto ontploft en jij rent weg. Ren naar de bovenkant van het scherm naar een plek vlak naast de gesloten deuren. Steek het stadion nu maar eens in brand. Nu spring je bovenop de bronzen auto. De slechterikken rammen nu de bronzen auto, maar jij springt bovenop hun auto. Wacht totdat ze langs de brandende wrakken rijden. Spring eraf en ren het vuur in. Zij rijden achter je aan en hun auto ontploft.

TIJD OM RIPBURGER TE ONTMASKEREN

Terug in de schuilplaats moet je weer met Mo praten. Daarna kijk je naar de uit elkaar gehaalde motor. Je bent op zoek naar een zes cijferig nummer. (in mijn versie was het nummer 154492, maar het kan per spel verschillen.) Verlaat de schuilplaats en ga naar de plek achter de fabriek. Nu moet je tegen de muur trappen en wel op een heel bepaalde plek. Die is ergens links in het scherm ongeveer op een kwart van de muur. Zie je de metalen paaltjes die aan de muur bevestigd zijn? Als je gaat schoppen dan moet je ter hoogte van de meest linkse staan. Wacht totdat de groene lijnen op de power meter allemaal zwarte gaten hebben en het klikkende geluid is gestopt. Nu schop je tegen de muur. Als je het goed hebt gedaan, dan opent het luik zich. Ga naar binnen. In het kantoor van Corley kijk je naar de vloersafe voor het bureau. Gebruik hier de zes-cijferige Combinatie die je bij de motor hebt gevonden. Druk nu op het punt waar de initialen zijn gegraveerd. De safe komt uit de vloer omhoog en je krijgt een kaart en een band op een spoel. Ga nu de hal aan de achterkant in. Gebruik de kaart hier bij de kaartlezer die je ziet bij de meest rechtse deur. Ga deze kamer binnen en kijk naar de projector. Er zitten twee hendels aan deze projector. Gebruik de linker hendel een keer en daarna snel de rechterhendel twee keer. Verlaat nu de kamer. Mavis verlaat haar post en ze gaat de kamer met de projector binnen. Eenmaal terug in de hal ga je door de middelste deur. Gebruik de foto's met de ezel.

DE LAATSTE LOODJES

Ripburger heeft je motor vernield, al weet je van je avonturen op de Old Mine Road dat je motor eigenlijk onverwoestbaar is. Maar nu hang je aan zijn auto en je moet je vasthouden om te overleven. Open nu de grille. Daarna open je de klep die je hier ziet. Wanneer Ripburger uit het raam leunt om het luik weer te sluiten pak je zijn stok. Deze steek je in de ventilator die je hier ziet. Nu klim je door het motorgedeelte naar de achterkant. Gebruik hier de bandelichter met de rechter brandstofleiding. Na wat onvervalste pret bevind je je in het weg-vliegtuig van de Vulture. Klim via de ladder omhoog. Je hoeft je geen zorgen te maken, Ripburger kan nog geen olifant raken met zijn pistool. Blijf gewoon in de richting van de ladder lopen totdat je omhoog kunt klimmen. Eenmaal in de cockpit activeer je het scherm. Hier is een aantal leuke dingen te doen, maar wat je voor elkaar moet krijgen is dat het landingsgestel omhoog gaat. Je vindt de optie landingsgestel omhoog in het menu 'Takeoff - Post Takeoff - Gear'. Nu vind je jezelf op het dak van de auto terwijl deze wilde toeren uithaalt op de brug. Ga de auto binnen en activeer ook hier het scherm. Gebruik het 'Defense' menu om bij het 'Machine Gun' menu te komen. Gebruik dan het 'Control' menu om de machinegeweren uit te zetten. Zo, dat was net einde van Ripburger. Klim weer terug in het weg-vliegtuig. Oh, oh dat gaat ontploffen! Gauw op zoek naar je motor. Die vind je aan de linkerkant jan het vliegtuig. Spring op je motor en rijdt weg.

Einde

Game-Solves
Forum

www.000webhost.com