19-03-2004

Fairy Tale: About Father Frost, Ivan and Nastya

Lang geleden leefde in een ver land een oude man met zijn tweede vrouw. Uit hun eerste huwelijk hadden de man en vrouw een dochter.
De dochter van de vrouw Marfusha is een slecht mens en wordt goed verwent door moeder, terwijl de dochter Nastya van de man zeer zacht en vriendelijk is. De vrouw hield slechts van haar eigen dochter, en het meisje van de man moest altijd hard werken.
Het meisje kookte voor de vrouw maakte schoon en werd vaak geslagen aangezien de haat van de vrouw voor haar groeide.

Dit spel is een Russisch sprookje over liefde, wrok, hebzucht, bescheidenheid en nederigheid. Het is verdeeld in vier delen - volgens de vier seizoenen. Dat betekent dat je enkele plaatsen verscheidene keren bezoekt, maar elke keer in een verschillend seizoen en op een verschillende tijd van de dag. Met de karakter van het bescheiden meisje Nastienka en dappere held Ivan moet je samen vele raadsels en puzzels overwinnen om uiteindelijk proberen te touwen.. Je ontmoet geheimzinnige wezens en magische voorwerpen, wilde dieren en huisdieren, wegrovers, kwade heks Baba Yaga, een voorzichtige Vader  en veel andere traditionele en niet-traditionele sprookjes karakters. Je kunt hier het spel bestellen (denk ik?). http://www.cenega.com/
 

Bekijk/onderzoek alles tijdens het spel en praat ook altijd met alle figuren die je tegenkomt. Om iets te vragen klik je op een afbeelding die linksonder op het scherm staan. Ga met je muis boven in het scherm om in je inventaris te komen, klik op een voorwerp, het zit aan je muis, gebruik het voorwerp ergens op waar je het wilt  gebruiken in het spel of combineer het met een andere voorwerp in je inventaris. Als je een voorwerp kan pakken in het spel klik je op het voorwerp. Klik met je rechtermuis knop op een voorwerp om er iets meer over te weten te komen. Met de ESC "Escape" toets kom je in het menu. 

Deel 1

Eerste Opdracht:

Je stiefmoeder "Stepmother" geeft opdracht om sokken voor je zuster te breien!! Nastienka (dat ben jij dus) moet de sok af hebben voordat de zon opkomt. Je hebt een witte en rode knotwol en breinaalden in je inventaris "white clew - red clew - needles". 

Ga het huis in "To the house", dan in de slaapkamer "To the bedroom" (links van de openhaard), zie een sok op de voet "foot" van je zuster "Marfusha". Probeer het te pakken. Zij heeft suikersnoep nodig. Ga in de keuken "To the kitchen" terug en kijk in de vaas "vase" naast de openhaard. Neem de lolly "lollipop". Terug naar de slaapkamer en geef de lolly aan je zus. Pak nu de sok "pattern sock". Verlaat het huis ". Pak de schaal met brood "bowl" die achter op een tafeltje staat "basket with bread". Klik op de breinaalden in je inventaris en combineer het met de rode knot. Je komt rode wol tekort om het af te maken "unfinished sock".  Praat met je vader "father" die in de keuken zit. Verlaat het huis "Outside the house". 

Praat tegen de haan "Cockerel". De haan zegt "Onze meester de zo heldere zon is wie het eind aan elke nacht brengt. Vind de zon!! Ga links "To the road", je ziet nu een map, afbeeldingen van waar je naar toe kan, klik op het kruispunt "cross-roads". 

Pak een mes "knife" die bij de paddestoelen "Toadstools" ligt. Klik op de richtingaanwijzer "A guide-post",  links ga je naar het meer "lake" en rechts een weg naar heuvel "road to the hill". Ga rechts de heuvel op.  Klik op de Zon "sun", de zon gaat onder en zo heb je meer tijd om de sok te breien. Ga terug naar je huis "cottage" (eerst naar het kruispunt en onder in het scherm naar de map).

Ga rechts via het het erf "The Yard" naar de put "well". Onderzoek de put en het touw "rope" tot ze zegt dat er een emmer "bucket" op de bodem ligt. Ga links naar de schuur "shed", pak de haak "hook" die rechts aan de muur van de schuur hangt.  Gebruik de haak op het touw in de put,  klik op de haak tot je er een emmer met water uithaalt . Pak de "pot" die op de omheining ligt. Ga rechts naar het veld "To the field". Lees de griezelige tekens sign", onderzoek de grote biet "beetroot" in de grond. Praat met de raaf "raven" Rolan die op de vogelverschrikker "scarecrow" zit, hij heeft honger. Ga terug naar het huis.

Pak in het huis een stukje kaas "cheese" op de tafel bij je vader, praat met je vader, gebruik het mes op de kaas en je hebt een stukje kaas "cheese". Terwijl je daar bent pak je het brandhout "wood" dat voor de haard ligt en gooi het in de haard op de hete kolen "hot embers" om meer warmte in het huis te krijgen. 

Ga terug naar de raaf en geef het stukje kaas aan de raaf. en voed raven. Probeer de grote biet uit de grond te trekken, ga terug naar de schuur. Pak de schoffel "hoe" die voor de schuur ligt. Ga terug naar de biet, gebruik de schoffel op de grote biet om het te pakken "beetroot". Hak de biet in plakken met je mes (in je inventaris). Vul de pot met water uit je emmer. Ga terug het huis in.

Plaats de pot met water op het haardvuur "fire" om het water te verwarmen, voeg de biet  toe (of zit er al in, rood water). Gebruik je mes op de witte knot, gebruik de kleine witte knot in het water met de rode kleurstof, klik de breinaalden op de rode knot en je heb je sok af. Het wordt dag. Nu je weet hoe het spel werkt vertel ik alleen wat je moet doen.

Tweede Opdracht:

Voed de kippen, paard, koe en de hond, maak dan het erf schoon (je bent nog een Slechte Heks en Venomous Adder) 

Ga naar de schuur en probeer de ladder op te tillen, lukt niet alleen. Ga met je vader praten die op de bank buiten het plattelandshuisje zit, hij helpt je met de ladder als je eerst geld aan een boer voor hem wil geven. je krijgt een zak met geld van hem "pouch". Ga naar het veld.

Praat met boer "V.M.Michurin", geef hem de zak met het geld. Ga terug naar de schuur.

Vader heeft de ladder voor je tegen de schuur gezet. Klim op de ladder, pak wat hooi "hay". Geef het hooi aan het paard "Boris", pak weer wat hooi en geef het dan aan de koe "Vesna". Melk de koe met je emmer, gebruik de emmer met melk "milk" op je schaal met brood "breakfast for Tommy". Geef het ontbijt aan de hond "Tommy".

Ga naar de slaapkamer. Vraag aan je zuster of je de schaal mag hebben waaruit ze zit te eten, pak uit de haard wat roet "soot", gebruik het roet op de voeten van je zus, praat met haar en je krijgt de schaal met graan. Voeder de kippen buiten op het erf met het graan uit de schaal (klik de schaal op het erf). Pak in het huis een bezem "broomstick", maak met de bezem het erf schoon. De bezem breekt, praat met vader en vraag of hij de bezem kan maken. Als de bezem gemaakt is veeg je het erf schoon. De opdrachten heb je gedaan en je krijgt een nieuwe opdracht.

Opdracht 3:

Je moet een boomstronk water geven. Ga naar het kruispunt en links naar het meer. Ga verder naar links bij het meer (pijtjestoets links in het scherm verder scrollen)  Praat met de boomstronk "Stump", Stumpy zegt niets terug! Pak met je emmer water uit het meer en gooi het in de boomstronk, doe dit 3x en de boomstronk komt tot leven. Na het gesprek met Stumpy wordt het sprookje verder verteld. 

 Deel 2

Je bent Ivan. Je gaat opzoek voor een bruid. Je bent knap en een Held, dit zou niet te moeilijk moeten zijn. Het enige probleem is dat je niet zo vriendelijk tegen de mensen bent.

Je hebt in je inventaris een spiegel "mirror" en wat snoepjes "yeastdumplings". Kijk naar het vangnet. Praat met de veerman "Ferryman", pak het vangnet "landing-net" langs de hut, gebruik het vangnet in de rivier ""river" en je vist er schoen, anker en een ketel uit, "schoe, anchor,kettle". Ga links naar de dode boom "dead tree". 

Probeer de zaag "saw" die in de dode boom zit te pakken, ga links naar het huis.  Praat met moeder "mother", praat met de ekster "magpie", gebruik de ketel op het stuk hout "cane", onderzoek de schoen (rechtermuis knop) in je inventaris en er zit een ring in. Gebruik de ring op de ketel, onderzoek het nest van de ekster en pak (rechtermuis knop) er een sleutel uit "key". Gebruik de sleutel op het slot van de schuurdeur en pak er een touw uit "rope". Pak een zweep "whip" van de oude kar "rack-wagon".Ga naar het paard "horse" bij de dode boom (je pakt de ring terug), gebruik het touw op het anker in je inventaris, gebruik het anker met touw op de boom, klik op het einde van het touw en je doet het om de nek van het paard, sla het paard met je zweep, pak de zaag "saw". Gebruik de zaag op de lange stok "drawbar" van de oude wagen bij het huis "pole". Ga naar de vlot "raft" bij de veerman, gebruik de stok op het vlot en je vaart naar de overkant.

Je praat met de oude vrouw, pak de boomstam "clog" en het hoefijzer "horse-foot". Ga rechts naar het donkere bos "dark forest". Het wordt donker en je komt bij een stelletje rovers. Praat met de leider "boss" van de bandieten, geef de snoepjes "yeastdumplings" aan een van de rovers "highwaymen" die achter de boomstam staan, pak een knots "clubs" die je in de lucht gooit en de rovers zijn verdwenen. Pak iets links een brandende tak "branch" van het kampvuurtje. Pak boven van de struik een framboos "raspberries". Ga rechts/onder naar het ravijn "gorge".

Je praat met de oude paddestoelman "old man mushroom". Ga na het gesprek de grot "cave" in, gebruik de brandende tak op de fakkel "torch", praat met de hangende vleermuis "Shrieky" (als je de ondertitels aan hebt staan zie je de woorden op zijn kop in het scherm als de vleermuis praat :) en vraag over de magische twijg "twigs". Ga rechts naar de muur van de grot "inner face of the cave", onderzoek de binnenkant van de grot (rechtermuis knop), gebruik het  hoefijzer op de muur "inner face of the cave", onderzoek de kruiden "dried herbs" onder de vleermuis, praat opnieuw met de oude paddestoelman, praat weer met de vleermuis, gebruik het hoefijzer weer op de muur, gebruik je boomstam "clog" om een gat in de muur te slaan, je stapt naar buiten en je komt bij het moeras "swamp/marsh".

Gebruik de boomstam op het moeras, loop over de boomstam naar de andere kant en je praat met de vleesetende plant "flora the carnivore". Geef de schoen aan de vleesetende plant, pak de boomstam en plaatst het over het moeras onder in het scherm, (er komt automatisch een nieuwe boomstam over de eerste moeras gedeelte. Gebruik de zaag op een liaan "liana". Ga onder in het scherm de boomstam over en onder verder naar het regenwoud "rainforest". Je praat met een andere oude paddestoelman "Boletus" die aan het koken is. Ga terug naar de grot, praat met de vleermuis en vraag over rode peper, je krijgt rode peper van de vleermuis "red peppers". Ga naar de oude paddestoelman "Boletus", geef hem de rode peper en je krijgt een pot met een  brouwsel voor de vleermuis "borsht", een fles wodka voor het leven en een fles wodka voor de dood "vodka of live - vodka of death". 

Ga naar de vleermuis, geef hem de pot met het eten en je krijgt het twijgje "twigs". Ga buiten naar de oude paddestoelman, geef hem zijn twijg en je krijgt een pijl en boog van hem "bow and arrows". Ga links naar het einde van de wereld "end-of-the-world". 

Lees wat er op de grafsteen staat geschreven "barrow", klik op de hemel "sky", schiet met de pijl en boog een gans "goose" neer, onderzoek de gans in je inventaris en je ontdekt er een veer "feather". Gebruik de veer in de dikke mist "fog". Het sprookje wordt verder verteld.

Na het filmpje sta je met je berenhoofd bij de oude paddestoelman. Je moet je leven verbeteren, dan zal je van je berengezicht verlost worden. Je moet de oude vrouw, de veerman , een beer bij de stronk en je moeder helpen. 

Praat met de oude paddestoelman. Ga naar de oude vrouw die bij de rivier staat, praat met haar en je loods haar door het donkere bos. Praat weer met de oude paddestoelman. Ga met je vlot terug naar de overkant (gebruik de stok op het vlot).

Praat met de veerman en je mag zijn lange stok gebruiken als je die nodig hebt. Ga naar het huis, gebruik de stok "pole" op de kar, je gebruikt de liaan op de stok en je bindt de stok vast aan de kar zodat je moeder hooi kan halen met de kar. Ga naar de veerman en pak zijn lange stok die tegen de schuur staat "pole". Gebruik de stok op de vlot en je vaart terug naar de overkant.

Ga naar de oude paddestoelman en praat met hem. Ga links naar het einde van de wereld, lees wat er nu op de grafsteen staat geschreven en gebruik de veer weer op de dikke mist. 

Je komt bij de beer "mother bear" met zijn welpen "young bear", gebruik de stok op de welp die in de boomstam vast zit. Praat met de bijen "bees" in de stronk en de bijen gaan met je mee. Ga links terug naar het einde van de wereld.

Ga de grot in en ga naar de vleesetende plant. Geef de plant de gans en ga naar de oude paddestoelman "Satanus". Praat met hem, gebruik de bijen op de bijenkorf "bee-hive" en je krijgt de honing "honey". Ga terug naar de beer (via het einde van de wereld). Geef de honing aan de jonge beer/welp. Het sprookje wordt verder verteld en einde deel 2.

Deel 3

Nastienka moet voor haar zus "Marfusha" een man vinden die knap en rijk is. Je moet met madam "Matrona Lvovna" gaan praten die een man voor je zus kent. Je krijgt 2 roebels "money - roubles" en een foto van je zus "picture". Je hebt je "ring" ook nog bewaard. Verlaat het huis, links naar de map en ga naar het plein "The Square". 

Je praat met madam "Matrona Lvovna" ze kent een man voor je zus, je moet een staart en een kroon vinden en aan haar geven zodat zij je zus er beter kan laten uitzien. Praat met de verkoper "peddler", pruikenmaakster Mina "wigmaker", je krijgt een brief  "letter" van haar die je aan Sasha moet geven en praat met de jongen "boy". De jongen wil zijn schaar ruilen voor iets. Praat met madam "Matrona Lvovna" over Sasha. Ga rechts naar de Pub.

Praat met de timmermannen  Thighbone en Wheel. Ga terug naar het plein en links naar de donkere straat "dark lane". Ga naar de waarzegster "To the Oracle". Praat met de waarzegster "Soothsayer" over de brief. Ze vraagt of je haar een gouden kandelaar kan brengen en dan zal ze je helpen. Ga terug naar het plein en naar de map. Ga naar de kerk "Church".

Praat met de bedelaar "beggar", ga naar het klooster "monastery".  Ga naar het altaar "altar", ga rechts naar de biechtstoel "confessional" en praat met broeder "Nikita" die in de biechtstoel zit. Praat daarna ook over het weer "weather". Je moet broeder "Fyodor" vinden die in de catacombe is. Ga naar het altaar en ga onder door de deur naar de catacombe "catacombs". De deur is op slot. Ga terug naar broeder Nikita en vraag over de sleutel "key". De sleutel moet ergens in de kerk liggen? Verlaat de kerk en praat weer met de bedelaar. Ga naar het plein, praat met de verkoper en koop een jas "coat". Ga naar de waarzegster en praat over de bedelaar. Ga naar de bedelaar en geef hem de jas. Praat met de spook "human Misery". Ga de kerk in, ga naar het altaar, kijk onder het rode kleed "carpet" en je vind een sleutel "key". Gebruik de sleutel op de deur van de catacombe, lees de inscriptie op de grond, probeer de duister "dark" in te lopen. Praat weer met broeder Nikita en je krijgt 6 roebels om kaarsen te kopen.

Koop 5 kaarsen op het plein van de verkoper "candles". Ga terug naar de kerk en naar de catacombe. Gebruik een kaars in het donker, gebruik een kaars links, boven, links en je komt bij broeder Fyodor. Pak na het gesprek de gouden kandelaar achter van de tafel "candle stick". Ga naar de waarzegster en geef haar de kandelaar. Praat daarna met de timmermannen in de pub. En praat met de andere op het plein. Ga naar de map en naar het kruispunt.

Praat met de schilder "painter. Vraag over zijn schilderijen en je krijgt een schilderij  "A picture of Ivan". Vraag over de kroon "diadem". Hij vraagt rode verf en een schaar voor de kroon. Ga naar het meer, praat met de stronk en met de visser. Ga terug naar het plein.

Koop van de verkoper een pot rode verf "The colour", praat met de andere. Praat met de waarzegster over het aas en het wordt nacht. Praat met "Andrey" de nachtwaker. Hij geeft je een fles om water voor hem te halen "flask".  Open de kist "chest", pak er een boor uit "auger", gebruik de boor op het watervat "barrel", gebruik de fles op het vat, geef de fles met water aan de nachtwaker. Pak opnieuw water uit het vat en gebruik het op de boom "Tall tree". Praat met Andrey over het aas "bait" en daarna met de geesten. Pak opnieuw water uit het vat en gebruik het weer op de boom, je praat met een regenworm, kies bij de vraag beide "both" en je krijgt de regenworm "midnight bait". Geef de regenworm aan de geesten en het wordt dag. 

Ga naar de visser en geef hem de regenworm en hij vangt een vis voor je "fish". Ga naar de timmermannen. Als je weg gaat geeft de visser je een snuifdoos voor je vader "snuff-box". Geef de vis aan de timmermannen en je krijgt een hamer "hammer". Ga naar de waarzegster, geef haar de hamer. Ga naar het kruispunt en de berg op "hill"

Gebruik de hamer op de grote steen "stone". Je hebt Sasha terug naar Mina gebracht en je krijgt een staart "braid". Ga naar de bedelaar, gebruik de snuifdoos op de spook "human Misery" en je hebt een spelletje "Bric-a-brac" in je inventaris. Ga naar het plein en geef het spelletje aan de jongen, je ruilt het voor een schaar "scissors". Ga naar de schilder en geef hem de rode verf en de schaar. Je krijgt een geschilderde kroon "painted diadem". Ga naar het plein en geef de kroon en staart aan madam "Matrona Lvovna". Ga naar huis. Geef de kroon en staart aan je stiefmoeder. Er is een familie bijeenkomst, de man kiest voor Nastienka  als bruid. Het sprookje wordt verder verteld.

Deel 4

Het is winter geworden en Ivan gaat op zoek naar Nastienka. Pak de ring. Ga rechts de stem achterna "voice". Deze hut komt bekent voor (monkey eiland). Klik op de hut, klik op de 3 doodskoppen "skulls", klik op de eerste doodskop "deadhead", dan de tweede, derde, tweede,eerste, derde en de hut draait. Klik op de deur "door" en praat met heks "Baba Yaga". Geef  Baba de fles levenswodka "vodka of live", open de deur van de oven en klik op de heks. Geef daarna als Baba uit de oven is de wodka van de dood "vodka of death". Na het verhaal sta je buiten bij een huis. 

Ga huis in, praat met Vader Vorst "frosty", praat door tot je een magische watertouw krijgt "water rope". Pak de handschoenen tegen de muur "cloves", pak de magische stok met je handschoen (klik handschoen op de stok) die er langs staat "fridgy stick", bekijk Nastienka. Verlaat het huis, gebruik het touw op de put "well" en klim in de put.

Ga naar de magische wereld "magic world", praat met de draak "dragon", gebruik de magische stok op de draak en ga naar tante "aunt" Summerance. Praat met haar. Ga terug naar het huis, praat met Vader Vorst, gebruik de toverring "enchanted ring" op de slapende Nastienka, ze wordt wakker en bekijk de eind film.

Dit document mag niet worden verspreid zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur en de inhoud mag in geen geval worden veranderd.

©GameSolves
http://members.brabant.chello.nl/~h.vangompel/
Forum
http://pub24.ezboard.com/bgamesolves

Henk

www.000webhost.com