10-08-2012

 

Face Noir: The Cat with Jade Eye

 

Ga op avontuur in het donkere noir New York van de jaren '30, omringd door regen, wolkenkrabbers en jazz muziek. Je hebt invloed op het verloop van het spel!

Los tal van interactieve puzzels op en maak gebruik van de innovatief denken modus om informatie te verzamelen en toe te passen.

 

Engelse Website

Duitse website

Engelstalige Demo

Duitstalige Demo

Duitstalige Patch

 

Bijgewerkt Juli 2013

 

Klik op de hotspots en met de rechtermuis knop selecteer je de handeling.

Vink in option de detective (3D) aan, om meer mogelijkheden te krijgen voor je muis.

Klik op de spatiebalk of met de midden muisknop, om de inventaris te openen en te sluiten.

Speel je in 2D: Open de inventaris door de muiscursor boven in het scherm te verplaatsen.

F1 toets toont de hotspots in het scherm.

Esc toets = hoofdmenu.

 

Harlem: Last Heaven Hotel

In de inventaris heb je je privédetective licentie, pakje sigaretten met aansteker, slotenopener setje, fotocamera, $ 25 dollar en sleutels. Kijk buiten op straat naar de poster op het Athena theater. Ga in het hotel. Praat met de portier. Hij geeft niet veel informatie. Open je inventaris, selecteer de dollar biljetten, klik in close-up de oogcursor op de dollar biljetten om er informatie over te krijgen. Klik met de rechtermuis knop op de dollars en klik dan de tandwielcursor erop om de dollars in het scherm te gebruiken. Geef de portier wat dollars en hij geeft informatie over Susan Webber. Praat daarna weer met hem en selecteer: "Ik heb een vraag voor je". Lees de uitleg en klik dan op de rode 'kromme pijl' om de uitleg te sluiten. Selecteer dan "Susan's gedrevenheid" (passion) en "hotelgast", om een juiste vraag te vormen. Hij zegt dat in kamer 313 Susan is met Howard. Neem een bonbon uit de schaal op het tafeltje. Ga naar de eerste verdieping.

 

Luister (oor cursor) aan elke deur. Bij hotelkamer 313 hoor je Susan en Howard. Onderzoek/gebruik (tandwiel cursor) een klein schakelkastje tegen de muur, naast de prullenbak. Lees weer de uitleg. Klik op het deurtje van het schakelkastje. De linker muisknop ingedrukt houden en klik dan op de rechtermuis knop tot het deurtje open is. Sleep dan het deurtje open. Je ziet de muisaanwijzingen rechtsonder in het scherm. In het schakelkastje kan je de thermostaat afstellen. Draai (ingedrukte linkermuis en beweeg de muis) de knop van kamer 313 naar 'Max'. Sluit het kastje. Verlaat het hotel.

 

Binnenplaats

Ga links van het hotel naar de zijstraat. Susan opent haar venster, omdat het warm is in de kamer. De poort is gesloten. Gebruik je slotenopener setje op de poort. In deze puzzel moet je de pinnen naar de juiste plek draaien. Je hoort dan een klikgeluid op de juiste plek. Draai de pin ongeveer naar de klok posities van 2 uur, 8 uur, 10 uur. Draai de pin dicht naar deze posities tot de poort opent. Ga dan door de geopende poort naar de binnenplaats. Neem achter in de hoek een ijzeren staaf. Kijk rechts naar de afvalcontainer. Je kan deze container verplaatsen. Gebruik de ijzeren staaf op het linkse rioolputje in de grond (dicht bij de poort). Duw dan tegen de container. De container bots tegen de ijzeren staaf en komt tot stilstand. Klim op de container. Via de brandtrap klimt Jack boven naar het platform. Je kan vanaf daar door Susan's venster kijken aan de overkant. Gebruik je fotocamera op het open venster. Maak een foto als Howard en Susan elkaar kussen (einde demo). Ga naar de hoofdstraat. Probeer je auto te gebruiken, maar de benzinetank is leeg. Ga terug in het hotel.

 

Hotel

Vraag aan de portier of je hun telefoon mag gebruiken. De telefoon werkt niet. Buiten is een telefoonkastje. Ga naar buiten. Onderzoek het telefoonkastje op de hoek van het hotel in de zijstraat. De telefoonkabel is gebroken. Gebruik de bonbon op de gebroken telefoonkabel, om het te repareren met het zilverpapier. Ga terug in het hotel. Vraag weer aan de portier over de telefoon. Nu kan je een taxi bestellen, die je naar de Red Tulip bar brengt.

 

Red Tulip

Ga naar binnen. Kijk naar de poster met de naam van Greta Reed erop. Praat met Smiley over alles. Praat met Greta achter de bar. Ze wil haar fotocamera terug, maar we moeten het fotorolletje er eerst uithalen. Ga naar buiten. Klik de fotocamera op het donkere steegje. Jack neemt automatisch het fotorolletje eruit. Ga terug in de bar. Geef de fotocamera terug aan Greta en praat dan met haar. Ze mag Smiley niet. Lees de krant op de tafel. Lees het rechtse artikel over de hevige regenbui in New York. Praat weer met Smiley en zeg dat het beter is dat hij de bar verlaat. Selecteer "Simleys afspraak (appointment)" en "hevige regenbui (Heavy Rain)". Smiley verlaat dan de bar. Ga links naar de radio onder het raam. Gebruik de radio. Zet de radio aan (knop rechtsboven). Zet de radio dan op een muziekzender, zodat Greta zich beter voelt - zet de radio op FM en op frequentie 115. Praat met Greta over alles. Vraag of ze danseres geweest is en vraag dan om een drankje. Ze maakt een uitzondering en geeft Jack een whisky. Dan sluit ze de bar en Jack eindigt met een zwaar hoofd in zijn kantoor.

 

Slovanski appartementengebouw: Kantoor

Midden in de nacht wordt Jack wakker gebeld. Macleane is in New York - 'volg de Lord?'. Zoek dan na het telefoontje de lichtschakelaar, in het midden van de kamer aan de linkerkant (klik op F1 om de hotspots te tonen). Gebruik het klapbed, om het in te klappen. Ga naar de donkere kamer (doka) achter het klapbed. Zie in de kamer een wapenkistje op de plank. Hierin ligt je pistool, maar je bent de combinatie vergeten. Kijk naar je detective licentie in de inventaris en noteer je certificaat nummer: 8172. Open het wapenkistje met de cijfercombinatie 8172 en neem je pistool. Neem links van de deur de 3 kogels op de plank. Je schuift ze in je pistool. Ga naar je kantoor. Neem en lees de brief onder de deur. Het is van de huurbaas, want je moet je huur betalen. Je gooit de brief weg. Verlaat het kantoor en links door de deur naar de steeg. Ga links door de steeg naar Essex Street en stap in de taxi.

 

Praat met de Chinese taxichauffeur. Hij heeft pauze. Ga terug naar je kantoor. Gebruik de telefoon. Zeg tegen de telefoniste dat je een taxibedrijf zoekt. Ze verbindt je door en zeg dan dat je een taxi wil. Er is geen taxi vrij. Een taxichauffeur wordt vermist en er rijden geen taxi's in die omgeving. Ga terug naar de taxichauffeur. Praat met hem en zeg 'het taxibedrijf heeft gezegd dat er geen taxi's rijden in dit gebied'. Selecteer dan: "hier hangt een luchtje aan (smells)" dan "De taxichauffeur met een pauze (break)," en "De vermiste taxichauffeur". Uiteindelijk brengt hij je naar de haven.

 

Melville Port: Haven

De taxichauffeur zal hier op je wachten. Ga naar rechts. Kijk naar de telefoon tegen de muur. Jack ziet vers bloed op de grond. De taxichauffeur rijdt weg. Probeer de telefoon te gebruiken, maar de lijn is dood. Lees het papiertje op het raam van het kantoor van de havenmeester. Ga rechts naar het donkere gebied. Zie een schakelkastje tegen de muur. Open het kastje, gebruik de schakelaar, maar er gebeurt niets. Neem de zaklantaarn aan de binnenkant van het deurtje. Ga terug. Onderzoek de kisten, links van de auto en neem een gebogen pijpstukje. Zie naast de telefoon op de grond een geopend blikje met pek. Probeer het te nemen - Jack zegt dat het nog bruikbaar is. Gebruik het pijpstukje in de pek en krijg pek op het pijpstukje. Zie voor de kisten aan de rechterzijde een stok op de grond. Gebruik het pijpstukje met pek op de stok om er een soort haak van te maken. Neem de haak in je hand, gebruik dan de haak op de lichtboei in het water, om het naar je toe te trekken. Neem de batterijen uit de signaallamp en je plaatst ze in de zaklamp. Ga weer naar het donkere gebied. Gebruik de zaklantaarn in de duisternis.

 

Hoboken - Politiebureau

Filmpje. Je vindt een lijk en papieren, waarop de naam John Ford staat. Je wordt gearresteerd door de politie en verhoord in de verhoorkamer. Je moet de vragen van rechercheur Malone juist beantwoorden: 2, 2, 3, 4, 3, 4, 2, 3, 1, 1, 1, 2. Hij gelooft je niet en je wordt verdacht van moord op Sean Macleane. Korte tijd later wordt je verteld dat iemand een borgsom voor je betaald heeft en je bent vrij om te gaan. Neem je persoonlijke spullen uit de lade aan de linkerkant van de deur. Daarbij is ook een fles whisky van de vermoorde Sean. Klop op de deur, om de verhoorkamer te verlaten.

 

Praat met de balie politieagent bij de ingang en vraag wie de borgsom betaalt heeft. Sergeant Victoria Diaz heeft de borgsom betaald. Ga de trap op naar de bovenverdieping. Malone en Diaz praten over de vrijlating. Na het filmpje sta je in haar kantoor. Praat met Victoria over de oude herinneringen. Ga naar beneden. Praat met Chon, de taxichauffeur. Zijn taxi is in beslag genomen. Hij had een man met een pistool gezien en was daarom weggereden. Ga terug naar het kantoor van Victoria op de bovenverdieping. Vraag haar over de taxichauffeur. Ga terug naar beneden en praat met Chon. Selecteer (3), "Ik heb een voorstel voor je". Selecteer dan "Chon de zeurpiet (whiner) " en "Chon wil niet praten.". Je zal zorgen dat hij zijn taxi terugkrijgt en hij zal dan vertellen wat hij gezien heeft bij de haven. Vraag om zijn taxi (cab) kentekennummer. Hij kent slechts de twee laatste letters: 'c' en 'i'. Praat met de balie politieagent. Vraag over de in beslag genomen taxi. Daarvoor heb je formulier B26 nodig, en moet ondertekend zijn door de juiste persoon. Zeg dan dat je Malone wil spreken. Hij gaat dan naar Malone. Kijk dan achter de balie (klik de tandwielpictogram achter de balie) en zie het kentekennummer van de taxi: RP 834 CI.

 

Kijk rechts van Chon op de onderscheidingtegel van Malone. Klik onder op de drie namen. Ga naar de bovenverdieping. Kijk in het formulieren rek, neem formulier B26 en selecteer de naam van Paul Sanders. Kijk achter in de hoek naar het dienstregelingbord met de locaties en radio frequenties van de politiewagens. Noteer de radio frequentie van wagen 10 in de haven 'Melville port' (376). Ga beneden naar de balie politieagent. Geef hem het formulier. Vreemd dat Paul Sanders het ondertekend heeft, want die is vorige week overleden. Geef hem wat geld. De taxi wordt vrijgegeven. Praat met Chon. Ze rijden terug naar de haven en ondertussen vertelt Chon wat hij gezien heeft.

 

Haven

Ga naar rechts en zie politieofficier Glasser bij de ingang naar de haven. Je kan hem niet passeren. Gebruik je slotenopener setje op de politieauto om de radio in de politieauto te gebruiken - draai de pin naar de klok posities van 2 uur, 11 uur, 12 uur en 10 uur. Zet de radio aan, 'on'. Zet (draai) de radio op frequentie van Glasser, 376 en zet de knop op zend, 'transmitt'. Praat met politieofficier, Glasser over alles en tot slot geef je hem een opdracht: "officier - je moet wat doen". Selecteer dan "De politieradio" en "De onverschilligheid (indifference) van de politie". De politieofficier verlaat zijn post. Ga naar rechts en naar de haven. Zie drie agenten.

 

Open weer het deurtje van het schakelkastje tegen de muur en trek de hendel naar rechts, om het licht uit te schakelen. Een van de agenten verlaat het gebied. Als nu de eerste agent aan de waterkant staat verberg je je snel achter de kratten achter de eerste agent. Wacht tot de eerste agent weer aan de waterkant staat en de tweede agent terugloopt naar de kratten en naar rechts kijkt. Verberg je dan snel achter de kisten achter de tweede agent. Loop dan verder naar rechts als de tweede agent aan de waterkant staat. Het licht gaat dan weer aan.

 

Loop onder naar het schip. Op de aanlegsteiger ligt het lijk van Sean. Onderzoek Sean. Je vindt wat geld en een bronzen hoorn. De tweede hoorn (dord) ontbreekt. Je denkt na. Selecteer "Seans geluksbrenger" en "Volg de Lord". Met volg de 'Lord' wordt bedoelt volg de 'Dord'. Zie op de aanlegsteiger iets tussen de planken klemmen. Ga terug en ga rechts naar de werfingang.

 

Scheepswerf

Onderzoek de kisten aan de linkerzijde en zie een kapotte pop. Neem de draad van de pop. Ga terug naar de aanlegsteiger met het lijk. Gebruik de draad op het stukje metaal tussen de planken. Jack neemt een bloedig stukje metaal (spaak) met de opschrift "Faith/vertrouwen". Ga terug naar de werfingang. Kijk naar de deur van de scheepswerf. Plaats het stukje metaal (spaak) in de scheepswiel op de deur tussen de andere spaken, om de deur te openen.

 

Gebruik in de scheepswerf de hoorn (dord) en je vindt een bang meisje. We moeten haar vertrouwen winnen. Ga naar buiten en ga naar de kapotte pop in de kist. Repareer de pop. Pak de stukjes op met de linkermuis en draai dan de stukjes met de rechtermuis. Leg ze op de oranje rondjes. Heb je de stukjes op de juiste plaats gelegd, gebruik dan de draad in je inventaris op de stukjes om ze aan elkaar vast te binden en je neemt de pop. Ga terug in de scheepswerf.

 

Klik op de foto om te vergroten

 

Loop naar het meisje. Geef de pop aan het meisje, om haar tot rust te brengen. Zie rechts een gebroken brug. Probeer links van de gebroken brug het bedieningspaneel te gebruiken maar die is kapot. Gebruik je zaklamp op de plaat links van het bedieningspaneel. Je ziet een rooster. Gebruik je sleutels op de 4 schroeven om ze los te draaien. Achter het rooster is een circuit board. Het heeft 9 contactpoorten en aan de onderkant liggen 8 elektronenbuisjes. Er ontbreekt een buisje. Ga uit de close-up. Onderzoek de rode gereedschapskist aan de linkerkant. Neem er een elektronenbuis uit. Kijk weer naar het circuit board. Steek de juiste elektronenbuisjes in de juiste contactpoorten, zodat de 3 meters in het groene gebied staan. Er zijn 2 maten elektronenbuisje.

 

 • De linker meter. Volg de roze lijn vanaf de meter en plaats de volgende buisje in de poorten: klein, groot en klein.

 • De middelste meter: Volg de groene lijn: Plaats de buisje: klein, klein en groot.

 • De rechtse meter: Volg de gele lijn: Plaats de buisje: groot, klein en klein.

Gebruik dan het bedieningspaneel, om een ​​brug naar de overkant te bouwen. Je moet met de hijskraan 2 brugonderdelen op de juiste positie leggen. Klik op de knoppen om de kraanarm te verplaatsen, de brugonderdelen te draaien en neer te leggen of omhoog te hijsen. Met de rode pijlen selecteer je de kraanarm met een brugonderdeel. Kijk naar de schaduw in het water, als aanwijzing, zodat ze elkaar een beetje overlappen. Jack zegt als de brug goed gebouwd is. Ga over de brug. Je neemt het meisje mee naar de overkant.

 

Klik op de foto om te vergroten

 

Loop naar rechts en zie een vat voor de deur. Probeer het vat weg te schuiven, maar het is te zwaar. Onderzoek de roeiboot rechtsonder in het scherm. Trek de tweede spijker van onderen uit de boot door de twee muisknoppen te gebruiken. Gebruik de spijker op het vat voor de deur, om het te ledigen. Ga nu door de deur. Jack stapt met het meisje in de taxi en ze rijden naar de bar.

 

Red Tulip

Klop aan de deur van de bar tot Greta de deur opent. Jack vertelt alles aan Greta. Greta verzorgt ondertussen de wond op de lippen van Jack en geeft het zakdoekje aan Jack. Ze brengt het meisje naar boven. Jack neemt een slok en denkt na.

 

Haven

Jack zit in de droom in de huid van de vermoorde. Hij wil de stad met het meisje verlaten. Ze rijden naar de haven. Praat met de havenmeester, maar zonder papieren laat hij je niet door. Jack heeft een servetje in zijn inventaris waarop hij de naam Saint Marie kan lezen. Ook heeft hij de papieren van John Ford. Toon John's papieren aan de havenmeester. Hij wil weten met welk schip je gaat. Zeg de 'Saint Marie". Er volgt een filmpje.

 

Kantoor

Jack wordt wakker in de Red Tulip. Greta zal voor het meisje en taxichauffeur zorgen. Verlaat de bar, ga te voet door het donkere steegje naar het appartementengebouw en ga naar je kantoor. Slovanski wil de huur. Geef hem geld en praat met hem over alles. Ga na het gesprek naar je kantoor. Klap het bed naar beneden en ga erop liggen om te gaan slapen.

 

Jack zit in de droom in de huid van de vermoorde. Hij staat op de aanlegsteiger. Ga naar de deur van de scheepswerf. Kijk naar de deur. Neem de "Faith" spaak uit het scheepswiel op de deur en gebruik dan de spaak op het slot, om de deur te openen. Filmpje.

 

Zolang Emily in de cabine slaapt, ga ik aan dek om een sigaret te roken. Ze weten waar ik ben en moet snel vluchten. De 'Turk' heeft ons op het schip ontdekt. Het komt tot een gevecht. Ik schiet op de 'Turk' en hij valt in de laadruimte. Ik ben ook getroffen. Ik vlucht snel met Emily van het schip. Ik breek een spaak van het scheepswiel af op de werfdeur en open daarmee het slot. Emily heeft angst en ik verberg Emily in de scheepswerf achter de kisten. Ik hang een hoorn (dord) om haar nek, geef haar instructies, ga naar de telefoon en bel Jack. Ik sleep me naar de aanlegsteiger en sterf.

 

Red Tulip

Verlaat je kantoor en ga naar de bar. Buiten zie je de taxi voorbij rijden.

Ga naar binnen. Praat met Greta over Chon. Ga terug naar je kantoor.

 

Appartementengebouw

Lees de krant op de tafel in de hal. Lees bij de receptie een bericht van Slovanski - ben op de eerste verdieping om de boiler te repareren. Ga de trap op, ga in de gang naar rechts, praat met Slovanski maar hij heeft geen tijd. Ga naar de gang bij de trap. Kijk naar de radiator. Trap (tandwielcursor) tegen de verwarmingsbuis van de radiator. Ga terug naar Slovanski en praat met hem. Vraag over de man die in je appartement geweest is. Zeg dan "Ik heb een vraag" en selecteer "Inspector Ballard" en "huurmoordenaar met het litteken (scar). Verlaat het gebouw en ga buiten door het linkse steegje naar Essex Street. Hier staat de taxi. Praat met Chon en ga naar het politiebureau.

 

Politiebureau

Ga naar binnen en ga boven naar het kantoor van Victoria. Klop op de deur, maar ze is er niet. Ga beneden naar de balie politieagent en vraag hem over sergeant Diaz. Zeg dat je Malone wil spreken. Ga achter de trap naar de verhoorkamer. Praat met Malone. Vraag over Diaz en over het bezoek van de laatste nacht. Verlaat het politiebureau. Jack zal de naam Moore in het telefoonboek opzoeken. Stap in de taxi en ga naar Essex Street. Ga naar je kantoor.

 

Kantoor

Kijk in het telefoonboek op de plank naast de deur. Zoek onder de M en klik op Violetta Moore. Je noteert het telefoonnummer. Gebruik de telefoon op het bureau. Vraag aan de telefoniste of ze je kan doorverbinden met een telefoonnummer. Geef het telefoonnummer van Violetta Moore, 555-4897. Je krijgt een man aan de telefoon. Vraag hem alles over de 'zwarte lelie' maffia, over namen en hij geeft je de naam - Samuel Cutter. Hij weet niets over 'De Turk'. Ga met de taxi terug naar het politiebureau.

 

Politiebureau

Neem de trap naar beneden. Hier in de benedenverdieping is het archief. Zie een kaartlezer. Ga naar de balie politieagent en vraag over de archiefkamer. Je kan alleen met een politie toegangskaart naar binnen. Ga boven naar het kantoor van Victoria. Gebruik je slotenopener setje op de deur. Draai de pin naar het hele uur en dan snel naar de half uur /40 min positie. Draai de pin naar: 12 uur, 2:40, 0:40 en 12 uur.

 

Gebruik in het kantoor je zaklamp en kijk naar de bureau lade. De lade is afgesloten met een combinatie slot. Kijk naar de kaart van New York tegen de muur. Daar zijn een paar foto's uit Mexico opgeprikt. Diaz is in Mexico geboren. Kijk weer naar de bureau lade. De combinatie zijn de kleuren van de Mexicaanse vlag: groen, wit, rood. Schuif in de geopende lade de reisbrochure opzij en neem de archief toegangskaart van Victoria. Ga beneden naar het archief. Gebruik de toegangskaart in de kaartlezer en ga in de archiefkamer.

 

Gebruik de computer tegen de muur. Type in: Samuel Cutter. Schuif nadat je de voornaam ingetypt hebt de knop naar 'surname' en type dan de achternaam in. Klik dan rechts op de vergrootglas knop om de naam in te voeren. Je krijgt het dossiernummer van Samuel Cutter: 61220057. Kijk dan in de archiefkast van gangpad 612 aan de linkerzijde, om het dossier te lezen (klik de tandwielcursor op de 612 gangpad). Lees alle pagina's. Op een pagina wordt de naam Patrick Olsen genoemd. Gebruik weer de computer. Type de naam in: Patrick Olsen. Zijn dossiernummer is: 6088090. Kijk dan in het dossier in de archiefkast van gangpad 608 aan de rechterzijde. Lees alle pagina's. Noteer op pagina 2 de datum van 5 November 1933. Kijk in de kast tegen de achtermuur met de kranten. Neem en lees de krant uit 5 November 1933. Lees het artikel over de bomaanslag op Rick's café. Noteer de naam van professor August Zindler. Verlaat het politiebureau en ga met de taxi naar het Stedelijk Museum bij Central Park.

 

Stedelijk Museum

Het museum is al zeker 3 jaar gesloten. Ga links naar de zijkant van het museum. Open de achterdeur en ga naar binnen. Zoek met je zaklamp naar een kist uit Samarra, Irak. Deze kist komt van zaal 13. Kijk dan op de landkaart tegen de muur. Klik op de plaats Samarra. Professor Zindler heeft zijn kantoor in zaal 13. Ga links van de landkaart de trap op naar de bovenverdieping.

 

Kijk op de plattegrondkaart op de tafel aan de rechterzijde. Je moet de rode stip naar zaal 13 schuiven. Schuif de stip boven naar zaal 8 en neem de trap naast zaal 8 om naar de eerste verdieping te gaan. Ga dan naar zaal 13. Als de rode stip in zaal 13 is heb je de zaal gevonden. Jack loopt dan naar zaal 13. Ga in zaal 13 naar de linkerzijde, open de deur en ga naar het kantoor van Zindler.

 

Kantoor van Professor Zindler

Zie het lijk van Professor Zindler op de grond. Kijk naast het lijk naar de ​​gebroken wascilinder van een dicteerapparaat. Je moet het in elkaar zetten. Leg de stukje op de juiste plaatst. De stukjes kan je draaien. Let op de schaduw die een rechte lijn moeten vormen. Liggen de stukje op de juiste plaats zal Jack zeggen dat ze vastgelijmd moeten worden. Gebruik dan je aansteker op de wascilinder om de stukjes aan elkaar vast te smelten en krijg een wascilinder. Gebruik dan de wascilinder in het dicteerapparaat op de tafel. Klik op de schakelaar linksboven de luidspreker en luister naar de opnamen. Je hoort wat verwarrende informatie en de naam Michelle Nicholas. Verlaat het museum en neem de taxi naar het politiebureau.

 

Klik op de foto om te vergroten

Politiebureau

Ga beneden naar de archiefkamer (gebruik de toegangskaart in de kaartlezer). Gebruik de computer. Type de naam in: Michelle Nicholas. Dossiernummer: 6070121. Kijk in het dossier in gangpad 607. Lees op de derde pagina dat ze een appartement van Slovanski gehuurd heeft van 28 oktober tot 5 november. Neem de taxi naar Essex street en ga naar het appartementengebouw.

 

Appartementengebouw

Praat met Slovanski. Vraag over Michelle Nicholas en vraag of je in appartement 607 mag kijken. Hij zegt dat die gerenoveerd wordt en dat je er niet in mag. Ga naar de tweede verdieping. Ga door de linkse gang naar kamer 607. Gebruik je slotenopener setje op het slot. Draai de pin ongeveer naar: 3 uur, 10 uur, 11 uur, 9 uur en 2 uur. In de kamer ligt een lijk op het bed. Probeer het lijk te onderzoeken, maar Slovanski komt met getrokken pistool in de kamer. Kijk na het gesprek naar de tekst op de muur en ga naar beneden. Praat met Slovanski. Vraag over de 'raad/congregatie van vijf'. Ga naar de haven.

 

Haven

Praat met Herman, de havenmeester over alles. Hij heeft veel informatie. Zijn lievelingsdrankje is grog. Grog is een alcoholische mengdrank gemaakt van water en rum. Neem een gebroken grogfles uit de krat, naast de afvalemmer. Je neemt de glasscherf met etiket. Neem de taxi en ga naar je kantoor (essex street). Ga naar de gebroken verwarmingsbuis op de tweede verdieping. Gebruik de glasscherf op de stoom om het etiket te krijgen. Loop naar de Red Tulip bar. Vraag aan Greta om een fles grog. Ze heeft geen grog. Gebruik het etiket op een fles op de plank achter de bar. Jack plakt de grog etiket op een gin fles. Neem de taxi terug naar de haven.

 

Geef de grog fles aan de havenmeester. Vraag dan wat hij die avond gezien heeft, wie aan boord gegaan is en alle andere gesprekopties. Hij had een man bij de lantaarnpaal gezien. Onderzoek de lantaarnpaal met de zakken - klik met de rechtermuisknop op de zakken. Neem een sigarettenpeuk op de grond. Jack onderzoekt het in de inventaris. Het is hasj. Je denkt weer na. Voeg je gedachten samen: "De roker met een pistool' en "de geur van hasj". Op de grond bij de sigarettenpeuken liggen papiertjes van een doorgescheurd luciferdoosje. Neem een stukje. Je neemt automatisch alle stukjes. Voeg de puzzelstukjes samen. Leg ze op de juiste plaats en schuif ze in elkaar tot Jack zegt dat hij ze samenvoegt. De stukjes van het doorgescheurde luciferdoosje komen in de inventaris. De stukjes zijn niet compleet, dus hij kan de naam niet volledig herkennen. Het eerste woord is "Little" daaronder "...insula" en daaronder "Rare Books". Let op dat de stukjes goed liggen, want ze moeten precies op de juiste plek liggen en tegen elkaar. Ga daarna naar je kantoor.

Klik op de foto om te vergroten

Appartementsgebouw: Kantoor

Gebruik de stukjes van het luciferdoosje op het telefoonboek op de plank naast de deur. Zoek onder 'Book Shops' - klik op 'Book Shops'. Klik dan op "The Little Peninsula". Je hebt nu de naam en adres van de boekhandel. Ga met de taxi naar de 'Upper East Side'.

 

The Little Peninsula

Kijk naar de gesloten boekhandel. Ga naar de steeg aan de rechterzijde. Onderzoek alles. Gebruik de intercom naast de achterdeur van de boekhandel. Druk op de magazijn knop 'warehouse'. Vraag om informatie. Als je zegt dat je een boek gereserveerd hebt, vraagt ze naar de titel van het boek, die je natuurlijk niet weet. Onderzoek rechts de brievenbus. Gebruik je detective licentiekaart op de brievenbus, om het te openen. Trek daarna het deurtje open. Neem de telefoonrekening van Edward Marsetti. Jack denkt na en voeg deze gedachten samen: "Greta's Tournee" en "de telefoonrekening van de Little Peninsula". Jack legt de telefoonrekening terug.

 

Red Tulip

Praat met Greta en vraag over Edward Marsetti. Vraag dan over Smiley en waar je hem vinden kan. Vraag of ze iets voor je wil doen. Selecteer: "Smileys aandrang (crush)" en "Smileys job". Je loopt terug naar je kantoor. Wacht op het telefoontje van Greta en neem de telefoon op. Loop dan terug naar de bar. Praat met Smiley over Marsetti en de Little Peninsula. Hij weet niets van beide. Beëindig het gesprek. Ga rechts van hem staan, zodat je zijn glas ziet. Gebruik de whisky fles (Rye) van Sean in je inventaris op Smileys glas als hij zijn glas op de bar zet. Hij valt snel in slaap. Doorzoek zijn zakken - je vindt een stukje papier met een tekst dat wel op een  boektitel lijkt. Je legt het papiertje terug en neem de taxi naar de boekhandel in 'Upper East Side'.

 

The Little Peninsula

Gebruik de intercom. Zeg dat je een boek gereserveerd hebt en geef de titel van het boek:(3)'Schaken als kunstvorm van H.De Forest'. Ze opent de deur en ga naar binnen. De boekhandel is een nachtclub. Praat met Lilian de bardame. Marsetti is niet aanwezig. Ga dan links naar het podium. Je ziet Howard. Praat met hem over alles. Hij is filmproducent en geeft je zijn visitekaartje. Praat weer met de bardame Lilian. Zeg dat je gehoord hebt dat Marsetti wel aanwezig is en geef haar dan Howard's visitekaart. Je mag naar Marsetti. Ga rechts van de bar naar de bovenverdieping.

 

Voor het kantoor van Marsetti staat zijn bodyguard, Oscar. Praat met hem. Je herkent hem van het geval in de haven. Praat in het kantoor met Marsetti over alles. Na het gesprek sta je weer in de gang. Je wil zijn kantoor doorzoeken. We moeten hem weglokken? Ga in de VIP kamer VI, links van de trap. Onderzoek de rode lamp. Druk op de knoppen: 1, 5, 3, 4, 2, 5, om het glas te verwijderen. Draai de gloeilamp uit de lamp met je zakdoek en krijg de rode gloeilamp. Deze kan je gebruiken om foto's te ontwikkeling.

 

Appartementsgebouw: Kantoor

Klap het bed omhoog en ga naar de donkere kamer (doka). Verwissel de witte gloeilamp met de rode gloeilamp.

Gebruik het fotorolletje op de tafel om de kus foto van Howard met Harvey Webbers dochter (Susan) te ontwikkelen.

 

The Little Peninsula

Gebruik de intercom en je mag meteen naar binnen. Ga naar Howard bij het podium. Toon hem de kus foto. Je maakt een ​​deal met hem. Selecteer: "Pikante foto's (spicy)" en "Marsettie en de filmbusiness" (silver screen). Uiteindelijk zal hij Marsettie en zijn Bodyguard uit zijn kantoor lokken. Ga na het filmpje boven naar Marsettie's kantoor. Gebruik je slotopener setje op de kantoordeur. Draai de pin ongeveer naar de positie: 8:40, 7:40, 10 uur, 11 uur, en 9 uur. Ga dan naar binnen.

 

Marsettie's Kantoor

Neem een leeg glas op het ronde tafeltje. Neem een speerpunt naast de bar. Kijk naar de totem. Zie de symbolen. Noteer de symbolen met een groen randje (zigzag posities). Kijk en gebruik de schijf op het bureau. Draai de schijven naar het symbool als op de totem. Klik dan op de geopende totem en zie een kluis. Gebruik het glas op de kluis. Zoek de combinatie. Draai de kluisschijf afwisselend naar rechts en naar links. De kluiscombinatie is: 60-30-70-50-80. Open de kluisdeur. Neem een stapel dollar biljetten en notitieboek. Je denkt na. Selecteer: "De gecodeerde notitieboek (booklet)' en 'Slovanskis oude man". Als je de close-up uitgaat hoor je Marsettie terugkomen. Verberg je snel in de wandkast. Hij ontdekt dat je een valse naam opgeven hebt en weet wie je bent. Als hij het kantoor verlaat stap je uit de wandkast. Open het venster en klim op het dak.

 

                                                       Klik op de foto om te vergroten

 

Dak

Onderzoek links de NS van de Little Peninsula lichtreclame (tandwielpictogram). De ophangbeugel is licht gescheurd. Gebruik de speerpunt in de scheur en beweeg het met de linker en rechter muisknop. Het metaal is bros en breekt af. Ga dan via de brandtrap naar beneden. Stap in de taxi en ga naar het appartementsgebouw.

 

Appartementsgebouw

Toon het notitieboekje aan Slovanski en hij geeft je een hint voor het ontcijferen van het notitieboek. Ontcijfer het notieboek in je inventaris. De hint was dat je de alfabetletter 3x naar links moet opschuiven. Klik op een letter en zie een alfabetbalk. Klik dan op de juiste letter, om die letter in de regel te plaatsen. Alle andere dezelfde letters worden dan ook genoteerd. Zie de letters 'OLWWOH' van het eerste woord. Klik je op de letter O schuif dan op de alfabetbalk drie letters naar links vanaf de O. Dat is dus de letter L. Klik op de L. Boven alle O's komt de letter L. Letter L is letter I. W=T: H =E. Het eerste woord is 'Little'. Doe dit met alle letters. Bij de A B C schuif je ook 3x naar links en ga je verder bij de Z. Dus A = X: B = Y: C = Z.

 

 1. Little Italy

 2. Chinatown

 3. Bronx

 4. Brooklyn

 5. Queens

 6. Upper East Side

 7. Long Beach

 8. Harlem

 9. Springfied

 10. Jersey City

 11. Elizabeth Town

 12. Roosevelt Island

 

Alle namen van de 'zwarte lelie' staan in het notitieboek. Je gaat naar het politiebureau. Praat met de balie politieagent. Hij geeft je een papiertje met een telefoonnummer. Ga naar je kantoor. Gebruik de telefoon en vraag naar telefoonnummer 555-7589. Je praat met Malone. We spreken af om elkaar in Ellis Island te ontmoeten. Neem na het telefoongesprek de taxi naar Ellis Island.

 

Ellis Island

Loop naar rechts en praat met Malone. Hij vertelt over de 'zwarte lelie'. De organisatie is opzoek naar het meisje.

Jack en Malone worden beschoten met een verdovingspijl. Jack wordt gevangen genomen en droomt weer.

 

Pompstation

Na het filmpje met Smiley zijn we in het eetcafé van een benzinepomp. Neem de valse papieren op de bar. Neem de asbak op de tafel. Ga naar buiten. Loop naar rechts. Kijk naar de fotocamera. Kijk naar het maïsveld en watertank. Neem wat maïskorrels uit het maïsveld. Ga terug in het eetcafé en praat met de eigenaar over alles. Hij vertelt over zijn buren, de Winchesters. Ga naar buiten. Onderzoek de olielamp naast de auto. Draai het tankdopje open, of probeer de lont aan te steken met je aansteker. Het tankje is leeg. Neem de emmer naast de petroleumpomp (linkse pomp) in de hand en gebruik dan de emmer met petroleum op de olielamp, om het tankje te vullen. Steek nu de olielamp aan met je aansteker. Gebruik dan de asbak op de ringen boven de lont en leg de maïskorrels op de geïmproviseerde kookplaat. Ga naar binnen. De popcorn ploft. De eigenaar gaat buiten kijken. Open het houten schakelkastje tegen de muur achter de bar. Gebruik de twee onderste schakelaars (duw ze naar beneden). Ga naar buiten. Gebruik nu de fotocamera. Je maakt een pasfoto voor je valse papieren. Ga terug naar binnen en praat nu met Emily.

 

Chinatown

Marsetti en Oscar ondervragen Jack en willen weten waar het meisje is. Het maakt niet uit wat je tegen ze zegt. Dan hoor je Victoria met hun praten. Greta is in gevaar. Oscar slaat Jack bewusteloos en ze gaan naar de luchthaven. Jack wordt alleen wakker in een illegale stokerij. Gebruik achter je het bedieningspaneel van de stoommachine en druk op de volgende knoppen: zwarte knop dan rode linksboven, linksonder, rechtsboven en rechtsonder. De stoommachine werkt en gebruik het draaiende wiel om de handboeien door te snijden. Je neemt de plakstrippen. Je neus bloedt. Neem voor op de tafel je inventaris spullen terug. De zakdoek ligt nog op de tafel. Gebruik de whisky fles op de zakdoek om het te desinfecteren. Gebruik dan de plakstrippen op de zakdoek en neem het dan om het op je neus te plakken. Je wil snel het gebouw verlaten. Praat aan de deur met Chon. Hij kan je niet helpen om uit de stokerij te ontsnappen. Loop een stukje naar rechts. Kijk achter naar het ronde mechanisme tegen de muur. Je moet het midden interieur correct instellen. De oplossing is op een ketel te zien. Als je dat goed doet opent er een ​​geheime doorgang.

 

Rioolsysteem

Ga naar rechts en neem achter een ​​paar touwen. Gebruik je zaklamp in het donkere kanaalgebied. In het doolhof moet je drie waterkranen vinden. Draai de kraan van elke pijpleiding open met de rechter en linker muisknop. Volg de pijpleiding tegen het plafond.

 

Ga in het doolhof naar rechts, ga de bocht om naar links en rechtdoor naar een kruispunt. Ga rechts en draai de kraan open. Volg de pijpleiding terug en verder naar de splitsing - terug dus, voorbij het startpunt en op de splitsing naar rechts. Volg de pijpleiding - ga dus op het kruispunt rechtdoor, splitsing links en verder naar 2 pijpleidingen. Volg de twee pijpleidingen. Op het einde zie je rechts een lichtstraal naar de uitgang. We moeten eerst nog 2 waterkranen vinden. Volg de pijpleiding naar links tot het einde. Draai de tweede kraan open. Volg de pijpleiding terug tot de splitsing. Ga naar links (je volgt nu niet de pijpleiding), volg het pad, op het einde bocht naar rechts en meteen naar links. Volg het pad en op het einde is weer de pijpleiding. Draai links de derde kraan open. Volg nu de pijpleiding naar de uitgang.

 

Hier ligt een ponton (vlotbrug). Als je de drie waterkranen opengedraaid hebt, staat het kanaal vol met water. Gebruik het touw op de ponton. Duw de ponton in het water en je loopt naar de overkant. Verlaat het riool en praat buiten met Chon.

 

 

Als Jack zegt dat hij wellicht weet waar de auto met het meisje heen gegaan zijn kies je: "De luchthaven" en "Een cruise op de East River". Chon heeft een kaart. Vraag om de kaart. Zoek op de kaart en klik op de luchthaven: "MacArthur Airport" (rechtsboven). Jack neemt de taxi van Chon en rijdt naar de luchthaven. Chon zal Violetta Moore inlichten.

 

Luchthaven

Neem het breekijzer buiten tegen het kantoor. Gebruik je zaklamp in het kantoor. Je legt de brandende zaklamp in het kantoor. Trap buiten aan de voorkant van het kantoor tegen de regenpijp. Oscar komt op het geluid en licht af en je slaat hem neer met je breekijzer. Je neemt je pistool terug. Gebruik het touw op hem, om hem vast te binden en te verbergen. Ga nu in de luchthaven.

 

Voor het vliegtuig staat de man in je dromen 'De Turk'. Kijk door het raam. Je hoort een gesprek van Greta met Edward. Edward verlaat het gebouw. Kijk dan weer door het raam en praat met Greta. Gebruik het breekijzer op de deur. Een lang gesprek met Greta volgt. Dan switchen we naar Sean in Central Park en spelen weer in de huid van de vermoorde.

 

Museum

Ga links naar het zijsteegje. Gebruik je pistool op de achterdeur en ga het museum in. Ga naar de bovenverdieping en boven in de gang naar links. Ga in zaal 13 naar links, open de deur van het kantoor van professor Zindler en ga naar binnen. Filmpje. Je doet je opdracht en vermoordt de professor. Je ziet het meisje en neemt haar mee. Beneden in de hal staat Oscar. Ga naar beneden. Verberg je achter de kratten, zodat Oscar je niet ziet. Loop naar de linkerzijde en verlaat het museum. Loop naar je auto. Stap in de auto.

 

Luchthaven

Terug in de echte wereld. Jack gaat naar Greta. Victoria sluit je op met Greta in het gebouw. Neem de gasfles, leg het voor de deur en schiet op de glasfles. We zijn vrij. Je probeert het vliegtuig tegen te houden. Na het filmpje sta je in de hel. Zie een grote klok boven je. Loop rechts naar de uitgang. Praat in het café met Sean en hoor het hele verhaal. Ga terug naar de grote klok en gebruik de klok, om de tijd terug te draaien. Zie het eind filmpje.

 

Wordt vervolgd Deel 2 ???

 

Einde

 

GameSolves
Forum

Henk

www.000webhost.com