Oplossing Fable


Om het point & clicken wat eenvoudig te houden heb ik alle voorwerpen en plaatsnamen in het spel niet vertaald. Verder heb ik ook alle voorwerpen meegenomen die ik onderweg tegenkwam. Je zal ze echter niet allemaal nodig hebben, voor sommige situaties zijn er immers meerdere oplossingen! Verder heb ik ook alle onnodige conversaties weggelaten. Ik raad je echter wel aan de conversaties te volgen, ze geven langzaam aan het verhaal prijs. Let er ook op dat "use" niet hetzelfde effect geeft als "give"!! Hierdoor heb ik zelf eventjes muurvast gezeten, dus let hier op!

The Frozen Lands

Praat met de oude man totdat je het medallion krijgt. Ga naar the bridge. Loop over de stones in the stream (ga niet over de brug!). Ga nu naar Welda's house. Neem de chilli-peppers van de boom. Neem ook de lantern. Probeer de deur te openen. Er verschijnt nu een geest. Gebruik het medallion op de geest. Ga naar binnen. Neem de bag en de leaves. Bekijk de boeken op het rek. Neem het book of runes. Neem niets anders mee! Verlaat het huis en ga de kelder binnen (aan de zijkant van het huis). Neem de rope van de grond en het statuette van het altaar. Ga naar the frozen lake. Neem de rope. Bekijk & onderzoek (examine) daarna the chair in the boat. Praat met de geest tot dat er een orb verschijnt. Neem dit mee. Ga vervolgens naar the edge of the forest. Geef het statuette aan de tolman. Ga naar the path of sculptures. Links van het pad steekt er iets boven 'de grond uit. Onderzoek wat het is, neem vervolgens het rusty shield. Ga nu naar de hollow tree. Gebruik de bag of seeds met de magpie (vogel). Ga wat naar links. Neem de necklace die de vogel in het nest heeft achtergelaten. Ga terug naar the edge of the forest. Geef de necklace aan de tolman. In ruil krijg je gloves. Keer terug naar the hollow tree. Onderzoek de tree stump. Je vindt nu een lever (hefboom). Gebruik ze. Er gaat een geheime deur open. Ga naar binnen. Gebruik de gloves. Je kan nu het bluefruit nemen zonder te duizelen. Onderzoek de rechtse dead soldier. Neem de ring. Ga naar the crossing. Kijk naar het pad achter de struiken en volg het. Verberg je achter de rechtse struiken (use the bushes). Kruip in de small hole (links- boven de grote rots). Onderzoek de straw pillow en neem de key. Open de chest met de key. Neem één flask. Wandel in de dark opening. Gebruik de orb. Iets verder ligt een pile of dirt. Onderzoek dit en neem vervolgens de piece of clay tablet. Ga naar links. Op de grond ligt weerom een pile of dirt. Bekijk het van naderbij en neem het tweede deel van de clay tablet. Verlaat de grot langs dezelfde weg. Ga naar links. Loop op het pad dat naar boven leidt. Een dievenbende komt plots tevoorschijn. Geef het eerste mogelijke antwoord, vervolgens de tweede mogelijkheid. Geef de ring aan de bandit leader. Bekijk de dode bandiet. Neem de knife en de scarf. Ga naar the ravine. Roep je inventory op en pas de twee stukken clay tablet in elkaar. Gebruik nu het volledige clay tablet. De rotsen splijten nu open. Tussen de rotsen (rechts) ligt een pad verborgen. Volg dit. Onderzoek het dode karkas en je vindt een sulphur stick. Neem dit en ga vervolgens naar het kasteel. Wandel de brug op. De ice giant komt tevoorschijn. Geef het eerste antwoord. Gooi de flask of oil naar de ice giant en onmiddellijk hierna de sulphur stick. Ga naar binnen. Poets het rusty shield op met de scarf. Gebruik het shield. De stralen worden weggekaatst. Neem de emerald die bij het goed ligt. Geef de bluefruit aan de vogel.

The land of mists

Praat met de bewaker. Antwoord: See ya later alligator. Ga naar het swamp path. Kijk onder de little bridge (eerste brug die je tegenkomt). Neem de dead possum. Ga naar de wooden tower. Geef de dead possum aan de lizard guard. Onderzoek nu het strange hearing device dat je zojuist gekregen hebt. Je wax plugs. Ga terug naar de swamp path. Gebruik de wax plugs. Wandel naar de tweede brug. Jemina probeert je te betoveren, wat niet lukt. Ze laat een hypnotic drum achter. Neem dit. Wandel naar boven. Wanneer de spin tevoorschijn komt, gebruik je de strange hearing aid. Onderzoek het skeleton en neem de small gold key. Ga naar the wooden tower. Gebruik de hypnotic drum. Neem de spear. Onderzoek de lizard guard en neem de key. Open nu de tower door met de lizard's guard key. Ga naar binnen. Kijk wat er zich achter het gordijn bevindt. Neem het book en vervolgens de axe van de muur. Neem de wool blanket van de grond en de flask van de tafel. Gebruik de small gold key met de cage. Een fee komt tevoorschijn. Vraag haar: you could start... (antwoord 2). Je krijgt nu magic powder. Ga naar de stairs of mists. Neem de vase die gevuld is met water. Neem ook een nut uit de jar. Ga naar de ancient city. Gebruik Iris magic powder met de vase. Ziezo, de titan is ook al gedood. Op de weg zijn er drie stenen die ingedrukt kunnen worden. Loop erop in de volgende volgorde:

middelste steen links, onderste steen rechts en tenslotte bovenste steen rechts.

De stadspoorten gaan nu open. Ga echter eerst naar de shack. Gebruik de axe met de deur. Ga de shack binnen. Onderzoek het hay rechts. Neem de gold pieces. Ga de stad binnen. Open (use) de middelste deur en ga naar binnen. Antwoord: 1 was just leaving ... Neem de lollipop uit de mond van de linkse baby gargoyle (Wacht tot de lollipop uit de mond steekt). Ga naar buiten. Open de meest rechtse deur en ga binnen. Geef de Book (uit de wooden tower) aan Izion. In ruil krijg je twee sleutels. Ga naar buiten. Bekijk de town perch onder de gargoyle (in het midden van het plein). Gebruik de key die je van Izion gekregen hebt op de gargoyle's lock. Open de tempeldeur en ga binnen. Gebruik de spear op the snake demon. Neem de diamond. Bekijk de linkse bones. Neem de gold pieces. Wandel op het balloon ship. Praat met de kapitein. Geef eerst antwoord: Do you think that..., dan the engulfed fortress... Praat met de cabin boy. Vraag: can you rewrite those fares... Geef hem vervolgens de lollipop. Geef de gold pieces aan de kapitein. Open de hatch en ga naar beneden. Bekijk de barrel en neem de raw steak. Open de fuel tank. Gebruik de raw steak met de gunky fuel. Ga naar boven. Open de cabin door, ga binnen. Neem de socks van het bed en de parchment van de tafel. Onderzoek de captain's bed. Neem de hair pin. Gebruik de hair pin. Ziezo, de hair pin is nu opengeplooid. Gebruik nu de bent hair pin op de box (naast de chest). Neem de magic stone. Ga terug naar het dek. Gebruik de gunk staek met de smelly socks. Gebruik vervolgens de stuffed sock met de shark (links van de boot). Nu gebruik je de magic stone en hierna de parchment. Je kan nu onder water ademen. Spring in het water (use the water).

The engulfed fortress

Geef de volgende antwoorden: Is this the..., vervolgens I really appreciate... en tenslotte I'll take my chances.. Je krijgt nu kelp weed. Er ligt een hidden path tussen het zeewier (rechts van het pad). Volg dit. Nu kan je naar de coral path gaan. Op het pad liggen drie shells. Gebruik telkens je knife erop. In twee van de drie ligt een pearl. Neem die. Ga naar the edge of the abyss. Luister niet naar de zeemeermin. Op de rand van de ravijn liggen twee oysters. Gebruik weerom de knife op de rechtse oyster. Neem de pearl. Ga naar de Shell . Klop op de deur. Antwoord: Could I interest you in some pearls. Geef de pearls aan kouppa. Ga naar the engulfed fortress. Geef het kelp weed aan Leroy (de krab). Neem de shovel. Ga terug naar de seaweed forest. Gebruik de shovel op het freshly raked sand, rechts van het pad. Op de treasure map kan je de juiste plaats zien. Gebruik de bent hair pin met de treasure chest. Neem King Thut's treasure. Ga naar de coral path (via het hidden path!). Geef de King Thut's treasure aan de bewaker. Neem Khor's helmet en Khor's spear. Ga de grot binnen. Je bevindt je aan een platform. Ga nu langs de volgende weg: links (3x), boven, rechts. Neem de crowbar. Ga nu: links, onder (2x), links, boven. Gebruik de crowbar op de door. Ga binnen. Gebruik Khor's spear op de cosmic window om de gorgon te doden. Neem de sapphire. Three down, one to go. Gebruik de control switch. Ga terug naar het platform : links, onder, rechts (2x), boven, rechts (2x). Gebruik de control box.

The land of shadows

Gebruik de wool blanket. Praat met de gates. Antwoord: the Boogie Man. Ga door de gates. Je wordt nu gevangen genomen. Neem de note van de bank. Neem vervolgens de cup van de grond en de spoon & platic plate van de tafel. Bekijk de floor ramp (onder het venster). Gebruik de spoon op de loose stone. Je komt uit in een andere cel. Praat met de gevangene. Wanneer hij wakker wordt, zeg dan: My name's Quickthorpe... Onderzoek de gevangene, neem de key. Ga terug naar je cel via de tunnel. Bekijk de door en gebruik de key op het lock. Verlaat je cel. Praat met de linkse bewaker. Vraag: Could I have one.... dan can you tell me... Je hebt nu een id-card. Ga naar links. Gebruik Khor's spear om over de brug te geraken. Ga naar de top of the ledge. Wandel tot aan de rand van de rivier. Gebruik vervolgens je cup met de River Stynx. Geef de id-card aan de Grim Reaper. Gebruik de Hell Rail. Ga de cave entrance binnen. Antwoord: Just a routine... Gebruik de cup met de Fire Demon. Die zal het ook niet meer navertellen. Neem de ruby. Deze ligt op een verhoog helemaal rechts. Een van de catacomben is leeg (empty catacomb). Kruip erin en je komt weer, uit aan het platform. Gebruik de control, switch. Ga op het platform staan.

The engulfed fortress

Ga nu terug naar de plaats waar je de Gorgon gedood hebt: links (2x), beneden, links (2x), 1 boven (2x). Steek de vier juwelen op de Mecubarz' key. Gebruik vervolgens de Mecubarz' key op de security port. Ga naar binnen. Druk op de button aan de middelste stoel. Zit op de middelste stoel. Nu resten alleen nog de eindanimaties...


Game-Solves
http://members.brabant.chello.nl/~h.vangompel/
Cheats
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/
NL Oplossingen
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/ned/

Forum

http://pub24.ezboard.com/bgamesolves

www.000webhost.com