<

 

Egypte Kids

Dit is een Nederlandse vertaling van een oorspronkelijk Engelstalige walkthrough.

De auteur van de oorspronkelijk Engelstalige walkthrough is mij onbekend

Nederlandse vertaling door: Louis Koot

NB: Ik heb dit spel niet, niet gespeeld en ik weet er verder dus ook helemaal niks van af.

Louis Koot!!!

Deze walkthrough is verdeeld in Episodes. Steeds wordt eerst een episode helemaal besproken en daarna volgt er een opsomming van de belangrijkste dingen die je MOET doen in de episode.

 

Episode 1:

Je doel is het om Na te vinden.

Het Begin:

Als je klikt op "New Adventure" wordt je meteen het spel in getransformeerd. Je begint dan in je eigen slaapkamer. Na de intro film, vindt je jezelf terug aan de zijde van Dragoo en hoor je de boodschap van Hippo waarin deze om je hulp vraagt.

Om naar Egypte te reizen, ten tijde van de Farao's, klik je op de WEKKER die rechts van je bed staat. Voordat je aan je reis begint, vergeet je echter niet om je camera van de plank te pakken en ook het Egypte Guide van het bureau. Je moet deze 2 echt meenemen.

Heliopolis:

Als je dus op je Wekker hebt geklikt ga je dus terug in de tijd en beland je in Egypte in de stad Heliopolis. Het jaar is 1360 BC (Voor Christus) Je komt terecht in een drukke straat in n van de wijken van de stad. Voor de Taveerne ontmoet je Meniou en de Gids van de Farao. DE soldaat heeft een dief gevangen en deze opgesloten binnen in de taveerne. Meniou is een jonge knaap van jouw eigen leeftijd. Op het plein, bij de haven, ontmoet je Na's vader, een vriendelijke handelaar die erg ongerust is over zijn dochter. Het blijkt dat Na spoorloos is verdwenen.

Tegenover Meniou, aan de andere zijde van de straat, staat een standbeeld van Hippo, een blauwe hippopotamus. Als je op het standbeeld klikt, dan kietel je hem. Blijf klikken en hij wordt wakker.

Byblos's Gum:

Je komt terecht in de wereld van Hippo. Helaas, Hippo wordt steeds gekieteld door vervelende muizen dus hij is niet echt in staat om met je te praten. Jij moet er eerst voor zorgen dat die vervelende muizen verdwijnen. Hiervoor heeft Hippo wat Byblos Gum nodig. Na's vader heeft hier wel wat van, maar hij wil het je alleen geven als je hem eerst helpt met het sorteren van zijn spullen. Klik op schalen die voor de wiklel staan om hem een handje te helpen. Als je hierin slaagt dan zal hij je wat Gum geven. Breng dit dan naar Hippo en hij zal je dan vertellen wat hij weet.

Na:

Hippo verteld je dat Na naar het huis van Sobekhotep is gegaan en dat sindsdien zij nergens meer is gezien. Sobekhotep is de Slavenhandelaar en hij staat toevallig nu in de straat voor zijn huis. De slavenhandelaar wordt gevreesd door iedereen en hij begroet je nu niet echt van harte. Om van Sobekhotep af te komen, zodat je zijn huis kunt binnen gaan, dien je hem een Borstplaat (schild) te geven. Hippo heeft zo'n ding maar hij wil het je alleen geven als je met hem eerst een spel speelt, en dit ook van hem wint. Dus speel het spel met Hippo en zorg dat je wint. Dan krijg je van hem de borstplaat (schild).

Sobekthotep's huis:

Als je het Schild hebt gewonnen dan geef je dit aan Sobekthotep. Hij gaat dan weg. Ga de binnenplaats van zijn huis op. je ziet een deur met daarboven een terras. De deur naar beneden zit op slot. Je bemerkt een paar gaten in muur die omhoog leiden naar het terras. Ga terug naar de taveerne. Voor de taveerne staat nog steeds Meniou. Naast Meniou, voor de taveerne, zie je een stapel stenen. Pak een paar van deze stenen mee. Ga terug naar de binnenplaats van Sokethotep's huis en plaats dan de stenen in de gaten in de muur. Je hebt nu een paar Treden gemaakt waardoor je nu omhoog kunt gaan naar het terras. Doe dat dus door op de stenen te klikken. De deur op het terras is ook op slot, maar als je heel goed kijkt, dan vindt je een Sleutel hier op de terras vloer. Ga nu terug naar Hippo en hij verteld je dat deze Sleutel van Na is. Met deze sleutel open je namelijk de Zolder van de Tempel. Deze Tempel kun je vinden op de Graan Binnenplaats. Je krijgt nu ook van Hippo een plattegrond van Heliopolis waarmee je nu eenvoudig van locatie naar locatie kunt reizen.

De Graan Opslagplaats binnenplaats:

Als je in deze binnenplaats bent gekomen, ga dan naar de DERDE Graan Opslagplaats. Gebruik dan je Sleutel om de deur te openen. Geweldig! Na heeft zich hier dus verborgen. Zij komt naar buiten en ze verteld je waarom ze zich verborgen heeft. Vraag haar alle vragen uit je Vragen Inventory.

Zijn zal jouw vragen om haar vader niets te vertellen en om haar wat voedsel te komen brengen. In ruil hiervoor geeft zij je een klein beeldje die ze in Sobekthotep's huis heeft gevonden. Helaas breekt de ochtend aan en dien jij terug te keren naar je eigen huis, voordat de ZON opkomt. Oef…je keert nog net op tijd terug in je eigen slaapkamer.

De belangrijkste dingen die je MOET doen in Episode 1:

Episode 2:

Doel: Red Column

Terug naar Egypte :

Zodra je het hulpgeroep van Column hoort klik je weer op je wekker om terug te gaan naar Egypte. Meniou is de vriend van Column. Ga hem bezoeken en hij zal je vertellen dat Column in stukjes is "gehakt" en dat deze stukjes door de stad zijn verspreid. Als je de naam van Column noemt zal Meniou je een stukje geven. Praat ook met de wacht over Column en deze bewaker geeft je ook een stukje. Je wilt ook nu met die dief gaan praten om er achter te komen wat hij met Column heeft gedaan, maar eerst moet je de Dolk van de bewaker vinden want anders kun je niet bij de dief komen. Deze dolk kun je vinden op de binnenplaats van Sobekhotep's huis, daar ligt de dolk op de stenen bank, rechts van de deur. Als je de dolk aan de bewaker geeft mag je de taveerne binnen.

De moeilijkheden van de Nubian:

Nu heb je de kans om met de gevangene te praten. Hij verteld je wat er werkelijk is gebeurd en hij geeft je ook een stukje van Column, maar wel in ruil voor zijn vrijheid. Breng de Armband naar de priesteres opdat zij de onschuld van de Nubian kan bevestigen. Vraag nu aan iedereen van alles totdat je hebt ontdekt waar je deze priesteres kan vinden. Seniou, Meniou's vader, verteld je dat je de priesteres kunt vinden in de Zon Tempel. Seniou vraagt je om hem wat papyrus te brengen. Gebruik de plattegrond om de priesteres te vinden.

Als je bij de Zon Tempel komt stel je zelf dan voor aan de priesteres. Praat dan met haar en vraag haar over de dief. Laat haar de armband zien, die de dief aan je gegeven heeft. In ruil voor deze armband geeft de priesteres je een brief voor de bewaker. Vraag ook wat papyrus voor Seniou. Zij geeft je papyrus. Breng dan de brief van de priesteres naar de bewaker en het papyrus naar Seniou. De bewaker laat de Nubian vrij. Ga naar de taveerne om weer met de Nubian te praten en nu geeft hij je een stukje Column.

Herstel Column:

Je zult stukjes van Column in de straat vinden. Helaas kun je ze niet uit de grond en de muren krijgen. Ga dus naar Seniou en geef hem het Papyrus van de priesteres. Hij stelt je nu een spelletje voor. Spell het spel met hem en win. Seniou zal je betalen door je een paar gereedschappen te lenen. Gebruik deze gereedschappen om de stukjes Column uit de grond en de muren te halen. Als je alle 5 de stukjes te pakken hebt gekregen breng je ze naar de taveerne en plaats je ze daar op het voetstuk. Column wordt wakker. Column stemt er in toe om te vertellen wat er is gebeurd, mits jij er mee akkoord gaat hem te helpen zijn piramide te bouwen.

De Geest:

Column legt uit dat een Geest hem uit elkaar heeft gehaald. Je wint een vraag op de geest en n van zijn bandages. Meniou bevestigt het verhaal over de geest. Je kunt nu weer terug keren naar huis.

De belangrijkste dingen die je MOET doen in Episode 2:

Episode 3:

Doel: breng voedsel naar Na:

De verdwijning van Na:

Nadat je geluisterd hebt naar Hippo's smeekbede, pak je de doos met Happy Food van je bureau en klik je op je wekker om terug te gaan naar Egypte.

Breng het Happy Food naar Na, die nog steeds in de graan schuur is. Maar daar aangekomen ontdek je dat zij er niet meer is. Op de treden van de 3e graan silo vindt je het schild dat je aan Sobekhotep gaf in episode 1. Het is stuk. Ga naar Hippo en laat hem dit kapotte schild zien en vertel hem over Na's verdwijning. Hij verdenkt Sobekhotep. Ga naar het huis van Sobekhotep om te zien of Na daar is. De deur is echter op slot. Ga terug naar Hippo en praat met hem over Sobekhotep. Hippo stelt je voor een spel te spelen. Als jij dit wint dan geeft hij je een pass waarmee je in Sobekhotep kunt binnen komen.

Na is gevangen:

Met Hippo's pass in je zak ga je terug naar de binnenplaats van Sobekhotep. De pass stelt je in staat om de lagere deur te openen. Ga het huis binnen en ga door de gang in de achtergrond. Je hoort Na, vlakbij de gegrendelde deur. Zij zegt dat ze achter de gesloten deur gevangen zit. Dragoo denkt dat Two Sides je zal kunnen helpen.

Archeologie:

Je vindt Two Sides, n van Dragoo's neven, in the House of Life. Ga daar binnen. Je vindt een stuk perkament p[ de stenen bank in de rechter achtergrond. Raak het aan en Two Sides wordt zichtbaar. Je bent nu in zijn wereld. Vertel hem over Na en hij bied aan te helpen bij je poging het Fresco mysterie op te lossen.. Speel het spel met hem om te leren hoe je het fresco in elkaar moet zetten. Als je ermee klaar bent ga je terug naar het huis van Sobekhotep.

De geheime kamer:

Doorzoek Sobekhotep's huis en je vindt 4 stukken voor het fresco. Plaats deze 4 stukjes dan op de goede plek in het fresco tegenover de deur. De deur gaat open. In de kamer vindt je Na die vast geketend is. Zij dringt er bij je op aan om met de gouverneur praten over die grafschennende slavenhandelaar. Maar om met de gouverneur te kunnen gaan praten dien je eerst het hiroglyfen schrift onder de knie te krijgen. Dit leer je van de Scribe, dat is de Schrijver. Je wint dan de Gouverneurs vraag.

Hiroglyfen:

Je vindt de Scribe in the House of Life, naast Two Sides. Vraag hem over de gouverneur en hij bied je zijn hulp aan. Doe de cursus Hiroglyfen met de scribe. Als je voor je examen bent geslaagd ga dan de gouverneur bezoeken in zijn paleis.

Ontmoeting met de Gouverneur:

Gebruik de plattegrond om naar het goevermentele paleis te gaan. Je hebt er een ontmoeting met Bakkamen, de oude Scribe. Hij wil je niet door laten. Vertel hem over Sobekhotep, die Na heeft gekidnapt. Bakkamen wordt echter kwaad en probeert je te vermoorden. Gelukkig stuurt Dragoo je nog net op tijd terug naar zijn kamer.

De belangrijkste punten in Episode 3 zijn:

Episode 4:

Doel: Bevrijd Na en vindt de mummie:

De terugkeer van de mummie:

Hippo heeft je verteld dat de mummie terug gekeerd is. Je moet terug naar Egypte om de waarheid te ontdekken. Spreek met Meniou. Deze verteld je dat zij ook de mummie heeft gezien en dat je de schuilplaats moet zoeken waar de mummie zich gedurende het daglicht verschuilt. Je moet op zoek gaan naar nieuws over Na. Maar helaas ontdek je dat ze niet langer in Sobekhoteps huis is. Spreek met Column hier over en vertel hem ook over de mummie. Column adviseert je om zijn neef Miaow te gaan bezoeken.

Eindelijk verklaringen:

Je zult Miaow vinden in de Tempel apotheek, en dan in de eerste kast aan de linkerzijde. Gebruik de plattegrond om daar te komen. Miaow gaat er mee akkoord om te helpen, maar je moet eerst haar spel spelen. Slaag er in om de Zon Boot te beschermen en Miaow zal je dan vertellen dat wat jij zoekt in feite de geest van de Mummie is. Als zij je om een aanwijzing vraagt, laat haar dan de bandage zien. Zij zal er sporen van Zwarte Aarde op vinden. Dit betekend dat, bij daglicht, de mummie zich ondergronds verscholen houdt. Je moet zijn schuilplaats vinden.

Boo!

Ga de bandage ook aan Seniou laten zien, hij is tenslotte een architect en zou wel eens kunnen weten waar je een plek met Zwarte Aarde kunt vinden. Hij verteld je dat deze aarde te vinden is bij de Crypte, buiten de stad. Gebruik je plattegrond om naar de Crypten te gaan. Je arriveert in een afgesloten tunnel. In de achtergrond, zie je een gat in het plafond, en dit gat schijnt te leiden naar een kamer. Pak de ladder op die hier op de grond ligt en zet de ladder dan tegen de muur aan en klim omhoog. Je komt in een donkere kamer terecht. Als je vooruit beweegt dan sta je opeens oog in oog met de mummie. Raap nu al je moed bijeen en praat met de mummie. De mummie vraagt je of jij de Tovenaar bent en dan valt ie terug in slaap. Ga terug naar Miaow. Deze verteld je nu dat ze niks meer voor je kan betekenen. Zij verwijst je voor verdere hulp door naar de priesteres. Ga dus naar de tempel om daar meer uit te vinden over de mummie. De priesteres stemt er in toe om je te helpen maar eerst moet je haar helpen met het uitzoeken van enige symbolen betreffende de Egyptische Goden. Je moet het juiste symbool bij de juiste God plaatsen. Is dat gelukt, ga dan terug naar de priesteres. In ruil voor je geweldige hulp vertelt de priesteres je nu dat mummies altijd naar iets op zoek zijn, en dat je moet uit vinden waar deze mummie naar op zoek is. Ga terug naar de mummie en geef het dat kleine beeldje dat je van Na hebt gekregen in Episode 1. Je hoort dan het levensverhaal van de mummie, die dus ook een slachtoffer blijkt te zijn . Nu je dit deel van het mysterie hebt opgelost kun je terug naar huis gaan, want de dag breekt weer aan.

De belangrijkste dingen die je moet doen in Episode 4 zijn:

Episode 5:

Doel: Bevrijd Na en help de Mummie.

Een oplossing, misschien:

Hippo heeft je verteld dat hij een manier heeft gevonden om Na te bevrijden. Ga terug naar Egypte en bezoek Hippo. Hippo geeft je een Pass voor de Gouverneur zodat je deze kunt gaan bezoeken zonder te worden tegengehouden door Bakkamen.

Een beetje Muziek:

Pak de Pass aan en laat deze aan de oude Scribe in het paleis zien. Hij moet je nu wel door laten, ook wil hij dat liever niet. Je komt tot bij de Gouverneur, maar helaas, de Gouverneur wil nu niet naar je luisteren want hij is in afwachting van zijn muzikant die een concert moet gaan geven. Ga even een wandeling maken in de tuinen, tegenover het paleis. Onderaan, bij het paviljoen, zul je de muzikant vinden, die in een zeer slechte stemming is. Dat komt omdat ze haar instrumenten kwijt is. Je wint een vraag over de instrumenten. Aan de rechter zijde van de tuin, vlakbij de deur, zul je een Trommel vinden. Sla op deze trommel om weer n van Dagoo's neven te wekken. Dit is Drum A Drum Drum vertel hen over de verdwenen instrumenten van de muzikant. Gelukkig, Drum A Drum Drum, geeft je dan de instrumenten. Ga deze dus aan de muzikant geven. Als dank zij je leren om het Instrument van de Dag te bespelen. Dus speel haar spel en je zult een Fluit winnen.

Gevangene:

Je kunt nu voor de gouverneur gaan spelen. Uiteindelijk wil hij je dan wel aanhoren. Hij geeft je een boodschap voor zijn Scribe waarin deze de opdracht krijgt om je te helpen met wat je nodig hebt. Maar wanneer je het paleis wil verlaten wordt je gevangen genomen door Sobekthotep en Bakkamen.

Je komt terecht bij Na en je weet jezelf te bevrijden. Na is nog steeds geketend en je bent niet in staat haar te bevrijden. Je bent in een grote kamer in de Crypten. In de grote kamer vindt je de 2 vermiste beeldjes waar je naar op zoek was. Helaas worden ze bewaakt door 2 slangen. Bespeel je fluit om deze 2 slangen te "betoveren". Je kunt dan de 2 beeldjes pakken. Ga door de gangen en je vindt dan de mummie helemaal onderaan. Geef de 2 beeldjes aan de mummie. De mummie is eindelijk vrij. Ga terug naar Na, maar als je terug bent wordt je weer gevangen genomen. Gelukkig, komt de mummie te hulp. De Mummie laat een Gouden Scarab achter. Pak deze op. Bakkamen heeft een sleutel achtergelaten. Pak ook deze op en open er de kist mee die in een nis staat in de gang. In deze kist vindt je een perkament en een cilinder. Pak beide uit de kist. Het perkament behoord toe aan de tovenaar en verklaart de samenzwering tussen de slavenhandelaar en de Scribe. Nu kun je eindelijk Na gaan bevrijden met de magische sleutel van Bakkamen. Na dringt er bij je op aan om weer met de Gouverneur te gaan babbelen en hem het perkament te geven. Ga door de RECHTER GANG om buiten te komen. Als je voor de stenen deur staat, kijk dan naar rechts. Daar is een scheur in de muur, plaats de cilinder daarin en de deur gaat open. Ga dan de exit opzoeken en dan kun je daarna via de plattegrond naar het paleis van de gouverneur reizen.

Overwinning:

Geef het perkament aan de Gouverneur. Als hij dit door leest ontdekt deze het gehele geheim. Hij bedankt je voor al je hulp. Je bent er in geslaagd om Na te bevrijden en ook de mummie en de slechteriken krijgen hun verdiende straf. Het is de hoogste tijd om terug te keren naar je eigen huis en om eens flink te gaan uitrusten. Dat heb je wel verdient:

De belangrijkste dingen die je in Episode 5 moet doen zijn:

EINDE:

Louis Koot

De Louis Walkthrough Site op: http://home.hetnet.nl/~koo1

 

Game-Solves
http://members.brabant.chello.nl/~h.vangompel/
Cheats
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/
NL Oplossingen
http://members.tripodnet.nl/gamesolves/ned/

Forum
http://pub24.ezboard.com/bgamesolves


 

 

 

 

www.000webhost.com