Egypte 2: The Prophecy of Heliopolis

Vertaling van een Engelstalige walkthrough door Louis Koot

Beste Gamers: Heb dit spel (nog) niet, maar wel alvast deze walkthrough vertaald. Misschien schaf ik het spel nog wel eens aan. Dan kan ik kijken of wat er hier in de walkthrough staat ook een beetje klopt. Ontdek je storende foutjes, laat het me dan even weten. Louis Koot

Het spel begint met een droom. Wanneer Tifet wakker wordt, krijgt ze een briefje waarin staat dat haar vader ernstig ziek is. Als priesteres van de godin Sakhmet is ze bedreven in de genezende kunsten. Daarom gaat Tifet onmiddellijk naar haar vader toe. In Heliopolis merkt ze vreemde symptomen op bij haar vader. Wanneer ze een medicijn gaat zoeken in de tempelbibliotheek, komt ze steeds meer mensen met dezelfde symptomen tegen. Tifet leert ook van het bestaan van een mysterieuze voorspelling die een rampzalige gebeurtenis beschrijft. Als dat nog niet genoeg is, blijkt dat het lot haar uitgekozen heeft om het tij te doen keren. Jij speelt als Tifet en je moet op zoek gaan naar de oorzaak van deze ziekte en een manier om het tegen te houden.
 

Bubastis:

Open de deur. Een boodschapper overhandigd je een boodschap van je adoptieve vader, Djehouty, waarin hij je smeekt om onmiddellijk naar Heliopolis af te reizen. Pak, van de Mastaba, het Book of Remedies. Dit boek zal je gedurende dit komende adventure een grote hulp zij. Pak ook nog de Eye Ointment mee. Verlaat de slaapkamer.

Aankomst in Heliopolis:

Neighborhood:

Ga de straat in welke van de haven af loopt. Je wordt benaderd door Idi, je oude buurman. Hij geeft je een plattegrond van de stad. Ga verder door de straat en dan naar rechts en ga dan het huis met de gele voordeur binnen. Het is je oude woonhuis.

Tifet's huis:

Ga naar het terras en spreek met je adoptieve vader die heel erg ziek blijkt te zijn. Blijf met hem praten totdat hij je verteld over de locatie van de Medical Papyrus in de Bibliotheek van de Solar Temple. Verlaat dan het huis.

Het Archief van het House of Life:

Neighborhood:

Buiten je huis ga je naar links en exit je de plattegrond op.

Plattegrond:

Klik op Solar Temple en je komt daar terecht (makkelijk toch nietwaar, dat reizen in computerspelletjes, wou dat ik dat in het "echte" leven ook zo kon doen).

Plein voor de Solar Temple:

Ga naar de "achterkant" van het plein rechts. Je wordt benaderd door een Nubian. Een beetje verder heb je een conversatie met Kephren. Deze vraagt van jou een bewijs dat je een priester bent. Dus kom succesvol door deze test en ga dan de binnenplaats van de House of Life op. De bibliotheek is dan recht voor je.

Binnenplaats House of Life:

Praat met Irou. De Great Seer heeft hem gevraagd om van iedereen die de Bieb binnen gaat de naam te noteren. Deze jonge klerk heeft echter niets om mee te schrijven en hij mag zijn post niet verlaten. Help hem dus even (tenminste als je verder wilt gaan met dit spel, laat anders maar zitten hoor). Draai en ga door de deur rechts van je de Scribes School binnen.

Scribes School:

Spreek met Menna, die jongeling onder de boom op de binnenplaats. Ga dan de scribes school binnen en pak daar van de mastaba rechts de Ganzenpen en breng deze naar Irou. De gek is nog niet geholpen want hij heeft geen inkt. En zonder inkt kan ie nou eenmaal niet je naam noteren en mag jij niet verder. Het is ook altijd hetzelfde in die Cryo spelletjes, je moet echt je hersens pijnigen om steeds maar weer een metertje te mogen verder gaan, niet waar? Dus niet boos worden, er zit niks anders op om terug te gaan naar de Scribes School en daar, uit de Mastaba direct voor je de inkt te pakken en dan ermee terug naar Irou. Ja nou wordt ie helemaal mooi, is dat jong weg. Doe je daar al die moeite voor. Had ie niet eerder weg kunnen gaan!!!. Goed, hou dus dat inkt maar in je inventory en ga maar door de deur de Bibliotheek binnen.

Bieb:

Open de laatste alkoof, links van je. Lees de drie medische papieren door. Deze worden toegevoegd aan je Book of Remedies. Lees het Prophecy papier en verlaat dan de Bieb weer.

Je eerste indicatie van dat er gevaar dreigt:

Ga terug naar het plein voor de Temple.

Solar Temple Plein:

Maak aanstalten om het plein te verlaten en je wordt aangesproken door een ziek vrouwtje. Spreek met haar en onderzoek haar daarna. Praat met haar zoon, Ipouky, die een beetje verder opstaat. Onderzoek ook hem. Geef hem de Eye Ointment (die je uit de slaapkamer in je huis te Bubastis meenam). Ga nu het plein over zodat je op de plattegrond terecht komt.

Plattegrond:

Ga de Neighborhood in. Ga je eigen huis binnen, ga naar het terras en geef de Prophecy Papyrus aan je vader en bepraat het met hem. Verlaat het huis.

Heliopolis wordt bedreigd! Je moet de Solar Temple gaan waarschuwen!

Ga dus de straat uit tot op de plattegrond en ga naar de Solar Temple. Je komt waar aan op het tempel plein en je zoekt eerst maar eens Kephren op die tussen de twee colossi staat en je praat met hem. Verlaat dan de tempel om weer op de plattegrond terecht te komen. Je ontmoet de Great Seer.

Plattegrond: Ga naar de Neighborhood en ga je huis in.

Ga het terras op en spreek met Djehouty. Ga terug naar de begane vloer en pak dat blanke stuk papyrus en de Rietstengel van de mataba. Terug naar het terras. Geef het blanke papyrus, de ganzenveer en de inkt aan Djehouty. Neem dan de brief en verlaat het huis.

Neighborhood:

Verlaat deze via de plattegrond.

Plattegrond:

Weer naar de Solar Temple. En op het plein geef je de brief (recommendation) aan Kephroun en volg je hem door de deur.

Binnenplaats van Sakhmet's Kapel:

Loop helemaal naar achteren en er dan uit de 2e binnenplaats op.

Binnenplaats van de Stele:

Amper hier komt de Great Seer je tegemoet. Praat met hem. Hij vraagt je om bewijs van je claims. Neem de Armband aan die hij je aanbied. Deze kan wel eens nuttig zijn. Verlaat deze binnenplaats.

Op zoek naar het bewijs.

The Wheat.

Ga naar tempel plein en ga daar naar de tegenoverliggende zijde, ietsjes naar rechts. Je vindt er een deur welke je naar de Silos brengt. Dus ga door die deur.

Binnenplaats van de Silos:

Helemaal aan de overzijde en dan rechts vindt je een huilende man. Zijn naam is Mehou en het is duidelijk dat ie graag met je wil praten. Dus geef hem zijn zin en spreek hem aan. Bij een palmboom, rechts van de Silos vindt je een touw. Neem mee. Links van de 2e silo vindt je een plank (board). Neem mee. In je inventory combineer je dan plank met touw. Je hebt dan een plank met het touw er op gebonden. Klim op de ( niet helemaal duidelijk hier) laatste/ één na laatste silo en leg de plank met het touw over de opening en daal dan af in de silo, via het touw.

In de Silo:

Spit door het graan. Je vind een stengel (stalk) met zwarte stippen. Verlaat de silo weer.

Binnenplaats silo:

Laat de zojuist gevonden stengel aan Mehou zien. Verlaat de binnenplaats.

Plein voor Solar Tempel:

Verlaat plein richting plattegrond.

Bewijs zoeken:

Granary inspecteur:

Op de plattegrond ga je naar Neighborhood. Spreek met Idi, die tegen de muur geleund staat. Ga, rechts dan het doodlopende steegje in (net voor de straat welke naar de haven leidt). In het steegje ga je huis aan het einde binnen.

Hetep's Huis:

Niemand hier dus neem je kanswaar en doorzoek the place!!! Je vindt een spiegel, een Scribe's zegel welke aan Hetep toebehoord. Neem beide spullen mee en verlaat het huis en ga naar de Neighborhood en zoek de uitgang naar de Plattegrond.

Bewijs zoeken:

Granary's Inspecteur Verslag:

Ga naar Solar Temple plein. Steek het plein over en laat de halsketting van de Great Seer aan Kephren zien. Ga naar de binnenplaats van de Bieb en ga dan de Bieb binnen.

Bieb:

Achterin is nu Menna. Ga met hem praten. Doorzoek de kast, bedoeld wordt dan de 2e kast rechts als je binnen komt. Neem de Report fastener en laat deze aan Menna zien. Verlaat de Bieb.

Het Bewijs overhandigen:

Ga naar de binnenplaats van de Scribes School. Hier zit de Great Seer in de schaduw te genieten, maar aarzel maar niet om hem te storen. Praat met hem en geef hem de tarwe stengel die je in de silo vond. Luister nu aandachtig naar de opdracht die jij nu van de Great Seer opgedragen krijgt. Van uit een ooghoek zie je Ipouke de binnenplaats op rennen. Ga ook met hem praten en verlaat dan deze plek.

Een Remedie zoeken:

Ga naar Temple Plein en ga, via de plattegrond naar:

Neighborhood:

Ga snel je huis binnen en naar boven het terras op en praat met Djehouty.

Ontcijfer het Tablet:

Pak het Tablet. Als je echt hulp nodig hebt, ga dan naar Menna in de Scribe School of doe het volgende in inventory: Neem de overgebleven inkt en verspreid dit over het tablet. Pak dit nu met inkt ingesmeerde tablet dan op en druk het op een schone papyrus. Je verkrijgt zo een leesbaar tablet. Geef deze aan Djehouty en praat met hem.

Sakhmet geeft de Remedie:

Verlaat je huis en dan de neighborhood en ga op de plattegrond naar het plein voor de Solar Tempel.

Ga door de deur tussen de twee colossi. Voordat je dan de 2e binnenplaats op gaat, draai om en de Kapel is dan rechts van je maar je gaat er nu nog niet naartoe. Nu weet je in ieder geval waar dat kapelletje is. Ga de Sele Binnenplaats op. Ga de Steeg bij het pakhuis in en ga het laatste pakhuis links binnen.

Pakhuis:

Je bent vervult van vreugde als je Irou hier vindt en begint een gesprek met hem. Om dan zijn houten hamer te verkrijgen kies je de meest beangstigen soort van dialoog. Neem de houten hamer en verlaat het pakhuis. Ga door de steeg terug naar de Stele binnenplaats, steek deze over, verlaat deze en ga nu naar de kapel.

Kapel:

Ga Sakhmet's kapel binnen en plaats daar de spiegel uit Hetep's huis in het "putje" in de vloer. Pak uit je inventory de houten hamer en gebruik deze dan op de bewegende steen, in de muur rechts van het beeld. Je krijgt nu een gebeurtenis te zien die nog maar weinig Egyptenaren voor je hebben mogen aanschouwen…..Neem de Papyrus. Nu moet je dus de Remedie gaan samenstellen waarmee je Djehouty's ziekte kan gaan genezen. Dezelfde ziekte waaraan nu zo beetje de gehele bevolking van Heliopolis aan onder door dreigt te gaan. Verspil nu geen tijd meer, je moet eventjes wat boodschapjes gaan doen in de winkels van de neigborhood.

Verlaat de kapel, naar tempel plein en zie weer op de plattegrond te komen en daarop klik je op neigborhood.

Neighborhood:

Wees verstandig en maak het je nu even wat gemakkelijker door eerst naar je huis te gaan en daar die kleine ring van het krukje op de begane vloer te pakken. Ga dan naar Maya's stal, bijna aan het einde van de straat. Geef haar de Great Seer's juweel en je krijgt terug een Copper (muntje?), Dadels, Linsezaadolie en Linze. Ga dan naar Kouit's stal, in de hoek van de straat naar de haven. Niet ver daar is er ergens een ezel. Ruil je dadels voor wat Wilgenbladeren. Ruil je Copper voor Olijfolie. Ga nu de havenstraat door tor bijna aan het einde en ga dan rechts. Ga naar Djaou's stal, welke dan niet ver weg meer is. Ruil hier je lijnzaadolie voor Alruinwortels (Mandrake Roots) en je Linze voor Knoflook. Praat met Djaou over de fan tree fronds. Je moet hem wel even bedreigen voordat hij uberhoud met je ergens over wil praten.

Verlaat de neighborhood en ga op de plattegrond naar de Solar Temple plein. Ga hier tussen de 2 colossi en dan naar de Stele binnenplaats, dan de steeg in en dan de één na laatste pakhuis links binnen. Vraag aan Irou, die achterin is, honing. Hij wil er goud voor terug hebben. Geef hem je gouden ring. Pak de pot met honing uit het eerste kastje, links als je naar Irou kijkt. Neem wat Juniper besjes uit het mandje aan je voeten en uit het volgende mandje pak wat Caraway. Uit het kastje links pak je wat Bean Flour. Ga naar buiten en nu heb je geloof ik alle ingrediënten om de Remedie te kunnen maken. Ga dus hier weg en zoek de plattegronduitgang op het plein op en klik op neighborhood en ga je eigen huis binnen.

DE REMEDIE MAKEN:

In de kamer op de begane grond vindt je een grote kookketel. Doe hier nu de Bean Flour, Juniper Besjes, Caraway en de Honing in en je verkrijgt de Remedie voor Djaou. Verlaat het huis en ga terug naar Djaou die al op je wacht in dat doodlopende stukje straat, links tussen Kouit's stal en Maya's stal. Geef hem zijn medicijn en luister dan naar hem. Ga dit doodlopende stukje straat uit en ga rechts en ga door de havenstraat en ga dan de House of Beer binnen, het is de eerste deur na die steiger/stelling/schavot. Spreek hier binnen met Madja. Zij waarschuwt je. De Nubian vindt je achter in de ruimte. Praat met hem en hij verteld je over de Gouverneurs Toestemming. Verlaat het Beer huis en zoek de plattegrond en daarop klik je op de:

Governor's Villa.

In de 1e binnenplaats praat je met Paihry. Hij is niet echt slim en laat je makkelijk verder gaan. In de 2e binnenplaats loop je tegen Nenki aan. Een echt militair typje. Kies in de conversatie met hem alleen maar de "verleidelijke" dialogen en doe hem een belofte, die je toch niet nakomt en ook hij laat je verder gaan.

Hal:

De volgende wachtpost: Deze is helemaal niet van plan je door te laten. Koppig jong. Dus ga terug naar de 2e binnenplaats, steek deze over en ga de tuinen in. Helemaal achterin deze tuinen is er een paviljoen. Hierin vind je een slapende muzikante. Pak haar trommels en ga terug naar de 2e binnenplaats en ga daar de hal weer binnen. Je ontmoet de hoofdmuzikant en deze geeft je weinig keus: er zit niks anders voor je op om je vuurdoop als trommelaar gewoon te ondergaan.

Ballroom:

Je moet dus je trommels bespelen: Als dan het danseresje links, dichter naar het andere danseresje gaat dansen, dan bevalt je getrommel haar, beweegt ze daarentegen verder van haar danspartner weg dan moet je een ander deuntje gaan spelen. I ieder geval krijg je hulp, gewoon volhouden.

Je vindt de Governor bij een pilaar links in de ballroom. Spreek met hem en ga daarna door de deur links achter in en je komt in de gang. Hier is weer een wachter voor de deur naar de slaapkamer. Deze laat je door ALS je met de governor hebt gesproken. Ga de slaapkamer binnen. Benut het gegeven dat je nu alleen in de slaapkamer bent om deze kamer eens grondig te onderzoeken. Op de mastaba ligt een papyrus die interessant lijkt maar hellas krijg je niet de tijd om het te lezen want goeverneurtje komt binnen.

Verlaten groeve:

Je wordt wakker. Onderzoek het lichaam aan je voeten en pak de houweel welke je er naast vindt. Ga naar het uiterste einde van de passage rechts. In de muur rechts zie je een uitstekende rotssteen. Duw hier tegen aan. Ge terug naar waar je vandaan kwam en ga nu de linker passage in en loop er door naar het einde. Om uit de kamer te komen kun je beter de houweel dan de ladder gebruiken. Gebruik de houweel op de plek waar je een kat ziet krabben op de grond. Ga door de ondergrondse gang en terug naar de stad.

Neighborhood:

Luister naar wat de Nubian te zeggen heeft. Ga je huis binnen en ga naar het terras boven. Praat met de Nubian en praat dan met Ipouky en ga dan terug naar de begane vloer. Praat met Mi, dat kleine zieke meiske. Rechts van haar neem je de Fan Tree Fronds. Ga naar de kookketel en gooi er nu de Wilgenbladeren; Mandrake Roots, de Knoflook, de Olijfolie en de Fan Tree Fronds in en als laatste voeg je het bier toe maar wel de juiste hoeveelheid bier. Je moet dus de juiste hoeveelheid bier afmeten en daartoe moet je de Enigma oplossen. Concentreer je. Je krijgt vanzelf hulp als het spel merkt dat je er moeite mee hebt (tenminste dat staat in de Engelse tekst, ik weet het niet hoor). Als je de Remedie klaar hebt geef je het aan Mi. Praat met de Nubian. Je moet de Remedie nu gaan brengen naar de Great Seer. Dus verlaat het huis, zoek de plattegrond op en ga dan via de Temple Plein en de binnenplaats naar de Scribe School binnenplaats. Hier vindt je de Great Seer en geef je hem dus de remedie en praat met hem. Je besluit om de gouverneur een lesje te gaan leren en je gaat dus, via het plein van de tempel naar de plattegrond en daar selecteer je de Neighborhood. Luister daar weer naar de Nubian en ga dan je huis binnen. Pak hier de zak met graan van de Mastaba en de Vial of Sleeping potion. Ga naar de plattegrond en dan naar de:

Governor's Villa:

Het is nacht . 1e binnenplaats: loop langs de slapende Paihry. Naast hem ligt een sleutel, maar pak deze niet meteen mee want van het gerammel zal ie wakker van worden. Ga eerst de tuin in en ga naar de deur welke naar de 2e binnenplaats leidt. Kijk daar even binnen en je ziet dat de GANZEN nu de wacht houden. Heel slim…er zijn echt geen betere bewakers dan ganzen. In je inventory meng je dan nu het graan met de sleeping potion en deze mix gooi dan naar de ganzen. Ga dan de 2e binnenplaats op. Ga de trap op en de hal binnen. Ga naar de Ballroom. Ga helemaal naar achteren, langs de rechterwand en achter de pilaren. Kom niet te dicht bij de deur. Kijk en luister naar wat er aan de hand is. Zodra de wachtpost verder gaat met zijn ronde naar links, nadat hij eerst jouw richting uitkwam ga jij rechts de gang in. Ga zo snel als mogelijk nu de slaapkamer van de governor binnen en open daar de kast links van het bed. Activeer het beeld, draai om en zie…de rechter kast is nu ook open. Neem het Report dat je daar in vindt. Ga naar de slaapkamer deur. De bewaker kan jou nu niet zien want hij kijkt de andere kant op. Wacht tot hij weer begint te lopen naar de andere kant van de gang en ga dan de slaapkamer uit. Niet zo snel nu want dan kun je die bewaker ontmoeten en wordt je gepakt. Zodra het kan ga je de Ballroom weer in, verlies hier geen tijd maar loop er door en ga de Hall in. Ga de 2e binnenplaats op. Helaas is Paihry wakker geworden dus je kunt nu niet verder over de 1e binnenplaats. Ga de tuinen in, maar niet te ver. Pak wat stenen op van de grond en gooi deze naar de ganzen. Ga dan door de tuinen naar de1e binnenplaats en ga daar naar de plek waar Paihry lag te slapen en pak nu dan de sleutel op. Terug naar de tuinen, loop er door tot aan een deur links van je en gebruik hierop de sleutel, ga door de deur en je komt op het plein.

Ga naar de deur welke je naar de silos brengt en ga er door. Op de binnenplaats bij de silos vindt je weer de Great Seer. Breng hem verslag uit van je nachtelijk avontuur bij de governor. Luister naar wat hij te zeggen heeft.

Je hebt de stad gered.

GameSolves
NL Forum 

www.000webhost.com